|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
|
|
|
|
#4682 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Ja też szukałam tej książki. Znalazłam na chomiku...
|
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie staram tłymaczyc!
to ja tez tam poszukam a jaki dokładnie tytuł? |
|
|
|
#4684 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
MEDI! we wtorek ma wizyte jakby był dluzszy czas to pewnie bym panikowała bardziej. Młoda sie rozpycha, a ja sobie częsciej leżakuje i jest lepiej ufff... mam nadzieje ze mi sie szyjka jeszcze nie skaraca. Chyba musze zrobic te zakupy dla Zosi i juz ich nie odkładac....
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
![]() torbe pakowac, sok winogronowy upchnac ![]() ![]() coraz blizej swieta!!!!!!
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobiłam test owulacyjny i jest pozytywny
Od rana mam dziwne bóle w dole brzucha,martwie sie czy to nie z infekcji
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
PANI! ja mam jeszcze czas...tak mi sie przynajmniej wydaje
![]() Cytat:
za test a przy owu może troche bolec brzuch wiec męza za fraki i nie wyazic z sypialni prze cały weekend!!!!!
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A który to masz dc, że się tak dziwisz tym testem? ![]() Tobie się, Matka, tylko tak może wydawać Nie wiesz, jakie plany ma Twój Dzidziuś Także Esia- pakowanko!Dziewczyny, sok winogronowy w trakcie porodu się pije dlatego, żeby cukru sobie dostarczyć, czy ma on jakieś inne magiczne właściwości? Bo tk często o nim wspominacie...
|
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
maksi pytałaś jakiej farby używam, więc od jakiegoś czasu Sayosa. Dzisiaj dla odmiany kupiłam Loreal Casting Creme Gloss. Mam 60 km do miasta, w którym może istnieje sklep kosmetyczny i raczej nie ma szans żebym tam dotarła
![]() przyszła @ u mnie dzisiaj piękna jesień, słoneczko świeci, zrobiłam już chyba 5 prań, zmieniłam pościel, skosiłam (mam nadzieję ostatni raz w tym roku) trawę i jestem szczęśliwa. a zaraz zjem kurczaczka z kartofelkami później farbowanko włosów.
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=BERBIE;37164841
przyszła @ u mnie dzisiaj piękna jesień, słoneczko świeci, zrobiłam już chyba 5 prań, zmieniłam pościel, skosiłam (mam nadzieję ostatni raz w tym roku) trawę i jestem szczęśliwa. a zaraz zjem kurczaczka z kartofelkami później farbowanko włosów.[/QUOTE]BERBIE! ależ ty dzis duuuuuuuuzlo zrobiłaś!!! I @ jest. Cytat:
a odnośne soku- nie pamietam któa jak chodziła na SR to tam kazali wziąsc ten sok z winogron ale czemu to ja ne wiem....
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Esia,wydaje mi się ,że te twoje bóle są normalne.Ja też takie mam,pod wieczór delikatne bóle takie miesiączkowe,ale zaraz przechodzi. Dzisiaj moja Wikusia bawiła się z siostrzyczką przez brzuszek Wiki całowała i gilała brzuch a Amelka tak się wypinała i przekręcała,że aż czkawke dostała
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Maga ja musiałam mierzyć cukier glukometrem który dostałam od diabetologa. Normy cukru na czczo dla kobiet w ciąży to 90, a godzine po posiłku 140, a dwie 120, takie są normy podane przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie ale z Ciebie pracuś
Fiol dzięki, na czczo rano miałam 96, a po obiedzie 121 po godzinie. Więc ten na czczo taki sobie, ale dzisiaj pierwszy dzień mierzyłam dopiero
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
na dzisiaj koniec porządków domowych. siedzę i oglądam "Kości"
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co do książek, to po # poprzednia gin mi polecała "Zawstydzić silnych. Wyzwanie nienarodzonego życia" Sarah Williams. Nie kupiłam i nie czytałam, ale może którejś z Was by odpowiadała
|
#4700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Cytat:
a ja nie widziałam Cytat:
Cytat:
Buziaki dla Mikiego [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37159372] Ech.... Włączyłam sobie onet, a tu z rana moja historia... Identyczna prawie. Problemy z łożyskiem. http://dziecko.onet.pl/78258,6,9,bra...h,artykul.html Bardzo smutny artykuł, ale naprawdę bardzo dobry, żadne tam oderwane od rzeczywistości wynurzenia, sama prawda [/QUOTE]Ja też się popłakałam życie jest okrutne ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Adunia super
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
mam lekturę na najbliższe dni, dostałam kilka gazetek m jak mama, większość z tego roku. natknęłam się dziś na artykuł o problemach z zajściem w ciążę/niepłodności, morał z niego taki, żeby wybrać klinikę leczenia niepłodności bo spora część ginekologów nie zna się na temacie, nie wie jakie badania zlecać, nie zna nowoczesnych metod leczenia, nie dokształca się, itp. Podali też strony zrzeszające lekarzy związanych z tematem radząc by w ten sposób szukać ginów, może komuś się przydadzą: spin.org.pl, www.rozrodczosc.pl.
|
|
|
|
#4702 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie tą wieczorowa porą.
nie nadrabiam, bo wiadmo, żenie dam rady ![]() piszę bo potrzebuje sie wygadac. Właśnie dowiedziałam się, że szwagierka jest w ciąży. I ogólnie jestem z tym ok. ale, zrobiło mi się tak strasznie smutno, bo powiedzieli nam o tym dopiero teraz. podobno ma to byc chłopak, więc ta ciąza juz trochę trwa. Nie moge przeżyc ze powiedzieli nam dopiero teraz, bo mam wrazenie ze nie chcieli nam o tym mowic. podejrzwam, ze nie chcieli nam a w zasadzie mi zrobc "p0rzykrosci". ja ☠☠☠☠☠☠☠e. nigdy nie cierpialam litosci. i teraz, z ta moja bezdzietnoscia, z moimi dwiemia nieudanymi ciazami czuje sie jak tredowata. jakie to trudne, jakiez trudne zyc normalnie z tym balastem. Wiecie co, nie mam ochoty sie z nimi spotykac na rodziinych imprezkach. i dlatego wszystkie swieta zamierzam spedzic w pracy by uniknac spotkania, litosciwo-wspolczujacych spojrzen i z reszta samie wiecie o czym mowie. siedze, rycze jak bobr i martwie sie, ze rano nie pojde do kosciolo, bo bede wygladac jak naopuchnieta ropucha. dbajcie o siebie.
|
#4703 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś nie umiałam tak bez oleju, więc używałam przez jakiś czas... ale teraz używam balsamu jednak lepszy jest do codziennego stosowania.Cytat:
mnie tak trzymało 3 tyg przed porodem Cytat:
Ja poza olejem agranowym poleciłabym olej jojoba jakoś bardziej mi pasuje a jest doskonały do wszystkiego.ja używam jej do pupy mojego dziecka dla nas sprawdza się lepiej niż sudocrem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas na forum bardzo często się o nim mówi ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- barbie dobrze, że @ przyszła Cytat:
|
|
|
#4704 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny.
Byłam dzisiaj na spacerze i mało udanych zakupach :/ Chciałam kupić sobie telefon, spodnie, sweter i Essie. Kupiłam tylko polar.... Żadnych fajnych ciuchów, te spodnie wszystkie to jak na lato cieniutkie, no pewnie Wranglery by się znalazły, ale to nie na mój portfel. Sprawę telefonu muszę obgadać z TŻem, bo się dzisiaj o to ostro pokłóciliśmy, TŻ mi wybrał telefon tak drogi, że myślałam, że padnę.... Nie chcę takiego. A Essie wszystkie ładne kolory, jakie mieli w SP miały takie metaliczne wykończenie ;( A ja tylko mat, żadne tam błyski ani drobinki ;( No i kupiłam sobie tylko bluzę polarową z House bodajże, taka niby do joggingu, ale u mnie w pracy jest mega zimno zimą, to będzie idealna. Czarno-turkusowa z takimi długimi rękawami z wycięciem na palec. Cytat:
Z Biochemii Urody np. mam puder bambusowy, u mnie średni efekt. Ja mam skórę mieszaną, dość mocno tłustą w strefie T i również skłonną do wyprysków, zwłaszcza przed @. I na dodatek gdy jest ciepło, jestem na twarzy cała czerwona :/ Nie wiem, jak ten efekt zniwelować, niektóre dziewczyny wyglądają jak lalki, takie mają ładne buzie, a ja.... -> Cytat:
My z TŻem jak tylko możemy, to jeździmy na koncerty I on się na co dzień ubiera (do pracy nie), ja zwykle nie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja za to dzisiaj mijałam w czasie miłego spacerku przy przepięknej pogodzie najpierw mój wózek, potem dziewczynę z dużym brzuchem, a ciągle szczęśliwe rodzinki... Strasznie mnie to wszystko dołuje... A potem w centrum handlowym widziałam mamę tulącą i całującą swoją dzidzię. Patrzałam na nią jak zahipnotyzowana i tak mi się chciało płakać.... |
||||
|
|
|
#4705 |
|
Rozeznanie
|
natalia, oczywiscie ja sobie zdaje sprawe, ze to nie jest dla nich latwe i przyjemne. ale zdrugiej strony na pewno nie tailabym tej sprawy.
