Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-20, 11:15   #1771
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ona w ogóle nie chciała butelki, a teraz je. Przy piersi jest ryk nie z tej ziemi - w ogóle do niej niepodobny. Od dawna już dentysta się o mnie pytał, a ja nie mam jak dziecka zostawić. Nie chciałabym za każdym razem. Napisałam, że jak mam wybierać albo albo, to już wolę tylko z butelki. Idealnie byłoby z tego i z tego

Ona nie chce z piersi, nie mam więc wyjścia. Idealnie by było, gdy już jej przejdzie obraza na pierś, żeby z butli też chciała - ale to nie koncert życzeń. Nie moich.
rozumem
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
etam, odważna. Przecież ja tu przyjechałam do (przyszłego wtedy) męża, który się w Niemczech wychował.
No i dość szybko poszłam na kursy językowe - 4 godziny dziennie, codziennie. Od początku trzeba się było dogadywać wyłącznie po niemiecku i w sumie ani się obejrzałam, jak już mówiłam w tym języku

perfekt na pewno nie Perfekt to ja niestety tylko po rosyjsku (choć, niestety, mam wrażenie, że powoli tracę ten język )
Ale wystarczająco
_____

Tak piszecie o tych kurierach - tu też powinni coś takiego wprowadzić (że płacą od dostarczonej przesyłki). Bo np. taka sytuacja:
tydzień temu zamówiliśmy na amazonie nowy monitor do kompa stacjonarnego i kartę sdhc 32 gb. Monitor przyszedł we wtorek, karta - nie. W środę wciąż nie, i w czwartek też nie Sprawdzamy dziś zatem za stronie amazona, co z tą przesyłką. Co się okazuje? że widnieje jako "dostarczona" - tyle tylko, że do sąsiada (to tu nagminny proceder). Problem w tym, że ciul kurier nie wrzucił nam do skrzynki awizo, do którego sąsiada (a mieszkamy w dużej, trzyskrzydłowej kamienicy). Dzwonimy zatem do DHL (dostarczyciel) i pytamy o szczegóły. Przesyłka faktycznie widnieje w ich systemie jako dostarczona, niestety nazwisko sąsiada - nieczytelne ("chyba coś na S" - beztrosko podpowiada miła pani).
Noż qr.wa, i szukaj teraz wiatru w polu. Mamy albo dobijać się do każdego z naszych sąsiadów, albo wytoczyć sprawę, i wtedy zrobią dochodzenie. Lovely, nie?
Niemieckie porządki
a maż ma jakies polskie korzenie?
kurier porażka
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
aaa i wiecie co jeszcze zaobserwowałam? Ostatnio kilka razy przebierałam ją w wózku w lżejsze okrycie wierzchnie, i za każdym razem jak musiałam jej trochę plecki podnieść, to ona jak tylko czuła lekkie podparcie mojej ręki sama się zaczynała do góry unosić tak, że bardzo leciutko mi się ją podnosiło
u nas tez tak ostatnio jest, Mały "pomaga" mi jak go podnoszę
i ma łaskotki na plecach
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Pozdrawiamy was i trzymajcie kciuki za niedzielne chrzciny

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Mój mąż jak mu powiedziałam jak się nasz syn zachował w drogerii stwierdził- przecież to facet, nic dziwnego że tam wrzeszczał, mogłaś go wziąć do motoryzacyjnego tam byłby spokój
no to czas na męskie zakupy
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Maly się bardzo kręcił w nocy, wciąz podnosił nogi do góry czy wasz szkraby tez tak robią? i drugie pytanie czy jak leżą na boku to czasem kręcą głową tak że zanurzają twarz w poduszce/czy tam w czyms na czym mają głowę
nogi do góry juz od bardzo dawna podnosi, właściwie to już coraz mniej tak robi, częściej ćwiczy mięśnie brzucha niż mamusia
nie wiem konkretnie o co Ci chodzi z drugim pytaniem ale jak sie przekręca na bok to zadziera daleko główkę tak jakby chciał popatrzeć co się dzieje z tyłu, właściwie to teraz ciągle przekręca się na boki próbując przekręcić sie na brzuch, dwa razy mu sie udało i teraz ciągle próbuje

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
-

ej no wlasnie moja corka dzisiaj konczy 3 miesiace juuuhuuu
jak to zleciało... dla Bartusia i Alexa też

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-10-20 o 11:17
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:26   #1772
nicki86
Zadomowienie

ale dzisiaj slonecznie jak sara wstanie to trzeba leciec na spacerek
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:29   #1773
hanjah
Zakorzenienie

Chore jesteśmy Tzn. mnie boli gardło, a Marysia ma mega katar Reszta na szczęście jakoś się trzyma... Dobrze, że mąż dziś i jutro w domu
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:46   #1774
Maciejka__
Zakorzenienie

Witam z kawą.

Cytat:
dzien dobry
O ja Cie jestem pierwsza
Moje dziecie sie naprawilo
jak zasnela o 20 to pobudka o 4.45
teraz juz nie spi oczywiscie ale to nic bo i tak sie w miare wysplam
brzuch mnie tak boli jak na @ ze chyba sie zaraz rozplacze
Właściwie to ja byłam pierwsza, bo moje dziecię zasnęło chwilę przed północą, a o godzinie podobnej do Amelki sapało, czy stękało, bo w pieluszce było mokro, a w nosku sucho, a jak załatwiam te dwie sprawy i zaczęlam oczyszczać nosek, to się rozpłakała, potem zgłodniała (wieczorem tylko jedna porcja mleczka była większa, z pozostałych sporo wylewałam).
Jak jadła, to tu zajrzałam.
Zjadła 50 ml i spałyśmy od 6 (słyszałam dzwony) do 10:20. Teraz wytrąbiła 120+20 ml i chyba chciałaby więcej. Na razie sobie gada i maltretuje pawia.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:49   #1775
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
hej hej!

mamka ale Ci dobrze u nas mały zasnął 19.20 i obudził się o 2;30-była tylko ta jedna pobudka

Maly się bardzo kręcił w nocy, wciąz podnosił nogi do góry czy wasz szkraby tez tak robią? i drugie pytanie czy jak leżą na boku to czasem kręcą głową tak że zanurzają twarz w poduszce/czy tam w czyms na czym mają głowę?
Na boku tak nie robi. A nóżki jak podnosi to lekko zgięte i wtedy chodzi o gazy

Cytat:

ej no wlasnie moja corka dzisiaj konczy 3 miesiace juuuhuuu

Cytat:
z tej okazji zdjecie z przed chwila zatytuowane
"Kobieto nie rob mi zdjec jeszcze nie zrobilam fryzury!!! "
słodziak

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Tak w ogóle to heja!
W nocy zjadła ładnie z piersi ale teraz ani myśli, więc odciągam

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2012-10-20 o 11:51
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:54   #1776
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Maly się bardzo kręcił w nocy, wciąz podnosił nogi do góry czy wasz szkraby tez tak robią? i drugie pytanie czy jak leżą na boku to czasem kręcą głową tak że zanurzają twarz w poduszce/czy tam w czyms na czym mają głowę?
Nogi do góry podnosi jak chce skopać kocyk i z emocji, jak np. są nad nimi misie z karuzelki. Przed chwilą też wierzgała, bo wciągnęła na siebie pawia.
Sprawdź, czy Jasiowi nie jest za ciepło (zdejmując kocyk, odpinając lub zdejmując śpiworek, no i sprawdzając temperaturę skóry dłonią). Ja już widzę, że Róży czasami jest cieplej, niż mi.

Niestety moja też czasem zanurza buzię w mojej poduszce, więc czasem nawet na czas mycia włosów przekładam ją do łóżeczka. Przedtem jako podkładkę miała rożek, a teraz już tylko materac KPK.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-10-20 o 11:56
Stary 2012-10-20, 12:03   #1777
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Nogi do góry podnosi jak chce skopać kocyk i z emocji, jak np. są nad nimi misie z karuzelki. Przed chwilą też wierzgała, bo wciągnęła na siebie pawia.
Sprawdź, czy Jasiowi nie jest za ciepło (zdejmując kocyk, odpinając lub zdejmując śpiworek, no i sprawdzając temperaturę skóry dłonią). Ja już widzę, że Róży czasami jest cieplej, niż mi.

Niestety moja też czasem zanurza buzię w mojej poduszce, więc czasem nawet na czas mycia włosów przekładam ją do łóżeczka. Przedtem jako podkładkę miała rożek, a teraz już tylko materac KPK.
phdwao nogi podnosi wtedy kiedy się cieszy jak napisała Maciejka lub jak m gazy w nocy-wierzga i spina nogi i pojękuje przy tym....
zanurza głowę w materacu, bo nie ma w czym innym, tak czochra się

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-20, 12:08   #1778
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Sto lat dla Amelki i Bartusia z okazji 3 mc!

i dla Alexa z okazji 2 mc!

Aż tyle okazji?
Wszystkiego najlepszego dla mamuś i maluszków. Widzę, że dwoje powinno stać się spokojnymi, uśmiechniętymi maluszkami. Alex chyba od poczatku nie stwarza większych problemów, prawda?
Stary 2012-10-20, 12:09   #1779
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dziekuje za wszystkie zyczonka i rowniez takie skladam dla Bartusia i Alexa

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 12:12   #1780
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:

Moja ma wiecznie "kukuryku" albo irokeza, a z tyłu strasznie jej się plączą. Może tylko co którąś kąpiel powinnam używać szamponu (mamy emolium), ale ona czase ulewa na włoski, więc muszą być umyte, a nie tylko wypłukane.
Stary 2012-10-20, 12:13   #1781
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Chore jesteśmy Tzn. mnie boli gardło, a Marysia ma mega katar Reszta na szczęście jakoś się trzyma... Dobrze, że mąż dziś i jutro w domu
ojej, dużo zdrówka dla Was
Luśce katar już na szczęście mija, pierwsza nocka bez odciągania, więc jest o wiele lepiej

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 12:43   #1782
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
to moja jest ideałem pod tym względem, mogę jej w sklepie zniknąć z oczu i wcale się tym nie przejmuje

hehe Luśka też często leci w bok jak się podnosi z półsiadu. Chociaż ostatnio zdarza jej się to coraz rzadziej. A i zauważyłam, że w domu nie próbuje się podciągać jak leży, ale w wózku - a i owszem, zwłaszcza jak się nachylam nad nią. Coś się obawiam, że jeszcze chwila i będę musiała jej podparcie podnosić...

tak, podnosi nogi
co do leżenia na boku - nie pomogę, Luśka jak tylko się ją położy na boku od razu przewraca się na plecy

A wczoraj jak jej sesyjkę na brzuchu chciałam zrobić to miałam niezły problem, bo co ją położyłam na brzuchu to ona od razu się na plecy przekręcała
Na zewnątrz też możesz zniknąć z pola widzenia?
W domu ja też czasem mogę zniknąć. W końcu!
W samochodzie bywa różnie - czasem siedzi sobie cichutko, albo śpi, a czasem tż musi się do niej przesiąść.
A tam, gdzie są inni ludzie jednak woli mnie widzieć, albo słyszeć.

Oparcie już mi się zdarzało minimalnie podnosić, bo np. karmiłam ją w poczekalni, w której było otwarte okno i niezły przeciąg, a poza tym ze względu na ulewanie.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Ja całe życie pisałam pamiętniki. Przy okazji "wielkich" porządków, ktoś z domowników wyrzucił je razem ze starymi zeszytami szkolnymi. Wycwaniłam się i zaczęłam pisać na kompie - padł dysk i wszystko przepadło. Dlatego, postanowiłam pisać bloga, co w internecie to nie zginie. Z tym, że nastawiam się tylko na pisanie. Żadnych zdjęć.
Zauważyłam, że nie masz tam zbyt wielu danych, dzięki którym ktoś mógłby Cię zidentyfikować. Właściwie żadnych poza datą urodzenia Zwierzaka.
Stary 2012-10-20, 12:45   #1783
phdwao
Zakorzenienie

dziewczyny dziękuję za odpowiedzi! Wydaje mi sie że nózkami wierzgał bo mogłobyc mu gorąco(Maciejka) a główką tak robi bo szuka piersi bo robi tak gdy go na spiocha odstawiam od piersi-jakby dalej szukal

Jejku Jasio uwelbia robota lamaze, takg słodko gaworzy i się smieje do niego

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-10-20 o 12:46
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 12:59   #1784
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
zamierzam regularnie drukowac ale chyba profilaktycznie wysle sobie na poczte
Jak tata wiecznie coś testował najpierw na swoim kompie, a później na moim, to też kolejne etapy pracy dyplomowej wysyłałam sobie na pocztę. Ponieważ od razu wklejałam tam też skany, tabele i wykresy, to plik w końcu był bardzo duży i musiałam założyć konto na e-dysku. Dzięki takim zabezpieczeniom mogłam spać spokojnie.

Dodam, że to było 11 lat temu, czyli w czasie, kiedy pendrive pewnie kosztował kupę kasy.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ty przeżyjesz, ale Marysia pewnie cierpi z powodu kataru jak prawie każdy facet.

Dziewczyny - moje dziecię czasem bardzo się wykręca przy czyszczeniu noska i jak odsunę gruszkę, to nim pociąga, więc na wypadek choroby chyba jednak kupię katarek. One się czymś różnią? Nie bardzo wiem, czemu rurka, która na oko od fridy różni się końcówką kosztuje 50 zł. Rozumiem, że pewnie jest w tym jakiś zaworek zmniejszający siłę ssania, ale na oko nie ocenię, który jest bezpieczny. Możecie mi polecić mi coś przetestowanego na własnym dziecku?

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-10-20 o 12:49
Stary 2012-10-20, 13:00   #1785
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Na zewnątrz też możesz zniknąć z pola widzenia?
tak, mogę

Stary 2012-10-20, 13:01   #1786
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
phdwao nogi podnosi wtedy kiedy się cieszy jak napisała Maciejka lub jak m gazy w nocy-wierzga i spina nogi i pojękuje przy tym....
zanurza głowę w materacu, bo nie ma w czym innym, tak czochra się
Tak też się zdarza. Zapomniałam.
Stary 2012-10-20, 13:01   #1787
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ty przeżyjesz, ale Marysia pewnie cierpi z powodu kataru jak prawie każdy facet.
Właśnie Marysia ma się dobrze (po wyczyszczeniu noska jest ok, śmieje się, gada, ma apetyt) Za to ja się czuję gorzej
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 13:10   #1788
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny - moje dziecię czasem bardzo się wykręca przy czyszczeniu noska i jak odsunę gruszkę, to nim pociąga, więc na wypadek choroby chyba jednak kupię katarek. One się czymś różnią? Nie bardzo wiem, czemu rurka, która na oko od fridy różni się końcówką kosztuje 50 zł. Rozumiem, że pewnie jest w tym jakiś zaworek zmniejszający siłę ssania, ale na oko nie ocenię, który jest bezpieczny. Możecie mi polecić mi coś przetestowanego na własnym dziecku?
ja poza fridą mam cleanoz, suchych nie odciaga ale mokre tak trzeba kupic dodatkowe baloniki trochę hałasuje jak motorek ale według mnie też fajny
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 13:20   #1789
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

teraz mozesz powiedziec mezowi ze od dzis on chodzi z Marcinkiem na zakupy w koncu nie ma to jak meskie towarzystwo!
Dokładnie

Cytat:
Róża w Rossmannie była cicho jak mnie widziała, a jak się schyliłam, to od razu postękiwała. Z nią wchodzę do drogerii na krótko, bo ten zapach dla dorosłych jest męczący.
*
Ciekawe, jak sie Marcinek zachowa w "męskim" sklepie.
Mój mnie widzi ale to nie ma zupełnie znaczenia, na dźwięk mojego głosu też się nie uspokaja, może to przyjdzie z czasem.
Z tego co piszesz to Róża jest bardzo Z tobą związana, lubi na Ciebie patrzeć, a ja mam wrażenie że czy jestem przy Marcinku ja czy inna nawet obca osoba to mu wszystko jedno. Pierwszy uśmiech skierowany do osoby (a nie przedmiotu) był do pani z recepcji u lekarza, potem długo tylko do męża a do mnie niezwykle rzadko Trochę mi z tego powodu przykro
*
Też jestem ciekawa
Cytat:
Boskie
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
no to czas na męskie zakupy

Cytat:

Ja mam ten
http://www.aptekagemini.pl/katarek-a...nosa-1szt.html
Nie wiem czy one się czymś różnią, myślałam,że jest tylko jeden rodzaj. Dobrze odciąga i Marcinek tak nie wyje jak przy fridzie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 13:44   #1790
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mój mnie widzi ale to nie ma zupełnie znaczenia, na dźwięk mojego głosu też się nie uspokaja, może to przyjdzie z czasem.
Z tego co piszesz to Róża jest bardzo Z tobą związana, lubi na Ciebie patrzeć, a ja mam wrażenie że czy jestem przy Marcinku ja czy inna nawet obca osoba to mu wszystko jedno. Pierwszy uśmiech skierowany do osoby (a nie przedmiotu) był do pani z recepcji u lekarza, potem długo tylko do męża a do mnie niezwykle rzadko Trochę mi z tego powodu przykro
*
Ja mam ten
http://www.aptekagemini.pl/katarek-a...nosa-1szt.html
Nie wiem czy one się czymś różnią, myślałam,że jest tylko jeden rodzaj. Dobrze odciąga i Marcinek tak nie wyje jak przy fridzie
Ty po prostu jesteś stałym elementem wyposażenia. Czytałam, że na początku dziecku jest wszystko jedno, kto się nim zajmuje, a dopiero później jakieś osoby są ważnejsze, niż inne. Może Marcinek ma ten etap przed sobą, a poza tym przedtem nie dostrzegałam tego, że to akurat ja muszę przy niej być. Dopiero w czasie wizyty u pediatry przekręcała główkę w moją stronę zamiast otworzyć buzię do oględzin, a innym razem tż zauważył, że obraca głowę w moją stronę i się uśmiecha.
Faktycznie uśmiecha się do mnie często, ale jak ma dni, że tego porannego uśmiechu nie widzę, to ją zagaduję "uśmiechniętym" głosem i na ogół odpowiedzią jest uśmiech. Chyba już o tym pisałam.
*
Dzięki za link. Od kilku dni zbieram się do złożenia kolejnego zamówienia, a nie wiedziałam, albo nie pamiętałam, że mają katarek w ofercie.
Stary 2012-10-20, 15:20   #1791
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Dodam, że to było 11 lat temu, czyli w czasie, kiedy pendrive pewnie kosztował kupę kasy

ja znow nie mam zaufania do pendrive bo njuz 3 mi sie popsuly same z siebie...

a katarek jak wyzej przedstawiony tez mamy, jest super.. fridy sara nie cierpi a jak wlaczam odkurzacz i przystawiam do noska koncowke katarku to wrecz sie usmiecha od ucha do ucha
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 16:05   #1792
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
nel_a jak oceniasz NIKONA COOLPIX S6200??
http://www.saturn.de/mcs/product/NIK...72,203149.html

czy lepszy CANON??
http://www.saturn.de/mcs/product/CAN...56,265311.html

podstawowe parametry chyba podobne, cio nie??

no i ostatecznie myślę, że stać mnie na coś takiego też
http://www.saturn.de/mcs/product/CAN...56,450979.html

ok, ten też może i by mnie skusił:
http://www.saturn.de/mcs/product/NIK...72,459317.html

doradź coś...
czekam na Twoją profesjonalną opinię
ten ma najjaśniejszy obiektyw http://www.saturn.de/mcs/product/CAN...56,265311.html

i chyba bym za nim była
ale najlepiej wpisać sobie każdy z modeli w google i poczytać opinie tych którzy je posiadają albo je testowali.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 16:52   #1793
pumas
Zakorzenienie

Witam się przy popołudniowym marudzeniu ukryta z laptopem prawie w szafie.
Mamy przepiękną pogodę, oby jutro była identyczna. Ciuszki na chrzest przygotowane, menu prawie też, trzeba tylko posprzątać dom i czekać na gości. Jedni już dzisiaj przyjeżdżają, z czego się bardzo cieszę, przynajmniej coś się będzie działo
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 17:07   #1794
nel_a
Zakorzenienie

już niedługo halloween http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...81496801_n.jpg

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 17:07   #1795
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ten, który Karolina Myślę, że może fridy są nieco tańsze, bo wymagają filtrów, a w tym już nic nie trzeba dokupować.
Stary 2012-10-20, 17:07   #1796
nadalka
Zakorzenienie

Phadwao Iga większość czasu jak leży ma nogi w górze, u nas to raczej nie z gorąca. Po prostu dziecko jest takie ruchliwe a co do główki to moja raczej cycka nie szuka
Stary 2012-10-20, 17:13   #1797
nadalka
Zakorzenienie

Zdjęcie zrobione przed sekundą, z ukrycia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0792.jpg (112,0 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-10-20, 17:19   #1798
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Phadwao Iga większość czasu jak leży ma nogi w górze, u nas to raczej nie z gorąca. Po prostu dziecko jest takie ruchliwe a co do główki to moja raczej cycka nie szuka
Luśka też coraz częściej podnosi sobie nogi do góry jak leży, dzieci chyba tak po prostu mają

Stary 2012-10-20, 17:23   #1799
blueberry88
Zakorzenienie

Nadalka, dziękuję za paczkę!!! Tyyyle prezentów!!!
Stary 2012-10-20, 17:48   #1800
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Nadalka, dziękuję za paczkę!!! Tyyyle prezentów!!!
nie ma za co

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości