|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
A butów zimowych też jeszcze Krystkowi nie kupiłam ![]() Cytat:
Mnie też ![]() Cytat:
Cytat:
bo moja mama sie na takie uparła i za każdym razem jak je cifuje to strasznie sie wkurzam że mogły być ciemne Miłego wypadu Cytat:
![]() Witam niedzielnie
|
|||||
|
|
|
#4772 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, choc paskudny
![]() Cytat:
Dokładnie tak - Tymek po tatusiu będzie miał zamiłowanie do wspinaczki Wczoraj na takiej mini ściance wszystkie chwyty w zasięgu swojej paszczy wylizał ![]() Sukienka nowa, chustka z Zary ![]() Cytat:
A co to za cudo ten dres jednoczęściowy? Cytat:
No właśnie mierzyliśmy oba, porównywaliśmy każdą cechę. Pocą się w każdym - potwierdził sprzedawca Jakoś więcej osób chyba poleca Romera, ale ja cały czas się waham Aha, słyszałam też, że w nim p jakimś czasie potrafi się styropian kruszyć czy łamać. Nie miałaś nic takiego? Cytat:
Cytat:
Tymuś przymierzał i w obu było chyba ok. Z wyglądu mi się bardziej podobał Tobi, no i te pasy ma takie bajeranckie Za to optycznie w Romerze jest więcej miejsca w nóżkach - szerzej można je rozłożyć.Teraz to pewnie bez znaczenia, bo w obu Tymuś wyglądał na zadowolonego. Ale może jak będzie większy... Nie wiem. Sprzedawca mówił, że rodzice tak samo je sobie chwalą. A w necie opinie podzielone na pół. Cytat:
Niezły apetyt ma Karolcia ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- DObrze, że sama o tym wiesz
|
|
#4773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marina, Ty chyba się powinnaś położyć na cały dzień do szpitala i zrobić szczegółowe badania. Bo coś niepokojącego się dzieje. Wiem, ze to raczej niewykonalne (ja też bym nie mogła tak zrobić), ale może ponaciskaj na lekarzy, żeby Ci komplet badań zrobili. Właśnie pod tym kątem. Przecież tak nie może być! Cytat:
Jesień bywa piękna fakt. W takie dni jak 3 ostatnie. Ale przeważnie jest ponura i przygnębiająca, jak dla mnie
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek
Nam się odłamał kawałek styropianu.Bo zostawiłam kiedyś w aucie mojego ojca fotelik.I on nie umiał zdemontować.Chciał to zrobić na siłę.I ułamał gdzieś z brzegu.Dokleiliśmy to ale to naprawdę małe ułamanie nie wiem ale chyba nie zagraża bezpieczeństwu.Ale nie wiem czy to waga tych fotelików bo wkońcu styropian chyba wszędzie jest taki sam?
|
|
|
|
#4775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Kochane obok mnie byl pokoj matki z dzieckiem, wczoraj wypisali niemowle i zrobili z niego ogolna sale z 3 lozkami, bo nie ma juz miejsc. I tak wczoraj dali miesieczna dziewczynke, a dzis juz przyszedl jeden niemowlak i dziewczynka kolo roku mowie wam serce sie kroi jak sie patrzy. My jutro juz do domku brumku z fotelikami ciezka sprawa, my kupilismy malej recaro young sport i najpierw narzekalam ze 'ciasny" ale pozniej zobaczylam, ze Marysia siedzi w nim idealnie, rozklada sie delikatnie zeby dziecko moglo spac i glowa mu nie leciala do przodu i objechal z nami juz tyle km, ze jest super. Ponadto jest ciemny, brud latwo schodzi bo nie wbija sie w material. Mamy drugi zwyczajny i raz ze jest szerszy i marysia siedzi w nim niestabilnie, dwa nie da sie odchylic, wiec spi w nim ze zwieszona do przodu glowa. Musicie dobrze sie zastanowic i wybrac waszym zdaniem najlepszy
|
|
#4776 |
|
Zadomowienie
|
Marina, to naprawdę nie brzmi dobrze. A co Twój lekarz na to? Środki uśmierzające ból nie wyleczą przecież... Miałaś robioną gastroskopię?
Mamad, to nie Twoja nadinterpretacja tylko niedojrzałość teściowej, skoro nie potrafi "puścić" swojego dorosłego syna i oddać go innej kobiecie... Brumku, dresy takie jak w załączniku, naprawdę rewelacja. ![]() Eve, no to świetne wieści, bardzo się cieszę! ![]() Jaciee, a jak u Was po obchodzie? I jak Domek się czuje, zjada coś?
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-10-21 o 12:56 |
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
potwierdzam to co Marzenka napisała.My mamy takie 2 szt jeden z kappahl drugi z hm i to jest rewelacja.Marzenka kupiła dla Nas 1 więc w sumie 3 szt.Bardzo fajnie się w tym wygląda i wygodnie się to nosi.
|
|
|
|
#4778 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale z tyłu głowy mam świadomość że to przedsionek zimy, że tak nie będzie cąły czas, że szaruga, krótkie dni, chłodno i ponuro, i... i chyba dlatego niezbyt ją lubię za to wiosna, choć też chodna bywa i wilgotno po zimie i w ogóle, ale uwielbiam ją Cytat:
![]() z góry dziękuję
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
kolina one sa do 86
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki czy ktoras sie orientuje:
moje dziecko ma przy moim ubezpieczeniu grupowym wykupiony pakiet na zdrowie i czy wiecie czy to jej zapalenie pluc z odma plucna mozna uznac za powazna chorobe?? bo mam przedstawic dokumentację medyczną związaną z rozpoznanym poważnym zachorowaniem??
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4782 |
|
Zadomowienie
|
Kolina, jasne nie ma problemu.
One wypadają większe, więc 86 na pewno Wam by jeszcze długo posłużył.
|
|
|
|
#4783 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam!!!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zła żona, trzeba było od północy składac wszystkiego najlepszego dla tżBoski!!!!!!!!!!!!!!!A zawartosc troszku głodna chyba mnie wszystkie wyprzedzicie z tymi kocykami Lili83 chyba trzeba napisac do sprzedawcy jakie najwieksze kawałki tkaniny sprzedaja w całosci i do tego dobrac polar... a polarki dla dzieci polecam te http://www.kappahl.pl/article/bluza_z_polaru_192294Kupowałam go tż chrzesnicy 2 lata temu,teraz do nas wrocił i jest w idealnym stanie U Was tez taka mgła??????????????nic nie widac
|
||||
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najlepsze ze na moje NNW musze miec notke z policji czy jakiegos tam organu (przynajmniej tak doczytalam) i o to tez musze zadzwonic, bo co bule tyle kasy miesiecznie na ubezpiecznei i moze jaki grosz by wyplacili za te nieszczesna noge, na ktora staje, a ktora nadal boli. a jak nie wyplaca to w ch... sie wypisze z grupowego ubezpieczenia i te 55 zl miesiecznie bede lokowac na koncie oszczednosciowym.
|
|
#4785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy 74.I jest ok
![]() wczoraj młody miał w Nim premierę
|
|
|
|
#4787 |
|
Rozeznanie
|
Brumek Prawie zapomniałam
A Tobie pieknie w tej tunice! |
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro dzwonie na infolinie, bo doczytalam, ze za Marysi pobyt w szpitalu nalezy nam sie roszczenie, wiec aby miec pewnosc zadzwonie po obchodzie, dopytam, wezme dokumentacje medyczna i przedstawie im, co 8 dob to duzo czasu ja za kazda dobe pobytu w spzitalu mialam 60 zł, nei wiem jak dziecko bo nie mam polisy przy sobie.
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
Isia, jak chcesz jeszcze jakiś, to mów który i jaki rozmiar. Jak będzie to mogę wziąć i dla Ciebie.
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Marina
powinnaś iść na usg brzucha, gastroskopie.Jeśli nic nie wyjdzie to na kolonoskopie ![]() żeby było wiadomo co ci dolega. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Marzena a tych granatowych było dużo? bo się nad nim zast ![]()
|
|
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
Blondynko, granatowych było najwięcej.
|
|
|
|
#4793 | ||
|
Zadomowienie
|
nie, u nas nie ma i nie było mgły
pogoda, cud miód mały z tatą kopią piłkę na trawie Cytat:
17,50zl sztuka? hmmm, może ten grantatowy też bym wzięła? a możesz pomierzyć ten co masz w domu? długość do kroku i potem od kroku nóżki - dzięki Cytat:
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-10-21 o 14:55 |
|
|
|
|
#4795 |
|
Zadomowienie
|
a co tam jeszcze opłacalnego było? body z długim rękawkiem może?
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
marzenko - na pw przeslij mi dane do wpłaty
|
|
#4798 |
|
Zadomowienie
|
Kolina, od ramienia do końca nogawki 79cm, od kroku do nogawki 27 cm (krok jest nisko). Ten niebieski na pewno 17,50, a ten granatowy 17,50 albo 20 zł- nie jestem pewna bo nie patrzyłam na jego cenę, ale obstawiam 17,50. Czyli Ty chciałabyś niebieski rozm 86, na granatowy też jesteś zdecydowana? Rozm 86 tak? Body były już przebrane. Ja kupiłam jeszcze rampersy na lato 2-pak za 22,50 zł.
Podaj mi może swój numer tel na pw jeśli będzie coś więcej dla chłopca w takim rozm to zadzwonię.
|
|
|
|
#4799 |
|
Zadomowienie
|
brumku, my mamy Romera, ciezki strszliwie (ja go mocuje i samej ciezko mi mocowac), ale jest wygodny. Z tym styropianem hmm, u nas tez sie ukruszyl, moj tata szarpal, bo chcial wyjac fotelik. No i kaputt :P Co mi sie w nim nie podoba, to wlasnie pasy i pozycja lezaca troche jednak kiepska. Teraz bedziemy mysieli zainwestowac w nowy fotelik, bpo ten musze oddac siostrze i zastanawiam sie czy nie kupic takiego od 9 do 36kg, bo poki co nie mamy auta, a nie chce wydawac yle kasy na jeden aby za chwile kupowac drugi.
Marzenko, co do mycia glowy, moja mama miala taki patent, ze przykladala nam do oczu pieluszke albo zwiniety recznik. Ale piekna u nas pogoda, a w domu mam balagan, Szymon spi a ja ide ciasto robic.
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena nie zapomnij o granatowym dla Nas
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

Taka glupia choroba a tak daje mu w kosc.
Pomozecie mi potem wybrac ? 
bo moja mama sie na takie uparła 

12.06.2010

zła żona, trzeba było od północy składac
a jak nie wyplaca to w ch... sie wypisze z grupowego ubezpieczenia i te 55 zl miesiecznie bede lokowac na koncie oszczednosciowym.