|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
teściowa zadzwoniła żebym przyszła to idę - pierwszy raz sama.Jakby mnie nie było za 2 godz to zacznijcie poszukiwania |
|
|
|
|
#2132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Eee tam nic sie nie boj,tesciowa pewnie fajna babka,krzywdy Ci nie zrobi,trzymam tak w razie czego
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#2133 |
|
siedzę i myślę
|
Już po wizycie
![]() Maluch ma 11mm i widać już serduszko Mam już 2 zdjęcie do kolekcji
|
#2134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: suuupcio
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#2135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#2136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2137 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrabiam Was od wczoraj i ciężko mi skończyć!
![]() Cytat:
om miałyśmy w ten sam dzień, więc już sama nie wiem jak to liczyć.....
|
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, gratuluję serducha. Super sprawa słyszeć i widzieć ![]() Nie piszesz, że coś jest nie tak, więc zapewne wizyta przebiegła bezproblemowo. Super!
|
|
#2141 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O tym koszu własnie myślałam na dol, ale mam labradora i boje się ze w przypływie radości może wariatka go przewrócić, chociaż nigdy nic takiego się nie stało lepiej nie ryzykować pierwszego razu. Cytat:
Cytat:
i powiedział ze jeszcze lepiej nie, a jak już trzeba to bez szaleństw i powoli
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2012-10-19 o 18:21 |
||||
|
|
|
#2142 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas identyczna sytuacja. A co lepsze od kiedy jestem w ciąży to mojemu chce się codziennie a najlepiej 2 razy dziennie!!! Kochaliśmy się z 4 razy w sumie od kiedy wiem,że jestem w ciąży. Naprawdę to nie moja wina lecz hormonów ,że libido spadło mi do minus 200:/ Wszystko mnie tam w środku boli,jest właśnie takie spuchnięte, brzuch wtedy pobolewa i wogóle nie mam najmniejszych chęci na seks.... Tłumaczę mu jak krowie na rowie,że to chwilowe i całkiem normalne na początku ciąży,że minie i będzie jak dawniej i tak dalej.. A on się focha jak małe dziecko.. Niby rozumie,ale chyba jednak nie do końca. Ehhh faceci Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: Niech rośnie maluch zdrowo!
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
A wózek chcemy taki 3w1, gondola, spacerówka i fotelik, chce tak do 1500 zl się zmieścić, ostatnio spodobał mi się jeden i okazało się ze kosztuje 4200
|
|
#2144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale już zdaje relację ![]() OM miałam 27.07. Wg mojego gin. dziś jest dopiero 12tc (a myślałam podobnie jak sharp, że 13 tc), na USG wychodzi o tydzień starszy niż z OM, czyli 13 tc. Nasz gigant ma uwaga, uwaga, 6,28 cm Wizyta trwała 1,5, mimo, że przyjemnie (wiadomo) ale ja już pod koniec ziewałam (może dlatego, że ostatnio ciągle na najwyższych obrotach i już zmęczenie wychodzi) . Lekarz bardzo dokładnie sprawdzał kosmówkę, przezierność karkową, kość nosową, wszystko parametry w normie. Termin wyliczył mi na 26kwietnia Mówił, że właściwie kwas foliowy mogę brać do końca ciąży, jest nie szkodzący, więc krzywdy dziecku nie zrobię, a w razie czego wydalę go z moczem. Dodatkowo mogę łykać jod. Pytałam o badania prenatalne, mówił, że on nie widzi takiej potrzeby żeby mnie na nie kierować, tym bardziej, że przez to badanie (kiedy w grę wchodzi ukłucie) 1ciąża na 300 kończy się poronieniem. Trochę mnie tym wystraszył, ale w sumie skoro nie wypisał mi na nie skierowania to widocznie wie co robi. Dopisał mi tylko badanie HCV i mocz na następną wizytę. Ogólnie z nadmiaru i wrażenia przypomniałam sobie dopiero przy wyjściu o tym żeby poprosić go o zwolnienie chorobowe no ale rozumiem, że powinnam mu powiedzieć to na początku, a że miał już spore spóźnienie, a musiałaby wszystko zmieniać w dokumentach... więc umówił mnie na przyszły wtorek, ciekawe ile mnie skroi za kolejną wizytę... wq się trochę bo inni gin pytali od razu jaką mam pracę, a ten jakoś to przeoczył. Nie wiem jakie Wy macie doświadczenia z L4 i lekarzami? Ja kurczę, odkąd pracuję, czyli od ponad 5 lat nigdy nie brałam żadnego zwolnienia, i przy pierwszym podejściu takie fochy. Nie chce go zmieniać, bo wiem, że jest dokładny i dobry ale trochę mnie zaskoczyła jego reakcja ![]() Ufff, sorry ale musiałam się wygadać
|
|
|
|
|
#2145 | |||||
|
Zadomowienie
|
mintaj jest ok tylko kupuj atlantyckiego
ma sporo omega3Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
al ejuz nie taki hardcore jak przed ciążąCytat:
Myślę, że nie ma co faceta demonizować, że zły i nie rozumie, dla każdego odtrącenie w seksie jest bardzo dużym ciosem. Bez sensu, żebyś się zmuszała, może jak sobie pobędziecie razem blisko to będziesz chciała, tylko bez żadnej presji, bo wiem jak ciężko jest jak się ta presję czuje. Pogadajcie na spokojnie, i tak fajnie, ze temat wyszedł niż milczenie i niewypowiedziane pretensje, będzie dobrze
|
|||||
|
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
pawie_oczko jeśli chodzi o L4 to mój lekarz na ostatniej wizycie czyli w 8 tc zapytał sam czy potrzebuje zwolnienia mimo ze wie gdzie pracuję i nie są to szkodliwe warunki, paca w biurze bez nawału roboty wiec podziekowałam ale mile mnie zaskoczył
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2148 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- co do sexu to mój tż w ogóle nie na ciska a wręcz nawet nie chce bo boi się zebym nie poroniła bo zbyt długo sie staraliśmy i dmuchamy teraz na zimno ale bardz o jetem z niego dumna że tak sie zachowuje w tych sprawach ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
ja dopiero jedno [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Ashyshqa zrobiła milerówkę w nazwie tej potrawy to kugiel który ja uwielbiam główny składnik to starne na tarce ziemniaki i do tego dorzuca sie mięsko najlepiej żeberka i pare innych przypraw i dodatków a następnie zapieka w piekarniuku dośc długo mniam
|
||
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podejrzewam, że babeczki w sklepie same nie wiedzą co sprzedają Pawie_oczko faktycznie gigant
|
|
|
|
|
#2150 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
to faktycznie dziwne skoro Wam proponowali od początku albo w 8, a mi w 12-13 robi problem i to prywatnie to naprawdę nie czaję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
już dużo było widać na monitorku |
|||
|
|
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
my mamy dwa pokoje i wczoraj sie tak zastanawiałm jak zrezygnujemy z naszej sypialni jak maluszek już będzie starszy bo tak sie przyzwyczaiłam do mojego łoza i materaca że nie umiem spać na żadnym innym łóżku
a tż powiedizął żebym sie nie martwiła bo za pięć lat to zmienimy na większe tyle tylko że ja sobie ząlożyłam tą zmianę mieszkania bez kredytu a to chyba nie będzie realne
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Pawie oczko mnie tez ginka od razu zapytała czy wypisać L4
tylko, że ja z racji prowadzenia DG nie potrzebuję
|
|
|
|
#2153 |
|
Zadomowienie
|
ja kupuję w marketach na mrożonkach
na pewno jest w Almie i kerfurze. Ja byłam na L4 tylko w związku z przeziębieniem, tak bez powodu nikt mi nie proponował. Sama mam zamiar poprosić o zwolnienie w okolicach 5-6 miesiąca i licze, że dostanę. Póki co jutro zaczynam 12 tc, więc jestem w drugiej połowie 3 miesiąca, ale powiem szczerze, że miałabym ochotę już wziąć L4, bo jednak jestem przemęczona, ale spróbuję popracować jeszcze te dwa miesiące, tyle że mam pracę biurową, bez jeżdżenia, z praca w terenie też bym poszła a zwolnienie. |
|
|
|
#2154 | |||
|
Zakorzenienie
|
One wlasciwie sa do siebie bardzo podobne, dzis sie jednym jak i drugim po sklepie "wozilam"
Ciesze sie ze nie zapałałam miloscią do takiego za kilka tysiecy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zachęcam do popatrzenia na te TUTKI, jak bedziecie szukac wozka ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=4121 Ale fajny jest ten fioletowy dla dziewczynki i lans na wsi
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2012-10-19 o 19:10 |
|
|
|
|
#2156 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
eh..., tylko się utwierdzam, że ten mój lekarz jakiś specyficzny.... Jego kwalifikacji nie podważam, bo opinie ma bardzo dobre, najlepszy sprzęt w mieście itd. - fakt, jest mało komunikatywny tzn. robi co ma robić i nie sypie komplementów z rękawa - jak moi wcześniejsi gin. Właściwie zdecydowałam się na niego przez opinie znajomych, ludzi z forum, no i pracuje w szpitalu gdzie chce rodzić. Jeszcze przypomniało mi się, że mówił, że on jest dodatkowo biegłym sądowym i że z każdego zwolnienia oni się muszą tłumaczyć. W sumie mogłam na początku wizyty mu o tym powiedzieć a nie na końcu. Sama już nie wiem co myśleć, pójdę we wtorek i zobaczymy... |
||
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
pisze z telefonu,wiec na razie tylko krotko zamelduje, ze wlasnie wracamy z gor
bylismy w szklarskiej porebie,bylo super. Pogoda kapitalna, pospacerowalismy sobie, dotlenilismy sie. Odrazu lepiej sie czuje
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa wiem, moja psiapsiolka ma cos podobnego Rzeczywiscie wyglada fajnie i lansersko, ale nie jest do konca wygodny w obsłudze Sztywny taki jakis, jakby amortyzatorow nie mial ![]() Moim zdaniem z wozkiem jest jak z suknia slubną Czesto jest tak, ze to co widzimy na zdjeciu w necie czy w gazecie okazuje sie po przymiarce calkiem nie na naszą figurę ![]() Najlepiej sie zmierzyc do wozka, ktory nam sie podoba i na ten sie zdecydowac ![]() Ja na pewno tak wlasnie zrobie
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
Spróbuję jeszcze odpisać tym co pamiętam
![]() Przede wszystkim witam nowe mamuśki Elizebarbare, achaacha, nobotak i gtauluję ciąży ![]() - mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jeśli tak to przepraszam.. Sharp- ja na Twoim miejscu, po tym co przeczytałam, siedziałabym spokojnie na l4 w domu. Kierowniczka - fatalna baba Korzystaj, wysypiaj się, odpoczywaj itd. mam nadzieję, że i ja niedługo do Ciebie dołączę, ja przyznam, że z milą chęcią trochę bym odpoczęła, bo jestem już wykończona.... a co do różyczki - to mi żaden gin nie kazał robić, ponoć każdy był na to szczepiony ( ja w 2000roku) i to szczepienie się "nie przedawnia" ![]() Vil dużo zdrówka i siły dla Was ! Asyshqa- pochwal się ciuszkami
Edytowane przez pawie_oczko Czas edycji: 2012-10-19 o 19:23 |
|
|
|
#2160 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
cieszę się i gratuluje ![]() Cytat:
ale mamy ten sam termin moja ginekolog od początku mi proponowała zwolnienie, ja chciałam wziąć od listopada, no ale wyszło jak wyszło ... a wcześniej przez 4 lata pracy miałam zwolnienie raz, bo mało chorowałam, ale ten jeden raz był na dwa tygodnie, taka chora byłam ![]() co do wózków, zobaczcie jeszcze ten: http://www.aroshop.pl/product-pol-71...WY-NR-241.html poleciła mi go dziewczyna w szpitalu, jest świetny, tani i pasują do niego foteliki Maxi-Cosi. zastanawiam się nad tym albo nad którymś TAKO. a w ogóle miałam bardzo fajne popołudnie, pojechaliśmy do mojej pracy zawieść zwolnienia, wzięłam sobie zapas nowych książek do czytania, i pogadałam ze znajomymi z pracy, i z koleżanką pracującą obok, strasznie miło spędziłam czas teraz już leżę grzecznie. kupiłam sobie też róż, bo w końcu udało mi się jakiś odcień dopasować, a jestem blada jak ściana, i dostałam multum próbek po znajomości, więc pełnia szczęścia
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

i teraz chyba za tym teskni :/
to idę
- pierwszy raz sama.

tak w razie czego 

klask i: suuupcio

om miałyśmy w ten sam dzień, więc już sama nie wiem jak to liczyć.....

Plusem jest tylko to, że za około 2 miesiące powinni mi ustalić termin w jakiejś klinice "płodności" 

no ale rozumiem, że powinnam mu powiedzieć to na początku, a że miał już spore spóźnienie, a musiałaby wszystko zmieniać w dokumentach... więc umówił mnie na przyszły wtorek, ciekawe ile mnie skroi za kolejną wizytę...