Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 14:55   #2911
cziqua
Zadomowienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

właśnie wróciłam z tesco kupiłam młodemu 2 mleka bebilon comfort2 jedno jedyne 29,99 dwa obiadki i maseło a zapłaciłam tylko za obiadki i masełko dziadek mleko młodemu zasponsorował tzn Filipa pradziadek a teraz dup.a w troki i zmobilizować się na mój 20 minutowy wycisk z Chalean johnson trzeba spalić te szpyrki na boczkach , plecach i brzuchu

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:53   #2912
karo_z
Rozeznanie

Hello

wklaeję z fb bo młody się obudził
my już po szczepieniu. Piotruś trochę popłakał, ale było jedno wkłucie bo skończyły się im szczepionki na pneumo. Po szczepieniu miał 38 temp ale dałąm czopek i spadło do 37,5 ( normalnie ma zazwyczaj tak 37,3 37,4) Waży 7,4 kg Panią dr zaniepokoił skrzywiony kręgosłup...jak siedzi to mu się w jednym miejscu wygina w łuk. Ja w domu też to zauważyłam...mam podawać D3 codziennie a nie jak wcześniej co 2 dni bo to może być przez jej niedobór i nie pozwalać małemu za często siedzieć, tylko kłaść go na półleżąco i za miesiąć do kontroli. Mam nadzieję że nie ma krzywicy :/
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:48   #2913
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
ale dziś błogo - TŻ jest w domu, ugotował obiad, położył siebie i małą do spania a ja mam wolne
wczoraj zepsuł nam się wózek i powoli rozglądam się za nowym bo ten ma na karku wczorajszą awarie i poważne lutowanie szkieletu no a do tego dziurę w kole wielkości palca no i dętka też jest trachnięta, w sobotę mamy to naprawiać.
Macie jakieś upatrzone już spacerówki?
Choruje na Chicco Lite Way ale waham się co do małych przednich kółek. TŻ chce taki: http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E

Boję się kolejnej wtopy - już jedną spacerówkę kupiłam i szybko sprzedałam, bo miałam wrażenie, że wózek rozpadnie się na dziurach no a Zosia będzie miała trzęsawice i wstrząs mózgu

macie jakieś doświadczenie? Najważniejsza jest dla mnie waga wózka.
mam doswiadczenie z dwoma wozkami, jeden to terenowiec z duzymi pompowanymi kolami, mam tutaj takie wertepy ze hoho, wszedzie wjade, Hanka sobie spi w najlepsze na wybojach, wozek to babymerc. polecam, ale jest ciezki, do bagaznika ciezko mi go samej wlozyc....dlatego mam jeszcze Graco na malych kolkach, taki wozek na miasto i leciutki, ale na droge polna to balabym sie nim wyjechac bo te koleczka to troche takie chwiejne sa (no ale ja kupilam uzywke, ale do bagaznika chowam szybciutko, jest poreczny, na miasto jest ok...o ile nie ma duzych dziur.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 17:29   #2914
cziqua
Zadomowienie

dałam własnie Filipowi niekapek z tt od 6 miesiąca ten co był w zestawie butelek zachwycony służy jako gryzak ale napić się też potrafi no i przynajmniej nie kapie Turbo jam za mną spociłam się jak mysz normalnie ale uwielbiam to pozytywne zmęczenie bo chyba jak się poce przy ćwiczeniach to szpyrka się spala troszkę ?

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-10-18, 17:50   #2915
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dajesz czadu Chiqua

Konia
a ja to fakt od wczoraj w dosc dobrym humorze jestem i dzieki Bogu bo takie nastawienie jak mialam we wtorek to masakra jakas, dlugo bym tak nie pojechala

a wlasnie zapomnialam napisac ze Rybka i Nadia i Ewelajna i Matylda wszystkie wygladacie slicznie!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 17:52   #2916
karo_z
Rozeznanie

Oh, w końcu tż wrócił i zajął się teraz Piotrusiem i mam czas dla siebie. Szczelę sobie kawę i zjem tiramisu, a co!

Tż cały tydzień po pracy miał coś do załatwienia i dopiero dziś ma chwilę czasu za nim Piotruś pójdzie spać żeby się nim zająć.

Piotruś strasznie marudny po szczepieniu!

Dziś sprzedaliśmy w końcu po 3 miesiącach to auto
nie zarobiliśmy tyle ile chcieliśmy ale tż pojechał do salonu opla i tam go skupili więc już się w końcu pozbyliśmy tego pożeracza paliwa no i mamy trochę gotówki którą trzeba jakoś rozmyślnie zainwestować

Idę robić kawusię

Stary 2012-10-18, 17:59   #2917
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
dałam własnie Filipowi niekapek z tt od 6 miesiąca ten co był w zestawie butelek zachwycony służy jako gryzak ale napić się też potrafi no i przynajmniej nie kapie Turbo jam za mną spociłam się jak mysz normalnie ale uwielbiam to pozytywne zmęczenie bo chyba jak się poce przy ćwiczeniach to szpyrka się spala troszkę ?
O zapomnialam sie pochwalic ze Anka 'zalapala' niekapek, ten z TT od 4ms. Zeby za uszka chetnie chwytac to nie ale jak jej sie chce pic i jej przyloze do dziubka to ladnie pije!
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 18:04   #2918
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
O zapomnialam sie pochwalic ze Anka 'zalapala' niekapek, ten z TT od 4ms. Zeby za uszka chetnie chwytac to nie ale jak jej sie chce pic i jej przyloze do dziubka to ladnie pije!
super! Piotruś też go ma ale niebardzo mu idzie picie z niego. Kupiłam też doidy i parę łyków zrobi i więcej nie chce. Myślę że on poprostu nie chce nic innego pić oprócz mojego mleczka.
Mam nadzieję że mu się to odmieni bo będę go chciała powoli odstawiać od piersi...

Stary 2012-10-18, 18:09   #2919
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczyny!
Baaardzo dziękujemy za życzenia Rzeczywiście Hania dziś skończyła 6miesięcy Zrobiła matce prezent i już poszła spać - ciekawe czy na noc już czy jeszcze zamierza zrobić sobie przerwę na zabawę...
Miałyśmy dziś szczepienie i po nim była strasznie marudna i dlatego pewnie już zasnęła. Nie przybyła za dużo, bo waży 6640g, ale zrobiła na nowej pani doktor wrażenie jakby była strasznie mądra. Pani doktor powiedziała, że ma coś w oczach takiego niesamowitego Ja mówię, że też to widzę, ale matką jestem więc to nieobiektywne
Mamy juz normalnie rozszerzać dietę i mięsko podawać i żółtko też. Powiedziała, że widać, że dziecko nie jest głodzone więc się w ogóle nie przejmujemy, że przybiera jak inne.
Ale jestem skonana... normalnie ostatnio jadłam śniadanie, a potem złapałam tylko jabłko w biegu i trzy kromeczki pieczywa chrupkiego, bo nie było czasu nic innego zrobić - nawet na rękach marudziła. Najlepiej było w naszym dużym łóżku w sypialni przy zasłoniętych oknach i włączonej muzyce relaksacyjnej - przytulała się do mnie, wędrowała trochę na brzuszku (już coraz wyżej brzuch podnosi na nóżkach, ale jeszcze się przemieszczać tak nie umie) i bawiła się moimi włosami - tylko czasem pociągnęła mocniej
Męża nie ma jeszcze i powinnam pisać pracę dyplomową bo jutro seminarium, ale chyba sobie odpuszczę i trochę odpocznę...

Nikii najlepszego dla Oskarka
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 18:09   #2920
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Oh, w końcu tż wrócił i zajął się teraz Piotrusiem i mam czas dla siebie. Szczelę sobie kawę i zjem tiramisu, a co!

Tż cały tydzień po pracy miał coś do załatwienia i dopiero dziś ma chwilę czasu za nim Piotruś pójdzie spać żeby się nim zająć.

nie zarobiliśmy tyle ile chcieliśmy ale tż pojechał do salonu opla i tam go skupili więc już się w końcu pozbyliśmy tego pożeracza paliwa no i mamy trochę gotówki którą trzeba jakoś rozmyślnie zainwestować

Idę robić kawusię
a w którym salonie sprzedawaliście?

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-10-18, 18:19   #2921
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
a w którym salonie sprzedawaliście?
w Katowicach na Trzech Stawach MMCars

Stary 2012-10-18, 18:21   #2922
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Heja

Karolca przy pracy na 1/2 etatu , jeśli pracownik pracuje w systemie 4 godzinie dziennie urlopu jest 26 dni , bo przysługuje mu 104 godziny urlopu , a jego dzień pracy to 4 godziny i jak się podzieli wychodzi jak w pysk strzelił 26 dni.Też kiedyś nad tym myślalam, bo moja mama miałą taki system pracy .Gdybyś pracowała np. 8 godzin dziennie, ale co drugi dzień to byś miała 13 dni.
http://praca-kobiet.wieszjak.pl/czas...pol-etatu.html
O, fajnie, że mi o tym powiedziałaś
W takim razie chyba nie będę się długo zastanawiała, tylko przygotuję się odpowiednio na rozmowę z szefem, podrukuję wszystkie przepisy i wytyczne aby przypadkiem nie musiał szukać z żoną jak to "rozwiązać".
Czas po pracy ucieka mi między palcami, mija godzina i już trzeba iść spać. A w pracy się nudzę, bo od poniedziałku szef nie miał czasu zaakceptować oferty ani przygotować cenników. I robota mi stoi. Bo jak prosiłam panią dyrektor to powiedziala, że ona tego nie zrobi tylko mam iśc do szefa (to na złość, bo ona takie rzeczy najczęściej szykuje!).

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość

Teraz w Realu za 79,85zł. jest aż 132 sztuki!!
Karolca zapłaciła ok. 0,80gr za szt. a tam wychodzi 0,60gr./szt.
Chyba jadę po pampersy :P
Dojazd do Reala i z powrotem do dla mnie koszt około 20 zł, więc kompletnie mi się nie opłaca (i prawie godzina w jedną stronę).

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
A tu patrzcie jakie mamy szczescie :
http://misspry.wordpress.com/2012/10...-dzieci-smoka/
Ja jestem tygrys i będzie "wojna" w domu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 18:33   #2923
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
w Katowicach na Trzech Stawach MMCars
ahaaa bo mój mężu w środuli pracuje kawałek dalej

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-10-18, 19:39   #2924
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

kupilam jej troche jedzonka, dziewczyny w UK u mnie w tesco maly sloiczek polskiego jedzonka kosztuje 55p a w polskich sklepach jest po £1.10, wiadomo trzeba wspierac male podmioty gospodarcze...ale dlaczego mam na tym tracic?
A u mnie w Tesco nie ma sloiczkow polskich

Cytat:
Macie jakieś upatrzone już spacerówki?
Choruje na Chicco Lite Way ale waham się co do małych przednich kółek. TŻ chce taki: http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E
Ja jezdze spacerowka co mam w stelazu od gondoli.O mniejszej/lzejszej pomysle jak Eryk bedzie mial roczek.
Stary 2012-10-18, 19:53   #2925
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja mam maclarena , też trzęsie troszkę , ale nie aż tak jak niektóre parasolki, ma zawieszenie miękki,myślę,że po przejściu z pompowanych kół to zawsze się ma takie wrażenie przy innych wózkach z małymi kółkami, juz pisałam póki będę mogła będę jeździć tą spacerówką ciężką co mam teraz, bo zima przed nami....ale gdybym musiała zmieniać na parasolkę to bym wzięła tą co mam ,to są wytrzymałe wozki, można je dobrze sprzedać jestem zadowolona , ale nie kupiłabym chyba czarnego , bo widać kurz mocno , w zamian nie widać plam gdyby coś nie chciało zejść
myślę,ze warto zwrócić uwagę na to czy mozna demontować cały materiał , bo przy dziecku , ktore będzie jadło w wózku, będzie wskakiwało do niego prosto z błotka to jest ważne, no i czasem się może zdarzyć siuś przy odpieluszkowaniu

widzę,że ten na którego choruje Twój tż jest podobny do tego mojego bardzo
Ten Maclaren to za mną chodzi i nie może się odczepić :P jak zaczął mi się podobać kilka lat temu to nie chce dać mi spokoju - właśnie TŻ dzowni do babki z ogłoszenia, kupimy (mam nadzieję) Używkę w baaardzo dobrym stanie trzymajcie kciuki

