Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14. - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-20, 20:36   #4321
Amani
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.

Bika oby sie rozkrecilo, trzymam kciuki!!!!!!! z ta melisa dla meza to dobre

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 20:44   #4322
Natala84
Zakorzenienie

Tynkusiu, daj znać co u Ciebie, jak się czujesz. Współczuje problemów, ale wierzę że wszystko będzie dobrze

Onyks, dobrze że plamienia ustały, ale nie przemęczaj się i nadal na siebie uważaj

Malensstfo, z nereczką na pewno wszystko będzie ok., dzieciaczki i ich organy czasami różnie rosną a nie zawsze oznacza to coś złego

Zabciu, też mi się wydaje że to kleik jest a nie kaszka. A spojrzałabyś na skład? Napisałabyś go? I ile ma cukru na 100 gram?

Stokrotko, tasiu

zaczęłam znów łykać kwas foliowy, więc chyba dojrzewam powoli do pewnych decyzji...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:06   #4323
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

zaczęłam znów łykać kwas foliowy, więc chyba dojrzewam powoli do pewnych decyzji...

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Bika, i jak i jak? Rodzimy ?
Jaaaa..... chyba taaaaak......... skurcze co 6 minut...... po prysznicu nie przeszły........ położna wie o wszystkim - powiedziała żeby za godzinkę dać znać co i jak, chyba, że szybko będą się skurcze nasilały to wcześniej
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:06   #4324
aaby
Zakorzenienie

aaby wróciła!

Cieszycie się?

No, to chronologicznie od wydarzeń najważniejszych:

mona, gratuluję Kochana! Wracajcie z maluchem szybko do domku
Btw, nie chcę się chwalić, ale mój głos był jednym z trzech, że mona wyprzedzi Bikę Zamawiam więc 1/3 tostera

Bikulec, trzymam przemocno kciuki! Niech Emilka już się ogarnie i niech poród nie trwa tyle, co przygotowania do niego (tfu tfu!). Uważaj na męża , nie pokop położnej i wracajcie do nas już we troje!
[obstawiam, że do 6 rano Emilka będzie z Wami ]

Bika, zaaabcia, tomalinka - dziękuję za troskę i zastanawianie się, gdzież to się podziewam

Wszystkim przemocno dziękuję za kciuki podczas obrony! Czułam je w każdej sekundzie! Jesteście nieocenione!

Następnie dziękuję za gratulacje Cudowne jesteście, że tak mi dopingowałyście

I baaardzo Wam dziękuję za wszystkie życzenia urodzinowe! Tu i na fb... (Świnko Ty Moja ) Bardzo się wzruszyłam - jeszcze nigdy nie dostałam tylu życzeń
Nadrabiając spisałam sobie skrupulatnie, ponieważ chciałam Wam podziękować personalnie, ale akurat tę część nadrabiałam wczoraj w pracy i karteczka została w pracy
Jeszcze raz Wam dziękuję Za wszystko!

Aaa, dodajka, dziękuję za przekazywanie info! Bez Ciebie nie byłoby kciuków na obronie, a później tony gratulacji

No, to część dziękczynna postu dobiegła końca

Przepraszam za tak nagłe zniknięcie i milczenie... Ale to były szalone dni!
Pomijam fakt, że do nadrobienia miałam ponad 40 stron! Poczułyście, jak Was przeleciałam
Tak serio, to większość skrupulatnie nadrobiłam, ale miszcz nadrabiania tym razem się nie popisze, bo moja pamięć jest wymemlona i wypluta, i kompletnie nic nie zakodowałam

Ogólnie: za wszystkie ciężarne trzymam kciuki, by żadne plamienia ani problemy więcej Was nie nękały, wszystkim życzę zdrówka (bo chyba jakiś wirus), wszystkim zdołowanym duuużo uśmiechu (jesienna deprecha ) i... i to tyle

To w skrócie co tam się u mnie działo...
W zeszłą środę pojechałam do promotorki z niedokończoną mgr (ogólnie brakowało prawie całego rozdziału), a ona do mnie "No, to jak pani do jutra do wieczora przyśle mi całość, uzupełnioną, ze wstępem i zakończeniem, to w sobotę przyjeżdża pani po ostatnie poprawki i bronimy się w środę". A ja "Ale w którą środę?". "No najbliższą!". Zęby zbierałam spod biurka dziewczyny, uwierzcie! Więc uruchomiłam motorek w tyłku i pracowałam jak mróweczka. Jak w czwartek usiadłam po pracy koło 17, tak skończyłam w piątek o 7.30 rano. Bez przerwy! Wysłałam i poszłam spać, zaklepując sobie wcześniej urlop na piątek.
W sobotę pojechałam do niej, powiedziała, że praca bardzo dobra, kilka kosmetycznych rzeczy do poprawy, więc mam to zrobić, w pn oprawić i oddać w dziekanacie i zaprasza mnie w środę o 8.00. Szok!
Po tym spotkaniu pędem do CH, bo oczywiście ciuchów na obronę to ja w szafie nie miałam. Wrrr, czy zawsze jest tak, że kiedy czegoś potrzebujemy, to nic nie ma? Na siłę kupiłam spódniczkę i koszulę i wróciłam do domu. Niestety solidnie już połamana (mąż od tygodnia chorował i chyba zaczynało mnie rozkładać). W niedzielę dopracowywałam pracę i drukowałam, w pn pojechałam na uczelnie, obiegówka, wszystkie papiery, oprawa, dziekanat... Do domu wróciłam już tak chora, że wylądowałam w łóżku, z którego wyszłam dopiero w środę rano. Byłam tak chora, że do notatek mało co zaglądałam, większość przespałam. Kaszel, katar, potworne bóle głowy, gorączka, pociłam się jak szczur!
Co najgorsze - nie dość, że praktycznie nic nie umiałam (a nie dostaliśmy żadnego zakresu pytań ), to totalnie się nie stresowałam. Pojechałam, choć czułam się jak pies zmielony z budą.
Byłam mokra, z zapchanym nosem, prawie nie mówiłam, bo padło mi na krtań. Siedziałam lajtowo. Przyjechał dziekan, recenzentka, a promotorki nie było. O 8.26 nagle mnie wywołano. Przeproszono za niekompletną komisję, ale moja promotorka leży w łóżku z temperaturą. Dopiero po mnie przyjechała inna pani dr. W każdym razie pytania mi cudnie podeszły! Jedno ze studiów, ale lajtowe, drugie z badań - rozgadałam się , a trzecie niby też miało być ze studiów, ale mocno zahaczało o pracę. Wyszłam po 8 minutach
Po wszystkich ogłosili wyniki - na dyplomie mam 4.5, więc musiałam mieć 5 i z pracy, i z obrony (ze studiów 4.06). Cudnie!
Także do inż. doszło mgr Teraz Mogę Gó.w.no Robić I Nieźle Żyć - szkoda, że to już tak nie działa...

Wróciłam do domu prosto pod kołdrę.

Wstałam dopiero w czwartek do pracy, ale posiedziałam dwie godziny i zostałam odesłana do domu, żeby nie zarażać innych. W piątek już w pracy byłam...

Tyle u mnie.
Ogólnie pięknie, ale... oczywiście zawsze musi być ale...

Od zeszłego czwartku zmienił mi się kierownik. Kierowniczka. W dodatku to ta laska, która jest anty-dzieci. Do tego doszedł do naszego działu gość, którego nie trawię. Więc w pracy mooooooocno nieciekawie. Byle do macierzyńskiego
A tak serio... No nie mam ochoty tam chodzić...

W dodatku promotor męża leci sobie w kulki. W kuj-pom nie miał ostatnio dyżurów i mąż dwukrotnie jechał do Sopotu na... średnio 6 minut A do Sopotu mamy 200km. Przez to jest 20 października, a my już jesteśmy na 0 z kasą. Czyli do 10 listopada nic nie jemy. W dodatku wczoraj nie przyjął mu pracy, a termin oddania minął dzisiaj Mąż ekspresem zawoził podanie o przedłużenie jeszcze o kilka dni... W pn okaże się, czy dziekan wyraził zgodę. Jak nie (odpukać!), to mąż pojedzie do niego osobiście...
W kulki sobie lecą! Wielki pan i władca...

Także trochę jeszcze stresu plus stres dot. $$. Niestety, nigdy nie może być w 100% dobrze.
Ja jestem tak wymęczona chorobą (jeszcze mam straszny kaszel, zapchany nos i jestem mega słaba), że nie tylko nie potrafiłam cieszyć się z urodzin, ale i nie czuję, że studia za mną. A przecież tak na ten moment czekałam!

Chcę już wyzdrowieć

Butter, absolutnie rozumiem Twoje obawy, co powiedzą na ciążę w pracy. Mam to samo! zwłaszcza, jak pani dzieci-są-okropne-jak-można-zachodzić-w-ciążę została moim kierownikiem

Rozmawiałyście o urlopie 6 a 12 mcy... Nie neguję, że roczny pobyt z dzieckiem to coś cudownego... ale chyba nie odważyłabym się na tak długi urlop. Niestety, tak są w Polsce realia na rynku pracy. Już sama ciąża jest dla pracodawcy "ciosem", a co dopiero roczny macierzyński. Także niestety, aktualnie szykuję się na pół roku. Chyba, że mnie solidnie wkurzą Tylko podejrzewam, że wtedy nie mam tam po co wracać...

Dobra, czas coś zjeść.
Łeb mi pęka...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:09   #4325
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Bika oby sie rozkrecilo, trzymam kciuki!!!!!!! z ta melisa dla meza to dobre
Dzięki, też za siebie trzymam

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Wiecie dlaczego mi Aaby napisała, żebym uważała na męża gadałyśmy na FB i przyznałam jej się, że podczas skurczu TŻ oberwał w jajka oczywiście niechcący
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:22   #4326
metkaa
Zakorzenienie

Malensstfo wazne ze po usg ok, a z nerka moze byc wszystko ok, ja tak mialam ze przez cala ciaze nikt nic nie wykryl a na ostatnim usg juz w szpitalu lekarz stwierdzil ze prawa nerka jest wieksza i trzeba to po urodzeniu skontrolowac, tak wiec bylismy na usg i okazalo sie ze to jakies miedniczki czy cos (musiala bym zerknac w opis od lekarza), potem bylismy po roku i jest lepiej, to sie podobno rozciaga,

strippi
bardzo chetnie wezme namiar na kolezanke

Bika trzymam kciuki, to Emilcia bedzie pewnie sobotnia

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

malamaluczka moze jeszcze za wczesnie na test,

my bylismy dzis na tym basenie ale woda tak zimna ze ja na schodku posiedzialam
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:25   #4327
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Wiecie dlaczego mi Aaby napisała, żebym uważała na męża gadałyśmy na FB i przyznałam jej się, że podczas skurczu TŻ oberwał w jajka oczywiście niechcący
O matko!! Biedaczek...ale to mi o czymś przypomniało...czekajcie no, tylko znajdę...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:26   #4328
Malensstfo
Zakorzenienie

Ooo mam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1340984731_6bgnuk.jpg (39,1 KB, 23 załadowań)
Stary 2012-10-20, 21:27   #4329
Malensstfo
Zakorzenienie

Aaby ja to cię podziwiam...w życiu nie podeszłabym do obrony w takim tempie...jeszcze chora!

Metka ja mam nadzieję, że to jednak nic takiego...heh...
Stary 2012-10-20, 21:35   #4330
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Cały czas leżę i się oszczędzam, wczoraj wieczorem miałam bóle brzucha, ale plamienia nie było...dziś jest ok. A lekarz po przebadaniu mnie nie mógł znaleźć konkretnej przyczyny...

Mrowinko, jak Twoja dzisiejsza temp?
Onyks, oby wszystko było w porządku Dbaj o siebie.
A temperatura w górze, ale spadnie lada dzień. Czuję, że okres nadchodzi.

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
a ja nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test i nic;/ i albo 26 dc to za krótko, albo w tym cyklu wynik testu owulacyjnego nic mi nie pomógł;P

A co z naszą mrowinką
U mnie też nic. Dzisiaj 25. dzień cyklu, czekam na @. A odzywam się rzadko, bo mam problemy w pracy i fatalny nastrój, ale nie chcę o tym pisać.

Bikuś, trzymam kciuki za Ciebie i Emilkę
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:36   #4331
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Zabcia a mm kiedy mu dajesz?? W dzień czy na noc?? Oj tak, z karmieniem jest wygoda, nie trzeba nic przygotowywac, podgrzewać itp. Co do kaszki to myślę , ze 13 jest ok.

Ana już rachunki, no to nieźle. Kiedy zaczynacie staranka, coś wiadomo?? Co do suchości to podobno norma po porodzie (ale nie wiem czy tak już będzie ?? czy to przejdzie).

Mysia

Maleństwo będzie dobrzez nerką szkoda, że płci nie powiedziała.

aaby

Natalko super

Bikuś.... pisałam dziś z Tobą i jak miałam ci na ostatniego smska odpisac to mi tel padł a dopiero po 20 dotarłam do domku Ale widzę, ze akcja się zaczyna... super

A my do kompletu mamy drugi ząbek

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:37   #4332
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Który?
Stary 2012-10-20, 21:40   #4333
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Który?
Jedyneczka prawa - tak jak Natalka pisała wyszły parami hehe

Stary 2012-10-20, 21:40   #4334
kaska87
Zakorzenienie

Mrowinko

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:47   #4335
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Co do suchości to podobno norma po porodzie (ale nie wiem czy tak już będzie ?? czy to przejdzie).
przejdzie ja po porodzie czułam się gorzej jak dziewica, ciasno strasznie ale przeszło

aaa, wiedziałam że tak będzie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:51   #4336
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, wiedziałam że tak będzie

W ogóle zaskoczył mnie ten ząbek. Bo we wtorek wybił sie pierwszy i nie sądziłam, ze kolejny będzie tak szybko. A dziś zabieram się do karmienia małej marchewką. Usadziłam ją a ją wzięło na śmianie. Patrzę a tu kolejna perełka błyszczy poleciałam po łyżeczkę -stuka. A potem mnie ciapnęła na szczęście pogadałam z nią i obiecała w cyca mnie nie gryźć.

U mnie tez baardzo ciasno - dokładnie, jak dziewica i sucho. A Tobie szybko to przeszło?? Wczoraj się lekko wystraszyłam tą krwią.

Stary 2012-10-20, 22:02   #4337
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Nikituś
coraz bardziej...... już zdążyłam se nawet pokrzyczeć i zaraz potem śmiać się z samej siebie

Teraz średnia skurczy to tak co 6 minut. Czekam pół godzinki i idę pod prysznic...... zobaczymy czy przejdą czy nie......

Aha....... zrobiłam sobie melisę, mówię tż - wiesz, niby się nie denerwuję, ale może tak podświadomie jednak jestem zdenerwowana, to zobaczymy jak będzie po tej melisie...... ten patrzy na mnie z kamienną twarzą i mówi "zrób mi też"

Cytat:

Ana już rachunki, no to nieźle. Kiedy zaczynacie staranka, coś wiadomo?? Co do suchości to podobno norma po porodzie (ale nie wiem czy tak już będzie ?? czy to przejdzie).
tak tak jak już jest prąd to się płaci nie ma to tamto
nic nie wiadomo... w styczniu myśleliśmy, że może w grudniu tego roku, ale jak patrzę, że tylko 2 miesiące to... chyba się boję i pewnie przesuniemy
jak opijaliśmy dach to dekarz się pytał czy mamy dzieciaki - ja że nie, a mąż na to, że pewnie niedługo i się na mnie spojrzał miałam ochotę wiać tak mnie strach obleciał

Bikaaaa pisz tu bo mnie się ze strachu mięśnie kegla napinają

Maleństwo
foto
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 22:02   #4338
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
boroczek
Jak tam? mialas dzwonic teraz...jedziecie do szpitala?[/QUOTE]

Mrowinko

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 22:04   #4339
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Stary 2012-10-20, 22:05   #4340
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana Ale to niedługo jakby nie było

W k. wrzuciłam zdjęcia

Stary 2012-10-20, 22:10   #4341
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Cytat:
Jaaaa..... chyba taaaaak......... skurcze co 6 minut...... po prysznicu nie przeszły........ położna wie o wszystkim - powiedziała żeby za godzinkę dać znać co i jak, chyba, że szybko będą się skurcze nasilały to wcześniej
ale super

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

strippi
bardzo chetnie wezme namiar na kolezanke
otwiera właśnie stronkę z różnymi projektami do wyboru, jak skończy to podeślę na pw

myślałam też o naszym ślubnym, ale tyle kalendarzy w domu to chyba przesada

Cytat:

[/COLOR]Wiecie dlaczego mi Aaby napisała, żebym uważała na męża gadałyśmy na FB i przyznałam jej się, że podczas skurczu TŻ oberwał w jajka oczywiście niechcący
o mamo

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37168784]
U mnie też nic. Dzisiaj 25. dzień cyklu, czekam na @. A odzywam się rzadko, bo mam problemy w pracy i fatalny nastrój, ale nie chcę o tym pisać.
[/QUOTE]
oby przeszło jak najszybciej!

abby - podziwiam Cię, szalona kobitka z Ciebie

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Stary 2012-10-20, 22:29   #4342
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bika napisała, że jest coraz gorzej... coraz bardziej ją boli, dłużej i częściej.I dziś już na forum nie wejdzie.

Stary 2012-10-20, 22:31   #4343
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Bika napisała, że jest coraz gorzej... coraz bardziej ją boli, dłużej i częściej.I dziś już na forum nie wejdzie.
A czemu ja o tym nie wiem!

Hmm myślę, że do rana Emilka już będzie z nami?
Stary 2012-10-20, 22:33   #4344
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu ja o tym nie wiem!

Hmm myślę, że do rana Emilka już będzie z nami?
upsss...

Tez tak czuję

No i super, bo już czas na nią

Stary 2012-10-20, 22:35   #4345
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
No i super, bo już czas na nią
To na pewno!
Stary 2012-10-20, 22:40   #4346
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
EMILKA idzie!!!!!!!!
Trzymaj sie Bika

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 22:42   #4347
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

A mnie coś rozkłada. Tak mnie gardło napiernicza, że mówić nie mogę

Stary 2012-10-20, 22:42   #4348
xxKasiax
Wtajemniczenie

Bika trzymam kciuki za szybki porod
Stary 2012-10-20, 22:44   #4349
Malensstfo
Zakorzenienie

Qrde chyba nie usnę z przejęcia
Stary 2012-10-20, 22:46   #4350
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Qrde chyba nie usnę z przejęcia
Ja też

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Maleństwo mam prośbę Napiszesz mi eska jutro jakby Bika urodziła?? Bo ja znowu net będe miała dopiero po 20, bo rano wychodzę i mnie cały dzień w domu nie będzie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości