|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II
Cytat:
płatki były z mlekiem, kaszy dosyć dużo nie jestem w stanie określić kolację zjadłam o 19.30, chodzę spać o 24.00
|
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka dluga przerwa przed spaniem tez nie jest dobra..
|
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
moje nie wiem co to jest, jem jak mam ochotę, a wcale głodu nie czuję, tylko ciągle mnie mdli (fizycznie)
Ś: 450 g kefiru IIŚ: serek wiejski, 3 małe kromki chleba pełnoziarnistego, kawa z mlekiem IIIŚ: jabłko O: 4 placki otrębowe ze szpinakiem szklanka mleka 1,5% K: czekolada pitna (szklanka mleka 1,5%, 3 łyżeczki siemienia lnianego, otręby pszenne, otręby owsiane, 4 łyżeczki kakao)
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie tylko do otrąb- dajesz je z przyzwyczajenia jakiegoś, czy dlaczego? Masz problemy z zaparciami? Chodzi o to, że kiedy dodałaś grubą kaszę, chleb razowy w większej ilości to nie ma powodu, dla którego ich dodawanie miałoby większy sens. Wszystko jest ładnie, ale należy pamiętać, że zbyt duża podaż błonnika ogranicza wchłanianie niektórych minerałów i witamin. Jeśli używasz pełnoziarnistych produktów to nie potrzeba dorzucać jeszcze otrąb, w Twojej diecie jest ich wystarczająca ilość (otręby pochodzą właśnie z pełnego ziarna- w razowcu oraz kaszy - a do tego znaczna ilość błonnika w owocach i warzywach. wiadomo). Pamiętaj, że spokojnie możesz pozwolić sobie także na dodatek pieczywa pszennego, niekoniecznie razowego. Ważne jest urozmaicenie i bazowanie na pełnoziarnistych produktach, jednak nie znaczy to ograniczenia się tylko do nich. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#2495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dałam je po prostu z przyzwyczajenia, aby zwiększyć kcal.. Nie mam żadnych problemów z zaparciami Zauważyłam białe plamki na paznokciach i bardzo wypadają mi włosy, jest to zapewne spowodowane zbyt dużymi ilościami błonnika, jak napisałaś. Muszę go stanowczo ograniczyć. Dziękuję Ci Tym bardziej, że bardzo zależy mi na utrzymaniu wagi.. bo teraz czuję się świetnie z takimi proporcjami. Jedynie chciałabym jeszcze trochę ujędrnić ciało, może macie jakieś instrukcję do ćwiczeń?
|
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ujędrnienie ćwiczenia siłowe, ale i pilates się sprawdzi. Poczytaj na fitnessie.
|
|
|
|
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
Siema dziewczyny, daaaaaaaaaawno mnie nie było. Przerwa od wizażu - tak to jest to co każda chociaż raz na jakiś czas powinna zrobić.
Wstawie mój wczorajszy ok? Ma być P, ale to raczej średnio jak na P chyba. Nie potrafie obiektywnie stwierdzić czy jem za mało czy za dużo (odczłowieczyłam się na maxa Śn: Spora grahamka. Pół z wędliną z kurczaka, papryka, pomidor, ogórek konserwowy chili 2Sń: Bułka grahamka z szynką i warzywami, jabłko 3Śn: Jogurt naturalny 180g z 4 łyżkami musli orkiszowym (tam jest sezam, płatki słonecznika, dyni, suszone maliny i rodzynki) Obiad: Pomidorówka zabielana śmietaną, na mięsie z indyka z makaronem (yyy nie wiem ile. Ze 3/4 szklanki jak był na sucho) Kol: trzy cienkie kromki żytniego: 1 z szynką i warzywami, dwie z serkiem kanapkowym z ziołami. Wszystkie kanapki zawsze są z masłem. |
|
|
|
#2498 |
|
Raczkowanie
|
martabeata to jeszcze nie dobiłaś do wagi w normie?
![]() jadłospisy miałaś od dietetyka więc pewnie kalorycznie jest ok ale bardzo dużo pieczywa jesz a nie myślałaś może żeby zacząć sobie jakieś sałatki do tego szykować dla urozmaicenia np z ryżu czy tam makaronu? w internecie pełno przepisów. Bo jak tak non stop te grahamki to niedługo Cię mdlić zacznie na sam widok;P I czemu na kolację tak mało? taka pełna się czujesz po 3 śniadaniach że nie dasz rady więcej wcisnąć?
|
|
|
|
#2499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pieczywo bardzo lubię... Nie powinnam go tyle jeść? To chyba takie normalne że na śniadanie i na kolacje są kanapki no i kanapka do szkoły obowiązkowo Kolacja skromna bo to właśnie kolacja. Choć i tak jem ją wcześnie, bo o 18 to i tak gdzieś tam w głowie siedzi, że im bliżej do wieczora tym mniej trzeba jeść ![]() Do dietetyka już nie chodzę. Wpadłam w taki trans że zawsze jem to co ta babka mi mówiła i zaczęłam właśnie wychodzić z tego. Gotuje z tatą, co mi bardzo ułatwia, bo nie siedze przy wadze i nie odmierzam 150g kurczaka, 50gram kaszy i 100g warzyw.... Jem to co jest w lodówce, a nie to co ja CHCE. No ale np ze spontanicznością wciąż klapa. |
|
|
|
|
#2500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). U mnie to pomogło. Najpierw były powiedzmy kanapeczki z chrupkiego pieczywa albo ryba godzinę po kolacji skutkujące wyrzutami sumienia a teraz leżę o 21 przed tv i wcinam paczkę biszkoptów posmarowanych nutellą
Edytowane przez Dziunia0710 Czas edycji: 2012-10-20 o 15:23 |
|
|
|
|
#2501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie próbowałam robić tak jak piszesz. Dla mnie triumfem było na wieczór wypić cole LGHT albo herbate BEZ CUKRU. Nie lubię sałatek, bez kitu - dla mnie to po prostu nie jedzenie. Skoro mam już coś zjeść to coś porządnego czyli kanapki, a nie sałate z pomidorem
|
|
|
|
|
#2502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) a rano i tak mam płaski brzuch co nie oznacza że wszystko jest u mnie w porządku bo nadal mam jakieś swoje głupie fanaberie. Noo więc dzisiaj po kolacji bierzesz soczek i wypijasz najlepiej niedługo przed snem wtedy nie będziesz mieć wiele czasu żeby nad nim ubolewać;P A może serek wiejski np ze słonecznikiem miodem czy co tam lubisz? Dzisiaj soczek jutro serek lub jogurcik co Ty na to? i zobaczysz jak szybko Twój organizm się rozkręci przez takie podjadanie bo pewnie w głowie nadal masz myśli że przytyjesz zaraz od tego nie wiadomo ile
|
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam przełamywanie się. To chyba daje najlepsze rezultaty związane z luzem w jedzeniu.
Ja pamiętam, że zamierzchłych czasów przełamywałam się od jabłka na noc. Jabłko było pierwsze i było to mega przełamaniem. Im częściej się człowiek tak zmusi i widzi, że nic się złego nie dzieje, tym łatwiej mu przychodzi luźne podejście do tematu.
|
|
|
|
#2504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz moje gorzkie żale, czyli jak ciezko przechodzic z P na U ktore musi byc bardziej P niz U... masakra. Udalo mi sie nabrac troszenke po utracie wagi ( niechcacy) i niestety znow jestem miedzy niedowaga a waga ok. Przeszlam kolejne zatrucie pokarmowe, moj uklad trawienny sie buntuje po latach niszczenia... no to lecim, wczoraj: 1.1 średni pomidor, z bazylią świeżą, jajkami dwoma zapieczony 2 kromki pieczywa chrupkiego z maslem i papryką zieloną 1/2 bułki ziarnistej z serkiem topionym, szynką, papryką zieloną kawa z mlekiem 2. jogurt grecki z pomidorem i ogórkiem zielonym 3. 200 ml zupy śródziemnomorskiej ( ryba, mule,krewetki, pomidory,papryka,fasolka czerwona,oliwki) 1 plasterek bagietki do tego 1/2 kotelta z wołowiny, łyżka (duża!) ryżu w sosie pomidorowym z kaparami lampka wina czerwonego 4. jogurt owocowy jogobella nie-lajt 5. 4 wasy z serkiem lajt, bazylią, pomidorem, serek wiejski (1/2) to jest P ? mam metlik w glowce... |
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2506 |
|
Raczkowanie
|
Mindfuck totalny, nie wiem czy mam zjeść ten cholerny jogurt z biszkoptami na wieczór, czy nie.
8.00: dwie kromki ciemnego chleba z masłem orzechowym i bananem, chai tea latte 11.30: rosół z ziemniakami(nie cała miseczka), ziemniaki, gotowane golonko z indyka, buraczki 16.00: napój mango ze starbucksa 18.20: dwie kromki słonecznikowego chleba, jedna z plasterkiem drobiowej szynki i ogórkiem, druga z plasterkiem sera topionego Linessa light z ogórkiem 19.40: jogurt jogobella light pieczone jabłko+dwa biszkopty(załóżmy, że zjem...) jak jest??
|
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
Jak przytylyscie po anoreksji to bylo wam cieplej?czy wiecznie taka pozgawa? I co z meszkiem?
|
|
|
|
#2508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A meszek chyba zostaje.
|
|
|
#2509 |
|
Rozeznanie
|
Blagam powiedz,ze zartujesz! Ja rycze ciagle przez to,to est okropne,i chude rece mnie wnerwiaja.
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
znika..
to mechanizm obronny
|
|
#2511 |
|
Rozeznanie
|
To chyba zależy od organizmu, przytyłam 25kg-nie zniknął.
Edytowane przez suzana1618 Czas edycji: 2012-10-21 o 22:52 |
|
|
|
#2512 |
|
Raczkowanie
|
swietnie, kolejny dzien zatrucia. Wymiotuje nawet herbata... zaraz musze isc do pracy... mam dosc.
|
|
|
|
#2513 |
|
Rozeznanie
|
mi zniknął
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Znam dziewczyny którym zniknął a którym nie. Inne go sobie ogoliły...
|
#2515 |
|
Rozeznanie
|
a ja nigdy nie miałam meszku, chyba, że na plecach i go nie widziałam..znam wiele osób, które nigdy go nie miały
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
|
#2516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiejsze P/U ( swoja droga, dzieki temu scierwu jakim jest ED jestem za☠☠☠ista kucharka... bezkrytycznie 1. wlasnej roboty bulka z oliwkami i czarnuszka z maselkiem, serkiem caprese ( z lidla, z pieprzem, zaczepisty!), salata i pomidorem i druga polowka z maslem, szynka domowa ( piers ze szpinakiem papryka i feta) i pomidorem kawa z mlekiem 2. jogurt owocowy 3.zupa krem dyniowa ( mleczko kokosowe, dynia, wywar drobiowy itp) tortilla ( taka duza jak w lidlu) z kurczakiem, pomidorem w zalewie, oliwkami, szpinakiem. dojdzie: 4. sałatka grecka ( porcja restauracyjna czyli pewnie z buleczka lub bagietka) 5. 3 wasy z serkiem lajt i serek wiejski z pomidorem + sok pomidorowy lub z marchewki jak mi ktos powie, ze to nie jest P to znaczy, ze moje leczenie jest do niczego :P |
|
|
|
|
#2517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jadło jak dla mnie skromniutkie jeśli ma być P(za to jakże wykwintne i kolorowe ;p), szczególnie kolacja, jeśli na P to powinno być normalne pieczywo, a nie wasowe tektury, no ale ja się nie znam..
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
|
|
#2518 |
|
Rozeznanie
|
Ja w sumie do 55 chcialam utyc,le narazie jest 49,wiec jeszzce troche. Jem jakies 40 orzechow na dzien jak nie wiecej i du...
|
|
|
|
#2519 |
|
Rozeznanie
|
bardzo chcesz mieć bana??
|
|
|
#2520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Pd samych orzechów nie odzyskasz wagi
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

?

). U mnie to pomogło. Najpierw były powiedzmy kanapeczki z chrupkiego pieczywa albo ryba godzinę po kolacji skutkujące wyrzutami sumienia a teraz leżę o 21 przed tv i wcinam paczkę biszkoptów posmarowanych nutellą
Nie próbowałam robić tak jak piszesz. Dla mnie triumfem było na wieczór wypić cole LGHT albo herbate BEZ CUKRU. Nie lubię sałatek, bez kitu - dla mnie to po prostu nie jedzenie. Skoro mam już coś zjeść to coś porządnego czyli kanapki, a nie sałate z pomidorem