Konia, te podobieństwo może wynika z tego, że Pan w sklepie powiedział, że Inglesinia to tańszy odpowiednik Maclarena.

Cytat:
właśnie wróciłam z tesco kupiłam młodemu 2 mleka bebilon comfort2 jedno jedyne 29,99 dwa obiadki i maseło a zapłaciłam tylko za obiadki i masełko dziadek mleko młodemu zasponsorował tzn Filipa pradziadek a teraz dup.a w troki i zmobilizować się na mój 20 minutowy wycisk z Chalean johnson trzeba spalić te szpyrki na boczkach , plecach i brzuchu
Podziwiam i szczerze zagrzewam do walki

Cytat:
mam doswiadczenie z dwoma wozkami, jeden to terenowiec z duzymi pompowanymi kolami, mam tutaj takie wertepy ze hoho, wszedzie wjade, Hanka sobie spi w najlepsze na wybojach, wozek to babymerc. polecam, ale jest ciezki, do bagaznika ciezko mi go samej wlozyc....dlatego mam jeszcze Graco na malych kolkach, taki wozek na miasto i leciutki, ale na droge polna to balabym sie nim wyjechac bo te koleczka to troche takie chwiejne sa (no ale ja kupilam uzywke, ale do bagaznika chowam szybciutko, jest poreczny, na miasto jest ok...o ile nie ma duzych dziur.
to są właśnie te różnice w solidnych wozach z duzymi kołami a tymi dojazdówkami .. ale nie mam gdzie wózka zostawiać, bo kiedy sąsiedzi chodzą po ziemniaki do piwnicy (WTF?!) to mój wózek im przeszkadza więc pozostaje mi go wnosić za każdym razem. Biorąc pod uwagę moje dwa spacery dziennie, wagę wózka (18kg) i Zosi (10kg) to muszę mieć nowy wózek na gwałt

Cytat:
Dajesz czadu Chiqua

Konia
a ja to fakt od wczoraj w dosc dobrym humorze jestem i dzieki Bogu bo takie nastawienie jak mialam we wtorek to masakra jakas, dlugo bym tak nie pojechala

a wlasnie zapomnialam napisac ze Rybka i Nadia i Ewelajna i Matylda wszystkie wygladacie slicznie!!!
Kochane, czy ja już nie zasłużyłam na dostęp do m@ila :- ) ??

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Ja jezdze spacerowka co mam w stelazu od gondoli.O mniejszej/lzejszej pomysle jak Eryk bedzie mial roczek.
Pewnie, jak nie ma potrzeby to trzeba jeździć jak najdłużej w porządnie stabilnych wózkach z dobrą amortyzacją.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 20:05   #2926
karo_z
Rozeznanie

mama d - ja tam bym Ci dała już dostęp do maila ale Karolca tu jest szefową

Cytat:
ahaaa bo mój mężu w środuli pracuje kawałek dalej
aha a skupują używane samochody czy tylko biorą w rozliczeniu? ale i tak już po ptokach

Stary 2012-10-18, 20:33   #2927
karolca
Zakorzenienie

mama d, ile ząbków ma już Zosia! I jakie wielkie, niebieskie oczy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-10-18, 20:46   #2928
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

chwale sie dwiema jedynkami na gorze juz 5 zabkow mamy
Stary 2012-10-18, 20:58   #2929
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
mama d, ile ząbków ma już Zosia! I jakie wielkie, niebieskie oczy.
6

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

chcę przesłać film jak Zocha pożera chrupka ale coś nie idzie ... najwyżej dojdzie podwójnie za jakiś czas.
Ilość jej zębów mnie zdumiewa

Laseczki .. no no no niezłe jesteście a dzieciaczki sama słodycz

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość

no no no brawo
Stary 2012-10-18, 21:07   #2930
tynka88
Zadomowienie

dobry wieczór

MAteuszek nieznośny, wiec nie mam czasu na nic, wychodza nam dwie górne jedynki, nie myslalam ,ze z tymi zabkami tak szybko to bedzie szło

dzis dwie rzadkie kupy, wiec pokrywałoby sie z ząbeczkami, do tego nie wiem czy Mateuszek ma nowy dziwny tik czy ma katar, ale tak dziwnie pociąga nosem, jak spi to normalnie oddycha i nic mu z noska nie cieknie, a robi takie dziwne miny jakby miał stado kóz w nosie

piekna pogoda u nas, wiec spedzamy czas na dworze

dobranoc dziewczyny

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 21:16   #2931
Roksape
Zadomowienie

Witam

Coś nie mam zbytnio okazji rozmawiać z mężem, czas nam nie pozwala, jak nie dzieci to on zajęty i tak dziś tylko raz rozmawialiśmy...

Byłam na mailu

Gosia
To prawda, że Eryk do Ciebie podobny Ładny chłopak z niego i wcale nie taki mocno gruby ;p

Ewelajna
Matylda jest śliczna i słodziutka Zresztą Ty też jesteś bardzo ładna kobieta, chyba pierwszy raz się nam pokazałaś, bo nie widziałam wcześniej ;D

Mama d
Zosia jest super, pięknie się chwali zębolami Mama też mogła by się nam ujawnić

natkulec
Dziękuję, że jeszcze raz wysłałaś książkę na maila, bardzo ciekawa , muszę ja jednak dokładnie przeczytać.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 21:21   #2932
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

u nas mlody ma 37 temp zobaczymy co dalej moze nie wzrosnie
Stary 2012-10-18, 21:25   #2933
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

Mama d
Zosia jest super, pięknie się chwali zębolami Mama też mogła by się nam ujawnić
Mamie nie ma kto zrobić zdjęcia

Cytat:
u nas mlody ma 37 temp zobaczymy co dalej moze nie wzrosnie
Ojej, to dużo wytrwałości i zdrówka życzę
Stary 2012-10-18, 21:25   #2934
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo Ekspresowo idą mu zębole

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-10-18, 21:28   #2935
mama d
Raczkowanie

Idę dziś wcześniej spać.. tak się napatrzyłam dziś na monitor, że boli mnie głowa.
buziaki i do jutra ...
jutro znowu sama więc może być krucho z wolniejszą chwilą, a tym czasem udanej nocki
Stary 2012-10-18, 22:03   #2936
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Hello

wklaeję z fb bo młody się obudził
my już po szczepieniu. Piotruś trochę popłakał, ale było jedno wkłucie bo skończyły się im szczepionki na pneumo. Po szczepieniu miał 38 temp ale dałąm czopek i spadło do 37,5 ( normalnie ma zazwyczaj tak 37,3 37,4) Waży 7,4 kg Panią dr zaniepokoił skrzywiony kręgosłup...jak siedzi to mu się w jednym miejscu wygina w łuk. Ja w domu też to zauważyłam...mam podawać D3 codziennie a nie jak wcześniej co 2 dni bo to może być przez jej niedobór i nie pozwalać małemu za często siedzieć, tylko kłaść go na półleżąco i za miesiąć do kontroli. Mam nadzieję że nie ma krzywicy :/
no to ładnie już waży
tylko jak zrobić aby taki maluch nie siedział przynajmniej u mnie by to było nie możliwe bo Oskar to krzyczy jak nie siedzi
aby to ni była krzywica

Cytat:
Ja cię podziwiam
miałam ćwiczyć zumbę i co ?? jajco.... brak czasu.. bo w dzień ciągle z młodym jak nie spacer to muszę z nim spać lub się bawić u kogoś posiedzi 5 min i ryk bo do mamy. A wieczorem już mi się nie chce...
No ale może nie muszę:P bo od 3 osób ostatnio usłyszałam "ale Ty schudłaś" no ale ja sama widzę że mam flaka na brzuchu i z tym bym chciała coś zrobić

Cytat:

Idę robić kawusię
za sprzedaż autka

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A u mnie w Tesco nie ma sloiczkow polskich

też na razie nie myślę o spacerówce, zima idzie przyda się terenowy stelaż

Cytat:

Cytat:
Mamie nie ma kto zrobić zdjęcia

Ojej, to dużo wytrwałości i zdrówka życzę
bierz przykład z Karolci i zrób sama - samowyzwalacz :P
Stary 2012-10-18, 22:03   #2937
Nikii89
Zakorzenienie

Dzisiejsza wycieczka autobusem udana Oskar był grzeczny tylko musiałam wyjąć go z wózka i siedział mi na kolanach i szczerzył dwie perełki do wszystkich ludzi kierowcy autobusu należą się bo jak wsiadałam to zaczął zamykać drzwi i jakby nie krzyk ludzi to wózek byłby przygnieciony... ślepy chyba jakiś tym bardziej że wsiadałam przednimi drzwiami i jak podjeżdżał to widział że stoję jedna jedyna na przystanku z wózkiem.
W US Oskar był aniołkiem chyba wystraszył się powagi urzędu został wycałowany przez ciocie egzekucyjne i nie bał się być u nich na rękach , oczywiście zerkał czy w pobliżu jest matka
Jechałam autobusem z wózkiem a TŻ wziął fotelik i po pracy po Nas przyjechał. Napisałam mu eska że jak będzie pod urzędem to ma dać strzała i wejść i zabrać już wózek do pakowania. I co się okazało??!!
TŻ wchodzi zabiera wózek a ochroniarz z US wylatuje za nim i "stać co Pan zabiera wózek??" a TŻ "że to jego" a ten z pytaniem "a na pewno jest Pan ojcem dziecka??" () a TŻ "tak" i ochroniarz jeszcze do upewnienia "na pewno jest Pan mężem Moniki??" a ten znów że "tak" no i akurat szła koleżanka z działu i musiała potwierdzać
Oskar nie spał dziś od 11 do ok 17. Od dziadków na pół roczku dostał spodnie na zimę ocieplane i mleko
Potem poszliśmy na spacer i była 30min drzemka.
Ok 18.30 kąpiel - mój syn wyczaił że jak uderza rączką o wodę to woda pluska i tak wszystko mamy potem ochlapane a ten się cieszy a jak wyciągam z wody to wielki płacz bo matka psuje najlepszą zabawę.
Trudno dziś go było uspać chyba za dużo wrażeń ale się udało spał ładnie godz dopóki do TŻ nie przyjechał kumpel na moto i musiałam 30min bujac na rękach a potem jeszcze dochodzić i głaskać aż w końcu zasnął na dobre.

Trochę się rozpisałam a tu jeszcze coś z meila

Tynka na 2 zdj Mateuszek ma świetną minkę a z Ciebie niezła laska jest

mama d Zosia to ślicznotka a jak dużo ząbków juz ma czekamy na Twoje zdjęcie

Gosia świetne zdjęcia i rodzinka fajna a to byliście w jakimś muzeum??

a przyznać się kto posłał zdjęcia z pobytu z Polsce z sierpnia?? bo wybaczcie ale nie umiem rozszyfrować a zdjęcia są świetne tak samo jak osoby na nich

Mój TŻ poszedł już spac jakieś 30min temu - borok zmęczony bo ostatnio po całych dniach robi... Ja też idę bo coś wydaje mi się że będzie dużo pobudek w nocy ;/

wybaczcie że w 2 postach ale wyskakuje mi "przeładowanie grafiką ;/" macie też tak czasem ?? idzie to jakoś obejść aby w jednym poście wszystko szło?

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-10-18 o 22:05
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 22:23   #2938
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzisiejsza wycieczka autobusem udana Oskar był grzeczny tylko musiałam wyjąć go z wózka i siedział mi na kolanach i szczerzył dwie perełki do wszystkich ludzi kierowcy autobusu należą się bo jak wsiadałam to zaczął zamykać drzwi i jakby nie krzyk ludzi to wózek byłby przygnieciony... ślepy chyba jakiś tym bardziej że wsiadałam przednimi drzwiami i jak podjeżdżał to widział że stoję jedna jedyna na przystanku z wózkiem.
W US Oskar był aniołkiem chyba wystraszył się powagi urzędu został wycałowany przez ciocie egzekucyjne i nie bał się być u nich na rękach , oczywiście zerkał czy w pobliżu jest matka
Jechałam autobusem z wózkiem a TŻ wziął fotelik i po pracy po Nas przyjechał. Napisałam mu eska że jak będzie pod urzędem to ma dać strzała i wejść i zabrać już wózek do pakowania. I co się okazało??!!
TŻ wchodzi zabiera wózek a ochroniarz z US wylatuje za nim i "stać co Pan zabiera wózek??" a TŻ "że to jego" a ten z pytaniem "a na pewno jest Pan ojcem dziecka??" () a TŻ "tak" i ochroniarz jeszcze do upewnienia "na pewno jest Pan mężem Moniki??" a ten znów że "tak" no i akurat szła koleżanka z działu i musiała potwierdzać
Oskar nie spał dziś od 11 do ok 17. Od dziadków na pół roczku dostał spodnie na zimę ocieplane i mleko
Potem poszliśmy na spacer i była 30min drzemka.
Ok 18.30 kąpiel - mój syn wyczaił że jak uderza rączką o wodę to woda pluska i tak wszystko mamy potem ochlapane a ten się cieszy a jak wyciągam z wody to wielki płacz bo matka psuje najlepszą zabawę.
Trudno dziś go było uspać chyba za dużo wrażeń ale się udało spał ładnie godz dopóki do TŻ nie przyjechał kumpel na moto i musiałam 30min bujac na rękach a potem jeszcze dochodzić i głaskać aż w końcu zasnął na dobre.

Trochę się rozpisałam a tu jeszcze coś z meila

Tynka na 2 zdj Mateuszek ma świetną minkę a z Ciebie niezła laska jest

mama d Zosia to ślicznotka a jak dużo ząbków juz ma czekamy na Twoje zdjęcie

a przyznać się kto posłał zdjęcia z pobytu z Polsce z sierpnia?? bo wybaczcie ale nie umiem rozszyfrować a zdjęcia są świetne tak samo jak osoby na nich

Mój TŻ poszedł już spac jakieś 30min temu - borok zmęczony bo ostatnio po całych dniach robi... Ja też idę bo coś wydaje mi się że będzie dużo pobudek w nocy ;/

wybaczcie że w 2 postach ale wyskakuje mi "przeładowanie grafiką ;/" macie też tak czasem ?? idzie to jakoś obejść aby w jednym poście wszystko szło?
ochroniasz profesjonalnie podszedl do sprawy z drugiej strony lepiej tak niz mial by "nie zauwazyc" ze ci ktos wozek ukradl np
Stary 2012-10-18, 22:35   #2939
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Gosia To prawda, że Eryk do Ciebie podobny Ładny chłopak z niego i wcale nie taki mocno gruby ;p
Dzieki kochana
Troche jakby zaczal sie wydluzac teraz,moze nie bedzie przez to tak pulpetowato wygladac Dla mnie jest i tak osmym cudem swiata

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziekuje
Tak,bylismy w muzeum nauki i przemyslu.Skladalo sie z pieciu budynkow,ogromne!Wiki bardzo sie podobalo,jeden budynek to wszystko wlasciwie dla dzieci,mogly robic najrozniejsze eksperymenty.Bardzo fajnie bylo
Stary 2012-10-19, 07:28   #2940
Zia_
Zadomowienie

Jestem pierwsza z rana
Prznajmniej jako tako sie wyspalam bo poszlam spac przed 10 wczoraj
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości