|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanik okresu.
edit
Edytowane przez szakal165 Czas edycji: 2012-10-24 o 11:34 |
|
|
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
..i rozmowa z okresu zeszła na temat kto co je i ile to ma kalorii. A wiecie jak to nakręca.
AKYSZ ! O diety pytać dietetyka. Każdy jest inny. |
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
omg, a skąd mogłam wiedzieć czy to prowokator? po prostu mówię, że w porównaniu z czasami choroby tragedii u mnie nie ma. I w końcu okres jest, choć bałam się, że już się nie pojawi samoczynnie...
|
|
|
|
|
#724 |
|
Zadomowienie
|
Jak gdzieś rozmowa zaczyna iść w stronę "ile i co jem dziennie" to powinien się pojawić w głowie wykrzyknik, że choroba rozwija się jak grzyby po deszczu kiedy zaczyna się klimat "a co jesz, bo może zaczne tak samo to dostanę okres..". A mam wrażenie, że tak będzie.
|
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, zauważyłam że wiele dziewczyn się nakręca tym "a co jesz/ile/kiedy/gdzie i na co " :| Więc stąd moja pierwsza odpowiedź: "nie-anorektycznie"
|
|
|
|
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
Tylko, że mi tu nie chodzi o porównywanie, czy tego typu sprawy . Sama walczę o odzyskanie okresu i dlatego podpytuję, co może sprawić, żebym go dostała. Wagę mam w normie, z głową jest w porządku . Jem obiektywnie dużo, co zauważa moja rodzina, koleżanki . Dlatego, że wciąż czekam interesują mnie doświadczenia innych..
---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Ooo, nieźle Tarnogórzanki z reguły są w porządku ^^
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
1.Sprawdzasz, czy nie masz cyst, rozregulowanych hormonów, niesprawnej tarczycy etc.
2.Jeżeli z tym jest ok, spróbuj w konsultacji z lekarzem terapii hormonalnej. 3.Jeżeli nie pomoże i to - przypomnij sobie, przy jakiej wadze miałaś ostatnio okres. Być może była kilo - dwa wyższa, niż obecnie. Czasem mimo prawidłowej wagi trzeba jeszcze dodatkowego kilograma lub dwóch żeby okres wrócił. 4.Jeżeli wszystkie te opcje zostały wykluczone - to ja osobiście nie mam pojęcia. Przede wszystkim należy być jednak pod opieką lekarza ginekologa i nie szukać na własną rękę - to tak informuję pro forma o oczywistościach
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 |
|
Raczkowanie
|
bylam u 2 ginekologow, bo stwierdzilam jezeli jeden mi nie pomaga to moze inny. Niestety oboje pakowali we mnie wszystkie hormony jakie tylko są dostępne na rynku. Chodz hormony mam w normie, bo robilam badania. Jem chyba wiecej niz normalnie. Okres ostatnio mialam przy wadze 53kg, czyli tyle samo co teraz waze.
|
|
|
|
|
#729 |
|
Rozeznanie
|
ja od wczoraj na wywołanie okresu biorę cyclo progynowę, miała może któraś z was stycznośc z tymi tabletkami? pomogły ?
|
|
#730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#732 |
|
Raczkowanie
|
Po mnie widać każdy dodatkowy kilogram, bo tyje tylko i wyłącvznie na brzuchu
(. Nogi i rece mam strasznie chude, a cały tłuszczyk poszedł w brzuch . Troche się boje, przytyć nawet 2kg, bo wtedy chyba będe wyglądać jak w ciąży. Ale jeżeli nie unormuje się @ przez kolejne 2 msc to chyba tak zrobie (dobije do 55)
|
|
|
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
A to czasem nie siedzi tylko w Twojej głowie ?
Dla porównania - na mnie podobno też widać każdy kilogram i też mam figurę, gdzie wszystko poza brzuchem mam chude. Mamy ten sam wzrost. I powiem Ci... w tym przypadku ciężko mi jest powiedzieć "a ok to nie przybieraj". Ja właśnie przybrałam 2kg. Zgadnij kto to widzi poza mną ? Nawet spodnie tego nie widzą a kupiłam je 2kg temu ![]() To jak - osteoporoza czy 2kg widoczne tylko w Twojej świadomości ? |
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, u mnie też poszło w brzuch, ja mam taką figurę niestety...
|
|
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie w biodra.
I tak źle, i tak niedobrze. Mmm, gdyby tak poszło "nieco" wyżej...
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, najlepiej w cycki :P
mi za to spadło z nich do A, a teraz mam aż B
|
|
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
Ilta masz racje osteroporozy nie chce miec. Biore sie za robienie bardziej kalorycznych posilkow
). Mam nadzieje, ze wtedy okres wroci juz.
|
|
|
|
|
#738 |
|
Rozeznanie
|
dostałam @ ;D co prawda wywołaną ale od czegoś trzeba zacząć;p
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
Aaa, gratulacje! ♥ Po jak długim czasie bez @?
|
|
|
#740 |
|
Rozeznanie
|
2,5 roku...już nie pamietałam jak to jest;p
|
|
#741 |
|
Rozeznanie
|
Mam takie pytanie..
Czy to możliwe by mój organizm akceptował bardzo niską wagę? Pytam, bo ponad 3 lata temu wrócił mi okres(wtedy po ponad 5 latach choroby) i miesiączkowałam przez blisko pół roku, miałam nawet regularne cykle, jednak wagę wciąż dość niską, niższą niż waga, przy której po raz pierwszy mi okres zanikł.. Ginekolog mówiła, że to możliwe, ale przyznała, że też nietypowe by miesiączkować przy tak niskiej wadze... Jak sądzicie??
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
Miesiączka bez owulacji, czyli po nic.Sprawdzała czy w ogóle masz owulacje?
|
|
|
|
|
#743 |
|
Rozeznanie
|
nie, nie sprawdzała
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
|
|
#744 |
|
Rozeznanie
|
dostałam dzisiaj po raz pierwszy od 1,5 roku, wywołaną dopiero 3 serią tabletek i żelem z hormonami, no ale jest. mam nadzieję, że wszystko nareszcie zacznie się normować
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o kurcze to musiałaś mieć bardzo zaburzoną gospodarkę hormonalną, no ale dobrze że jest a jakie teraz bierzesz tabletki?
|
|
|
#746 |
|
Rozeznanie
|
tabletki zawsze były te same, Duphaston, a żel z estrogenami to Estreva.
miałam robione hormony płciowe i z tego co pamiętam to najgorsze było LH, bardzo niskie, prolaktyna też kiepska... dodam jeszcze, że przestałam ćwiczyć intensywnie, i przybrałam ok 2-3kg. Edytowane przez Nowhere Czas edycji: 2012-11-13 o 19:41 |
|
|
|
|
#747 |
|
Rozeznanie
|
a no bo to słabe tabletki... ja biore cyclo progynovę i dostałam okres po pierwszej seri mimo że moje LH jest praktycznie równe 0 bo wynosi zaledwie 0,06
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Na mnie Duphaston w ogóle nie działał, moja doktor zmieniła mi ten analog progesteronu na inny - Primolut. I już po pierwszym cyklu stosowania dostałam okres.
|
|
#749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w takim razie dobrze że takie słabe tabletki zadziałały... jak myślicie, co dalej? organizm sam zaskoczy? |
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To czy Twój organizm "sam zaskoczy" zależy od wielu czynników, przecież to złożona maszyna... Moja dr odstawiła mi tabsy po 12 cyklach z okresem. Miesiączka się nie pojawiła, dlatego znów przez 12 cykli będę na tabsach i zobaczymy, co potem. Jak raz się coś spieprzy z gospodarką hormonalną, to nie jest takie hop-siup, żeby to naprawić...
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

(. Nogi i rece mam strasznie chude, a cały tłuszczyk poszedł w brzuch