|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobry nocka ok pobudka na papu 22 potem 1 ale musiałam tylko zabrać do siebie potem o 3 na papu i o 5.45 do 7 zabawa i pospaliśmy do 8.30. Mój TŻ jak zwykle w pracy;/ Jak na razie u Nas jakieś 5-7 stopni .. brrrr Ewelajna super że ujawniłaś się że te zdjęcia to Twoje ![]() Denerwuje mnie jak teściowa z dziadkiem TŻ na siłę chcą Oskara uczyć chodzić Przecież on ma jeszcze czas.... Oczywiście ja interwencja i wtedy zabieram im dziecko no i co jestem ta zła bo nie pozwalam im zajmowac się Oskarem
|
|||
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesc mamuski, u nas nocka w miare, do 4 mloda spala ciagiem, a po 4 sie wiercila, marudzila, spala i tak na zmiane, o 6 pobudeczka dziekujemy
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas nocka w miarę spokojna. Ania obudziła się koło 4 i sobie pośpiewała i poszła spać dalej Cytat:
. Kontaktu nie ograniczysz z dziadkami ale może dziadki też powinni sobie cos przemyśleć czy to duży problem dla rodziców wychodzić na dwór palić aby oczyścić mieszkanie od dymu![]() Cytat:
no jedyni moi sąsiedzi palą w kuchni przy oknie ale nie bez pośrednio w mieszkaniu. Mimo wszystko młodzi ludzie posiadający dzieci mają trochę inny pogląd na temat palenia![]() Cytat:
Dzisiaj jechałam na zakupy nowym autkiem |
|||
|
|
|
#3034 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() u nas nocka nawet nawet gdyby nie to że Piotruś się obudził przed 6 nie chciał dalej spać. O 8.30 zasnął znowu ale na 15 minut :/ akurat jak ja znowu zaczęłam przysypiać to się obudził no ale nie jest tak źle ![]() Dziś muszę zrobić serniczek a popołudniu idziemy na imprezkę urodzinową szwagra. Wczoraj pisali smsa że nie mieli prądu jakiś czas...akurat jak wyłączyli to jedno ciasto było w piekarniku, drugie rozpływało się w lodówce i 3 kg kurczaka czekało w lodówce na upieczenie...także niezły pech ale może sobie jednak czymś tam pojemy ![]() Cytat:
Jak piszecie o tych swoich przygodach z teściami dziadkami i innymi to kurcze mam wrażenie że jak pojawia się dziecko w rodzinie to wszyscy naokoło tracą rozum zachowują się jakby nie liczyły się uczucia dziecka tylko ich własne ego...przykre to... Cytat:
Jak wrażenia po przejażdzce?
Karolina Nicpoń Fotografia kulinarna, reklamowa. Przepisy dla alergików. https://karolinanicpon.pl Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać! kontakt@karolinanicpon.pl Edytowane przez karo_z Czas edycji: 2012-10-20 o 09:58 |
||
|
|
|
#3035 | |||
|
Gang Iren
|
Hej!
Eryk skonczyl pol roczku! ![]() Czuje sie coraz gorzej ![]() Ciezko mi oddychac. Laseczki co stosowalyscie przy przeziebieniu? Eryk mial ciezka noc,ciagle plakal bardzo mocno.Smarowalam dwa razy dziasla zelem i po tym bylo lepiej na jakis czas,wiec to chyba to ![]() No i spal z nami,bo wtedy szybciej sie uspokajal.Nie chcialam tego,zeby nie byl tak blisko zarazkow,ale bym musiala wstawac co chwila.Mam nadzieje,ze przeciwciala z mleka dadza rade i sie nie zarazi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi że mój mały mężczyzna
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, gartuluję 6 miesięcy
Karo_z, gratulacje 7 miesięcy Ewelinka kończy 7 miechów w poniedziałek Jej, jak to zleciało, dopiero się urodziły nasze pociechy a już bliżej do roczku mają
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
moje dziecko podnosi sie juz w lozeczku :P trzyma drabinek i chce wstac..
na szczscie jeszcze mu sie nie udaje tylko do polowy sie podnosi
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinka już dwa razy stanęła na nogach w łóżeczku
Chwieje się bardzo, ale cieszy ją to jeszcze bardziej
|
#3040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Piotruś od paru dni zaczyna podnosić brzuszek i stawać na czterech narazie tylko na chwilę
|
|
#3041 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wow,ale postepy robi!
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze tylko diesla jeszcze nie mieliśmy więc muszę się przestawić
|
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Przywitałam się i zmykam dać flache młodemu. Tylko szybko odpowiem niki,tak młody późno idzie spać,zasypia.Poprzestawia ł się,bo wcześniej było tak,że 7 flacha,8 spanie i do rana.No,ale budził się wtedy o 5,6.A teraz o 8 Na reszte odpowiem potem
|
|
|
|
#3044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty Gosia jeszcze karmisz czy już nie? Bo jak nie to zapodaj sobie coś silniejszego coś typu aspiryna albo coś podobnego. Szkoda że palą przy swoich dzieciach i pozwalają im to wdychać. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3045 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No wlasnie karmie jeszcze,wiec duzolekow odpada ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Poogladalam zdjecia: Mama d sliczna Zosia! Tynka ale ty laska jestes ![]() Monia Hania juz siedzi? Eryk tez juz nie powinien byc w hustawce,bo co prawda nie siedzi,ale wazy 9200,no ale jeszcze jej uzywa ![]() Rybka ale piekne zdjecia,cudowna ta modelka
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia to może jakieś naturalne metody czosnek i tym podobne
dużo zdrówka życze |
|
|
|
#3047 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To fajna nocka brr zimno u Ciebie.Omg,to fakt za wcześnie na chodzenie.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Za 7 miesięcy Czas leci ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Cytat:
Też się pochwale,zapomniałam o tym napisać wczoraj,że młody szykuje się do raczkowania bo "wstaje" na kolana prostuje nogi i się buja jakby chciał raczkować.
|
||||
|
|
|
#3048 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
hej!
U nas nocka nawet, nawet...Matylda zasnęła ok 21.30 i spała ciągiem do ok 1. Nakarmiłam Ją, i poszła spać dalej do ok 4 czy 5. Wtedy już hop do naszego łóżka, cyc i spanko do po 8. Od tego czasu zaliczyła już 1* 40 min drzemkę ![]() Dziś chcą przyjść do nas znajomi na film i pogaduszki, ale nie daliśmy im jeszcze odpowiedzi, bo nie wiem, jaka będzie nocka... Gosia, pewnie to ząbki Eryczkowi dokuczają, oby szybko wyszły ![]() A tym znajomym może warto zwrócić uwagę na problem, może do nich nie dociera że dym szkodzi? Jak wspominałam, moi teściowie też palili przy swoich dzieciach ale teraz teściowa, która kopci jeden za drugim, wie już, że nie można przy dziecku... Nowaken, cieszę się, że Ani lepiej. Może miała jakiegoś wirusa albo coś zjadła, i organizm tak zareagował? Gratki dla wszystkich małych solenizantów!!! ![]() My się zbieramy na jakieś małe zakupki. Trzeba dokupić rzeczy do lodówki i nie wykluczam,że przy tej okazji skuszę się na jakieś fajne zabawki dla Matyldy hehe Aha, odnośnie konika morskiego o którym dziewczyny pisały...Też mamy konika, podobnie jak Karino w kolorze niebieskim. Matylda go lubi, ale sama nie włacza, no może raz czy dwa przez przypadek. W ogóle nie jest przywiązana do żadnej zabawki. Choć ma ich sporo najulubieńszą zabawkę stanowi klawiatura komputera, kalkulator, pilot noi oczywiście kable...:P Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-10-20 o 13:41 |
|
|
|
#3049 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Eryk mial takie okresy,ze czesciej siegal po jakas zabawke,ale tez nie jest przywiazany do zadnej konkretnej.Mysle,ze to za wczesnie.Wiki miala kilka ulubionych,ale jednej ulubionej jakos chyba nie.Ja mialam ukochanego pieska Merdusia,ktorego dostalam jak mialam 2 latka.Niestety zgubilam go kolo 6 roku zycia. Dla Eryka kable i sznurki najlepsze.
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Widać,że jest weekend bo pustki.Pokaże Wam jedną z zabwek,które młodemu kupiliśmy. http://www.youtube.com/watch?v=5ONjQ6skTho a druga to ciuchcia taka-> http://www.mummycentre.co.uk/index.p...products_id=63
I fajnie buciki dla małego,jak znajde to pokaże.A jak nie to zrobie fote.
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytrynki Wiktorek za to nadrabia za bezzębne dzieciaczki, i ma już 5 A do którego roku/mieś. życia dziecka mają się pojawić wszystkie ząbki, ktoś wie ![]() Co do zabawek, to nabyłam dziś kilka książeczek do kolekcji. Jedna z nich traktuje o świętach i pokazuje Mikołaja, który przygotowywał i rozwoził dzieciom prezenty. Matyldzie bardzo się podoba, bo jest kolorowa, pełna niespodzianek (wysuwane i przesowane elementy)i ma naprawdę śliczne rysunki ![]() Znam takie dzieciaczki, które mają swoje ulubione zabawki i się z nimi nie rozstają, na ogół to pluszaki są. Dostały je powiedzmy ja miały 4-6 mieś i od tej pory są nierozłączni hihi |
|
|
|
|
#3052 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Weekend nastał a my z mężem w końcu od 7 miesięcy mamy wieczór tylko dla siebie Zuzia została u dziadków na wsi a my wybieramy się do kina a potem coś się zorganizuje Poza tym z nowości dziś moja mam dostrzegła kolejnego zęba u Zuziaka. Na lewej górnej dwójce dostrzegłyśmy biały wystający punkt, przy stukaniu łyżeczką nic nie słychać, wygląda to troszkę jak bąbelek, ale jutro lub pojutrze na 100% wyjrzy na światło dzienne ząbek, bo Zuzia gorączkowała i strasznie drażliwa była w ostatnim czasie, to musiał być powód takiego zachowania. Dziwne bo mam wrażenie, że chyba i druga dwójka wychodzi, ale to się okaże z pewnością w tym tygodniu Trzymajcie się cieplutko
|
|
|
|
#3053 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jakis sorter ksztaltow tez na pewno kupie,ale jeszcze nie wiem czy garnuszek czy inny.
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heja, niby podają ,że w 24 miesiącu wychodzą 5, ale znalazłam info ,że do 32 miesiąca , Ninie piątki wyszły jak miała właśnie 32 miechy .Gosia może weź sobie nurofen , dzieci mogą to chyba w mleku Erykowi nie zaszkodzi .Zdrowia życzę. Miłego weekendu.Ja załatwiłam sobie kijki do NW i idę dzisiaj próbować Nordicu
|
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podziwiam Twój zapał do ćwiczeń, a kijki słyszałam od siostry że fajna sprawa. Najlepiej chodzić z koleżanką, można przy okazji poplotkować trochę i czas szybciej ucieka ![]() My mamy sorter tradycyjny, plastikową kostkę. Taką samą pamietam z dzieciństwa. Mam też piramidkę do układania. Rzecz jasna, Matylda nie umie się tym bawić tak, jak jest to przeznaczone, ale robi to po swojemu póki co, a kolcuszki obgryza. Robię obiado-kolację w parowarze, a że bez przypraw to będzie od razu obiadek dla Matyldzi na jutro-łosoś z kalafiorem, mniam mniam |
|
|
|
|
#3056 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dzieki kochana
|
|
#3057 | |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Chciałam Was dzis nadrobić ale 5str to nie na moje siły. Przez ost 3 dni mieliśmy net tylko rano a potem nie. Madziulce wychodzą górne jedynki, już wydać białe kreseczki i po za bólem nie ma innych objawów. Dziś cały dzień jedziemy na ibufenie w syropie (do czopków ma juz awersję) bo inaczej jest straszny płacz i pchanie z nerwami wszystkiego do buzi. Nocki są ok pobudki przeważnie 2, ok 2 i 4-5 rano i przeważnie 6-6:30 koniec spania. Dzis w dzień spała w sumie 1,5 godz, 10:30-11:30 i 14:30-15, druga drzemka była na spacerze i pospałaby dłużej gdyby nie szczekanie mojego psa ![]() Teraz już śpi od 19:10, usypiała juz przy ubieraniu po kapaniu i nie zjadła cyca po kapaniu bo padła zjadła za to owsianke bez kwęknięcia i cyca po owsiance. Nie wiem czy to przez ząbki czy po dziesiejszym deserku z jabłka i gruszki, ale po owsiance Madzia zrobiła na nocnik bardzo dużo bardzo luźniej kupki, już stękała pod koniec jedzenia i cieszę się że nie zrobiła w pieluchę bo z pewnościa by się nie zmieściło, nie wiedziałam że tyle sie mieści w małym brzuszku. Myslicie że to przez ząbki??? ![]() Gosiu na przeziębienie najlepiej szklanka gorącego koziego mleka+ łyżeczka miodu+pół łyżeczki masła+przeciśnięty ząbek czosnku wypite na noc, mnie pomogło a wypiłam ze 3 razy na nocki możesz też ugotować kawę z imbirem, na szklankę wrzątku wsypać łyżeczkę kawy naturalnej sypanej+sporą szczyptę imbiru, gotować 3 min i posłodzić miodem, taka kawa nie szkodzi dziecku podczas karmienia zdrówka życzę i gratuluję skończenia 6 miesięcy Nikki gratulacje za 7 miesięcy ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠/artykul_6392,jak-zrobic-inhalacje-na-zatoki.html w miejscu czaszek wpisz "tipy . pl" tylko bez spacji oczywiści ![]() nie wiem czemu wychodzi z tymi czaszkami...
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-10-20 o 20:30 |
|
|
|
|
#3058 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najlepszego z okazji 7 miesięcy ![]() Cytat:
![]() Bo ja się cieszę że Oskar chodzi spać 19-20 wtedy mam czas dla siebie i męża Cytat:
Ogólnie temp 23 stopnie Cytat:
![]() My dziś intensywny dzień na dworze bo pogoda piękna ![]() Chyba Oskarowi wychodzi ząbek bo jak wieczorem smarowałam żelem to coś kłującego wyczułam ale nie chciałam świecić światła więc oblukam jutro ![]() Gosia dla Eryczka na pół roczku |
|||||
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3060 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
zRobie sobie takie mleko,ale krowie,bo koziego nie mam,moze jutro w sklepie zobacze za kozim.Nigdy w sumie go nie pilam,ma lepsze dzialanie jak krowie mleko? Dziekuje kochana Cytat:
Wiecie co zrobilam i...dziwnie mi teraz.Zbieralam sie na rozmowe z matka i zebrac nie moglam.A doszly ostatnio jeszcze inne rzeczy.Nie wytrzymalam i napisalam do niej sms jak byla w pracy,w ktorym wszystko jej wygarnelam.Wiem,ze powinnam porozmawiac,ale nie umialam jakos. Przyszla po pracy,nie wspomniala na ten temat i pojechala do swojego faceta,bo ma jutro wolne. Teraz mysle czy dobrze zrobilam,ale to mi tak ciazylo.Napisalam jednoczesnie,ze chcialabym,zeby sobie pewne rzeczy przemyslala,bo mi zalezy na poprawie naszych stosunkow,a zeby to zrobic pewne rzeczy sobie trzeba wyjasnic.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

a w kąpieli to najbardziej! śmieszyło go wszystko dookoła 

hihi
A jak tylko zasnął to poszłam wziąć prysznic.Uff,teraz moge się zrelaksować ciszą 
Przecież on ma jeszcze czas.... Oczywiście ja interwencja i wtedy zabieram im dziecko no i co
jestem ta zła bo nie pozwalam im zajmowac się Oskarem

dla Charliego