Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-20, 11:13   #4051
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
napewno, ale osoby z takim samym znakiem mają bardzo podobne cechy charakteru, przynajmniej ja tak uważam.

Ja jestem strzelec, mąż też a Młody jak sie urodzi do 21,12 to też będzie
ja teeeż i mały też będzie o ile w granicy terminu sie urodzi strzelce to fajne osoby
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:13   #4052
weronika23
Zakorzenienie

sama bym tego nie zrobila ale jak wam pisalam moja mama pracowala na porodowce i cuda wyprawiala z gabrysia
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:17   #4053
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
napewno, ale osoby z takim samym znakiem mają bardzo podobne cechy charakteru, przynajmniej ja tak uważam.

Ja jestem strzelec, mąż też a Młody jak sie urodzi do 21,12 to też będzie
to u mnie bylo tak
mama waga z wrzesnia
tata brat i maz urodzeni w tym samym dniu 14 pazdziernik i tez wagi;] ale cala trojka ma zupelnie innych charakter! nie maja zadnej wpolnej cechy;p a z jednego dnia sa;p wiec nie wiem czy mozna wierzyc w to;]

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
trzeba z tym, że tak się ćwiczą mięśnie dzieciaczka po malutku można podnosić dzidzię za rączki ale baaardzo ostrożnie lekarze też tak robią gdy sprawdzają na wizycie jak dziecko się rozwija
Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
kochana trzeba ale to sa cwiczenia ogolenie moja gaba byla bardzo silna i normalnie dzwigala ta glowke jak 3 m dziecko
ja sie chyba bede bala tak robic...
Cytat:
sama bym tego nie zrobila ale jak wam pisalam moja mama pracowala na porodowce i cuda wyprawiala z gabrysia
fajnie masz;p moja mama wychowala 3dzieci ale nie wiem co z nami wyprawiala
Stary 2012-10-20, 11:17   #4054
ImmortalWoman
Zakorzenienie

idę robić pomidorową
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:17   #4055
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
ja teeeż i mały też będzie o ile w granicy terminu sie urodzi strzelce to fajne osoby

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
to u mnie bylo tak
mama waga z wrzesnia
tata brat i maz urodzeni w tym samym dniu 14 pazdziernik i tez wagi;] ale cala trojka ma zupelnie innych charakter! nie maja zadnej wpolnej cechy;p a z jednego dnia sa;p wiec nie wiem czy mozna wierzyc w to;]
wiesz kochana, pewnie tak jak mówilaś zależy to od osób. Ja mówię znam wielu ludzi o tych samych znakach i mają bardzo dużo wspólnego, ale nie ma reguły

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:19   #4056
marti86
Zakorzenienie

HEJ

To i ja witam sie w 37 tygodniu co do okreslania przez lekarzy tygodni to oni nie mowia w ktorym jestesmy tygodniu tylko ile to tygoni. tak samo jest przeciez z miesiacami.jak mamy pelne 7 to wchodzimy w osmy. ja swojemu malzowi wytlumaczylam to na przykladzie meczu jak strzela bramke w 50min30s to bramka jest w 51 min zatrybil

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
A z tym zelazem to sprobuje jakies tańsze bez recepty jak mi nie pomoze to bede brala te ktore mi przepisal, no juz wyjścia nie bede miec.. Kurde ono jest takie fajne żadnych zaparc po nim nie mam..
ja polecam tardyferon.ostatnio jak mi gin nie wpisal peselu to M luteiny mi ni ewykupil bo powiedzialy ze recepta musi byc uzupelniona przez lekarza ale tardyferon daly-a ja swiecie przekonana ze on na recepte jak masz recepte powiedz w aptece ze chcesz tanszy odpowiednik dadza Ci cos co ma taki sam sklad bez problemu.daj spokoj 65zl!!toc to masakra!! mi pieknie tardyferon podnosi zelazlo!a place 18zl

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Patrzyłam właśnie na stronie. Wyglądają na fajne Ciężkie one są?

Bo tak sobie pomyślałam, że jak zimą będzie jakaś zawieja śnieżna i trzeba będzie skoczyć na jakieś szczepienie do przychodni czy na jakieś latem na jakieś wypady w góry czy spacery po plaży to może być fajne rozwiązanie.
tez sie zastanawiam bo jak np bede mala wozic do przedszkola to byloby mi wygodnie,z drugiej str przekladanie z fotelika do nosidelka to za duzo zamieszania i chyba bede targac nosidelko.z reszta moj kregoslup sie chyba nie nadaje na te nosidla:/ale na wiosne na wszelkie podroze itp jak masz ma nosic fajna sprawa wydaje mi sie

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Hej laseczki,
Nadrabiam Was od 18.00
Gratki wszystkich wizyt
Oby sie nam nie powykluwaly za szybko dzieciaki
Padam na twarz- dzisiaj miałam brzuszkową sesje prawie cały dzień...ciężki zawód to modelowanie

Jest wiele- ja korzystam z tapatalk - a jakiego masz Smartfona?

Kochane- głowy do góry dzisiaj sporo smutaskow na forum bylo
czekam na zdjecia

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
kurde nie wiem czy ten mój grzebalec z zemsty za to, że nie chcę przyjść za tydzień, za mocno mi nie pogrzebał........ dosłownie czuję takie kłucie, pobolewa mnie spojenie, szczególnie jak teraz z psem poszłam się przejść... no masakra, jak coś, to JA NIE RODZĘ! a już na pewno nie przed 13.11
mnie spojenie lonowe boli od dwoch miesiecy chyba.i to coraz bardziej-to ponoc normalne.

Cytat:
a i witamy się w 33 tygodniu
wariatka!!

Cytat:
aaa dziękuję serwuję z rana draże kokosowe
moj tz je uwielbia

Cytat:
co do siku to dzisiaj pierwszy raz wstałam specjalnie na siku zawsze to z małym jak szłam to przy okazji się wysiusiałam co by rano o 7 nie lecieć hehe a dzisiaj zonk.. trza było iść...

Dziewczyny boli was brzuch jak wstajecie z łóżka??
tak i stawia sie jak cholera:/

Gratuluje Wszytkim noworozpoczetych tygodni

PEPERONIKU wszystkiego co najlepsze na tej nowej drodze zycia

Co do witamin to ja kurcze od tygodnia zaczelam tez brac co drugi dzien i nie wiem czy dobrze robie przy tej mojej diecie....ale boje sie czy maly za duzy ni epodrosnie:/
zrobie morfologie we wtorek albo srode zobacze jak to wyglada.

Spanie.wstaje na sikanie nad ranem kilka razy po kropelce.zasypiam zaraz ale mimo to czuje sie jak mop po myciu podlogi:/

Dojotka a co Ty mowisz z tym magnezem??skad masz takie informacje??kuzwa mam go nie brac jak mnie tak te skurcze mecza??czy wystarczy ze odstawie za tydzien np??

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:22   #4057
advena85
Zadomowienie

Witam Nic mi się dziś nie chce, a muszę ogarnąć mieszkanie i wymyślić coś na obiad

marti86 czemu bierzesz co 2 dzień? Nie zauważyłam żeby witaminy wpłynęły na moją lub dziecka wagę, a i dieta niewiele ma do nich.

Edytowane przez advena85
Czas edycji: 2012-10-20 o 11:24
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:23   #4058
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Marti za tyg już niedługo

Ja też brałam tardyferon i po 2 miesiącach kazał juz odstawić bo ładnie podskoczyło.

Dobra kochane zmykam.... miłego dnia

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:24   #4059
Sylwiusa
SPAMER
Nieopłacona reklama

Kochane.. późno się dołączam ale ja grudniowa też! Już niedługo. Trzymam kciuki za Was wszystkie.
Sylwiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:27   #4060
marti86
Zakorzenienie

ja robie pomidorowa jak Immortala jutro schaboszczaki w koncu moge jesc smazone!!oprocz nalesnikow.glupie to bo kurde zjadlam wczoraj jednego nalesnika z jogurtem biszkoptowym i cukier 150 a chleb smazony w ciescie tym samym 115.dodam ze jogurty biszkoptowe moge jesc w ilosci 2szt na raz

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Sylwiusa witamy na kiedy masz?? co bedzie??

Jasiu zelaza nie odstawiam bo raz odstawilam i przez meisiac tak zjechalam z morfo ze szok.ale witaminy???? kurde no nie wiem.nie bede brala codziennie tylko co drugi dzien.wizyte mam w czwartek i go zapytam-zobacze przede wszytskim ile maly wazy

Stary 2012-10-20, 11:29   #4061
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
HEJ

To i ja witam sie w 37 tygodniu co do okreslania przez lekarzy tygodni to oni nie mowia w ktorym jestesmy tygodniu tylko ile to tygoni. tak samo jest przeciez z miesiacami.jak mamy pelne 7 to wchodzimy w osmy. ja swojemu malzowi wytlumaczylam to na przykladzie meczu jak strzela bramke w 50min30s to bramka jest w 51 min zatrybil

chyba wreszcie zrozumialam czyli jakby sie dzis (36+3) maly urodzil to bylo by ze 37 tyg?
Cytat:
Dojotka a co Ty mowisz z tym magnezem??skad masz takie informacje??kuzwa mam go nie brac jak mnie tak te skurcze mecza??czy wystarczy ze odstawie za tydzien np??
wiesz to sa informacje niepotwierdzone;p moja kuzynka brala magnez do konca miala skurcze co 3 minuty przez 12h sie meczyla na porodowce a rozwarcie sie nie zrobilo, nawet na jeden palec- zrobili Jej cesarke...
Jej kolezanka miala podobna sytuacje...
ja mialam skurcze w szpitalu i ten moj lekarz tez byl w szoku ze rozwarcia nie ma, a wtedy jeszcze nie wiedzialam o tej mojej kuzynce... moze to byc zbieg okolicznosci... ale nie wiem czy chce ryzykowac;p
nie wiem czy to przez magnez czy nie, ale ja go odlozylam wczoraj;p chce rodzic sn a nie przez cc...

Edytowane przez Dojotka1987
Czas edycji: 2012-10-20 o 11:32
Dojotka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:30   #4062
tynkusia
Rozeznanie

hej Kobietki!
W nocy bylam na IP ;( mialam mocne bole w miejscu prawej nerki, przyczyna prawdopodobnie jest uciskajaca ja macica, pojawily sie bakterie w moczu i maz jechal wykupic antybiotyk. W dodatku ciagle chce mi sie na kibelek na dluzsze posiedzenie, ale nic z tego jesli to pedzenie nie przejdzie w ciagu 2 h to mam wstawic sie znowu do szpitala. Strasznie sie boje szyjka ok 2,3 cm zamknieta, maluszek wazy ok 2300.
Stary 2012-10-20, 11:31   #4063
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
marti86 czemu bierzesz co 2 dzień? Nie zauważyłam żeby witaminy wpłynęły na moją lub dziecka wagę, a i dieta niewiele ma do nich.
podobno po witaminach dziecko szybciej i lepiej rosnie
Stary 2012-10-20, 11:31   #4064
marti86
Zakorzenienie

to ja tez odstawiam....chyba....

a jakbys dzis urodzila to lekarze by wpisali ze ciaza 36tyg-bo zaliczaja tylko pelne tygodnie

Stary 2012-10-20, 11:33   #4065
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
hej Kobietki!
W nocy bylam na IP ;( mialam mocne bole w miejscu prawej nerki, przyczyna prawdopodobnie jest uciskajaca ja macica, pojawily sie bakterie w moczu i maz jechal wykupic antybiotyk. W dodatku ciagle chce mi sie na kibelek na dluzsze posiedzenie, ale nic z tego jesli to pedzenie nie przejdzie w ciagu 2 h to mam wstawic sie znowu do szpitala. Strasznie sie boje szyjka ok 2,3 cm zamknieta, maluszek wazy ok 2300.
o kurcze kochana napewno sie poprawi bedzie dobrze
Stary 2012-10-20, 11:34   #4066
marti86
Zakorzenienie

Tynkusia

Advena akurat w moim przypadku dieta ma duze znaczenie-mam cukrzyce i nie moge sobie tak jesc jak Wy.wielu rzeczy nie jem wcale wiec wit moga uzupelniac moje niedobory.a moje dzieciatko cukrzycowe jest wieksze niz inne dzieci w tym wieku prenatalnym dlatego nie chce aby witaminy dodatkowo potegowaly jego wzrost

Stary 2012-10-20, 11:36   #4067
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
to ja tez odstawiam....chyba....

a jakbys dzis urodzila to lekarze by wpisali ze ciaza 36tyg-bo zaliczaja tylko pelne tygodnie
ja nie wiem czy naprawde akurat magnez ma na to wplyw, bo nie pytalam sie lekarza.. szukalam w necie i tez nic nie znalazlam wiec moze to zbieg okolicznosci...
a co do tych tyg to rozumiem juz dzieki

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Tynkusia

Advena akurat w moim przypadku dieta ma duze znaczenie-mam cukrzyce i nie moge sobie tak jesc jak Wy.wielu rzeczy nie jem wcale wiec wit moga uzupelniac moje niedobory.a moje dzieciatko cukrzycowe jest wieksze niz inne dzieci w tym wieku prenatalnym dlatego nie chce aby witaminy dodatkowo potegowaly jego wzrost
przypomnnij mi ile teraz wazy?
Stary 2012-10-20, 11:37   #4068
Sola1
Zakorzenienie

Jeszcze tak wracając do nosidełek to słyszałam, że niektóre odciążają barki i kręgosłup, więc pewnie zależy to od marki. Bo z tego co widzę to jest duża rozpiętość cenowa.
Teraz tak mi się przypomniało, że jak się nosi taki plecak turystyczny to mają one takie zapięcia w pasie i rzeczywiście odciążają plecy i barki, bo opierają się jakoś na biodrach, przez co noszony ciężar wydaje się lżejszy.

Narazie chyba i tak wstrzymam się z zakupem. Chciałam się Was zapytać, zanim zaczną się porody, bo później pewnie będzie mniej czasu i mniej osób na forum.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:38   #4069
marti86
Zakorzenienie

Dojotka to ja zapytam ostatnio zapisuje w tel wszytskie pytania do gina hehe. mysle ze to juz bedzie ostatnia wizyta...chybaze kaze mi przyjechac za tydz lub dwa ze wg na tego paciorkowca.bo ostanio kazal mi przyjechac po 4-on nie nalezy do tych zdzierusow.moja bratowa jak chodzila pod koniec ciazy juz co tydz lub dwa na tym etapie to albo bral polowe kwoty za wizyte albo wcale.pamietam w pierwszej ciazy bylo tak samo.raz mialam tylko wizyte po 3 a nie po 4 tyg na ktora juz nie dojechalam

Stary 2012-10-20, 11:39   #4070
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
masakra z tymi tygodniami
co do lezenia na brzuszku mozna od poczatku na chwile
o prosze gabi 12 dzien zycia
ani mi nie mowcie o skorpionach ja zglupieje tz skorpion siostra skorpoion i moj olus skropion

o ja................ ja swojego w 12 dniu życia to chyba dalej będę w becie podnosić

Cytat:

To i ja witam sie w 37 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Sylwiusa Pokaż wiadomość
Kochane.. późno się dołączam ale ja grudniowa też! Już niedługo. Trzymam kciuki za Was wszystkie.
cześć

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:40   #4071
dzinek
Wtajemniczenie

Hejka no pedzicie jak.... stado ciezarnych
Cytat:
Hej kochane

Dziewuszki od kiedy można malca na brzuszek kłaść????????????
od kiedy moze sam glowke podniesc i obrucic , tzn utrzymac na chwile,, przewaznie bardzo szybko
Cytat:
to jak dziecko ma 12 dni to nie trzeba trzymac glowki?
trzeba, ale dzieciaszek potrafi to zrobic, tylko nie utrzymac dopuki miesni nie wzmocni

ech spojenie mnie wlasnie zaczyna i to fajne nie jest.
CO do wstawania to mnie czesto tak wszytko boli jak bylam dlugo w jednej pozycji ze sie napierw sturlac z lozka musze, dopiero moge sie podniesc
Gratki dla wszystkich mezatek, dzieciatek, i przyszlych.

Skorpiony sa fajne , najwiecej geniuszy? mowicie ale i najwiecej np mordercow, trzeba sie ogarnac w emocjach i jest sie fajnym czlowiekiem.
Moja bedzie skorpinkiem, no chyba ze mnie zakoczy to nie

Tam gdzie zamierzam rodzic wprowadzili oplate za epidural normalnie nienormalny jest ten NFZ

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:40   #4072
marti86
Zakorzenienie

Dojotka ponad 3 tyg temu czyli (32 tyg i 5 d) [rawie 2200

Stary 2012-10-20, 11:47   #4073
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

Cytat:
ja robie pomidorowa jak Immortala jutro schaboszczaki w koncu moge jesc smazone!!oprocz nalesnikow.glupie to bo kurde zjadlam wczoraj jednego nalesnika z jogurtem biszkoptowym i cukier 150 a chleb smazony w ciescie tym samym 115.dodam ze jogurty biszkoptowe moge jesc w ilosci 2szt na raz [COLOR="Silver"]
Ja też mam w planach pomidorową, bo ostatnio za mną chodzi

Cytat:
hej Kobietki!
Trzymam kciuki, żeby przeszło

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Nam na szkole rodzenia mówili, że prenatal i materna przyczyniają się do nienaturalnego wzrostu dziecka. Zresztą inne dziewczyny też pisały kiedyś, że słyszały od swoich lekarzy o witaminach i ich wpływie na wagę dziecka.
Stary 2012-10-20, 11:52   #4074
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
aha DeKajka pytałaś o te witaminy czy je odstawić... moim zdaniem czemu nie.. ja w pierwszej ciąży miałam odstawione przez gina miesiąc przed porodem bo powiedział, że dziecko jest tak duże że obawia się tego jakie wyjdzie przy porodzie...
Dlatego ja juz od 3 dni nie łykam . Synuś juz ma ponad 3 kilo .. nie musze go dokarmiać .

Cytat:
Witaj kochana

Ale mnie boli .. chodze okrakiem . wstac z fotela nie moge . mam wrazenie jakby mnie tam mialo rozerwac . Moze mlody wpycha sie w kanal rodny .. nie wiem . ale mam juz tego dosyc

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:53   #4075
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
witaj!!!

hej wszystkim:0 ja wczoraj mailam wychodne z męzem i fajnei bylo.dawno tak sie dobrze nei bawilambylismy naj[pierw na kebabie, pozniej na bilardzie a na koncu poszlismy do kawiarni gdzie wypilam czekolade biala z bita smietana, mąż jakąs czekolade z chili wzial i serniczek ...a potem wracalismy spacerkjiem na tramwaj.super jak normalnie kiedys)))

co do znaku zodiaku, ja jestem bliżniak, moj tz jest bykiem moja mama jest strzelcem i moj byly byl strzelcem i jakos nei umiem sie ze strzelcami dogadacale to chyba zalezy od czlowieka nie od znaku zodiaku heheh

jak sie urodzi maly tak jak ma sie urodzic czyli 16listopada lub wczesniej to bedzie skorpion, a po 22im jakbym przenosila to bedzie strzelec.zobaczymy

dzis mam rosolek na obiad wiec lece go robic, tz pojechal po autko bo u mechanika jeszcze stoi
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:57   #4076
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
hej Kobietki!
3maj się, niech mały jeszcze posiedzi w brzuszku

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 12:02   #4077
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
hej Kobietki!
będzie dobrze, nie stresuj się. Antybiotyk pomoże...
a z tą szyjką ważne że zamknięta. Maluszek z każdym dniem będzie przybierał na wadze. Mój tak w trochę ponad 3 tygodnie przybrał 1000g.
A może chcesz się zamienić z tą szyjką ja mam 38 mm???

Cytat:
podobno po witaminach dziecko szybciej i lepiej rosnie
... mój synek bez witamin rośnie dalej jak na drożdżach.
A brałam wcześniej Pregnę Plus.

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej wszystkim:0 ja wczoraj mailam wychodne z męzem i fajnei bylo.dawno tak sie dobrze nei bawilambylismy naj[pierw na kebabie, pozniej na bilardzie a na koncu poszlismy do kawiarni gdzie wypilam czekolade biala z bita smietana, mąż jakąs czekolade z chili wzial i serniczek ...a potem wracalismy spacerkjiem na tramwaj.super jak normalnie kiedys)))
co do znaku zodiaku, ja jestem bliżniak, moj tz jest bykiem moja mama jest strzelcem i moj byly byl strzelcem i jakos nei umiem sie ze strzelcami dogadacale to chyba zalezy od czlowieka nie od znaku zodiaku heheh
jak sie urodzi maly tak jak ma sie urodzic czyli 16listopada lub wczesniej to bedzie skorpion, a po 22im jakbym przenosila to bedzie strzelec.zobaczymy
i
Ja bym chyba swoim brzuchem stół od bilarda zabiła podziwiam że grałaś
Też jestem bliźniak .
Mam braci - obydwaj wagi. Co do skorpionów nic nie mam.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 12:03   #4078
weronika23
Zakorzenienie

karollcia mnie tez tak boli ze zanim wstane to masakra poszlam z gabi na spacer ehhhh szkoda gadac ona mama keszcze a ja do domu tak sie czuje jakbym miala na pol sie rozerwac do tego maly kopie jak szalony szkoda mowic

ja juz zjadlam galabka pozniej rosolek a teraz uspic mala musze i skonczyc dom a pozniej na imieniny do szwagierki idziemy a wcale sie mi nie chce bo wszytsko boli i jak tu wysiedziec

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

ani mi nie mowcie o brzuchu moj ma 105 cm
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 12:03   #4079
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość

Tam gdzie zamierzam rodzic wprowadzili oplate za epidural normalnie nienormalny jest ten NFZ
To jest niezgodne z prawem.

"W związku z publikacjami prasowymi dotyczącymi znieczulenia porodu informujemy, że znieczulenie porodu jest finansowane ze środków Narodowego Funduszu Zdrowia - zgodnie ze wskazaniami medycznymi, w oparciu o Katalog JGP od 2008 roku. Koszt znieczulenia zewnątrzoponowego do porodu został włączony w wycenę grupy N01 – Poród, która uzyskała wycenę 33 pkt (ok. 1680 zł). Niezgodne z obowiązującymi przepisami jest więc pobieranie od pacjentek dodatkowej opłaty za znieczulenie porodu."

http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...&mx=0&ma=16595

Co ciekawe:

"Warto wiedzieć, że Rzecznik Praw Pacjenta może postawić zarzut łamania zbiorowych praw pacjenta placówkom, które nadal będą pobierać opłatę za znieczulenie przy porodzie. Może też nałożyć na nie karę finansową, sięgającą nawet do pół miliona złotych."
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...tne_38310.html

---

Jeszcze znalazłam ciekawą informację odnośnie urlopu macierzyńskiego przed porodem - to o czym wczoraj rozmawiałyśmy:

W związku z kierowanymi do Departamentu Matki i Dziecka prośbami o wyjaśnienie sytuacji, w której hospitalizowane kobiety w ciąży oczekujące na rozpoczęcie porodu nie uzyskują z tego tytułu zwolnień lekarskich i muszą korzystać z urlopu macierzyńskiego informujemy iż art. 180 § 3. ustawy z dnia 26 czerwca 1974 Kodeks Pracy (Dz. U. 1998 r. Nr 21, poz.94 z póz. zm.) stanowi, że „Co najmniej 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego mogą przypadać przed przewidywaną datą porodu.” Nie oznacza to obowiązku kobiet do korzystania z tego prawa, a jedynie taka możliwość. Hospitalizowane kobiety w ciąży oczekujące na poród powinny otrzymać zaświadczenie o niezdolności do pracy a szpital zobowiązany jest takie zaświadczenie wystawić. Szpital nie ma prawa oczekiwać, żeby kobieta ciężarna w okresie hospitalizacji korzystała z urlopu macierzyńskiego.

http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...&mx=0&ma=14022

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2012-10-20 o 12:05
Stary 2012-10-20, 12:06   #4080
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

czyli w 38 tez bede juz mogla??
tez na to czekam

chociaz dzisiaj mialam ale tak szybciutko

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
będzie dobrze, nie stresuj się. Antybiotyk pomoże...
a z tą szyjką ważne że zamknięta. Maluszek z każdym dniem będzie przybierał na wadze. Mój tak w trochę ponad 3 tygodnie przybrał 1000g.
A może chcesz się zamienić z tą szyjką ja mam 38 mm???

... mój synek bez witamin rośnie dalej jak na drożdżach.
A brałam wcześniej Pregnę Plus.

Ja bym chyba swoim brzuchem stół od bilarda zabiła podziwiam że grałaś
Też jestem bliźniak .
Mam braci - obydwaj wagi. Co do skorpionów nic nie mam.
ja pierwszy raz gralam w zyciu hehehe ale podobalo mi sie
tylko musialam robic pzrerwy bo mialam zadyszke heheh, ale maly kopal wiec chyba mu sie podobalo

ja skorpionow zadnych nei znam

PEPPERONIKU DUUUZO MILOSCI, SZCZESCIA I WSZYSTKIEGO CO NAJPIEKNIEJSZE NA WASZEJ NOWEJ DRODZE!!!
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości