Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 20:47   #3841
Agnjeska
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

śliczne, a pakiecik pozazdrościć gdzie by u nas co dali zawistne ludzie wolą zachomikować niż komuś w potrzebie dać

(...)
Zazdroszczę wam tych zakupów dla dzieciaczków, ja muszę czekać do 7 listopada aż się dowiem w końcu kto u mnie pomieszkuje w brzuchu
Dziękować (; Ja się zapisałam na wszystkich możliwych stronach, położna sama mi je dała
A 7 listopada już nie daleko (;

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

true story.
mam nadzieje, ze i ja kiedys sie przelamie
Przełamiesz a jak zaczniesz to taaak trudno skończyć

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Świetne zakupy, mata też mi właśnie ta przypdała do gustu, rozglądam się za używaną. Tylko najpierw leżaczek-bujaczek muszę upolować. I tak się zastanawiam, czy leżaczek plus mata to nie za dużo...
Ja zamiat leżaczka wybrałam sobie huśtawkę (teraz czekam aż dojdzie, w przyszłym tygodniu już powinna być) i ja myślę że i to i to przydatne...
Na macie będzie tylko od czujnym okiem a do leżaczka/huśtawki można przypiąć, i np w kuchni postawić i obiad gotować (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 22:10   #3842
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
W zamian za to kupiłam matę z FP bo była cudna A moja mam wnuczce kupiła karuzelę do łóżeczka (; Dostałam też gratis pakiecik ze sklepu z prezentami a w nim smoczek, łyżeczki 3, dwa kubki niekapki, pluszową fokę, bodziaka i śliniaczek (; nawet fajne.
Chciałam też kupić taki projektor z gwiazdkami i różnym melodiami ale w końcu nie kupiłam i żałuję... No ale jeszcze mam czas więc pewnie kupię
Dorzucam Wam fotki:
ale fajne zakupy i gratisy

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
fajny ale czy się dopniesz?
Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
O kurcze dziewczyny, ale jaja. Wlasnie dowiedzialam sie, ze moja bratowa w ciazy jest, w 11 miesiacu (ja koncze 16) Chyba lubi chodzic grupowo w ciazy, bo pierwsza coreczke miala w tym samym czasie co jej bratowa synka -roznili sie 2 tygodniami Ale jaja hehe, jeszcze teraz tylko czekam na szwagierke, bo tez sie stara
no to ładnie jakieś słoniowe te wasze ciąże

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a ! i "ktoś" mnie kopie - w brzuszku...
ninka mnie pyta"dlaczego dzidziuś nic nie mówi ??? ".... -jeszcze tego mi trzeba..... gadającego brzucha ......... wyobrażacie to sobie ??? mam dwie gaduły-buzie im się nie zamykają... i do tego mówiący brzuch....-oszalałabym na pewno !!!
dla ktosia co kopie.
a ta twoja ninka musi byc przeurocza

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ach bym zapomniala, mialam sie pochwalic brzuszkiem - a raczej brzuszyskiem, co to bd pod koniec - wieloryb jak sie to wszytsko wyrowna fiuu fiuu az starch pomyslec
ale i tak jestem najpiekniejsza hahaha
super brzuszysko

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

doświadczone mamuśki jak poznać czkawkę w brzuchu?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 23:14   #3843
Leonikowa
Rozeznanie

I mieszkaj tu człowieku na parterze przed momentem ktoś wbił źle kod od domofonu a potem z całej siły uderzył w okno chwała Bogu, że jestem z Tż a nie sama co za banda mam nadzieję, że się to nie powtórzy bo jak coś to dzwonię na Policję niech się ruszą i zrobią jakiś obchód ...............

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 23:44   #3844
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
aaa to dobrze czyli nie będzie czegoś takie poproszę Panią z drugiego rzędu, żeby pokazała jak się robi sztuczne oddychanie
nie, takie rzeczy sami mówią, a jak o coś pytają to w przestrzeń.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
monika, no to dobrze, że to nic powaznego A który to tydzień?
skończony 18

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mam nadzieje, ze i ja kiedys sie przelamie
przełamiesz się ostatnio my się przełamaliśmy, kupiliśmy body i skarpetki, a dziś mąż sam z siebie chciał podjechać do biedronki po "ten kocyk, który pokazywałam w gazetce". i podjechaliśmy. nie żałuję. nie zamierzam robić teraz super zakupów dla dziecka bo czasu mnóstwo, a jakieś ciuszki dostaniemy, ale cieszę się, że się przełamaliśmy i nie wychodzimy z założenia, że nie będziemy kupować niczego przed porodem.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 23:57   #3845
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Na allegro zamawiałaś?
Jak tak to wrzuć linka bo też muszę zamówić jakieś
o te http://allegro.pl/30-ciazowe-leggins...663434948.html

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki. Byłam wczoraj na szkoleniu "Moda na brzuszek" z Małpka i widziałyśmy przez chwile Monikę Fajne było, trochę fantów nazbierałam (smoczki, skarpetki, butelka, sliniaczek itp.) Niektóre warsztaty super inne nudnawe, ale ogólnie warto było. Niestety nic nie wylosowałam Ale Julcia Eweliny dostała nagrodę za modelowanie; p Ale to niech Ona Wam opowie
Ja jak pochodze dugo to tez brzuch mi twardnieje i ciągnie, biore wtedy no-spę i leżę.
Słonecznego dnia zyczę!
ale fajnie, że się poznałyście
i super za gratisy
no i czekamy co to za nagroda za modelowanie Eweliny

Cytat:
Pochwalę się moimi zakupami
Najdrożej zapłaciłam za bluzę polarową 8zł i spodnie jeans Next 8zł, spodnie dresowe po 4zł, 2 śpioszki po 6zł a reszta chyba już wszystko po 1zł I to prawie wszystko z next, disney, george
wow, ale sporo tego! super zakupy

Cytat:
Dlatego tak zaszalałam byłam najpierw jednym gdzie był nowy towar ale tam tylko ten polar kupiłam bo ludzi od gromu a ja nie lubię takiego tłumu po drodze przez przypadek wstąpiłam do innego, w którym byłam raz w życiu wcześniej a tam wszystko po 1zł i pełne kosze dziecięcych kupiłam 20szt za 20zł
Także muszę się tam jeszcze wybrać kiedyś.
daj mi taki sklep

Cytat:
Napisane przez takinna Pokaż wiadomość
z wczorajszej wizyty :

dzidziuś jest bardzo ruchliwy więc ciężko go było zmierzyć (ale ma coś ponad 10cm) i poznać płeć na 100%. Ginka mnie zaskoczyła bo powiedziała, że po budowie wygląda jej na dziewczynkę hmm i znów nic nie kupię, następne 4 tyg. czekania...
ooo czyżby, czyżby ) hihih
za wizytę

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
widzę, że tęsknicie
widzisz scarlet, w przeciwieństwie do Ciebie, myślimy o Tobie, mimo tego wszystkiego..

Cytat:
.... miałam nadzieję,ze nie dołączę do grona przeziębionych....
moje dzieci zdrowe, ja zawsze szal noszę.... i wszystko ok tylko jak przychodzę po ninke do przedszkola to tam 1/3 dzieci smarkających i kaszlących .... albo jak czekam na kubę pod szkołą a co jakiś czas obok mnie inna mama chrypie i kaszle.... no i co mam zrobić ?-chodzić w maseczkach ,skafandrach ??? już mnie gardło boli i mam chrypkę..... szybko poleciałam po syrop prenalen,po tantum verde ... i mam nadzieję ,że się nic nie rozwinie ......
zdrowiej kochana

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mieliśmy dziś nagłą wizytę u lekarza bo wczoraj zaczęłam plamić, na szczęście okazało się to jednorazowym plamieniem. niby po badaniu i usg wszystko w porządku i lekarz nie znalazł przyczyny, mam leżeć i nic nie robić. zaczynam mieć dosyć ciągłych problemów.
to teraz książka, filmy i byczenie się
leżymy razem

Cytat:
Hej dziewczyny Ja właśnie wróciłam ze sklepu.
Chciałam Małej kupić taką huśtawkę ale wykupili...
W zamian za to kupiłam matę z FP bo była cudna A moja mam wnuczce kupiła karuzelę do łóżeczka (; Dostałam też gratis pakiecik ze sklepu z prezentami a w nim smoczek, łyżeczki 3, dwa kubki niekapki, pluszową fokę, bodziaka i śliniaczek (; nawet fajne.
Chciałam też kupić taki projektor z gwiazdkami i różnym melodiami ale w końcu nie kupiłam i żałuję... No ale jeszcze mam czas więc pewnie kupię
A chuśtawkę i tak zamówiłam przez internet.
Dorzucam Wam fotki:
wow jakie zakupy
mata boska!!!
i gratisy... czemu u nas nie ma takich

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
mi się podoba i kolorek świetny
Stary 2012-10-20, 00:09   #3846
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Swoją drogą widziałam dziś bardzo ładny śpiworek dla niemowlaczka, ale odłożyłam bo stwierdziłam że się naszych guru forumowych zapytam, czy był potrzebny ? czy stosuje się zamiast pościeli ? jakie są szkoły ?
czekam na fotkę z zakupów
co do śpiworka to używaliśmy, jak Jula była trochę większa, bo strasznie się rozkopywała i miała zimne nóżki, a w śpiworku ni dy ry dy
ale nie kupuj drogiego, najlepiej na allegro kup sobie za grosze, by potem w razie jak nie użyjesz, nie stracić
Wczoraj widziałam śliczny za 8zł poszedł, także można kupić stan idealny za grosze.
No chyba, że ten co widziałaś tak Ci się spodobał, że inny już Ci się nie spodoba never ever to kupuj

Cytat:
a ! i "ktoś" mnie kopie - w brzuszku...
ninka mnie pyta"dlaczego dzidziuś nic nie mówi ??? ".... -jeszcze tego mi trzeba..... gadającego brzucha ......... wyobrażacie to sobie ??? mam dwie gaduły-buzie im się nie zamykają... i do tego mówiący brzuch....-oszalałabym na pewno !!!
za kopniaczki

i tekst o gadającym brzuchu

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

u mie Julka ma ostatnio faze rozmawiania z dzidziusiem i mówi "dzidziusiu a fajnie ci w brzuszku, a wiesz ze dziś to i tamto" i wszystkie swoje rysunki do brzucha przykłada zeby mu pokazać
super

Cytat:
ach bym zapomniala, mialam sie pochwalic brzuszkiem - a raczej brzuszyskiem, co to bd pod koniec - wieloryb jak sie to wszytsko wyrowna fiuu fiuu az starch pomyslec

ogolnie tak mi sie nic nie chce, ze chyba walne sie pod koldre zaraz i dokoncze sezon _D seralu pojde spac - a jutro czeka mnie pracowity dzien
śliczny brzuszek ja to mam piłkę od koszykówki połkniętą chyba
I wcale nie będzie wieloryb

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
[/COLOR]doświadczone mamuśki jak poznać czkawkę w brzuchu?
jak brzuszek tak co chwilę podskakuje właśnie w 21tyg (chyba tak)zaczyna się czkawka u dziecka

Cytat:
I mieszkaj tu człowieku na parterze przed momentem ktoś wbił źle kod od domofonu a potem z całej siły uderzył w okno chwała Bogu, że jestem z Tż a nie sama co za banda mam nadzieję, że się to nie powtórzy bo jak coś to dzwonię na Policję niech się ruszą i zrobią jakiś obchód ...............
o matko, dobrze że szyby nie wybili
ja się właśnie strasznie boję w nocy być sama, jakby ktoś zadzwonił to bym chyba ze strachu zawału dostała
Stary 2012-10-20, 00:15   #3847
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

