|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
A jeszcze ten jej tekst, gdy to ona zawiniła, że zwolnienie tej dziewczyny nie dotarło wciągu 7 dni do zusu... maskra. Zero jakiejkolwiek skruchy![]() Powiem szczerez, że myślałam, że z tym zanoszeniem zwolnienia to jest 7 dni na zaniesienie pracodawcy... a nie na to by juz dotrlo du Zusu... Fakt, że ja zanoszę zawsze tego samego dnia co mam wypisane - ale jednak dobrze wiedzieć, że warto tego nei odkładać do ostatniej chwili Cytat:
![]() Cytat:
Nie robiła go sama w domu, tylko pojechaął do lekarza... no i ginowi wyszedł negatywny. A potem się okazło że to już musiala być wysoka ciąża. Inna sytuacja była taka, że lasce nie dawali szans na dziecko, bo ciągle miała jakies krwawiące torbiele - i własnie w momencie gdy zaczęła rodzić to myślała, że taka wielka torbiel jej pęka. Urodziła w łazience na podlodze, gdy mąż był w delegacji. Nie pojechała ani ze sobą ani z dzieckiem do lekarza... Na drugi dzień mąż wrócił z delegacji, a ta go wita w drzwiach z dzieckiem na ręku... Jej mąż pomyślał, że oszalała i komuś to dziecko porwała Pojechali do szpitala i lakarze na podstawie badania stwierdzili, że faktycznie dopiero co urodziła No i w tych historiach kobietom (nawet szczułym) prawie wcale nie rośnie brzuch - max jakies 3 kg... ale to można podciągnąć pod wahanie wagi a nei od razu ciążę![]() Cytat:
My niby znamy płeć - ale przez to że usłyszałam o tym tak wcześnie, to jakoś na 100% nie wierzę i mam opory przed kupowaniem chlopięcych ciuszków![]() Cytat:
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
..ja też ostatnio puszczałam moim dzieciom .... i też nie wierzę ,że czas tak szybko leci ... ja miałam 7 lat temu ....
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za domek, za kolejny tydzień i buziak przy kolegach najlepszego dla KubusiaCytat:
![]()
|
|
#3785 |
|
Raczkowanie
|
brawo za rozpoczęte tygodnie u mnie 15tyg się zacznie...
filmy z wesela...u nas to już 8 lat...syn jest najlepszy pyta a gdzie ja byłem...? |
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
co do pytań dzieci gdzie były podczas wesesela rodziców to ja mam ułatwione zadanie ,jak kubuś pyta to odpowiadam : w brzuchu -brałeś z nami ślub-bo to prawda ...byłam w 6 miesiącu ... gorzej jak pyta ninka:" a ja ??? mnie nie wzieliście ze sobą......" ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- .... miałam nadzieję,ze nie dołączę do grona przeziębionych.... moje dzieci zdrowe, ja zawsze szal noszę.... i wszystko ok tylko jak przychodzę po ninke do przedszkola to tam 1/3 dzieci smarkających i kaszlących .... albo jak czekam na kubę pod szkołą a co jakiś czas obok mnie inna mama chrypie i kaszle.... no i co mam zrobić ?-chodzić w maseczkach ,skafandrach ???
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
mieliśmy dziś nagłą wizytę u lekarza bo wczoraj zaczęłam plamić, na szczęście okazało się to jednorazowym plamieniem. niby po badaniu i usg wszystko w porządku i lekarz nie znalazł przyczyny, mam leżeć i nic nie robić. zaczynam mieć dosyć ciągłych problemów.
odnośnie kocyków i ręczników z biedronki to my zajechaliśmy dziś po lekarzu i były jeszcze, tyle, że kocyki praktycznie same niebieskie, tego jasnego już nie było, ręczników też nie było wszystkich wzorów. |
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
wrocilam z zakupow z superpharmu i zakupilam centrum materna plus kapsulki dha razem 60 tab plus 60 kapsulek za 63zl wiec chyba sie oplaca. do konca pazdziernika mam jeszcze pharmaton maturelle teraz to wiec do konca roku z glowy
|
|
#3789 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ważne że dzidziuś zdrowy.. Cytat:
![]() Cytat:
za kolejny tydzień.. ![]()
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty pracujesz bo nie pamietam?
|
|
#3791 |
|
Rozeznanie
|
spróbuję do Biedrony dziś po ten kocyk wskoczyć, ale czuje że nie będzie..
![]() chciałam dla córy kupić zestaw 3 cz. czapka, szalik, rękawiczki były od poniedziałku i nawet ślad po nich nie został we wtorek..
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3795 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
dobra lece z kompa i na pociag tym razem w druga strone ;p
|
#3797 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak to się mówi -> lubie to! hehe ![]() Cytat:
Ale tłumaczę się tym, że z wielkim brzuchem w 8 czy 9 mc nie będe po lumpeksach biegać, więc teraz korzystam ![]() Cytat:
Cytat:
Idę się kimnąć chwilkę, bo potem na jakiś spacerek trzeba cztery litery ruszyć, pogoda taka cudna... Miłego dzionka
30.06.2011 --> dwie kreseczki 1.03.2013 --> tp 7.03.2013 --> KSAWERY Edytowane przez Chanel_Coco Czas edycji: 2012-10-19 o 14:30 |
||||||
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
juz sie chyba weekend na watku zaczal. Pozdrawiam z podrozy i milego weekendu. Ja moze dzis na zakupy tzta wyciagne a przy okazji mak mi sie marzy
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Ja właśnie wróciłam ze sklepu.Chciałam Małej kupić taką huśtawkę ale wykupili... W zamian za to kupiłam matę z FP bo była cudna A moja mam wnuczce kupiła karuzelę do łóżeczka (; Dostałam też gratis pakiecik ze sklepu z prezentami a w nim smoczek, łyżeczki 3, dwa kubki niekapki, pluszową fokę, bodziaka i śliniaczek (; nawet fajne.Chciałam też kupić taki projektor z gwiazdkami i różnym melodiami ale w końcu nie kupiłam i żałuję... No ale jeszcze mam czas więc pewnie kupię ![]() A chuśtawkę i tak zamówiłam przez internet. Dorzucam Wam fotki:
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-10-19 o 18:07 |
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Agnjeska - zazdroszczę zakupów
A pakiecik gratis świetny, czemu u nas takich nie dają![]() |
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale pędzicie
Piękna dzis pogoda, ja spacerowałam w krótkim rękawku I chwaliłam się wszystkim brzuchem, bo już wystaje;p
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o tym płaszczyku? http://img.szafa.pl/ubrania/1/011334...-hit-style.jpg
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
ja dzis zabiegana, cały dzień na mieście a to w banku, a to w sklepach teraz sobie leże i odpoczywam. Nie najlepiej sie czuje bo wczoraj mój ukochany 5 letni chrześniak chciał sie do mnie przytulic i go odruchowo podniosłam... mam mega wyrzuty bo u mnie to niedopuszczalne Dzisiaj nic nie dźwigam leże i odpoczywam. martwie się bo brzuch troche boli wieczorami, waga stoi w miejscu .... tak jakos sie niepokoje. Ale juz w poniedziałek USG ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3805 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3806 |
|
Raczkowanie
|
witajcie pogoda cudna
misiek pobiegał po rynku...ja posiedziałam i podpatrywałam maluszki...![]() teraz siedzę i wcinam oliwki, paprykę i żółty ser )Ewka no to weekend czekający Cię czeka... i lepiej już nic nie dźwigaj tylko odpoczywaj.OtTakajestem płaszczyk super mam podobny też czerwony uwielbiam ten kolor tylko jeden kłopot ja się już w moim 38 nie dopinam ![]() Agnijeska ale na fajny sklep trafiłaś...super zakupy i fajne garatisy ![]() Dragusia udanej podróży Coco Chanel ściska i również zdrówka i mam nadzieje że dasz znać jak się uda wizyta
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super.. zazdraszczam..
|
|
#3809 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
bardzo ładny ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- dziewczyny ale mam dzisiaj zły dzień pomimo, że pogoda i zdrowie dopisuje...... wszystko mnie wkurza jak nie Tż to pani na poczcie uhhhhh oby jutro było lepiej................:ma d: dziewczyny, które były na warsztatach BEZPIECZNY MALUCH jak to wygląda ??? tzn. siedzi i się słucha czy się bierze czynny udział ???
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Pójdę na L4, potem na macierzyński i już tam nie wracam. Umowę przedłuzy mi tylko do porodu. Potem niech się bawi z tą drugą
A jeszcze ten jej tekst, gdy to ona zawiniła, że zwolnienie tej dziewczyny nie dotarło wciągu 7 dni do zusu... maskra. Zero jakiejkolwiek skruchy
Straszny zmarzluch ze mnie, na szczęście jak na razie w swoje jeansy się mieszczę, plus kupiłam sobie jedne rurki ciążowe, więc nie zastanawiam się co dalej, będę martwić się później.
No i w tych historiach kobietom (nawet szczułym) prawie wcale nie rośnie brzuch - max jakies 3 kg... ale to można podciągnąć pod wahanie wagi a nei od razu ciążę

najlepszego dla Kubusia
05.07.2008 

Dzisiaj nic nie dźwigam leże i odpoczywam.