Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-20, 11:30   #3661
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Hej hej,
No i dzisiaj niespodziewanie jedziemy drugi raz do ikei, tym razem juz po mebelki takze bedziemy skrecac juz jupi

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 12:42   #3662
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej hej.
Ja dzisiaj też od rana na nogach, załatwianie spraw z drukarnią w toku, myślę, że w tym tygodniu, co będzie, coś już się zacznie z tego rodzić, także jesteśmy dobrej myśli. Kamień mi spada z serca na samą myśl, bo tak cienko z kasą u nas było ostatnio, że szok...

Dobrze, że moi rodzice sami z siebie mają chęć kupowania tylu rzeczy dla Oliwki, bo teściowie to niezbyt... W dodatku, jak mój TŻ zapytał teścia, czyli jego ojca, czy się dołożą do Klupsia (a wcześniej sami zaproponowali, że kupią łóżeczko i zapomnieli o tym chyba ), to teść stwierdził, że przecież mamy już jedno łóżeczko (które, notabene, pojedzie do nich, żeby Oliwka miała na czym spać u nich) i TŻ na pewno ściemnia, że kupiliśmy drugie, żeby wyciągnąć od niego kasę... Nienormalny z niego człowiek.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 13:08   #3663
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej hej.
Ja dzisiaj też od rana na nogach, załatwianie spraw z drukarnią w toku, myślę, że w tym tygodniu, co będzie, coś już się zacznie z tego rodzić, także jesteśmy dobrej myśli. Kamień mi spada z serca na samą myśl, bo tak cienko z kasą u nas było ostatnio, że szok...

Dobrze, że moi rodzice sami z siebie mają chęć kupowania tylu rzeczy dla Oliwki, bo teściowie to niezbyt... W dodatku, jak mój TŻ zapytał teścia, czyli jego ojca, czy się dołożą do Klupsia (a wcześniej sami zaproponowali, że kupią łóżeczko i zapomnieli o tym chyba ), to teść stwierdził, że przecież mamy już jedno łóżeczko (które, notabene, pojedzie do nich, żeby Oliwka miała na czym spać u nich) i TŻ na pewno ściemnia, że kupiliśmy drugie, żeby wyciągnąć od niego kasę... Nienormalny z niego człowiek.
Oj teście, teście.... Ja mojego słuchać nie mogę...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 13:38   #3664
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej.

Przykra sprawa...
To juz chyba lepsze jest milczenie niz TAKIE teksty
A nawet jesli macie taki kaprys, bo on tak pewnie o tym mysli, to przeciez to dla jego wnuczki!
ale niektórym nie przetłumaczysz że sa rzeczy wazne, takie must have!
bedziecie miec niedlugo wlasna kasiorke i nie bedziecie potrzebawac niczyjej laski

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 16:05   #3665
Ewik86
Zakorzenienie

hej

Bokeh nawet fajna ta kurtka i cena też niezła. Ja dziś bylam na bazarku pooglądać kurtki i tam one kosztowały ok. 220 zł Nic nie kupiłam, bo po pierwsze szkoda mi naciągać mamę na tyle kasy, a po drugie nie było rozmiaru tak dużego

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 16:16   #3666
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej hej Pusto tu dzisiaj jakby była... Sobota
dziś tak piękna pogoda u mnie ze szwedacz mi się włączył i praktycznie cały czas jestem na podwórku nie mogę się nacieszyć ze jest tak pięknie
Poza tym dzisiaj czuje napięty brzuch- chyba mały przyrasta w kolejne cm
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 16:33   #3667
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
OJEJ jakie to urocze

Mi mama wczoraj kupiła, a ja dziś byłam w mieście na zakupach i byłam w biedronce i pełno było tych ręczniczków i kocyków. Nie biorą u mnie? a tylko jedna biedronka jest, I fakt dotknęłam kocyk to taki marnej jakości ale co tam jeden taki cienki się przyda, ważne, że milusi, ciekawe jak z nim po praniu będzie, prała któraś?>
Ja wyprałam, nic złego się z nim nie stało.

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Hosenko piekny brzusio no i malutki

ja smaruje sie tylko na wieczor a mam Perfecte na rozstepy w pierwszej ciazy tez to stosowalam

aaa i zostalam dzis ciocia moja bratowa przed chwilka urodzila synka
Gratulacje

Hosenko malutki brzusio, bardzo ładny.
Byliśmy dziś u teściów, mąż pomógł coś tam czyścić, potem zjedliśmy obiad i wróciliśmy do domu. Posprzątaliśmy chałupkę i naszło nas na rozkładanie łóżeczka. Stoi sobie już na swoim miejscu w sypialni i bardzo nam się podoba. Nie mogę się stycznia doczekać na lokatora. Potem może cyknę fotkę i pokażę jak wygląda rozłożone, bo nie mogę się nim nacieszyć. Mąż poszedł do castoramy po nawilżacz powietrza, bo przez mój katar nie mogę nocą spać.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 17:00   #3668
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja wyprałam, nic złego się z nim nie stało.
W 40 stopniach prałaś?

Cytat:
Hosenko malutki brzusio, bardzo ładny.
Byliśmy dziś u teściów, mąż pomógł coś tam czyścić, potem zjedliśmy obiad i wróciliśmy do domu. Posprzątaliśmy chałupkę i naszło nas na rozkładanie łóżeczka. Stoi sobie już na swoim miejscu w sypialni i bardzo nam się podoba. Nie mogę się stycznia doczekać na lokatora. Potem może cyknę fotkę i pokażę jak wygląda rozłożone, bo nie mogę się nim nacieszyć. Mąż poszedł do castoramy po nawilżacz powietrza, bo przez mój katar nie mogę nocą spać.
Koniecznie zrób fotkę łóżeczka
Z jednej strony też bym chciała już łóżeczko przywieźć i wstawić, ale najpierw muszę zrobić na nie miejsce. Niby mam pokój, który docelowo ma być dla dziecka, ale stoi tam regał, biurko, taki fotel rozkładany i nie wiem jak to wszystko poustawiać, żeby jeszcze łóżeczko zmieścić.
W ogóle to będziecie spać przy dziecku? Do sypialni łóżeczko mi nie wejdzie, więc musi stać w tamtym pokoju i nie wiem czy ja też mam tam spać czy w sypialni - pokoje są blisko siebie W sumie to będę bała się zostawić maleństwo samo, ale jak długo spać przy dziecku?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 17:22   #3669
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry dziewczyny
ja tylko na chwilkę, bo cały weekend u teściów spędzamy mężuś właśnie podłącza ogrzewanie podłogowe do centralnego a ja cały dzień dzwoniłam po salach weselnych, drogo jak cholera! nie chcę wydawać całej fortuny na w dni zabawy ale znalazłam w sumie 2, które mają w miarę przystępną cenę, jutro jedziemy zobaczyć w sumie to już się napaliłam na jedną gorzej jak się rozczaruję... poza tym moja teściowa - krawcowa powiedziała, że uszyje pościel dla Ani taką z ochraniaczem, falbaną maskującą, moskitierą no i w full wypas, koszt materiału - ok 100 zł na 2 komplety No i oglądałam suknie ślubne dziś, w ogóle jakiś miły dzień dzisiaj a wieczorem idziemy na parapetówkę do znajomych
to miłego weekendu dziewczęta!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 17:24   #3670
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas akurat TŻ wybierał kolor ręczniczka i przyznam, że bardzo ładnie się on prezentuje. Ten beż jest taki konkretny, taki fajny, jasny brązik, a nie jakiś szarawy, dość intensywny, więc nie wygląda, jak brudny - wręcz powiedziałabym, że będzie go ciężko zabrudzić, bo nie będzie na nim widać żadnych małych, lekkich plamek, jak np na białym, nad którym się zastanawiałam.
Dzięki Black, byłam dzisiaj i jeszcze jakieś rozbebeszone resztki są, więc może jeszcze wezmę ten beżowy
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

dzis na obiad rosołek (bedzie tez na jutro) i łazanki-- bo mnie Marsi kiedys spaskudziła
U mnie też rosół..z kaczki ajutro kurczak z brokułami mniam
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
W ogóle to będziecie spać przy dziecku? Do sypialni łóżeczko mi nie wejdzie, więc musi stać w tamtym pokoju i nie wiem czy ja też mam tam spać czy w sypialni - pokoje są blisko siebie W sumie to będę bała się zostawić maleństwo samo, ale jak długo spać przy dziecku?
No u mnie bedzie łóżeczko stało w sypialni więc problem odpada, ale na razie nie rozkładam, nie chcę żeby stało i kurzyło się i miesce zajmowało.
Byłam dziś na zakupach szybciutkich, i w drodze powrotnej szyba mi od kierowcy opadła, masakra całą drogę jechałam z otwartym oknem, mam nadzieję że mnie nie przewiało. Tż rozkręcił drzwi i coś tam sie pourywało i trzeba będzie dokupić... masakra
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 17:57   #3671
laurka23
Zakorzenienie

Ewik Tak, w 40 stopniach.
Tak u mnie kącik dla dziecka wygląda, jeszcze coś na ścianę i będzie fajnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9148.jpg (30,3 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9149.jpg (39,3 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9150.jpg (33,3 KB, 71 załadowań)
Stary 2012-10-20, 17:59   #3672
gochaa_p
Zakorzenienie

hej,
ja mało sie odzywam bo jakoś w wątek się wbić nie mogę po przerwie :/

u nas ok. Ewcia kopie na całego
Pierwsze ciuszki już kupione, no i na razie tylko to :P Musze kupić łóżko synkowi zeby miec dla małej łóżeczko, nowy materac, pościel, wyprać wreszcie wózek :/ kupić rożek, troszkę ciuszków jeszcze, kosmetyki, pieluchy, przewijak i dla siebie piżamę i to w sumie tyle. reszte ma po synku.
no chyba że o czymś zapomniałam :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 18:22   #3673
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Super brakuje tylko małego dzieciątka tu Macie takie tak jasno, ładnie, u mnie ciemno raczej
Stary 2012-10-20, 18:41   #3674
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za dobre słówko...
No niestety, mój teść jest najwyraźniej pazernym materialistą, któremu szkoda kasy na wnuczkę, ale nie szkoda na płaski telewizor z silnikiem 3D, chociaż nie należy wcale do najbogatszych. Zaczynam się powoli obawiać o nasze wesele, które jest opłacane przez obie strony po 50%. O ile w przypadku moich rodziców wiem, że mają spokojnie kasę na nie, to w przypadku rodziców TŻa obawiam się, że będzie ciężko. Ale, jak wyżej napisałam, zamiast odkładać, wolą kupować telewizory 3D ...

Cytat:
Faaaaajniutko. Teraz pozostaje tylko czekać na maleństwo.
Stary 2012-10-20, 19:41   #3675
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo przytulnie,podoba mi się
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-10-20, 20:34   #3676
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
W 40 stopniach prałaś?

Koniecznie zrób fotkę łóżeczka
Z jednej strony też bym chciała już łóżeczko przywieźć i wstawić, ale najpierw muszę zrobić na nie miejsce. Niby mam pokój, który docelowo ma być dla dziecka, ale stoi tam regał, biurko, taki fotel rozkładany i nie wiem jak to wszystko poustawiać, żeby jeszcze łóżeczko zmieścić.
Spokojnie na początek niech w swoi pokoiku będzie i nie zamykaj drzwi - jak zapłacze to zapewniam się, usłyszysz

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyny
ja tylko na chwilkę, bo cały weekend u teściów spędzamy mężuś właśnie podłącza ogrzewanie podłogowe do centralnego a ja cały dzień dzwoniłam po salach weselnych, drogo jak cholera! nie chcę wydawać całej fortuny na w dni zabawy ale znalazłam w sumie 2, które mają w miarę przystępną cenę, jutro jedziemy zobaczyć w sumie to już się napaliłam na jedną gorzej jak się rozczaruję... poza tym moja teściowa - krawcowa powiedziała, że uszyje pościel dla Ani taką z ochraniaczem, falbaną maskującą, moskitierą no i w full wypas, koszt materiału - ok 100 zł na 2 komplety No i oglądałam suknie ślubne dziś, w ogóle jakiś miły dzień dzisiaj a wieczorem idziemy na parapetówkę do znajomych
to miłego weekendu dziewczęta!
Pokaż koniecznie potem pościel!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 20:50   #3677
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajny kącik

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:05   #3678
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej Laski
ja tylko na chwile, bo u tesciów jestem hehe ;p znowu pól nocy nie spała, tak mnie plecy bolały...w ogóle cięzko mi juz bardzo ostatnio żeby wstać z łózka...
ajjjj bylismy dzis na grzybkach;d jutro chyba tez pojedziemy rano
no i przyjechał kupiec po samochód no ale z kolegami handlarzami nie kupili łajdki tzn chcieli ale nie za tyle ile my chcielismy no to papa powiedzialam hehe.. ; p
a takie dzis cieplutko bylo az milo
Hosenko- ale ladny malusi brzuszek ciekawe jak bedzie wygladal na koniec 9
ajjj zjadlam kolacje i sie ruszac nie moge ;p dzidzia tak sie wyciaga ze ojojo czuc ze malo juz ma miejsca hhehe:d dzisiaj tzt przytulil sie rano do mojego brzucha i go dzidzia kopala

Black- wiem ze to wkurzajace z tymi tesciami itd ale nie przejmuj się ;* no i nie nastawiaj sie na przyszlosc na pomoc, jesli beda chcieli pomóc Wam to ok, jesli nie to przynajmniej nie bedziesz wkur..wiona i zawiedziona, ale mam nadzieje ze co do wesela was nie wyrolują ;*
moi tesciowie za nas splacają kredyt, natomiast ze strony mojej nie licze na pomoc bo wiem ze nie dostane jej, tzn od mamy dostane dzialke tyle ze musze sama ja doprowadzic sądownie do końca a od ojca to nawet nie wspominam ;] zawsze obiecanki cacanki ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-10-20 o 21:10
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:30   #3679
eff8
Zakorzenienie

Czesc Wam
My dzis bylismy na malej wycieczce, ale bylo cieplutko

dalej nie moge sie przekonac do obcislych ciuchow, co jakiegos ciucha przymierze to widze ze mam taki duzy brzuch i zaraz sie przebieram na cos luzniejszego ;/

widzialam dzis zdjecia mojego bratanka uroczy jest jejku juz nie dlugo My bedziemy mialy kolo siebie takie bąbelki slodkie

laurka no ladny kacik przytulnie w nim

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

zastanawia mnie to co trzeba zrobic zeby po porodzie w szpitalu gdzie tego nie ma dali dziecko od razu mamie, a nie zabrali na 2h tak jak bylo u mnie przy pierwszym porodzie

musze cos wczesniej zalatwiac? czy wystarczy w dzien porodu powiedziec? a co jezeli powiedza ze u nich tak nie ma, jakos nie podoba mi sie obraz wyklocania sie na ten temat jak juz bede miala skurcze i bole ;/

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:42   #3680
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Eff - to masz gwarantowane ustawą i Kartą Praw Pacjenta. I jeśli z dzieckiem jest ok, to przy porodzie od razu mów że nie zgadzasz się na zabieranie dziecka (nie pamiętam tylko, czy od razu 2h czy na 3 minutki zabierają do mierzenia, ważenia itd. - chyba tak). Jeśli będą chcieli zabrać to zwyczajnie pogroź konsekwencjami.

Pomijam rzecz jasna sytuacje, gdy maluszek słaby czy mama bardzo słąba - tak też bywa.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:46   #3681
eff8
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37168907]Eff - to masz gwarantowane ustawą i Kartą Praw Pacjenta. I jeśli z dzieckiem jest ok, to przy porodzie od razu mów że nie zgadzasz się na zabieranie dziecka (nie pamiętam tylko, czy od razu 2h czy na 3 minutki zabierają do mierzenia, ważenia itd. - chyba tak). Jeśli będą chcieli zabrać to zwyczajnie pogroź konsekwencjami.

Pomijam rzecz jasna sytuacje, gdy maluszek słaby czy mama bardzo słąba - tak też bywa.[/QUOTE]

no u Nas wazyli i myli przy Nas tzn ja jeszcze rodzilam lozysko a oni w sali obok to robili.. a pozniej zarbali mala na 2h nie wiadomo po co - tragedia...
I teraz tak nie chce!!
dzieki mam nadzieje ze to wystarczy

a moglabys znalesc gdzies ta ustawe? i gdzie to jest w Karcie?

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2012-10-20 o 21:49
eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 22:57   #3682
bokeh
Zakorzenienie

Hej pewnie wszystkie juz spicie, ja tez zaraz ale po calym dniu nareszcie mam chwile tu napisac, totalnie wciaga mnie redmont i inne sprawy poboczne...

Lady koniecznie pokaz zdjecie zlozonych mebelkow

Szaja, a to nie trzeba tego lozyska rodzic od razu?? Tylko od razu moge miec dziecko i np moge je karmic???
Jak w ogole/ile rodzi sie lozysko???

Dobranoc
Stary 2012-10-20, 23:18   #3683
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane
Po tej drugiej wizycie w ikei mam tak totalnie dosc, stanelam przy lozku i sie rozryczalam, za duzo dla mnie jak na 2 dni pod rzad lazenia po takim okresie lezenia plackiem, musze teraz duzo odpoczywac bo czuje sie fatalnie..... jeszcze Maly sie malutko rusza mam nadzieje, ze go uspalam po prostu tym chodzeniem, jak sie polozylam na chwile w lozku od razu mnie skopal wiec chyba ok.......

Hosenko malutki masz brzuszek

Bokeh zrobie, dzisiaj tylko regal maz zlozyl, jutro sklada komode, lozeczko zostawimy na grudzien, na razie regal wyglada pieknie, mam nadzieje, ze reszta tez sie bedzie tak prezentowac, wrzuce jutro fotki naszego w polowie zrobionego kacika

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 00:16   #3684
sarah67
Zadomowienie

hej
u mnie dzis bardzo cieplutko, bylam na spacerze i u tesciowej ah jak przyjemnie takie ciepełko
U mnie z rodziny kupują jakieś ciuszki itp. ale ja nie liczyłam na pomoc, wolimy wszystko sami kupić, tym bardziej, że u nas dawno nie było małego dziecka bo tak to chętnie bym wzięła po dziecku, u nas zawsze było przekazywanie z dziecka na dziecko.

Tak samo teraz, nawet Mamie powiedziałam żeby nie myślała o weselu bo kasy od Niej nie wezmę, wychowała mnie, miałam wszystko zawsze to co chciałam, wykształciła mnie, wiadomo studia nie na miejscu, to dużo drożej wychodzi a to jednak 5 lat studiów, chwilę mieszkaliśmy u rodziców moich - nic od nas nigdy nie chcieli, żadnej kasy. I stwierdziłam, że teraz nadszedł czas aby być samodzielnym i w miarę możliwości pomagać rodzicom. Poza tym miła jest świadomość, że mieszkanie nasze sami na nie zapracowaliśmy, na dwa auta również, to daje dużą satysfakcję.
Od rodziców jednych i drugich to pomoc uznaję jedynie taką, że jakieś dobroci jedzeniowe zrobią i dadzą, no i prezenty zawsze dostajemy, czy do mieszkanka nam kupowali różne rzeczy w prezencie, ja mimo, 30 lat dostaje na dzien dziecka prezent tak samo jak i Sara, tak samo jak Mama gdzieś wyjeżdza na wycieczkę czy coś to zawsze dostajemy obie.

Zobaczcie jak dzidzi bedzie wieksza to fajny taki stoliczek http://tablica.pl/oferta/mowiacy-sto...1f0;r:11;s:272

Ja tak wybiegam już w przyszłość, nawet o chrzcinach już myślę, hehe,
czy u Was na chrzcinach będzie alkohol?
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 00:17   #3685
hope01
Zakorzenienie

pogoda dziś piękna przed południem spotkałam się z koleżanką,która na studiach psychologii miała za zadanie zrobić ankietę z ciężarną, to jej pomogłam,chociaż przykre,że tylko z tego względu dzwoniła o spotkanie...
po obiadku byłam na spacerze i mnie pszczoła użądliła tak mnie palec boli
dzień mi dziś szybko zleciał, jutro za pewne będzie się dłużył. Rodzice idą w góry, ja się już nie wytoczę, to zostanę w domu
a poza tym to tak mi się dziś ulewa !!! a bąculę niemiłosiernie pies zwiał spod kołdry

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 02:41   #3686
mala_19kw
Zakorzenienie

Zobaczcie która godzina głód mnie zwalił z wyra BOKEH - co prawda nie rodzilam ale wydaje mi się ze łozysko rodzi się zaraz po urodzeniu dziecka. Nie wtedy kiedy się chce. Ale ile to trwa? pewnie krocej jak porod dziecka
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-10-21, 05:36   #3687
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
no u Nas wazyli i myli przy Nas tzn ja jeszcze rodzilam lozysko a oni w sali obok to robili.. a pozniej zarbali mala na 2h nie wiadomo po co - tragedia...
I teraz tak nie chce!!
dzieki mam nadzieje ze to wystarczy

a moglabys znalesc gdzies ta ustawe? i gdzie to jest w Karcie?
Ewo, tu na 17 stronie poczytaj, ale zachęcam do przeczytania całego dokumentu, to rozporządzenie ministra jest.
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf
Poza tym uzbrój się w plan porodu (na stronie rodzić po ludzku można wypełnić sobie). Jeśli będziesz z mężem to jego nastaw na ewentualne przepychanki z personelem który łamał by wasze prawa.

Nie śpię od 2.30. Poleżałam do 4.30 i wstałam, wstawiłam zmywarkę, przyszykowałam pranie, zaczęłam robić sałatkę a teraz siadłam do kompa. Popołudniu będę padać na cycki ze zmęczenia.

Bardzo Wam dziękuję za dobre słowo na temat kącika Młodego Rozstawiliśmy łóżeczko w dużej mierze przez kota, chcemy ją przyzwyczaić powoli do zmian, nauczyć że tam się nie siedzi i nie wskakuje. Wczoraj już 3 razy ją wyjmowałam z niego A dziś w nocy ześczała się na poduszki i koce które tam włożyłam, z myślą o takich przypadkach, bo niestety zdarza jej się jak się coś nowego dzieje. Wkur....am się strasznie. Lepiej że teraz to zrobiła niż jak młody miałby wracać ze szpitala a tu taka niespodzianka. Ehh wygadałam się.
Stary 2012-10-21, 08:43   #3688
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
pogoda dziś piękna przed południem spotkałam się z koleżanką,która na studiach psychologii miała za zadanie zrobić ankietę z ciężarną, to jej pomogłam,chociaż przykre,że tylko z tego względu dzwoniła o spotkanie...
po obiadku byłam na spacerze i mnie pszczoła użądliła tak mnie palec boli
dzień mi dziś szybko zleciał, jutro za pewne będzie się dłużył. Rodzice idą w góry, ja się już nie wytoczę, to zostanę w domu
a poza tym to tak mi się dziś ulewa !!! a bąculę niemiłosiernie pies zwiał spod kołdry
No mówię, że trawienie do dupy chyba przez te ściśnięte flaki w środku....
Cytat:
Bardzo Wam dziękuję za dobre słowo na temat kącika Młodego Rozstawiliśmy łóżeczko w dużej mierze przez kota, chcemy ją przyzwyczaić powoli do zmian, nauczyć że tam się nie siedzi i nie wskakuje. Wczoraj już 3 razy ją wyjmowałam z niego A dziś w nocy ześczała się na poduszki i koce które tam włożyłam, z myślą o takich przypadkach, bo niestety zdarza jej się jak się coś nowego dzieje. Wkur....am się strasznie. Lepiej że teraz to zrobiła niż jak młody miałby wracać ze szpitala a tu taka niespodzianka. Ehh wygadałam się.
Wiadomka, kot zawsze myśli, że jak nowy mebel to dla niego... Niedawno w DDTVN mówili o zwierzakach i noworodkach i sprzedali taki pomysł, żeby łożeczko wypełnić balonami-jak kot tam wpadnie i się zelektryzuje to już nie będzie chciał wchodzić
A dziewczyny właśnie-będziecie ograniczać kontakty zwierzaka z dzieckiem?? Ja jestem raczej za tym, żeby dać zwierzakowi opiekować się małą, szczególnie, że ona nie wychodząca, czysta (kotka oczywiście). Wiadomo trzeba kontrolować sytuację ale nie wyobrażam sobie, żeby kotka poszła zupełnie w odstawkę
Stary 2012-10-21, 09:28   #3689
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej pewnie wszystkie juz spicie, ja tez zaraz ale po calym dniu nareszcie mam chwile tu napisac, totalnie wciaga mnie redmont i inne sprawy poboczne...

Lady koniecznie pokaz zdjecie zlozonych mebelkow

Szaja, a to nie trzeba tego lozyska rodzic od razu?? Tylko od razu moge miec dziecko i np moge je karmic???
Jak w ogole/ile rodzi sie lozysko???

Dobranoc
moment,
ja urodziłam Wojtusia, dali mi go na brzuch, potem wzieli go do "czyszczenia :P" i wtedy kazali mi jeszcze raz ale juz lżeć przeć i sekunda i lożysko wyszło
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 09:52   #3690
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Nareszcie się dzisiaj wyspałam, po ostatnich wycieczkach na miasto, gdy trzeba było wcześnie wstać, no i mieliśmy też czas na małe co nieco, także jestem prawie zadowolona - do szczęścia potrzeba mi tylko śniadania.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Zobaczcie jak dzidzi bedzie wieksza to fajny taki stoliczek http://tablica.pl/oferta/mowiacy-sto...1f0;r:11;s:272

Ja tak wybiegam już w przyszłość, nawet o chrzcinach już myślę, hehe,
czy u Was na chrzcinach będzie alkohol?
Mamy w domu u nas ten stoliczek - moja siostrzenica go dostała kiedyś od kogoś w prezencie, teraz Oliwka się będzie bawić, jak podrośnie. Jest bardzo fajny, polecam. Ma dużo opcji i dzieci są nim zaciekawione.

A co do alkoholu, no to na pewno nie będzie go u mnie na chrzcinach, no bo niby dlaczego? To jest impreza mojej Oliwki, po co komu alkohol? Ale to chyba zależy od zwyczajów w domu, bo u mnie alkoholu się nie pije nawet w Boże Narodzenie, a wiem, że w wielu domach po kolacji wyjmuje się wódę na stół.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości