|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Koocurku tak to już 14 cykl aż nie wierzę że to tak szybko nam zleciało ale coż. Kurcze jakoś nie mogę się zebrać do gina żeby iść i wiecie zacząć leczenie jakieś czy jak no bo musi być tego jakaś przyczyna. Małż cały czas pracuje z czasem u niego kiepsko ale wiem że jak się chce to się i czas znajdzie.
Ale tak sobie myślę że jak do końca roku się nic nie wykluje to trza działać. Z tego co wiem to u mnie owu jest jak najbardziej bo byłam u gina i jaja były badania takie podstawowe były robione i też wszystko ok a teraz trzeba się wgłębić w to wszystko i Tż przebadać jego nasionka no zobaczymy. Mam tylko nadzieję że to nie będzie nic poważnego. |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
trzymam za was kciuki dziewczyny... Mam nadzieje, że Bóg wam da dzieciątko.. CZasem przychodzi w najmniej spodziewanym momencie.
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochanie a jak Twoj Tz pracuje? Cieżko, długo, siedząco? Może to ma znaczenie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zadomowienie
|
Matko Dziewczyny tyle Wam naskrobalam, a mnie wywalilo. Pewnie dlatego, ze z telef pisze, bo my juz od 12 u tesciow.
Dla tych do ktorych przyszla @ przesylam przytulasy. Za te do ktorych jeszcze nie przyszla jeszcze @ trzymam kciuki. Ja dzis sie wyspalam, byly przytulanki. Dzis chyba juz 12 dc, wiec trzeba zaczac dzialac. Mieszkanie sprzatniete tylko w polowie, ale co tam. Sprzatanie nie zajac, nie ucieknie ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- A i chcialam napisac ze MARU, to chyba Ty pisalax relacje z wizyty u gina i ja Cie dziewczyno podziwiam, bo ja nie zalapalam prawie nic z tego co mowil, a o czytaniu miedzy wierszami podczas tej wisyty to nie ma u mnie mowy...
#1478 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobiłam test owulacyjny i jest pozytywny
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hahahah ale ,żeś wymanewrowała męża ![]() No my już pogodzeni ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Yyyy Izunia pukać się tam pukać eheh, ten test pozytywny i bóle brzucha to napewno na owu ![]() Witam się poobiednio!!! Od rana mnie wcięło bo poszłam do ciotki na herbatkę,porobiłam opłaty i zakupy i zachciało mi się krokietów . ehhhh zeszło mi na nich masakrycznie długo. A tu jeszcze w domu do zrobienia troche. Chyba się tym gotowaniem i zapachami najadłam bo ledwo jednego krokieta zmieściłam i pół kubka barszczu i cześć ![]()
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tylko na chwilę, nie mam czasu narazie poczytać co napisałyście. Informuję, że I kreska w dalszym ciągu na teście (teraz już bez cienia II kreski) i zaczęły się @owe bóle, więc lada chwila zacznę 7 cs...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- A na dodatek to zdycham cały dzień tak mnie brzuch boli tabletki już wzięłam i co i du.pa nic nie pomagają My dziś wychodzimy ze znajomymi na pizze i piwko myślałam że będzie tak fajnie że im powiemy a tu niestety nic im nie powiemy chyba tylko tyle że źle się czuję bo @ przyszła |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buuuu ![]() Cytat:
Stres zabija żołnierzyki - kup mu Salfazin i l-karnityne i niech łyka. Efekt będzie jeśli nic nie ma poważnego.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ty masz pozytywny test owu a ja mam gluta! dopiero teraz! szyjka otwarta! a tempka już trochę poszła do góry, więc już mam mętlik totalny.
![]() |
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, ze atwo mówic bo sama świruje ![]() ![]() ![]() Maru ja zakumała to co Ci powiedział, ze nie jest źle i ze masz owulacje ![]() No w sensie, ze masz działać i, ze jak nie wyjdzie to bedzie myslał co dalej... IZUNIA skoro mas ztest owu pozytywny to tez działaj i nie mysl tyle.... ![]() I zeby nie było ja tez dzis podziałam..bo @ sie konczy a ja bez seku chodze wkurzona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, które mają owu działać, działać!!! Trzeba znów rozwiązać worek z fasolkami! My wróciliśmy od teściów przed chwilką. Ja bym mogła jeszcze zostać, bo wszyscy się zjechali i było wesoło, ale tż stwierdził, że on już za długo na trzeźwo z pijanymi siedzi i chce do domu (bo pojechaliśmy samochodem)... Brata z dziewczyną zapraszał do nas, więc z przytulanek też nici. To nic, poczytam książkę ![]()
![]() |
#1487 |
Raczkowanie
|
Hej kochane kobietki!
Gorąco się z wami witam. Czytam was, czytam i normalnie tak zaiwaniacie, że nie nadążam za wami. A czas... wiadomo, nie ma go za wiele. Mam na imię Ania i staramy się z Tż od 2 cykli. W pierwszym cyklu zaskoczyłam, ale doszło do samoistnego poronienia, smutek ogromny, ale podeszłam do tego dość trzeźwo, trzeba działać dalej jak nie ma przeciwwskazań. Mam długie cykle 33 dniowe. Ostatnie krwawienie miałam 12 września, ale było to poronienie... kochaliśmy się od 1 października, bo wtedy wróciłam z USA, i teraz żyję nadziejami że może będzie fasolka.Jednak nie wiem kiedy dokładnie miałam jeśli miałam owulację i kiedy dokładnie powinnam mieć okres ( poronienie było w 3 tyg.)niby 15 października okres, okresu brak, objawów brak..tylko lekkie kłucie w podbrzuszu i lekkie mdłości, brak apetytu... test dziś robiony negatywny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za duży. Ale niekórzy ginowie się nie znają i tyle ![]() No nie wiem właśnie, podglądałam jeszcze 2 cykle na Clo i w jednym pęcherzyk był sflaczały i gin twierdził, że pęknięty (ale mógł nie pęknąć) a w drugim było aż 5 pęcherzyków i raczej chyba pękły, oprócz może jednego (gin widział ogromne ciałko żółte na prawie 4 cm, ale to równie dobrze mógł być przerośnięty pęcherzyk). No ale nie wyszło, więc albo były złej jakości, albo jednak u TŻta coś nie tak, albo endometrium było za cienkie ... no cholera wi... Witaj ![]()
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mi teraz cwieka zabiłaś..wiez owu moze być ale nie musi tak? Może faktycznie trzeba Tż przebadac? Bo skoro tyle pęcherzyków było to dziwne, zeby wszytskie były w słabym stadium... No ja tak na chłopski rozum bo przeciez lekarzem nie jestem. A co z tym acardem? Jest dobre dla endometrium?? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przytulam ![]() Witam się wieczorkiem ![]() Dzieciaki po kąpieli w łóżkach jedzą płatki na kolację, ja szykuję się do wanny ![]() Może jeszcze później zaglądnę, a jak nie to rano napewno! ![]()
![]() |
#1491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy, kiedy było ich 5 faktycznie mogły pęknąć niektóre, ale one i tak były duże i mogły nawet pęknąć, ale być złej jakości. Się naczytałam trochę ... Generalnie muszę pomyśleć o leczeniu (czy choćby diagnostyce) w jakiejś klinice bezpłodności, ale najpierw chyba sama popróbuję, tzn muszę chyba zacząć od zbadania progesteronu ok tydzień po tej niby owu, zobaczymy ile go jest. Potem może zrobię kilka hormonów na początku cyklu i zobaczę, czy są ok. No i spróbuję jeszcze pomonitorować trochę cykle na nfz. W międzyczasie może namówię TZta na badania. I jak będę cokolwiek wyników miała a ciąży nie będzie to wybiorę się w końcu gdzieś za kasę, ale mając jakieś wyniki nie będę x razy za wizytę płacić.
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ![]() Mam dziś zły dzień. Ból głowy straszny. Marudzę tak bardzo, że mój mąż nie mógł tego słuchać i poszedł już spać. Chyba sama się zaraz położę. Tylko najpierw ciepłe kakao na poprawę humoru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zadomowienie
|
Łojezusie
![]() Cześć ![]() Monini, to wręcz nieprawdopodobne, ale ja dziś z rańca również powitałam @, także nasza umowa aktualna (rzec można "niestety") ![]() Więc Cię ściskam mocno i łącze się w bólu ![]() No nic... Colorblue z nieukrywanym smutkiem proszę o dodanie kolejnego cyklu ![]() MarudexuS ja to mało jestem ogranięta w "te"klocki ale i tak nic nie zrozumiałam, ale wiem, ze coś ten lekarz mało konkretny ![]() Anielicja witaj w Naszych skromnych progach ![]() No i generalnie to tak w skrócie, bo padam na twarz ![]() ![]() Życzę miłego weekendu ![]()
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Ty też???? ![]() ![]() ![]() Ja już w łóżeczku z dużym jogurtem malinowym. Wymoczyłam się w wannie,włoski umyte i mam luzik. Dzieciaki śpią, a mąż się chyba czai na mnie ![]()
![]() |
#1495 | |
Raczkowanie
|
Dziękuje za miłe przywitanie
![]() Jestem z wami całym serduszkiem i mocno trzymam za was kciuki. Mój Tż panikuje ![]() ![]() Powodzenia kochane i dużo uśmiechu! Pozytywnych testów i zdrowiutkich fasolek!!! Dobranoc! PS. wczoraj spałam 13 godzin! I ciągle mi się spać chce..pewnie sobie wmawiam objawy:P ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
ha ha będziesz uciekać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczynki spokojnie tu dziś jakoś.... No nic,uciekam do tż, bo chce obejrzeć razem jakiś film. Jak nie przypadnie mi do gustu to poczytam książkę,a on będzie oglądał. Dobranoc.
![]() |
#1497 |
Zadomowienie
|
Colorblue, no co Wy
![]() ![]() Anielicja fajnie, że TZ tak podchodzi do sprawy, czesto faceci, nie chcą przyjac do wiadomości, że z nimi coś może także być nie tak ![]() Generalnie, jednak chyba to jeszcze za wcześnie ![]() Ja na zalanie smutków drinkuje... jeszcze kilka cyklów bezowocnych i dodatkowe stresiory ![]() ![]() Nic to, póki mogę ![]() ![]()
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Haaa!
Znalazłam trochę estrofemu ![]() ![]() Więc mogę sobie sama zrobić jeden cykl z wspomaganiem endometrium hahaha
#1499 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki ależ wy macie tępo
![]() ja właśnie wróciłam z pracy, korci mnie żeby zrobić teścik choć dopiero 23 dzień cyklu a mam cykle ok 29 dniowe, no nic czekam do dnia sopdziewanej @ pamiętacie ile zamówiłam testów ![]() ![]() witam nowa koleżankę ![]() za dopiero testujące trzymam kciuki a dla dziewczynek z @ przesyłam uściski tyle tematów poruszaliście że nie sposób na wszystkiego odpowiedzieć tak w skrócie - na temat odmawiania picia % na szczęście nasi znajomi nie dopytują a jeżeli tak się zdąży to odpowiadamy że nie mamy ochoty i to najczęściej wystarczy ![]() - lekarzom konowało MÓWIMY STANOWCZE NIE!!! ja zmieniam lekarza ze względu na to że mieszkam teraz troszkę w innym miejscu i gdzie indziej mam bliżej oczywiście na NFZ a co? (płacę składki to wymagam !) tak samo stomatolog i okulista ![]() a tak poza tym to jutro rano idziemy na grzyby ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- za wszystkie, kłotnie, niesnaski i załatwione (i te do załatwienia ) trzymam kciuki i wiecie co ? SZKODA ŻYCIA NA ZŁOŚCI I SMUTKI ![]() i zamówiła sobie blender ręczny, będę wariować w kuchni heh hehe szkoda że boje się używać piekarnika gazowego, nie pytajcie mnie czemu po prostu zawsze używałam elektrycznego a ten gazowy mnie przeraża aaaaa (w wynajmowanym mieszkaniu) póki co nie ma szans na zmianę :/ chyba że kupimy oddzielny piekarnik elektryczny wtedy dopiero będą szarżować w kuchni uwielbiam eksperymentować ![]() w kuchni też |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.