|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Ale macie piekne te brzuszki normalnie zakochac sie idzie
Moja babcia stwierdzila dzisiaj rano ze strasznie mi brzuch sie obnizyl, no i do tego te bole wieczorem sama nie wiem co myslec czy to znaczy ze mam sie juz przygotowac na porod czy jak? pierwsza ciaze przenosilam ponad tydzien wiec ciekawe jak to jest z drugim?
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Landi, twoja siostra to u mnie agresje wzbudza.. eh, szkoda slow..
Mnie pech przesladuje.. kupilam zegar do salonu.. pol dnia dobrze chodzil i sie zatrzymal. Chcialam baterie wymienic i zegar spadl i sie rama potrzaskala.. tz skleil, a zegar z nowa bateria dalej sie zacina. Eh.. cos mnie ta technologia nie lubi.. i w ogole nasteoj jakis mam do dupy. Posprzeczalam sie z tz'tem o pi.ier.dole i poszlam spac do salonu, czyli lozkowa separacja c.d. Jutro rano jedziemy na lotnisko po mojego tate.. a ja tradycyjnie martwie sie o bezpieczna podroz dla niego i dla nas.. tak mam juz na stare lata. Ja tam licze, ze dziecko juz jako skorpion sie urodzi do srody musi siedziec Moj ojciec i brat tez sa skorpionami. Milej nocki dziewczynki. Gratuluje nowego tygodnia! buzka
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-21 o 01:18 |
|
|
|
#4293 | ||
|
Raczkowanie
|
A ja znów na karmienie obudzona
---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję problemów technicznych - nawet nie propnuję w takiej sytuacji abyś sama zaczęla lapka naprawiać Landi współczuję siostrzyczki
|
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
hejo
![]() TE NOCE S SA STRASZNE !!!! położyłam sie wczoraj i zasnęłam na dywanie,później się obudziłam przed 2 ,no i się zaczęło.;/ najpierw nie umiałąm zasnąć za chwile noga zaczęła rwać tak masakrycznie. I z półtorej godziny się męczyłam. A teraz już syzkuje się do szkoły a tak mi się nie chce ;| wrrr. jestem śpiąca , zmęczona i czuje się jak po jakiejś ciężkiej imprezie z kacem ale jestem dumna z siebie, wrócilam wczoraj ze szkoły i posprzątałąm całe mieszkanie, zrobiłam 2 prania ,pomyłam gary . Ale juz mnie denerwuje to ,że wczoraj ANI CHWILI nie mogliśmy byc z TŻ sami,bo ... nie umiemy odmawiać. Co chwile ktoś przychodził,niby na chwile ale wychodził ktoś a wchodził ktoś drugi ;/ i tak do .... 12 w nocy
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia Edytowane przez ausente Czas edycji: 2012-10-21 o 08:36 |
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
wczoraj mnie nie było cały dzień, bo byliśmy na zakupach. Kupiłam firanki do sypialni potem byłam u rodziców, wrócił mój brat z niemiec i dawno się nie widzieliśmy, a później sprzątanie i na koniec padłam ![]() ale mi się Was miło nadrabiało, puszczałam sobie te piosenki, które wrzucilyście gratuluję wszystkich nowych tygodni ![]() i udanych wizyt ![]() macie śliczne brzuszki widziałam, że było o witaminach, ja nie biorę, gin nie zalecala mi, bo badania ok i stwierdziła, że nie ma się co faszerować. mnie dalej męczy opuchlizna dłoni i stóp, już mi to tak przeszkadza, że nie wyrabiam ![]() ausente, śliczny kącik dla Amelci
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
Na wstępie gratuluję wszystkich noworozpoczętych tygodni! Piękne brzuchasy macie Ja dzisiaj też na chwilkę tylko bo niedziela i jedziemy do teściów ![]() Jutro z mezem mamy 1 rocznicę ślubu
|
#4297 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
ale pochmurnie się dzionek zaczyna. I nic mi się nie chce ![]() ![]() Dopiero zwróciłam uwagę - to braliście ślub tydzień po Nas ale leci, leci ten czas - ja nie zauważyłam kiedy to zleciało ![]() Halwaya - ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Mad85 - chyba dziś masz urodziny? Jeśli tak to 100 lat i wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() U mnie właśnie dziś zostało 30 dni do porodu! ![]() Wow ale to zleciało. Będzie mi żal mojego brzuszka, lubię go
|
|
|
|
#4299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widze ze Wy tez macie problemy ze spaniem, mi juz jest strasznie niewygodnie nie moge sie wyspac porzadnie ach niech to sie szybko skonczy. Sniło mi sie dzis takie malutkie bejbi, miało strasznie bujna czupryne i wszystkie ubranka za duze i spadały z niej poprostu. Jesli moja coreczka ma byc taka sliczna jak ta we snie to poprosze Ją jak najszybciej. tzn. w srode bedzie donoszona wiec moge rodzic |
|
|
|
|
#4300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- No to skoro nasza mad ma urodzinki to kochana WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
) i co przygotowalas na jutro?? ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Mad wszystkiego naj naj najlepszego
|
|
|
|
#4302 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja spuchniete dłonie i stopy od dawna, do tego już się przyzwyczaiłam. Ale od tygodnia/dwóch mam dodatkowo problem ze stawami w palcach u dłoni, zwłaszcza rano po przebudzeniu - wtedy jest najgorzej - ale przez cały dzień również. Są tak mega sztywne i tak okroooooopnie bolą, jak próbuję je zgiąć, że nawet nie wiedziałam, że to jest możliwe Jakiś kosmos, to pewnie ma związek z tym rozluźnianiem się wiązadeł czy jakoś tak, choć co to za rozluźnianie, jak ja mam je właśnie sztywne jak kołki 18 dni ![]() ![]() ![]()
proście, a będzie wam dane Edytowane przez meiadeleite Czas edycji: 2012-10-21 o 11:25 |
||
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kostki też i mnie to dobija mad, szystkiego naj naj naj........ zdróka, szczęścia, miłości i super dzieciaczka mnie też dzisiaj nie będzie za dużo, bo jedziemy do teściów, a potem do moich rodziców
|
|
#4304 |
|
Zadomowienie
|
jak obiecalam pisze do was ze szpitala. I niestety nie jest za wesolo bo juz drugi dzien prubuja zatrzymac skorcze ktore momentami dochodza do poziomu 60. wczoraj i dzisiaj dostalam zastrzyki na rozwiniecie płuc u maluszka. Prosze trzymajcie kciuki aby udalo sie zatrzymac te skurcze
|
|
|
|
#4305 |
|
Rozeznanie
|
MAD - Wszystkiego najlepszego !!
|
|
|
|
#4306 | |
|
Rozeznanie
|
I ja się witam.
Przede wszystkim Mad85 - 100 LAT!!!!!!!!!!!!! Lekkiego porodu, zdrowego i pięknego dzieciątka! Wczoraj byliśmy z TŻ na parapetówce u znajomych, bałam sie że nie dam rady ale było tak fajnie że wytrzymałam do 11:30, i nawet jeszcze bym posiedziała ale TŻ już się zmęczył;-) Dzisiaj w Lublinie piękna pogoda, ale to już podobno ostatni taki weekend więc umówiłam się z siostrą i jej chłopakiem na jakiś obiadek na mieście i mały spacerek co by skorzystać z tej pogody. A od jutra do piątku jestem sama bo TŻ wyjeżdża służbowo, więc łącze sie z tymi które też będą osamotnione ![]() ![]() Życzę wszystkim udanej niedzieli!!! ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
A ty jak się czujesz? Dobrą masz tam opiekę? |
|
|
|
|
#4307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby posiedział jeszcze w brzuszku
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie niedzielnie w 37 tyg
Ja jeszcze regeneruje sie po chorobie, dlatego tez tak wpadam i wypadam. Wczoraj goscie posiedzieli do 3 rano, oczy mi sie zamykaja ale spac to juz mi sie nie chce Perelka_up trzymam kciuki kochana zeby malenstffo jeszcze posiedzialo ![]() ![]() Hugolina sliczny synus, taki malusi ale jaki slodziutki Mad85 wsyztskiego naj naj kochana Marti boski brzuszek, nie mogam sie wczoraj napatrzec Ide poczytac co u reszty A i pochwale sie, wczoraj wreszcie spakowalam torbe, wiec mozemy rodzic Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-10-21 o 11:55 |
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wpadłam się zameldować ![]() Wczoraj jakiś wirus mi zaatakował laptopa i dziś chodzi jakby chciał a nie mógł ![]() Na szczęście mam brata informatyka to coś tam poklikał i naprawił ale laptop dalej jest zamulony ![]() Wczoraj na uczelni wytrzymałam 3 godziny, dziś- godzinę ![]() Ledwo chodzę i ledwo siedzę tak mi dziś Synuś napiera, że szok Mam wrażenie, jakby miał zaraz mi wyjść z brzuszka ![]() Zapoczątkowałam babyboom w mojej grupie ![]() Oprócz mojego będziemy mieli jeszcze dwa dzieciaczki grupowe ![]() Ale tamte dziewczyny są dopiero na początku-I trymestr- mdłości i te sprawy
|
|
|
|
#4310 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby maluszek posiedział jak najdłużej i żeby skurcze się zatrzymały ![]() Cytat:
37 tygodnia i za spakowaną torbę |
||
|
|
|
#4311 |
|
Wtajemniczenie
|
DeKajka czego sie matwisz, brzuszek masz boski, napatrzec sie nie moge, a ze maly to chociaz problemy z powrotem do wagi nie bedziesz miala
![]() Natalaka Twoj brzusio tez slicznusi jaki ksztaltny Landi az mi sie cisznienie podnioslo jak przeczytalam o Twojej siostrze. Nie zebym byla niegrzeczna, ale niech sie zajmie dzieckiem i swoimi obowiazkami a nie zwala je na wszystkich jak nieodpowiedzialna nastolatka, tylko biedny maly na tym cierpi jak widzi taki brak zainteresowania ze strony rodzica. Wrrrrr.... |
|
|
|
#4312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo najpierw muszą mimo wszystko sprawdzić te skurcze - i jak zobaczą to będą w szoku tyle radości w kobiecie rodzącej A potem będą opowiadać historie o pewnej ciężarnej co to miała skurcze co 2 min i skakała z radości Poród na wesoło - bez gazu rozweselającego
|
|
|
|
|
#4313 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() oj ciekawe jak to się skończy...może nowe łóżko trzeba będzie kupić? ![]() ![]() Cytat:
Mad85 Najlepsze Życzenia Urodzinowe!!! Spełnienia marzeń! u Was też taka mgła?? idę się niedługo ogarnąć bo przyjeżdzają dzisiaj teściowie i zabierają nas na jakiś obiadek |
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robie obiad i czekam, aż mąz wróci z grzybów a to chyba zbyt predko nie nastąpi, ale ma podobno juz bardzo dużo ![]() mad sto lat
|
|
#4315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja już tyle się naczytałam o tych łóżkach że ... pierwsze co do głowy przyszło, nie jest dobrze ....Mgła - u nas delikatnie się przerzedza ![]() A mi zostało 13 dni to terminu Co oznacza że Halwaya ma tylko 11 dni ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Wiecie co - jestem nieogarnięta. Co za człowiek wymyślił te tasiemki w firankach. Zawsze robiłam na zakładki... a teraz co człowiek się stara prasuje a potem nie wie co dalej zrobić jak już ściągnie bo i tak zaczyna z brzegów się rozjeżdżać
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-10-21 o 12:22 |
|
|
|
|
#4316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to w sumie moze byc plus Aaa . i brawa za nowy tydzien ![]() Cytat:
.. ale cos mi sie wydaje ze jak poczuje pierwszy lekki bol to mina mi zrzednie . i bede zalowac ze mi sie tak spieszylo ..
|
|
#4317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Mad sto lat |
||
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam
![]() Wczoraj zaczęliśmy 37 tydzień ![]() A Bartuś tak mi się rozpycha w brzuchu, że mam wrażenie, że zaraz mi skóra pęknie
|
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze wszystkich sil
|
|
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co wy na to zeby Mojitooo przenies do mamus poszukiwanych .. ???
z cala sympatią do niej ale dawno sie nie oddzywala no i jakos dziwnie wyglada to na pierwszej stronie jak ona jedyna taka na czerwono .. ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
A moje dziecie cos mniej sie rozpycha ostatnio .. chyba naprawde mu tam ciasno .. Ale zauwazylam ze wiekszosci ruchow nie czuje mimo ze są .. bo czasem spojrze na brzuch ktory sie rusza czego ja zwyczajnie nie odczuwam ..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Moja babcia stwierdzila dzisiaj rano ze strasznie mi brzuch sie obnizyl, no i do tego te bole wieczorem sama nie wiem co myslec czy to znaczy ze mam sie juz przygotowac na porod czy jak? pierwsza ciaze przenosilam ponad tydzien wiec ciekawe jak to jest z drugim?

do srody musi siedziec
buzka

Jakiś kosmos, to pewnie ma związek z tym rozluźnianiem się wiązadeł czy jakoś tak, choć co to za rozluźnianie, jak ja mam je właśnie sztywne jak kołki 

Mam wrażenie, jakby miał zaraz mi wyjść z brzuszka 
z cala sympatią do niej ale dawno sie nie oddzywala no i jakos dziwnie wyglada to na pierwszej stronie jak ona jedyna taka na czerwono ..