|
|
#1981 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#1982 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć - śpiąca jestem
![]() chyba w ciągu dnia zrobię zobie drzemkęCytat:
Cytat:
hihi ja też.![]() Córcia gigant! Moja ważyła prawie 4kg i myślałam, ze ja to giganta urodziłam a tu proszę... Jestem pod wrażeniem Przytyłyśmy tyle samo w I ciąży Ja sobie też obiecuję, że teraz będę kontrolować wagę ale.... zobaczymy jak to będzie w praktyce...Nie chcę być wielorybem![]() Cytat:
Cytat:
42kg??? boszeeee... Ale pogratuluj jej pięknej utraty wagi... ![]() Ja sobie obiecałam, że po tych 6 tyg. połogu od razu biorę się za siebie i nie ma że boli! Dziecko nakarmione będzie spało a ja będę spalać kalorie ![]() Cytat:
Cytat:
ale od lat mieszkam w Wawie....Widzę, że mantalność sąsiadek jak i u mnie w mieście Ja już się przyzwyczaiłam i nie robi to na mnie wrażenie. One z nudów plotkują bo co można robić siedząc całymi dniami na ławkach...? Najgorsze jest to, że młode dziewczyny zamiast poszukać sobie pracy też siedzą na ławkach i plotkują.. Tym sposobem ja np. dowiedziałam się w jakiś rok po slubie, że już jestem po rozwodzie... Askąd się to wzięło? Bo przyjechałam do mamy bez obrączkiCytat:
Błagam... Ciekawe tylko dlaczego tyle kobiet, które karmią zachodzi w ciążę Może powinno się karmić w trakcie przytulanek
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin mi jeszcze nic nie mówił bo wizyta dopiero na początku listopada
|
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to tak samo jak ze stosunkiem przerywanym
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
czesć dziewczyny piątkowo
kocham piątki a do tego dzisiaj 1 usg i kalafior na obiad żeby tylko w pracy nie trzeba było siedzieć... ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- aaaa i byłam wczoraj z siostrem na fajnym filmie "Paryż Manhatan" polecam na weekend
|
|
|
|
#1986 |
|
Rozeznanie
|
Hejka Dziewczynki
![]() Dzisiaj w Dzien dobry TVN o depresji przedporodowej ... Info podane,teraz moge nadrobic wiadomosci z wczoraj i dzis
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobitki z rańca..
) COLORBLUE!!!!!!!!!!!!!!!! where are you???????? co z toba??? Ja dzsiaj ostatnie podrygi w pracy i free do konca przyszłego roku ))
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dopiero 5 tydz skończyłam a już chciałam biec Ale gin przrzyma mnie do następnego tyg![]()
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
nuna ja byłam u 2 ginów i każda mi powiedziała że wcześniej to bez sensu iść
już lepiej iść własnie ok. 8 tyg żeby sobie ładnie pooglądać bijące serducho
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym chce ze mną omówić witaminki etc![]() a tak właściwie, to wybrałam sobie takiego, że jezcze pracuje on własnie w szpitalu to jak Bóg da i będzie dobrze, to i przy porodzie będzie
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Na grzyby mi się chce!!!!!!!!!!!! Pierwszy raz prawie od 3 tygodni obudziłam się bez mdłości!
|
#1992 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uważaj na siebie i wszystko będzie dobrze!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj!Cytat:
Cytat:
Jestem Witam się.. Troszkę Was zaniedbałam i za to dzisiaj miałam z 10 stron do nadrobienia ![]() U mnie w niedziele zaczynamy 8tc,mdłości dokuczaja i piersi i nic poza tym ![]() Spadam sprzątać bo ja jeszcze w wyrku gnije
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, witam się i zaraz uciekam
|
|
|
|
#1994 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze nadrobilam,ale co i komu mialam odpisac to juz nie pamietam :/
Pisalyscie o tym co mozna i nie mozna jesc w ciazy,ja jak na zlosc na to czego "nie mozna" mam najwieksza ochote :/ A slyszalam ostatnio ze mozna wszystko jesc,ale z umiarem,z tym ze jakos boje sie ryzykowac ![]() Hm co do wagi to ja biorac tabletki anty strasznie schudlam,i zostalam na wadze 47kg,jak przestalam je brac i zaczely sie staranka,myslalam ze przytyje,ale niestety,a teraz ciesze sie ze dupka,nogi,rece i oczywiscie biust troche urosnie,brzuch zawsze mialam wklesly,i on po porodzie moze taki zostac Bo jak widze brzuch znajomej ktorej piersi wisza do pepka,a brzuch to taki okropny flak to az sie boje A poki co przytylam 3kg od sierpnia ![]() Co do karmmienia w ciazy,to hm nie wiem do konca jak to jest ale czytalam artykul ze piersi kobiet w ciazy nie powinno sie masowac bo wytwarza sie oksytocyna,tak samo podczas karmienia piersia przez te pierwsze 6 tyg po porodzie obkurcza macice,i podaje sie ja w kroplowce zeby przyspieszyc porod,wiec moze dlatego lekarz stwierdzil ze lepiej przestac karmic,zeby nie doszlo do poronienia??
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#1995 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1996 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dbaj o siebie Vil Cytat:
za silną wolę i pwrót do wagiCytat:
czekamy na relacje z usg genetycznego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szybko nadrobilam i lece bo juz mnie scigaja
|
|||||
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co??:P zdecydowanie siedze za długo na komp:P chyba się ubiorę i pójdę na balkonik czytać książkę
|
#1998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam was w ten piękny piątkowy poranek
![]() Z radością oświadczam że zaczynam dziś 13 tc ![]() i zaczynam odliczanie do kolejnej wizyty (10 dni) ![]() Cytat:
Cytat:
salviae jak się karmi piersią to się o wiele szybciej zrzuca. Też czytałam wczoraj że w czasie karmienia może boleć brzuch bo jak dziecko je to się jakiś tam hormon wydziela i wtedy szybciej się macica kurczy (a co z tym idzie szybciej maleje brzuszek). No i jak się karmi to dieta musi być. Moja siostra to zero smażonego, wszystko na parze. Zero słodyczy, fast foodów itd i teraz jest jak szkapa a zawsze była przy kości. Justii napisałaś magiczne słowo "ŚWIĘTA". Jak grzybów nie lubię to wigilijny barszcz grzybowy mojego tatusia jest wart wszystkiego ![]() Tity za wizytę. Ja na Twoim miejscu przestałabym karmić. Może nie mam racji ale wydaje mi się że to co masz najcenniejsze zamiast oddawać dzieciątku w brzuszku oddajesz razem z pokarmem.Ja też ważę się tylko u gina loney góry ? Ogarnęłam trochę moją wyprawkę (zajęło mi to prawie półtorej godz ). Czekam jeszcze na opinię bratowej i wam wkleję. Powiem wam że napisały mi takie rzeczy o których nawet nie pomyślałam.nuna Ty to się na razie nie waż!!!! Zważysz się w 10 tc i wtedy porównasz wagę. Teraz to masz wzdęcia, zatrzymanie wody itd. i gratuluję 6 tc adunia wracaj szybko do zdrowia Margosia gratuluję 7 tc Adunia 7 tc i 4 dni to 8 t. Bo przecież jak jesteś w ciąży 3 dni i ktoś Cię pyta który to tydzień to mówisz pierwszy/ w pierwszym tygodniu ciąży. i skąd dokładnie jesteś? ![]() MoTyleKsw brawa za brak mdłości ![]() Ashy później zakładamy wątek "odchudzanie po porodzie"
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-19 o 10:39 |
||
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam troche ponad 180 nie jest najgorzej ale już są problemy z ciuszkami ![]() Nie wolno pasztetu ? jak to?
Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-10-19 o 10:42 |
|
|
|
|
#2000 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zabronione nie są ![]() Cytat:
A nie należą Ci się badania za darmo ze względu na poprzednią ciążę?? Cytat:
A ja liczę sobie rozpoczęte Mamy dziś 9t3d i ja to liczę jako 10tc Cytat:
Cytat:
Ja też nie rozumiem zacofania niektórych kobiet A najgorsze, że niektórzy lekarze też tak mówią swoim pacjentkom Dzień dobry Dziś kolejny, piękny dzień Oby tak było jak najdłużej ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
za 13tc U nas barszczyk bez grzybów ale kapusta mojej teściowej z grzybami i grochem to mistrzostwo świata Pewnie w tym roku za dużo sobie jej nie pojem bo nie dość, że kapucha to jeszcze groch i do tego grzyby - mieszanka wybuchowa ale jaka pyszna ![]() A i jeszcze do tego jej grzybowa (bo u nas barszcz tylko i wyłącznie )Co do pasztetu (nie domowego tylko sklepowego) to on ogólnie nie jest zalecany Przecież tam same świństwa są Choć ja jeden wybitnie lubię Cielęcy.... Axella to wysoka jesteś Ja mam jakieś 166cm.
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-19 o 10:55 |
||||||
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i właśnie jej ciążowe ciuchy są na mnie za długie (ja mam 171). A spodnie kupowała gdzieś w galerii krakowskiej ale nie pamiętam jaki to był sklep. Chyba orsay.a no nie wolno. Też wcześniej nie wiedziałam. Jadłam w ciąży dwa razy i dwa razy bolał mnie brzuch. Justi mój lekarz liczy rozpoczęte tygodnie
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Rozeznanie
|
Sharp gratulacje
Axella tak slyszalam,bo pasztet choc pyszny niestety robiony jest ze "smieci" ![]() Pracowalam jakis czas w firmie produkujacej miesa,wedliny i podroby wiec akurat jak slysze niektore opowiesci o tym co jak sie produkuje to niestety moge potwierdzic :/ Watrobki tez podobno nie mozna...
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pamiętam co tam jeszcze mamy![]() za to nadrabiam barszczykami i rybką. |
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie wiem jak mój liczy bo byłam u niego w równym 8tc
no i jeszcze co do pasztetu, pełno w nim MOM-u więc błagam, nie dawajcie go dzieciaczkom bo jakoś do 3r.ż. dzieci tego świństwa nie trawią i tak samo te wszystkie parówki "bobaski" |
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
o wątróbce już chyba kiedyś dyskutowałyśmy. Jedni lekarze zalecają, jedni odradzają
|
|
|
|
#2006 |
|
Rozeznanie
|
Ide cos zjesc,bo czuje sie jakas odosobniona
|
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale szczerze powiem,że nie słyszałam o tym,że nie wolno..Cytat:
jak ja bym chciała mieć 171 byłabym wtedy nizsza od Tżta, któremu się zbytnio nie urosło
|
||
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Wątróbkę można od czasu do czasu bo ma bardzo dużo żelaza ale trzeba uważać bo zawiera też bardzo dużo witaminy A, która może zaszkodzić dziecku. Ale raz na miesiąc spokojnie
![]() Cytat:
moja mama na początku była oburzona bo jej kapusta zawsze zostawała po świętach długo i w końcu trzeba było wyrzucić, raz zaproponowałam, że przyniosę tą od teściowej i wszyscy ją pokochali, teraz tylko tą kapuchę mamy Ja nie przepadam za karpiem, więc to odpada na święta u mnie
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam zjadłam trochę pasztetu (domowej roboty mojej mamy. pychotka
a grzyby to faktycznie nic w sobie nie mają więc chyba raczej nie powinny być zabronione... ale ja to i tak jem tylko grzyby które sprawdziła moja babcia. pół wsi do niej przychodzi od zawsze żeby zobaczyła czy grzyb jest dobry czy nie |
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama opiekuje się teraz roczną dziewczynką. I tej małej rodzice robią jej takie zupki że niebo w gębie. Pychotka! i bardzo często z łososiem i innymi rybami. Chciałabym dostać w łapki jej książkę kucharską dla dzieciaczków
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

hihi ja też.
a tu proszę... Jestem pod wrażeniem

42kg??? boszeeee... Ale pogratuluj jej pięknej utraty wagi... 

Błagam... Ciekawe tylko dlaczego tyle kobiet, które karmią zachodzi w ciążę

Poza tym chce ze mną omówić witaminki etc
Uważaj na siebie i wszystko będzie dobrze!