|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
słoiczki kupowałam No ale teraz zacznę gotować bo chyba nie mamy wysypki jeszczeCytat:
Witam po kawie |
||
|
|
|
#4472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się i my
Dzis miałam pierwszą po ciązy wizytę u dentysty, bałam się niesamowicie, chociaż nigdy wcześniej nie bałam się wizyt i borowania. Było całkiem całkiem obyło się bez znieczulenia ![]() Po tygodniu podawania żelaza widzę delikatną poprawę w sprawie ilości zjadanego pokarmu Je niemal cały słoik obiadku i ponad połowę słoika deserku ![]() Jak tylko widzi słoik to aż się trzęsie, a jak pokazuję jak się odkręca pokrywkę i robi "klik" to aż piszczy Dzis kupuje wreszcie ten nieszczęsny blender, żeby móc własnie miksowac te zupki i jabłuszka, bo mam takie niepryskane. Zdecydowałam się na zelmera. Ma któras może taki blender? Dobrze się spisuje? ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
witam
Widze, ze na watku zastoj straszny, szkoda Oliwka od 3 nocy zaczela znowu ladnie sypiac... Nie chce zapeszac, ale mysle ze to byl skok rozwojowy, ten na przelomie 4/5 miesiaca i mam nadzieje, ze juz jest za nami. Niestety martwi mnie to, ze malo mi je. I tu pytnie to mam dokarmiajacych swoje malenstwa mm. Ile podajecie mm, a ile (srednio) karmicie piersia i po ile minut. Bo moj ludz maly ostatnio na noc pila mm.. a w dzien 3 razy po 5 minut piers.. wydaje mi sie, ze to troche za malo.dzis mamy kontrole wagi, a jutro idziemy na targi "mamy dziecko" czy jakos tak i bedzie tam mozna skorzystac z konsultacji specjalistow. Boje sie, ze moja Oliwka jest refluksowa, bo od urodzenia borykamy sie z ulewaniem i wymiotami. Na poczatku lekarze, nawet w szpitalu, mowili mi, ze u malych dzieci to normalne... ale teraz Oliwka ma skonczone 5 miesiacy i dalej jest to samo. I nie ma tu znaczenia czy wypije mleko, wode czy zje sloiczek, kaszke. Ostatnio lezala w lozeczku i jak jej sie cofnelo tak nie mogla zlapac oddechu, na szczescie wiedzialam co robiac. Mala ostro sie wystraszyla i zaczela plakac, a mi serce podeszlo do gardla. Probowalam tez zageszczac mleko, ale nic to nie dalo :/ no nic mam nadzieje, ze cos mi lekarz doradzi, a jak nie to pojde prywatnie zrobic badanie w kierunku refluksu i tyle. Z lepszych rzeczy.... Oliwka juz domaga sie zabawy krzykiem Wczoraj robilam jej pierdziochy, laskotalam... jak przerywalam to takim wymuszonym krzykiem i smiechem domagala sie kontynuacji![]() Chcialabym z mloda chodzic na basen, bo uwielbia wode, ale czytalam, ze jak dziecko ma wysypke i ulewa to odpada. Mam nadzieje, ze jak najszybciej pozbedziemy sie tego dziadostwa ![]() No i musze sie pochwalic, ze na brzuch przewraca sie bez zadnego problemu, gorzej z powrotem. Czesto w nocy przewraca sie na brzuch i nie potrafi wrocic i zaczyna plakac.. hehe ogolnie w nocy ona sie bardzo kreci... potrafi obrocic sie w lozeczku o 180 stopni.. lub 90 i nogi ma poza lozeczkiem miedzy szczebelkami lub na lozeczku w gorze... Duzo osob jest w szoku, ze to takie aktywne i ciekawskie dziecko Oczy ma bardzo duze i jak cos ja ciekawi to prawie wychodza jej na wierzch ogolnie fajna jest.. jestem w niej po uszy zakochana. wczoraj ogladalismy z mezem fotki jak byla taka malusia.. i sie wzruszylam... jak ten czas szybko zlecial..![]() na mile rozpoczecie weekendu
|
|
|
|
#4474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ładna waga Cytat:
Ja tez musze sie do dentysty wybrac, wiem ze cos sie tam znajdzie i dlatego nie moge sie zebrac
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
To moze ja przedsztawie moje szkraby
Ania i Kamilka
|
#4476 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie sytuacja wygląda tak, że mam 2 opcje, bo mam szansę dostac nową pracę - i jeżeli mnie przyjmą i ja się zgodzę to wtedy zdecydowanie niania, a jak zostanę w starej pracy to wtedy żlobek , ale póki co mamy odległeeeeeeee miejsce w kolejce.---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() Podaję od kilku dni, codziennie. Ostatnio dodałam do obiadku. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
.Wrzuc cos na bloga bo mi tam fajnie się odpoczywa.---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-10-19 o 10:39 |
||||||
|
|
|
#4477 | |||||||
|
Zadomowienie
|
A ja się witam z muesli
Cytat:
Tak oczywiście mój mąż problemu nie widzi i twierdzi, że przesadzam, a więc nie mam za bardzo poparcia i jak "odezwę się" ( a przeważnie zawsze siedziałam cicho) u teściów to jestem sama z moim zdaniem... głupio mi trochę, że tak z nimi dyskutuję, bo to może wyglądać na to że tylko zakazuję i nakazuję ale nijak w inny sposób nie potrafię gdy jestem już poddenerwowana, a gdyby P. powiedział chociaż : B. ma rację, albo powtórzył to co ja powiedziałam to byłoby mi lżej... Super, że masz tak pozytywne nastawienie co do zabawek to póki co my Tosi nic nie kupiliśmy w zasadzie, ma grzechotki i zabawki które dostała od gości przychodzących w odwiedziny oraz z chrzcin, ubranka też ma darowane po kuzynie, tyle, że już te większe za bardzo nie będą się nadawały na jakieś wyjścia np. bo są typowo chłopięce Cytat:
ja szczerze się przyznam, że jeszcze nigdy nie byłam w tatrze z prawdziwego zdarzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja daję raz butle mm 180 ml plus 6 miarek mleka a ogółem mamy 7-8 posiłków na dobę, a jak karmię piersią to wisi na cycku godzinę ![]() mam nadzieję, że to nie refluks od razu humor lepszy po tym co wstawiłaś
|
|||||||
|
|
|
#4478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Supcio!
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Moja też mało je, ale tylko na MM jesteśmy. Zrobiłysmy badania żelaza i wyszło duzó ponieżej normy i teraz je podajemy. Teraz torszkę lepiej z jedzeniem. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Ale cudne pociechy
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam problemu starsza Kamilka jest bardzo grzeczna i wyrozumiała wcale nie jest zazdrosna o Anie duzo mi pomaga przy niej. A Ania tez jest grzecznym dzieckiem nie wymaga noszenia uwielbia lezec w bujaczku wiec jak ja sie bawie z Kamilka to ona lezy w bujaczku i patrzy Wiadomo sa i gorsze dni bo każdy ma jakies swoje humory ale ogólnie to wszystkimżycze takich spokojnych i grzecznych dzieci jak moje
|
|
#4480 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
JAkos tak zlobka sie obawiam.. a jeszcze po ostatniej aferze z Wroclawia... ehh;( Jak bylam jeszcze w ciazy to mowilam, ze posle Olwike do zlobka bez wyrzutow sumienia, po nardzinach zmienilam zdanie. Sama do zlobka chodzilam i nic mi nie jest, ale juz np. na mojej siostrze zlobek mial zly wplyw. Do momentu jak siedziala w domu z babcia byla wzorowym, spokojnym dzieckiem, przesypiajacym noce ... doslownie jak to moja mama i babcia opowiadaja DZIECKIEM IDEALNYM, juz po pierwszym dniu w zlobku zrobila sie straaaaasznie nerwowa, zaczela sie budzic z placzem w nocy... nie bylo najlepiej, trzeba bylo przerwac i dopiero za jakis czas znowu ja poslac. Jak narazie to ja siedze z mloda do roku czasu, a pozniej do momentu az znajde prace. A jak bedzie praca to szukamy niani. Zlobka sie o tyle boje, ze jak cos sie bedzie tam dzialo, to dziecko nie bedzie w stanie nas poinformowac o tym... a utuklabym kogos, kto by podniosl reke lub znecal sie nad moja kruszynka. A zeby skontrolowac nianie sa dostepne rozne metody, poza tym nianie bedziemy mieli z polecenia znajomej, ktorej dzieciaki byly wlasnie pod jej opieka. Ostatnio ktoras pisala odnosnie nawilzanych chusteczek dada z biedronki, ze maja w skladzie parabeny. Uwaga, sa dwa rodzaje. Jedne rzeczywiscie maja, ale drugie nie. Sa one w 100% bawelniane bez dodatkow parabenow i PEG , z naturalnymi olejami. Nie wiem czy sa one w stalej ofercie biedronki. Ja wczoraj kupilam opakowanie 63szt. za 3,99. Jak cos to moge wrzucic fotke ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
ale chyba juz taka nasza natura
|
|||
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do chusteczek dady to nie bardzo je lubie one sa jak dla mnie za bardzo nawilzone ja uzywam bambino.
|
|
#4482 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
pietrusia, millena, fajne foty ![]() Ja też byłam kilka dni temu u dentysty i wyszłam szczęśliwa, bo nic nie było do robienia. W ciąży bylam dwa razy do kontroli, też nic nie było i teraz pierwszy raz po ciazy, i nie mogłam w to uwierzyć, bo zawsze miałam bardzo słabe zęby I jeszcze Wam z rana (czy też z przedpołudnia Nie twierdzę, że zawsze jest to wyznacznikiem złej opieki, ale jest to po prostu podejrzane. Tam gdzie rodzic jest witany z uśmiechem, rozmawia się z nim i współpracuje, atmosfera jest o niebo lepsza!
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-10-19 o 13:36 |
|
|
|
#4483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nowość, Max przekreca się na brzuch.
|
|
#4484 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() co do gotowania to ja sama gotuję ziemniaka i marchewkę a w słoiczku kupuję czasem np. dynię czy szpinak i dodaję do mojej zupki Maks jak narazie zadowolony i je wszystko. Dziś był ziemniak z marchewką i pietruszką.millena_czy Borys podpiera się leżąc na brzuchu? Byliśmy w tym Ośrodku WI i mieli w ciągu 2 tyg zadzwonić i powiedzieć kiedy mamy przyjechać na rehabilitację. 2 tyg minęły i nic, zadzwoniłam to mówią że jest masa dzieci z wiekszymi problemami i trzeba czekać. Maks ma problem z tym podpieraniem, jak go biorę pod pachy na ręcę czy sadzam to on ręcę rozkłada na boki i tak jakby do tyłu odchyla. Umie trzymać ręcę do przodu bo jak chce czegoś dotknąć to wyciąga. Jak się przekręci na brzuch to odrazu ręcę na boki i robi samolot, głowa i nogi są w górze ale po chwili się męczy i buzia mu opada na kocyk i nie radzi sobie z tym. Jak mu podłoże rączki i potzrymam to się podeprze ale jak puszczę to uciekają na boki. Nie wiem już co z tym zrobić... Ładnie się bawi na plecach ale co chwilę się przewraca na brzuch i już potem sobie nie radzi i płacze.
|
#4485 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szymonowa najlepsza zabawka to butelka po wodzie mineralnej i duży dmuchany balon w kształcie autka- jak dorwie to jak perkusista- trzaska zaciekle i ma boską mine
Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-10-19 o 13:45 |
||
|
|
|
#4486 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam blender zeptera. to fajna rzecz jest - przydaje się bardzo hehehe, najbardziej mi się podoba ten test na ojcostwo ![]() śliczne Cytat:
) Koncepcja mi się podoba - zresztą, tak jak piszą, nie jest ona nowa. Moja mama mówi, że w sumie w dużej mierze my tak jedliśmy.To się przerzuciłaś na sympatyczne lektury... ![]() A na bloga wrzucę w najbliższym czasie, miło że odwiedzasz Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#4487 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A matę? Reklamówką? Ale chyba wtedy kiedy patrzysz na niego cały czas? ![]() Inna sprawa, że cena zabawek wcale nie przekłada się bezpośrednio na ich użytkowanie. Oczywiście często te droższe są trwalsze, ale niekoniecznie zainteresują dziecko Dziecko też człowiek i może mieć swoje upodobania. A najprawdziwszą prawdą jest to, że najprostsze przedmioty codziennego użytku bywają super zabawkami.I to mi przypomniało jedną rzecz - radę na przewijanie małych wiercipięt. Często Kaj wierci się przy przewijaniu, łapie swoje nogi, obraca się na brzuch, więc żeby był moment spokoju na zapięcie pieluchy, to wkładam mu w ręce jakiś nowy dla niego przedmiot, który mam pod ręką, np. kolorową skarpetkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też pomyślałam tak jak Ty z tym napisaniem o chodziku Po czym zrobiłam krótki przegląd na allegro i właśnie stwierdziłam, że to słowo zaczyna funkcjonować jako określenie tzw. pchacza.Brawo dla syna! ![]() Jak zacznę, to będę podawać codziennie. Właściwie to już moglibyśmy zacząć Może w weekend spróbujemy...Cytat:
Co do przekonania to może jak za miesiąc czy dwa przesiądziecie się do spacerówki, zapniesz Sebę pasami i postawisz tyłem do kierunku jazdy, to będziesz spokojniejsza ![]() Nie, jeszcze nie. Cytat:
![]()
|
||||||
|
|
|
#4488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My dziś pierwsze podanie kaszki (zmieszałam ze swoim mlekiem) i nie było grymaszenia, choć wydaje mi się, że podawanie łyżeczką mu nie odpowiada. No i miałam wam jeszcze napisać, że od 1,5 tygodnia jem normalnie i stan skóry mojego dziecia się nie pogarsza, a nawet nóżki ma coraz lepsze. Brzuszek mu wczoraj wysypało i się zastanawiam czy to nie od marchewki albo jabłka, bo to już 2 raz po ich podaniu skóra na brzuszku mu się pogorszyła. Jutro spróbuję jarzynową księciowi dać do degustacji
|
|
|
|
|
#4489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() AAAA tak tak zapomniałam o macie ![]() Na razie Szymonka nie wysypuje po marchewce-oby tak dalej bo np po słoikach reakcja była natychmiastowa.
|
|
|
|
|
#4490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() powodzenia na szczepieniu! slodkie dziewczynki ![]() Cytat:
Do jakiego dentysty chodzisz?
|
|
|
#4491 |
|
Wtajemniczenie
|
anulka, onething, trzymam kciuki za dalszą poprawę u chłopaków
![]() Pytasz o nazwisko? Czy o to czy na nfz? Do Anny Ożgi na Bema
|
|
|
|
#4492 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Pietrusia słodkie maluszki. millena, miałam pytać o Ciebie. Mam nadzieję że smutne chwile są już za Wami. Borys jest uroczy. Co tam ma dobrego w kubeczku? ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() Teraz mam w użyciu bobini. Bardzo fajne opakowanie- super zamknięcie. Kupiłam w stokrotce jak były po 4 zł/70 szt. Niestety troszkę mało wydajne. I rzadko są w promocji.
Edytowane przez ladybird_1987 Czas edycji: 2012-10-19 o 17:23 |
|
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak o nazwisko
mam rozumiec ze polecasz?
|
|
#4494 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, tak
Chodzę do niej już kilka lat. Jest miła, a plomby się trzymają
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie pyt. lepsze krzesełko do karmienia drewniane czy plastkikowe? I czy takie 2 w1 spełnia swe zadanie? Ze potem moze służyc jako krzesełko i stoliczek?
|
|
|
|
#4496 |
|
Rozeznanie
|
begie co do zabawek... Nie spotkałam dziecka które miałoby ich za mało. Zawsze znajdą się goście, którzy coś przyniosą. Ja też nie kupiłam swojej Hani ani jednej zabawki (nie licząc takich rzeczy które kupiłam za pieniądze od gości, którzy nie wiedzieli co kupić). Uważam że na tym etapie ma już ich wystarczająco.
Byłyśmy dziś na szczepieniu. Nawet ok. Tylko troszkę płakała. Waży 6330. Nie wiem czy Wam pisałam jak kiedyś chciałam sprawdzić czy Hania podnosi główkę jak się ją pociągnie za rączki. No i moim zdaniem nie podnosiła. Najzwyczajniej w świecie źle to robiłam. Jak lekarz ją dzisiaj pociągnął to podnosiła pięknie główkę. Lekarz powiedział że jest idealnie. Później byłam na spacerze- pierwszy raz z teściową. Będę tego unikać. Wiecie jak to wyglądało? Prowadzę wózek a ona mi trzyma z boku rączkę. Jakbym miała dziecko 5-letnie ze sobą. Ona też prowadziła w jedną stronę- żeby nie było. No to jej trzymanie tak mnie drażniło że nie macie pojęcia.
|
#4497 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam w piątkowy wieczór
![]() Kism - oto jestem Trochę podczytywałam, ale nie miałam czasu napisać.Cytat:
Cytat:
Z tym, że Celina jeszcze nie wkłada zabawek do buzi, ale fakt faktem trzyma te zabawki i później pcha rączki do buzi, hmm.Uroczy widok ![]() Pisałam jakiś czas temu, że ciężko mi zaplanować dzień, bo Celinka jest nieprzewidywalna i nie mamy jakiegoś typowego rozkładu dnia. Otóż, zmieniam zdanie, bo w ciągu niedługiego okresu czasu to się zmieniło. Zaczęłam wychodzić z nią na spacer zawsze w okolicach tej samej godziny i chyba się do tego przyzwyczaiła i już mamy wszystko poukładane. Poza tym zaczęła sobie urządzać krótką drzemkę rano, a wcześniej tak nie było, zatem wspólnymi siłami wypracowałyśmy sobie jakiś plan dnia Poza tym, po stałym podnoszeniu głowy przyszedł czas na wypinanie klatki piersiowej. Nie wiem o co w tym chodzi, ale niech robi jak chce, to chyba nie jest nieprawidłowe. W każdym razie na brzuszku już przestała układać ręce "na Małysza" i ładnie się podpiera nimi z przodu, uff. Kurczę, wiem, że to niedobrze, ale moje dziecię jest zafascynowane TV. Myślicie, że będzie problem w przyszłości ją odgonić od telewizora? A tak a propos - macie jakiś sprawdzony sposób, dzięki któremu Wasze dziecko się uspokaja? U mnie jak już zabawki zawodzą, wszelkie śpiewy, przemawianie i co tam jeszcze, to włączam to -> http://www.youtube.com/watch?v=lhVR1FDXS5E Spokój gwarantowany chociaż na chwilę A muszę sobie czasami radzić jak czekam aż mleko się zagrzeje.
|
||
|
|
|
#4498 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wolę takie niedrewniane z regulacją wysokości i odchylaniem oparcia.Cytat:
Zwróciłaś jej uwagę?
|
||
|
|
|
#4499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja teściowa co prawda wózka mi nie trzyma bo my razem nie chodzimy ale np gdy mi wózek wyprowadza wyścieli mi wózek kocykiem który mam do przykrycia,przekłada mi rzeczy w pokoju a pózniej jak wariatka sie denerwuje bo szukam np Szymonowego smoczka,bo wiem że była na stole a go nie ma.Wczoraj gotowałam marchew a ta mi merdała w garnku a to wszystko mnie tak wnerwia...nie wiem moze jestem przewrażliwiona,może ona chce pomóc tylko moze ja tej pomocy nie chce,nie potrzebuję nauczona jestem ze wszystko robie sama i już.w ogóle wtrąca sie w Filipa,on sie mnie pyta cos tam a ta odpowiada.z tyłu mamy podwórko,Filip chodzi sam,ja podpatruję go z okna,uważam że nic mu sie nie stanie a tesciowa zaraz siada na ławce bo przeciez Filip sam byc nie moze,gdzieś ma zdanie że ja mu pozwalam samemu,mało tego pyta sie Filipa gdzie on idzie na dwór Filipek odpowiada a ta sam nie mozesz na co Filip mama mi pozwoliła
|
|
|
|
|
#4500 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My też nie mamy stałego planu dnia. Niestety jest to uwarunkowane teraz tym, że o różnych godzinach odbieramy z Kajem Maksia ze szkoły Ale przynajmniej ma mniej więcej stałą przerwę między drzemkami (zwykle 3h), a wieczorem usypia ok. 20 (teraz już śpi ) niezależnie od tego jak spał w ciągu dnia ![]() Cytat:
To już nawet nie chodzi o przyszłość... Nie pamiętam żadnych konkretów, ale na pewno jakbyś wrzuciła parę haseł w googla, to coś znajdziesz... Telewizja dla dzieci do 2 lat nie dość, że jest zbędna, to jest wręcz szkodliwa dla rozwoju!Natomiast jeśli chodzi o przyszłość, to nie uznaję u mnie w domu czegoś takiego jak "problem z odgonieniem od telewizora"... Maks może spędzać łącznie maksymalnie 1h dziennie przed wszystkimi ekranami, tj. tv, komputer, xbox czy gra na telefonie, przy czym na raz nie więcej niż pół godz. Sam sobie wybiera czy danego dnia ma ochotę na bajkę, czy na grę na komputerze. Po prostu! Taka jest zasada i tego się trzymamy. Oczywiście też są dni, że w ogóle nic nie włącza, a czasem są wyjątki, np. kiedy w nd jest w telewizji jakiś ładny film dla dzieci. Co do uspokajania Kaja to nie mam jakiejś jednej zawsze działającej metody poza cudownym środkiem na każdy ból, tzn. piersią Ogólnie staram się zawsze znaleźć przyczynę złości, ale też nie mam takiej sytuacji, o której wspominasz, tzn. grzania butli.
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-10-19 o 20:20 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

słoiczki kupowałam

obyło się bez znieczulenia
Oliwka od 3 nocy zaczela znowu ladnie sypiac... 
a dzidzius cudny 

Trzymam kciuki, żeby udało się dojść do jakichś kompromisów
A Twój tż pewnie znowu nie widzi problemu?
Na szczepieniu nawet nie zakwilił, za to podrywał pielęgniarkę
.
Szymonek pochłonął ją aż miło było patrzeć,że coś co mama ugotowała dziecko jadło

zgłupialam bo Kamilki piersia nie karmiłam i zaczelam jej wprowadzac juz po 4 m-cu