Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-20, 13:49   #2251
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Nie chce mi sie kombinowac z pasami :P Chyba zostane przy legginsach i tuniczkach
też się nad tym zastanawiam

Aaś gratuluję bliźniaków cudowna wiadomość

MoTyleKsw to skąd pochodzisz? Z moim TŻtem też mamy kilka takich potraf o których nawzajem nie wiedzieliśmy. Chociaż on żyje w większej niewiedzy

vil chyba tylko dzisiaj tak było bo mój TŻ wychodzi do pracy o 6:20 i zawsze już jest widno. Ale za tydzień się chyba czas zmienia więc będą ciemności

vil a jakie kupiłaś? podasz linka? bo też szukam i nie chcę się nadziać.

salviae daj znać jak wypróbujesz te spodnie

Lublana a jakieś chińskie czy tajskie możesz polecić?

DZiewczyny tak mi się przypomniało. Nie kupujcie ubranek -zwłaszcza śpiochów, bodziaków, sweterków co mają zapięcie na pleckach. Dużo takich zwłaszcza w lumpkach a dzieciaczkowi bardzo niewygodnie.

A mi się właśnie podoba że TAKO są szersze- dzidzia ma więcej miejsca. W ogóle wszystkie wózki są dla mnie za niskie, nie chodzi mi o rączkę bo przeważnie jest regulowana a o położenie gondoli czy spacerówki. No ale ja ze wszytskim tak mam, nawet zlewy.

nuna będzie widać że maleństwo drga- ruchy serduszka. Ja to widziałam na 2 USG czyli w 7 tc. A słyszeć do tej pory nie słyszałam.

Paulina
ja to mam trochę myślenie jak Twój TŻ z tym że wózek na prawdę ciężki. Komoda z przewijakiem za 600zł? Ja kupiłam komodę w ikeii za 300 zł a przewijaki za za 40-50 zł. I jak na razie też mam zamiar mieć dla maluszka tylko łóżeczko i komodę. Ale w gruncie rzeczy wiele zależy od tego ile ma się miejsca do zagospodarowania dla dzieciaczka. Ja nie mam za dużo więc nawet nie myślałam o szafie.

NoBoTak faceci to nie mają pojęcia o 90% rzeczach jaka jest potrzebna dziecku. Mój TŻ na szczęście pierwsze szoki "a po co to" przeżył u mojego braciszka jak ich odwiedzaliśmy. Więc mam trochę z górki

loney dzidzia będzie z nami.

Dziewczyny jeśli usłyszycie dzisiaj w wiadomościach że kobieta ze świętokrzyskiego zamordowała albo powiesiła męża za jaja to to będę JA!

Zmykam na obiad do teściowej . Pa!
Stary 2012-10-20, 14:00   #2252
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
elizabarbara - ja sobie nie wyobrażam spać z niemowlakiem Ani ty nie odpoczniesz ani dziecko. A jeszcze póxniej jak bedziesz je chciała "przeprowadzić" do łóżeczka - życzę powodzeia
Moje 1 dziecko od razu spało w łóżeczku - w naszej sypialni i jak miała ok roku dostała swój pokoik Teraz zamierzam zrobić tak samo
Powiem tak: myslalalm zeby od razu malucha umiescic w lozeczku, ale moj TZ sie uparl ze spi sie z dzieckiem na lozku i ze jest lepiej i wygodniej i w sumie mnie przekonal. Chociaz z drugiej strony bałabym się ze przygniote maluszka..
Za to Ty juz jestes mamą i piszesz wlasciwie to, co ja pierwotnie myslalam.
Pewnie skonczy sie tak, ze lozeczko i tak kupie wczesniej i zostawie sobie 2 opcje
Zobacze z czym bedzie mi lepiej

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 14:05   #2253
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak u Was wygląda sprawa z pokojem dziecięcym ? od początku zamierzacie taki mieć, czy najpierw maleństwo będzie u Was w sypialni ?
my mamy dosyć małe mieszkanie, sporą sypialnie i dwa pokoje. Z czego jeden to nasza ukochana garderoba. I na razie postanowiliśmy, że maleństwo będzie w naszej sypialni, a jak podrośnie zrobimy mu pokoik z garderoby
my mamy3 pokoje - saln, sypialnię i pokój z gratam męża (modelami, klawiszami, komputerem i pierdyliardem innych rzeczy)
do wczoraj mieliśmy plan wstawienia łóżeczka do sypialni... no ale w tej sytuacji to nie wiem czy takie podwójne łóżeczko nam się tam zmieści... i chyba od razu zrobimy pokój dziecięcy w pokoju męża. od sypialni oddzielają go tylko drzwi więc w sumie na jedno wyjdzie...
kurczę. sama teraz nie wiem...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 14:20   #2254
NoBoTak
Rozeznanie

My jesteśmy dopiero w trakcie budowy naszego domu więc póki co mieszkamy u rodziców. Mamy co prawda całe piętro ale mieści ono tylko jeden pokój, kuchnię i łazienkę. W związku z tym nie ma nad czym się zastanawiać Maleństwo będzie z nami w pokoju i jakiś szczególnych mebelków nie będziemy kupować - łóżeczko, przewijak i moża jakaś komoda na ciuszki. Resztę dopiero jak będziemy już na swoim - a to trochę potrwa
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 14:35   #2255
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny a jak u Was wygląda sprawa z pokojem dziecięcym ? od początku zamierzacie taki mieć, czy najpierw maleństwo będzie u Was w sypialni ?
My jesteśmy w trakcie budowy, nie chcieliśmy nic wynajmować, bo nie chcieliśmy tracić kasy, tylko jak najszybciej wykończyć go i się wprowadzić. Póki co mieszkamy z moim tatą w 3 pokojowym mieszkaniu. Jak urodzi się dziecko (koniec kwietnia/początek maja) to pewnie jeszcze nie zdążymy się wprowadzić, ale może końcem lata, a na jesień to już tak na 99.9% liczymy, że nam się uda. Więc dopiero wtedy maluszek będzie miał swój pokój a my w końcu całe mnóstwo miejsca Tak sobie myślę, że to nawet dobrze, bo teraz mieszkamy w mieście w bloku, a domek mamy 10 km od miasta, więc na początku będzie wszystko na miejscu, a później jakoś się przyzwyczaimy
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 14:36   #2256
axella
Zakorzenienie

GG do axella

My z mebelków będziemy mieć łóżeczko(z szufladami pod nim), przewijak i komódkę-zwykłą komódkę, którą wymaluję w zwierzaczki, baloniki czy serduszka jeszcze zobaczymy. Mam bardzo dużo pomysłów ale wszystko zacznę jak dowiem się jaka będzie płeć maluszka moja mama robi prześliczne maskotki, na pewno zamontuje w łóżeczku pokażę od razu,by było wiadomo o co chodzi

Tak,tak-moja mama nie może się już doczekać

a co do pokoju-chcę by dziecko miało osobny,swój pokoik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0014.jpg (111,4 KB, 30 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2012-10-20 o 14:38
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 14:40   #2257
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
ale który dokładnie? bo z tego co widzę, to tam jest conajmniej kilka modeli. Mi jak już wcześniej pisałam, podobają się właśnie takie sportowe, z 1 kółkiem z przodu
Stary 2012-10-20, 14:59   #2258
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem tak: myslalalm zeby od razu malucha umiescic w lozeczku, ale moj TZ sie uparl ze spi sie z dzieckiem na lozku i ze jest lepiej i wygodniej i w sumie mnie przekonal. Chociaz z drugiej strony bałabym się ze przygniote maluszka..
Za to Ty juz jestes mamą i piszesz wlasciwie to, co ja pierwotnie myslalam.
Pewnie skonczy sie tak, ze lozeczko i tak kupie wczesniej i zostawie sobie 2 opcje
Zobacze z czym bedzie mi lepiej
właśnie myślę, że wszystko wyjdzie Wam w "praniu". Wiem, że są mamy, które śpią z dziećmi, więc może i Tobie będzie wygodnie;-)
Ja nawet w szpitalu po porodzie nie byłam w stanie spać z małą... A w szpitalu byłam tydzień... Bałam się, że ją uduszę jak zasnę ;-P

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
My z mebelków będziemy mieć łóżeczko(z szufladami pod nim), przewijak i komódkę-zwykłą komódkę, którą wymaluję w zwierzaczki, baloniki czy serduszka jeszcze zobaczymy. Mam bardzo dużo pomysłów ale wszystko zacznę jak dowiem się jaka będzie płeć maluszka moja mama robi prześliczne maskotki, na pewno zamontuje w łóżeczku pokażę od razu,by było wiadomo o co chodzi

Tak,tak-moja mama nie może się już doczekać

a co do pokoju-chcę by dziecko miało osobny,swój pokoik
Ale słodziuch Fajne ma hobby Twoja mama

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ale który dokładnie? bo z tego co widzę, to tam jest conajmniej kilka modeli. Mi jak już wcześniej pisałam, podobają się właśnie takie sportowe, z 1 kółkiem z przodu
Nie wiem na pewno taki 3 w 1 i tej firmy ale nad modelem się jeszcze nie zastanawiałam. Muszę się przejść do sklepu i pooglądać. Ale na to mam jeszcze duuużo czasu - i tak będę kupować przez neta już po porodzie ;-)

Aaś - ogromne gratulacje!!! Uważaj na siebie i maluszki
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 15:12   #2259
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dziś taka piękna pogoda, a ja kolejny dzień z rzędu zalegam z książkami i przed kompem, kończąc pisać mgr Jestem już przybita i wyglądam też jak super full monster zombi , któremu sprawia przyjemność wstawienie prania, albo posprzątanie łazienki W Pn. jadę złożyć pracę na uczelni, i 30 mam obronę! muszę dziś jeszcze dokończyć ostatni rozdział, zrobić kolejne poprawki poprawek i napisać zakończenie, nienormalna ta moja promotorka a po 20:00 umówiliśmy się ze znajomymi - musimy im w końcu powiedzieć o ciąży, bo ciągle coś nam wypada. Ostatnio jak się spotkaliśmy, to było włamanie do babci Tż-ta, więc on siedział u niej z policją a ja sama z nimi i w końcu nie powiedzieliśmy, bo nie było jak

Miłej soboty i niedzieli kobiety
Stary 2012-10-20, 15:14   #2260
Aaś
Zakorzenienie

my dzisiaj na parapetówce u znajomych mówimy
moja najbliższa przyjaciółka i jej mąż wiedza ale cała reszta ferajny nie

jeeenyy...dopiero posprzątałam... idę sobie obiad odgrzać
Stary 2012-10-20, 15:53   #2261
Paulina 87
Wtajemniczenie

ehh znowu sie wkurzyłam tym razem teściowa
ja piernicze jaka ona jest niedouczona..próbowała mi wmówić, że toksoplazmozą nie da się w ciąży zarazić tylko przed i sie wtedy nie zajdzie w ciążę i jeszcze jak sie wykłóca, bo ona wie bo jej córeczka rodziła itd..nie moge.. jak można mieć taką zaściankową wiedzę.. w ogóle z kim ja rozmawiam;/ a do rozmowy doszło przez to, że mam za długi jęzor i mowie że mój tata przyjedzie i chce zrobić ognisko i ziemniaki będziemy piec.. a sęk w tym ze w ogródku kot sie załatwia wiadomo no i coś tam burknęłam że może nie powinnam takich brudnych ziemniaków jeść (a mam wielka ochote na nie).. a ta jak sie wydarła, że ja przesadzam, że już sie zachowuje jak moja mamusia, że będę cała wyjałowiona, że mnie antybiotykami w dzieciństwie karmili, matko co ma jedno do drugiego..juz sie wtrąca.. to ja mam swój rozum i intuicje i to jest MOJE dziecko.. a nie dość że na mnie wjeżdża to na moją matkę..przecież to lekarze tak mnie leczyli a nie ona

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Dziś taka piękna pogoda, a ja kolejny dzień z rzędu zalegam z książkami i przed kompem, kończąc pisać mgr Jestem już przybita i wyglądam też jak super full monster zombi ,
znam ten ból hehe ale dwie prace obroniłam i zapomniałam także trzeba zacisnąć zęby i do przodu
Stary 2012-10-20, 15:55   #2262
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
. Jak urodzi się dziecko (koniec kwietnia/początek maja) to pewnie jeszcze nie zdążymy się wprowadzić, ale może końcem lata, a na jesień to już tak na 99.9% liczymy, że nam się uda. Więc dopiero wtedy maluszek będzie miał swój pokój a my w końcu całe mnóstwo miejsca
Super! dziecko to mega mobilizacja w kończeniu budowy. Sama niedawno się wprowadziłam do domku a teraz mobilizuje ( głównie TZta) by do porodu było wszystko wykończone bo takie bzdety nam zostały. Mnie mieszkanie w domu z dzieckiem trochę przeraza, nie wiem jak ogarnę logistykę, mieszkamy na 2 poziomach, dziecko będzie miało pokój na pietrze, ale pewnie będziemy więcej czasu spędzać na parterze w kuchni i salonie. Pewnie będę musiała mieć dwa łóżeczka,jedno w pokoju dziecka lub w sypialni i na dole jakieś przenośne turystyczne.
Ale gdybym miała miec tylko takie problemy życie byłoby cudne.
Stary 2012-10-20, 16:01   #2263
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Dziewczyny jeśli usłyszycie dzisiaj w wiadomościach że kobieta ze świętokrzyskiego zamordowała albo powiesiła męża za jaja to to będę JA!
dziś jednak nie wybrałam żadnych, poczekam do wypłaty, ale ostatnio kupiłam takie:
http://allegro.pl/getry-leginsy-legg...715087929.html
i są beznadziejne, kilka razy miałam je na sobie i wyglądają jak szmata.

heh ja tak wczoraj miałam, przedstawiałam męża koleżance słowami: "masz pierwszą i chyba ostatnią okazję poznać mojego męża, bo go zamorduje".

zjadłam obiadek i wracam do Harrego Pottera, oglądam ostatnią część w końcu

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 16:05   #2264
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
też się nad tym zastanawiam

Aaś gratuluję bliźniaków cudowna wiadomość

MoTyleKsw to skąd pochodzisz? Z moim TŻtem też mamy kilka takich potraf o których nawzajem nie wiedzieliśmy. Chociaż on żyje w większej niewiedzy

vil chyba tylko dzisiaj tak było bo mój TŻ wychodzi do pracy o 6:20 i zawsze już jest widno. Ale za tydzień się chyba czas zmienia więc będą ciemności

salviae daj znać jak wypróbujesz te spodnie

DZiewczyny tak mi się przypomniało. Nie kupujcie ubranek -zwłaszcza śpiochów, bodziaków, sweterków co mają zapięcie na pleckach. Dużo takich zwłaszcza w lumpkach a dzieciaczkowi bardzo niewygodnie.

A mi się właśnie podoba że TAKO są szersze- dzidzia ma więcej miejsca. W ogóle wszystkie wózki są dla mnie za niskie, nie chodzi mi o rączkę bo przeważnie jest regulowana a o położenie gondoli czy spacerówki. No ale ja ze wszytskim tak mam, nawet zlewy.

nuna będzie widać że maleństwo drga- ruchy serduszka. Ja to widziałam na 2 USG czyli w 7 tc. A słyszeć do tej pory nie słyszałam.

Paulina
ja to mam trochę myślenie jak Twój TŻ z tym że wózek na prawdę ciężki. Komoda z przewijakiem za 600zł? Ja kupiłam komodę w ikeii za 300 zł a przewijaki za za 40-50 zł. I jak na razie też mam zamiar mieć dla maluszka tylko łóżeczko i komodę. Ale w gruncie rzeczy wiele zależy od tego ile ma się miejsca do zagospodarowania dla dzieciaczka. Ja nie mam za dużo więc nawet nie myślałam o szafie.

NoBoTak faceci to nie mają pojęcia o 90% rzeczach jaka jest potrzebna dziecku. Mój TŻ na szczęście pierwsze szoki "a po co to" przeżył u mojego braciszka jak ich odwiedzaliśmy. Więc mam trochę z górki

loney dzidzia będzie z nami.

Zmykam na obiad do teściowej . Pa!
Ja z łódzkiego, a TŻ z zachodniopomorskiego

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
No właśnie zamówiłam M zamiast S wiec mam nadzieje ze chociaż dwa miesiące ponoszę

Ostatnio własnie czytałam artykuł o ciuszkach dla niemowlaków z lumpa i pisało tam, że są nawet bezpieczniejsze niż te nowe bo już kilkukrotnie wyprane i jest w nich mniej chemii niż w tych prosto z fabryki nawet jak je wypierzemy przed noszeniem A czasem można znaleźć perełki
Oj można i to jak wiele, ale w dzień dostawy tyle ludzi się na nie rzuca, że aż strach.

Cytat:
my mamy dosyć małe mieszkanie, sporą sypialnie i dwa pokoje. Z czego jeden to nasza ukochana garderoba. I na razie postanowiliśmy, że maleństwo będzie w naszej sypialni, a jak podrośnie zrobimy mu pokoik z garderoby
Będzie miało pokoik, ale z początku będzie z Nami w Naszym pokoju, bo nie usłyszelibyśmy gdyby płakało w nocy.

Ja dziś cały dzień z dziadkami, zakisiliśmy kapustę, raz dwa nam poszło, teraz czekam na przyjaciółkę, ma takiego szkraba 1,5 roku i jest 2 lata po ślubie, no ale chyba będzie rozwód, bo nie układa im się od ślubu, szkoda mi jej, ale większość mówiła jej to już przed ślubem. No cóż.
A wieczorem mamy spotkać się z parą przyjaciół, ale wątpię czy się wybiorę, bo dopiero TŻ będzie mógł około 23 a ja będę śpiąca.

A ja dziś bez mdłości, sutki też mnie drażliwe, ale staram się myśleć pozytywnie

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 16:10   #2265
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny bylam wczoraj na usg. Mialam nawet wczoraj wejsc wieczorem i opisac wrazenia ale bylimy w takim szoku z mezem ze nie dalam rady
Takze nasze przypuszczenia sie sprawdzily. Beda blizniaki

Normalnie szok

Jeden maluch ma 11.9mm a drugi 12.5mm. Rosna jak na drozdzach

Matko. Ale bedziemy mieli wesolo w domu
Gratuluję!!! Cudna wiadomość Trzymam za parkę

Cytat:
A może po prostu Ci nie włączył Bo ja najpierw zobaczyłam serduszko a po chwili gin mi włączył dźwięk

Dzień dobry
Kolejny piękny dzień
Ja byłam w szkole, nadrobiłam Was i idę coś porobić

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 16:15   #2266
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Uf, internetowe zakupy za mną, zamówiłam świetniasty pas ciążowy(jako dodatkowa ochrona nerek-rok w rok zaziębiam,teraz wole tego uniknąć).
Do tego z różnych stron pozamawiałam darmowe próbki kosmetyków i misia z bebiko dla maleństwa
Z musteli przyszła mi już próbki kremów w tym dla mnie jeden na rozstępy ale jest jakis dziwny zostanę przy rossmanowej oliwce
Ale jestem zadowolona
A jeszcze dziś wpada mój przyjaciel pomóc mi zorganizować urodziny(za ponad 3tygodnie ale co tam)
Fany dzionek dziś
a jutro 9h w pracy

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-20, 16:25   #2267
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Do tego z różnych stron pozamawiałam darmowe próbki kosmetyków i misia z bebiko dla maleństwa
do mnie przyszedł misiaczek, ale się nie spodziewałam, zarejestrowałam się na stronie tylko ale jakiś niedorobiony jest
a dostawałyście w gabinetach przy pierwszych wizytach reklamówki z informacjami o ciąży i próbkami? ja byłam mile zaskoczona

Stary 2012-10-20, 16:39   #2268
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
do mnie przyszedł misiaczek, ale się nie spodziewałam, zarejestrowałam się na stronie tylko ale jakiś niedorobiony jest
a dostawałyście w gabinetach przy pierwszych wizytach reklamówki z informacjami o ciąży i próbkami? ja byłam mile zaskoczona
Ja też mam tego misia ale zostawiłam go u mamy
Próbki bepanthenu, oliwek, kremików... pełno tego mam
A u gina dostałam reklamówkę, w niej gazetki, ulotki i próbka sudocremu. Gin powiedział, że powinnam dostać ją później ale akurat nie miał takich na początek ciąży Może jeszcze coś dostanę

Stary 2012-10-20, 16:39   #2269
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
nie dostałam nic a nic.. a byłam i prywatnie i na nfz.. no cóż, nie mam farta do takich rzeczy coś ciekawego w tych reklamówkach?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-20, 16:41   #2270
lonely_lady
Zakorzenienie

Hej my z Tżcikiem zjedliśmy obiadek i pojechaliśmy do lasu na spacerek teraz Was troszkę poczytałam i oczy mi się zamykają więc idę się przespać troszkę

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 17:16   #2271
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
nie dostałam nic a nic.. a byłam i prywatnie i na nfz.. no cóż, nie mam farta do takich rzeczy coś ciekawego w tych reklamówkach?
trzy gazetki (Twoje dziecko, Claudia i coś jeszcze, nie pamiętam, to było dwa miesiące temu), książeczka o ciąży, espumisan, jakaś naklejka chyba ... qrcze, nie pamiętam dokładnie. ale jest taka akcja że się w niektórych miejscach dostaje takie pakiety na powitanie, potem w szkole rodzenia bodajże, i po urodzeniu dziecka.
też chcę próbki

Stary 2012-10-20, 17:26   #2272
Aaś
Zakorzenienie

ja też chce próbki! bo nic nie dostałam do tej pory
Stary 2012-10-20, 17:39   #2273
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Za dołączenie do klub mustela wysyłają 4 próbki kosmetyków + niebieska kosmetyczka jeden dla mamy, 3 dla malucha.
Podobno dodatkowo co jakiś czas dostaje się próbki ich nowości.

http://www.mustela.pl/pl/main.html#/connexion

I na lovela (chyba) zamówiłam probki ich proszku do prania/płynu do płukania specjalnie dla maluchów.
A na bebiko misia
gdzies zupki(bo jest poradnik,który chętnie przeczytam).
I jeszcze jakieś oliwki. Jak w googlarkę wpiszecie "darmowe próbki dla dzieci" to wyskoczy sporo stron. Warto zobaczyć,zamówić- zawsze to będzie jakies roznenie-poznanie chocby zapachu,konsystencji.
zeby potem nie stwierdzić, że wydało się kupe kasy na coś, co nam kompletnie nie pasuje

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-20, 17:46   #2274
Al_ajka
Przyczajenie

Cześć dziewczyny

Chciałabym się z Wami przywitać.
Podczytuję Was czasami, jednak dopiero dziś postanowiłam się odezwać.

Na imię mam Alicja, mam 22 lata i termin porodu na początek czerwca
Gratuluje wszystkim ciąż i życzę spokojnych i radosnych 9 miesięcy
Al_ajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 17:49   #2275
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Za dołączenie do klub mustela wysyłają 4 próbki kosmetyków + niebieska kosmetyczka jeden dla mamy, 3 dla malucha.

http://www.mustela.pl/pl/main.html#/connexion

I na lovela (chyba) zamówiłam probki ich proszku do prania/płynu do płukania specjalnie dla maluchów.
A na bebiko misia
gdzies zupki(bo jest poradnik,który chętnie przeczytam).
I jeszcze jakieś oliwki. Jak w googlarkę wpiszecie "darmowe próbki dla dzieci" to wyskoczy sporo stron. Warto zobaczyć,zamówić- zawsze to będzie jakies roznenie-poznanie chocby zapachu,konsystencji.
zeby potem nie stwierdzić, że wydało się kupe kasy na coś, co nam kompletnie nie pasuje
O fajnie, dzięki Muszę się temu przyjrzeć dokładniej

Cytat:
Napisane przez Al_ajka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Chciałabym się z Wami przywitać.
Podczytuję Was czasami, jednak dopiero dziś postanowiłam się odezwać.

Na imię mam Alicja, mam 22 lata i termin porodu na początek czerwca
Gratuluje wszystkim ciąż i życzę spokojnych i radosnych 9 miesięcy
Witam kolejną mamusię

Stary 2012-10-20, 18:02   #2276
Katate
Raczkowanie

Dziewczyny, ale miałam stresa od czwartku.Przewróciłam się Łapałam małego, żeby ze schodów nie spadł i poleciałam na tyłek. Poryczałam się od razu, bo wiem czym to może się skończyć. Zadzwoniłam do gina i mnie trochę uspokoił. Przeleżałam w łóżku od tamtej pory i już teraz mam nadzieję, że skoro nic się nie dzieje to już będzie dobrze. Tak się bałam, ze nawet nie chciałam tego wcześniej pisać.
Ale mówię Wam, ułamek sekundy. Trzeba bardzo uważać. A jeszcze z dwa dni wcześniej mówiłam do męża, jak to teraz muszę być ostrożna itp.
A co do spania z dzieckiem to my dla synka przygotowaliśmy śliczny pokoik, z szafą, komodą i przewijakiem a efekt jest taki, że do tej pory śpi z nami, łóżeczko stoi i czeka dla nowego dzidziusia a przewijak nie został ani razu użyty. Ale pokoik jest I jak byłam jeszcze w ciąży to uwielbiałam do niego wchodzić i przeglądać te cudne maleńkie ciuszki i wyobrażać sobie małego w nich Oczywiście połowy nawet nie założyłam.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 18:09   #2277
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale miałam stresa od czwartku.Przewróciłam się Łapałam małego, żeby ze schodów nie spadł i poleciałam na tyłek. Poryczałam się od razu, bo wiem czym to może się skończyć. Zadzwoniłam do gina i mnie trochę uspokoił. Przeleżałam w łóżku od tamtej pory i już teraz mam nadzieję, że skoro nic się nie dzieje to już będzie dobrze. Tak się bałam, ze nawet nie chciałam tego wcześniej pisać.
Ale mówię Wam, ułamek sekundy. Trzeba bardzo uważać. A jeszcze z dwa dni wcześniej mówiłam do męża, jak to teraz muszę być ostrożna itp.
O kurczę! Mam nadzieję, że z Maluszkiem wszystko w porządku

Stary 2012-10-20, 18:22   #2278
ada32
Wtajemniczenie

witam się z Wami w sobotni wieczorek ..

wpadam pochwalic się ze jestem już po pierwszej wizycie ..
widziałam maleństwo i serduszko które już sobie puka
maleństwo jest jeszcze bardzo malutkie bo zaledwie 4 mm co mnie zaniepokoiło trochę ale ginek obliczył wszystko po swojemu i powiedział ze ciąża jest trochę młodsza niż myslałam.. 6t i 1d a ja myślałam że jestem juz w 7tc no nic najważniejsze że jest ok
za 2 tygodnie idę już z wynikami i usg ponowne by zobaczyc czy urosła moja gwiazdeczka
karmie nadal piersią i lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń..

Aaś gratuluje bliźniaków niesamowite przeżycie ..super

witam nowe mamusie

nie jestem wstanie Was nadrobic..wybaczcie ..podczytuje ale wbic się do Was jest ciężko ..i jeszcze mój absorbujący brzdąc

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 18:26   #2279
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
O kurczę! Mam nadzieję, że z Maluszkiem wszystko w porządku
Też mam taką nadzieję Musi być wszystko w porządku!
Najpierw martwiłam się przed USG, jak wyszło wszystko w porządku to taką ulgę poczułam i radość. No to 2 dni miałam spokoju i od nowa się martwię...
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 18:47   #2280
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Emu moze do najpiekniejszych nie nalezą, ale sa mega cieple i mega wygodne I praktycznie niezniszczalne. Warte swoich pieniędzy
one mi się podobaja, ale u kogośi chce je mieć dopóki nie wezmę ich do ręki, patologia wiem

Cytat:
maluszek u nas w sypialni, planujemy budowę domu, ale na przestrzeni kilku lat.

Cytat:
na chinolka jeździmy do tego przy moście Dębnickim (na przeciwko Jubilata), kiedyś jadłam w tajskiej knajpie na Filipa, ale już jej tam nie ma, ale słyszałam, ze jest jakaś na Wiślnej, tyle że nie próbowałam niestety. Ale mi narobiłaś smaka na jakąś zupkę z mleczkiem kokosowym

Cytat:
Cytat:
trzy gazetki (Twoje dziecko, Claudia i coś jeszcze, nie pamiętam, to było dwa miesiące temu), książeczka o ciąży, espumisan, jakaś naklejka chyba ... qrcze, nie pamiętam dokładnie. ale jest taka akcja że się w niektórych miejscach dostaje takie pakiety na powitanie, potem w szkole rodzenia bodajże, i po urodzeniu dziecka.
też chcę próbki
dostałam właśnie taką w siatce z napisem "Będę mamą", co było dość uciążliwe jak sie z nią przechadzałam po ulicy, bo się bałam, ze kogoś znajomego spotkam i się wyda moja ciąża a nie chciałam od razu mówić

Cytat:
mi nie przysłali

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2012-10-20 o 18:48
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości