|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, powiedział mi,że on dużo nie zrobi, bo jak będą większe problemy trza do kliniki, ale że coś zrobi, ile może. Póki te baby mnie tam zapisują bez problemu to gra i buczy, jak zaczną kwiczeć, że są limity przyjęć (podobno są, ze max raz na 2 tygodnie mogą przyjąć pacjentkę, zeby była refundacja, nie orientowałam się jeszzce czy to prawda) to będę się martwić. Albo znajdę kolejną przychodnię (nikt mi nie zabroni chodzić do 3 na raz).
![]() |
#1413 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Ładnie się tak naśmiewać z koleżanki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam piec:P to mogę robić na co macie ochote.
anooxxe myślisz, że cie zwolnią??
#1415 |
Zakorzenienie
|
cholera nie chcialam liczyc dni w tym cyklu i olać wszystko to własnie zaczał mnie kłuć jajnior
![]() mozesz mnie nauczyć piec mega pyszną szarlotkę czy jak to sie zwie z musem jabłkowym ?? :P mus zrobilam w zeszłym tyg Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-10-19 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj zaczynam weekend o 14
![]() Magbes jak Ty się czujesz? Mam nadzieje, że trochę lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | ||||
Zakorzenienie
|
Poproszę kawałek takiej ciepłej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No to już calkiem nie długo bo za pół godzinki ![]() I co zjadło mi część postow i du.pa nie pamietam już komu co mialam pisac Z wazniejszych to tyle że kto chętny za jakąś godzinkę zapraszam na kapustkę z grochem a oprócz tego salatka z pieczarek i sledzie w sosie musztardowym A ja poproszę te ciasta co to się nimi tak chwalicie ok bo wiecie nie popuszczę Kwitka pytasz kiedy testuję jak do soboty nie zawita to może w niedzielę rano lub poniedziałek. Póki co to małpa nie przyszła jeszcze bolał brzuch troszki z rana jak pisałam ale aktualnie cisza |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde ja dziś idę do znajomych. już dostałam wiadomść,,co pijemy" ... napisałam , że nie pije to od razu czemu...:P pwiem, że biore samoch.ód( 5 minut drogi ode mnie na nogach) ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- chciałam powiedzieć, że szarlotki nie będzie... zawsze robiłam na piecu kuchennym takim kaflowym a dziś na gazie wyszłam i spaliłam garnek ![]() ![]()
![]() |
#1420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak zarlotka na piecu kaflowym i to jeszcze w garczku nie rozumiem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam piec obłożony kafelkami w kuchni a na piecu ogołem położone sa blachy takie jak babcie kiedyś miały kuchnie. I zawsze robiłam własnie na tym piecu w kuchni, ale dziś mi sie nie chciało podpalać, więc połozyłam garnek na gazie i sie przypaliło, bo miałam za mocny gaz. No a co do drogi do koleżanki to poprostu miganie, bo nie chce pić, a nie chce podawac powodu ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
Kocurku podjedź no do płota ( do KLUBU)
![]()
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz, że się pochorowałaś. Zabierz ze sobą paczkę chusteczek higienicznych. Nie rozstawaj się z nimi i może przejdzie ![]() Dla mnie głupim jest, że trzeba się tłumaczyć dlaczego się nie pije, ale w gronie moich znajomych to by nie przeszło. Zaczęłyby się pytania. Nie mogłabym powiedzieć po prostu, że nie mam dziś ochoty. To znaczy mogłabym i wszyscy by to zrozumieli, ale między nimi pewnie byłyby dyskusje, że coś musi być na rzeczy. Jesteśmy młodym małżeństwem, więc z jednej strony się nie dziwię. Kiedy moja koleżanka na urodzinach drugiej odmówiła, kiedy polewano wódkę, to jedna z pierwszych się uśmiechnęłam i zapytałam czy aby nie mamy dzieci i czy będę ciocią. Taka już nasza natura ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, ale to chyba w takim razie są jacyś bardzo bliscy znajomi? Przyjaciele? Często się widzicie, to pewnie bardzo lubicie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś idziemy do zwykłych znajomych więc na nich kiedyś przyjdzie pora ![]()
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Podeszłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Ehhh pomedytuje i będzie luzzzzzzz ![]() ![]()
#1429 |
Zakorzenienie
|
colorblue myślisz , że teraz będzie dziewczynka??
![]()
#1430 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja zadecydowałam, że o ile wytrzymam to zatestuję ponownie w niedzielę. Ale u mnie bóle brzucha ustały tylko piersi bolą (ale zawsze przed @ bolą, więc to nie objaw fasolki) więc raczej nic z tego ![]() Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2012-10-19 o 15:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My bylismy z tż na spacerku.Teraz on spi,zaczeło mu znieczulenie schodzić i gorzej sie czuł.A ja mam chwile relaksu na wizażu ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jesteś zakręcona ![]() ![]() ![]() Mój laptop się popsuł. Nie mogłam wczoraj Wam nic napisać. Dziś przyjechał mój małż, więc korzystam z jego. Zrobił mi niespodziankę i wrócił dzień wcześniej. A mi wczoraj pyknął 20 tydzień, także oficjalnie, półmetek mam za sobą. ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
A tego to nie wiem, ale oby zdrowe było. Nie ukrywam,że bardzo bym tego chciała. ![]() Wróciłam z tego spaceru. Chłopaki się wyszaleli ile wlazło ![]() Ja też się nawdychałam świerzego powietrza, ale niedobrze mi już teraz konkretnie. Kurcze zauważyłam,że mdłości nasilają się u mnie po południu a wieczorem są najgorsze. Ehh kto to nazwał je "porannymi"??? ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
Już 20sty? Ale Isia gnasz do przodu ![]() ![]()
![]() |
#1434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zaraz wstawię przepis bardzo prosty ![]() Kochana póki @ nie ma jest nadzieja także nie kracz Cytat:
![]() Już 20 tydzień gratulacje Isia ten jednak na prawdę zapitala ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
Półmetek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam fajnych teściów,więc im pomagam. Jutro na ten przykład,są imieniny teścia i jak co roku z tej okazji jest feta. I już po 12 lecimy jej pomóc z tż. Bo teść po 70 już i nie za bardzo chce (moja teściowa) go ganiać do pomocy, bo on później się źle czuje.... Cytat:
A i ponoć pomaga jak Ci ktoś napluje w oko ( ![]() ![]() Poproszę, tylko spory kawałek ![]() Miałam pisać, że kobiety w ciąży nie można zwolnić, ale ktoś mnie uprzedził. Cytat:
![]() A co do picia i nie picia u znajomych,to jeżeli nie są to bliskie osoby (tylko tacy zwykli znajomi) to ja uważam, że wcale się nie trzeba tłumaczyć.Nie chcę i już. A ja ugotowałam kalafiorową. Tż się kręci (ciągle wchodzi i wychodzi z mieszkania) ale przynajmniej winko kupił,więc jak już posprzątam to będę miała idealnie do wieczorku przy książce ![]() Piszecie tyle o wypiekach, że zachciało mi się takiego domowego ciasta. Ja nie piekę prawie wcale, bo moja teściowa picze bardzo dużo i nas obdarowuje tymi wypiekami, więc jakbym jeszcze ja zzaczęła to zrobiłyby się z nas niezłe pączki (a i tak już nam niczego nie brakuje ![]() Dziś będe Was podczytywała na telef bo tż okupuje kompa wieczorem, już mi to zapowiedział... te gry online... Czytałam też że jakieś @ się pojawiły.Dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Isia gratuluję półmetka ![]()
![]() |
#1438 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Isia, gratuluję półmetka ![]()
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja po wizycie, na szybko napiszę co i jak zanim sama zapomnę a potem Was nadrobię
![]() No więc co idę do innego gina tym bardziej zakręcona jestem. Ten gin był spoko, miły, kontaktowy itp, ale to, co najważniejsze musiałam od niego wyciągać. No ale USG mi zrobił, więc jest git. No i kurczę, na tym USG zamiast mi pokazać jajniki i powiedzieć co tam się dzieje to ten mi chyba ze 3 razy pokazywał pęcherz ![]() No ale ok, pokazał jajniki. I mówi coś o zatoce Douglasa i płynie, ja zrozumiałam,że coś już się zadziało. No ale jedziemy dale, pęcherz po raz kolejny ![]() Ale ok, jedziemy dalej. Nawijał o jajnikach, że sklejone z pęcherzem (no to mnie zaniepokoiło, czyżby endo wróciło?" no ale nie wydawał się tym zdumiony. No ok, USG zrobione, ja się ubieram, pan gin mi mówi, że trzeba TŻ zbadać (no wieeem, wieeem) i że nie ma sensu mnie szpikować lekami itp, skoro nie wiadomo co u niego a u mnie "nie jest źle". Nosz kuśwa. Co do TŻ zgadzam się, ale albo mam problem z 1 fazą albo "nie jest źle" - zgłupiałam. Ale najlepsze na koniec, ja już prawie wychodzę, coś tam coś tam, a on do mnie, że TŻta zbadać, najlepiej to do kliniki iść (aha) ale działać, bo owulacja będzie JUŻ ZARAZ a może nawet TERAZ. No halo kurka? jaka owulacja jak on mi o płynie coś i że się coś podziało? A tu na do widzenia, jakby orzypadkiem, mówi,że jajko jest i ma ok 30 mm (nie mierzył nic na USG więc chyba ma miarkę w oczach) a endo 9mm. Nosz kurna no! Ale ok. Jajko jest. Endo słabe, ale nie tragiczne. Tylko to jajko, jeśli ma 30mm to trochę duże kurka no. Ale ok. Co potrzebowałam - wyciągnęłam. W sumie dało mi to jeszcze ważną info - u mnie owu występuje po dołku temp, dzień a nawet dwa, a często czytam ,że często dzień dołka to właśnie dzień owu. To by się zgadząło z tym, że po dołku tempka rośnie dopiero na 2-3 dzień do wyższych tempek. Tzn wygląda to tak - niskie tempki, potem dołek, potem znów te niskie, dzień, dwa, trzy, a potem wysokie. No dobra, rozpisałam się, idę Was czytać ![]()
#1440 |
Zakorzenienie
|
MarudeuS ale strasznie rizlazł ten lekarz zero konkretu mnie tez tacy bardzo denerwuję ja lubię mieć wszystko czarno na białym a nie pęcherz jajnik pęcherz i w sumie nie wiadomo o co chodzi nie dziwię się że zmieniasz lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.