staram sie twardo stpac po ziemi. wiem, ze to nie jest ani jej ani moja wina, ze mi sie dzieci urodzic nie chcialy, super ze im sie trzecie dziecko rodzi. kibicuje im bardzo9. jednak w tym wszystkim, w stuacji ze o ciazy zony brata mojego meza, dowiaduje sie od sasiadow mam prawo poczuc sie sama nie wiem jak. chyba jak zgnile jajo. po prostu, nie podoba mi sie to, ze dowiewdzielismys sie jako ostatni i to od "obcych". niewazne. perse sama tak mam, ze widzac male dzieci w wozkach i ich matki, to oczu oderwac nie moge. i tak sobie patrze i patrze i mysle i mi smutno. Rycz mala rycz. trzeba sie w konu wyplakac.
do śmierci trzeba dożyć Edytowane przez _Trufla_ Czas edycji: 2012-10-20 o 22:39 |
|
|
|
#4706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
18 dzień cyklu,ale byłabym bardzo zdziwiona bo przecież tamten lekarz mówił że owulki nie będzie![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37169522]Cześć Dziewczyny. Byłam dzisiaj na spacerze i mało udanych zakupach :/ Chciałam kupić sobie telefon, spodnie, sweter i Essie. Kupiłam tylko polar.... Żadnych fajnych ciuchów, te spodnie wszystkie to jak na lato cieniutkie, no pewnie Wranglery by się znalazły, ale to nie na mój portfel. Sprawę telefonu muszę obgadać z TŻem, bo się dzisiaj o to ostro pokłóciliśmy, TŻ mi wybrał telefon tak drogi, że myślałam, że padnę.... Nie chcę takiego. A Essie wszystkie ładne kolory, jakie mieli w SP miały takie metaliczne wykończenie ;( A ja tylko mat, żadne tam błyski ani drobinki ;( No i kupiłam sobie tylko bluzę polarową z House bodajże, taka niby do joggingu, ale u mnie w pracy jest mega zimno zimą, to będzie idealna. Czarno-turkusowa z takimi długimi rękawami z wycięciem na palec. [QUOTE] Szkoda że zakupy nie udały sie tak jak chciałaś. Jestem zmartwiona.Cały dzień miałam te bóle brzucha potem plamienie,i śluz płodny z krwią Mam dość
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-20 o 23:51 |
|||
|
|
|
#4707 |
|
Konto usunięte
|
Iza nie martw się, a idź do porządnego lekarza... Na pewno Ci wszystko rozjaśni.
|
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy właśnie od znajomych i coś spać nie mogę oczywiście. Przejechałam 80km w super mgle, cały czas 50-60/h. Ale dobrze mi ten wyjazd zrobił, przynajmniej nie myślałam za dużo o zeszłym roku...
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Maga na czczo 96 to troche wysoki, a robiłaś test obciążenia glukozą
|
|
|
|
#4710 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry!
u mnie dziś lepiej z rana. Mleko za oknem trochę zniechęca do wstawania na nogi. Jak tylko mgła się podniesie zamierzam wybrac sie na spacer z psem. To najlepsyz lek na zgryzoty. milego dnia.
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

Od rana mam dziwne bóle w dole brzucha,martwie sie czy to nie z infekcji

za test a przy owu może troche bolec brzuch wiec męza za fraki i nie wyazic z sypialni prze cały weekend!!!!!
Nie wiesz, jakie plany ma Twój Dzidziuś
później farbowanko włosów.

Nie wie czemu nie ma owulki,nie da mi clo bop die boi i nie poprowadzi mojego dalszego leczenia

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
My z TŻem jak tylko możemy, to jeździmy na koncerty