Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2398 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 08:15   #71911
cyferki
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie, nie! Bananowa bezdyskusyjnie!
A taki
Z pompką. Czekaj... ten
Odzywka
Boost drogi Ale bananowa i seboradin kupię na pewno, dzięki
Cytat:
Dziękuję Widzę, jak zrobiłaś i nawet chętnie bym machnęła, ale postanowiłam sobie jakiś czas temu, że nie robię rzeczy, których nie noszę albo mam problem z przechwoaniem. I tak podobają mi się swetry-kimona i nawet bym nosiła, ale to to się pod płaszcz niespecjalnie nadaje. I nie robię
Kominy tez lubię Ale skoro je lubisz, to chustą też da się tak omotać, i szalem... ja je uwielbiam Niestety ciągle brakuje mi czasu Aktualnie drugi miesiąc walczę z szalem... jestem dopiero w połowie(( A czapka dla moich włosków niezrobiona

Cytat:

Uciekam, moje kochane kręciołki
Może TŻ kupi mi Kindle! Nie moge się doczekać...
Oby kupił. Ja na razie książki czytam na tablecie. I marze o Kindlu... ale to musi poczekać na lepsze dla portfela czasy...

I pochwalę się, że wreszcie mam jakieś fale, po ostatnich smętnych i prostych. Widocznie włosom potrzebne proteinki były. Dzięki za wszystkie rady
Jutro spróbuję bez olejowania, i nałożę seboradin (jak dziś uda się kupić).
Miłego dnia!
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 08:16   #71912
prince_polo
Zakorzenienie

witam sie z kubkiem skrzypu.

Dziewczyny jestem załamana. Zrobilam zdjecie(troche polozylam oleju lnianego an noc wiec swieca sie od oleju ,zaraz umyje glowe) mam takie przeswity z emaskara! dosc ze skore glowy mi widac to jesczze mi farba gdzie niegdzie zeszłą co ja niwidzialam bo wiecznie chodzilam w zwiazanych

wiec czeka chyba mnie farbowanie. Tylko niwiem czy farbą czy czym? czy szamponem koloryzujacym?

jak znajde kabel od aparatyu to wstawie zdjecie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 08:24   #71913
prince_polo
Zakorzenienie

mam juz zdjecia.

pierwsze zdj jest z lampa dlatego tak blyszczy. NO i wlosy bez odzywki, bez ugniatania, bez zelu lnianego . Jedynie umyte szamponem no i dalam troche tego oleju lnianego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03921.jpg (108,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03926.jpg (63,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03931.jpg (71,4 KB, 56 załadowań)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-19, 08:44   #71914
JudytaKas
Zakorzenienie

oh jak dużo pięknych loczusiów
A ja zapracowana jestem już tyle stron do tyłu, ale dzielnie nadrabiam.
Trochę miałam problemowy okres bo byłam po wyniki i znowu mam anemie, a ostatim razem bardzo mi się włoski posypały więc teraz dużo dużo dbania o poprawę i wzmożona pielęgnacja włosów (a tak mało czasu bo spędzam teraz w biurze po 10 godzin).
No nic pożaliłam się trochę, teraz się pochwalę, że włoski póki co wyglądają ślicznie i bardzo mało ich wypada (dalej wcieram Jantar 2x dziennie i łykam CP, dodatkowo piję pokrzywę i skrzyp no i odrazu jak dostałam wyniki to dużo żelaza) mam nadzieję, że to sie nie zmieni chyba już więcej zrobić nie mogę

Ah i mam pytanie, czy fioletowy hegron (biovax dla włosów blond)+ olej sezamowy + żółtko + (jakiś półprodukt, bo trochę ich mi się nazbierało) = dobre dla włosków??? chce dziś zrobić coś fajniejszego dla nich

I na koniec fakt - dzięki Jantarowi i CP mam spory przyrost włosów. Ponad miesiąc regularnego stosowania - widać to bardzo na grzywce i po gęstości włosków przy głowie
żeby tylko teraz mi nie powypadały

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 09:25   #71915
AjriszMarta
Zakorzenienie

st 43
Cytat:
Napisane przez Edkaaaa Pokaż wiadomość
W tym miejscu moja prośba może macie jakieś wypróbowane kosmetyki właśnie do obciążenia?
Zgadza się, kosmetyki z shea, ja używam maski Bingo z masłem shea pod czepek, potem żel lniany i włoski są fajne ciężkie
do Bingo można dodawać w sumie co dusza zapragnie, wedle potrzeby

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny czy jak naloze olej rycynowy na całe wlosy przed myciem to dobrze czy lepiej ejdynie na skalp?
Można tak i tak, ale ostrzegam że trudno się zmywa

Cytat:
Ja winogrona nie domywam
Chyba pijana pisałam ;] najpierw kamień bez kamienia potem to ;p
Nie umiem domyć winogrona - a słonecznik o podobnym składzie tłuszczowym owszem. Mam w domku jeszcze olej z orzechów włoskich (omega 6 i 3) ale on jest leciuteńki i mi się wchłania
Mam teraz do testów oleinę z shea (muszę poprosić o specyfikację bo składu nie ma) - do przejechania po końcówkach będzie ok ale do olejowania nie sądzę, spowodowało mi grudki na twarzy więc spowoduje gumowy puch na głowie i potrzebę SLS ;] omega 9 to u mnie błędne koło :/
ryżowy teraz mógłby się sprawdzić (wyrównane proporcje omega 6 i 9 i nasycone), ale nie mam miejsca na kolejny olej

Cytat:
Na tym, ze włosy klapną pod wszystkim - oleje, silikony, polimery - i w odstawkę idą wszelkie niemal emolienty. Zostają ekstrakty, kapka oleju brokułowego i żele bez polimerów. Czasem olej do odzywki d/s, ale też delikatnie. Raczej antystatyki.
Skutkiem tego włosy są puszyste, ale i spuszone. Tracą wilgoć, trzeba je więc tez i częściej myć. Nie mają kształtu.
Do tego skóra swędzi, poci się, brudzi, a ja drapię.
Dziękuję Poradziłaś

Cytat:
Hmm... a nie myślałaś ponownie o hennie?
Na razie nie, zioła hinduskie w maseczce zrobiły mi straszny przesusz, poza tym nie mogę się zdecydować co z kolorem więc poczekam jeszcze. Szkoda że cassia nie jest wcale taka bezbarwna :P

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Sprej z czymś lekkim pod maskę? Jakieś witaminki wymieszaj, te sprawy...
Dzięki

Cytat:
Zdjęcie nr1 bardziej odpowiada kolorowi włosów w realu. Dodaję do porównania fotę dokładnie sprzed roku. Tyle mi urosło.
Pikne som samo zdrowie!

Cytat:
Napisane przez La_Lune Pokaż wiadomość
Mam odnośnie tego pytanie - czy taki rumianek i zakwaszona płukanka mogą ładnie wpływać na skórę głowy? Właśnie zwróciłam uwagę, że ani razu się nie drapnęłam, a dwudniowce może nie są tak puszyste jak zaraz p myciu, ale stanowczo świeższe niż zwykle
Mogą

Cytat:
O nie, tylko nie Lawenda Przed CG, jak zaczęłam zbierać informacje na czym w ogóle metoda polega, znalazłam twój wiedźmi blog i reklamę jej. To było pierwsze miejsce gdzie wydałam na włosy fortunę, aż boję się tam wracać co by sobie długów nie narobić.
Przepraszam Świetny sklep, prawda?

Cytat:
Gdzieś na forum, albo jakimś blogu widziałam porównanie odnośnie gęstości włosów - że tyle i tyle cm grubości kucyka to włosy gęste, a mniej to rzadsze. Oczywiście nie mogę znaleźć. Wie ktoś może ile to orientacyjnie? Bo ciekawam, a mierzyłam rano.
0-5, 5-10 i >10
Ja mam około 10 i mam bardzo gęste włosy, 5-10 to jest przyzwoita średnia społeczna

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

dogoniłam
Cytat:
Napisane przez Rybka1 Pokaż wiadomość
Od 1,5 roku gubię włosy w zastraszających ilościach. Zawsze miałam cienkie włosy, a teraz to juz jakieś resztki zostały.
Byłam u dermatologa, ale ta wizyta to porazka i właściwie wyszłam z radą "nie stresować się."
Włosów praktycznie nie czeszę. W zeszłym tygodniu po myciu (myję co 2-3 dni) musiałam obciąć kołtun, który się zrobił na włosach (już po odżywkach b.s. i d.s.). Chciałam lekko to rozczesać, ale się nie dało
Włosy lecą razem z wodą. Co ciekawe zauważyłam, że czasem po spłukaniu szamponu wypada ich mniej, ale gdy spłukuję odżywką d.s. to masakra!! Sitko (musze kłaść na odpływ takie plastikowe) jest całe zapchane. Obojętnie jakiej bym odżywki d.s. nie użyła włosy leca jak szalone.
Po pierwsze - kolejna wizyta u dermatologa i podstawowe badania, krew, może też tarczyca

Mam pytania o pielęgnację:
jakiej temperatury wody używasz?
jak często oczyszczasz szamponem z SLS?
podcinasz końce regularnie?
jak nakładasz odżywkę?
(obie mogą podrażniać skórę i przez to powodować wypadanie - albo włosy wypadają już przy szamponie,bo BD też może podrażniać skórę ale wyślizgują się dopiero z odżywką)
Cytat:
Zauważyłam, że po kokosowym są sianowate i też wypadają mocniej.
Spróbuj oliwy albo jakiegoś oleju z kuchni i omijaj skalp
Pomyśl o serum silikonowym na końcówki
A co do samego wypadania - niech się opowie lekarz, choćby zbada przyczynę

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Ah i mam pytanie, czy fioletowy hegron (biovax dla włosów blond)+ olej sezamowy + żółtko + (jakiś półprodukt, bo trochę ich mi się nazbierało) = dobre dla włosków??? chce dziś zrobić coś fajniejszego dla nich

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 10:18   #71916
Rybka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
st 43

Po pierwsze - kolejna wizyta u dermatologa i podstawowe badania, krew, może też tarczyca

Mam pytania o pielęgnację:
jakiej temperatury wody używasz?
jak często oczyszczasz szamponem z SLS?
podcinasz końce regularnie?
jak nakładasz odżywkę?
(obie mogą podrażniać skórę i przez to powodować wypadanie - albo włosy wypadają już przy szamponie,bo BD też może podrażniać skórę ale wyślizgują się dopiero z odżywką)

Spróbuj oliwy albo jakiegoś oleju z kuchni i omijaj skalp
Pomyśl o serum silikonowym na końcówki
A co do samego wypadania - niech się opowie lekarz, choćby zbada przyczynę

Kilka postów wyżej podawałam moje wyniki TSH i inne-może ktoś się zna i potrafi ocenić.
-Staram się myć w letniej wodzie, praktycznie zawsze spłukuję chłodną, a nawet zimną wodą
-szamponu z SLS używam sporadycznie 1 w miesiącu, może nawet rzadziej
-nie używam lakierów i pianek, prostownicy
- co jakis czas farbuję włosy
-nie chodzę regularnie do fryzjera (nie trafiłam na dobrego, poza tym wkurza mnie że tnie na mokro, że nakładzie mi kosmetyków Wella, a potemi tak to musze zmywać, itd, itp)
-odżywkę kładę na całe włosy, na skórę też-choć staram się nie
-używałam już oleju jojoba, oliwy, rycynowego, ze słodkich migdałów, ryżowego, winogornowego, awokado,sesa, vatica
-zauważyłam, że jak zrobię maseczkę z dodatkiem miodu to wtedy włosy są całkiem przyjemne.
Jeżeli szampon BD może szkodzić to chyba będę musiała poszukać innego. Miałam kiedyś Alterra z granatem, myłam Pottersem aloesowym i Hegronem fioletowym (może ponownie do niego wrócę?), mam też teraz Glorię w odkręcanym pudełku. Hmmm, czego tu używać żeby było dobrze . Nie mam niestety czasu, żeby śledzić forum regularnie, ale stronę wcześniej mignął mi Seboradin z żeń-szeniem-muszę mu się przyjrzeć. Muszę szukać kosmetyków ze średniej półki cenowej.
Mój cel-mieć dłuższe i bardziej skręcone loki.
Rybka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 10:38   #71917
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka postów wyżej podawałam moje wyniki TSH i inne-może ktoś się zna i potrafi ocenić.
Szkoda że się na tym nie znam :/
Cytat:
-Staram się myć w letniej wodzie, praktycznie zawsze spłukuję chłodną, a nawet zimną wodą
OK, ale zimna nie musi być dobra dla skóry. Letnia
Cytat:
-szamponu z SLS używam sporadycznie 1 w miesiącu, może nawet rzadziej
pytanie czy to wystarczająco często
Cytat:
- co jakis czas farbuję włosy
nie wyobrażasz sobie, jak bardzo farbowanie wpływa na wypadanie!
Cytat:
-nie chodzę regularnie do fryzjera (nie trafiłam na dobrego, poza tym wkurza mnie że tnie na mokro, że nakładzie mi kosmetyków Wella, a potemi tak to musze zmywać, itd, itp)
można fryzjera poprosić, żeby niczego nie nakładał. proszę od lat i działa. nie myję włosów w salonie, tylko tnę
Cytat:
-odżywkę kładę na całe włosy, na skórę też-choć staram się nie
niedobsz. nakładaj daleko od skóry
Cytat:
-zauważyłam, że jak zrobię maseczkę z dodatkiem miodu to wtedy włosy są całkiem przyjemne.
kontynuować świetny składnik

Stary 2012-10-19, 11:01   #71918
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, teraz wiem, że sobie nie zaszkodzę (bo zastanawiałm się czy nie za dużo tego wszystkiego, do tej pory stosowałam zazwyczaj odżywkę + olej + kropelkę jakiegoś półproduktu (musze trochę poczytać co i ile dodawać bo nazbierałam pokaźną kolekcję) no to zafunduję moim loczkom weekendowe SPA

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:03   #71919
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
oj marzę o nim od paru lat, w końcu cena zaczyna być przystępniejsza, choć do przystępnej to jej dalekoooo
No niestety... Ja za swojego płaciłam ponad 400zł, a to i tak taka najprostsza wersja i to z reklamami (dzięki czemu było jeszcze taniej o jakieś 100zł co najmniej), ale naprawdę warte są swojej ceny.

Rybka1, z tego, co widzę, to tragedii z wynikami nie ma, bo mieścisz się w normach. Ja mam niedoczynność tarczycy, ale nie leczę się, na własne życzenie zresztą, bo lekarz stwierdził, że poza Euthyroxem innych leków mi nie dobierze, bo nie ma, a ja po Euthuroxie potrafię zjeść tyle, ile starczyłoby małej rodzinie co najmniej na tydzień Tym bardziej, że osoby z niedoczynnością i tak borykają się z reguły ze sporą nadwagą. Pamiętam, że jak rok temu zaczynałam leczenie, to TSH miałam ponad 9, gdzie norma jest ciut powyżej 4, więc to już bardzo wysoko, ale Ty ze wszystkim mieścisz się w normach, więc hormony nie powinny stanowić tu problemu.

Cytat:
kontynuować świetny składnik
A czemu nikt nie wspomina o rozjaśniających właściwościach miodu? Wiadomo, że nie działa jak rozjaśniacz, ale przy regularnym stosowaniu rozjaśni, Dla blondynek super sprawa, ale dla mnie jako brunetki, jest to co najmniej zastanawiające

Moje recenzje

Edytowane przez Heksacyjanek
Czas edycji: 2012-10-19 o 11:09
Heksacyjanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:21   #71920
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
A czemu nikt nie wspomina o rozjaśniających właściwościach miodu? Wiadomo, że nie działa jak rozjaśniacz, ale przy regularnym stosowaniu rozjaśni, Dla blondynek super sprawa, ale dla mnie jako brunetki, jest to co najmniej zastanawiające
O widzisz, racja!
Bo moich nie rozjaśnia to zapominam

Stary 2012-10-19, 11:39   #71921
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
W kwietniu miałam robione w 8 dniu cyklu
TSH - wynik 1,36 (norma 0,270-4,20)
FSH-wynik 5,41 mlU/ml(norma faza folikularna 2,5-10,2
środek cyklu 3,4-33,4
faza lutealna 1,5-9,1)
LH wynik 6,99 mlU/ml(norma faza folikularna 1,9-12,5
środek cyklu 8,7-76,3
faza lutealna 0,5-16,9)
PROLAKTYNA wynik 10,97 ng/ml (norma 3,34-26,72)
TESTOSTERON wynik 33,03 ng/dl (norma 10-75)

Piłąm pokrzywę i skrzyp, ale rozregulował mi się po tym cykl.
Wcierałam wodę pokrzywową mieszaną z olejkami, ale włosy robiły się bardzo suchce choć uwazałam żeby smarowac tylko skórę.
Mam też Jantar i po nim właśnie widzę, że po umyciu mniej wypadają, ale wystarczy odżywka b.s i znów lecą.
ajaj, niestety kompletnie się na tym nie znam, jedyne co mogę powiedzieć, to żebyś zrobiła zapasy Jantara, skoro służy. mam nadzieję, że będzie lepiej!

Cytat:
No niestety... Ja za swojego płaciłam ponad 400zł, a to i tak taka najprostsza wersja i to z reklamami (dzięki czemu było jeszcze taniej o jakieś 100zł co najmniej), ale naprawdę warte są swojej ceny.
ja właśnie też sobie zażyczyłam Kindelka na urodziny, na szczęście już niecały miesiąc, bo jak ostatnio zapakowałam na uczelnię 3 podręczniki grubości średnio 500 stron + dwa kodeksy to myślałam, że mi rękę torba urwie

Cytat:
no ja bardzo regularnie używam, ale na mnie hennowaną rudą chyba nie działa

dzisiaj moje pierwsze mycie odżywką! termin ryzykowny, bo wieczorem bal absolwentów, ale... no risk no fun rozumiem, że metodą kubeczkową?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:45   #71922
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość

dzisiaj moje pierwsze mycie odżywką! termin ryzykowny, bo wieczorem bal absolwentów, ale... no risk no fun rozumiem, że metodą kubeczkową?
Jesli to potters, to kubeczkową. Ja czasem nakładam bezpośrednio, ale i tak musze wtedy polac głowe odrobina wody, bo nierozcieńczony cięzko spienic i roprowadzić.

Wczoraj wypróbowałam sposób nakładania odzywki na olej. Rewelacja! Olej zmył sie duzo szybciej
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 11:51   #71923
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
ja właśnie też sobie zażyczyłam Kindelka na urodziny, na szczęście już niecały miesiąc, bo jak ostatnio zapakowałam na uczelnię 3 podręczniki grubości średnio 500 stron + dwa kodeksy to myślałam, że mi rękę torba urwie
Ja Kindla kupiłam sobie na święta Urodziny mam miesiąc wcześniej i już po prostu nie chciałam nic od nikogo poza ewentualnymi pieniędzmi Więc rodzice dorzucili mi się połowę i kupiłam A ile cyrków było z tym, ech... No ale w końcu do mnie dotarł i byłam przeszczęśliwa. To bardzo dobre rozwiązanie dla takich ogromnych książek.

Cytat:
no ja bardzo regularnie używam, ale na mnie hennowaną rudą chyba nie działa
Jak byłam ruda, też nie działało, za to teraz po miodzie jest różnica. I gdybym tylko ja to widziała, to pomyślałabym po prostu, że sobie wkręcam, ale rozjaśnienie widzieli też nieznajomi, a to już znak, że coś się dzieje

Cytat:
O widzisz, racja!
Bo moich nie rozjaśnia to zapominam
Zazdraszczam... Chociaż kto wie, może na naturalne miód działa jakoś słabiej, jeśli idzie o rozjaśnienie. U mnie na hennie jednak trochę widać. Chociaż i tak nic tak nie "rozjaśnia" włosów, jak oczyszczanie szamponem z SLS ostatnio oczyszczałam i znalazłam na głowie czerwone refleksy

Moje recenzje
Stary 2012-10-19, 11:57   #71924
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
o właśnie, a jak z tymi reklamami? przeszkadzają?
Stary 2012-10-19, 11:58   #71925
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Kindla kupiłam sobie na święta Urodziny mam miesiąc wcześniej i już po prostu nie chciałam nic od nikogo poza ewentualnymi pieniędzmi Więc rodzice dorzucili mi się połowę i kupiłam A ile cyrków było z tym, ech... No ale w końcu do mnie dotarł i byłam przeszczęśliwa. To bardzo dobre rozwiązanie dla takich ogromnych książek.
dokładnie poza tym codziennie spędzam 2x pół godziny w SKMce w drodze na uniwerek, a w wakacje odkryłam wszystkie części Ludzi Lodu w pdfie...

Cytat:
Jak byłam ruda, też nie działało, za to teraz po miodzie jest różnica. I gdybym tylko ja to widziała, to pomyślałabym po prostu, że sobie wkręcam, ale rozjaśnienie widzieli też nieznajomi, a to już znak, że coś się dzieje
przypomniałaś mi, że pora się pofarbować, bo mnie jeszcze miód rozjaśni

Stary 2012-10-19, 12:01   #71926
jula85
Raczkowanie

Cytat:
Nie, nie! Bananowa bezdyskusyjnie!
A taki
czy ten krem do lokow uzywac do stylizacji?sprawdzil sie?
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 12:02   #71927
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
o właśnie, a jak z tymi reklamami? przeszkadzają?
Mnie w ogóle, bo reklamy są zamiast wygaszacza i jak się przechodzi do strony głównej, gdzie jest cała lista książek, to na samym dole pojawia się pasek z reklamą. Moja koleżanka strasznie na to narzeka, a ja znów ani trochę, bo w czytaniu to zupełnie nie przeszkadza. Zresztą dowiedziałam się o wielu ciekawych książkach dzięki tym reklamom, więc są i plusy

Moje recenzje
Stary 2012-10-19, 12:02   #71928
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdraszczam... Chociaż kto wie, może na naturalne miód działa jakoś słabiej, jeśli idzie o rozjaśnienie. U mnie na hennie jednak trochę widać. Chociaż i tak nic tak nie "rozjaśnia" włosów, jak oczyszczanie szamponem z SLS ostatnio oczyszczałam i znalazłam na głowie czerwone refleksy
Mam oporne włosy na wszystko
z wakacji na Majorce przywiozłam "aż" refleksy :P

Stary 2012-10-19, 12:07   #71929
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Jesli to potters, to kubeczkową. Ja czasem nakładam bezpośrednio, ale i tak musze wtedy polac głowe odrobina wody, bo nierozcieńczony cięzko spienic i roprowadzić.
super, to ja zaraz spróbuję

Stary 2012-10-19, 12:12   #71930
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
str 39...

Ptrzytrafiło mi się jak pierwszy raz nałożyłam Bingo shea pod folię właśnie teraz pod folię dodaję zawsze jakiegoś oleju
Znaczy że głodne i że się przyjęło
Ale to właśnie ni ebył mój pierwszy raz, zaawsze tak robię
ale skoro to dobrze, to też się cieszę i następnym razem dodam kroplę oleju
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:16   #71931
prince_polo
Zakorzenienie

kupilam dzis cynk na wlosy. Podobno jak wychodza to dobry. Mam nadzieje z epomoze, no i musze isc po odzywke jakas itp. tylko neiwiem za bardzo jaka na poczatek kupic, polecicie mi cos??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-19, 15:04   #71932
Qaviera
Przyczajenie

Cytat:
co do obciążenia, to moja metoda to sporo Joanny mleko i miód b/s, a po stylizacji i suszeniu na odgniecione włosy wgniecenie ok. 5złotówki Garniera AiK
Gdzie znalazłaś tego Garniera? O Kallosa nawet nie pytam, bo albo ślepa jestem, albo nigdzie go nie ma i tylko się denerwuję ...
Stary 2012-10-19, 15:14   #71933
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qaviera Pokaż wiadomość
Gdzie znalazłaś tego Garniera? O Kallosa nawet nie pytam, bo albo ślepa jestem, albo nigdzie go nie ma i tylko się denerwuję ...
Garniera w Rossmannie najczęściej kupuję, ale ogólnie nie miałam nigdy problemów z dostaniem go w jakimś hipermarkecie czy sieciowej drogerii
Kallosa nie widziałam stacjonarnie - kupuję online na allegro
Stary 2012-10-19, 15:30   #71934
aga92929222
Raczkowanie

Tak sobie myślę że w Lublinie chyba nie ma zbyt wielu włosomaniaczek bo jak to tej pory udaje mi się bez problemu i w pierwszym napotkanym punkcie kupić to o co z tego co czytam czasem trudno (jantar, artiste różowa). Albo mają rację ci którzy mówią że mi to się zawsze przyfarci

Mam w planach dziś nałożyć właśnie mój nowy produkt w rosnącej kolekcji()- odżywkę artiste różową w celu doproteinowania moich włosów. Aktualnie od rana mam na nich olej lniany, później mam zamiar go zmyć.

I tu pytanie na dziś: czy przed nałożeniem odżywki naolejować odrobinę włosy w celu lepszego wchłaniania odżywki czy nie ma takiej potrzeby?
Później wszystko pod folię, ręcznik i 0,5- 1 h wystarczy?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Stary 2012-10-19, 15:31   #71935
Qaviera
Przyczajenie

Cytat:
Garniera w Rossmannie najczęściej kupuję, ale ogólnie nie miałam nigdy problemów z dostaniem go w jakimś hipermarkecie czy sieciowej drogerii
Kallosa nie widziałam stacjonarnie - kupuję online na allegro
I chyba tak zrobię...! Jeśli dziś go nie znajdę, to nie widzę innej opcji jak allegro . Tyle się o nim naczytałam i "nawidziałam" tych pięknych włosisk, że aż żal nie wypróbować .

W poniedziałek zrobiłam żel lniany i wczoraj poszedł cały... Mój tata uznał, że skoro jakaś magiczna "maź" stoi sobie w miseczce w łazience, to jest to zło konieczne i trzeba to wyeliminować, ale spokojnie! Tak łatwo się nie dam, dziś robię znów, bo jest po prostu GENIALNY. Nie rozumiem, jak mogłam wcześniej go nie mieć.
Dzisiaj nałożę go na całą noc, zobaczymy, jakie efekty da (oleje nie sprawdziły mi się na całą noc lub dłużej - trzymam godzinę, max dwie, bo potem mam odwrotny efekt, niż zamierzony ).
Stary 2012-10-19, 15:57   #71936
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
I chyba tak zrobię...! Jeśli dziś go nie znajdę, to nie widzę innej opcji jak allegro . Tyle się o nim naczytałam i "nawidziałam" tych pięknych włosisk, że aż żal nie wypróbować .
jak masz Hebe w mieście, to tam czasem Kallosy można spotkać

ja po pierwszym myciu Pottersem, chyba dawno mi się tak nie pokręciły może uda mi się cyknąć jakąś fotkę, to się podzielę

Stary 2012-10-19, 17:17   #71937
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Daj ich trochę
nie
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
OMG cudowne!
a ja właśnie podziwiałam Twoje w codzienniku
Cytat:
dziękuję. Mam jednak małe opory - własnie dlatego, że nigdy nic nie brałam. Naprawdę. Egzaminy i stres to stan naturalny od 7 roku życia i naprawdę żadnych wspomagaczy, uspokajaczy itd. Tylko melisa i to bardziej po to, by usnąć.
Musze to przemyśleć.
Trzymam kciuki za powstrzymanie wypadania i jak najmniej stresów
Cytat:
Jakie kompleksy?!
Masz godzinę, to powyliczam...
Cytat:
Z tak rewelacyjnie wyglądającymi włosami? Do tego dobre cięcie, objętość, zero puchu. Kolor...
Dziękuję Choć w końcu jestem z nich całkiem zadowolona, to jednak nie mogę pozbyć się wrażenia, że gdyby miał te włosy ktoś inny, zdołałby zrobić z nimi o wiele więcej.
Cytat:
Chyba trzeba Cię pogonić z tym pisaniem o kompleksach
No już.
Trzeba.
I pranie mózgu mi zrobić Jestem specjalistką od fałszowania swojego obrazu.
Cytat:
Wstawiaj częściej!
Postaram się Może czas, żeby zrobić wpis do dziennika regeneracji?
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Fakt, tak też bywa Bajer, fizykę mało kto rozumie, dobry wykładowca to skarb...
Dla pani S. byłabym w stanie nawet na fizykę techniczną pójść.
Cytat:
Niestety, tylko bezpośrednio po myciu mam na jednej stronie głowy ruloniki. potem idę spać a rano mam coś podobnego jak na twoich ostatnich zdjęciach trochę mnie to wkurza, po cholerę się tak kręcą, żeby zaraz się rozkręcić? zreanimować się nie da,albo nie umiem
Twoje pięknie błyszczące no i najważniejsze, takie gęste!
Ale moje też się rozkręcają, codziennie są inne. Nie mam już złudzeń, że wróci dawny skręt (pozostała po nim skłonność do puszaka ) i naprawdę fajnie mi z tym, że wciąż mam inne zawijasy. Póki są zdefiniowane i w dobrej kondycji, to nie narzekam. Mogę nosić rozpuszczone, nie męczę ich upinaniem... Na pewno nie wyglądam jak prosto od fryzjera, ale aktualna moda promuje takich potargańców

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość

Super!

A jak masz je ścięte? i czy przez fryzjera?
Są normalnie wycieniowane przez fryzjera, na zdjęciu sprzed roku widać bardziej cieniowanie - od tego czasu nic nie podcinałam ani nie zmieniałam. To dzieło Maćka z Ricci e Capricci.
Cytat:
zmotywowałaś mnie do ułożenia jutro włosów w fale
lubię to w Twoich włosach, że patrzę na nie, myślę "ooo jak moje" i dostaję motywacji do działania
A będzie fotka?

Dziewczyny, od kiedy wróciłam na wizażowe łono, codziennie muszę się opierać pokusie zakupu nowej odżywki. Gdyby nie zapchana szafka w łazience, miałabym już chyba z 5 nowych mazideł
Stary 2012-10-19, 17:37   #71938
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
I tu pytanie na dziś: czy przed nałożeniem odżywki naolejować odrobinę włosy w celu lepszego wchłaniania odżywki czy nie ma takiej potrzeby?
Później wszystko pod folię, ręcznik i 0,5- 1 h wystarczy?
Olej poprawia wchłanianie odżywki?
Możesz domieszać trochę oleju do Artiste owszem, albo potem dołożyć jakiejś emolientowej odżywki, ale to raczej ze względu na równowagę olejowo-proteinową

czy będziesz robić metodę intensywną? tzn szampon -> artiste -> wsuszenie artiste we włosy -> mycie czymś łagodnym -> emolientowa odżywka

Eiri - to może wymianka? spróbujesz nowej odżywki bez kupowania nowej odżywki

Stary 2012-10-19, 17:48   #71939
Qaviera
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od kiedy wróciłam na wizażowe łono, codziennie muszę się opierać pokusie zakupu nowej odżywki. Gdyby nie zapchana szafka w łazience, miałabym już chyba z 5 nowych mazideł
Mam dokładnie to samo . Szafki mi się nie zamykają od tego wszystkiego
Stary 2012-10-19, 17:50   #71940
Doe
Rozeznanie

Cytat:
dokładnie poza tym codziennie spędzam 2x pół godziny w SKMce w drodze na uniwerek, a w wakacje odkryłam wszystkie części Ludzi Lodu w pdfie...
- Ludzie Lodu... pamiętam te czasy, kiedy czytałam tę serie

Cytat:
- Znajdź sklep/hurtownię fryzjerską w swoim mieście (wujek google na pewno pomoże) i tam powinnaś znaleźć Ja znalazłam bez problemu

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę że w Lublinie chyba nie ma zbyt wielu włosomaniaczek bo jak to tej pory udaje mi się bez problemu i w pierwszym napotkanym punkcie kupić to o co z tego co czytam czasem trudno (jantar, artiste różowa). Albo mają rację ci którzy mówią że mi to się zawsze przyfarci
- Są To właśnie w Lublinie w końcu udało mi się kupić różową Artiste i maski bingo... z jantarem nigdy problemów nie miałam, teraz już tylko żel aloesowy No i fajnie by było, gdyby w Tesco było więcej niż 2 rodzaje bingaczy....
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości