|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Aaś gratuluję bliźniaków MoTyleKsw to skąd pochodzisz? Z moim TŻtem też mamy kilka takich potraf o których nawzajem nie wiedzieliśmy. Chociaż on żyje w większej niewiedzy ![]() vil chyba tylko dzisiaj tak było bo mój TŻ wychodzi do pracy o 6:20 i zawsze już jest widno. Ale za tydzień się chyba czas zmienia więc będą ciemności ![]() vil a jakie kupiłaś? podasz linka? bo też szukam i nie chcę się nadziać. salviae daj znać jak wypróbujesz te spodnie ![]() Lublana a jakieś chińskie czy tajskie możesz polecić? DZiewczyny tak mi się przypomniało. Nie kupujcie ubranek -zwłaszcza śpiochów, bodziaków, sweterków co mają zapięcie na pleckach. Dużo takich zwłaszcza w lumpkach a dzieciaczkowi bardzo niewygodnie. A mi się właśnie podoba że TAKO są szersze- dzidzia ma więcej miejsca. W ogóle wszystkie wózki są dla mnie za niskie, nie chodzi mi o rączkę bo przeważnie jest regulowana a o położenie gondoli czy spacerówki. No ale ja ze wszytskim tak mam, nawet zlewy. nuna będzie widać że maleństwo drga- ruchy serduszka. Ja to widziałam na 2 USG czyli w 7 tc. A słyszeć do tej pory nie słyszałam. Paulina ja to mam trochę myślenie jak Twój TŻ z tym że wózek na prawdę ciężki. Komoda z przewijakiem za 600zł? Ja kupiłam komodę w ikeii za 300 zł a przewijaki za za 40-50 zł. I jak na razie też mam zamiar mieć dla maluszka tylko łóżeczko i komodę. Ale w gruncie rzeczy wiele zależy od tego ile ma się miejsca do zagospodarowania dla dzieciaczka. Ja nie mam za dużo więc nawet nie myślałam o szafie.NoBoTak faceci to nie mają pojęcia o 90% rzeczach jaka jest potrzebna dziecku. Mój TŻ na szczęście pierwsze szoki "a po co to" przeżył u mojego braciszka jak ich odwiedzaliśmy. Więc mam trochę z górki ![]() loney dzidzia będzie z nami. Dziewczyny jeśli usłyszycie dzisiaj w wiadomościach że kobieta ze świętokrzyskiego zamordowała albo powiesiła męża za jaja to to będę JA! Zmykam na obiad do teściowej . Pa! |
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to Ty juz jestes mamą i piszesz wlasciwie to, co ja pierwotnie myslalam. Pewnie skonczy sie tak, ze lozeczko i tak kupie wczesniej i zostawie sobie 2 opcje ![]() Zobacze z czym bedzie mi lepiej
|
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do wczoraj mieliśmy plan wstawienia łóżeczka do sypialni... no ale w tej sytuacji to nie wiem czy takie podwójne łóżeczko nam się tam zmieści... i chyba od razu zrobimy pokój dziecięcy w pokoju męża. od sypialni oddzielają go tylko drzwi więc w sumie na jedno wyjdzie... kurczę. sama teraz nie wiem...
|
|
|
|
|
#2254 |
|
Rozeznanie
|
My jesteśmy dopiero w trakcie budowy naszego domu więc póki co mieszkamy u rodziców. Mamy co prawda całe piętro ale mieści ono tylko jeden pokój, kuchnię i łazienkę. W związku z tym nie ma nad czym się zastanawiać
Maleństwo będzie z nami w pokoju i jakiś szczególnych mebelków nie będziemy kupować - łóżeczko, przewijak i moża jakaś komoda na ciuszki. Resztę dopiero jak będziemy już na swoim - a to trochę potrwa
|
|
|
|
#2255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak sobie myślę, że to nawet dobrze, bo teraz mieszkamy w mieście w bloku, a domek mamy 10 km od miasta, więc na początku będzie wszystko na miejscu, a później jakoś się przyzwyczaimy
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
My z mebelków będziemy mieć łóżeczko(z szufladami pod nim), przewijak i komódkę-zwykłą komódkę, którą wymaluję w zwierzaczki, baloniki czy serduszka
jeszcze zobaczymy. Mam bardzo dużo pomysłów ale wszystko zacznę jak dowiem się jaka będzie płeć maluszka moja mama robi prześliczne maskotki, na pewno zamontuje w łóżeczku pokażę od razu,by było wiadomo o co chodzi![]() Tak,tak-moja mama nie może się już doczekać ![]() a co do pokoju-chcę by dziecko miało osobny,swój pokoik
Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-10-20 o 14:38 |
|
|
|
#2257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo z tego co widzę, to tam jest conajmniej kilka modeli. Mi jak już wcześniej pisałam, podobają się właśnie takie sportowe, z 1 kółkiem z przodu
|
|
|
|
|
#2258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie myślę, że wszystko wyjdzie Wam w "praniu". Wiem, że są mamy, które śpią z dziećmi, więc może i Tobie będzie wygodnie;-)Ja nawet w szpitalu po porodzie nie byłam w stanie spać z małą... A w szpitalu byłam tydzień... Bałam się, że ją uduszę jak zasnę ;-P Cytat:
![]() Cytat:
na pewno taki 3 w 1 i tej firmy ale nad modelem się jeszcze nie zastanawiałam. Muszę się przejść do sklepu i pooglądać. Ale na to mam jeszcze duuużo czasu - i tak będę kupować przez neta już po porodzie ;-)Aaś - ogromne gratulacje!!! Uważaj na siebie i maluszki
|
|
|
#2259 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś taka piękna pogoda, a ja kolejny dzień z rzędu zalegam z książkami i przed kompem, kończąc pisać mgr
, któremu sprawia przyjemność wstawienie prania, albo posprzątanie łazienki ![]() Miłej soboty i niedzieli kobiety
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
my dzisiaj na parapetówce u znajomych mówimy
![]() moja najbliższa przyjaciółka i jej mąż wiedza ale cała reszta ferajny nie ![]() jeeenyy...dopiero posprzątałam... idę sobie obiad odgrzać
|
|
|
|
#2261 | |
|
Wtajemniczenie
|
ehh znowu sie wkurzyłam tym razem teściowa
![]() ja piernicze jaka ona jest niedouczona..próbowała mi wmówić, że toksoplazmozą nie da się w ciąży zarazić tylko przed i sie wtedy nie zajdzie w ciążę ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
ale dwie prace obroniłam i zapomniałam także trzeba zacisnąć zęby i do przodu
|
|
|
|
|
#2262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale gdybym miała miec tylko takie problemy życie byłoby cudne.
|
|
|
#2263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/getry-leginsy-legg...715087929.html i są beznadziejne, kilka razy miałam je na sobie i wyglądają jak szmata. heh ja tak wczoraj miałam, przedstawiałam męża koleżance słowami: "masz pierwszą i chyba ostatnią okazję poznać mojego męża, bo go zamorduje". zjadłam obiadek i wracam do Harrego Pottera, oglądam ostatnią część w końcu
|
|
|
|
|
#2264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś cały dzień z dziadkami, zakisiliśmy kapustę, raz dwa nam poszło, teraz czekam na przyjaciółkę, ma takiego szkraba 1,5 roku i jest 2 lata po ślubie, no ale chyba będzie rozwód, bo nie układa im się od ślubu, szkoda mi jej, ale większość mówiła jej to już przed ślubem. No cóż. A wieczorem mamy spotkać się z parą przyjaciół, ale wątpię czy się wybiorę, bo dopiero TŻ będzie mógł około 23 a ja będę śpiąca. A ja dziś bez mdłości, sutki też mnie drażliwe, ale staram się myśleć pozytywnie
|
|
#2265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za parkę Cytat:
Bo ja najpierw zobaczyłam serduszko a po chwili gin mi włączył dźwięk Dzień dobry Kolejny piękny dzień Ja byłam w szkole, nadrobiłam Was i idę coś porobić
|
||
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Uf, internetowe zakupy za mną,
zamówiłam świetniasty pas ciążowy(jako dodatkowa ochrona nerek-rok w rok zaziębiam,teraz wole tego uniknąć). Do tego z różnych stron pozamawiałam darmowe próbki kosmetyków i misia z bebiko dla maleństwa ![]() Z musteli przyszła mi już próbki kremów w tym dla mnie jeden na rozstępy ale jest jakis dziwny zostanę przy rossmanowej oliwce![]() Ale jestem zadowolona ![]() A jeszcze dziś wpada mój przyjaciel pomóc mi zorganizować urodziny(za ponad 3tygodnie ale co tam )Fany dzionek dziś ![]() a jutro 9h w pracy
|
|
|
|
#2267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakiś niedorobiony jest ![]() a dostawałyście w gabinetach przy pierwszych wizytach reklamówki z informacjami o ciąży i próbkami? ja byłam mile zaskoczona
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zostawiłam go u mamy ![]() Próbki bepanthenu, oliwek, kremików... pełno tego mam ![]() A u gina dostałam reklamówkę, w niej gazetki, ulotki i próbka sudocremu. Gin powiedział, że powinnam dostać ją później ale akurat nie miał takich na początek ciąży Może jeszcze coś dostanę
|
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś ciekawego w tych reklamówkach?
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
my z Tżcikiem zjedliśmy obiadek i pojechaliśmy do lasu na spacerek teraz Was troszkę poczytałam i oczy mi się zamykają więc idę się przespać troszkę
|
|
|
|
#2271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też chcę próbki
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
ja też chce próbki! bo nic nie dostałam do tej pory
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Za dołączenie do klub mustela wysyłają 4 próbki kosmetyków + niebieska kosmetyczka
Podobno dodatkowo co jakiś czas dostaje się próbki ich nowości. http://www.mustela.pl/pl/main.html#/connexion I na lovela (chyba) zamówiłam probki ich proszku do prania/płynu do płukania specjalnie dla maluchów. A na bebiko misia gdzies zupki(bo jest poradnik,który chętnie przeczytam). I jeszcze jakieś oliwki. Jak w googlarkę wpiszecie "darmowe próbki dla dzieci" to wyskoczy sporo stron. Warto zobaczyć,zamówić- zawsze to będzie jakies roznenie-poznanie chocby zapachu,konsystencji. zeby potem nie stwierdzić, że wydało się kupe kasy na coś, co nam kompletnie nie pasuje
|
|
|
|
#2274 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Chciałabym się z Wami przywitać. Podczytuję Was czasami, jednak dopiero dziś postanowiłam się odezwać. Na imię mam Alicja, mam 22 lata i termin porodu na początek czerwca ![]() Gratuluje wszystkim ciąż i życzę spokojnych i radosnych 9 miesięcy
|
|
|
|
#2275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się temu przyjrzeć dokładniej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2276 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale miałam stresa od czwartku.Przewróciłam się
Ale mówię Wam, ułamek sekundy. Trzeba bardzo uważać. A jeszcze z dwa dni wcześniej mówiłam do męża, jak to teraz muszę być ostrożna itp. A co do spania z dzieckiem to my dla synka przygotowaliśmy śliczny pokoik, z szafą, komodą i przewijakiem a efekt jest taki, że do tej pory śpi z nami, łóżeczko stoi i czeka dla nowego dzidziusia a przewijak nie został ani razu użyty. Ale pokoik jest I jak byłam jeszcze w ciąży to uwielbiałam do niego wchodzić i przeglądać te cudne maleńkie ciuszki i wyobrażać sobie małego w nich |
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2278 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się z Wami w sobotni wieczorek ..
wpadam pochwalic się ze jestem już po pierwszej wizycie .. widziałam maleństwo i serduszko które już sobie puka maleństwo jest jeszcze bardzo malutkie bo zaledwie 4 mm co mnie zaniepokoiło trochę ale ginek obliczył wszystko po swojemu i powiedział ze ciąża jest trochę młodsza niż myslałam.. 6t i 1d a ja myślałam że jestem juz w 7tc no nic najważniejsze że jest ok za 2 tygodnie idę już z wynikami i usg ponowne by zobaczyc czy urosła moja gwiazdeczka ![]() karmie nadal piersią i lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń.. ![]() Aaś gratuluje bliźniaków niesamowite przeżycie ..superwitam nowe mamusie nie jestem wstanie Was nadrobic..wybaczcie ..podczytuje ale wbic się do Was jest ciężko ..i jeszcze mój absorbujący brzdąc
|
|
|
|
#2279 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2280 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
na chinolka jeździmy do tego przy moście Dębnickim (na przeciwko Jubilata), kiedyś jadłam w tajskiej knajpie na Filipa, ale już jej tam nie ma, ale słyszałam, ze jest jakaś na Wiślnej, tyle że nie próbowałam niestety. Ale mi narobiłaś smaka na jakąś zupkę z mleczkiem kokosowym ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2012-10-20 o 18:48 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

za parkę
więc idę się przespać troszkę