Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 16:30   #3781
natallkaa
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
heh w Poznaniu tez masakra..[COLOR="Silver"]
oj tak z Piekar do Obornickiej jechał godzinę, do Obornik drugą........ mam nadzieję, że zdąży i nie będę musiała brać taksówki...
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 16:37   #3782
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość

aha .no to sie musial gin zdziwic ..
No to trzymamy
A maly w 2 tyg kilogram przybral ??? straaasznie duzo ..
w 2 tyg pol kilograma
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ulala nastepna sie do kolejki wpycha
zobaczymy;p bo mnie strasza ze moge urodzic w kazdej chwili i tak juz mija kolejny tydzien;p wiec im nie wierze
Stary 2012-10-19, 16:41   #3783
emylka86
Zakorzenienie

ale wam wszystkim śpieszno... ja tam sobie poczekam na koniec listopada... nie będę się wcinać ; p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 16:45   #3784
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ale wam wszystkim śpieszno... ja tam sobie poczekam na koniec listopada... nie będę się wcinać ; p
mi nie spieszno, ale mojemu synkowi juz tak chyba ma za ciasno w swoim malutkim domku...
Stary 2012-10-19, 16:55   #3785
emylka86
Zakorzenienie

no tak, co my poradzimy jak to nasze dzieci takie niecierpliwe....

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

lecę pakować letnią odzież już do kartonów, co by wszystkiego na ostatnią chwilę nie robić : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 16:57   #3786
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie
na ktg nie wyszly zadne skurcze wiec spoko przed badaniem gin stwierdzil ze jak zatrzymali akcje porodowa to teraz przenosze ciaze ale przy badaniu zwariowal: zadal mi pytanie czy mam wogole szyjke?;/ ja zaniemowilam;] i stwierdzil ze faktyczniew jest bardzo krotka i mieciutka i glowka jest w kanale ale nie napiera na nia wiec tragedii nie ma, co nie zmienia faktu ze moge urodzic w kazdej chwili... i juz nie mowil wiecej ze przenosze ciaze;p i nawet przestal wierzyc ze za tydzien przyjde na wizyte
na usg wyszlo ze maly ma az +/- 3kg czyli w ciagu 2 tyg przytyl ponad pol kilo... zwariowalam, ze jest taki duzy;p
Brawo za wizytkę W razie czego to już duży chłopczyk ! Moja mała ma również coś koło 3 kg Wychodzi na to, że przez miesiąc przytyła 800 g

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
aaaa mnie gabi rozwalila polozyla sie w lozeczku i pierwszy raz mowi dam dzidziusiowi lozeczko kocham olusia
Słodka ta Twoja niunia

................

Mój mąż pojechał własnie na pępkowe do kolegi z pracy Ja to się mam..wiecznie sama..już się przyzwyczaiłam..plus jest taki, że pojechał autem i nie będzie pił. Jedzie z grzeczności, posiedzi z 2/3 godzinki i ma wrócic do cierpiącej żony

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:22   #3787
weronika23
Zakorzenienie

ja skonczylam prasowanie i padam a gabi chce sie bawic
tz wpadl zjadl i wypadl i znow same do wieczora no nic ide skladac pozniej myc naczynia nogi mi juz do dup... wlaza
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:24   #3788
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Brawo za wizytkę W razie czego to już duży chłopczyk ! Moja mała ma również coś koło 3 kg Wychodzi na to, że przez miesiąc przytyła 800 g

Mój mąż pojechał własnie na pępkowe do kolegi z pracy Ja to się mam..wiecznie sama..już się przyzwyczaiłam..plus jest taki, że pojechał autem i nie będzie pił. Jedzie z grzeczności, posiedzi z 2/3 godzinki i ma wrócic do cierpiącej żony
no Twoja mala tez juz nie jest taka mala)

a co do pepkowego to wg mnie to jest glupie;p zamiast siedziec grzecznie i pomagac zonie to ojciec pije;p niesprawiedliwe;p
Stary 2012-10-19, 17:25   #3789
Nicole03
Rozeznanie

................

Mój mąż pojechał własnie na pępkowe do kolegi z pracy Ja to się mam..wiecznie sama..już się przyzwyczaiłam..plus jest taki, że pojechał autem i nie będzie pił. Jedzie z grzeczności, posiedzi z 2/3 godzinki i ma wrócic do cierpiącej żony[/QUOTE]

Mój jak ostatnio pojechał na pępkowe to wrócił o 6.00 rano i dumny był z siebie że pierwszy imprezę opuścił
Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:30   #3790
kaaamila1
Zakorzenienie

Ja akurat nie mam nic przeciwko do tego pępkowego, bo to fajny chłopak jest .. drugi synuś mu się urodził. No i chłopacy ze zmiany złożyli się na misia strażaka i pampersy Jeszcze jego rodzinka będzie tak więc wesoło.

Stary 2012-10-19, 17:31   #3791
Kamalika
Raczkowanie

Jezdem już wypediukiurowana z wyskubanymi i przyciemnionymi brwiami - nareszcie nie rysuję paznokciami parkietu.
Jutro sobie farbnę włoski i jakby co jestem gotowa na poród

Małżon kończy właśnie robić pizzę zatem zapraszam na domową pizzę z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą.

Czy któraś nabawiła się żylaków w ciąży? Mi wylazło takie psakudztwo wokól kolan po wewnętrznej stronie - wygląda jak czerwone rozstępy

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:32   #3792
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Mnie też nie śpieszno, małemu też chyba nie, bo entuzjastycznie kopie mnie po żebrach i żołądku

Im bliżej do rozwiązania tym budzą się we mnie jakieś nowe uczucia macierzyńskie...
Stary 2012-10-19, 17:34   #3793
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Jezdem już wypediukiurowana z wyskubanymi i przyciemnionymi brwiami - nareszcie nie rysuję paznokciami parkietu.

Małżon kończy właśnie robić pizzę zatem zapraszam na domową pizzę z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą.

Czy któraś nabawiła się żylaków w ciąży? Mi wylazło takie psakudztwo wokól kolan po wewnętrznej stronie - wygląda jak czerwone rozstępy
Żadnego bydlaka żylaka nie znalazłam ale mam za to rozstępy na łydkach
Stary 2012-10-19, 17:36   #3794
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

mi sie nie spieszy i malemu tez nie...no ale zobaczymy za tydz na wizycie

ja tam czekam do listopada

kurde glodna jestem znowu

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
ja skonczylam prasowanie i padam a gabi chce sie bawic
tz wpadl zjadl i wypadl i znow same do wieczora no nic ide skladac pozniej myc naczynia nogi mi juz do dup... wlaza
ja tez caly tydz sama we dnie..tylko nocki sie widzimy i weekendy
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:38   #3795
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Musicie mnie jakoś pocieszyć, dołka mam TŻ wrócił z jednej pracy zjadł obiad i pojechał do drugiej i widzimy się dopiero w poniedziałek ech a ja siedzę i ryczę do tego te huśtawki nastrojów
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:41   #3796
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Musicie mnie jakoś pocieszyć, dołka mam TŻ wrócił z jednej pracy zjadł obiad i pojechał do drugiej i widzimy się dopiero w poniedziałek ech a ja siedzę i ryczę do tego te huśtawki nastrojów

Widzisz większośc z nas jest non stop sama, ale trzeba to tłmaczyc sobie tym, że ten czas poświęca na prace abyście z Adasiem mieli dobrze! Mój mąż jest również non stop poza domem..teraz w niedzielę jedzie znowu do Poznania na tydzień..tak więc łącze się z Tobą w bólu

Stary 2012-10-19, 17:41   #3797
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja akurat nie mam nic przeciwko do tego pępkowego, bo to fajny chłopak jest .. drugi synuś mu się urodził. No i chłopacy ze zmiany złożyli się na misia strażaka i pampersy Jeszcze jego rodzinka będzie tak więc wesoło.
Ja też nie mam nic przeciwko pępkowym. Wiem, że mój tż planuje. Ja też zresztą będę chciała zrobić swoje pępkowe. Kto powiedział, że tylko faceci robią pępkowe.
Może nie tak od razu po porodzie, bo pewnie nie będę mieć siły, ale jak już tak bardziej się ogarnę.

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość

Ale masz dobrze
Ja póki co żylaków nie mam, ale mojej mamie wyszedł jeden żylak po ciąży ( już zresztą usunięty), także nie wykluczone, że mnie to też spotka.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:44   #3798
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
kochana mojego tez czesto nie ma, tez mam dola tak srednio raz w tygodniu a jeszcze ostatnio mam humory wiec cie rozumiem niestety nie wiem jak cie pocieszyc, bo sama nigdy nei wiem jak siebie pocieszyc, nie znosze byc sama w domu

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

ja poeiwdzialam mojemu , że moze sobie robic pepkowe jak bede w szpitalu nie mam nic przeciwko
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:46   #3799
agasobo
Zadomowienie

jestem po wizycie,

wszystko jest ok - tzn tak myślę, bo u tego lekarza wizyta polega na obowiązkowym płatnym ktg i 10 sekundach na fotelu

okłamałam go, że muszę wyjechać i dlatego następną wizytę mam 06.11 a nie za tydzień

Był bardzo niezadowolony z tego tytułu, bo wg. niego nie powinnam teraz nigdzie jechać, bo przecież w każdej chwili mogę urodzić!
Ale postawiłam na swoim i z kwaśną miną dał mi karteczkę na następną wizytę i zwolnienie.

Już mnie tak w☠☠☠☠ia, że masakra.

Plus jest taki, że od początku przytyłam 5,5 kg - ale pamiętajcie, że ja mam wielorybią masę wyjściową

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie
na ktg nie wyszly zadne skurcze wiec spoko przed badaniem gin stwierdzil ze jak zatrzymali akcje porodowa to teraz przenosze ciaze ale przy badaniu zwariowal: zadal mi pytanie czy mam wogole szyjke?;/ ja zaniemowilam;] i stwierdzil ze faktyczniew jest bardzo krotka i mieciutka i glowka jest w kanale ale nie napiera na nia wiec tragedii nie ma, co nie zmienia faktu ze moge urodzic w kazdej chwili... i juz nie mowil wiecej ze przenosze ciaze;p i nawet przestal wierzyc ze za tydzien przyjde na wizyte
na usg wyszlo ze maly ma az +/- 3kg czyli w ciagu 2 tyg przytyl ponad pol kilo... zwariowalam, ze jest taki duzy;p
uuu Kochana, mam nadzieję, że mały jeszcze trochę posiedzi

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą w 100%. Z doświadczenia wiem, że u nas to nagminnie praktykowane i co najgorsze, chodzi tu o nasze dobre samopoczucie po porodzie, kiedy będziemy obolałe, hormony będą szalały, a jeszcze jak nas będą tam zlewali, albo opierdzielali, że coś nie tak robimy, to deprecha murowana. Zastanawiam się jaką taktykę obrać, czy iść z bojowym nastawieniem i wymagać tego co mi się należy, czy nadskakiwać tej całej załodze.
Ja jestem przeciwniczką łapówek w formie pieniężnej. Jak kiedyś mięliśmy kolację z takim przewoźnikiem, to każda z nas dostała po zestawie słodyczowym, ładnie opakowanym, na którym była cena, bodajże 60 pln z groszami.... i ja byłam w szoku, myślałam, że zapomnieli cen pościągać, że taki obciach i w ogóle, ale gość nam powiedział, że specjalnie są te ceny, bo podobno łapówka zaczyna się od jakiejś kwoty.

A jeśli chodzi o mnie osobiście, to wolę dać tą bombonierkę, czekoladę czy kawę i być dobrze traktowana w jednym z najważniejszych i najbardziej stresujących momentach mojego życia, niż liczyć na czyjeś dobre serce i dobry humor.
Uważam, że to będzie z korzyścią dla mnie i dla małego i jeśli bombonierka ma mi zapewnić to, że mi ktoś bez focha pokaże jak małego nakarmić, ubrać itp, to proszę bardzo, bez żadnych skrupułów dam.

Cytat:
Aj zapomniałam pokazać
bardzo ładne

Cytat:
aaaa mnie gabi rozwalila polozyla sie w lozeczku i pierwszy raz mowi dam dzidziusiowi lozeczko kocham olusia

Weruś jak tam Tatuś?

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:46   #3800
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Gratki za wizytę rób koci grzbiet - zwiększa szansę, że mała się obróci główką w dół no i się pochwal, co TŻ Ci przywiózł z Japonii
Mam nadzieje, ze sie obroci
Przywiozl cala mase bzdurek typu skarpetki, reczniczki, kocyki, jakies ciuszki itd Wiekszosc juz pochowana
Panowie na gorze skladaja szafe, a dzielny M polaczyl pralke i tak teraz stoi i patrzy jak pierze - dziecko
Jest szansa, ze wyjdzie dzis z kolegami - a namawiam go od rana, to posiedze sama i odpoczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie 5.jpg (27,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1623.jpg (115,4 KB, 30 załadowań)
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:47   #3801
Sola1
Zakorzenienie

Dzisiaj cały dzień chce mi się pić. Nie wiem ile już dzisiaj wypiłam.
Stary 2012-10-19, 17:47   #3802
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

Widzisz większośc z nas jest non stop sama, ale trzeba to tłmaczyc sobie tym, że ten czas poświęca na prace abyście z Adasiem mieli dobrze! Mój mąż jest również non stop poza domem..teraz w niedzielę jedzie znowu do Poznania na tydzień..tak więc łącze się z Tobą w bólu
Cytat:
kochana mojego tez czesto nie ma, tez mam dola tak srednio raz w tygodniu a jeszcze ostatnio mam humory wiec cie rozumiem niestety nie wiem jak cie pocieszyc, bo sama nigdy nei wiem jak siebie pocieszyc, nie znosze byc sama w domu
Ja to doskonale rozumiem tylko przykro mi jest w tyg. pracuje w jednostce a w weekendy jeździ Taxi jest przemęczony a ja w kółko sama siedzę, wiem że chce dla nas dobrze, mam złotego faceta tylko ja mam taki stany depresyjne w tej ciąży i to mnie dodatkowo dobija nie dość że mam doła to jeszcze TŻ nie ma.

Idę zrobić kawkę i wracam do was
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-10-19, 17:49   #3803
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Wiem co czujesz ja swojego po 1,5 miesiąca dopiero we wtorek zobaczę , taka praca niestety ,też na początku bylo mi trudno ale jakos musialam dać rade więc Ty też dasz
Stary 2012-10-19, 17:55   #3804
ausente
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

ja poeiwdzialam mojemu , że moze sobie robic pepkowe jak bede w szpitalu nie mam nic przeciwko
a ja bym chciała choć 1 dzień posiedzieć sama ! a tak od rana tata i mama , oni tylko wyjda przychodz tż , później zazwyczaj jacys znajomi ... i tak w kółko.

Ale ... za to ostatnio TŻ siedzi w domu a to ja wieczorem chodzę na sok i lotki ;D

a co do pępkowego, to ok niech tż se zrobi,ale już widze jak sie nasłucham w szpitalu od mojej mamy że jak to ja w szpitalu aon pije i ble ble ble...
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 17:56   #3805
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
mi sie nie spieszy i malemu tez nie...no ale zobaczymy za tydz na wizycie

ja tam czekam do listopada

kurde glodna jestem znowu
ja tez caly tydz sama we dnie..tylko nocki sie widzimy i weekendy
mi też się wcale nie spieszy ja bym chciała tak po prostu urodzić w terminie
wcześniej chciałam 13go urodzić, bo mój dziadek się urodził 13go listopada, ale teraz widzę, że to ciężko tak wcelować

i mam takie pytanie: u nas na SR mówili, że jak nadejdzie TEN DZIEŃ i nic, to następnego należy się zgłosić na IP i oni albo wywołają, albo przebadają i powiedzą co dalej.
I dzisiaj pytałam pielęgniarki co mam robić, jak nie urodzę do tego 18.11 - a ona mi na to, że mam przychodzić dalej do doktora i on jak uzna, że już czas to mi da skierowanie do szpitala.
Z tego co wiem, to chyba do szpitala na poród nie trzeba mieć skierowania ale jak się nie rodzi to trzeba czy to tylko było kolejne wyłudzenie kasy?

i jeszcze mnie w☠☠☠☠iło to, że pytam czy jak mi zabiorą książeczkę ciąży w szpitalu to mi tam wypiszą tą karteczkę do becikowego, na co się dowiedziałam, że jak urodzę to mam wziąć tą książeczkę ze szpitala, zadzwonić do mojego ginka, umówić się na wizytę ( = zapłacić za wizytę) i powiedzieć, że przy okazji chciałabym to zaświadczenie i oni mi wypiszą
a jeśli ja nie chcę płacić za coś, co mi się należy? poza tym jak chcę dostać szybko to becikowe i nie czekać iluś tam tygodni aż będę szła na wizytę - bo przecież 2 czy 3 dni po porodzie to bez sensu.... to co, mam zapłacić 100 za świstek

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-19, 17:56   #3806
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
jestem po wizycie,

wszystko jest ok - tzn tak myślę, bo u tego lekarza wizyta polega na obowiązkowym płatnym ktg i 10 sekundach na fotelu

okłamałam go, że muszę wyjechać i dlatego następną wizytę mam 06.11 a nie za tydzień

Był bardzo niezadowolony z tego tytułu, bo wg. niego nie powinnam teraz nigdzie jechać, bo przecież w każdej chwili mogę urodzić!
Ale postawiłam na swoim i z kwaśną miną dał mi karteczkę na następną wizytę i zwolnienie.

Już mnie tak w☠☠☠☠ia, że masakra.

Plus jest taki, że od początku przytyłam 5,5 kg - ale pamiętajcie, że ja mam wielorybią masę wyjściową

uuu Kochana, mam nadzieję, że mały jeszcze trochę posiedzi

Ja jestem przeciwniczką łapówek w formie pieniężnej. Jak kiedyś mięliśmy kolację z takim przewoźnikiem, to każda z nas dostała po zestawie słodyczowym, ładnie opakowanym, na którym była cena, bodajże 60 pln z groszami.... i ja byłam w szoku, myślałam, że zapomnieli cen pościągać, że taki obciach i w ogóle, ale gość nam powiedział, że specjalnie są te ceny, bo podobno łapówka zaczyna się od jakiejś kwoty.

A jeśli chodzi o mnie osobiście, to wolę dać tą bombonierkę, czekoladę czy kawę i być dobrze traktowana w jednym z najważniejszych i najbardziej stresujących momentach mojego życia, niż liczyć na czyjeś dobre serce i dobry humor.
Uważam, że to będzie z korzyścią dla mnie i dla małego i jeśli bombonierka ma mi zapewnić to, że mi ktoś bez focha pokaże jak małego nakarmić, ubrać itp, to proszę bardzo, bez żadnych skrupułów dam.

bardzo ładne

Weruś jak tam Tatuś?
Cieszę się, że wszystko ok po wizycie.
Rzeczywiście koleś chyba trochę przesadza z tymi wizytami jak nic się nie dzieje.

A jeśli chodzi o bombonierki i wyrażanie w inny sposób wdzięczności, żeby być dobrze traktowanym to ja jestem przeciwniczką. Można sobie wykupić oficjalnie usługę indywidualnej położnej.

Poza tym podejrzewam, że w dobie kiedy słyszy się, że niestety często ta wdzięczność jest wyrażana w formie pieniężnej to podejrzewam, że taka bombonierka może niewiele dać.
Stary 2012-10-19, 17:58   #3807
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze sie obroci
Przywiozl cala mase bzdurek typu skarpetki, reczniczki, kocyki, jakies ciuszki itd Wiekszosc juz pochowana
Panowie na gorze skladaja szafe, a dzielny M polaczyl pralke i tak teraz stoi i patrzy jak pierze - dziecko
Jest szansa, ze wyjdzie dzis z kolegami - a namawiam go od rana, to posiedze sama i odpoczne

aaale słodkie... takie japońskie

a miałam jeszcze napisać, że mój tż w zeszłym miesiącu przepracował 300 godzin i miał chyba ze 3 czy 4 dni wolnego, a tak to wychodzi na 10 do pracy a wraca czasami koło 23 a czasami koło 2:00, więc tylko w nocy i rano się widzimy
ale ja lubię siedzieć sama z psem

Antek 18.11.2012
Stary 2012-10-19, 18:02   #3808
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
wcześniej chciałam 13go urodzić, bo mój dziadek się urodził 13go listopada, ale teraz widzę, że to ciężko tak wcelować

i mam takie pytanie: u nas na SR mówili, że jak nadejdzie TEN DZIEŃ i nic, to następnego należy się zgłosić na IP i oni albo wywołają, albo przebadają i powiedzą co dalej.
I dzisiaj pytałam pielęgniarki co mam robić, jak nie urodzę do tego 18.11 - a ona mi na to, że mam przychodzić dalej do doktora i on jak uzna, że już czas to mi da skierowanie do szpitala.
Z tego co wiem, to chyba do szpitala na poród nie trzeba mieć skierowania ale jak się nie rodzi to trzeba czy to tylko było kolejne wyłudzenie kasy?

i jeszcze mnie w☠☠☠☠iło to, że pytam czy jak mi zabiorą książeczkę ciąży w szpitalu to mi tam wypiszą tą karteczkę do becikowego, na co się dowiedziałam, że jak urodzę to mam wziąć tą książeczkę ze szpitala, zadzwonić do mojego ginka, umówić się na wizytę ( = zapłacić za wizytę) i powiedzieć, że przy okazji chciałabym to zaświadczenie i oni mi wypiszą
a jeśli ja nie chcę płacić za coś, co mi się należy? poza tym jak chcę dostać szybko to becikowe i nie czekać iluś tam tygodni aż będę szła na wizytę - bo przecież 2 czy 3 dni po porodzie to bez sensu.... to co, mam zapłacić 100 za świstek
Z tego co się orientuję to nie trzeba mieć skierowania jak zaczęła się akcja porodowa. Jak się nic nie dzieje to chyba trzeba mieć - ale nie jestem pewna.

A odnośnie zaświadczenia do becikowego to chyba najlepiej pytać w szpitalu. Ja również wolałabym mieć to załatwione wcześniej, bo chodzę co prawda na NFZ i nie płacę, ale jakoś nie uśmiecha mi się potem bieganie z noworodkiem w grudniu po jakieś papierki.
Stary 2012-10-19, 18:04   #3809
mad85
Raczkowanie

Cytat:

Hej, gratuluje wszystkim dzisiejszych wizyt, dobrze Was czytac jak wiadomo ze wszystko jest ok A propos tego becikowego wydaje mi sie ze nie tzreba bedzie placic za wypisanie zaswiadczenia u gina, no bez przesady
Pamietam jak kolezanka urodzila to poslala swojego tz po ten świstek i nie przypominam sobie zeby musiala jeszcze za to placic.
Zazdroszcze tylko 5,5 kg na plusie ja mam ostatnio taki apetyt ze az sie boje wazenia w srode
mad85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 18:11   #3810
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Pisałyście coś o biedronkach, my co prawda mieszkamy tutaj od ponad roku ale i w zeszłym jak i w tym roku jest plaga tego tutaj, jak mam okna pootwierane to kilka dziennie wlatuje.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość
Hej, gratuluje wszystkim dzisiejszych wizyt, dobrze Was czytac jak wiadomo ze wszystko jest ok A propos tego becikowego wydaje mi sie ze nie tzreba bedzie placic za wypisanie zaswiadczenia u gina, no bez przesady
Pamietam jak kolezanka urodzila to poslala swojego tz po ten świstek i nie przypominam sobie zeby musiala jeszcze za to placic.
Zazdroszcze tylko 5,5 kg na plusie ja mam ostatnio taki apetyt ze az sie boje wazenia w srode
Ja tydzień temu miałam już 14 kg na plusie a dopiero jutro 8 miesiąc zaczynamy

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Właśnie a jak z tym becikowym ?
Jak to w ogóle załatwić ?
Ja nie mam zielonego pojęcia.
Adam
56 cm
3600 g

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości