|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
my wczoraj też bez czapki, ale była śliczna pogoda
a dzieci w przedszkolu w czapkach, ciepłych kurtkach . Ale rano jak sie wypuszcza dziecko do przedszkola, to wcale tak ciepło nie jest... więc się nie dziwię, że rodzice dziwnie ubierają dzieci.
|
|
#4652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobrze że to nic poważnego, teraz będziesz spokojniejsza ![]() Cytat:
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Przywlekłysmy się do domu
Lili zasnęła pod koniec spaceru, przełożyłam ją do łóżeczka, zrobie szybko placuszki na obiad i ruszamy dalej.Grzechem by bylo siedzieć w taką pogode w domu Co do ubierania, to też wożę pół szafy w wózku, wole ubrać w trakcie bluze niż rozbierać spocone dziecko ;/ Powiem Wam, ze ja też dziwnie na ludzi patrze jak moje dziecko w bluzie, bez czapki a inne zapięte w śpiworach zimowych
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tzn ja nawet tej jakieś karty nie mam i smsa :/ w ogóle jakoś nie łażę po sklepach ostatnio, wszystko w necie kupuję, aktualnie to małż pozbawił mnie samochodu, więc dopiero po powrocie na wieś będę mobilna, ale tam z kolei nie ma gdzie po sklepach łazić apropos netu, upolowałam kombinezon jednoczęsciowy na tablicy mothercare za 30zł - juppppi! no teraz mamy już wszystko! (o ile znowu czegoś nie wypatrzę)
|
|
#4655 |
|
Wtajemniczenie
|
W temacie spiworkow. Kupiłam 2 tyg temu dla Wiki. Średnio byłam przekonana, obawialam sie ze nie bedzie chciała w nim spać. Jakie moje zdziwienie było gdy pierwsza noc przespala w nim cała bez pobudki. Od tamtej pory zapomnialam co to mango w nocy. Przez 2 tyg nie spała tylko raz od 1.30 do 5. Powodem była chyba nowa umiejętność chodzenia.
Najzwyczajniej w swiecie było jej zimno. Wiecznie sie rozkopywala i spała bez nakrycia. Teraz ma cieplutko i śpi jak susel. Także polecam. Najlepsza inwestycja jaka dokonałam w ostatnim czasie. |
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina to super okazja
ja mam na zbyciu Gapa 12-18mies.Jest śliczny ale stwierdziłam ze nie będę się zawalać ![]() co do Kappahla to Nasz ulubiony sklep odzieżowy.Większość ciuszków tam kupujemy |
|
|
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
lecę się dopakować, tz własnie dzwonił że już jedzie... i ruszamy w góry
![]() pa
|
#4658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie kochana siedzę na polu z małym właśnie znowu wybywam.... łapiemy ostatnie słonko
|
|
#4659 |
|
Zadomowienie
|
uwaga zamieszczam zdjęcia. na razie tylko 2 bo tyle mi mój fotograf przesłał na specjlaną prośbę, a raczej błaganie
Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2012-10-19 o 15:18 |
|
|
|
#4660 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni sliczne zdjecia !!!!! Podoba mi sie Twoja fryzura
|
|
|
|
#4661 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i tylko wspomnę że poza 2 katarami nic mu nie było. aczkolwiek katary wzięły się pewnie z przegrzanych pomieszczeń.Cytat:
Zdjęcia były robione w Supraślu, nad rzeką, za Cerkwią. nie wiem czy wiesz gdzie to jest, ale bardzo fajne miejsce. |
||||
|
|
|
#4662 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Super zdjęcia- zwłaszcza to w liściach- a Ciebie bardzo miło widzieć
sympatyczna buzia.![]() Cytat:
A pogoda w weekend to chyba w całej Polsce ma być bajeczna? Cytat:
Mi juz dzisiaj o niebo lepiej-dużo psiukam wodą morską. Cytat:
![]() STRASZNIE współczuję.... Cytat:
![]() Cytat:
Moja tylko pod kocykiem i też często mam wrażenie, że marznie-bo oczywiście się rozkopuje, a jak zajrzę do niej w nocy czy jest przykryta to się najczęściej budzi. Cytat:
WItam. Jak już napisałam wyżej czuje się o wiele lepiej, ale niestety zaraziłam Julcię Dzwoniłam do lekarki i nie kazała narazie przychodzić na szczepienia. Wyszedł mi wczoraj kolejny hemoroid i boli ....matko jak ja urodzę z tymi heńkami? Idę rozwiesić pranie i posprzątać łazienkę. Brumek czy mogłabyś mi przesłać linka do strony na której było przedstawione jak zrobić tą deskę z kłódkami i kluczykami dla dziecka? Niewiem jak to się nazywa ![]() Podziwiam za sprzątanie z Tymusiem w nosidle jeszcze żeby aby sprzątanie, a Ty nawet za ciasto się zabrałas nie bolał Cię krzyż?Julcia wstała-zapłakana i zakatarzona-nie dospana
|
||||||
|
|
|
#4663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdrowka dziewczynkico do drugiej czesci wiadomosci, ja swojego przyjaciela mam do dzis i zastanawiam sie czy w kolejnej ciazy mi jakis nowy nie ujawni sie. Masakra, a mialam nadzieje ze jak urodze Marie to sie wchlonie. Takze wspolczuje. Przyszedl TZ i bawi sie z Maria wiec mam chwilke luzu ![]() Stronczek jak Wikusia i jej chodzenie?? podoba jej sie?? Amelka za zabka bo umknelo mi to
|
|
#4664 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czyli nie tylko ja "dziwoląg"
|
||||
|
|
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
Na chwile tylko, bo dorwalam sie do internetu u brata...
Natko jestesmy w Ustroniu do niedzieli wlasnie, ale bedziemy wracac gdzies kolo poludnia. Jutro sie nie wybierzecie w gory? Jakby cos to w klubie jest moj tel., bo tu juz nie zagladne (rodzice nie maja internet) |
|
|
|
#4666 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni wiem gdzie Supraśl, choc nigdy tam nie byłam. Ładne widoki.
Agni, Oliweczka spiworek kupiłam w TK MAXX (tak tak, pisałam ze nie lubię tego sklepu, ale maja ogromny wybór)Rożne wzory, rozmiary i grubość. Za swój dałam 15 funtów. Miał nawet metke w języku polskim, więc w PL powinny tez byc dostępne. Nie przeszkadza on tez Wiki w niczym. Przed spaniem ubieram jej go, klade sie z nią, pijemy mleko i zasypia. Pozniej przenosze do lozeczka. Także nie "chodzi" w nim po łóżeczku. Wiem ze w mothercare są z rękawami spiworki ale podobno cena kosmiczna. Kupiłam rozmiar 12-24 m-ce. Jest troche duży ale na wiecej posłuży (jakies 10-15 cm od nozek do konca spiworka) Wiki na noc ubieram Body z krótkim, na to pizamke z długim rekawkiem i spodnie. Stopy bose. Jak ja rano wyciągam z tego spiworka to jest cała cieplutka i nóżki tez ma ciepłe. Eveewe Wiki radzi sobie coraz lepiej. Juz prawie zapomniała o raczkowaniu. Musi sie jeszcze nauczyć wstawać na nóżki bez podtrzymywania, bo wtedy jak upadnie to raczkuje do punktu oparcia i dopiero wstaje i idzie dalej. Nasz spiwor:
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Alicja ma zastrzyki
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4669 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4670 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko szkoda dziecka, ale po zastrzykach raz dwa jej przejdzie.
U nas było tak, ze tydzień brania antybiotyku w syropie nie pomógł, dopiero zastrzyki. Ech te nasze maleństwa. A my zrezygnowaliśmy ze śpiworka na rzecz kołderki. Agata ma chyba 100 na 130 co takiego i śpi mi elegancko, nie rozkopuje się, bo kołderka spora, ma taką kolorową w zwierzątka, bardzo ją lubi, sama się przykrywa. |
|
|
|
#4672 |
|
Zadomowienie
|
ni nie tylko
. ja też należę do grona dziwolągówno nie, kurczę. Aż tak?Tak Supraśl jest bardzo urokliwy, powiem Ci w sekrecie że kiedyś z moim poprzednim narzeczonym o mało nie budowaliśmy domu w okolicach . tak mi sie niesamowicei podobają tereny, że mogłabym tam mieszkać.Resztę zdjęć jak będe miała to pokażę, to zobaczysz jak pięknie. i wszystko w obrębie 10 min spacerkiem Śpiworek fajny, ale wspomniałas że Wiki w nim nie chodzi po mieszkaniu. Emil jak się budzi, to często wstaje i obawiam się, że bez kolejnych guzów by się nie obeszło, a teraz już mamy dwa (jeden na drugim) Waham się, może dam mu większa kołderkę![]() Jacieee- kochana trzymaj sie, jak chcesz to płacz na naszych rękawach |
|
|
|
#4673 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni ja od razu ja wyciągam z tego spiworka jak sie obudzi. Inaczej tez pewnie chciałaby wędrować.
W Supraslu była kiedys szkoła pozarnicza, nie wiem czy jeszcze jest. Ja zwiedzalam Hajnowke, Bialowierze. Moja babcia pochodzi z Sokoli Białostockiej (nie daleko Michałowa). Piekne i dzikie tereny. Serce puszczy knyszynskiej. Za dziecka jeździliśmy tam co roku. Wioska zabita dechami, nawet sklepu nie było. W nocy tak ciemno było ze elegancko gwiazdy oglądaliśmy. Ajjj.... Tęskno mi za tymi czasami |
|
|
|
#4674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy jest tam jeszcze szkoła pożarnicza, ale jest artystyczna i wiele scen z "u pana Boga za piecem" i dalszych części kręcono włąśnie w Supraślu A takie dzikie wioseczki to miałam okazję tez oglądąc. kolegi babcia mieszka pod białoruską granicą i raz wybraliśmy się tam z moim kolega i zostaliśmy na noc. mała chatka, piec, ogródek, las, łąka, 2 sąsiadów, bo reszta domów stoi opuszczonych. ludzie powyjeżdzali. trochę strasznie, ale nieba z gwiazdami nigdzie indziej nie widziałam tak pięknego (no może jeszcze w Stańczykach ).
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zakładam Radkowi śpiworek, kupiłam kiedyś w ciuchu za 1zł
![]() Do niego zakładam tylko body z dł rękawem, całe nóżki i stópki ma gołe. Wydaję mi się, że byłoby mu za gorąco w spodniach jeszcze... Jak chłodniej to nakrywam kocykiem. Jacieee przykro mi, że u Was tak źle ![]() Trzymajcie się |
|
|
|
#4676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sliczne zdjęcia ![]() współczuje malenkiej, ale czasem lepiej w ten sposób. U nas wczorajszy dzien przebojowy. Godzine po tym jak zaiozłam Bartka do przedszkola, zadzwoniła przedszkolanka żeby go odebrać bo bardzo spuchnęlo mu oko. Jak przyjechałam to nie mogłam uwierzyć własnym oczom. Oko jak pomidor. Szybko do lekarza. Dostał zastrzyk na bakterie, i krople. W ciągu dnia zeszło. Widziałam sie wczoraj tez ze szkolnymi kolezankami, pierwszy raz po 3 latach, fanie bylo sie spotkac ![]() Znalazłam dziś na Bartka kurtce smarki, ktoś w przedzkolu normalnie użył Bartka kurtkę jako chusteczke. Jako że kurtka wisi wysoko, to nie powiedziałabym że to robota dziecięca... Aż się w głowie nie miesci! Nie wiem co z tym fantem zrobic, jak zglosze to nie wiadomo czy nauczycielki pomiędzy sobą nie bedą się nasmiewac. |
||
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy śpiworki 2 szt takie z hm.Mam po starszym.To super wynalazek.
|
|
|
|
#4679 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam coś śmiesznego - mamy kolejny ząb
Przebiła się górna trójeczka. Nie nadążam za tym gościem i jego zębami ![]() http://www.lamillou.com/shop/kocyki-...-przedszkolaka Cytat:
- Biedna Juleczka, oby jej też sól morska szybko pomogła ![]() - Hemków współczuję, bo pamiętam ten ból . Ale po porodzie zniknie, a to przecież już niedługo ![]() - Deseczka z zamkami: http://bawimy-sie.blogspot.com/2011/...e-i-zamki.html - Plecy mnie od nosidła w ogóle nie bolą. Dlatego tak kocham ten wynalazek. Mogę nosić godzinami i nic ![]() Cytat:
Czyli dalej podobnie mamy... To życzę nam obu przespanej nocy ![]() Cytat:
A Hania ile ma ząbków? Nie męczą jej? Cytat:
Super, że to nic groźnego i że od razu Ci to powiedzieli Cytat:
![]() A na każdym kroku mijały nas dzieci w czapkach wełnianych i takich zimowych ochraniaczach do wózków. Ciekawe w co je mamy zimą ubiorą... Cytat:
Ja też je sobie chwalę bardzo, bardzo, bardzo Cytat:
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie lada dzien sie nauczy, moaj tez tak miala, a pozniej odkryla ze da sie raczkami podeprzec i podnbiesc dupke a pozniej tulow.Co do spiworka coraz powazniej nad nim mysle, bo moja sie rozkopuje, w szpitalu budze sie co troche i ja przykrywam, ale u nas to marysia spi jak ja, kreci sie kilkanascie razy w nocy i ja tak samo, wiec raz jest w nogaach, raz w poprzek, raz w polowie itd. biedna - zdrowka dla Ali
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

. Ale rano jak sie wypuszcza dziecko do przedszkola, to wcale tak ciepło nie jest... więc się nie dziwię, że rodzice dziwnie ubierają dzieci.

Zakończone: 2

taki maly wraczek, leje sie przez rece. Pewnie nas nie wypuszcza dopoki nie zacznie normalnie jesc a do tego dluga droga. Ja juz mam z praca problem bo od pon nie ma mnie kto zastapic. Masakra. Zalamanie mam. On tak strasznie cierpi.

zębole