|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
właśnie wróciłam z tesco
kupiłam młodemu 2 mleka bebilon comfort2 jedno jedyne 29,99 dwa obiadki i maseło a zapłaciłam tylko za obiadki i masełko dziadek mleko młodemu zasponsorował tzn Filipa pradziadek a teraz dup.a w troki i zmobilizować się na mój 20 minutowy wycisk z Chalean johnson trzeba spalić te szpyrki na boczkach , plecach i brzuchu
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2912 |
|
Rozeznanie
|
Hello
![]() wklaeję z fb bo młody się obudził my już po szczepieniu. Piotruś trochę popłakał, ale było jedno wkłucie bo skończyły się im szczepionki na pneumo. Po szczepieniu miał 38 temp ale dałąm czopek i spadło do 37,5 ( normalnie ma zazwyczaj tak 37,3 37,4) Waży 7,4 kg Panią dr zaniepokoił skrzywiony kręgosłup...jak siedzi to mu się w jednym miejscu wygina w łuk. Ja w domu też to zauważyłam...mam podawać D3 codziennie a nie jak wcześniej co 2 dni bo to może być przez jej niedobór i nie pozwalać małemu za często siedzieć, tylko kłaść go na półleżąco i za miesiąć do kontroli. Mam nadzieję że nie ma krzywicy :/
|
#2913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
dałam własnie Filipowi niekapek z tt od 6 miesiąca ten co był w zestawie butelek
zachwycony służy jako gryzak ale napić się też potrafi no i przynajmniej nie kapie Turbo jam za mną spociłam się jak mysz normalnie ale uwielbiam to pozytywne zmęczenie bo chyba jak się poce przy ćwiczeniach to szpyrka się spala troszkę ?
|
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
Dajesz czadu Chiqua
![]() Konia a ja to fakt od wczoraj w dosc dobrym humorze jestem i dzieki Bogu bo takie nastawienie jak mialam we wtorek to masakra jakas, dlugo bym tak nie pojechala ![]() a wlasnie zapomnialam napisac ze Rybka i Nadia i Ewelajna i Matylda wszystkie wygladacie slicznie!!! |
|
|
|
#2916 |
|
Rozeznanie
|
Oh, w końcu tż wrócił i zajął się teraz Piotrusiem i mam czas dla siebie. Szczelę sobie kawę i zjem tiramisu, a co!
![]() Tż cały tydzień po pracy miał coś do załatwienia i dopiero dziś ma chwilę czasu za nim Piotruś pójdzie spać żeby się nim zająć. Piotruś strasznie marudny po szczepieniu! Dziś sprzedaliśmy w końcu po 3 miesiącach to auto nie zarobiliśmy tyle ile chcieliśmy ale tż pojechał do salonu opla i tam go skupili więc już się w końcu pozbyliśmy tego pożeracza paliwa no i mamy trochę gotówki którą trzeba jakoś rozmyślnie zainwestować ![]() Idę robić kawusię
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję że mu się to odmieni bo będę go chciała powoli odstawiać od piersi...
|
|
#2919 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczyny!
Baaardzo dziękujemy za życzenia Miałyśmy dziś szczepienie i po nim była strasznie marudna i dlatego pewnie już zasnęła. Nie przybyła za dużo, bo waży 6640g, ale zrobiła na nowej pani doktor wrażenie jakby była strasznie mądra. Pani doktor powiedziała, że ma coś w oczach takiego niesamowitego Mamy juz normalnie rozszerzać dietę i mięsko podawać i żółtko też. Powiedziała, że widać, że dziecko nie jest głodzone więc się w ogóle nie przejmujemy, że przybiera jak inne. Ale jestem skonana... normalnie ostatnio jadłam śniadanie, a potem złapałam tylko jabłko w biegu i trzy kromeczki pieczywa chrupkiego, bo nie było czasu nic innego zrobić - nawet na rękach marudziła. Najlepiej było w naszym dużym łóżku w sypialni przy zasłoniętych oknach i włączonej muzyce relaksacyjnej - przytulała się do mnie, wędrowała trochę na brzuszku (już coraz wyżej brzuch podnosi na nóżkach, ale jeszcze się przemieszczać tak nie umie) i bawiła się moimi włosami - tylko czasem pociągnęła mocniej Męża nie ma jeszcze i powinnam pisać pracę dyplomową bo jutro seminarium, ale chyba sobie odpuszczę i trochę odpocznę... Nikii najlepszego dla Oskarka |
|
|
|
#2920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2921 |
|
Rozeznanie
|
w Katowicach na Trzech Stawach MMCars
|
#2922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie chyba nie będę się długo zastanawiała, tylko przygotuję się odpowiednio na rozmowę z szefem, podrukuję wszystkie przepisy i wytyczne aby przypadkiem nie musiał szukać z żoną jak to "rozwiązać". Czas po pracy ucieka mi między palcami, mija godzina i już trzeba iść spać. A w pracy się nudzę, bo od poniedziałku szef nie miał czasu zaakceptować oferty ani przygotować cenników. I robota mi stoi. Bo jak prosiłam panią dyrektor to powiedziala, że ona tego nie zrobi tylko mam iśc do szefa (to na złość, bo ona takie rzeczy najczęściej szykuje!). Cytat:
Cytat:
|
|
#2923 |
|
Zadomowienie
|
ahaaa bo mój mężu w środuli pracuje
kawałek dalej
|
|
|
#2924 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2925 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymajcie kciuki ![]() Konia, te podobieństwo może wynika z tego, że Pan w sklepie powiedział, że Inglesinia to tańszy odpowiednik Maclarena. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
:- ) ??Pewnie, jak nie ma potrzeby to trzeba jeździć jak najdłużej w porządnie stabilnych wózkach z dobrą amortyzacją. |
||||
|
|
|
#2926 |
|
Rozeznanie
|
mama d - ja tam bym Ci dała już dostęp do maila ale Karolca tu jest szefową
![]() aha a skupują używane samochody czy tylko biorą w rozliczeniu? ale i tak już po ptokach
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
mama d, ile ząbków ma już Zosia! I jakie wielkie, niebieskie oczy.
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
chwale sie dwiema jedynkami na gorze
juz 5 zabkow mamy
|
|
|
|
#2929 |
|
Raczkowanie
|
6
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- chcę przesłać film jak Zocha pożera chrupka ale coś nie idzie ... najwyżej dojdzie podwójnie za jakiś czas. Ilość jej zębów mnie zdumiewa ![]() Laseczki .. no no no niezłe jesteście a dzieciaczki ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- no no no brawo
|
|
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() MAteuszek nieznośny, wiec nie mam czasu na nic, wychodza nam dwie górne jedynki, nie myslalam ,ze z tymi zabkami tak szybko to bedzie szło ![]() dzis dwie rzadkie kupy, wiec pokrywałoby sie z ząbeczkami, do tego nie wiem czy Mateuszek ma nowy dziwny tik czy ma katar, ale tak dziwnie pociąga nosem, jak spi to normalnie oddycha i nic mu z noska nie cieknie, a robi takie dziwne miny jakby miał stado kóz w nosie ![]() piekna pogoda u nas, wiec spedzamy czas na dworze ![]() dobranoc dziewczyny
|
#2931 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Coś nie mam zbytnio okazji rozmawiać z mężem, czas nam nie pozwala, jak nie dzieci to on zajęty i tak dziś tylko raz rozmawialiśmy... Byłam na mailu ![]() Gosia To prawda, że Eryk do Ciebie podobny Ładny chłopak z niego i wcale nie taki mocno gruby ;pEwelajna Matylda jest śliczna i słodziutka Zresztą Ty też jesteś bardzo ładna kobieta, chyba pierwszy raz się nam pokazałaś, bo nie widziałam wcześniej ;DMama d Zosia jest super, pięknie się chwali zębolami Mama też mogła by się nam ujawnić ![]() natkulec Dziękuję, że jeszcze raz wysłałaś książkę na maila, bardzo ciekawa , muszę ja jednak dokładnie przeczytać.
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
u nas mlody ma 37 temp zobaczymy co dalej moze nie wzrosnie
|
|
|
|
#2933 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo
Ekspresowo idą mu zębole
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
Idę dziś wcześniej spać.. tak się napatrzyłam dziś na monitor, że boli mnie głowa.
buziaki i do jutra ... jutro znowu sama więc może być krucho z wolniejszą chwilą, a tym czasem udanej nocki |
|
|
|
#2936 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko jak zrobić aby taki maluch nie siedział przynajmniej u mnie by to było nie możliwe bo Oskar to krzyczy jak nie siedzi ![]() aby to ni była krzywicaCytat:
miałam ćwiczyć zumbę i co ?? jajco.... brak czasu.. bo w dzień ciągle z młodym jak nie spacer to muszę z nim spać lub się bawić u kogoś posiedzi 5 min i ryk bo do mamy. A wieczorem już mi się nie chce... No ale może nie muszę:P bo od 3 osób ostatnio usłyszałam "ale Ty schudłaś" no ale ja sama widzę że mam flaka na brzuchu i z tym bym chciała coś zrobić Cytat:
za sprzedaż autka ![]() Cytat:
![]() ![]() bierz przykład z Karolci i zrób sama - samowyzwalacz :P |
||||
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsza wycieczka autobusem udana
Oskar był grzeczny tylko musiałam wyjąć go z wózka i siedział mi na kolanach i szczerzył dwie perełki do wszystkich ludzi bo jak wsiadałam to zaczął zamykać drzwi i jakby nie krzyk ludzi to wózek byłby przygnieciony... ślepy chyba jakiś tym bardziej że wsiadałam przednimi drzwiami i jak podjeżdżał to widział że stoję jedna jedyna na przystanku z wózkiem.W US Oskar był aniołkiem chyba wystraszył się powagi urzędu został wycałowany przez ciocie egzekucyjne i nie bał się być u nich na rękach , oczywiście zerkał czy w pobliżu jest matka ![]() Jechałam autobusem z wózkiem a TŻ wziął fotelik i po pracy po Nas przyjechał. Napisałam mu eska że jak będzie pod urzędem to ma dać strzała i wejść i zabrać już wózek do pakowania. I co się okazało??!! TŻ wchodzi zabiera wózek a ochroniarz z US wylatuje za nim i "stać co Pan zabiera wózek??" a TŻ "że to jego" a ten z pytaniem "a na pewno jest Pan ojcem dziecka??" ( Oskar nie spał dziś od 11 do ok 17. Od dziadków na pół roczku dostał spodnie na zimę ocieplane i mleko Potem poszliśmy na spacer i była 30min drzemka. Ok 18.30 kąpiel - mój syn wyczaił że jak uderza rączką o wodę to woda pluska i tak wszystko mamy potem ochlapane a ten się cieszy a jak wyciągam z wody to wielki płacz bo matka psuje najlepszą zabawę.Trudno dziś go było uspać chyba za dużo wrażeń ale się udało spał ładnie godz dopóki do TŻ nie przyjechał kumpel na moto Trochę się rozpisałam a tu jeszcze coś z meila ![]() Tynka na 2 zdj Mateuszek ma świetną minkę a z Ciebie niezła laska jest mama d Zosia to ślicznotka a jak dużo ząbków juz ma czekamy na Twoje zdjęcie ![]() Gosia świetne zdjęcia i rodzinka fajna a to byliście w jakimś muzeum??a przyznać się kto posłał zdjęcia z pobytu z Polsce z sierpnia?? bo wybaczcie ale nie umiem rozszyfrować a zdjęcia są świetne tak samo jak osoby na nich ![]() Mój TŻ poszedł już spac jakieś 30min temu - borok zmęczony bo ostatnio po całych dniach robi... Ja też idę bo coś wydaje mi się że będzie dużo pobudek w nocy ;/ wybaczcie że w 2 postach ale wyskakuje mi "przeładowanie grafiką ;/" macie też tak czasem ?? idzie to jakoś obejść aby w jednym poście wszystko szło? Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-10-18 o 22:05 |
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony lepiej tak niz mial by "nie zauwazyc" ze ci ktos wozek ukradl np
|
|
|
|
|
#2939 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Troche jakby zaczal sie wydluzac teraz,moze nie bedzie przez to tak pulpetowato wygladac Dla mnie jest i tak osmym cudem swiata ![]() Cytat:
Tak,bylismy w muzeum nauki i przemyslu.Skladalo sie z pieciu budynkow,ogromne!Wiki bardzo sie podobalo,jeden budynek to wszystko wlasciwie dla dzieci,mogly robic najrozniejsze eksperymenty.Bardzo fajnie bylo
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
Jestem pierwsza z rana
![]() Prznajmniej jako tako sie wyspalam bo poszlam spac przed 10 wczoraj
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

kupiłam młodemu 2 mleka bebilon comfort2 jedno jedyne 29,99
dwa obiadki i maseło
a zapłaciłam tylko za obiadki i masełko 

:- ) ??
przynajmniej u mnie by to było nie możliwe bo Oskar to krzyczy jak nie siedzi
aby to ni była krzywica