śliczny brzuszek ja to mam piłkę od koszykówki połkniętą chyba
I wcale nie będzie wieloryb
no moze nie, w pracy sie smieja ze chesburgera urodze, bo moja fasolka toleruje tylko i wlacznie ten jeden rodzaj jedzenia u mnie w pracy

a tak ogolnie. spac nie mozecie, tylem czekala az ktoras sie odezwie fiuu fiuuu, a tu widze nocne pogaduchy sie szykuja

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 06:43   #3848
monicca1989
Zakorzenienie

Witam się w sobotni poranek, jak zwykle od 6 nie śpie

Cytat:
Uff nadrobiłam Trochę miałam zakręcone dni, ale już jestem Ogólnie to gratuluję wizyt ! poza tym zrobiliśmy dziś mały rekonesans po sklepach, chcieliśmy zobaczyć na żywo leżaczki i zakupiliśmy trochę spiochów.. ale foty jutro, w
Czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
A z ciekawości sie spytaj co to ten marmurek?ciacho jakieś? Ja właśnie zrobiłam ekspresowy deserek: pokrojone jabłka, zasypane kruszonka i zapieczone...pychotka wyszła
Ale smaka mi narobiłaś

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
znikam do usłyszenia w poniedziałek...my na weekend planujemy cieszyć się jesienią za miastem, odpoczywajcie, piszcie dużo
Udanego wyjazdu

Cytat:

ogolnie tak mi sie nic nie chce, ze chyba walne sie pod koldre zaraz i dokoncze sezon _D seralu pojde spac - a jutro czeka mnie pracowity dzien
Bardzo ładny brzuszek
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 07:50   #3849
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
widzisz scarlet, w przeciwieństwie do Ciebie, myślimy o Tobie, mimo tego wszystkiego..
nie wiem o co Ci chodzi.... że nie ma kogo się czepiać na wątku? aż trzeba mnie szukać na innych żeby mi dopiec? mimo czego niby? że mam inne podejście do ciąży niż Ty? cokolwiek pisałam, wszystko było podważane, a ja wielokrotnie traktowana jak śmieć... Przestałam się udzielać, bo chyba pisanie na forum powinno być przyjemnością i odstresowywaniem się, a nie wręcz przeciwnie

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 08:27   #3850
anna maria 79
Raczkowanie

ja tylko na momencik forum wciąga a my się zbieramy na górę Żar, mam plan zejść na nogach w dół
Scarlet
więc traktuj to jak przyjemnośc pisanie tutaj, i traktuj nas z życzliwością, prosta zasada co w życiu dajesz to odbierasz, więc samych dobrych myśli
Kasia tak najpierws Sosnowiec teraz Tychy, piękny brzusio...a co hamburgerów...mój syn to nie jadek i jak miał 2 lata to mc donald był prawie codziennie aż dostał szlaban i teraz go już nie rusza
Monika miłego odpoczynku
Leonikowa ja też... na niby wysokim ale parterze ale mam rolety bo na początku się bałam...
Nestle super że tak kopie ja też chcę..zdrówka
Malpka to masz kochaną córkę jak już rysunki robi dla brzuszka, będzie dobrą starszą siostrą

odpoczywajcie mamuśki
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 08:36   #3851
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

Scarlet
więc traktuj to jak przyjemnośc pisanie tutaj, i traktuj nas z życzliwością, prosta zasada co w życiu dajesz to odbierasz, więc samych dobrych myśli
jakoś do tej pory się nie sprawdziło, więc raczej nic się nie zmieni

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 08:53   #3852
czarny flamaster
Zadomowienie

Witajcie kochane!

Wczoraj biedronkowy kocyk udało się dopiero dorwać mojej mamie Z racji tego, że nie znamy jeszcze płci maleństwa chciałam czegoś pasującego do każdej. W dwóch Biedronkach, w których byłam znalazłam tylko 1(!) kocyk i to niebieski w owieczki, który był cały zmaltretowany. Mama kupiła mi jakiś we wściekłe misie, jak to określiła

Zaczęłam się dziś rozglądać za wózkiem typu 3w1 i okazało się, że znajoma ma do sprzedania wózek marki TAKO. Chyba się skusimy, tym bardziej, że po bardzo przystępnej cenie

Dziś do pracy na 16stą. Nie chce mi się za nic.... Moi rodzice wykombinowali by przewieźć nam dziś moją meblościankę. Chyba mąż się obraził o to. Zobaczymy co to będzie. Miłego dzionka mamusie

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 08:57   #3853
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę ale przerąbane :|
Cytat:
ja tylko na momencik forum wciąga a my się zbieramy na górę Żar, mam plan zejść na nogach w dół[
Miłego wyjazdu (;

A mnie z rana szlag trafił... mój telefon (kupiony w lutym) odmówił współpracy... wyłączył się i nic nie da się z nim zrobić. Czyli wycieczka do sklepu dzisiaj... już się cieszę tam zawsze meeega kolejki

12.02.2013 Jasmine
Stary 2012-10-20, 09:49   #3854
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Zaczęłam się dziś rozglądać za wózkiem typu 3w1 i okazało się, że znajoma ma do sprzedania wózek marki TAKO. Chyba się skusimy, tym bardziej, że po bardzo przystępnej cenie
Ja bym brała na Twoim miejscu, jeśli w dobrym stanie. Sama się rozglądam za Tako używanym
Stary 2012-10-20, 09:51   #3855
kasia86bgo
Zakorzenienie

witamy w sobote . ledwo co oczy otworzylam a kompika juz zalaczyc musialam. nic mi sie dzis nie snilo -a szkoda, ale zabawne jest to ze poszlam spac w spodniach o dresu - a obudzialam sie BEZ NICH i nie mam zielonego pojecia jak je moglam sciagnac jakies czy co

anna maria 79 yhmm, wiec jak bd chciala to mozemy sie spotkac z brzuszkami - ja lece do PL 27.11 a wracam 8.12 - ale akurat bd w tychach w odiwedzinach u kolezanki, ale mozna pociagiem wczesniej podjechac i isc na kawusie ( herbarusie ) i jakies mega pyszne ciacho yhmmm.

no i ciekawa jestem co dzis uda mi sie zrealizowac z moich palnow, na pewno zmienie posciel i nastawie robocze ciuchy - potem sie umowilam ze znajomymi tak ok 18.-19 wiec mam jeszcze sporo czasu.

no nic na razie myam cos zjesc - chcoiaz jakos nie mam ochoty, ale burczy w brzuszku.

Stary 2012-10-20, 09:57   #3856
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
No chyba, że ten co widziałaś tak Ci się spodobał, że inny już Ci się nie spodoba never ever to kupuj

Podoba mi się to podejście )

Ok moje zakupy wklejam, wreszcie zrobiłam te fotki część ubranek jest większych niż na niemowlaka, ale tak sobie wychodzę z założenia że kupuję takie 0-12 od 62 bo podejrzewam że nasze dziecko będzie duże jako i my z mężem jesteśmy

I uprzedzając, taaaak uważam że jak będzie chłopak też go w to różowe wcisnę, a co tam :P nie ma segregacji płci - viva kolory
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (117,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02.jpg (126,7 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-10-20, 10:02   #3857
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

Ok moje zakupy wklejam, wreszcie zrobiłam te fotki część ubranek jest większych niż na niemowlaka, ale tak sobie wychodzę z założenia że kupuję takie 0-12 od 62 bo podejrzewam że nasze dziecko będzie duże jako i my z mężem jesteśmy

I uprzedzając, taaaak uważam że jak będzie chłopak też go w to różowe wcisnę, a co tam :P nie ma segregacji płci - viva kolory
Cudowne Kurczę te ciuszki teraz taaakie słodkie są (;

12.02.2013 Jasmine
Stary 2012-10-20, 10:02   #3858
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurczę ale przerąbane :|

Miłego wyjazdu (;

A mnie z rana szlag trafił... mój telefon (kupiony w lutym) odmówił współpracy... wyłączył się i nic nie da się z nim zrobić. Czyli wycieczka do sklepu dzisiaj... już się cieszę tam zawsze meeega kolejki
O kurcze sam z siebie tak się zepsuł ?

Te z niebieskim - nówki ze sklepu z c&a jedne po 14 zł i te niebieskie z tk max za 30 - więc dość drogo. Ale te wszystkie na zdjęciu z różem - są z lumpka i za wszystko zapłaciłam 32 zł ha ! Przerzucam się na lumpki i allegro - no ale wiadomo, przy pierwszym dziecku rączka swędzi i kilka nowych rzeczy też trzeba mieć :P
Stary 2012-10-20, 10:18   #3859
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Te z niebieskim - nówki ze sklepu z c&a jedne po 14 zł i te niebieskie z tk max za 30 - więc dość drogo. Ale te wszystkie na zdjęciu z różem - są z lumpka i za wszystko zapłaciłam 32 zł ha ! Przerzucam się na lumpki i allegro - no ale wiadomo, przy pierwszym dziecku rączka swędzi i kilka nowych rzeczy też trzeba mieć :P
sliczne ciuszki

qrde ja juz chce wiedziec co mam w srodku !!! siedzialam wczoraj na all i tyle widzialam aukcji paka-dla-niemowlaka za ''smieszne'' czasami pieniadze !! no ale coz czekac trzeba

Stary 2012-10-20, 10:24   #3860
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
O kurcze sam z siebie tak się zepsuł ?

No właśnie sam z siebie... wczoraj działał, dzisiaj niet...

Wiadomo że swędzi ^^ Ja osobiście wydaje na dodatki bo ciuszki mam dostać, dopiero jak przyjadą pooglądam i zdecyduje czy coś jeszce dokupić
S

12.02.2013 Jasmine
Stary 2012-10-20, 10:26   #3861
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Super zakupy
Stary 2012-10-20, 10:37   #3862
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
no moze nie, w pracy sie smieja ze chesburgera urodze, bo moja fasolka toleruje tylko i wlacznie ten jeden rodzaj jedzenia u mnie w pracy

a tak ogolnie. spac nie mozecie, tylem czekala az ktoras sie odezwie fiuu fiuuu, a tu widze nocne pogaduchy sie szykuja
hihihi teraz zrobiłaś mi smaka na chesburgera!!

W ogóle wiecie laski, że z mc donaldzie w październiku hamburgery są po 2 zł to chyba na naszą część

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
nie wiem o co Ci chodzi.... że nie ma kogo się czepiać na wątku? aż trzeba mnie szukać na innych żeby mi dopiec? mimo czego niby? że mam inne podejście do ciąży niż Ty? cokolwiek pisałam, wszystko było podważane, a ja wielokrotnie traktowana jak śmieć... Przestałam się udzielać, bo chyba pisanie na forum powinno być przyjemnością i odstresowywaniem się, a nie wręcz przeciwnie
jak kuba bogu tam bóg kubie czy jak to szło
próbowałyśmy być miłe, ale nie szło po prostu się nie odezwać
i akurat wątek ciekawy założyłaś i mogłam poczytać, ale jak przeczytałam jedno zdanie, które napisałaś to po prostu musiałam coś napisać, bo przekraczało wszelkie granice..
mimo, że nigdy nie poroniłam to strasznie źle się z tym poczułam po tym co przeczytałam i wiem, że aniołkowe mamy poczuły się jeszcze gorzej.
Czasami pewne rzeczy lepiej przemilczeć i zachować dla siebie.

Cytat:
witamy w sobote . ledwo co oczy otworzylam a kompika juz zalaczyc musialam. nic mi sie dzis nie snilo -a szkoda, ale zabawne jest to ze poszlam spac w spodniach o dresu - a obudzialam sie BEZ NICH i nie mam zielonego pojecia jak je moglam sciagnac jakies czy co

Cytat:

cudneeee rzeczy
te kolorowe body w paski świetne też uwielbiam kolory
a co do różu to nie kupuj nic, bo jak zaczną Ci przynosić to nagle szafa zrobi się różowa - wiem po sobie

a co do pierwszego, to też tak mam, jak mi się coś spodoba, to już koniec
tak jak z pościelą, niestety, a może stety kupiłam tą za 169zł, gdzie mogłam do 50zł się zmieścić, ale jak zobaczyłam ta to już żadna mi się nie podobała
Stary 2012-10-20, 10:44   #3863
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Przerzucam się na lumpki i allegro - no ale wiadomo, przy pierwszym dziecku rączka swędzi i kilka nowych rzeczy też trzeba mieć :P
oj, swędzi. my w sumie mamy dostać jakieś ciuszki, ale i tak będę chciała coś dokupić, żeby mieć takie swoje i takie jak chcę. jeszcze tych ciuszków nie widziałam, więc nie będę teraz kupować swoich, chyba, że na prawdę coś mnie urzeknie. muszę sobie zacząć tłumaczyć, że nie ma sensu kupować jak mamy dostać bo lepiej będzie przeznaczyć pieniądze na bardziej potrzebne rzeczy, ale to trudne jak widzi się te wszystkie śliczne ciuszki.

w ogóle po tych warsztatach załamałam się cenami fotelików z bazą. ale z drugiej strony jak zobaczyłam jak montuje się fotelik na pasy to cóż..wolałabym z bazą.

macie może jakiś taki przykładowy kosztorys wyprawki? jakiś taki uśredniony, wiadomo, że wszystko można kupić w różnych cenach, można używane, ale takie nowe rzeczy w średnich cenach, ile to może wynieść mniej więcej?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:09   #3864
kasia86bgo
Zakorzenienie

i tyle z mojego zajeFajnego humoru
wystarczyla jedna rozmowa z kims i czar prysnol

jak ja nie nawidze facetow !!!!!!!!!!!!1

Stary 2012-10-20, 11:42   #3865
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajne

Cytat:
Napisane przez strippi;37160594
[B
W ogóle wiecie laski, że z mc donaldzie w październiku hamburgery są po 2 zł [/B] to chyba na naszą część
a ja byłam wczoraj i już nie było tej promocji

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:59   #3866
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

i tyle z mojego zajeFajnego humoru
wystarczyla jedna rozmowa z kims i czar prysnol

oj
tulę mocno
z tymi facetami to czasami idzie oszaleć

Cytat:

w ogóle po tych warsztatach załamałam się cenami fotelików z bazą. ale z drugiej strony jak zobaczyłam jak montuje się fotelik na pasy to cóż..wolałabym z bazą.
no to prawda, ale lepiej kupić sprawdzony fotelik i mieć czyste sumienie
ja jestem z tych co polecają foteliki, które przeszły wszystkie testy

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

a ja byłam wczoraj i już nie było tej promocji
http://mcdonalds.pl/ i na dole masz oferta miesiąca, hamburger za dwójkę

A widziałyście nowe kawy w ofercie!!! Mniammmm idę dziś na kawę o smaku kokosa i czekolady

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-10-20 o 12:05
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 12:08   #3867
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
oj
tulę mocno
z tymi facetami to czasami idzie oszaleć

http://mcdonalds.pl/ i na dole masz oferta miesiąca, hamburger za dwójkę
eh, wiem ze nie powinnam za duzo sobie wyobrazac, ale naprawde myslalam ze w koncu zrozumial i przejzal na oczy, eh moja 1wsza milosc
podobno 2razy sie nie wchodzi do tej samej rzeki, i masz BABO placek

ja hamburgerki i chessburgerki mam codziennie jak jestem w pracy.
bleee a teraz dali nam na 'promocji' X LONG CHILI CHEES

BOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS SSSHE jakie to jest okropne, w sumie nie jadalam, ale od samego robienia zbiera mi sie na wymioty

Stary 2012-10-20, 12:49   #3868
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

ale piękne te ciuszki
Cytat:

a co do pierwszego, to też tak mam, jak mi się coś spodoba, to już koniec
tak jak z pościelą, niestety, a może stety kupiłam tą za 169zł, gdzie mogłam do 50zł się zmieścić, ale jak zobaczyłam ta to już żadna mi się nie podobała
strippi a ile elementów tej pościeli?

W ogóle dziewczyny mam pytanie - do tych które powtórnie będą mamami i do tych, które po raz pierwszy Jak będziecie kupować pościel, to na jakie elementy będziecie się decydowac? Jakies baldachimy, moskitiery i inne pierdoły też będziecie kupowac? Ja się szczególnie nad tym baldachimem zastanawiam... bo z jednej strony to może urocze... ale z drugiej strony to takie przesadzone mi się wydaje Moj Tż zresztą też za przesadą nie jest... I tak sobie myślę, że zdecyduję sie tylko na zestaw zawierający wypelnienie kołdry i poduszki, poszewkę na kołdrę i poduszkę i ochraniacz na szczebelki. A Wy jak planujecie?
Cytat:
oj, swędzi. my w sumie mamy dostać jakieś ciuszki, ale i tak będę chciała coś dokupić, żeby mieć takie swoje i takie jak chcę. jeszcze tych ciuszków nie widziałam, więc nie będę teraz kupować swoich, chyba, że na prawdę coś mnie urzeknie. muszę sobie zacząć tłumaczyć, że nie ma sensu kupować jak mamy dostać bo lepiej będzie przeznaczyć pieniądze na bardziej potrzebne rzeczy, ale to trudne jak widzi się te wszystkie śliczne ciuszki.

macie może jakiś taki przykładowy kosztorys wyprawki? jakiś taki uśredniony, wiadomo, że wszystko można kupić w różnych cenach, można używane, ale takie nowe rzeczy w średnich cenach, ile to może wynieść mniej więcej?
ja też w sumie czekam jakie ciuszki dostane od dwóch kolezanek. W sumie moglabym już to brać bo mają popakowane, ale postanowiłam sobie że zaczekam do grudnia
Też jestem bardzo ciekawa ceny wyprawki. Możektóraś z mamus robiła sobie taki kosztorys przy pierwszym dziecku?
Stary 2012-10-20, 13:14   #3869
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
nie żałuję. nie zamierzam robić teraz super zakupów dla dziecka bo czasu mnóstwo, a jakieś ciuszki dostaniemy, ale cieszę się, że się przełamaliśmy i nie wychodzimy z założenia, że nie będziemy kupować niczego przed porodem.
heh. my nie mamy zalozenia, ze nic nie kupimy przed porodem. ja po prostu teraz nie jestem w stanie moze mi przejdzie niebawem?!
wychodze z zalozenia, ze mamy kase, mieszkamy w duzym miescie, mamy dzieciatych znajomych (do ewentualnej pomocy), wiec... ZEN
ale uwielbiam ogladac Wasze lupy!

Cytat:
no moze nie, w pracy sie smieja ze chesburgera urodze

Cytat:
nie ma segregacji płci - viva kolory
AVE!!!!

Cytat:
z nimi zle, bez nich jeszcze gorzej

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 13:27   #3870
Sunshine833
Raczkowanie

Witam w ten piękny słoneczny dzień aż sie chce coś robić gdy taka pogoda za oknem i nawet zaczęłam sprzątać ale szybko skończyłam...no kurka wodna zaczyna mnie ten brzuch denerwować który zaczyna boleć jak tylko trochę sie poruszam...zakupy Max w jedyn sklepie i już ciągnie ... I tak myśle ze moze przesadzam...moze on tak już bedzie ciągnął i muszę sie przyzwyczaić?? A i widziałam ze któraś z dziewczyn zadała pytanie które i mnie Korci- ile mniej wiecej na wyprawie trzeba liczyc(bez mebli i wózka) ...jest to bliżej 1 czy 2tys?czy jeszcze wiecej?? Ma moze któraś jakaś listę ci należy mieć na początek?
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości