Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 13:19   #4651
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

my wczoraj też bez czapki, ale była śliczna pogoda a dzieci w przedszkolu w czapkach, ciepłych kurtkach . Ale rano jak sie wypuszcza dziecko do przedszkola, to wcale tak ciepło nie jest... więc się nie dziwię, że rodzice dziwnie ubierają dzieci.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 13:20   #4652
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Kolinko, to faktycznie duży dom macie Też mi się podoba, możesz pokazać więcej zdjęć? Nawet wnętrza bardzo chętnie zobaczę

...
Byłam u lekarza. Coś z jelitami, dostałam leki na 10 dni i dietę. Na szczęście nic poważnego
jak będę w domu wygrzebię jakieś zdjęcia

dobrze że to nic poważnego, teraz będziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
jacieee trzymaj się kochana -jesteś bardzo dzielna! o pracę się nie martw - zobaczysz że wszystko sie ułozy, a w tej chwili Dominik jest najwazniejszy. Biedny mały

JustPi no pracuję 50 km od domu, codziennie dojeżdżam pociągiem - 3 godziny na dojazdy marnuję
skoro juz wracam na 8h, to chcę pracować od 7-15, czyli codziennie pobudka o 5.20

dobra nie nakręcam się

jest piatek i trzeba się cieszyć
podziwiam z aporanne wstawanie i dojazdy, ale wiem wiem, pracować trzeba, no i wszystko jest kwestią przywyczajenia, odpowiedniego ustawienia rytmu dobowego itp, ale dla mnie tak wczesne wstawanie to jakiś koszmar, szczególnie teraz jestem o tym mocno przekonana gdy mam tak masakrycznie niskie ciśnienie i każda poranna pobudka trwa kilkanaście minut i jak już wstanę to ledwo się na nogach trzymam ze zmęczenia
Stary 2012-10-19, 13:24   #4653
agulaaabar
Zakorzenienie

Przywlekłysmy się do domu Lili zasnęła pod koniec spaceru, przełożyłam ją do łóżeczka, zrobie szybko placuszki na obiad i ruszamy dalej.
Grzechem by bylo siedzieć w taką pogode w domu

Co do ubierania, to też wożę pół szafy w wózku, wole ubrać w trakcie bluze niż rozbierać spocone dziecko ;/

Powiem Wam, ze ja też dziwnie na ludzi patrze jak moje dziecko w bluzie, bez czapki a inne zapięte w śpiworach zimowych

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 13:26   #4654
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laski te które mają karte i smsa z Kappahla polecam się przejść bo naprawde warto
kurcze, żaluję że nie moge zajrzeć
tzn ja nawet tej jakieś karty nie mam i smsa :/

w ogóle jakoś nie łażę po sklepach ostatnio, wszystko w necie kupuję, aktualnie to małż pozbawił mnie samochodu, więc dopiero po powrocie na wieś będę mobilna, ale tam z kolei nie ma gdzie po sklepach łazić

apropos netu, upolowałam kombinezon jednoczęsciowy na tablicy mothercare za 30zł - juppppi! no teraz mamy już wszystko! (o ile znowu czegoś nie wypatrzę)
Stary 2012-10-19, 13:26   #4655
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
W temacie spiworkow. Kupiłam 2 tyg temu dla Wiki. Średnio byłam przekonana, obawialam sie ze nie bedzie chciała w nim spać. Jakie moje zdziwienie było gdy pierwsza noc przespala w nim cała bez pobudki. Od tamtej pory zapomnialam co to mango w nocy. Przez 2 tyg nie spała tylko raz od 1.30 do 5. Powodem była chyba nowa umiejętność chodzenia.
Najzwyczajniej w swiecie było jej zimno. Wiecznie sie rozkopywala i spała bez nakrycia. Teraz ma cieplutko i śpi jak susel. Także polecam. Najlepsza inwestycja jaka dokonałam w ostatnim czasie.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 13:30   #4656
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Kolina to super okazja
ja mam na zbyciu Gapa 12-18mies.Jest śliczny ale stwierdziłam ze nie będę się zawalać
co do Kappahla to Nasz ulubiony sklep odzieżowy.Większość ciuszków tam kupujemy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 13:37   #4657
Kolina
Zadomowienie

lecę się dopakować, tz własnie dzwonił że już jedzie... i ruszamy w góry
pa
Stary 2012-10-19, 14:20   #4658
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Shira czy Ty w krzakach siedzisz?

