Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-21, 12:09   #4771
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
A to z dzisiejszego spacerku, troszkę złotej jesieni:

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja podziwiam wszystkie matki dzieci przewlekle chorych, ktore musza wiekszosc czasu spedzic z nimi w szpitalu. Znowu siedze i rycze. Miekka jestem, ale Dominik spi to moge. Musieli mu zmienic wenflon. Plakal na caly oddzial a ja z nim choc nie bylam w zabiegowym. On skrzeczy jak przy zapaleniu krtani, wiec mozecie sobie tylko wyobrazic ten jego lament. Teraz jest znowu pod kroplowka. Przez caly dzien wypil tylko 550 ml mleka i wysikal sie tylko dwa razy i az dwa razy zrobil koope. Leci mi na wadze Taka glupia choroba a tak daje mu w kosc.
Przepraszam za moje smuty. Ciezko mi.

Wy tu o butach zimowych a ja nawet nie mam jak linkow przejrzec. Wszystkie na wizazu kupia a ja co ? Pomozecie mi potem wybrac ? ;*
Biedny Dominik zdrówka życze

A butów zimowych też jeszcze Krystkowi nie kupiłam
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
mojej co 3 dni zmieniaja wenflon, z czego ostatnim razem zle sie wkuli i pekla zyla i zrobil sie siniak. Dacie rade.
Biedna Maryś zdrówka
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Szkoda mi pieniędzy na drogie buty
Mnie też
Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość

My dzisiaj korzystalismy z uroków pogody...byliśmy nad woda, Maryna pobawiła sie w piasku (pewnie ostatni raz w tym sezonie). Potem byliśmy u znajomych...Martyna dostała ADHD...noramlanie mały diabełek. I jeszcze ten szyderczy usmieszek...
A teraz fotki z wczoraj:
Załącznik 4940478

Załącznik 4940479

Załącznik 4940480

Załącznik 4940481

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
to ja Wam wkleje postrach piaskownicy z poprzedniego tygodnia-zabójca

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

to i my sie pochwalimy. Dzisiejsze liściobranie + polowanie na kaczora.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Jak wszyscy to i ja
My z dziś...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Dziękuję Wam za opinie

Dzień dzisiaj szybko zleciał, jutro chyba jedziemy do Wisły.
Doczytałam że wybrałaś okna ciemne z obydwu stron , też bym takie wybrała ja niestety mam białe bo moja mama sie na takie uparła i za każdym razem jak je cifuje to strasznie sie wkurzam że mogły być ciemne

Miłego wypadu
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej kochane!

U mnie lipa- wczoraj było u mnie w nicy pogotowie, bo znów dostałam masakrycznych bolów żołądka. To już trzeci raz w tym roku pogotowie myślałam, że umrę. Dostałam trzy zastrzyki i jakoś przeszło powoli...

Witam niedzielnie wieki mnie nie było , należy mi sie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 12:31   #4772
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry, choc paskudny

Cytat:
Ja myślę ze mozna jakieś"ociepline "kupic w sklepie z materiałami, trzeba zobaczyc

A Wy śliczni,a Tymek widze po tatusiu na wspinaczki sie juz szykuje(czy dobrze pamiętam ze twoj maz lubi takie sporty?)Jakie ma cudne oczęta to Twoje dziecko, normalnie węgielki
A chustke mamy taka sama(z Zary), a sukienka to chyba ten nowy zakup-Ty to masz moc do tych sukienek, ja to ostatnio tylko spodnie-tak mi najwygodniej.
Dziękuję ślicznie
Dokładnie tak - Tymek po tatusiu będzie miał zamiłowanie do wspinaczki Wczoraj na takiej mini ściance wszystkie chwyty w zasięgu swojej paszczy wylizał
Sukienka nowa, chustka z Zary Ale masz oko

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, Tymek jak zawsze przystojny, do twarzy Wam w jesiennych liściach. Do środka kocyka ja dam taką włókninę http://allegro.pl/wloknina-silikonow...665732447.html .
O, dziękuję!
A co to za cudo ten dres jednoczęściowy?

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Brumek nie wiem czy w jednym sklepie u Was mają Rómera i Maxi.Ale zob w jakim ile Tymek ma miejsca.Przekładanie Rómera do innego auta.O niebo łatwiejsze dla mnie niż w Tobim.Ale musicie sami zob co dla Was wygodniejsze.Ja mam Rómera i jest fajny.Nie wiem czy we wszystkich fotelikach się dzieciom pocą plecy latem? Bo w Kingu chłopaki zawsze plecy mają mokre.Z tym że My nie używamy klimy więc może też dla tego
Ale Tymek ślicznie rośnie cała mamusia
Dziękuję
No właśnie mierzyliśmy oba, porównywaliśmy każdą cechę. Pocą się w każdym - potwierdził sprzedawca Jakoś więcej osób chyba poleca Romera, ale ja cały czas się waham
Aha, słyszałam też, że w nim p jakimś czasie potrafi się styropian kruszyć czy łamać. Nie miałaś nic takiego?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Mój mąż ma dzisiaj urodziny i pojechał z kolegami na grzyby...
Prezent od nas dostał już wczoraj. Myślałam, że dzisiaj rano będę pierwsza z prezentem, ale jego rodzice już wczoraj mu przynieśli, "bo on się w sobotę urodził". Tak że mamusia była pierwsza, więc i my od razu daliśmy mu prezent, bo w sumie chciał. Ja naprawdę czasem mam wrażenie, że t. ze mną konkuruje. Nadal chce być najważniejszą osobą w życiu synka (i wnuczka też)... Ale możliwe, że to tylko zła moja interpretacja, choć i tak mi przykro się robi... No cóż - pewnych rzeczy nie przeskoczę...
Nie wydaje mi się żeby to była Twoja nadinterpretacja Wyraźnie tak jest. Kobieta sporo zła czyni wokół siebie i nie zdaje sobie sprawy , że kilka osób tym unieszczęśliwi...

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Brumuś my mamy jeden i drugi Romer w naszym samochodzie, Maxi Cosi w samochodzie siostry bo często gdzieś razem jeździmy i wkurzające było, kiedy chciało się gdzieś jechać a tatuś fotelika nie zostawił
Wydaje mi się, że Romer jest większy, Lilka ma w nim więcej miejsca, jedynie co to okrutnie denerwuje mnie poluźnianie i zaciąganie pasów.
Maxi Cosi jest jakby mniejszy w siedzisku, ale wydaje mi się, że lepiej wyprofilowany i Lili siedzi się w nim wygodniej. No i lepiej się rozkłada do spania (dla nas w długie trasy to ważne)
W sumie do obydwu nie mam zastrzeżeń, poza tymi kilkoma szczegółami.
Chociaż juz postanowione, że do Polski jedzie z nami Maxi Cosi
Głównie przez to, że lepiej się rozkłada do spania i w Romerze siedzisko jest trochę inaczej wyprofilowane. Lili siedzi w nim taka przygarbiona - jakby dawał duży nacisk na dolną część kręgosłupa.

A Tymuś je już wypróbował w sklepie?
Dzięki Aga, bezcenne rady
Tymuś przymierzał i w obu było chyba ok. Z wyglądu mi się bardziej podobał Tobi, no i te pasy ma takie bajeranckie Za to optycznie w Romerze jest więcej miejsca w nóżkach - szerzej można je rozłożyć.
Teraz to pewnie bez znaczenia, bo w obu Tymuś wyglądał na zadowolonego. Ale może jak będzie większy... Nie wiem. Sprzedawca mówił, że rodzice tak samo je sobie chwalą.
A w necie opinie podzielone na pół.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Brumek my mamy Romera.
Jestem z niego zadowolona ogólnie ale faktycznie trochę ma dziwnie wyprofilowane siedzisko, troche nóżki zadarte są. Ale tak sobie myślę że to ze względów bezpieczeństwa - za cos te gwiazdki mu przyznali.
Odpinanie szelek jest trochę dziwne, raz paznokcia złamałam to nauczyłam się bokiem kciuka to robić. Kwestia przyzwyczajenia.
No i ciężko śpiącą Karolcię z niego wyciągnać, ale nie mam porównania do innych fotelików, moze ogólnie nie jest łatwo takiego wiotkiego 10 kilowego brzdąca wydobyć z jakiegokolwiek fotelika
Mamy w kolorze 'cowmooflage' i go uwielbiam

Fotka w załączeniu
Dzięki za odpowiedź Ale najbardziej spodobał mi się załącznik Niezły apetyt ma Karolcia

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie wieki mnie nie było , należy mi sie
DObrze, że sama o tym wiesz
Stary 2012-10-21, 12:34   #4773
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie lipa- wczoraj było u mnie w nicy pogotowie, bo znów dostałam masakrycznych bolów żołądka. To już trzeci raz w tym roku pogotowie myślałam, że umrę. Dostałam trzy zastrzyki i jakoś przeszło powoli...
eve miałam pytać- jak twój mąż z tym żołądkiem? bo on też tak cierpiał ostatnio na to nie?

Marina, Ty chyba się powinnaś położyć na cały dzień do szpitala i zrobić szczegółowe badania. Bo coś niepokojącego się dzieje. Wiem, ze to raczej niewykonalne (ja też bym nie mogła tak zrobić), ale może ponaciskaj na lekarzy, żeby Ci komplet badań zrobili. Właśnie pod tym kątem. Przecież tak nie może być!

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
BRUMKU piekne jesienne fotki. i niech ktos powie, ze jesień nie jest piękna. Tymcio oczywiscie czaruje swoimi oczetami

Jesień bywa piękna fakt. W takie dni jak 3 ostatnie. Ale przeważnie jest ponura i przygnębiająca, jak dla mnie
Stary 2012-10-21, 12:39   #4774
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Brumek
Nam się odłamał kawałek styropianu.Bo zostawiłam kiedyś w aucie mojego ojca fotelik.I on nie umiał zdemontować.Chciał to zrobić na siłę.I ułamał gdzieś z brzegu.Dokleiliśmy to ale to naprawdę małe ułamanie nie wiem ale chyba nie zagraża bezpieczeństwu.Ale nie wiem czy to waga tych fotelików bo wkońcu styropian chyba wszędzie jest taki sam?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 12:46   #4775
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hejka. My czekamy na obchod.
Eweeve jak czytam o tych spacerach i pomysle ze od jutra ma sie psuc pogoda to tez mnie trafia. Tym bardziej ze mielismy byc teraz cala trojka w Zakopanem . Napisac Wam cos smiesznego? @ dostalam :/ Tego mi tu brakowalo.
noo ja tak samo, drugi dzien w szpitalu i dostalam @, o spacerach marze i myslalam ze jutro jak wyjdziemy sie pojdzie, a tu ma byc zalamanie pogody, choc na troche i tak ja wezme, bo jak gipsu nie mam moge wyjsc rozchodzic noge. Trzymajcie sie z Dominikiem - a jak dzis????. No widzisz a my jutro mielismy leciec do UK. Widze ze nam obu sie "nie wiedzie"
Cytat:
Hej kochane!

eve miałam pytać- jak twój mąż z tym żołądkiem? bo on też tak cierpiał ostatnio na to nie?

idę ponadrabiać
wiesz co mial jeszcze jedno takie zdarzenie, ale ketanol i przeszlo. Wiecej mu sie nie nawraca. Tobie kochana radzilabym polozyc sie do szpitala niech ci zrobia szczegolowe badania - moze cos wyjdzie. Szkoda mi Ciebie, bo u ciebie caly czas "cos"

Kochane obok mnie byl pokoj matki z dzieckiem, wczoraj wypisali niemowle i zrobili z niego ogolna sale z 3 lozkami, bo nie ma juz miejsc. I tak wczoraj dali miesieczna dziewczynke, a dzis juz przyszedl jeden niemowlak i dziewczynka kolo roku mowie wam serce sie kroi jak sie patrzy. My jutro juz do domku pani dr byla na obchodzie i juz osluchowo czysciutko boze 9 dni szpitala...

brumku z fotelikami ciezka sprawa, my kupilismy malej recaro young sport i najpierw narzekalam ze 'ciasny" ale pozniej zobaczylam, ze Marysia siedzi w nim idealnie, rozklada sie delikatnie zeby dziecko moglo spac i glowa mu nie leciala do przodu i objechal z nami juz tyle km, ze jest super. Ponadto jest ciemny, brud latwo schodzi bo nie wbija sie w material. Mamy drugi zwyczajny i raz ze jest szerszy i marysia siedzi w nim niestabilnie, dwa nie da sie odchylic, wiec spi w nim ze zwieszona do przodu glowa. Musicie dobrze sie zastanowic i wybrac waszym zdaniem najlepszy

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 12:50   #4776
marzena_S
Zadomowienie

Marina, to naprawdę nie brzmi dobrze. A co Twój lekarz na to? Środki uśmierzające ból nie wyleczą przecież... Miałaś robioną gastroskopię?

Mamad, to nie Twoja nadinterpretacja tylko niedojrzałość teściowej, skoro nie potrafi "puścić" swojego dorosłego syna i oddać go innej kobiecie...

Brumku, dresy takie jak w załączniku, naprawdę rewelacja. Różowe z kartą za 20 zł, a te dwa pozostałe za 17,50. Mamy ten różowy, ale dzisiaj chyba się przejdę po jeszcze jeden(jeśli coś jeszcze zostało)- ten w gwiazdki, albo drugi różowy w innym rozmiarze.

Eve, no to świetne wieści, bardzo się cieszę! Już niebawem będziecie spacerowały do woli.

Jaciee, a jak u Was po obchodzie? I jak Domek się czuje, zjada coś?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dres1.jpg (17,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dres2.jpg (20,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dres3.jpg (25,7 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-10-21 o 12:56
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 12:55   #4777
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

potwierdzam to co Marzenka napisała.My mamy takie 2 szt jeden z kappahl drugi z hm i to jest rewelacja.Marzenka kupiła dla Nas 1 więc w sumie 3 szt.Bardzo fajnie się w tym wygląda i wygodnie się to nosi.
Stary 2012-10-21, 13:09   #4778
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Jesień bywa piękna fakt. W takie dni jak 3 ostatnie. Ale przeważnie jest ponura i przygnębiająca, jak dla mnie
dokłądnie takie samo mam zdanie, zachwycam się zdjęciami słonecznej jesieni, bo te kolorki i słoneczko, no ach ach
ale z tyłu głowy mam świadomość że to przedsionek zimy, że tak nie będzie cąły czas, że szaruga, krótkie dni, chłodno i ponuro, i... i chyba dlatego niezbyt ją lubię
za to wiosna, choć też chodna bywa i wilgotno po zimie i w ogóle, ale uwielbiam ją

Cytat:
Brumku, dresy takie jak w załączniku, naprawdę rewelacja. Różowe z kartą za 20 zł, a te dwa pozostałe za 17,50. Mamy ten różowy, ale dzisiaj chyba się przejdę po jeszcze jeden(jeśli coś jeszcze zostało)- ten w gwiazdki, albo drugi różowy w innym rozmiarze.
a mołabyś wziąć dla nas niebieski? 86 lub 92?
z góry dziękuję
Stary 2012-10-21, 13:11   #4779
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

kolina one sa do 86
Stary 2012-10-21, 13:12   #4780
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dziewczynki czy ktoras sie orientuje:
moje dziecko ma przy moim ubezpieczeniu grupowym wykupiony pakiet na zdrowie i czy wiecie czy to jej zapalenie pluc z odma plucna mozna uznac za powazna chorobe?? bo mam przedstawic dokumentację medyczną związaną z rozpoznanym poważnym
zachorowaniem
??

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-21, 13:17   #4781
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Dziewczynki czy ktoras sie orientuje:
moje dziecko ma przy moim ubezpieczeniu grupowym wykupiony pakiet na zdrowie i czy wiecie czy to jej zapalenie pluc z odma plucna mozna uznac za powazna chorobe?? bo mam przedstawic dokumentację medyczną związaną z rozpoznanym poważnym
zachorowaniem
??
ja niestety nie wiem.Najlepiej tam zadz.Bo różne firmy różne wymogi mają
Stary 2012-10-21, 13:18   #4782
marzena_S
Zadomowienie

Kolina, jasne nie ma problemu. One wypadają większe, więc 86 na pewno Wam by jeszcze długo posłużył. Ja właśnie wzięłam 86 i na moją niemałą Hankę jest za duży, więc chcę wziąć jeszcze 80 na zimę, a tamten będzie na wiosnę.
Stary 2012-10-21, 13:21   #4783
isiaok
Rozeznanie

Witam!!!!!
Cytat:

Kim był ten pechowiec, którego Twoje dziecko chciało dopaść w swoje ręce?
Śliczny chłopiec z jeszcze piekniejszym wiaderkiem

Cytat:
Piękne te materiały, az nabrałam ochoty do uszycia takiego kocyka, wyjdzie duzo taniej niz taki ze sklepu, a zrobiony przez mame , dziekuje Ci kochana za pomysł

Cytat:
Isia[/B], no to boska Ewcia będzie miała boski kombinezon. Też macie zestaw czerwona kurtka+ brązowe (szare?) spodnie? Koniecznie pochwal się kocykiem, albo najpierw tkaniną jaką wybierzesz.
Co fajnego w Kappahlu upolowaliście? Ja się cały czas rozpływam nad jednoczęściowym dresem, jutro chyba pójdę po drugi.
Marzenko napisałam kombinezon a miałam na myśli ten dre sjednoczesciowy! Jest boski!!!!!!!Wzielam 86, zaluje,ze nie wzielam innych a juz nie ma

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Mój mąż ma dzisiaj urodziny i pojechał z kolegami na grzyby...
Prezent od nas dostał już wczoraj. Myślałam, że dzisiaj rano będę pierwsza z prezentem, ale jego rodzice już wczoraj mu przynieśli, "bo on się w sobotę urodził". Tak że mamusia była pierwsza, więc i my od razu daliśmy mu prezent, bo w sumie chciał. Ja naprawdę czasem mam wrażenie, że t. ze mną konkuruje. Nadal chce być najważniejszą osobą w życiu synka (i wnuczka też)... Ale możliwe, że to tylko zła moja interpretacja, choć i tak mi przykro się robi... No cóż - pewnych rzeczy nie przeskoczę...
jak zwykle przed orkiestre... zła żona, trzeba było od północy składacwszystkiego najlepszego dla tż

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Fotka w załączeniu
Boski!!!!!!!!!!!!!!!A zawartosc troszku głodna

chyba mnie wszystkie wyprzedzicie z tymi kocykami
Lili83 chyba trzeba napisac do sprzedawcy jakie najwieksze kawałki tkaniny sprzedaja w całosci i do tego dobrac polar...

a polarki dla dzieci polecam tehttp://www.kappahl.pl/article/bluza_z_polaru_192294
Kupowałam go tż chrzesnicy 2 lata temu,teraz do nas wrocił i jest w idealnym stanie

U Was tez taka mgła??????????????nic nie widac
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 13:23   #4784
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
ja niestety nie wiem.Najlepiej tam zadz.Bo różne firmy różne wymogi mają
chyba tak zrobie, ze zanim wyniose sie na dobre ze szpitala, zadzownie tam, abym nie musiala tu wracac. W koncu wyplacam miesiecznie 11 zl dodatkowo za dziecko, to czemu mam nie skorzystac - na jakas zimowa wyprawke moze by starczylo. Ehh

A najlepsze ze na moje NNW musze miec notke z policji czy jakiegos tam organu (przynajmniej tak doczytalam) i o to tez musze zadzwonic, bo co bule tyle kasy miesiecznie na ubezpiecznei i moze jaki grosz by wyplacili za te nieszczesna noge, na ktora staje, a ktora nadal boli. a jak nie wyplaca to w ch... sie wypisze z grupowego ubezpieczenia i te 55 zl miesiecznie bede lokowac na koncie oszczednosciowym.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-21, 13:23   #4785
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Kolina, jasne nie ma problemu. One wypadają większe, więc 86 na pewno Wam by jeszcze długo posłużył. Ja właśnie wzięłam 86 i na moją niemałą Hankę jest za duży, więc chcę wziąć jeszcze 80 na zimę, a tamten będzie na wiosnę.
na ewke tez za duzy ale do zimy jeszcze troche
Stary 2012-10-21, 13:26   #4786
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

my mamy 74.I jest ok
wczoraj młody miał w Nim premierę
Stary 2012-10-21, 13:26   #4787
isiaok
Rozeznanie

Brumek Prawie zapomniałam Piekni!!!!!!!!Tymkowi włoski urosły i wogóle buzka mu sie ciut zmieniła
A Tobie pieknie w tej tunice!
Stary 2012-10-21, 13:29   #4788
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
chyba tak zrobie, ze zanim wyniose sie na dobre ze szpitala, zadzownie tam, abym nie musiala tu wracac. W koncu wyplacam miesiecznie 11 zl dodatkowo za dziecko, to czemu mam nie skorzystac - na jakas zimowa wyprawke moze by starczylo. Ehh

A najlepsze ze na moje NNW musze miec notke z policji czy jakiegos tam organu (przynajmniej tak doczytalam) i o to tez musze zadzwonic, bo co bule tyle kasy miesiecznie na ubezpiecznei i moze jaki grosz by wyplacili za te nieszczesna noge, na ktora staje, a ktora nadal boli. a jak nie wyplaca to w ch... sie wypisze z grupowego ubezpieczenia i te 55 zl miesiecznie bede lokowac na koncie oszczednosciowym.
w tych ubezp są cwaniaki.Ze mna w szpitalu lezała dziewczyna coś jej przy zabiegu spieszyli.I 2 tyg byla tutaj a pozniej miesiać w szczeinie i ani grosza nie dostała.A miała powazny zabieg.
Stary 2012-10-21, 13:40   #4789
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
w tych ubezp są cwaniaki.Ze mna w szpitalu lezała dziewczyna coś jej przy zabiegu spieszyli.I 2 tyg byla tutaj a pozniej miesiać w szczeinie i ani grosza nie dostała.A miała powazny zabieg.
Jutro dzwonie na infolinie, bo doczytalam, ze za Marysi pobyt w szpitalu nalezy nam sie roszczenie, wiec aby miec pewnosc zadzwonie po obchodzie, dopytam, wezme dokumentacje medyczna i przedstawie im, co 8 dob to duzo czasu ja za kazda dobe pobytu w spzitalu mialam 60 zł, nei wiem jak dziecko bo nie mam polisy przy sobie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-21, 14:34   #4790
marzena_S
Zadomowienie

Isia, jak chcesz jeszcze jakiś, to mów który i jaki rozmiar. Jak będzie to mogę wziąć i dla Ciebie.
Stary 2012-10-21, 14:39   #4791
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Marina
powinnaś iść na usg brzucha, gastroskopie.Jeśli nic nie wyjdzie to na kolonoskopie
żeby było wiadomo co ci dolega.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Marzena a tych granatowych było dużo? bo się nad nim zast
Stary 2012-10-21, 14:50   #4792
marzena_S
Zadomowienie

Blondynko, granatowych było najwięcej. Po 15 będziemy ruszać, więc masz chwilę do namysłu.
Stary 2012-10-21, 14:52   #4793
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
U Was tez taka mgła??????????????nic nie widac
nie, u nas nie ma i nie było mgły
pogoda, cud miód
mały z tatą kopią piłkę na trawie

Cytat:
to ja poproszę
17,50zl sztuka?
hmmm, może ten grantatowy też bym wzięła?
a możesz pomierzyć ten co masz w domu? długość do kroku i potem od kroku nóżki - dzięki

Cytat:

sprawdź i korzystaj, po to właśnie się ubezpieczasz
Stary 2012-10-21, 14:52   #4794
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Blondynko, granatowych było najwięcej. Po 15 będziemy ruszać, więc masz chwilę do namysłu.
to weź mi 86 żeby był duży aby na wiosnę starczył

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-10-21 o 14:55
Stary 2012-10-21, 14:54   #4795
Kolina
Zadomowienie

a co tam jeszcze opłacalnego było? body z długim rękawkiem może?
Stary 2012-10-21, 14:59   #4796
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
a co tam jeszcze opłacalnego było? body z długim rękawkiem może?
jak ja byłam to body same małe rozm zostały.86 nie było ani jednego
spodnie, piżamy, śpiochy były skarpetki,
Stary 2012-10-21, 15:03   #4797
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
jak ja byłam to body same małe rozm zostały.86 nie było ani jednego
spodnie, piżamy, śpiochy były skarpetki,
myslę że osobiście na pewno bym cos jeszcze wybrała, ale nie będe nadużywać grzeczności, to jak się da to 2x ten dres jednoczęściowy 86 niebieski i granatowy

marzenko - na pw przeslij mi dane do wpłaty
Stary 2012-10-21, 15:07   #4798
marzena_S
Zadomowienie

Kolina, od ramienia do końca nogawki 79cm, od kroku do nogawki 27 cm (krok jest nisko). Ten niebieski na pewno 17,50, a ten granatowy 17,50 albo 20 zł- nie jestem pewna bo nie patrzyłam na jego cenę, ale obstawiam 17,50. Czyli Ty chciałabyś niebieski rozm 86, na granatowy też jesteś zdecydowana? Rozm 86 tak? Body były już przebrane. Ja kupiłam jeszcze rampersy na lato 2-pak za 22,50 zł. Podaj mi może swój numer tel na pw jeśli będzie coś więcej dla chłopca w takim rozm to zadzwonię.
Stary 2012-10-21, 15:11   #4799
Kajool
Zadomowienie

brumku, my mamy Romera, ciezki strszliwie (ja go mocuje i samej ciezko mi mocowac), ale jest wygodny. Z tym styropianem hmm, u nas tez sie ukruszyl, moj tata szarpal, bo chcial wyjac fotelik. No i kaputt :P Co mi sie w nim nie podoba, to wlasnie pasy i pozycja lezaca troche jednak kiepska. Teraz bedziemy mysieli zainwestowac w nowy fotelik, bpo ten musze oddac siostrze i zastanawiam sie czy nie kupic takiego od 9 do 36kg, bo poki co nie mamy auta, a nie chce wydawac yle kasy na jeden aby za chwile kupowac drugi.

Marzenko, co do mycia glowy, moja mama miala taki patent, ze przykladala nam do oczu pieluszke albo zwiniety recznik.

Ale piekna u nas pogoda, a w domu mam balagan, Szymon spi a ja ide ciasto robic.
Stary 2012-10-21, 15:12   #4800
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Marzena nie zapomnij o granatowym dla Nas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości