|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy;p bo mnie strasza ze moge urodzic w kazdej chwili i tak juz mija kolejny tydzien;p wiec im nie wierze
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
ale wam wszystkim śpieszno... ja tam sobie poczekam na koniec listopada... nie będę się wcinać ; p
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ma za ciasno w swoim malutkim domku...
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, co my poradzimy jak to nasze dzieci takie niecierpliwe....
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- lecę pakować letnią odzież już do kartonów, co by wszystkiego na ostatnią chwilę nie robić : ) |
|
|
|
#3786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W razie czego to już duży chłopczyk ! Moja mała ma również coś koło 3 kgCytat:
................ Mój mąż pojechał własnie na pępkowe do kolegi z pracy Ja to się mam..wiecznie sama..już się przyzwyczaiłam..plus jest taki, że pojechał autem i nie będzie pił. Jedzie z grzeczności, posiedzi z 2/3 godzinki i ma wrócic do cierpiącej żony
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
ja skonczylam prasowanie i padam a gabi chce sie bawic
tz wpadl zjadl i wypadl i znow same do wieczora no nic ide skladac pozniej myc naczynia nogi mi juz do dup... wlaza |
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a co do pepkowego to wg mnie to jest glupie;p zamiast siedziec grzecznie i pomagac zonie to ojciec pije;p niesprawiedliwe;p
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Rozeznanie
|
................
Mój mąż pojechał własnie na pępkowe do kolegi z pracy Ja to się mam..wiecznie sama..już się przyzwyczaiłam..plus jest taki, że pojechał autem i nie będzie pił. Jedzie z grzeczności, posiedzi z 2/3 godzinki i ma wrócic do cierpiącej żonyMój jak ostatnio pojechał na pępkowe to wrócił o 6.00 rano i dumny był z siebie że pierwszy imprezę opuścił ![]()
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat nie mam nic przeciwko do tego pępkowego, bo to fajny chłopak jest .. drugi synuś mu się urodził. No i chłopacy ze zmiany złożyli się na misia strażaka i pampersy
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3791 |
|
Raczkowanie
|
Jezdem już wypediukiurowana z wyskubanymi i przyciemnionymi brwiami - nareszcie nie rysuję paznokciami parkietu.
Jutro sobie farbnę włoski i jakby co jestem gotowa na poród ![]() Małżon kończy właśnie robić pizzę zatem zapraszam na domową pizzę z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą. Czy któraś nabawiła się żylaków w ciąży? Mi wylazło takie psakudztwo wokól kolan po wewnętrznej stronie - wygląda jak czerwone rozstępy
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Im bliżej do rozwiązania tym budzą się we mnie jakieś nowe uczucia macierzyńskie... |
|
|
|
|
#3793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
mi sie nie spieszy i malemu tez nie...no ale zobaczymy za tydz na wizycie
![]() ja tam czekam do listopada kurde glodna jestem znowu ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
i weekendy
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Musicie mnie jakoś pocieszyć, dołka mam TŻ wrócił z jednej pracy zjadł obiad i pojechał do drugiej i widzimy się dopiero w poniedziałek ech a ja siedzę i ryczę do tego te huśtawki nastrojów
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz większośc z nas jest non stop sama, ale trzeba to tłmaczyc sobie tym, że ten czas poświęca na prace abyście z Adasiem mieli dobrze! Mój mąż jest również non stop poza domem..teraz w niedzielę jedzie znowu do Poznania na tydzień..tak więc łącze się z Tobą w bólu
|
|
|
|
#3797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może nie tak od razu po porodzie, bo pewnie nie będę mieć siły, ale jak już tak bardziej się ogarnę. ![]() Cytat:
![]() Ja póki co żylaków nie mam, ale mojej mamie wyszedł jeden żylak po ciąży ( już zresztą usunięty), także nie wykluczone, że mnie to też spotka. |
||
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- ja poeiwdzialam mojemu , że moze sobie robic pepkowe jak bede w szpitalu nie mam nic przeciwko
|
|
|
|
|
#3799 | |||
|
Zadomowienie
|
jestem po wizycie,
wszystko jest ok - tzn tak myślę, bo u tego lekarza wizyta polega na obowiązkowym płatnym ktg i 10 sekundach na fotelu okłamałam go, że muszę wyjechać i dlatego następną wizytę mam 06.11 a nie za tydzień ![]() Był bardzo niezadowolony z tego tytułu, bo wg. niego nie powinnam teraz nigdzie jechać, bo przecież w każdej chwili mogę urodzić! Ale postawiłam na swoim i z kwaśną miną dał mi karteczkę na następną wizytę i zwolnienie. Już mnie tak w☠☠☠☠ia, że masakra. Plus jest taki, że od początku przytyłam 5,5 kg - ale pamiętajcie, że ja mam wielorybią masę wyjściową Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli chodzi o mnie osobiście, to wolę dać tą bombonierkę, czekoladę czy kawę i być dobrze traktowana w jednym z najważniejszych i najbardziej stresujących momentach mojego życia, niż liczyć na czyjeś dobre serce i dobry humor. Uważam, że to będzie z korzyścią dla mnie i dla małego i jeśli bombonierka ma mi zapewnić to, że mi ktoś bez focha pokaże jak małego nakarmić, ubrać itp, to proszę bardzo, bez żadnych skrupułów dam. bardzo ładne ![]() Cytat:
Weruś jak tam Tatuś?
|
|
#3800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przywiozl cala mase bzdurek typu skarpetki, reczniczki, kocyki, jakies ciuszki itd Wiekszosc juz pochowana ![]() Panowie na gorze skladaja szafe, a dzielny M polaczyl pralke i tak teraz stoi i patrzy jak pierze - dziecko ![]() Jest szansa, ze wyjdzie dzis z kolegami - a namawiam go od rana, to posiedze sama i odpoczne
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj cały dzień chce mi się pić. Nie wiem ile już dzisiaj wypiłam.
|
|
|
|
#3802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Idę zrobić kawkę i wracam do was
|
|
#3803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ... za to ostatnio TŻ siedzi w domu a to ja wieczorem chodzę na sok i lotki ;D a co do pępkowego, to ok niech tż se zrobi,ale już widze jak sie nasłucham w szpitalu od mojej mamy że jak to ja w szpitalu aon pije i ble ble ble...
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym chciała tak po prostu urodzić w terminie ![]() wcześniej chciałam 13go urodzić, bo mój dziadek się urodził 13go listopada, ale teraz widzę, że to ciężko tak wcelować ![]() i mam takie pytanie: u nas na SR mówili, że jak nadejdzie TEN DZIEŃ i nic, to następnego należy się zgłosić na IP i oni albo wywołają, albo przebadają i powiedzą co dalej. I dzisiaj pytałam pielęgniarki co mam robić, jak nie urodzę do tego 18.11 - a ona mi na to, że mam przychodzić dalej do doktora i on jak uzna, że już czas to mi da skierowanie do szpitala. Z tego co wiem, to chyba do szpitala na poród nie trzeba mieć skierowania ale jak się nie rodzi to trzeba czy to tylko było kolejne wyłudzenie kasy?i jeszcze mnie w☠☠☠☠iło to, że pytam czy jak mi zabiorą książeczkę ciąży w szpitalu to mi tam wypiszą tą karteczkę do becikowego, na co się dowiedziałam, że jak urodzę to mam wziąć tą książeczkę ze szpitala, zadzwonić do mojego ginka, umówić się na wizytę ( = zapłacić za wizytę) i powiedzieć, że przy okazji chciałabym to zaświadczenie i oni mi wypiszą a jeśli ja nie chcę płacić za coś, co mi się należy? poza tym jak chcę dostać szybko to becikowe i nie czekać iluś tam tygodni aż będę szła na wizytę - bo przecież 2 czy 3 dni po porodzie to bez sensu.... to co, mam zapłacić 100 za świstek
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście koleś chyba trochę przesadza z tymi wizytami jak nic się nie dzieje. A jeśli chodzi o bombonierki i wyrażanie w inny sposób wdzięczności, żeby być dobrze traktowanym to ja jestem przeciwniczką. Można sobie wykupić oficjalnie usługę indywidualnej położnej. Poza tym podejrzewam, że w dobie kiedy słyszy się, że niestety często ta wdzięczność jest wyrażana w formie pieniężnej to podejrzewam, że taka bombonierka może niewiele dać. |
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaale słodkie... takie japońskie a miałam jeszcze napisać, że mój tż w zeszłym miesiącu przepracował 300 godzin i miał chyba ze 3 czy 4 dni wolnego, a tak to wychodzi na 10 do pracy a wraca czasami koło 23 a czasami koło 2:00, więc tylko w nocy i rano się widzimy ale ja lubię siedzieć sama z psem
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A odnośnie zaświadczenia do becikowego to chyba najlepiej pytać w szpitalu. Ja również wolałabym mieć to załatwione wcześniej, bo chodzę co prawda na NFZ i nie płacę, ale jakoś nie uśmiecha mi się potem bieganie z noworodkiem w grudniu po jakieś papierki. |
|
|
|
|
#3809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A propos tego becikowego wydaje mi sie ze nie tzreba bedzie placic za wypisanie zaswiadczenia u gina, no bez przesady Pamietam jak kolezanka urodzila to poslala swojego tz po ten świstek i nie przypominam sobie zeby musiala jeszcze za to placic. Zazdroszcze tylko 5,5 kg na plusie ja mam ostatnio taki apetyt ze az sie boje wazenia w srode
|
|
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście coś o biedronkach, my co prawda mieszkamy tutaj od ponad roku ale i w zeszłym jak i w tym roku jest plaga tego tutaj, jak mam okna pootwierane to kilka dziennie wlatuje.
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Właśnie a jak z tym becikowym ? Jak to w ogóle załatwić ? Ja nie mam zielonego pojęcia.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

[COLOR="Silver"]
.no to sie musial gin zdziwic .. 

ja zaniemowilam;] i stwierdzil ze faktyczniew jest bardzo krotka i mieciutka i glowka jest w kanale ale nie napiera na nia wiec tragedii nie ma, co nie zmienia faktu ze moge urodzic w kazdej chwili... i juz nie mowil wiecej ze przenosze ciaze;p i nawet przestal wierzyc ze za tydzien przyjde na wizyte
W razie czego to już duży chłopczyk ! Moja mała ma również coś koło 3 kg

ale jak się nie rodzi to trzeba