Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 19:46   #2491
Szeptkrwawegoserca
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
jest

1.do sniadania bylo mleko czy na sucho?
mam nadzieje ze dalas jakis nabial/...
na kromke wrzuc jeszcze do warzyw jakis plaster szynki/sera/jajo itp

2.bardzo fajnie

3.ile kaszy?

4.fajnie

5.

wszystko jak wyzej ale ogolnie duziaaaaaaaaaaaaa poprawa

ps.mam nadzieje ze nie jestes juz po kolacji...?

płatki były z mlekiem, kaszy dosyć dużo nie jestem w stanie określić

kolację zjadłam o 19.30, chodzę spać o 24.00
Szeptkrwawegoserca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 20:04   #2492
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szeptkrwawegoserca Pokaż wiadomość
płatki były z mlekiem, kaszy dosyć dużo nie jestem w stanie określić

kolację zjadłam o 19.30, chodzę spać o 24.00
spokojnie mozesz jesc ok 21
taka dluga przerwa przed spaniem tez nie jest dobra..
Stary 2012-10-18, 20:11   #2493
marma53
Raczkowanie

moje nie wiem co to jest, jem jak mam ochotę, a wcale głodu nie czuję, tylko ciągle mnie mdli (fizycznie)

Ś: 450 g kefiru

IIŚ: serek wiejski, 3 małe kromki chleba pełnoziarnistego, kawa z mlekiem

IIIŚ: jabłko

O: 4 placki otrębowe ze szpinakiem
szklanka mleka 1,5%

K: czekolada pitna (szklanka mleka 1,5%, 3 łyżeczki siemienia lnianego, otręby pszenne, otręby owsiane, 4 łyżeczki kakao)

marma53 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 00:20   #2494
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
a dzisiejsze U?
jest postęp?

Śniadanie: 1 miska płatków owianych i museli+ pestki dyni
1 kromka chleba razowego z sałatą i pomidorem

II Śniadanie
jabłko
4 łyżki muesli crunchy
koktajl z kiwi ( kefir, kiwi, 1 łyżeczka cukru')

Obiad:
i spory kawałek piersi gotowanej na parze + warzywa ( marchew, brokuła, fasolka zielona), kasza gryczana+ grzyby

Podwieczorek:
jogurt naturalny z otrębami
koktajl z mango( mango+ kefir)
pestki słonecznika

Kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem
2 kromki chleba razowego z pastą rybną i pomidorem
O, świetnie to wygląda. Mam pytanie tylko do otrąb- dajesz je z przyzwyczajenia jakiegoś, czy dlaczego? Masz problemy z zaparciami? Chodzi o to, że kiedy dodałaś grubą kaszę, chleb razowy w większej ilości to nie ma powodu, dla którego ich dodawanie miałoby większy sens. Wszystko jest ładnie, ale należy pamiętać, że zbyt duża podaż błonnika ogranicza wchłanianie niektórych minerałów i witamin. Jeśli używasz pełnoziarnistych produktów to nie potrzeba dorzucać jeszcze otrąb, w Twojej diecie jest ich wystarczająca ilość (otręby pochodzą właśnie z pełnego ziarna- w razowcu oraz kaszy - a do tego znaczna ilość błonnika w owocach i warzywach. wiadomo). Pamiętaj, że spokojnie możesz pozwolić sobie także na dodatek pieczywa pszennego, niekoniecznie razowego. Ważne jest urozmaicenie i bazowanie na pełnoziarnistych produktach, jednak nie znaczy to ograniczenia się tylko do nich. Pozdrawiam!
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:09   #2495
Szeptkrwawegoserca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
O, świetnie to wygląda. Mam pytanie tylko do otrąb- dajesz je z przyzwyczajenia jakiegoś, czy dlaczego? Masz problemy z zaparciami? Chodzi o to, że kiedy dodałaś grubą kaszę, chleb razowy w większej ilości to nie ma powodu, dla którego ich dodawanie miałoby większy sens. Wszystko jest ładnie, ale należy pamiętać, że zbyt duża podaż błonnika ogranicza wchłanianie niektórych minerałów i witamin. Jeśli używasz pełnoziarnistych produktów to nie potrzeba dorzucać jeszcze otrąb, w Twojej diecie jest ich wystarczająca ilość (otręby pochodzą właśnie z pełnego ziarna- w razowcu oraz kaszy - a do tego znaczna ilość błonnika w owocach i warzywach. wiadomo). Pamiętaj, że spokojnie możesz pozwolić sobie także na dodatek pieczywa pszennego, niekoniecznie razowego. Ważne jest urozmaicenie i bazowanie na pełnoziarnistych produktach, jednak nie znaczy to ograniczenia się tylko do nich. Pozdrawiam!

Dałam je po prostu z przyzwyczajenia, aby zwiększyć kcal..
Nie mam żadnych problemów z zaparciami Zauważyłam białe plamki na paznokciach i bardzo wypadają mi włosy, jest to zapewne spowodowane zbyt dużymi ilościami błonnika, jak napisałaś. Muszę go stanowczo ograniczyć. Dziękuję Ci Tym bardziej, że bardzo zależy mi na utrzymaniu wagi.. bo teraz czuję się świetnie z takimi proporcjami. Jedynie chciałabym jeszcze trochę ujędrnić ciało, może macie jakieś instrukcję do ćwiczeń?
Szeptkrwawegoserca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:56   #2496
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Dałam je po prostu z przyzwyczajenia, aby zwiększyć kcal..
Nie mam żadnych problemów z zaparciami Zauważyłam białe plamki na paznokciach i bardzo wypadają mi włosy, jest to zapewne spowodowane zbyt dużymi ilościami błonnika, jak napisałaś. Muszę go stanowczo ograniczyć. Dziękuję Ci Tym bardziej, że bardzo zależy mi na utrzymaniu wagi.. bo teraz czuję się świetnie z takimi proporcjami. Jedynie chciałabym jeszcze trochę ujędrnić ciało, może macie jakieś instrukcję do ćwiczeń?
Nie ograniczaj stanowczo, ale trochę, po prostu wyklucz otręby, czasami zjedz sobie normalne pieczywo jak masz ochotę. Pamiętaj, że otręby pszenne nie mają wiele kcal, także stosowanie ich przez Ciebie w tym celu tym bardziej nie ma sensu.
Na ujędrnienie ćwiczenia siłowe, ale i pilates się sprawdzi. Poczytaj na fitnessie.
Stary 2012-10-20, 09:09   #2497
martabeata
Raczkowanie

Siema dziewczyny, daaaaaaaaaawno mnie nie było. Przerwa od wizażu - tak to jest to co każda chociaż raz na jakiś czas powinna zrobić.

Wstawie mój wczorajszy ok? Ma być P, ale to raczej średnio jak na P chyba. Nie potrafie obiektywnie stwierdzić czy jem za mało czy za dużo (odczłowieczyłam się na maxa )

Śn: Spora grahamka. Pół z wędliną z kurczaka, papryka, pomidor, ogórek konserwowy chili , ogórek zeilony, pół z białym serem półtłustym: prawie pół kostki (jakoś z 80g) + ketchup i kawa z mlekiem 1.5%

2Sń: Bułka grahamka z szynką i warzywami, jabłko

3Śn: Jogurt naturalny 180g z 4 łyżkami musli orkiszowym (tam jest sezam, płatki słonecznika, dyni, suszone maliny i rodzynki)

Obiad: Pomidorówka zabielana śmietaną, na mięsie z indyka z makaronem (yyy nie wiem ile. Ze 3/4 szklanki jak był na sucho)

Kol: trzy cienkie kromki żytniego: 1 z szynką i warzywami, dwie z serkiem kanapkowym z ziołami.

Wszystkie kanapki zawsze są z masłem.
martabeata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 09:48   #2498
Dziunia0710
Raczkowanie

martabeata to jeszcze nie dobiłaś do wagi w normie?

jadłospisy miałaś od dietetyka więc pewnie kalorycznie jest ok ale bardzo dużo pieczywa jesz a nie myślałaś może żeby zacząć sobie jakieś sałatki do tego szykować dla urozmaicenia np z ryżu czy tam makaronu? w internecie pełno przepisów. Bo jak tak non stop te grahamki to niedługo Cię mdlić zacznie na sam widok;P I czemu na kolację tak mało? taka pełna się czujesz po 3 śniadaniach że nie dasz rady więcej wcisnąć?
Dziunia0710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:20   #2499
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dziunia0710 Pokaż wiadomość
martabeata to jeszcze nie dobiłaś do wagi w normie?

jadłospisy miałaś od dietetyka więc pewnie kalorycznie jest ok ale bardzo dużo pieczywa jesz a nie myślałaś może żeby zacząć sobie jakieś sałatki do tego szykować dla urozmaicenia np z ryżu czy tam makaronu? w internecie pełno przepisów. Bo jak tak non stop te grahamki to niedługo Cię mdlić zacznie na sam widok;P I czemu na kolację tak mało? taka pełna się czujesz po 3 śniadaniach że nie dasz rady więcej wcisnąć?
No jeszcze nie... Wiem, tragedia. Raz mi się udało nabrać 4kg, a później znów spadło o 2. Bujam się z tym tyciem już z 5 miesięcy i masakra.

Pieczywo bardzo lubię... Nie powinnam go tyle jeść? To chyba takie normalne że na śniadanie i na kolacje są kanapki no i kanapka do szkoły obowiązkowo
Kolacja skromna bo to właśnie kolacja. Choć i tak jem ją wcześnie, bo o 18 to i tak gdzieś tam w głowie siedzi, że im bliżej do wieczora tym mniej trzeba jeść
Do dietetyka już nie chodzę. Wpadłam w taki trans że zawsze jem to co ta babka mi mówiła i zaczęłam właśnie wychodzić z tego. Gotuje z tatą, co mi bardzo ułatwia, bo nie siedze przy wadze i nie odmierzam 150g kurczaka, 50gram kaszy i 100g warzyw.... Jem to co jest w lodówce, a nie to co ja CHCE. No ale np ze spontanicznością wciąż klapa.
Stary 2012-10-20, 15:15   #2500
Dziunia0710
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martabeata Pokaż wiadomość
No jeszcze nie... Wiem, tragedia. Raz mi się udało nabrać 4kg, a później znów spadło o 2. Bujam się z tym tyciem już z 5 miesięcy i masakra.

Pieczywo bardzo lubię... Nie powinnam go tyle jeść? To chyba takie normalne że na śniadanie i na kolacje są kanapki no i kanapka do szkoły obowiązkowo
Kolacja skromna bo to właśnie kolacja. Choć i tak jem ją wcześnie, bo o 18 to i tak gdzieś tam w głowie siedzi, że im bliżej do wieczora tym mniej trzeba jeść
Do dietetyka już nie chodzę. Wpadłam w taki trans że zawsze jem to co ta babka mi mówiła i zaczęłam właśnie wychodzić z tego. Gotuje z tatą, co mi bardzo ułatwia, bo nie siedze przy wadze i nie odmierzam 150g kurczaka, 50gram kaszy i 100g warzyw.... Jem to co jest w lodówce, a nie to co ja CHCE. No ale np ze spontanicznością wciąż klapa.
nie no skoro lubisz to nie sądzę żeby były jakieś przeciwwskazania tylko może jednak dodawałabyś coś jeszcze do tych kanapek jakąś jajecznicę sałatkę czy tam rybkę z puszki? (dziewczyny na dietetyce robią pyszne muffiny;D). Ale ogólnie myślę że jadłospis w porządku no tylko jak wiadomo nie o to tu chodzi. A próbowałaś się ZMUSIĆ do powiedzmy np. zjedzenia czegoś dodatkowo wieczorem po kolacji?(bez wizyty w kibelku!). U mnie to pomogło. Najpierw były powiedzmy kanapeczki z chrupkiego pieczywa albo ryba godzinę po kolacji skutkujące wyrzutami sumienia a teraz leżę o 21 przed tv i wcinam paczkę biszkoptów posmarowanych nutellą

Edytowane przez Dziunia0710
Czas edycji: 2012-10-20 o 15:23
Stary 2012-10-21, 08:23   #2501
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dziunia0710 Pokaż wiadomość
nie no skoro lubisz to nie sądzę żeby były jakieś przeciwwskazania tylko może jednak dodawałabyś coś jeszcze do tych kanapek jakąś jajecznicę sałatkę czy tam rybkę z puszki? (dziewczyny na dietetyce robią pyszne muffiny;D). Ale ogólnie myślę że jadłospis w porządku no tylko jak wiadomo nie o to tu chodzi. A próbowałaś się ZMUSIĆ do powiedzmy np. zjedzenia czegoś dodatkowo wieczorem po kolacji?(bez wizyty w kibelku!). U mnie to pomogło. Najpierw były powiedzmy kanapeczki z chrupkiego pieczywa albo ryba godzinę po kolacji skutkujące wyrzutami sumienia a teraz leżę o 21 przed tv i wcinam paczkę biszkoptów posmarowanych nutellą
Zazdroszczę... Nie próbowałam robić tak jak piszesz. Dla mnie triumfem było na wieczór wypić cole LGHT albo herbate BEZ CUKRU. Nie lubię sałatek, bez kitu - dla mnie to po prostu nie jedzenie. Skoro mam już coś zjeść to coś porządnego czyli kanapki, a nie sałate z pomidorem Ale zacznę chociażby od soku pomidorowego, czy wielowarzywnego - tak sobie dziś postanowiłam :P Ale faktem jest to że musze się przełamać bo po prostu czuję że wieczorem nie mam siły, a wręcz jestem osłabiona. A wizyt w kibelku nie ma już hoho dłuuuuuuuuuugi czas
Stary 2012-10-21, 09:05   #2502
Dziunia0710
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martabeata Pokaż wiadomość
Zazdroszczę... Nie próbowałam robić tak jak piszesz. Dla mnie triumfem było na wieczór wypić cole LGHT albo herbate BEZ CUKRU. Nie lubię sałatek, bez kitu - dla mnie to po prostu nie jedzenie. Skoro mam już coś zjeść to coś porządnego czyli kanapki, a nie sałate z pomidorem Ale zacznę chociażby od soku pomidorowego, czy wielowarzywnego - tak sobie dziś postanowiłam :P Ale faktem jest to że musze się przełamać bo po prostu czuję że wieczorem nie mam siły, a wręcz jestem osłabiona. A wizyt w kibelku nie ma już hoho dłuuuuuuuuuugi czas
a najlepsze jest to że wieczorem wciskam w siebie mnóstwo jakiegoś badziewia (czasami się zastanawiam czy nie mam tasiemca który na noc się budzi) a rano i tak mam płaski brzuch co nie oznacza że wszystko jest u mnie w porządku bo nadal mam jakieś swoje głupie fanaberie. Noo więc dzisiaj po kolacji bierzesz soczek i wypijasz najlepiej niedługo przed snem wtedy nie będziesz mieć wiele czasu żeby nad nim ubolewać;P A może serek wiejski np ze słonecznikiem miodem czy co tam lubisz? Dzisiaj soczek jutro serek lub jogurcik co Ty na to? i zobaczysz jak szybko Twój organizm się rozkręci przez takie podjadanie bo pewnie w głowie nadal masz myśli że przytyjesz zaraz od tego nie wiadomo ile
Stary 2012-10-21, 09:50   #2503
garden_d
Zakorzenienie

Polecam przełamywanie się. To chyba daje najlepsze rezultaty związane z luzem w jedzeniu. Ja pamiętam, że zamierzchłych czasów przełamywałam się od jabłka na noc. Jabłko było pierwsze i było to mega przełamaniem. Im częściej się człowiek tak zmusi i widzi, że nic się złego nie dzieje, tym łatwiej mu przychodzi luźne podejście do tematu.
Stary 2012-10-21, 12:08   #2504
justbelieve
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Polecam przełamywanie się. To chyba daje najlepsze rezultaty związane z luzem w jedzeniu. Ja pamiętam, że zamierzchłych czasów przełamywałam się od jabłka na noc. Jabłko było pierwsze i było to mega przełamaniem. Im częściej się człowiek tak zmusi i widzi, że nic się złego nie dzieje, tym łatwiej mu przychodzi luźne podejście do tematu.
DOKLADNIE

A teraz moje gorzkie żale, czyli jak ciezko przechodzic z P na U ktore musi byc bardziej P niz U... masakra.
Udalo mi sie nabrac troszenke po utracie wagi ( niechcacy) i niestety znow jestem miedzy niedowaga a waga ok.
Przeszlam kolejne zatrucie pokarmowe, moj uklad trawienny sie buntuje po latach niszczenia...

no to lecim, wczoraj:

1.1 średni pomidor, z bazylią świeżą, jajkami dwoma zapieczony
2 kromki pieczywa chrupkiego z maslem i papryką zieloną
1/2 bułki ziarnistej z serkiem topionym, szynką, papryką zieloną
kawa z mlekiem

2. jogurt grecki z pomidorem i ogórkiem zielonym
3. 200 ml zupy śródziemnomorskiej ( ryba, mule,krewetki, pomidory,papryka,fasolka czerwona,oliwki)
1 plasterek bagietki do tego
1/2 kotelta z wołowiny, łyżka (duża!) ryżu w sosie pomidorowym z kaparami
lampka wina czerwonego

4. jogurt owocowy jogobella nie-lajt
5. 4 wasy z serkiem lajt, bazylią, pomidorem, serek wiejski (1/2)

to jest P ?

mam metlik w glowce...
justbelieve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 18:32   #2505
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justbelieve Pokaż wiadomość
DOKLADNIE

A teraz moje gorzkie żale, czyli jak ciezko przechodzic z P na U ktore musi byc bardziej P niz U... masakra.
Udalo mi sie nabrac troszenke po utracie wagi ( niechcacy) i niestety znow jestem miedzy niedowaga a waga ok.
Przeszlam kolejne zatrucie pokarmowe, moj uklad trawienny sie buntuje po latach niszczenia...

no to lecim, wczoraj:

1.1 średni pomidor, z bazylią świeżą, jajkami dwoma zapieczony
2 kromki pieczywa chrupkiego z maslem i papryką zieloną
1/2 bułki ziarnistej z serkiem topionym, szynką, papryką zieloną
kawa z mlekiem

2. jogurt grecki z pomidorem i ogórkiem zielonym
3. 200 ml zupy śródziemnomorskiej ( ryba, mule,krewetki, pomidory,papryka,fasolka czerwona,oliwki)
1 plasterek bagietki do tego
1/2 kotelta z wołowiny, łyżka (duża!) ryżu w sosie pomidorowym z kaparami
lampka wina czerwonego

4. jogurt owocowy jogobella nie-lajt
5. 4 wasy z serkiem lajt, bazylią, pomidorem, serek wiejski (1/2)

to jest P ?

mam metlik w glowce...
nie
Stary 2012-10-21, 19:35   #2506
Natexxa
Raczkowanie

Mindfuck totalny, nie wiem czy mam zjeść ten cholerny jogurt z biszkoptami na wieczór, czy nie.

8.00: dwie kromki ciemnego chleba z masłem orzechowym i bananem, chai tea latte
11.30: rosół z ziemniakami(nie cała miseczka), ziemniaki, gotowane golonko z indyka, buraczki
16.00: napój mango ze starbucksa
18.20: dwie kromki słonecznikowego chleba, jedna z plasterkiem drobiowej szynki i ogórkiem, druga z plasterkiem sera topionego Linessa light z ogórkiem
19.40: jogurt jogobella light pieczone jabłko+dwa biszkopty(załóżmy, że zjem...)

jak jest??

* bloguję *
*fotografuję*

zaczynam przygodę z francuskim
usiłuję znaleźć czas na rosyjski
szlifuję,wielbię angielski 

2013-10 books
Natexxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:30   #2507
Bibiannaa
Rozeznanie

Jak przytylyscie po anoreksji to bylo wam cieplej?czy wiecznie taka pozgawa? I co z meszkiem?
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:56   #2508
Natexxa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Pokaż wiadomość
Jak przytylyscie po anoreksji to bylo wam cieplej?czy wiecznie taka pozgawa? I co z meszkiem?
Mnie jest cieplej...
A meszek chyba zostaje.

* bloguję *
*fotografuję*

zaczynam przygodę z francuskim
usiłuję znaleźć czas na rosyjski
szlifuję,wielbię angielski 

2013-10 books
Natexxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 21:30   #2509
Bibiannaa
Rozeznanie

Blagam powiedz,ze zartujesz! Ja rycze ciagle przez to,to est okropne,i chude rece mnie wnerwiaja.
Stary 2012-10-21, 22:16   #2510
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natexxa Pokaż wiadomość
Mnie jest cieplej...
A meszek chyba zostaje.
znika..
to mechanizm obronny
Stary 2012-10-21, 22:26   #2511
suzana1618
Rozeznanie

Cytat:
znika..
to mechanizm obronny
To chyba zależy od organizmu, przytyłam 25kg-nie zniknął.

Edytowane przez suzana1618
Czas edycji: 2012-10-21 o 22:52
suzana1618 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 05:35   #2512
justbelieve
Raczkowanie

swietnie, kolejny dzien zatrucia. Wymiotuje nawet herbata... zaraz musze isc do pracy... mam dosc.
Stary 2012-10-22, 07:11   #2513
olik187
Rozeznanie

mi zniknął
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:54   #2514
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
znika..
to mechanizm obronny
Znam dziewczyny którym zniknął a którym nie. Inne go sobie ogoliły...

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:47   #2515
Naka_Mika
Rozeznanie

a ja nigdy nie miałam meszku, chyba, że na plecach i go nie widziałam..znam wiele osób, które nigdy go nie miały

"Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą
Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem"
-Martin Lechowicz
Naka_Mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 14:53   #2516
justbelieve
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Naka_Mika Pokaż wiadomość
a ja nigdy nie miałam meszku, chyba, że na plecach i go nie widziałam..znam wiele osób, które nigdy go nie miały
czyli jednak kwestia indywidualna... ja tak jak mialam tak mam ciagle chociaz z nadzieja licze, ze sie go pozbede...

dzisiejsze P/U ( swoja droga, dzieki temu scierwu jakim jest ED jestem za☠☠☠ista kucharka... bezkrytycznie ) na szczescie dzis juz nie wymiotuje wszystkim. smecta i gastrolit dzialaja cuda!
1. wlasnej roboty bulka z oliwkami i czarnuszka z maselkiem, serkiem caprese ( z lidla, z pieprzem, zaczepisty!), salata i pomidorem i druga polowka z maslem, szynka domowa ( piers ze szpinakiem papryka i feta) i pomidorem
kawa z mlekiem

2. jogurt owocowy
3.zupa krem dyniowa ( mleczko kokosowe, dynia, wywar drobiowy itp)
tortilla ( taka duza jak w lidlu) z kurczakiem, pomidorem w zalewie, oliwkami, szpinakiem.

dojdzie:
4. sałatka grecka ( porcja restauracyjna czyli pewnie z buleczka lub bagietka)

5. 3 wasy z serkiem lajt i serek wiejski z pomidorem
+ sok pomidorowy lub z marchewki

jak mi ktos powie, ze to nie jest P to znaczy, ze moje leczenie jest do niczego :P
Stary 2012-10-22, 15:11   #2517
Naka_Mika
Rozeznanie

Cytat:
czyli jednak kwestia indywidualna... ja tak jak mialam tak mam ciagle chociaz z nadzieja licze, ze sie go pozbede...

dzisiejsze P/U ( swoja droga, dzieki temu scierwu jakim jest ED jestem za☠☠☠ista kucharka... bezkrytycznie ) na szczescie dzis juz nie wymiotuje wszystkim. smecta i gastrolit dzialaja cuda!
1. wlasnej roboty bulka z oliwkami i czarnuszka z maselkiem, serkiem caprese ( z lidla, z pieprzem, zaczepisty!), salata i pomidorem i druga polowka z maslem, szynka domowa ( piers ze szpinakiem papryka i feta) i pomidorem
kawa z mlekiem

2. jogurt owocowy
tortilla ( taka duza jak w lidlu) z kurczakiem, pomidorem w zalewie, oliwkami, szpinakiem.

dojdzie:

jak mi ktos powie, ze to nie jest P to znaczy, ze moje leczenie jest do niczego :P
dokładnie, ja nie mam meszku, ale ubolewam nad swoją "twarzą wiewiórki" :<

a jadło jak dla mnie skromniutkie jeśli ma być P(za to jakże wykwintne i kolorowe ;p), szczególnie kolacja, jeśli na P to powinno być normalne pieczywo, a nie wasowe tektury, no ale ja się nie znam..

-Martin Lechowicz
Stary 2012-10-22, 15:28   #2518
Bibiannaa
Rozeznanie

Ja w sumie do 55 chcialam utyc,le narazie jest 49,wiec jeszzce troche. Jem jakies 40 orzechow na dzien jak nie wiecej i du...
Stary 2012-10-22, 15:45   #2519
Naka_Mika
Rozeznanie

Cytat:
Ja w sumie do 55 chcialam utyc,le narazie jest 49,wiec jeszzce troche. Jem jakies 40 orzechow na dzien jak nie wiecej i du...
bardzo chcesz mieć bana??

-Martin Lechowicz
Stary 2012-10-22, 16:21   #2520
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naka_Mika Pokaż wiadomość
Ja też go nie miałam

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:

kawa z mlekiem

2. jogurt owocowy

dojdzie:

Ten serek to z mascaropne?? U mnie dzisiaj w Lidlu przecenili na 2,49zł bo data wazności kończy sie za tydzień. Miałam tylko pieniądze na dwa opakowania i wzięłam naturlany i ten z pieprzem (z pomidorami nie chciałam) i masz rację przepyszny... O wiele lepszy od tych zwykłych typu Delicate z Biedronki....

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Pd samych orzechów nie odzyskasz wagi

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości