Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-20, 09:12   #3031
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!

Dzień nam minął nawet nie wiem kiedy
Dziś Piotruś był bardzo wesoły i cały czas się chichrał a w kąpieli to najbardziej! śmieszyło go wszystko dookoła
mam nadzieję że noc nie będzie taka straszna i nie będzie się co chwila wybudzał...

gratulacje!

Piotruś też się złości jak nie pozwalam mu usiąść :/
z pozycji półleżącej bez żadnego problemu się sam podnosi do siadu także większość czasu spędza na leżąco i na brzuszku albo na rękach

mam nadzieję że się ten kręgosłup wzmocni...

współczuję...
i jak minął dzień miała jeszcze temperaturę i wymiotowała? nie wiem czy pisałaś...chyba niedokładnie nadrobiłam

hehe ale sen! ciekawe co żeśmy w tym cyrku wyrabiały że taka atrakcja to była hihi

Ja jak szukałam informacji o tym uderzaniu się w główkę przez Piotrusia czytałam że może tak być przy ząbkowaniu...pewnie to samo dotyczy tarcia uszka...
myślę że gdyby coś było nie tak to by dał znać że go coś boli...
no właśnie nie wiem bo się obudziłam jak wychodziłyśmy na arene :P

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
moja chwyta za ucho i ciągnie za nie ... o co chodzi to nie mam pojęcia? ząb co szedł już jej wyszedł więc może po prostu bada co to jej sterczy z głowy
może też tu chodzi o ciekawość ciała

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
No już jestem. Myślałam,tak jak pisałam poszłam nakarmić i mi padnie,skoro po wcześniejszej butli nie spał.a gdzie tam,podczas picia się wygłupiał,pod koniec zaczął trzeć oczy.Pomyślałam,oho dobry znak,ale po wypiciu zaczął szaleć i z ponad pół godziny temu dopiero zasnął. A jak tylko zasnął to poszłam wziąć prysznic.Uff,teraz moge się zrelaksować ciszą
Nadrobie teraz
Twój syn chyba późno chodzi spać z tego co piszesz?? Masz nocnego marka

Dobry nocka ok pobudka na papu 22 potem 1 ale musiałam tylko zabrać do siebie potem o 3 na papu i o 5.45 do 7 zabawa i pospaliśmy do 8.30.
Mój TŻ jak zwykle w pracy;/
Jak na razie u Nas jakieś 5-7 stopni .. brrrr

Ewelajna super że ujawniłaś się że te zdjęcia to Twoje

Denerwuje mnie jak teściowa z dziadkiem TŻ na siłę chcą Oskara uczyć chodzić Przecież on ma jeszcze czas.... Oczywiście ja interwencja i wtedy zabieram im dziecko no i co jestem ta zła bo nie pozwalam im zajmowac się Oskarem
Stary 2012-10-20, 09:17   #3032
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
emigra na temat pogody mozemy pogadac jak bedziemy w tym samym miescie mieszkac
no

czesc mamuski, u nas nocka w miare, do 4 mloda spala ciagiem, a po 4 sie wiercila, marudzila, spala i tak na zmiane, o 6 pobudeczka

dziekujemy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 09:23   #3033
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

u nas nocka w miarę spokojna. Ania obudziła się koło 4 i sobie pośpiewała i poszła spać dalej

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Oczywiście poprztykałam się z TŻ.
W skrócie wyjaśnię o co chodzi - moi rodzice palą i palą w domu , ale jak przychodzę do Nich to nie palą przy Oskarze tylko gdzieś wychodzą. Na ale jak wiecie gdy się pali to jednak przesiąka to w ciuchy i ogólnie we wszystko w domu. Ja jestem osobą nie palącą, no ale z tego powodu nie będę nie odwiedzała rodziców. Poszliśmy dziś z Oskarem do nich no i nie palili przy nim ale jak wróciliśmy do domu to ten "zapach" wsiąkł w jego ubranka i TŻ do mnie z pretensjami itp.
No ale co mam tydzień wcześniej dzwonić do rodziców że zamierzam za tydzień ich odwiedzić i mają nie palić w domu i wywietrzyć mieszkanie??!! w końcu to ich dom i robią / palą gdzie chcą ja nie mogę im zabronić tym bardziej że im to nie przeszkadza.
A ja przecież przez to nie będę ich nieodwiedzała lub robiła że tylko oni mają do Nas przychodzić. Chcę aby Oskar miał kontakt z dziadkami , a ważne jest że nie palą przy nim.
jestem ciekawa jakie jest wasze zdanie na ten temat.
Po pierwsze tz się trochę czepia tak jak któraś napisała bo jest okazja po teściowej "po ujeżdżać" po drugie bierni palacze mają gorzej nikt Ci aktywni czyli Wy jako wdychający jesteście bardziej narażeni. Nie zabronisz rodzicom palić we własnym domu. U nas jak ktoś przychodzi to zapraszamy na balkon nie wyobrażam sobie zeby ktoś zapalił mi w domu papierosa. Kupiłam to mieszkanie po kobiecie ktora non stop leżała w szlafroku na kanapie i paliła papierosy mieszkanie pod względem zapachu i brudu papierosowego na ścianach to była masakra sami wtedy paliliśmy z tz ale po remoncie w mieszkaniu nie było ani razu palone. Mimo że czasami popalam nie wyobrażam sobie siedzieć w dymie papierosowym. Chwała bogu już w knajpach nie można palić bo jak się przychodziło po imprezie do domu to najchętniej to ciuchy zostawiałabym na dworze. Kontaktu nie ograniczysz z dziadkami ale może dziadki też powinni sobie cos przemyśleć czy to duży problem dla rodziców wychodzić na dwór palić aby oczyścić mieszkanie od dymu

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Generalnie to ja palaczy rozumiem,bo sama palilam i bylam strasznym nalogowcem.Jednak od kiedy nie pale to ten zapach mi przeszkadza (ale mimo to co jakis czas nachodzi mnie chec na dymka )Tez bylam i bede w takiej sytuacji.Moja tesciowa pali w domu (ale jak u nas byla to i tesciowa i szwagier wychodzili na dwor,bo u nas w domu sie nie pali) i mamy mnostwo znajomych palacych.Niestety jak ich odwiedzimy z dziecmi to bedzie to samo.Poprosze grzecznie czy mozna okno otworzyc,przewietrzyc,ale nie moge zabronic nikomu palic we wlasnym domu.Jednak pewnie serce bedzie mi sie krajalo,ze dzieciaki musza wdychac to.
Ja też mam znajomych palących ale uwierz mi że nigdy u nikogo nie spotkałam się zeby palili w domach wychodzą na dwór no jedyni moi sąsiedzi palą w kuchni przy oknie ale nie bez pośrednio w mieszkaniu. Mimo wszystko młodzi ludzie posiadający dzieci mają trochę inny pogląd na temat palenia

Cytat:
Dobry wieczór!

Dzień nam minął nawet nie wiem kiedy
Dziś Piotruś był bardzo wesoły i cały czas się chichrał a w kąpieli to najbardziej! śmieszyło go wszystko dookoła
mam nadzieję że noc nie będzie taka straszna i nie będzie się co chwila wybudzał...

gratulacje!

Piotruś też się złości jak nie pozwalam mu usiąść :/
z pozycji półleżącej bez żadnego problemu się sam podnosi do siadu także większość czasu spędza na leżąco i na brzuszku albo na rękach

mam nadzieję że się ten kręgosłup wzmocni...

współczuję...
i jak minął dzień miała jeszcze temperaturę i wymiotowała? nie wiem czy pisałaś...chyba niedokładnie nadrobiłam

hehe ale sen! ciekawe co żeśmy w tym cyrku wyrabiały że taka atrakcja to była hihi

Ja jak szukałam informacji o tym uderzaniu się w główkę przez Piotrusia czytałam że może tak być przy ząbkowaniu...pewnie to samo dotyczy tarcia uszka...
myślę że gdyby coś było nie tak to by dał znać że go coś boli...
Dodzwoniłam się do pani pediatry i na telefon mi powiedziała ze mam Anii dać 3*2,5 ml nurefoenu przez 3 dni jakby temeperatura nie ustąpiła podac paracetamol i 2* 2,5 ml bactrimu do wtorku bo we wtorek mamy u niej kontrolę i krople do nosa. W nocy Ania nie gorączkowała rano też się obudziła bez temperatury i wymioty były tylko ten jeden raz.

Dzisiaj jechałam na zakupy nowym autkiem

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 09:57   #3034
karo_z
Rozeznanie

Hej

u nas nocka nawet nawet gdyby nie to że Piotruś się obudził przed 6 nie chciał dalej spać. O 8.30 zasnął znowu ale na 15 minut :/ akurat jak ja znowu zaczęłam przysypiać to się obudził
no ale nie jest tak źle

Dziś muszę zrobić serniczek a popołudniu idziemy na imprezkę urodzinową szwagra. Wczoraj pisali smsa że nie mieli prądu jakiś czas...akurat jak wyłączyli to jedno ciasto było w piekarniku, drugie rozpływało się w lodówce i 3 kg kurczaka czekało w lodówce na upieczenie...także niezły pech ale może sobie jednak czymś tam pojemy

Cytat:
no właśnie nie wiem bo się obudziłam jak wychodziłyśmy na arene :P

może też tu chodzi o ciekawość ciała

Dobry nocka ok pobudka na papu 22 potem 1 ale musiałam tylko zabrać do siebie potem o 3 na papu i o 5.45 do 7 zabawa i pospaliśmy do 8.30.

Ewelajna super że ujawniłaś się że te zdjęcia to Twoje

Denerwuje mnie jak teściowa z dziadkiem TŻ na siłę chcą Oskara uczyć chodzić Przecież on ma jeszcze czas.... Oczywiście ja interwencja i wtedy zabieram im dziecko no i co jestem ta zła bo nie pozwalam im zajmowac się Oskarem
hihi szkoda, bo może by się okazało że mam jakiś ukryty talent i zamiast szukać pracy w banku poszłąbym do cyrku

Jak piszecie o tych swoich przygodach z teściami dziadkami i innymi to kurcze mam wrażenie że jak pojawia się dziecko w rodzinie to wszyscy naokoło tracą rozum zachowują się jakby nie liczyły się uczucia dziecka tylko ich własne ego...przykre to...
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej

u nas nocka w miarę spokojna. Ania obudziła się koło 4 i sobie pośpiewała i poszła spać dalej

Po pierwsze tz się trochę czepia tak jak któraś napisała bo jest okazja po teściowej "po ujeżdżać" po drugie bierni palacze mają gorzej nikt Ci aktywni czyli Wy jako wdychający jesteście bardziej narażeni. Nie zabronisz rodzicom palić we własnym domu. U nas jak ktoś przychodzi to zapraszamy na balkon nie wyobrażam sobie zeby ktoś zapalił mi w domu papierosa. Kupiłam to mieszkanie po kobiecie ktora non stop leżała w szlafroku na kanapie i paliła papierosy mieszkanie pod względem zapachu i brudu papierosowego na ścianach to była masakra sami wtedy paliliśmy z tz ale po remoncie w mieszkaniu nie było ani razu palone. Mimo że czasami popalam nie wyobrażam sobie siedzieć w dymie papierosowym. Chwała bogu już w knajpach nie można palić bo jak się przychodziło po imprezie do domu to najchętniej to ciuchy zostawiałabym na dworze. Kontaktu nie ograniczysz z dziadkami ale może dziadki też powinni sobie cos przemyśleć czy to duży problem dla rodziców wychodzić na dwór palić aby oczyścić mieszkanie od dymu

Ja też mam znajomych palących ale uwierz mi że nigdy u nikogo nie spotkałam się zeby palili w domach wychodzą na dwór no jedyni moi sąsiedzi palą w kuchni przy oknie ale nie bez pośrednio w mieszkaniu. Mimo wszystko młodzi ludzie posiadający dzieci mają trochę inny pogląd na temat palenia

Dodzwoniłam się do pani pediatry i na telefon mi powiedziała ze mam Anii dać 3*2,5 ml nurefoenu przez 3 dni jakby temeperatura nie ustąpiła podac paracetamol i 2* 2,5 ml bactrimu do wtorku bo we wtorek mamy u niej kontrolę i krople do nosa. W nocy Ania nie gorączkowała rano też się obudziła bez temperatury i wymioty były tylko ten jeden raz.

Dzisiaj jechałam na zakupy nowym autkiem
super, że już Ania nie ma gorączki...ciekawe co jej było...
Jak wrażenia po przejażdzce?
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl

Edytowane przez karo_z
Czas edycji: 2012-10-20 o 09:58
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 10:25   #3035
gosia261282
Gang Iren

Hej!
Eryk skonczyl pol roczku!

Czuje sie coraz gorzej
Ciezko mi oddychac.
Laseczki co stosowalyscie przy przeziebieniu?

Eryk mial ciezka noc,ciagle plakal bardzo mocno.Smarowalam dwa razy dziasla zelem i po tym bylo lepiej na jakis czas,wiec to chyba to
No i spal z nami,bo wtedy szybciej sie uspokajal.Nie chcialam tego,zeby nie byl tak blisko zarazkow,ale bym musiala wstawac co chwila.Mam nadzieje,ze przeciwciala z mleka dadza rade i sie nie zarazi

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Gosia bardzo ładne zdjęcia z wycieczki...i cały czas nie mogę się napatrzeć na kolor spacerówki Eryczka
Dziekuje kochana

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Popłakałam się jak bóbr! ze wzruszenia, oczywiście
oglądnijcie 1:23:40s dla Charliego a 1:24:30 o sercu i o miłości - no dawać chusteczki bo tonę we łzach
Film jest o młodej matce, która decyduje na oddanie dziecka.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

a oto link: http://www.youtube.com/watch?v=P7u_nzfARdw&feature=fvsr
łzy zaćmiły mi widok
Rzeczywiscie,wzruszajace. Tez mi sie lezka w oku zakrecila.

Cytat:
U mnie wsrod znajomych najgorzej jest u kolezanki,ktora mieszka na wsi.Oni wlasnie maja byc chrzestnymi Eryka.U nich w pokoju bezposrednio sie nie pali,ona nie pali,pali maz ale nie wiele i nie w pokoju,za to pala w reszcie mieszkania.Pali jej brat i ojciec,okropnie duze ilosci papierosow.Sa tam dzieci,jej brat ma troje.Pala przy dzieciach.Moja Wiki tez biega po calym domu i wdycha.No ale co mam zrobic?Skoro pala przy swoich dzieciach to wyjatku nie zrobia dla moich.
Stary 2012-10-20, 10:56   #3036
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Hej!

Czuje sie coraz gorzej
Ciezko mi oddychac.

Eryk mial ciezka noc,ciagle plakal bardzo mocno.Smarowalam dwa razy dziasla zelem i po tym bylo lepiej na jakis czas,wiec to chyba to
No i spal z nami,bo wtedy szybciej sie uspokajal.Nie chcialam tego,zeby nie byl tak blisko zarazkow,ale bym musiala wstawac co chwila.Mam nadzieje,ze przeciwciala z mleka dadza rade i sie nie zarazi

Dziekuje kochana

U mnie wsrod znajomych najgorzej jest u kolezanki,ktora mieszka na wsi.Oni wlasnie maja byc chrzestnymi Eryka.U nich w pokoju bezposrednio sie nie pali,ona nie pali,pali maz ale nie wiele i nie w pokoju,za to pala w reszcie mieszkania.Pali jej brat i ojciec,okropnie duze ilosci papierosow.Sa tam dzieci,jej brat ma troje.Pala przy dzieciach.Moja Wiki tez biega po calym domu i wdycha.No ale co mam zrobic?Skoro pala przy swoich dzieciach to wyjatku nie zrobia dla moich.
gratulacje za pół roczku!!!

Przypomniałaś mi że mój mały mężczyzna kończy dziś 7 miesięcy

Stary 2012-10-20, 11:37   #3037
karolca
Zakorzenienie

Gosia, gartuluję 6 miesięcy
Karo_z, gratulacje 7 miesięcy

Ewelinka kończy 7 miechów w poniedziałek Jej, jak to zleciało, dopiero się urodziły nasze pociechy a już bliżej do roczku mają

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:38   #3038
19claudia91
Rozeznanie

moje dziecko podnosi sie juz w lozeczku :P trzyma drabinek i chce wstac.. na szczscie jeszcze mu sie nie udaje tylko do polowy sie podnosi

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:41   #3039
karolca
Zakorzenienie

Ewelinka już dwa razy stanęła na nogach w łóżeczku Chwieje się bardzo, ale cieszy ją to jeszcze bardziej

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:41   #3040
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
moje dziecko podnosi sie juz w lozeczku :P trzyma drabinek i chce wstac.. na szczscie jeszcze mu sie nie udaje tylko do polowy sie podnosi
wow! brawo

Piotruś od paru dni zaczyna podnosić brzuszek i stawać na czterech narazie tylko na chwilę

Stary 2012-10-20, 12:14   #3041
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Dzieki!I dla was za 7 miesiecy

Cytat:
Wow,ale postepy robi!
Stary 2012-10-20, 12:17   #3042
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Hej

u nas nocka nawet nawet gdyby nie to że Piotruś się obudził przed 6 nie chciał dalej spać. O 8.30 zasnął znowu ale na 15 minut :/ akurat jak ja znowu zaczęłam przysypiać to się obudził
no ale nie jest tak źle

Dziś muszę zrobić serniczek a popołudniu idziemy na imprezkę urodzinową szwagra. Wczoraj pisali smsa że nie mieli prądu jakiś czas...akurat jak wyłączyli to jedno ciasto było w piekarniku, drugie rozpływało się w lodówce i 3 kg kurczaka czekało w lodówce na upieczenie...także niezły pech ale może sobie jednak czymś tam pojemy

hihi szkoda, bo może by się okazało że mam jakiś ukryty talent i zamiast szukać pracy w banku poszłąbym do cyrku

Jak piszecie o tych swoich przygodach z teściami dziadkami i innymi to kurcze mam wrażenie że jak pojawia się dziecko w rodzinie to wszyscy naokoło tracą rozum zachowują się jakby nie liczyły się uczucia dziecka tylko ich własne ego...przykre to...

super, że już Ania nie ma gorączki...ciekawe co jej było...
Jak wrażenia po przejażdzce?

Dobrze tylko diesla jeszcze nie mieliśmy więc muszę się przestawić

Stary 2012-10-20, 12:20   #3043
Karinio
Zakorzenienie

Przywitałam się i zmykam dać flache młodemu.
Tylko szybko odpowiem niki,tak młody późno idzie spać,zasypia.Poprzestawia ł się,bo wcześniej było tak,że 7 flacha,8 spanie i do rana.No,ale budził się wtedy o 5,6.A teraz o 8 Na reszte odpowiem potem
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 12:20   #3044
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Hej!

Czuje sie coraz gorzej
Ciezko mi oddychac.

Dziekuje kochana

za pół roczku
A Ty Gosia jeszcze karmisz czy już nie? Bo jak nie to zapodaj sobie coś silniejszego coś typu aspiryna albo coś podobnego.
Szkoda że palą przy swoich dzieciach i pozwalają im to wdychać.

Cytat:

za 7 miesięcy

Stary 2012-10-20, 12:35   #3045
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
za pół roczku
A Ty Gosia jeszcze karmisz czy już nie? Bo jak nie to zapodaj sobie coś silniejszego coś typu aspiryna albo coś podobnego.
Szkoda że palą przy swoich dzieciach i pozwalają im to wdychać.
Dzieki
No wlasnie karmie jeszcze,wiec duzolekow odpada

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Poogladalam zdjecia:
Mama d sliczna Zosia!
Tynka ale ty laska jestes
Monia Hania juz siedzi? Eryk tez juz nie powinien byc w hustawce,bo co prawda nie siedzi,ale wazy 9200,no ale jeszcze jej uzywa
Rybka ale piekne zdjecia,cudowna ta modelka
Stary 2012-10-20, 12:41   #3046
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Gosia to może jakieś naturalne metody czosnek i tym podobne dużo zdrówka życze

Stary 2012-10-20, 12:49   #3047
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze apropo ten nocny marek,to chyba o mnie,w sumie tatuś też potrafi długo siedzień.
To fajna nocka brr zimno u Ciebie.Omg,to fakt za wcześnie na chodzenie.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
no
czesc mamuski, u nas nocka w miare, do 4 mloda spala ciagiem, a po 4 sie wiercila, marudzila, spala i tak na zmiane, o 6 pobudeczka
dziekujemy
Skąd ja to wiercenie w nocy znam.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Za 7 miesięcy Czas leci

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ewelinka już dwa razy stanęła na nogach w łóżeczku Chwieje się bardzo, ale cieszy ją to jeszcze bardziej
No to brawo za postepy Też się pochwale,zapomniałam o tym napisać wczoraj,że młody szykuje się do raczkowania bo "wstaje" na kolana prostuje nogi i się buja jakby chciał raczkować.
Stary 2012-10-20, 13:40   #3048
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

hej!

U nas nocka nawet, nawet...Matylda zasnęła ok 21.30 i spała ciągiem do ok 1. Nakarmiłam Ją, i poszła spać dalej do ok 4 czy 5. Wtedy już hop do naszego łóżka, cyc i spanko do po 8. Od tego czasu zaliczyła już 1* 40 min drzemkę

Dziś chcą przyjść do nas znajomi na film i pogaduszki, ale nie daliśmy im jeszcze odpowiedzi, bo nie wiem, jaka będzie nocka...

Gosia, pewnie to ząbki Eryczkowi dokuczają, oby szybko wyszły
A tym znajomym może warto zwrócić uwagę na problem, może do nich nie dociera że dym szkodzi? Jak wspominałam, moi teściowie też palili przy swoich dzieciach ale teraz teściowa, która kopci jeden za drugim, wie już, że nie można przy dziecku...

Nowaken, cieszę się, że Ani lepiej. Może miała jakiegoś wirusa albo coś zjadła, i organizm tak zareagował?

Gratki dla wszystkich małych solenizantów!!!

My się zbieramy na jakieś małe zakupki. Trzeba dokupić rzeczy do lodówki i nie wykluczam,że przy tej okazji skuszę się na jakieś fajne zabawki dla Matyldy hehe

Aha, odnośnie konika morskiego o którym dziewczyny pisały...Też mamy konika, podobnie jak Karino w kolorze niebieskim. Matylda go lubi, ale sama nie włacza, no może raz czy dwa przez przypadek. W ogóle nie jest przywiązana do żadnej zabawki. Choć ma ich sporo najulubieńszą zabawkę stanowi klawiatura komputera, kalkulator, pilot noi oczywiście kable...:P

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2012-10-20 o 13:41
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 16:09   #3049
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Gosia to może jakieś naturalne metody czosnek i tym podobne dużo zdrówka życze
Takie naturalne stosuje,ale jak na razie coraz gorzej sie czuje.Dziekuje

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
A tym znajomym może warto zwrócić uwagę na problem, może do nich nie dociera że dym szkodzi? Jak wspominałam, moi teściowie też palili przy swoich dzieciach ale teraz teściowa, która kopci jeden za drugim, wie już, że nie można przy dziecku...

Aha, odnośnie konika morskiego o którym dziewczyny pisały...Też mamy konika, podobnie jak Karino w kolorze niebieskim. Matylda go lubi, ale sama nie włacza, no może raz czy dwa przez przypadek. W ogóle nie jest przywiązana do żadnej zabawki. Choć ma ich sporo najulubieńszą zabawkę stanowi klawiatura komputera, kalkulator, pilot noi oczywiście kable...:P
Dziki,mam nadzieje,ze pospiesza sie te zebole i nie beda mu juz dokuczac.Nie mamy jeszcze zadnego zabka,a powoli czas na nie.

Eryk mial takie okresy,ze czesciej siegal po jakas zabawke,ale tez nie jest przywiazany do zadnej konkretnej.Mysle,ze to za wczesnie.Wiki miala kilka ulubionych,ale jednej ulubionej jakos chyba nie.Ja mialam ukochanego pieska Merdusia,ktorego dostalam jak mialam 2 latka.Niestety zgubilam go kolo 6 roku zycia.
Dla Eryka kable i sznurki najlepsze.
Stary 2012-10-20, 16:52   #3050
Karinio
Zakorzenienie

Widać,że jest weekend bo pustki.Pokaże Wam jedną z zabwek,które młodemu kupiliśmy. http://www.youtube.com/watch?v=5ONjQ6skTho a druga to ciuchcia taka-> http://www.mummycentre.co.uk/index.p...products_id=63 I fajnie buciki dla małego,jak znajde to pokaże.A jak nie to zrobie fote.
Stary 2012-10-20, 16:57   #3051
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Takie naturalne stosuje,ale jak na razie coraz gorzej sie czuje.Dziekuje

Dziki,mam nadzieje,ze pospiesza sie te zebole i nie beda mu juz dokuczac.Nie mamy jeszcze zadnego zabka,a powoli czas na nie.

Eryk mial takie okresy,ze czesciej siegal po jakas zabawke,ale tez nie jest przywiazany do zadnej konkretnej.Mysle,ze to za wczesnie.Wiki miala kilka ulubionych,ale jednej ulubionej jakos chyba nie.Ja mialam ukochanego pieska Merdusia,ktorego dostalam jak mialam 2 latka.Niestety zgubilam go kolo 6 roku zycia.
Dla Eryka kable i sznurki najlepsze.
No Gosia, a u nas dalej ząbków brak, więc także pora najwyższa
Cytrynki Wiktorek za to nadrabia za bezzębne dzieciaczki, i ma już 5

A do którego roku/mieś. życia dziecka mają się pojawić wszystkie ząbki, ktoś wie

Co do zabawek, to nabyłam dziś kilka książeczek do kolekcji. Jedna z nich traktuje o świętach i pokazuje Mikołaja, który przygotowywał i rozwoził dzieciom prezenty. Matyldzie bardzo się podoba, bo jest kolorowa, pełna niespodzianek (wysuwane i przesowane elementy)i ma naprawdę śliczne rysunki

Znam takie dzieciaczki, które mają swoje ulubione zabawki i się z nimi nie rozstają, na ogół to pluszaki są. Dostały je powiedzmy ja miały 4-6 mieś i od tej pory są nierozłączni hihi
Stary 2012-10-20, 17:31   #3052
Asika21
Rozeznanie

Hej Weekend nastał a my z mężem w końcu od 7 miesięcy mamy wieczór tylko dla siebie Zuzia została u dziadków na wsi a my wybieramy się do kina a potem coś się zorganizuje Poza tym z nowości dziś moja mam dostrzegła kolejnego zęba u Zuziaka. Na lewej górnej dwójce dostrzegłyśmy biały wystający punkt, przy stukaniu łyżeczką nic nie słychać, wygląda to troszkę jak bąbelek, ale jutro lub pojutrze na 100% wyjrzy na światło dzienne ząbek, bo Zuzia gorączkowała i strasznie drażliwa była w ostatnim czasie, to musiał być powód takiego zachowania. Dziwne bo mam wrażenie, że chyba i druga dwójka wychodzi, ale to się okaże z pewnością w tym tygodniu Trzymajcie się cieplutko

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 17:35   #3053
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Widać,że jest weekend bo pustki.Pokaże Wam jedną z zabwek,które młodemu kupiliśmy. http://www.youtube.com/watch?v=5ONjQ6skTho a druga to ciuchcia taka-> http://www.mummycentre.co.uk/index.p...products_id=63 I fajnie buciki dla małego,jak znajde to pokaże.A jak nie to zrobie fote.
Fajne
Jakis sorter ksztaltow tez na pewno kupie,ale jeszcze nie wiem czy garnuszek czy inny.
Stary 2012-10-20, 18:32   #3054
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
No Gosia, a u nas dalej ząbków brak, więc także pora najwyższa
Cytrynki Wiktorek za to nadrabia za bezzębne dzieciaczki, i ma już 5

A do którego roku/mieś. życia dziecka mają się pojawić wszystkie ząbki, ktoś wie

Co do zabawek, to nabyłam dziś kilka książeczek do kolekcji. Jedna z nich traktuje o świętach i pokazuje Mikołaja, który przygotowywał i rozwoził dzieciom prezenty. Matyldzie bardzo się podoba, bo jest kolorowa, pełna niespodzianek (wysuwane i przesowane elementy)i ma naprawdę śliczne rysunki

Znam takie dzieciaczki, które mają swoje ulubione zabawki i się z nimi nie rozstają, na ogół to pluszaki są. Dostały je powiedzmy ja miały 4-6 mieś i od tej pory są nierozłączni hihi

Heja,

niby podają ,że w 24 miesiącu wychodzą 5, ale znalazłam info ,że do 32 miesiąca , Ninie piątki wyszły jak miała właśnie 32 miechy .

Gosia może weź sobie nurofen , dzieci mogą to chyba w mleku Erykowi nie zaszkodzi .Zdrowia życzę.

Miłego weekendu.Ja załatwiłam sobie kijki do NW i idę dzisiaj próbować Nordicu
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 19:33   #3055
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Heja,

niby podają ,że w 24 miesiącu wychodzą 5, ale znalazłam info ,że do 32 miesiąca , Ninie piątki wyszły jak miała właśnie 32 miechy .

Gosia może weź sobie nurofen , dzieci mogą to chyba w mleku Erykowi nie zaszkodzi .Zdrowia życzę.

Miłego weekendu.Ja załatwiłam sobie kijki do NW i idę dzisiaj próbować Nordicu
Konia, dzięki za odpowiedż
Podziwiam Twój zapał do ćwiczeń, a kijki słyszałam od siostry że fajna sprawa. Najlepiej chodzić z koleżanką, można przy okazji poplotkować trochę i czas szybciej ucieka

My mamy sorter tradycyjny, plastikową kostkę. Taką samą pamietam z dzieciństwa. Mam też piramidkę do układania. Rzecz jasna, Matylda nie umie się tym bawić tak, jak jest to przeznaczone, ale robi to po swojemu póki co, a kolcuszki obgryza.

Robię obiado-kolację w parowarze, a że bez przypraw to będzie od razu obiadek dla Matyldzi na jutro-łosoś z kalafiorem, mniam mniam
Stary 2012-10-20, 19:57   #3056
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Mam w domu tylko taki dla dzieci,to bym chyba musiala cala butle wypic,a chce miec w razie Eryka w nocy zeby zaatakuja,jutro sobie kupie.Na razie bralam paracetamol,bo strasznie tez glowa mnie boli,chyba zatoki mam zawalone.
Dzieki kochana
Stary 2012-10-20, 20:10   #3057
natkulec
Zadomowienie

Hej!
Chciałam Was dzis nadrobić ale 5str to nie na moje siły. Przez ost 3 dni mieliśmy net tylko rano a potem nie.
Madziulce wychodzą górne jedynki, już wydać białe kreseczki i po za bólem nie ma innych objawów. Dziś cały dzień jedziemy na ibufenie w syropie (do czopków ma juz awersję) bo inaczej jest straszny płacz i pchanie z nerwami wszystkiego do buzi. Nocki są ok pobudki przeważnie 2, ok 2 i 4-5 rano i przeważnie 6-6:30 koniec spania. Dzis w dzień spała w sumie 1,5 godz, 10:30-11:30 i 14:30-15, druga drzemka była na spacerze i pospałaby dłużej gdyby nie szczekanie mojego psa
Teraz już śpi od 19:10, usypiała juz przy ubieraniu po kapaniu i nie zjadła cyca po kapaniu bo padła zjadła za to owsianke bez kwęknięcia i cyca po owsiance. Nie wiem czy to przez ząbki czy po dziesiejszym deserku z jabłka i gruszki, ale po owsiance Madzia zrobiła na nocnik bardzo dużo bardzo luźniej kupki, już stękała pod koniec jedzenia i cieszę się że nie zrobiła w pieluchę bo z pewnościa by się nie zmieściło, nie wiedziałam że tyle sie mieści w małym brzuszku. Myslicie że to przez ząbki???

Gosiu na przeziębienie najlepiej szklanka gorącego koziego mleka+ łyżeczka miodu+pół łyżeczki masła+przeciśnięty ząbek czosnku wypite na noc, mnie pomogło a wypiłam ze 3 razy na nocki możesz też ugotować kawę z imbirem, na szklankę wrzątku wsypać łyżeczkę kawy naturalnej sypanej+sporą szczyptę imbiru, gotować 3 min i posłodzić miodem, taka kawa nie szkodzi dziecku podczas karmienia zdrówka życzę i gratuluję skończenia 6 miesięcy

Nikki
gratulacje za 7 miesięcy

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Mam w domu tylko taki dla dzieci,to bym chyba musiala cala butle wypic,a chce miec w razie Eryka w nocy zeby zaatakuja,jutro sobie kupie.Na razie bralam paracetamol,bo strasznie tez glowa mnie boli,chyba zatoki mam zawalone.
Dzieki kochana
zrób sobie inhalację, najlepiej z olejkiem eukaliptusowym, tu masz link odnośnie inhalacji na zatoki
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠/artykul_6392,jak-zrobic-inhalacje-na-zatoki.html w miejscu czaszek wpisz "tipy . pl" tylko bez spacji oczywiści
nie wiem czemu wychodzi z tymi czaszkami...

Edytowane przez natkulec
Czas edycji: 2012-10-20 o 20:30
natkulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 20:11   #3058
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
wow! brawo

Piotruś od paru dni zaczyna podnosić brzuszek i stawać na czterech narazie tylko na chwilę
najlepszego z okazji 7 miesięcy

Cytat:

Przywitałam się i zmykam dać flache młodemu.
Tylko szybko odpowiem niki,tak młody późno idzie spać,zasypia.Poprzestawia ł się,bo wcześniej było tak,że 7 flacha,8 spanie i do rana.No,ale budził się wtedy o 5,6.A teraz o 8 Na reszte odpowiem potem
A nie przeszkadza Ci to że tak późno chodzi spać??
Bo ja się cieszę że Oskar chodzi spać 19-20 wtedy mam czas dla siebie i męża

Cytat:
Jeszcze apropo ten nocny marek,to chyba o mnie,w sumie tatuś też potrafi długo siedzień.
To fajna nocka brr zimno u Ciebie.Omg,to fakt za wcześnie na chodzenie.

.
Zimno było tylko rano potem tak słońce dowaliło że pogoda ładna Ogólnie temp 23 stopnie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Hej Weekend nastał a my z mężem w końcu od 7 miesięcy mamy wieczór tylko dla siebie Zuzia została u dziadków na wsi a my wybieramy się do kina a potem coś się zorganizuje Poza tym z nowości dziś moja mam dostrzegła kolejnego zęba u Zuziaka. Na lewej górnej dwójce dostrzegłyśmy biały wystający punkt, przy stukaniu łyżeczką nic nie słychać, wygląda to troszkę jak bąbelek, ale jutro lub pojutrze na 100% wyjrzy na światło dzienne ząbek, bo Zuzia gorączkowała i strasznie drażliwa była w ostatnim czasie, to musiał być powód takiego zachowania. Dziwne bo mam wrażenie, że chyba i druga dwójka wychodzi, ale to się okaże z pewnością w tym tygodniu Trzymajcie się cieplutko
A na co idziecie do kina?? miłego wypadu

My dziś intensywny dzień na dworze bo pogoda piękna

Chyba Oskarowi wychodzi ząbek bo jak wieczorem smarowałam żelem to coś kłującego wyczułam ale nie chciałam świecić światła więc oblukam jutro

Gosia dla Eryczka na pół roczku
Stary 2012-10-20, 20:13   #3059
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
hej!

U nas nocka nawet, nawet...Matylda zasnęła ok 21.30 i spała ciągiem do ok 1. Nakarmiłam Ją, i poszła spać dalej do ok 4 czy 5. Wtedy już hop do naszego łóżka, cyc i spanko do po 8. Od tego czasu zaliczyła już 1* 40 min drzemkę

Dziś chcą przyjść do nas znajomi na film i pogaduszki, ale nie daliśmy im jeszcze odpowiedzi, bo nie wiem, jaka będzie nocka...

Nowaken, cieszę się, że Ani lepiej. Może miała jakiegoś wirusa albo coś zjadła, i organizm tak zareagował?

Gratki dla wszystkich małych solenizantów!!!

My się zbieramy na jakieś małe zakupki. Trzeba dokupić rzeczy do lodówki i nie wykluczam,że przy tej okazji skuszę się na jakieś fajne zabawki dla Matyldy hehe

Ona po prostu zaraziła się od Antka. Byli dzisiaj moi rodzice babcia przywiozła Anii dwa kubki nie kapki a Antkowi komplet czapka rękawiczki i szalik z zig zackiem macunem

Stary 2012-10-20, 21:39   #3060
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Gosiu na przeziębienie najlepiej szklanka gorącego koziego mleka+ łyżeczka miodu+pół łyżeczki masła+przeciśnięty ząbek czosnku wypite na noc, mnie pomogło a wypiłam ze 3 razy na nocki możesz też ugotować kawę z imbirem, na szklankę wrzątku wsypać łyżeczkę kawy naturalnej sypanej+sporą szczyptę imbiru, gotować 3 min i posłodzić miodem, taka kawa nie szkodzi dziecku podczas karmienia zdrówka życzę i gratuluję skończenia 6 miesięcy

zrób sobie inhalację, najlepiej z olejkiem eukaliptusowym, tu masz link odnośnie inhalacji na zatoki
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠/artykul_6392,jak-zrobic-inhalacje-na-zatoki.html w miejscu czaszek wpisz "tipy . pl" tylko bez spacji oczywiści
nie wiem czemu wychodzi z tymi czaszkami...
Dzieki kochana
zRobie sobie takie mleko,ale krowie,bo koziego nie mam,moze jutro w sklepie zobacze za kozim.Nigdy w sumie go nie pilam,ma lepsze dzialanie jak krowie mleko?

Cytat:

Gosia dla Eryczka na pół roczku
Dziekuje kochana

Cytat:
Byli dzisiaj moi rodzice babcia przywiozła Anii dwa kubki nie kapki a Antkowi komplet czapka rękawiczki i szalik z zig zackiem macunem
Super!Ale zazdroszcze takich rodzicow.Moja mama mimo,ze razem mieszkamy nic nie daje Erykowi i Wiki.I to nie chodzi o nie wiadomo co,glupia grzechotke za funta by kupila,ze mysli o nim.Czy Wiki ostatnio pokazywala jej gazete w sklepie,a babcia na to no fajna,ale ty masz dosyc tego wszystkiego.Ale ona nic jej nigdy nie kupila.

Wiecie co zrobilam i...dziwnie mi teraz.Zbieralam sie na rozmowe z matka i zebrac nie moglam.A doszly ostatnio jeszcze inne rzeczy.Nie wytrzymalam i napisalam do niej sms jak byla w pracy,w ktorym wszystko jej wygarnelam.Wiem,ze powinnam porozmawiac,ale nie umialam jakos.
Przyszla po pracy,nie wspomniala na ten temat i pojechala do swojego faceta,bo ma jutro wolne.
Teraz mysle czy dobrze zrobilam,ale to mi tak ciazylo.Napisalam jednoczesnie,ze chcialabym,zeby sobie pewne rzeczy przemyslala,bo mi zalezy na poprawie naszych stosunkow,a zeby to zrobic pewne rzeczy sobie trzeba wyjasnic.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości