Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 10:21   #4651
olka1610
Rozeznanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

pokszyfko u mnie w podstawówce były takie mikołajki i zawsze dostawałam jakieś miśki i inne niezbyt trafione prezenty, ale jak Wy robicie w gronie bliskich znajomych to fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
co za pech

hej wszystkim
a najlepsze jest to że tż odpalił go na popych, pojechaliśmy do mechanika i u mechanika zapalił kilka razy bez żadnego problemu . Przestraszył się fachowca cos z elektryką jest nie tak więc znowu koszty, jeszcze jak na złość i mi i tż ubezpieczenie się kończy, masa wydatków
Stary 2012-10-19, 10:24   #4652
ela3010
Zadomowienie

Hej

Piękna jesień

Rok temu już powoli się rozpakowywałyśmy, ale emocje były, jeju.

Mój Milusiński kima, więc mam chwilę oddechu i siadam z szyciem. Wymyłam lodówkę, odkurzyłam cały domek, zmyłam gary, naszykowałam obiad, nam placki ziemniaczane a Miłoszkowi zupkę kalafiorową.
Wczoraj wieczorem wyprałam chodniki, takie które miałam koło łózka, piękni e schną, jeszcze dywan mnie kusi żeby go wyprać.

Maluch pośpi to idziemy na dwór, ja pograbię liście a on poszaleje, super ze jeszcze tak ciepło. W zeszłym roku też była taka piękna jesień.

Dziewczyny ja śpię z Miłoszkiem, i na razie dobrze mi tak bo starszy spał od początku w swoim łóżeczku i do roku wstawałam po 10 razy do niego, nie wysypiałam się, zła jak osa, szkoda gadać. Teraz chociaż się wysypiam.
A dzieci no cóz, starszy był ruchliwcem ale młodszy to już go prześcignął we wszystkim, aż się boję pomyśleć jakie trzecie będzie, o ile będzie.

Miłego dnia
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 10:37   #4653
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość

od tego "la la la " rozbolała mnie głowa

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Dziękujemy za gratulację i również dla zaczynających dreptać.

Olka, ale pech, ja nie mogę, ale już tak jest jak się wali to po całości. A auto to studnia bez dna

Eluś, jak czytam co ty robisz w danym dniu i jeszcze masz czas na szycie/czytanie, to popadam w kompleksy

U mnie na stole będzie, jedno danie na ciepło (z racji tego, że godzina poobiednia) chili (dla teściowej poczwórna dawka chili ) torcik, sałatka jarzynowa, z zupek chińskich, jajka w sosie tatarskim i śledziki. Nic więcej nie zrobię, bo się nie wyrobię

Ciekawe jak u nas prababcia zniesie nic nie zrobienie, bo ona też kuchara

P.S. WITAM
Stary 2012-10-19, 11:01   #4654
wariateczka88
Zadomowienie

olka a to wam sie przytrafilo z tymi samochodami złośliwość rzeczy martwych,ale kurde ja tez cos wiem o tym,ze auto to studnia bez dna

princ no dziewczyna b.ladna,ale spiewanie niech sobie odpusci lepiej(ja na to patrzylam bo niby to byl najgorszy teledysk,myslalam ze piosenka i muzyka chociaz jakis fajne)

baha i inne dziewuszki co sie do roczku przygotowują,zazdroszcze wam,bo u mnie znajac zycie bede miala g.ówno do powiedzenia
tesciowa zrobi co jej sie bedzie podobalo,i jak jej sie bedzie podobalo,ale jak sie wkurze to figa z makiem,biore mala do moich rodziców i tam bedzie roczek

i u nas nocka super,mala wczoraj padla o 20:40 i spała do 6 rano,wzięłam ja do siebie i spałyśmy do 9

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:13   #4655
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Pociesz się, że nie masz jej na co dzień, ale jak zrobi? w sensie na co ma ochotę a Ty nic nie masz do powiedzenia ??
Stary 2012-10-19, 11:18   #4656
wariateczka88
Zadomowienie

baszka ona nas stawia przed faktem dokonanym,przyjezdzamy i sie dowiadujemy,ze trzeba malej roczek zrobic,ze impreza ma byc taka i taka,ze termin taki i taki,bo wtedy jej pasuje
ja juz powiedzialam,i tz-et zreszta tez,ze ja mam zajecia i wszystko zalezy od tego,kiedy ich nie bede miala
nic wiecej nie mowilam bo nie chcialam sie denerwowac,teraz jak pojedziemy na wszystkich swietych to mam nadzieje ze sobie wreszcie wyjasnimy wszystko...

Wymianka

Stary 2012-10-19, 11:21   #4657
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dziewuszki patrzcie jaką znalazłam ofertę jak tylko tż wróci od razu mu ją pokazuję

Tylko pewnie będzie biadolić, że trzeba władować swój cały sprzęt, a to jednak wynajm ehhh

http://otodom.pl/do-wynajecia-dom-po...d14307140.html

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
baszka ona nas stawia przed faktem dokonanym,przyjezdzamy i sie dowiadujemy,ze trzeba malej roczek zrobic,ze impreza ma byc taka i taka,ze termin taki i taki,bo wtedy jej pasuje
ja juz powiedzialam,i tz-et zreszta tez,ze ja mam zajecia i wszystko zalezy od tego,kiedy ich nie bede miala
nic wiecej nie mowilam bo nie chcialam sie denerwowac,teraz jak pojedziemy na wszystkich swietych to mam nadzieje ze sobie wreszcie wyjasnimy wszystko...

o jaa, to straszna jest
Stary 2012-10-19, 11:24   #4658
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Dziewuszki patrzcie jaką znalazłam ofertę jak tylko tż wróci od razu mu ją pokazuję

Tylko pewnie będzie biadolić, że trzeba władować swój cały sprzęt, a to jednak wynajm ehhh

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

o jaa, to straszna jest
oferta super wlasy dom,co z tego ze do wynajecia,zreszta ladny,wszystko nowe,nic tylko brac heh

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

a co do tesiowej i roczku,heh 3 razy posta sklecilam i go kasowalam,bo jak bym chciala cala sytuacje tlumaczyc to by esej wyszedl,a komu by sie chcialo to czytac
no w kazdym razie,mam nadzieje ze tz-et bedzie stanowczy tak jak ja,i ze zrobimy wszystko po naszemu

dobra uciekam,lece do sklepu z mala,a pozniej obiadek trzeba gotowac

Wymianka

Stary 2012-10-19, 11:40   #4659
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
oferta super wlasy dom,co z tego ze do wynajecia,zreszta ladny,wszystko nowe,nic tylko brac heh

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

a co do tesiowej i roczku,heh 3 razy posta sklecilam i go kasowalam,bo jak bym chciala cala sytuacje tlumaczyc to by esej wyszedl,a komu by sie chcialo to czytac
no w kazdym razie,mam nadzieje ze tz-et bedzie stanowczy tak jak ja,i ze zrobimy wszystko po naszemu

dobra uciekam,lece do sklepu z mala,a pozniej obiadek trzeba gotowac
prawda, ale bym chciała
echh szkoda gadać są różni ludzi, najlepiej OLAĆ TO

A ja póki Mimi śpi, położę się i poczytam, a co
Stary 2012-10-19, 12:07   #4660
nettka_
Zadomowienie

hej

Następna nocka to jakaś porażka pobudki co godzinę a niektóre nawet co 30min.

Przed snem wszamała całą porcje kaszki i dopiła cycem i

Ja na roczek planuje tort do tego jakieś dwa inne ciasta a z kolacją moja sis kucharka coś wymyśli

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 12:11   #4661
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
no i kupiłam wkońcu ten http://allegro.pl/quatro-jimmy-calor...717373738.html hehe ciesze się bo tż już nie mógł słuchać mojego gadania o wózkach
Śliczny!! Owieczka, śniłaś mi się dzisiaj Z serii dziwne sny Seony Wprowadziłaś jakiś zwyczaj na Allegro, że jak Ci się spodoba zakup i transakcja wykonana szybko i miło, to sprzedawcy wysyłałaś jakiś prezent typu serwetkę haftowaną, wyszywany obrazek, jakąś pościel, obrus na stół itp. I cała Polska tak zaczęła robić a ja byłam taka wściekła, bo po co mam jeszcze jakieś mu gratisy wysyłać jak to jego obowiązek być miłym, bo inaczej nikt by od niego nie kupował

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Swietujemy dzisiaj 11 miechow
to już tylko krok do roczku

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Ja się nie śmieję, ale mnie to dziwi, że 3letnie dziecko nadal spi z rodzicami. Pomijając kwestie, że dziecinka powinna mieć swoje łóżko, to jeszcze i rodzice powinni spać we dwoje. Ja sobie tego nie wyobrażam po prostu Ale każdy robi jak uważa i wie, co dobre dla własnego dziecka
Princ, Tzn. u nas wygląda to tak, że Pati traktuje łóżko w sypialni jak swoje Śpi tam sama, więc nie będzie problemu jak kupię dwa dziecięce do dziecięcego pokoju, bo ona nauczona jest spać sama

Zasypia sama, po przeczytaniu książeczki, paciorek, kładzie się i śpi. Ja siedzę przy niej i ją głaszczę czasem, bo tak lubię

A my z mężem śpimy w gościnnym. Ale tam trzeba rozkładać łóżko na cały pokój, więc nieraz nam się nie chce i rano składać, więc albo ja albo mąż idzie do niej na duże a druga osoba do pokoju małego do Lili. Lili śpi w swoim łóżeczku i tylko nad ranem ją się bierze, bo zaczyna się wiercić i żeby pospała do tej 7

Jak nie było Lili to Pati faktycznie spała z nami na dużym łóżku, we 3 spaliśmy, ale to było tak do 1 roku, bo ona naprawdę źle spała sama

Cytat:
A moja dziecinka była taka grzeczna na spacerze, że aż w szoku jestem - zero ściągania czapki z głowy, zero marudzenia. Pospała z 30 min, resztę czasu siedziała sobie, podśpiewywała Chcę tak zawsze!
Princ, u mnie to porażka nie wiem jak to będzie w zimie!?!

Cytat:
noc tragedia,kiedy moje dziecko wreszcie zasnelo to za 2h musialam ja budzic do przychodni
wazy ... mierzy ...
Wariateczka, no i ile waży i ile mierzy? Dało się jakoś zważyć?

Cytat:
Ale raz na jakiś czas niech idzie I jemu się należy plotkowanie hehe Do mnie jutro znowu koleżanka przyjeżdża na cały dzień, bo zabiera się z mężem swoim, bo on ma tu zjazdy na uczelni. Także fajnie A w sobotę mała jedzie do dziadków, a do nas wieczorkiem przychodzą znajomi - %%% Niedziela odpoczywanie, poniedziałek rano wizyta w up, wizyta u ginka i powrót małej Takie plany mam na najbliższe dni
Ale suuuper, zazdroszczę takiego weekendu

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 12:21   #4662
nettka_
Zadomowienie

Paulinka śpi już godzinę

...ale pogoda u mnie cudowna

Seona

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-10-19, 12:24   #4663
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Ja na roczek planuje tort do tego jakieś dwa inne ciasta a z kolacją moja sis kucharka coś wymyśli
jeżu dziewczyny, ile Wy tego jedzenia robicie ja to planuję tort, sałatkę i kanapki

Co na ciepłe danie mogę podać? chilli nikt w naszej rodzinie nie lubi

Cytat:
pisz!! poczytamy!!

Cytat:

Piękny!! już bym brała

Cytat:
Wariateczka, ale czemu u niej ma być ten roczek a Ty tego nie przygotowujesz? Ty zapraszasz gości do siebie w terminie wyznaczonym i stawiasz przed faktem dokonanym.

Ja dla Lili robię imprezę 2.12. dla mojej rodziny a mąż ustali kiedy jego rodzina. Jak ktoś z moich nie będzie mógł przyjść na 2.12 to trudno

Przy Patrycji teraz na 3 urodziny tak robiłam, że ciągle przekładałam terminy!! A bo to brat nie mógł, to siostra, szwagier wyjechał, drugi był chory, mój tata był w szpitalu, to był przed operacją, więc nie miał nastroju i ciągle coś, aż we wrześniu dopiero zrobiłam tylko dla dziadków!! Żaden wujek ani ciocia nie przyszli bo im nie pasowało

Więc teraz pierniczę i robię 2.12 - moi rodzice na bank przyjdą a mój brat i siostra z rodziną to nie wiem i mnie już to nie obchodzi

Drugi termin dla drugich dziadków i wtedy też mają przyjść szwagrowie - jak im nie będzie pasowało to nie będę dla nich nic specjalnie szykować

Cytat:
baha i inne dziewuszki co sie do roczku przygotowują,zazdroszcze wam,bo u mnie znajac zycie bede miala g.ówno do powiedzenia
tesciowa zrobi co jej sie bedzie podobalo,i jak jej sie bedzie podobalo,ale jak sie wkurze to figa z makiem,biore mala do moich rodziców i tam bedzie roczek
nie dawaj dziecka na imprezę jak chce tak robić to niech robi dla siebie

Cytat:
U mnie na stole będzie, jedno danie na ciepło (z racji tego, że godzina poobiednia) chili (dla teściowej poczwórna dawka chili ) torcik, sałatka jarzynowa, z zupek chińskich, jajka w sosie tatarskim i śledziki. Nic więcej nie zrobię, bo się nie wyrobię
ile jedzenia

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Rok temu już powoli się rozpakowywałyśmy, ale emocje były, jeju.

Mój Milusiński kima, więc mam chwilę oddechu i siadam z szyciem. Wymyłam lodówkę, odkurzyłam cały domek, zmyłam gary, naszykowałam obiad, nam placki ziemniaczane a Miłoszkowi zupkę kalafiorową.
Wczoraj wieczorem wyprałam chodniki, takie które miałam koło łózka, piękni e schną, jeszcze dywan mnie kusi żeby go wyprać.

Maluch pośpi to idziemy na dwór, ja pograbię liście a on poszaleje, super ze jeszcze tak ciepło.
Ela Ty to jesteś jakiś terminator, skąd Ty tyle sił masz??? jak zmyję gary i odkurzę to już mi się nic nie chce

Ale dzisiaj ambitnie wszystko poukładałam w szafach - letnie ubrania już pochowałam, sukienki, za małe ciuszki itp. Ile się miejsca zrobiło!!

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2012-10-19 o 12:26
Stary 2012-10-19, 12:35   #4664
domi7ks
Zakorzenienie

WITAMY PANIĄ MODERATORKĘ NASZĄ SEONE klask i:

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 12:43   #4665
wariateczka88
Zadomowienie

mialam isc do sklepu,ale mala marudzila,polozylam sie z nia i zasnela
czyli wstala po 9 a po 2,5h zalicza pierwsza drzemke,juz ponad h
cos sie temu mojemu dzieciatku poprzestawialo
ehh zapowiada sie weekend szalony,ja na uczelnie a tu mi sie zwali pol rodziny zeby robic jedna kuchnie,i oczywiscie znow nikt nie pyta co ja o tym mysle,oni ewentualnie ustalaja cos z moim tz-etem
nie wiem po co tesc przyjezdza,chyba zazdrsoci ze moj tata nam pomaga?
ehh nie mam sily do takich ciaglych przepychanek,boszzz to mieszkanie nasze calkiem przestalo mnie cieszyc

seonko a no wlasnie,pogratulowac moderatorce zaufana kobito jestes heh
a co do roczku,eh i ah,nie chce tu pisac o tym dokaldnie na publicznym

Wymianka

Stary 2012-10-19, 13:07   #4666
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Babcia robi rosół i jakieś danie z piersi z kurczaka, coś jakieś zawijasy chyba - ona kuchara, więc coś tam ma wymyślić - za babcią, że tak powiem nie nadążysz (a spróbuj się sprzeciwić..hehe) Ja ciasto kupię, moja mama upiecze roladę z kremem mascarpone i sałatkę zrobię z piersi kurczaka, ananasem, kukurydzą. A tort robi ciocia
u nas chyba barszcz będzie, bo rosoły mi nie wychodza też coś z piersi, bo siostra innych mięs nie bardzo tyka...próbowałam dzisiaj zrobic rolade i mi nie wyszła masz może ten przepis twojej mamci? taką instrukcję dla farbowanej chciałam właśnie roladę zrobić, 3bita i tort...tylko jeszcze nie wiem z czego on się będzie składać...i nie wiem jak zrobić roladę żeby mi wyszła
Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość

pokszyfko u mnie w podstawówce były takie mikołajki i zawsze dostawałam jakieś miśki i inne niezbyt trafione prezenty, ale jak Wy robicie w gronie bliskich znajomych to fajny pomysł

my mamy ankietę, coś al'a list do mikołaja osobiście niewiele z nas się zna. narazie jest nas 24 osoby, ale myslę, że będzie więcej...
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
WITAMY PANIĄ MODERATORKĘ NASZĄ SEONE klask i:

mamy się bać ??
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 13:15   #4667
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
u nas chyba barszcz będzie, bo rosoły mi nie wychodza też coś z piersi, bo siostra innych mięs nie bardzo tyka...próbowałam dzisiaj zrobic rolade i mi nie wyszła masz może ten przepis twojej mamci? taką instrukcję dla farbowanej chciałam właśnie roladę zrobić, 3bita i tort...tylko jeszcze nie wiem z czego on się będzie składać...i nie wiem jak zrobić roladę żeby mi wyszła

my mamy ankietę, coś al'a list do mikołaja osobiście niewiele z nas się zna. narazie jest nas 24 osoby, ale myslę, że będzie więcej...

mamy się bać ??
nie, no cieszyć jak nam ktoś nie podpasuje to Seonka będzie bany dawała aż miło

Czemu rosół Ci nie wychodzi??? Mi rosól akurat wychodzi, może za krótko gotujesz???

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 13:16   #4668
Seona
Zakorzenienie

dziewczyny ciiiiicho!!! nie chce nikomu mówić ja tu tylko sprzątam muszę otagować wątki, połączyć, pozamykać, tyle. Ale ta obsługa jest bardzo trudna i boję się coś ruszać na razie muszę się nauczyć jak się to robi.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-10-19, 13:25   #4669
janeczka7891
Zadomowienie

Witam

Seona Może w końcu będzie porządek na MzK

Baszka domek super jej zaraz bym brała, pomyśl sobie, że mieszkania do wynajęcia tyle kosztują. Mój brat płacił za 35m2 1000 zł + media

Olka z samochodami masakra My ostatnio kupilismy nowe (tzn uzywane) no a teraz zaś coś tam jest do wymiany, opony komplet trzeba kupić + felgi, jeszcze coś tam a wcześniej rozrząd i ubezpieczenie też no masakra

Ela ja podobnie jak Baszka czytając Ciebie co ty robisz mam kompleksy a z drugiej strony motywujecie mnie do działania bo aż mi głupio

Co do roczku my jeszcze nie wiemy nic - dopiero w grudniu nas czeka ale już wiem, że zamówimy catering na kolację a obiad sami zrobimy + tort też zamówiony U nas pewnie znowu za dużo tego będzie ale ludzi też sporo a też to robimy z ur TZ-ta ehh
Niby się nic nie robi a potem tego dużo wychodzi :/ tak czy siak

Pokszyfka roladę ciasto ? Mój najprostszy sposób to jak wyciągnę biszkopt jeszcze ciepły zawijam go w szmatkę bawełnianą (kuchenną) i rozwijam i tak może ze 2 razy i gitara

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Mój ma katar i kaszel no masakra zapowiada się ciekawy weekend w domu :/ a pogoda śliczna u nas
Stary 2012-10-19, 13:51   #4670
rudominka
Raczkowanie

Cytat:

Spróbujcie ponegocjować z właścicielem, zeby chociaż meble kuchnne i kuchenkę wstawił - my tak wynajmowaliśmy. Mieliśmy swoją zmywarkę i lodówkę, a gość kupił bardzo proste meble w BRW oraz płytę, piekarnik no i zlewozmywak.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:22   #4671
owieczka86
Zadomowienie

Baszka domek super i fajnie że podwórko jest będzie miał gdzie Michałek wiosną brykać :-D

Seona gratki za moderatora ale Ty masz snyhehe choć może po chwili zastanowienia wprowadze taki zwyczaj;-) ja też dziś miałam sen związany z allegro,wózki mi się śniły tyle się ich naoglądałam że po nocach mi się śnią śniło mi się że nie mogłam się zdecydować i k. kupiłam kilka :-D

U nas piękna pogoda,Filip po spacerze i pomocy w odkurzaniu śpi;-) jedno pranie się suszy,drugie zaraz się kończy-dywaniki poprałam może do wieczora wypchną... Kurze wytarte,muszę podłogę umyć gary umyć i mam weekend :-D. Planuje upiec w rękawie pierś z indyka nigdy tego nie robiłam ciekawe jak mi wyjdzie ...może da się zjeść;-)

My też mieliśmy na urodziny Filipa obiad robić ale jak powiedziałam tzowi że będzie musiał mi sporo pomóc bo ja sama się nie wyrobie z maszykowaniem obiadu na 16osób i 3dzieci + zrobić tort to zmienił zdanie i nie robimy obiadu :-D będzie tort jakieś ciasta wędlina ze 2 sałatki i tyle...mam nadzieję że zdania nie zmieni... No i chyba będziemy robić imprezę u teściów na dole z czego nie jestem zbyt zadowolona...no ale cóż mam nadzieję że ona będzie na wsi jak zwykle i że przy jedzie tylko na urodziny to by mi się nie wtrącała...

Idę myć podłogi bo niedługo tz wraca

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Janeczko zdrówka życzę dla malucha... Akysz katarze
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:33   #4672
janeczka7891
Zadomowienie

Wariateczko Twoja teściówka masakra. Dziwię się, że tak dajesz sobą manipulować - postaw ją Ty przed faktem dokonanym, raz, drugi, trzeci i się oduczy Znam z autopsji
Stary 2012-10-19, 15:45   #4673
olka1610
Rozeznanie

wariateczko tak jak dziewczyny mówią, postaw tesciówkę przed faktem dokonanym, podaj datę kiedy będzie roczek, zaproś i już

baha domek fajny ale jakiś czas temu pisałaś że być może uda Wam się kupić mieszkanko, myślę że warto jeszcze trochę się przemęczyć z teściami i nie inwestować "w czyjeś" tylko zbierać i jak najszybciej na swoje iść

seona gratki

odnośnie roczku to ja planuję zrobić trochę kotletów schabowych z ananasem, trochę takich roladek z piersi kurczaka, podam to w naczyniu żaroodpornym na podgrzewaczu i do tego chyba pieczone ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej. Oprócz tego talerz z wędlinami i sałatka jarzynowa, może jeszcze z piersi zrobię sałatkę, Tort i ciasto zamawiam tzn. tort na pewno a ciasto to może teściowa zrobi bo ja antytalent do ciast jestem

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-10-19 o 15:48
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 16:30   #4674
ela3010
Zadomowienie

Baszka fajny domek

Wariateczko współczuje teściowej- nie komentuję.

Dziewczyny przesadzacie, wy też to wszystko robicie tylko o tym nie piszecie a ja się chwalę.

Zaraz lecę ze starszakiem na różaniec.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:05   #4675
janeczka7891
Zadomowienie

moja maruda wstała, spróbuje mu dać jedzenie - nie wiem czy sie uda a potem na zakupy musimy jechać...
Stary 2012-10-19, 17:28   #4676
nettka_
Zadomowienie

Wróciliśmy że spaceru po 3.5h spaceru

Stary 2012-10-19, 18:19   #4677
kasia_aa
Zadomowienie

wreszcie moge coś napisać, dziecko dziś maruda totalna, zrsezta jak pzrez ostatnie kilka dni, ale to żeby więc swoje zaciskam i małego nosze i pocieszam. teraz kreci sie koło tżta wiec chwila spokoju. my dziś bylismy aż 2 h na dworze! ale siedzieliśmy w piaskownicy pierwszy raz i nawet mały nie jadł piasku za to caaaały był w tym piachu bo przecież on narazie raczkuje jeszcze sam nie chodzi wiec raczkował od jednego brzegu do drugiego ale miał taką radoche że nie chciał wracać a ja nie miałą sumienia mu niepozwalać na taką zabawebaaardzo cieplutko dziś było wiec fajnie było tak siedzieć co pozatym? troche porobiłam w domu, jutro rano mały idzie do mojego brata a my z tżtem jedziemy na grzyby bedzie super

u was juz takie pzrygotowania do roczku....ja jeszcze o tym nie myśle, mam jeszcze troche czasu
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 18:42   #4678
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Czemu rosół Ci nie wychodzi??? Mi rosól akurat wychodzi, może za krótko gotujesz???
nie wiem jak ja to robię, ale mój rosół jest średni na jeża, wstyd ludziom podawać, nawet rodzinie Mozliwe, że to wina kości. Używam wieprzowych. Rosół mojej mamci, gotowany na udkach czy tam korpusach jest zupełnie inny...Tak czy siak, nie chytam się tej zupki na roczek
Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Olka z samochodami masakra My ostatnio kupilismy nowe (tzn uzywane) no a teraz zaś coś tam jest do wymiany, opony komplet trzeba kupić + felgi, jeszcze coś tam a wcześniej rozrząd i ubezpieczenie też no masakra

Pokszyfka roladę ciasto ? Mój najprostszy sposób to jak wyciągnę biszkopt jeszcze ciepły zawijam go w szmatkę bawełnianą (kuchenną) i rozwijam i tak może ze 2 razy i gitara
moja fura to samo, dlatego po naprawie praktycznie cały czas stoi w garażu...kto w nią będzie lał paliwo...sprzedać tż nie pozwala, bo w razie czego musimy mieć drugie ładniejsze, bo jego jest strasznie styrane - wersja robocza
odnośnie rolady, to o ile z biszkoptem dałam sobie rade, nawet z tym zwinięciem...ale jak zrobić żeby nadzienie tam się znalazło i nie wypływało

Edytowane przez pokszyfka
Czas edycji: 2012-10-19 o 18:43
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 19:59   #4679
basiula19
Zadomowienie

pokrzywko to sie sprawa rozwiązała hehe wieprzowy rosół jest tłusty (sama za bardzo za nim nie przepadam) ugotuj na kościach drobiowych o niebo lepsze heheeheh a co ro rolady to zrób zwykłą masę jakąś no i wiadomo ze niewiadomo ile jej nie nawalisz i dobrze by było żebyś miała cienki biszkopt to lepiej sie zwija a jak jeszcze masz blache specjalną to wtedy jest taki szeroki to więcej razy zawiniesz

Niunio śpi a ja ide orzechy łupać ( zarabiam kaske na prezent dla tżta a że dość drogi to bedzie miał na drugą rocznice ślubu i mikołaja) bo wiecie co nie wiem czy tylko ja tam mam ale jak pracowałam przed śubem to kupowanie prezentów tżtowi sprawiało mi frajde teraz nie pracuje to co za radocha kupowania za pieniądze które on zarabia a tak to nie każe mi tych orzechów łupić a ja chce żebym miała zarobione przez siebie pieniążki i mu za nie kupiłamoże głupia jestem ale teraz np mam radoche z tego prezentu, że mu zrobie

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 20:18   #4680
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
pokrzywko to sie sprawa rozwiązała hehe wieprzowy rosół jest tłusty (sama za bardzo za nim nie przepadam) ugotuj na kościach drobiowych o niebo lepsze heheeheh a co ro rolady to zrób zwykłą masę jakąś no i wiadomo ze niewiadomo ile jej nie nawalisz i dobrze by było żebyś miała cienki biszkopt to lepiej sie zwija a jak jeszcze masz blache specjalną to wtedy jest taki szeroki to więcej razy zawiniesz

Niunio śpi a ja ide orzechy łupać ( zarabiam kaske na prezent dla tżta a że dość drogi to bedzie miał na drugą rocznice ślubu i mikołaja) bo wiecie co nie wiem czy tylko ja tam mam ale jak pracowałam przed śubem to kupowanie prezentów tżtowi sprawiało mi frajde teraz nie pracuje to co za radocha kupowania za pieniądze które on zarabia a tak to nie każe mi tych orzechów łupić a ja chce żebym miała zarobione przez siebie pieniążki i mu za nie kupiłamoże głupia jestem ale teraz np mam radoche z tego prezentu, że mu zrobie
Rozumiem Cię z tym prezentem doskonale Ja też tak mam :/

Pokszyfkoja robiłam zawsze normalny krem (czyt.proporcje co do zwykłego ciasta na płasko) tylko tak jak Basiula pisze nie daje się go tam tak dużo i potem zaraz dawałam do lodówki, jedynie u mnie byl problem bo brzegi biszkoptu miałam twardawe po upieczeniu no ale uciełam te końcówki i rolada jak ta lala.

Rosól na wieprzowinie tłusty bleeeee..... ja daję korpus drobiowy, skrzydełka i do tego kawałeczek chudej wołowinki lekki i przyjemny rosołek żołądeczki do tego, serduszka na koniec przecadzam i jest taki czyściutki

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości