|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Cytat:
http://www.becikowe.com/ |
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
pokrzywko
ja sie zwijam, bo idziemy na miasto nie wiem jak to zniose bo autko w naprawie i pojedziemy tramwajem, no ale tż chce miec wychodne , a potem nie wyjdziemy to moze faktycznie to dobry pomysl |
|
|
|
#3813 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a to ja zle doczytalam ..
![]() Cytat:
chcialabym urodzic po Wszystkich Swietych .. mimo ze to takie smutne swieto to ma swoj urok . chcialabym byc wtedy w domku z rodzicami a nie na porodowce .. Takze Adasiu poczekaj jeszcze te 2 tygodnie .. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie umiem robic . TŻet tez nie wiec dzisiaj zadowolimy sie pizza z DiGusto ![]() Cytat:
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-10-19 o 18:26 |
||||
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie TŻet dzwonil .. rozmawial ze swoja mama ( czyt. moja tesciowa
) i powiedziala ze odpuszcza nam wszystkie dlugi ( cos ok 500 zl ) i jeszcze nam kupi lozeczko turystyczne .. nono .. jestem w szoku . Ona zawsze taka sknera byla ..miła ale jednak sknera a tu takie cos ..
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć rozbawiło mnie słowo "odpuszcza". Jakoś skojarzyło mi się z odpuszczaniem grzechów.
|
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. ucinala nam co miesiac po 50 zl .. jakos bardzo tego nie odczuwalismy ale skoro ''odpuszcza '' z dobroci serca to ja jestem wdzieczna .. chyba jej nawet kwiatka kupię ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Dziewczyny za tydzien w dzien 6 stopni ma byc .. chyba musze wygrzebac plaszczyk zimowy i kozaki no i cos nowego kupic .. wiec zakupy sie szykują .. napewno TŻet sie ucieszy..
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli z natury jest sknerą to na pewno ją to dużo kosztowało. Trzeba to docenić
|
|
|
|
|
#3820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale gest teściówki ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() A dziś taką super militarną kurteczkę, ale to po ciąży będę ją nosić, bo teraz ani cycek ani brzuch się nie mieści. Ale jest boska ![]() No i mam zamiar sobie fajne kozaczki sprawić, czarne albo karmelowe Boziu ale ja uwielbiam zakupy! |
||
|
|
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie dzis!!
Dopiero teraz dotarlam bo jakos okazji nie bylo... nasluchalam sie nasluchalam i postanowilam cos dzialac z tym USG, dowiedzialam sie ze USG z przeplywami jest mozliwe i nas w szpitalu platnie wiec mowie spooooko, nowiuski aparat, zaplace, zrobia mi i bedzie git i co sie dwoaduje?? ze na USG odplatne w szpitalu tez trzeba miec skierowanie..... yyy ale ze co? i ze dlaczego i po co?? calkowicie nieinwazyne, nieszkodzace badanie a skierowanie trzeba miec no coz :/ poszlam na rozaniec......chyba tylko to mi pozostaje jak konkretnej diagnostyki otrzymac nie moge :/ |
|
|
|
#3822 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Jestem studentką psychologii i na zajęcia mam za zadanie przeprowadzić wywiad z kobietą w ciąży (najlepiej w zaawansowanej ciąży). Wprawdzie powinno się to przeprowadzać na żywo, ale ja się rozchorowałam, więc żeby uniknąć zarażenia, muszę sobie poradzić przez Internet. W związku z tym mam ogromną prośbę: czy któraś z Was mogłaby mi pomóc? Pytania dotyczą głównie przebiegu ciąży, oczywiście wszystko jest zupełnie anonimowe. Jeżeli któraś z was chciałaby mi pomóc, proszę o kontakt na priv ![]() Będę bardzo wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
Nom a teraz z milszych rzeczy to oczywisvcie gratuluje wszystkich rozpoczetych tygodni!!
![]() ![]() klask i: i udanych wizyt! i trzymam kciuki za wszystwie mamusie ze skurczami ![]() ![]() ![]() Co do bombonierek czekoladek i innych...... no coz wypowiem sie jako druga strona czyli ta czasem taki gest przyjmujaca ![]() Otoz nie rozumiem nigdy jakiejkolwiek formy podziekowania przed.... zgadzam sie z wszystkimi opiniami ze to nasza praca, ze nikt nie kazal itd z reszta ja staram sie zawsze niesc pomoc kazdemu pacjentowi i absolutnie nie oczekuje od nikogo zadnej formy wdziecznosci rzeczowej - co najwyzej usmiech, bo to wazne zeby czuc ze komus ta nasza praca przynosi ulge, tak wiecej efekt osiagamy zamierzony AAAA jesli ktos wychodzac ze szpitala o wlasnych silach przynosi nam slodka czekoladke i po prostu cieszy sie ze ten czas z nami byl dla niego kojący to nie widze w tym nic strasznego zeby taka czekoladke przyjac.....jak po prostu powie serdeczne dziekuje, tez jest bardzo milo i nie raz i jedna i druga strona ma lzy w oczach. Mozecie mnie za to zlinczowac, ja po prostu w tym malutkim slodkim wyrazie wdziecznosci nie widze nic strasznego pod warunkiem ze jest on wyrazem podziekowania za czas przeszly z Nami spedzony |
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja może nie jestem fanką zbyt częstego robienia USG (kiedyś wklejałam link do artykułu dlaczego), ale takie rzeczy jak przepływy to powinny być zrobione standardowo i nie dziwię Ci się, że chciałabyś mieć to zrobione. Może podzwoń po lekarzach prywatnych i powiedz o co chodzi, że chciałabyś mieć takie badanie z przepływami i oceną łożyska. |
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a słyszałyście o tej nowej ustawie o urlopie macierzyńskim?
|
|
|
|
#3826 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana ja mam sporą nadwagę i pewnie dlatego mało mi przybyło - w mojej książce było napisane, że powinnam max 8 kg przytyć, a mam jeszcze miesiąc ![]() a po porodzie chciałabym zrzucić około 30 kg, więc będę bardzo potrzebowała Waszego wsparcia Cytat:
a z dzieciaczkiem mam nadzieję, że sobie poradzę ![]() miłej zabawy! Cytat:
to był taaaaki oburzony! za 200 złoty, to Ty myślisz, że ile ja alkoholu kupię! a ja się uśmiałam z niego ![]() ja też nie mam nic przeciwko pępkowemu, żeby tylko u nas w domu nie robił, bo ostatnio już sprzątał po swoim koledze, bo go na picie zaprosił z noclegiem ![]() Cytat:
dla teściówki muszę napisać do mojego banku, żeby wziął z niej przykład i też nam "odpuścił" ![]() Cytat:
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla wszystkich, któe nie jadły jeszcze tego soczystego gulaszu winiary: pyyyyyszny !!!! Dalam mięcho, keczup, cebule, por, papryke żółtą i czerwoną troszkę czosnku i było wieprzowinka mięciutka, że aż sie rozpływała tż jadł az mu sie uszy trzęsły
|
|
|
#3828 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ![]() Cytat:
Cytat:
jak milo ) ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Justa86 - właśnie o to mi chodziło
że to jest praca a dobre słowo, dziękuję czy bombonierka po (w sensie jak już się wychodzi-za czas przeszły) wypływająca z wdzięczności, z głębi serca jest jak dla mnie wporządku. To miłe. To jest forma podziękowania - którą czuje się w sercu. A już zwłaszcza jak ktoś spędzi sporo czasu - wtedy nawet już poznaje się z położnymi, pielęgniarkami, lekarzami. Ja bardziej jestem przeciw temu żeby "przed" coś dawać na zasadzie "jak dam bombonierkę to będzie dla mnie milsza". Ale to tylko moje podejście i na pewno nie zlinczuję nikogo za inne. Każda z nas ma prawo do własnego podejścia i zdania. W końcu jesteśmy różne.Każdy też robi i zrobi jak uzna za słuszne ze swojego punktu widzenia. Jedni uważają że to bardzo dobry pomysł i pomaga (ten przed), inni mają inne zdanie. PS. To porównanie z byłą pracą mojego taty może nie do końca było trafne, przepraszam - z tym że warto zaznaczyć że Ci ludzie spędzali z nim podczas rozmowy 5-10 min więc trudno było traktować to inaczej. I on zawsze chciał pomagać każdemu w potrzebie A dla niego to tylko praca. Zresztą zupełnie inna niż w szpitalu. Więc to było złe porównanie.
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno już jest propozycja, fakt faktem fajnie byłoby się na to załapać, mogę siedzieć na macierzyńskim rok za 80% podstawy wymiaru
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przyznam szczerze, że jak już będę po porodzie to mam gdzieś na jakie panie trafię. Jak będę potrzebować pomocy to będę się jej domagać, biorąc pod uwagę fakt, że mają jeszcze inne osoby do obsługi. Oczywiście w kulturalny sposób. Mam buzię i mówić umiem. Na pewno nie dam na siebie krzyczeć czy słuchać jakichś komentarzy. Poza tym będę mieć przy sobie tż jakby były jakieś problemy. |
|
|
|
|
#3832 | |||
|
Zakorzenienie
|
mnie niestety też nie, tż czasem pomoże, jak ma czas
Cytat:
za wypedikiurowanie itpa żylaków nie mam, za to popękały mi naczynka na udach Cytat:
![]() Cytat:
![]() Justyś, współczuję przeprawy z usg. Ja co prawda też miałam ostatnie miesiąc temu i do porodu już nie będę miała, ale jak bym się uparła i płaciła za to to myślę, że by mi ginka zrobiła. W końcu to twoja kasa i twoje życzenie.
|
|
#3833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kilka moich koleżanek rodziło w naszym szpitalu i gdyby mi nie powiedziały, że lepiej coś dać, bo inaczej to zlewka, to by mi nigdy do głowy nie przyszło, żeby kupować przed.Oczywiście, jeśli się okaże, że będę miała fajną położną, która mi pomoże w tych - no nie ukrywam zapewne ciężkich chwilach - szczególnie ze pewnie sama nie wiem co mnie czeka - to wolę też podziękować po. Ale jeśli trafi się niefajna.... to naprawdę wolę, żeby mój tż ją poczarował i żebym miała jakąkolwiek pomoc. Po SR ( miałam darmową) ja i mój tż jako jedyni zostaliśmy, żeby podziękować i podarować paczkę Rafaello Pani prowadzącej i nie uważam, żeby to była dla niej jakaś łapówka czy coś, on się ucieszyła, my byliśmy zadowoleni i tak to poszło.... tylko że SR nie bolało, już może nie chodzi tak bardzo o ból, ja najbardziej się boję, że nie będę umiała przystawiać, a położne mnie zleją i przez to stracę szansę na naturalne karmienie. Dlatego wolę dmuchać na zimne ![]() Cytat:
i tak się nie załapiemy ( tzn. teraz)
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki, zaczęłam Was nadrabiać koło 17, przysnęło mi się i obudziło mnie UWAGA!!! .... własne chrapanie
kaaamila1 oby leki pomogły perełka Dojotka za wizytę Duży Synuś Na pępkowe Małżowi zezwolę łaskawie, ale ja tylko jak odstawię od cyca to zrobię sobie takie pępkowe że szok ![]() Kamalika miałam już przed ciążą jednego żylaka na łydce z tyłu, a teraz mi się powiększył. Trzeba będzie coś z tym zrobić po ciąży. |
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz jakie to koszta to jest Polska!!
|
|
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch mnie boli jak na @. eh do tego nadal ten żołądek.. mam już dość
![]() jutro szkoła
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny o becikowym było, a teraz o ubezpieczeniu, może się orientujecie jak to jest. Ja jestem ubezpieczona u siebie i tż u siebie, obydwoje w PZU, i co weźmiemy obydwoje kasę, czy tylko jedno z nas. Pytam, bo ostatnio ze szwagrem się wywiązała taka rozmowa i on twierdzi, że tylko jedno z nas
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi zawsze pomaga )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

chcialabym urodzic po Wszystkich Swietych .. mimo ze to takie smutne swieto to ma swoj urok . chcialabym byc wtedy w domku z rodzicami a nie na porodowce .. Takze Adasiu poczekaj jeszcze te 2 tygodnie .. 
W razie czego to już duży chłopczyk ! Moja mała ma również coś koło 3 kg
Ja nie umiem robic . TŻet tez nie wiec dzisiaj zadowolimy sie pizza z DiGusto 
) i powiedziala ze odpuszcza nam wszystkie dlugi ( cos ok 500 zl ) i jeszcze nam kupi lozeczko turystyczne .. nono
. Ona zawsze taka sknera byla ..miła ale jednak sknera a tu takie cos ..
klask i:

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

kilka moich koleżanek rodziło w naszym szpitalu i gdyby mi nie powiedziały, że lepiej coś dać, bo inaczej to zlewka, to by mi nigdy do głowy nie przyszło, żeby kupować przed.