|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Monia, bo Hanki to filigranowe dziewczynki są... Moja Hania przez 6tygodni przybrała równiutko 500g... i teraz waży 6640g
Myślę, że za miesiąc może ważyć podobnie jak Twoja Hania... A Haniołek własnie się uparł, że nie będzie spał na pleckach i przez 15minut leżała na brzuszku z główką przytuloną do mnie i podkładała mi rączkę do mojej ręki, żebym Ją głaskała Muszę powiedzieć, że dorosło mi dziecko i już baaardzo rzadko zasypia przy piersi... co poniekąd było dla mnie wygodne ale terez Jej zasypianie jest takie cudne... wpatruje się we mnie tymi swoimi oczyskami i po chwili odpływa. Zaraz idę z Nią pospać chwilkę, a jak Marcin wróci, to wyślę ich na spacer a sama coś pogotuję dla nas i dla Hani, bo jutro i w niedzielę jestem na uczelni |
|
|
|
#2972 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dzieki za podpowiedz
|
|
#2973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo wiesz wydaje mi sie ze HV bedzie troche wiecej sie w temacie np. napiecia miesniowego orientowac jak cos niz GP.bo pediatra to ruzumiem, ale tutaj z lekarzami sama wiesz jak jest. Hanka ma faze na uderzanie zabawkami w swoja buzie i drapie sie z calym rozmachem za ucho ..niczym pies, myslalam ze moze uszko ja boli, ale jak dotykam to nie placze...moze odkryla ze ma uszy... i to odstajace
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Jolka, ale rosnie Ci mezczyzna w domu... przystjniak ![]() Gosia super zdjecia z Manchasteru, wygladasz bardzo mlodo, macierzynstwo Ci sluzy My tez jak bylismy w spr paszportu to zastal nas deszcz, ale z nasza maluda to nawet nie planowalismy zwiedzania...MoniaHan, ale Hania ma sliczne oczeta, takie duuuze i widac ze bystra z niej dziewczynka ![]() Mama d Twoja Zosia to juz duza dziewczynka, rozczulilo mnie zdjecie na nocniczku ![]() tynka Twoj Mati to tez juz spory kawaler, a Ty nie wygladasz jakbys byla w ciazy 7 msc temu ![]() Kobietki siostra zrobila mi skany zdjec od fotografa, jakosc w miare dobra, wiec przeslalam pare na maila. Zaraz bede was nadrabiac
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej Kochane
![]() Staram się podczytywać od wczoraj ale jest ciężko...Natknęłam się na kilka postów w sprawie tajemniczych zdjęć, więc zanim dokończę nadrabianie muszę wyjaśnić... Tak, to moje zdjęcia Roksape, dzięki za miłe komplementy, ale to nie pierwszy raz się ujawniam, bo już dodawałam fotki ciążowe i małej Matyldy Cytat:
![]() A co do przychodni-u nas często nie ma miejsc w dniu rejestracji, ale to zależy...Jak coś pilengo, to każą przyjść mimo braku miejsc i zaczekać w poczekalni. Czasem czekałam tak 30-40 min aż lekarz będzie miał chwilę, ale zawsze przyjmowali. Raz poszłam z oczkiem czerwonym, raz z dziwną krostką na wewnętrznej stronie wargi. Może nic pilnego, ale wystraszyliśmy się z Tż, bo Matylda była wtedy noworodkiem. Teraz pewnie bym poczekała! Tym bardziej uważam, że powinni przyjąć Nowaken z dzieckiem, skoro Ania z gorączką i wymiotami, to w takim stanie na co czekać? Ale dobrze, że się Jej polepszyło! Gosia, może Emigra ma rację z ząbkowaniem? U nas wczoraj Matylda ryczała przy karmieniu z cycka, w dodatku kładła się na podłogę...Wyglądało to, jakby była bardzo zmęczona i chciała spać, chociaż była po drzemce...Dzisełka rozpulchnione, coraz bardziej czuć pod palcem że coś tam się dzieje, białe kreseczki są, ślinienie się, gryzienie...No zobaczymy, czy będą z tego zęby hihi A wczoraj i przedwczoraj mieliśmy nocki-koszmar. Tak jak Hanka Moni, Matylda poszła spać raz po 23 a raz po północy. Na zabawy Jej się zebrało, wstawanie w łóżeczku etc. Nic nie skutkowało, a na nogach ( nie że w sensie dosłownym ) była bez przerwy 6 h zanim raczyła zasnąć...Aż się boję, co będzie dzisiajA Tż tracil już cierpliwość, tak jakby Matylda specjalnie na złość spać nie chciała, i zaczął mnie wkurzać swoim zachowaniem! I tak do tej pory mieliśmy w miarę luzy, a dziecko to dziecko, nie robi niczego specjalnie (jeszcze hihi). Co mnie zaczęło niepokoić, to że Matylda budzi się po parę razy i przez sen z zamknietymi oczami unosi głowę, usnio się do pozycji do raczkowania a czasem zaczyna wędrować po łóżku. Jak wezmę ją do siebie ale zanim położę się, bo robię w łózku miejsce to nawet tak na wpoł spiąco wspina się na mnie, nie wiem, jakby do piersi czy coś...Wcześniej tak nie robiła, nie wiem, o co chodzi bo jak próbuję przystawiać do piersi to nie chce jeść.... Tynka, no zgadzam się, nic po Tobie nie widać ze niedawno rodziłaś ! Konia-odnośnie zabezpieczenia butelek-potrzeba matką wynalazku ![]() Oki, idę nadrabiać zaległości
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-10-19 o 15:49 |
|
|
|
|
#2976 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem czemu niektorzy wtracaja sie w cudze zycie...Cytat:
![]() Cytat:
Nadia upodobala sobie moje stopy i klapki, jak lezy na podlodze podpelzuje i zaczepia mnie ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- ewelajna wejdz na poczte, otworz swoja wiadomosc, u samej gory jest okienko etykiety, kliknij, rozwin liste i wybierz swoja nazwe ![]() Super z was rodzinka, a Ty bardzo wyszczuplalas, gdyby dziewczyny nie napisaly ze to Ty to chyba bym nie poznala ![]() edit: "etykiety" sa obok okienka "wiecej", teraz zauwazylam ze sa niepodpisane. Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-10-19 o 16:06 |
||||||
|
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
Rybka, dziękuję
Zdjatka oznakowane!Dzięki za komplement, ale co do tej szczupłości to nie wróciłam do wagi sprzed ciąży. Tzn wróciłam podczas pobytu w Pl, tu z nów przybrałam kg i tak się trzyma. Generalnie nie narzekam, ale nad brzuchem chciałabym ciut popracować. Poza tym spacery robią swoje! Obejżałam przy okazji pozostałe zdjęcia ![]() Rybka, bardzo ładnie wyglądasz! W czerwonym Ci do twarzy A Nadia w tej sukieneczce jak księżniczka!Monia, Hania spogląda bardzo rezolutnie, a obiadek chyba Jej smakował hehe Mama d śmiesznie się Zosia nakryła miśkiem. Ona tak sobie spała?? Gosia, wyglądasz jak nastolatka, taka szczupła jesteś i ta fryzurka do tego! Emigra, właśnie pochwal się jaki kolor? Ja ostanio przyciemniłam swoje na ciemniejszy rudy. Monia, a nie wiem czy zauważyłaś, ale pytałam o Twój kolor bo jest po prostu przepiękny. Robiłaś czymś czy to Twój? O, chyba ktoś się obudził i będzie głodny
|
|
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a przepraszam juz pisze jaki mam kolor na wlosach, bo to nie jest moj naturalny, to casting/rich honey. |
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nas na sylwestra wyciagaja z domu, nie pomagaja tlumaczenia ze bedziemy przed przeprowadzka, ze chcemy spokoju, ze dziecko nasze dac babci na noc to takie nie hop siup ... masakra. Ja w sumie juz w lipcu przyciemnilam wloski wczesniej mialam taki jasny blond, ale po kilku myciach robil sie slomkowy kolor co mi sie nie podobalo ... w licpu scielam wlosy w koncu i pozniej pofarbowalam na blond, ale taki zblizony do mojego naturalnego teraz polozylam nowosc Schwarzkopf'a na glowe ktory jest jakby maska farbujaca super sprawa, bardzo fajnie sie naklada - jak maseczke na wlosy, zadnych miseczek, pedzelkow, paluchami w rekawiczkach sie naklada, 30 minut i zmywamy. Kolor mi sie podoba, zobaczymy jaki bedzie po kilku myciach - mam migdalowy blond jutro moze cykne fotke to Wam sie pokaze Bylysmy z niunia na spacerku i zakupkach. Julcia dostaje od kilku dni bule swieza w rece - jeny jaka frajda dzieki temu na spacerze nie marudzi, a wymemla ten kawalek bulki doszczetnie hehe dzisiaj ludzie sie usmiechali jak ja widzieli wijaca sie w wozku wokol tej bulki hahaha od 16.05 mloda spi - tak expresowego zasypiania nie pamietam ... byla aktywna od 12.30 do tej 16, jak wzielam ja na rece to przytulila sie i zasnela ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- A co do wagi to moja na domowej wazy 7,1 kg- w ubraniach, pampersie. Mysle ze 6,9-7 mozna liczyc. Miesiac temu wazya 6,7 kg wiec tez nie przybrala za duzo.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2980 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
MAMY PIERWSZY ZABEK HIHIHI wlasnie wystukalam
Jula sobie wziela moj palec do gryzienia ale cos mnie tam zakulo i sprawdzilam lyzeczka i stuka pieknie pereleczka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2982 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Święta prawda - wychodzę z takiego samego założenia ![]() kurcze, coś cytowanie nie wchodzi jak należy. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- o teraz cytowanie zadziałało więc będzie hurtem ![]() samiusieńka, też byłam zdziwiona bo wygląda jakby ktoś ją tym pieskiem przykrył a ona coraz częściej tak się nim nakrywa bo jak zasypia to go podnosi obiema łapkami i mu opowiada i opowiada az zaśnie. Potem się układa na boczek a piesek zostaje. Wczoraj spała z nim jak to TŻ określił jak z chłopakiem, przerzucił mu rączkę przez tyłów i spała na jego boku ![]() Cytat:
uwielbiam ten moment |
||
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my nic
|
|
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja znów zaginełam ale to nic.Paskudny dzień,pada od rana,więc kisimy się w domu.Mały póki co śpi,a od rana mi wojował. ![]() Dostałam dzisiaj reklame na maila i min to->fajne łóżko,ale to dla starszaka. http://direct.asda.com/Disney-Cars-T...cm_vc=PPCXSLTP A od babci i dziadka dostaliśmy paczke,dwie pary rajstopek dla małego,skarpetki z absami,czapke i w gratisie mi się też dostało,mamuśka kupiła i wysłała mi dwie pary majtek Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-19 o 17:47 |
|
|
|
#2985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze szczerbolek
ale ponoć im później zęby wychodzą tym lepiej. ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Naprawde,dziękuje to miłe A wszystko ok w sumie to mały dokazuje,udzielam się też w innym wątku.I jakoś nie umiem tego rozdzielić by jednocześnie na dwóch się udzielać |
|
|
|
#2987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo wagi,byliśmy wczoraj na ważeniu małego i nasz klocem waży 9,4 kg.Jak słodko A to dlatego,że mój szogun wariuje przed każdym zasypianiem,przewraca się jak go odwracam to się buntuje.Ostatnio na brzuchu zasypia i wczoraj się przebudził,podniósł głowe popatrzył na mnie,po czym spowrotem położył głowe i zasnął ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Wiem,przepraszam
|
|
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Język bierze na bok i tak go zawija w rulon czasami. I się zastanawiam czy to jego zabawa,czy co albo robi takie zdziwko i "mówi" yyyyy.No,ale to ostatnie to sobie wymyślił jako zabawe.---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Aha,chyba że tak.No,ale wyjdą pewnie niedługo.Zresztą to wiesz,bo zabrzmiało jakbym cię uświadomiała ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- emigra,gratuluje ząbka ![]() ewelajna,to oby ząbki szybko wyszły i współczuje nocki.cytrynko,już macie 5 ząbków wow
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-19 o 17:58 |
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam foto jak młody zasnął przytulony do konika,tzn objął go mam nadzieje,że jak dziewczyne |
|
|
|
|
#2992 | ||
|
Zakorzenienie
|
emigra,a co do komentarza znajomej
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- To nie fajnie,człowiek płaci składki a do lekarza ciężko się dostać. |
||
|
|
|
#2993 | ||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia jak samopoczucie? |
|
|
|
|
#2995 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Ania zasypia
|
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
Matylda załapała o co chodzi z niekapkiem
![]() Po dłuższej sesji obgryzania, wzięła kilka łyczków, w sumie wypiła z 40 ml. Teraz chasa na dywanie, siada sobie w szrokim szpagacie, smiesznie to wyglada. Ale nie siada sama, tylko jak się podżwignie do stania lub klęczenia, potem się opuszcza do siadu i przetrzymuje czegoś jedną rączką. Jakoś u nas poszło na odwrót ![]() Emigra, gratulacje dla Julci z okazji ząbka!!! Czuję, że u nas ząbek też już blisko ![]() Idę na pyszną szpinakową kolację. |
|
|
|
#2998 |
|
Wtajemniczenie
|
Emigra brawo za zabka Julci
![]() Czesc Karinio ![]() Gosia zdrowka!! Ewelajna smacznego a co dokladnie wcinasz szpinakowego?Dawno Mravki I Malej nie bylo. |
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam na chwile zniknąć,bo obiad.A przy obiedzie była kupa,tak nam miło towarzyszył młody.Teraz skończyłam rozmawiać na skypie,a młody marudzi bo zmęczony,ale po co zamknąć oczy i spać skoro można powyć.
Za chwile nadrobie dalej ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
A może tak robi jak się poprostu na coś/kogoś złości??Oby to nie napięcie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

i drapie sie z calym rozmachem za ucho ..niczym pies, myslalam ze moze uszko ja boli, ale jak dotykam to nie placze...moze odkryla ze ma uszy... i to odstajace
My tez jak bylismy w spr paszportu to zastal nas deszcz, ale z nasza maluda to nawet nie planowalismy zwiedzania...

brawo
jak ja przeżyję ten dzień to będzie dobrze
...i jeszcze ze ona mi zazdrosci ze w domu bede siedziec a ona musi chodzic do pracy...no tak bo przeciez w domu z dzieckiem to wakacje normalnie![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A to dlatego,że mój szogun wariuje przed każdym zasypianiem,przewraca się jak go odwracam to się buntuje.Ostatnio na brzuchu zasypia i wczoraj się przebudził,podniósł głowe popatrzył na mnie,po czym spowrotem położył głowe i zasnął
Język bierze na bok i tak go zawija w rulon czasami.
i współczuje nocki.