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Patik brakuje tu Ciebie...

nie kochana siedzę na polu z małym właśnie znowu wybywam.... łapiemy ostatnie słonko
Stary 2012-10-19, 15:15   #4659
agni82
Zadomowienie

uwaga zamieszczam zdjęcia. na razie tylko 2 bo tyle mi mój fotograf przesłał na specjlaną prośbę, a raczej błaganie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PLE_7734 (532x800).jpg (57,3 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PLE_7787 (532x800).jpg (61,1 KB, 76 załadowań)

Edytowane przez agni82
Czas edycji: 2012-10-19 o 15:18
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:28   #4660
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Agni sliczne zdjecia !!!!! Podoba mi sie Twoja fryzura gdzie mieliscie robione te fotki?
Stary 2012-10-19, 15:35   #4661
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
lecę się dopakować, tz własnie dzwonił że już jedzie... i ruszamy w góry
pa
o komu dobrze. miłego wypoczynku
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
W temacie spiworkow. Kupiłam 2 tyg temu dla Wiki. Średnio byłam przekonana, obawialam sie ze nie bedzie chciała w nim spać. Jakie moje zdziwienie było gdy pierwsza noc przespala w nim cała bez pobudki. Od tamtej pory zapomnialam co to mango w nocy. Przez 2 tyg nie spała tylko raz od 1.30 do 5. Powodem była chyba nowa umiejętność chodzenia.
Najzwyczajniej w swiecie było jej zimno. Wiecznie sie rozkopywala i spała bez nakrycia. Teraz ma cieplutko i śpi jak susel. Także polecam. Najlepsza inwestycja jaka dokonałam w ostatnim czasie.
a gdzie kupiłas i za ile, może ja spróbuję. bo mój się budzi około 3 i zimny jest jak lód
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Powiem Wam, ze ja też dziwnie na ludzi patrze jak moje dziecko w bluzie, bez czapki a inne zapięte w śpiworach zimowych
na mnie cała poprzednią zimę ludzie patrzyli jak na wariatkę, bo autentycznie Emil w kurtce zimowej był może 6-7 razy. tak to był polarek albo gruby wełniany sweter i tylko wspomnę że poza 2 katarami nic mu nie było. aczkolwiek katary wzięły się pewnie z przegrzanych pomieszczeń.
Cytat:
Agni sliczne zdjecia !!!!! Podoba mi sie Twoja fryzura gdzie mieliscie robione te fotki?
mówisz? mnie tez się podobała ale tak tylko wyglądałam na sesji w plenerze, na weselu miałam inaczej. aczkolwiek to chciałam, ale był inny fryzjer i się upierał, że nie utrzyma mi się całą noc. zaufałam mu i w sumie źle tex nie wyglądałam, ale ta mi się bardziej podobała.
Zdjęcia były robione w Supraślu, nad rzeką, za Cerkwią. nie wiem czy wiesz gdzie to jest, ale bardzo fajne miejsce.
Stary 2012-10-19, 15:56   #4662
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość

Dzisiaj po południu bylismy na spacerku. Pogoda cud, miód
Pare fotek:
Super zdjęcia- zwłaszcza to w liściach- a Ciebie bardzo miło widzieć sympatyczna buzia.
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Poniżej Ala z dzisiaj. Stwierdzam, że nadmierna aktywność fizyczna na świeżym powietrzu nie ma wpływu na wieksze zmęczenie, szybsze zaśniecie mojego dziecka wieczorem. Kolejny raz po naprawdę długich spacerach problem z zaśniecięm. Ale apetycik ma lepszy, kolacyjke zjadła aż miło
Śliczna Alunia
A pogoda w weekend to chyba w całej Polsce ma być bajeczna?
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Oliweczko, to może też spróbuj tego Egnystolu... Wydaje się, że naprawdę działa!
On Ci pomógł na katar? I można rozumie w ciąży?
Mi juz dzisiaj o niebo lepiej-dużo psiukam wodą morską.
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Czesc Kochane . Pisze z komorki. Poprawy za bardzo nie widac, Dominik wypil dzis 120 ml mleka i z40 ml herbatki ale to kropla w morzu . Buzia jest straszna, nawet lekarze twierdza ze opryszczka i afty sa olbrzymie . Dzis Dominik chwile pochodzil , ale jest bardzo slaby. Wczoraj caly dzien przelezal. Nawet siedziec nie mial sily. Plakac sie chce. Przed wszystkimi musze byc silna to choc Wam sie wyzale ok? taki maly wraczek, leje sie przez rece. Pewnie nas nie wypuszcza dopoki nie zacznie normalnie jesc a do tego dluga droga. Ja juz mam z praca problem bo od pon nie ma mnie kto zastapic. Masakra. Zalamanie mam. On tak strasznie cierpi.

STRASZNIE współczuję....
Cytat:

Byłam u lekarza. Coś z jelitami, dostałam leki na 10 dni i dietę. Na szczęście nic poważnego
To super
Cytat:
Mówisz? A na jaki rozmiar kupiłaś? Ja widziałam takie duże w H&M, ale cały czas się zastanawiam, czy to dobry pomysł-właśnie ze względu na to że dziecko jest chodzące. I co wkładasz maluchowi? Body ,,bez nóg" czy pajacyki też?
Moja tylko pod kocykiem i też często mam wrażenie, że marznie-bo oczywiście się rozkopuje, a jak zajrzę do niej w nocy czy jest przykryta to się najczęściej budzi.
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
uwaga zamieszczam zdjęcia. na razie tylko 2 bo tyle mi mój fotograf przesłał na specjlaną prośbę, a raczej błaganie
Ślicznie

WItam.

Jak już napisałam wyżej czuje się o wiele lepiej, ale niestety zaraziłam Julcię od wczoraj wieczora ma katar-nie jest jakiś wielki, ale ma....dzisiaj mielismy szczepienia-juz drugi raz odwołane( za pierszym razem była 3dniówka) Kicha BARDZO dużo-dzisiaj co najmniej 60 razy jak słowo daję...P. mówi, że to dobrze bo się nosek oczyszcza.
Dzwoniłam do lekarki i nie kazała narazie przychodzić na szczepienia.

Wyszedł mi wczoraj kolejny hemoroid i boli ....matko jak ja urodzę z tymi heńkami?

Idę rozwiesić pranie i posprzątać łazienkę.

Brumek czy mogłabyś mi przesłać linka do strony na której było przedstawione jak zrobić tą deskę z kłódkami i kluczykami dla dziecka? Niewiem jak to się nazywa
Podziwiam za sprzątanie z Tymusiem w nosidle jeszcze żeby aby sprzątanie, a Ty nawet za ciasto się zabrałas nie bolał Cię krzyż?

Julcia wstała-zapłakana i zakatarzona-nie dospana

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 16:21   #4663
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
pieknie i fryzura Twoja bajka
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Jak już napisałam wyżej czuje się o wiele lepiej, ale niestety zaraziłam Julcię od wczoraj wieczora ma katar-nie jest jakiś wielki, ale ma....dzisiaj mielismy szczepienia-juz drugi raz odwołane( za pierszym razem była 3dniówka) Kicha BARDZO dużo-dzisiaj co najmniej 60 razy jak słowo daję...P. mówi, że to dobrze bo się nosek oczyszcza.

Wyszedł mi wczoraj kolejny hemoroid i boli ....matko jak ja urodzę z tymi heńkami?
biedne WY zdrowka dziewczynki
co do drugiej czesci wiadomosci, ja swojego przyjaciela mam do dzis i zastanawiam sie czy w kolejnej ciazy mi jakis nowy nie ujawni sie. Masakra, a mialam nadzieje ze jak urodze Marie to sie wchlonie. Takze wspolczuje.

Przyszedl TZ i bawi sie z Maria wiec mam chwilke luzu

Stronczek jak Wikusia i jej chodzenie?? podoba jej sie??

Amelka za zabka bo umknelo mi to

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 16:48   #4664
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
oj dużo, ale dość szybko się je myje przy pomocy karchera, ale ramy i tak trzeba osobno i one więcej czasu zajmują
Tego się boję

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Natka
dom rośnie w oczach! Trochę zazdroszczę, bo Ty chociaż "namacalnie" wiesz, że kiedyś będziesz u siebie...

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Czesc Kochane . Pisze z komorki. Poprawy za bardzo nie widac, Dominik wypil dzis 120 ml mleka i z40 ml herbatki ale to kropla w morzu . Buzia jest straszna, nawet lekarze twierdza ze opryszczka i afty sa olbrzymie . Dzis Dominik chwile pochodzil , ale jest bardzo slaby. Wczoraj caly dzien przelezal. Nawet siedziec nie mial sily. Plakac sie chce. Przed wszystkimi musze byc silna to choc Wam sie wyzale ok? taki maly wraczek, leje sie przez rece. Pewnie nas nie wypuszcza dopoki nie zacznie normalnie jesc a do tego dluga droga. Ja juz mam z praca problem bo od pon nie ma mnie kto zastapic. Masakra. Zalamanie mam. On tak strasznie cierpi.
Kurcze, trzymajcie się jacieńki

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Cale szczescie , ze to nic powaznego

Ja tez Boryska lekko ubieram i patrza na mnie dziwnie, czapke mial ze 2 razy ostatnio, jak juz naprawde zimno bylo, dzisiaj jest tak cieplutko, a jak widzialam dzieciaczki w czapach, pod tymi plandekami, matko!Biedne!U nas dzisiaj jest 18stopni!

Czyli nie tylko ja "dziwoląg"
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:11   #4665
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Na chwile tylko, bo dorwalam sie do internetu u brata...

Natko jestesmy w Ustroniu do niedzieli wlasnie, ale bedziemy wracac gdzies kolo poludnia. Jutro sie nie wybierzecie w gory? Jakby cos to w klubie jest moj tel., bo tu juz nie zagladne (rodzice nie maja internet)
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:58   #4666
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agni wiem gdzie Supraśl, choc nigdy tam nie byłam. Ładne widoki.

Agni, Oliweczka spiworek kupiłam w TK MAXX (tak tak, pisałam ze nie lubię tego sklepu, ale maja ogromny wybór)Rożne wzory, rozmiary i grubość. Za swój dałam 15 funtów. Miał nawet metke w języku polskim, więc w PL powinny tez byc dostępne.
Nie przeszkadza on tez Wiki w niczym. Przed spaniem ubieram jej go, klade sie z nią, pijemy mleko i zasypia. Pozniej przenosze do lozeczka. Także nie "chodzi" w nim po łóżeczku.
Wiem ze w mothercare są z rękawami spiworki ale podobno cena kosmiczna.
Kupiłam rozmiar 12-24 m-ce. Jest troche duży ale na wiecej posłuży (jakies 10-15 cm od nozek do konca spiworka) Wiki na noc ubieram Body z krótkim, na to pizamke z długim rekawkiem i spodnie. Stopy bose. Jak ja rano wyciągam z tego spiworka to jest cała cieplutka i nóżki tez ma ciepłe.

Eveewe Wiki radzi sobie coraz lepiej. Juz prawie zapomniała o raczkowaniu. Musi sie jeszcze nauczyć wstawać na nóżki bez podtrzymywania, bo wtedy jak upadnie to raczkuje do punktu oparcia i dopiero wstaje i idzie dalej.

Nasz spiwor:

Stary 2012-10-19, 18:18   #4667
brunetka2000
Zakorzenienie

Alicja ma zastrzyki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 18:22   #4668
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Alicja ma zastrzyki
Boże....wspołczuję strasznie.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 18:23   #4669
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Alicja ma zastrzyki
no nie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 18:25   #4670
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Alicja ma zastrzyki
Stary 2012-10-19, 18:34   #4671
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brunetko szkoda dziecka, ale po zastrzykach raz dwa jej przejdzie.
U nas było tak, ze tydzień brania antybiotyku w syropie nie pomógł, dopiero zastrzyki. Ech te nasze maleństwa.

A my zrezygnowaliśmy ze śpiworka na rzecz kołderki. Agata ma chyba 100 na 130 co takiego i śpi mi elegancko, nie rozkopuje się, bo kołderka spora, ma taką kolorową w zwierzątka, bardzo ją lubi, sama się przykrywa.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 19:00   #4672
agni82
Zadomowienie

Cytat:

Czyli nie tylko ja "dziwoląg"
ni nie tylko. ja też należę do grona dziwolągów
Cytat:
Alicja ma zastrzyki
no nie, kurczę.Aż tak?
Cytat:
Agni wiem gdzie Supraśl, choc nigdy tam nie byłam. Ładne widoki.

Tak Supraśl jest bardzo urokliwy, powiem Ci w sekrecie że kiedyś z moim poprzednim narzeczonym o mało nie budowaliśmy domu w okolicach. tak mi sie niesamowicei podobają tereny, że mogłabym tam mieszkać.
Resztę zdjęć jak będe miała to pokażę, to zobaczysz jak pięknie. i wszystko w obrębie 10 min spacerkiem

Śpiworek fajny, ale wspomniałas że Wiki w nim nie chodzi po mieszkaniu. Emil jak się budzi, to często wstaje i obawiam się, że bez kolejnych guzów by się nie obeszło, a teraz już mamy dwa (jeden na drugim)Waham się, może dam mu większa kołderkę

Jacieee- kochana trzymaj sie, jak chcesz to płacz na naszych rękawachTak mi strasznie szkoda Domka i Ciebie.Zdrówka Wam życzę i będzie dobrze
Stary 2012-10-19, 19:07   #4673
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agni ja od razu ja wyciągam z tego spiworka jak sie obudzi. Inaczej tez pewnie chciałaby wędrować.
W Supraslu była kiedys szkoła pozarnicza, nie wiem czy jeszcze jest.
Ja zwiedzalam Hajnowke, Bialowierze. Moja babcia pochodzi z Sokoli Białostockiej (nie daleko Michałowa). Piekne i dzikie tereny. Serce puszczy knyszynskiej. Za dziecka jeździliśmy tam co roku. Wioska zabita dechami, nawet sklepu nie było. W nocy tak ciemno było ze elegancko gwiazdy oglądaliśmy. Ajjj.... Tęskno mi za tymi czasami
Stary 2012-10-19, 19:27   #4674
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Agni ja od razu ja wyciągam z tego spiworka jak sie obudzi. Inaczej tez pewnie chciałaby wędrować.
W Supraslu była kiedys szkoła pozarnicza, nie wiem czy jeszcze jest.
Ja zwiedzalam Hajnowke, Bialowierze. Moja babcia pochodzi z Sokoli Białostockiej (nie daleko Michałowa). Piekne i dzikie tereny. Serce puszczy knyszynskiej. Za dziecka jeździliśmy tam co roku. Wioska zabita dechami, nawet sklepu nie było. W nocy tak ciemno było ze elegancko gwiazdy oglądaliśmy. Ajjj.... Tęskno mi za tymi czasami
no niby tak tylko ty z Wiki jesteś w jednym pokoju.Emil jest w swoim pokoju na innym pietrze. więc zanim dobiegnę to juz pewnie kilka szebelków zaliczy
nie wiem czy jest tam jeszcze szkoła pożarnicza, ale jest artystyczna i wiele scen z "u pana Boga za piecem" i dalszych części kręcono włąśnie w Supraślu
A takie dzikie wioseczki to miałam okazję tez oglądąc. kolegi babcia mieszka pod białoruską granicą i raz wybraliśmy się tam z moim kolega i zostaliśmy na noc. mała chatka, piec, ogródek, las, łąka, 2 sąsiadów, bo reszta domów stoi opuszczonych. ludzie powyjeżdzali. trochę strasznie, ale nieba z gwiazdami nigdzie indziej nie widziałam tak pięknego (no może jeszcze w Stańczykach).
Stary 2012-10-19, 19:31   #4675
Lili 83
Zakorzenienie

Ja też zakładam Radkowi śpiworek, kupiłam kiedyś w ciuchu za 1zł
Do niego zakładam tylko body z dł rękawem, całe nóżki i stópki ma gołe.
Wydaję mi się, że byłoby mu za gorąco w spodniach jeszcze...
Jak chłodniej to nakrywam kocykiem.

Jacieee przykro mi, że u Was tak źle
Trzymajcie się
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 20:51   #4676
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
moj karol tez się strasznie wykopuje, ale jak czuje ze jest przykryty to zaraz nogi w ruch, mysłalam tez nad spiworkiem ale nie wiem czy nie byłoby tak ze budzilby sie bardzo zdenerwowany.

Cytat:

sliczne zdjęcia
Cytat:
Alicja ma zastrzyki
współczuje malenkiej, ale czasem lepiej w ten sposób.

U nas wczorajszy dzien przebojowy.
Godzine po tym jak zaiozłam Bartka do przedszkola, zadzwoniła przedszkolanka żeby go odebrać bo bardzo spuchnęlo mu oko. Jak przyjechałam to nie mogłam uwierzyć własnym oczom. Oko jak pomidor. Szybko do lekarza. Dostał zastrzyk na bakterie, i krople. W ciągu dnia zeszło.

Widziałam sie wczoraj tez ze szkolnymi kolezankami, pierwszy raz po 3 latach, fanie bylo sie spotkac

Znalazłam dziś na Bartka kurtce smarki, ktoś w przedzkolu normalnie użył Bartka kurtkę jako chusteczke. Jako że kurtka wisi wysoko, to nie powiedziałabym że to robota dziecięca... Aż się w głowie nie miesci!
Nie wiem co z tym fantem zrobic, jak zglosze to nie wiadomo czy nauczycielki pomiędzy sobą nie bedą się nasmiewac.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 20:52   #4677
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdzam, we wrześniu kupiłam śpiworek, bo ciągle się Sarenka wiercila i rozkopywała. Teraz rewelacja! ofkors kupiliśmy w Ikei

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 21:23   #4678
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My też mamy śpiworki 2 szt takie z hm.Mam po starszym.To super wynalazek.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 21:43   #4679
brumek
Zakorzenienie

Powiem Wam coś śmiesznego - mamy kolejny ząb Przebiła się górna trójeczka. Nie nadążam za tym gościem i jego zębami

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
jaki kocyk????
http://www.lamillou.com/shop/kocyki-...-przedszkolaka

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
On Ci pomógł na katar? I można rozumie w ciąży?
Mi juz dzisiaj o niebo lepiej-dużo psiukam wodą morską.

Brumek czy mogłabyś mi przesłać linka do strony na której było przedstawione jak zrobić tą deskę z kłódkami i kluczykami dla dziecka? Niewiem jak to się nazywa

Podziwiam za sprzątanie z Tymusiem w nosidle jeszcze żeby aby sprzątanie, a Ty nawet za ciasto się zabrałas nie bolał Cię krzyż?
- Na ulotce jest napisane, żeby nie brać, ew. po konsultacji z lekarzem, ale w rzeczywistości lekarze sami to przepisują. Babka w aptece powiedziała, że wolno.
- Biedna Juleczka, oby jej też sól morska szybko pomogła
- Hemków współczuję, bo pamiętam ten ból . Ale po porodzie zniknie, a to przecież już niedługo
- Deseczka z zamkami: http://bawimy-sie.blogspot.com/2011/...e-i-zamki.html
- Plecy mnie od nosidła w ogóle nie bolą. Dlatego tak kocham ten wynalazek. Mogę nosić godzinami i nic

Cytat:
Współczuje nocki Brumku, oby te zabki przestały Tymkowi dokuczac!
U nas byla dzisiaj pobudka kolo 12 i do 1 nie spal(dalam ibuprom i mleczko, zasnal, spal do 8.30-wyspalam sie dzisiaj)
Teraz zęby mu dokuczaja, bo marudek,bawic sie nie chce, malo zjadl, ciągle na raczki, ale dobrze ze w nocy była tylko jedna pobudka i gorączki na razie nie ma. Zasnał mi o 12 (ciekawe ile pospi).

Czyli dalej podobnie mamy...
To życzę nam obu przespanej nocy

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
dziękuję dziwnie - wieczorem i rano czuję się średniopaskudnie, ale w ciągu dnia dobrze
i współczuję nocki ale Tymcia te zębole męczą
Tak samo miałam, że wieczorami gorzej. Ale dziś już zupełnie ok
A Hania ile ma ząbków? Nie męczą jej?

Cytat:
Kombinezony mają takie same i okazuje się, że buty również Oni muszą być parą! Hihi

A jakie macie te kombinezony?

Super, że to nic groźnego i że od razu Ci to powiedzieli

Cytat:
Ja tez Boryska lekko ubieram i patrza na mnie dziwnie, czapke mial ze 2 razy ostatnio, jak juz naprawde zimno bylo, dzisiaj jest tak cieplutko, a jak widzialam dzieciaczki w czapach, pod tymi plandekami, matko!Biedne!U nas dzisiaj jest 18stopni!
U nas dziś tak samo. Wychodząc na spacer ubrałam go w cienką wiatrówkę, ale w końcu zdjęłam i to, i latał tylko w dżinsach i body z długim rękawem
A na każdym kroku mijały nas dzieci w czapkach wełnianych i takich zimowych ochraniaczach do wózków. Ciekawe w co je mamy zimą ubiorą...

Cytat:
No proszę, nie ma jak śpiworek Ja też je sobie chwalę bardzo, bardzo, bardzo

Cytat:
Ale jesteście szczęśliwi Super takie zdjęcia ślubne gdzie oprócz młodej pary jest jeszcze mały szkrab
Stary 2012-10-19, 21:48   #4680
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

Eveewe Wiki radzi sobie coraz lepiej. Juz prawie zapomniała o raczkowaniu. Musi sie jeszcze nauczyć wstawać na nóżki bez podtrzymywania, bo wtedy jak upadnie to raczkuje do punktu oparcia i dopiero wstaje i idzie dalej.

Nasz spiwor:

no to super nie martw sie lada dzien sie nauczy, moaj tez tak miala, a pozniej odkryla ze da sie raczkami podeprzec i podnbiesc dupke a pozniej tulow.

Co do spiworka coraz powazniej nad nim mysle, bo moja sie rozkopuje, w szpitalu budze sie co troche i ja przykrywam, ale u nas to marysia spi jak ja, kreci sie kilkanascie razy w nocy i ja tak samo, wiec raz jest w nogaach, raz w poprzek, raz w polowie itd.

Cytat:
Alicja ma zastrzyki
biedna - zdrowka dla Ali

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości