Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-21, 10:04   #3691
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ewik Tak, w 40 stopniach.
Tak u mnie kącik dla dziecka wygląda, jeszcze coś na ścianę i będzie fajnie.
Bardzo ładny kącik

Ale miałam wczoraj beznadziejny wieczór. Znowu brzuch mnie bolał, tzn. żołądek. O 22 chyba zasnęłam, obudziłam się ok. 1, bo mnie jeszcze przeklęta zgaga dopadła Ciągle coś

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 10:12   #3692
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
No mówię, że trawienie do dupy chyba przez te ściśnięte flaki w środku....

Wiadomka, kot zawsze myśli, że jak nowy mebel to dla niego... Niedawno w DDTVN mówili o zwierzakach i noworodkach i sprzedali taki pomysł, żeby łożeczko wypełnić balonami-jak kot tam wpadnie i się zelektryzuje to już nie będzie chciał wchodzić
A dziewczyny właśnie-będziecie ograniczać kontakty zwierzaka z dzieckiem?? Ja jestem raczej za tym, żeby dać zwierzakowi opiekować się małą, szczególnie, że ona nie wychodząca, czysta (kotka oczywiście). Wiadomo trzeba kontrolować sytuację ale nie wyobrażam sobie, żeby kotka poszła zupełnie w odstawkę
Dzięki za pomysł Na razie wstawiłam do łóżeczka wielką piłkę do ćwiczeń a winowajczyni siedzi w kącie i z miną niewiniątka na nas patrzy. Na pewno nie będę jej izolować, tym bardziej że wiem jak reaguje na maleństwa. Nic im nie robi, tylko przybiega jak płaczą. Obserwuje z odległości. O to się nie martwię. U mnie też domowa niewychodząca.

Co do chrzcin i alkoholu, to u mnie jest tylko zwyczaj, że otwiera się na chrzcinach butelkę wódki z wesela rodziców dziecka Kto chce wypija symboliczny kieliszek i tyle.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 10:13   #3693
ilkas
BAN stały

cześć Mamuśki

My u teściów siedzimy cały weekend. Teściowa miała wczoraj imieniny więc była rodzinna impreza - średnio się wyspałam przez to
Dzisiaj pod wieczór wracamy już do domu. Ehh...taki weekend poza domem to tak leci, że nawet nie zdążyłam porządnie odpocząć, a już jutro trzeba śmigać do pracy.

Co do zwierząt..ja mam dwa koty. Nie chcę całkowicie izolować ich od dziecka więc w dzień będą "razem". Ale na noc pokój dziecka będzie zamykany, bo bałabym się czy czegoś nie wymyślą. Najbardziej to właśnie się boję, że będą wskakiwać do łóżeczka - i jestem na etapie wymyślania jak sobie z tym radzić.

Edytowane przez ilkas
Czas edycji: 2012-10-21 o 10:14
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 10:25   #3694
pstryczek84
Zakorzenienie

Czesc kobietki. Pisze posta pierwszy raz z mojego nowego telefonu. Fajny bajer taki net w tel. Piekny dzionek, sloneczko swieci a ja spiaca. W nocy przebudzilam sie do wc i potem nie moglam zasnac. Chyba sie kimne przed tv. Milej niedzieli Kochane!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 10:36   #3695
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

hej
ja nie śpię od 5:30 a mój Tż spał do 9:30, to ja jak ta myszka byle by go nie obudzić
już się czuję o wiele lepiej , pogoda piękna to może na krótki spacer się wybierzemy
Mała mnie teraz tak codziennie kopie ajj super
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 10:37   #3696
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry
Cytat:
Ewo, tu na 17 stronie poczytaj, ale zachęcam do przeczytania całego dokumentu, to rozporządzenie ministra jest.
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf
Poza tym uzbrój się w plan porodu (na stronie rodzić po ludzku można wypełnić sobie). Jeśli będziesz z mężem to jego nastaw na ewentualne przepychanki z personelem który łamał by wasze prawa.

Nie śpię od 2.30. Poleżałam do 4.30 i wstałam, wstawiłam zmywarkę, przyszykowałam pranie, zaczęłam robić sałatkę a teraz siadłam do kompa. Popołudniu będę padać na cycki ze zmęczenia.

.
dzieki widze ze ten dokument napisany jest z data mojego pierwszego porodu wlasnie
nie wiem co za glupie przepisy mieli ze tak dziecko zabierali ale teraz juz na pewno sie o to upomne...

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A co do alkoholu, no to na pewno nie będzie go u mnie na chrzcinach, no bo niby dlaczego? To jest impreza mojej Oliwki, po co komu alkohol? Ale to chyba zależy od zwyczajów w domu, bo u mnie alkoholu się nie pije nawet w Boże Narodzenie, a wiem, że w wielu domach po kolacji wyjmuje się wódę na stół.
u Nas na chrzcinach jest alkohol. Natomiast na Boze Narodzenie tez nigdy nie ma

Cytat:
Dzięki za pomysł Na razie wstawiłam do łóżeczka wielką piłkę do ćwiczeń a winowajczyni siedzi w kącie i z miną niewiniątka na nas patrzy. Na pewno nie będę jej izolować, tym bardziej że wiem jak reaguje na maleństwa. Nic im nie robi, tylko przybiega jak płaczą. Obserwuje z odległości. O to się nie martwię. U mnie też domowa niewychodząca.

Co do chrzcin i alkoholu, to u mnie jest tylko zwyczaj, że otwiera się na chrzcinach butelkę wódki z wesela rodziców dziecka Kto chce wypija symboliczny kieliszek i tyle.

ano wlasnie tez u Nas tak jest.

a co do rodzenia lozyska to wlasnie trwa to nie dlugo tak jakby przy kolejnym parciu wychodzi, ja i tak najgorzej wspominam szycie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 10:41   #3697
gochaa_p
Zakorzenienie

a u nas na chrzcinach alkohol będzie, jak zresztą na każdej imprezie :P
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 10:51   #3698
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
U nas też

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 11:12   #3699
Lenova
Wtajemniczenie

Witam się w nowym pięknym dniu

Jestem dziś w bardzo dobrym humorze od rana bo brat mi rano wysłał wiadomość że o 4.35 przyszedł na świat mój mały Bratanek
Mieli go dziś wywoływać ale chyba się przestraszył i sam wyszedł
A dzisiaj śniła mi się moja Blaneczka,była taka malutka i ładniutka, ale moja koleżanka ja wziela na ręce i ona tak strasznie płakała.

Wczoraj w szkole byłam i krew mi z nosa bardzo leciała, zasłabłam i dziś już siedzę w domu, dobrze że same wykłady i koleżanka obiecała dać mi notatki.

Miłej niedzielki Wam życzę
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 11:30   #3700
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

U nas na roczek też

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Czesc kobietki. Pisze posta pierwszy raz z mojego nowego telefonu. Fajny bajer taki net w tel. Piekny dzionek, sloneczko swieci a ja spiaca. W nocy przebudzilam sie do wc i potem nie moglam zasnac. Chyba sie kimne przed tv. Milej niedzieli Kochane!
A jaki telefon?

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Bo to chyba nie chodzi o to, by nie było, ale o to by potrafić pić
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 11:45   #3701
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cześć kobietki. Ale się wyspałam dzisiaj. Spałam od 23 do 10:30 Wcześniej się obudziłam o 7:30 bo mąż wychodził z domu (musiał teścia gdzieś zawieźć) i wydawało mi się że już nie chce mi się spać Szkoda że nie można się wyspać na zapas, przydałoby się.
Już się zaczynam zastanawiać jak to będzie jak Iguś już będzie z nami, jak to zorganizować wszystko, jak ja będę wstawała w nocy jak taki suseł ze mnie i różne inne obawy mam, obawiam się mocno o karmienie bo bardzo bym chciała karmić piersią...
Mąż powiedział że miesiąc po porodzie będzie ze mną w domu i mi pomoże. Najpierw weźmie 14 dni zwolnienia lekarskiego na opiekę nade mną (płatne 80 % ale trudno) no a później urlop ojcowski też 14 dni. Myślę, że jakoś damy radę razem
Zaczęłam się też przejmować ostatnio że jeszcze tyle zakupów przede mną. A to po tym, jak koleżanka z pracy mi opowiadała jak to miała termin porodu na połowę lutego a urodziła 27 grudnia. Nie spodziewała się niczego, połowa rzeczy nie kupionych, nic do szpitala nie spakowane a tu nagle wody jej chlusnęły. Oj muszę się zabrać za zakupy. Od listopada już będę na zwolnieniu lekarskim w końcu i pojadę z mamą oglądać wózki (rodzice wózek sponsorują) bo mąż to powiedział żebym wybrała taki jak mi się podoba bo on się nie zna i dla niego wszystkie były ładne jak pojechaliśmy raz pooglądać. Nie wiedział nawet że jest najpierw gondola a później spacerówka, hehe faceci Łóżeczko też już muszę zamówić i rzeczy do szpitala i pielęgnacji malucha.

Szaja i jeszcze mam pytanie do Ciebie. Co mogę kupić chrześniakowi na święta? Będzie miał wtedy prawie 6 miesięcy.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2012-10-21 o 11:49
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 11:53   #3702
szklanka19
Zadomowienie

Cześć

Ja przedwczoraj w nocy się zaczęłam źle czuć i cały dzień mi wczoraj zleciał na diecie. Żołądek mnie męczył i jelita, pewnie ze stresu bo potwornie się denerwowałam ostatnio. Jak dzisiaj weszłam na wagę to ponad kilo mniej Obłęd z tą moją wagą, mam nadzieję, że już dzisiaj się uspokoi mój brzuch i będę mogła powoli wracać do normalnego jedzenia, bo w środę wizyta i mi się oberwie, że schudłam

Illusion ja właśnie chciałabym mieć wszystko na grudzień już przygotowane, żeby potem się zająć tylko czytaniem książek o dziecku, a nie wybieraniem rzeczy Tylko cięgle ten nieszczęsny wózek i fotelik mi sen z powiek spędzają, Ty masz już jakiś wózkowy typ?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 12:05   #3703
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Illusion ja właśnie chciałabym mieć wszystko na grudzień już przygotowane, żeby potem się zająć tylko czytaniem książek o dziecku, a nie wybieraniem rzeczy Tylko cięgle ten nieszczęsny wózek i fotelik mi sen z powiek spędzają, Ty masz już jakiś wózkowy typ?
Myślałam do niedawna że już się zdecydowałam na Carino ale teraz coraz bardziej skłaniam się ku Bexie B4x ale muszę właśnie jechać i pomacać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg carino.jpg (34,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bexa_b4x.jpg (29,8 KB, 23 załadowań)
Stary 2012-10-21, 12:13   #3704
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Myślałam do niedawna że już się zdecydowałam na Carino ale teraz coraz bardziej skłaniam się ku Bexie B4x ale muszę właśnie jechać i pomacać.
To daj potem znać, który po zmacaniu lepszy
Stary 2012-10-21, 12:16   #3705
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
To daj potem znać, który po zmacaniu lepszy
Carino już oglądałam i macałam bardzo dokładnie, jak obejrzę tą bexę to na pewno dam znać jak wypadło porównanie i na co się zdecydowałam. Już nie mogę się doczekać aż będzie w domu i łóżeczko i wózek, będę spokojniejsza
A Ty nad jakimi wózkami się zastanawiasz?
Stary 2012-10-21, 12:29   #3706
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Carino już oglądałam i macałam bardzo dokładnie, jak obejrzę tą bexę to na pewno dam znać jak wypadło porównanie i na co się zdecydowałam. Już nie mogę się doczekać aż będzie w domu i łóżeczko i wózek, będę spokojniejsza
A Ty nad jakimi wózkami się zastanawiasz?
Ja mam problem bo na razie wszystkie odrzucam Podoba mi się Hartan Vip Xl, ale tylko podoba, bo mnie nie stać na taki wózek Dlatego też muszę kiedyś pojechać i sobie obadać te wózki wszystkie na żywo. W ogóle to znajoma mi ostatnio mówiła, że na wózek czeka 8 tygodni i trochę mnie to przeraziło, myślałam, że się jedzie do sklepu i jesli mają na stanie to od razu pakujesz i jedziesz, a jeśli nie to z tydzień czekasz, nie dwa miechy
Stary 2012-10-21, 12:30   #3707
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale nie wszyscy mają to w takiej kolejności, u mnie będą najpierw chrzciny, potem ślub dopiero.

Ja uważam, że na weselu - owszem, ale na komunii i chrzcinach nie powinno być alkoholu, w końcu jest to impreza dziecka, a ja nie będę jej robić po to, żeby ktoś się napił. No ale co dom, to obyczaj i każdy zrobi tak, jak chce.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 13:06   #3708
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Mnie się też Bexa bardzo podoba-jest zgrabna, prosta, trzyma się kupy z wyglądu Do tego podobają mi się jej parametry-9kg stelaż to chyba całkiem spoko?

Wczoraj gadałam z sąsiadką, która 25 lat temu urodziła córkę w 26 tygodniu-mała nie miała całych 900g. I wyobraźcie sobie-znam tą dziewczynę, że nie ma żadnych braków!! Nie wiedziałam, że tyle lat temu wcześniaki już przeżywały....
Jak myślę o moim maleństwie, że mogłoby się już urodzić.... Przecież mam taki mały brzuch-gdzie tam się dziecko mieści?
Jeny czuję, że te ostatnie 3 miesiące będą męczarnią-ja już myślę tylko o małej

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
No tak, ale nie wszyscy mają to w takiej kolejności, u mnie będą najpierw chrzciny, potem ślub dopiero.

Ja uważam, że na weselu - owszem, ale na komunii i chrzcinach nie powinno być alkoholu, w końcu jest to impreza dziecka, a ja nie będę jej robić po to, żeby ktoś się napił. No ale co dom, to obyczaj i każdy zrobi tak, jak chce.
U mnie zawsze był alkohol na takich imprezach a to dlatego, że mam dużą rodzinę, mieszkaliśmy 300km od nich i jak już się wszyscy spotkali raz do roku na takim zjeździe to tak tą radość okazywali
Ale masz rację, teraz są inne czasy, ja też nie postawiłabym wódki na stole, też dlatego, że zwyczajnie nie ma dla kogo-pokolenia, które każde imieniny, święta opijały wódką już przemijają
Zresztą cieszę się, że czasy się zmieniają: teraz zamiast bigosu i wódy można na imprezach popróbować nowych dań i napić się wina, fajnych drinków
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 13:14   #3709
LadyWhisper
Zakorzenienie

U nas na chrzcinach wodki nie bedzie, ale wino jak najbardziej.

Dziewczyny jestem tak slaba ze nie potrafie sie z lozka podniesc, od paru dni mi krew leci z nosa niemal non stop, nie wiem co jest

Maz sklada komode jutro pewnie dopiero wszystko ogarne, moze mi przejdzie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 13:23   #3710
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
U nas na chrzcinach wodki nie bedzie, ale wino jak najbardziej.

Dziewczyny jestem tak slaba ze nie potrafie sie z lozka podniesc, od paru dni mi krew leci z nosa niemal non stop, nie wiem co jest

Maz sklada komode jutro pewnie dopiero wszystko ogarne, moze mi przejdzie
Oj, biedactwo, to nie wstawaj... Może to jakieś przemęczenie?

A co do wina, to lampka nie zaszkodzi, jak ktoś będzie miał ochotę, ale wódce mówię stanowcze "nie".
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 13:31   #3711
Konto usunięte

Cytat:
Zaczęłam się też przejmować ostatnio że jeszcze tyle zakupów przede mną. A to po tym, jak koleżanka z pracy mi opowiadała jak to miała termin porodu na połowę lutego a urodziła 27 grudnia. Nie spodziewała się niczego, połowa rzeczy nie kupionych, nic do szpitala nie spakowane a tu nagle wody jej chlusnęły. Oj muszę się zabrać za zakupy. Od listopada już będę na zwolnieniu lekarskim w końcu i pojadę z mamą oglądać wózki (rodzice wózek sponsorują) bo mąż to powiedział żebym wybrała taki jak mi się podoba bo on się nie zna i dla niego wszystkie były ładne jak pojechaliśmy raz pooglądać. Nie wiedział nawet że jest najpierw gondola a później spacerówka, hehe faceci Łóżeczko też już muszę zamówić i rzeczy do szpitala i pielęgnacji malucha.

Szaja i jeszcze mam pytanie do Ciebie. Co mogę kupić chrześniakowi na święta? Będzie miał wtedy prawie 6 miesięcy.
Moje 2 koleżanki rok temu - jedna rodziła bodajże 2 czerwca (a termin miała na połowę sierpnia), druga 8 czerwca z terminem na 30 czerwca - i ta mnie zszokowała, bo nie miała NIC Ona na porodówce a mąż w panice rzeczy kupował.

6miesięczniakowi to polecam takie coś (możesz spokojnie w dzieciowych sklepach kupić taniej, np. baby ono do 20zł ma):

http://www.smyk.com/play-wow-nadmuch...y-dla-dzieci-p

albo klocki takie:
http://www.smyk.com/fisher-price-akt...y-dla-dzieci-p

http://allegro.pl/smily-play-edukacy...703053590.html

i takie coś:

http://www.smyk.com/smiki-trojkat-ak...y-dla-dzieci-p

ja używany na all córce kupowałam, ale hit prawie rok był.

Cytat:
Cześć

Ja przedwczoraj w nocy się zaczęłam źle czuć i cały dzień mi wczoraj zleciał na diecie. Żołądek mnie męczył i jelita, pewnie ze stresu bo potwornie się denerwowałam ostatnio. Jak dzisiaj weszłam na wagę to ponad kilo mniej Obłęd z tą moją wagą, mam nadzieję, że już dzisiaj się uspokoi mój brzuch i będę mogła powoli wracać do normalnego jedzenia, bo w środę wizyta i mi się oberwie, że schudłam
Nie stresuj się wagą, w ciągu doby normalnie mogą być do 3kg wahania wagi WYstarczy, że się wysikasz i kupę zrobisz inaczej ważysz rano, inaczej wieczorem. 1kg to żaden wskaźnik.

Cytat:
Ja mam problem bo na razie wszystkie odrzucam Podoba mi się Hartan Vip Xl, ale tylko podoba, bo mnie nie stać na taki wózek Dlatego też muszę kiedyś pojechać i sobie obadać te wózki wszystkie na żywo. W ogóle to znajoma mi ostatnio mówiła, że na wózek czeka 8 tygodni i trochę mnie to przeraziło, myślałam, że się jedzie do sklepu i jesli mają na stanie to od razu pakujesz i jedziesz, a jeśli nie to z tydzień czekasz, nie dwa miechy
A na żywo ten wózek widziałaś?
Przypatrz się - jest BARDZO nisko gondola, szlag by mnie trafił z takim schylaniem się.

Nie, nie czeka się tyle - ja od ręki kupiłam ze sklepu. Spacerówkę-parasolkę też. A nawet jak trzeba czekać to pytałam - max. 2 tygodnie i to wówczas, gdy jakieś okoliczności typu święta wychodzą.

Cytat:

Ja tak napisałam z tym alko - ale wyjaśnię u Agatki na chrzcinach było 15 osób i na to wszystko chyba 4 butelki wina półwytrawnego. Rzeczy typu wódka to owszem, na imprezie nie dziecięcej i bez szaleństw zresztą. My z mężem ogólnie mało pijący, o, piwo lubimy, ja mam swoje gatunki ulubione a mąż lubi nowe próbować różne dziwne.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Lady, a ty nie masz czasem anemii?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 13:32   #3712
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37173474]
A jaki telefon?
[/QUOTE]
Nokia Asha. chcialam cos z wifi, a że wyboru jakiegos specjalnego nie bylo wiec padlo na taki tel. malusie przyciski, klawiatura tez nowa jak dla mnie no ale do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic
lece na obiadek, dzis sosik z kurczakiem

Stary 2012-10-21, 13:37   #3713
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny. Nareszcie się dzisiaj wyspałam, po ostatnich wycieczkach na miasto, gdy trzeba było wcześnie wstać, no i mieliśmy też czas na małe co nieco, także jestem prawie zadowolona - do szczęścia potrzeba mi tylko śniadania.

Mamy w domu u nas ten stoliczek - moja siostrzenica go dostała kiedyś od kogoś w prezencie, teraz Oliwka się będzie bawić, jak podrośnie. Jest bardzo fajny, polecam. Ma dużo opcji i dzieci są nim zaciekawione.

A co do alkoholu, no to na pewno nie będzie go u mnie na chrzcinach, no bo niby dlaczego? To jest impreza mojej Oliwki, po co komu alkohol? Ale to chyba zależy od zwyczajów w domu, bo u mnie alkoholu się nie pije nawet w Boże Narodzenie, a wiem, że w wielu domach po kolacji wyjmuje się wódę na stół.
no u Sary na chrzcinach i komunii nie bylo wodki tylko wino, ale u mojego meza sie zdarza, dlarego pytam

Cytat:

fajny zwyczaj
lubie takie zwyczaje, u nas na wigilii zawsze jednego pieroga robimy z rodzynkami i jak ktos trafi to jest wigilijnym królem,
na wielkanoc zawsze do swieconki i pozniej do zjedzenia robimy baranka z masła
i jest zawsze walka na jajka, "stukamy" się jajkami,
i w wielkanoc jak juz wiedzialam, ze zajac nie przynosi prezentow, to zawsze kazdy dla kazdego chowal prezent i kazda z osób szukała osobno oczywiscie na zasadzie ciepło-zimno
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 13:44   #3714
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Witam się w 28tyg
Wczoraj wylądowałam u lekarza bo tak mnie lewa strona bolała że chodzic nie moglam i ruchów nie czułam. Było podejrzenie że to nerka ale to dziecko tak sie ułożyło poprzecznie i ciskało na nerkę i przez ten ból nie czułam ruchów. Mam mały brzuch i dziecko ma mało miejsca dlatego boli.
Ale zrobili mi wyniki na cito i usg i na szczescie wszystko ok. Co więcej Sara ma nos po moim męzu bardzo ładnie było widać.

No nic ide nadrabiać bo naskrobałyście tyle że szok.
O kurde, chciałabym, by Ola miała nos po tacie, mój TŻ ma taki zgrabny nosek..
Cieszę się, że wszystko ok!

Cytat:
Hej hej.
Ja dzisiaj też od rana na nogach, załatwianie spraw z drukarnią w toku, myślę, że w tym tygodniu, co będzie, coś już się zacznie z tego rodzić, także jesteśmy dobrej myśli. Kamień mi spada z serca na samą myśl, bo tak cienko z kasą u nas było ostatnio, że szok...

Dobrze, że moi rodzice sami z siebie mają chęć kupowania tylu rzeczy dla Oliwki, bo teściowie to niezbyt... W dodatku, jak mój TŻ zapytał teścia, czyli jego ojca, czy się dołożą do Klupsia (a wcześniej sami zaproponowali, że kupią łóżeczko i zapomnieli o tym chyba ), to teść stwierdził, że przecież mamy już jedno łóżeczko (które, notabene, pojedzie do nich, żeby Oliwka miała na czym spać u nich) i TŻ na pewno ściemnia, że kupiliśmy drugie, żeby wyciągnąć od niego kasę... Nienormalny z niego człowiek.
No widzisz, u mnie z kolei jest tak, że mama TŻa o wszystko pyta i chce pomóc, babcia ciągle kasę ładuje, bo wie, że u nas czasem ciężko, a moi rodzice mają wszystko w dupie, nie wiem, mam nadzieję, że jak dzidzia się urodzi, to trochę się wykażą, bo na brak kasy nie narzekają.

W ogóle to witam!
Zaczynam dziś 7 miesiąc! Jeszcze tylko 95 dni do wyznaczonego terminuu

W tym tygodniu będę miała przewijak i kilka innych suwenirów, mama tża przywiezie od swojej siostry. Super, nie mogę się już doczekać.

TŻ właśnie pojechał do babci na moment, więc mam spokój, skoczę sobie na jakieś zakupy, potem zrobię mu pyszny obiad. Macie jakieś pomysły?
No i może dowalę jakieś ciasto, a co

Pozdrawiam i zyczę spokojnej niedzieli
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 13:47   #3715
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Nokia Asha. chcialam cos z wifi, a że wyboru jakiegos specjalnego nie bylo wiec padlo na taki tel. malusie przyciski, klawiatura tez nowa jak dla mnie no ale do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic
lece na obiadek, dzis sosik z kurczakiem
A oglądałam je w necie Ja kocham LG Swifty :d w listopadzie umowa mi się kończy i chcę lg swifta 5 lub 7. Ale ja dotykowce lubię.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
fajny zwyczaj
lubie takie zwyczaje, u nas na wigilii zawsze jednego pieroga robimy z rodzynkami i jak ktos trafi to jest wigilijnym królem,
na wielkanoc zawsze do swieconki i pozniej do zjedzenia robimy baranka z masła
i jest zawsze walka na jajka, "stukamy" się jajkami,
i w wielkanoc jak juz wiedzialam, ze zajac nie przynosi prezentow, to zawsze kazdy dla kazdego chowal prezent i kazda z osób szukała osobno oczywiscie na zasadzie ciepło-zimno
U nas dla dzieci na Zajączka też prezenty jak ja kocham zabawki
Stary 2012-10-21, 14:15   #3716
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37175523]A oglądałam je w necie Ja kocham LG Swifty :d w listopadzie umowa mi się kończy i chcę lg swifta 5 lub 7. Ale ja dotykowce lubię.
[/QUOTE]

Ja nigdy nie mialam dotykowego, ale w sumie qwerty też nie
mąz ma LG t385, narazie nie narzeka jemu wystarczy żeby dzwonil, na poczatku stwierdzil ze wifi to dla niego zbedny bajer a teraz sie cieszy ze nie musi odpalac kompa zeby cos sprawdzic, eh te chlopy

Dziewczyny, uważajcie tam na siebie, nie przemeczajcie sie zbytnio!!!

A ja nie wiem czy u nas bedzie alkohol, to jeszcze tyle czasu do chrzcin geenralnie na swieta jest alko, i u nas i u meza a jak to bedzie u nas, sie zobaczy

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-10-21 o 14:16
Stary 2012-10-21, 16:19   #3717
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

U nas na chrzinach stawia sie wódkę weselną, sama mam zachomikowane parę butelek no i jak ktoś chce winko.
Ze zwierzaków mamy shihtzu bardzo żywy i chce sie bawić więc trzeba będzie go przyzwyczaić

Dzisiaj zmierzyłam brzuszek: w 23 tyg mam 91 cm, Tż się śmieje że on ma tyle samo

Kupiłam dzisiaj pierwsze butki w pepko takie sportowe dziewczęce, oprócz tego dziergam na szydełku jeszcze.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 16:50   #3718
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szaja nie, raczej nie, ostatnie wyniki mialam niemal idealne, chyba faktycznie zajechalam sie tym chodzeniem po sklepach, juz mi lepiej, nawet pranie nastawilam tylko ta krew z nosa mnie meczy okropnie.

Tez mam kuta mala psychopatke generalnie nie mam zielonego pojecia jak ona reaguje na male dzieciaczki, wiekszosc dnia spi tylko wieczorami polata jak oparzona od jednego okna do drugiego. Na pewno nie pojdzie w odstawke, to jest nasze dziecko hehe, kupilismy juz moskitiere ktora zawiesimy nad lozeczkiem i mam nadzieje, ze to wystarczy a pomysl z balonami genialny. Zrobimy tak w grudniu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 17:07   #3719
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
U nas na chrzinach stawia sie wódkę weselną, sama mam zachomikowane parę butelek no i jak ktoś chce winko.
Ze zwierzaków mamy shihtzu bardzo żywy i chce sie bawić więc trzeba będzie go przyzwyczaić

Dzisiaj zmierzyłam brzuszek: w 23 tyg mam 91 cm, Tż się śmieje że on ma tyle samo

Kupiłam dzisiaj pierwsze butki w pepko takie sportowe dziewczęce, oprócz tego dziergam na szydełku jeszcze.
U nas też jest taki zwyczaj, że na chrzciny stawia się wódkę z wesela dlatego też mamy odłożone kilka butelek

Ja wczoraj się mierzyłam w brzuszku i mam 93 cm w 24 tc mój brat się śmieje że niedługo jego przegonie bo on ma 100 cm w pasie
Zdjęcia mojego brzucha można zobaczyć w naszym klubie
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015

Edytowane przez Lubcia
Czas edycji: 2012-10-21 o 17:28
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 18:18   #3720
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Jaki proszek polecacie? Jelp?
Co do proszku to ja zaopatrzyłam się właśnie w Jelp, ale póki co prania jeszcze nie robię. Poczekam do grudnia.

Wracają jeszcze na chwilę do tematu stanikowego, to ja chyba kupię takie zwykłe materiałowe nie usztywniane do spania w nocy żeby było wygodnie i jakieś takie ładniejsze usztywniane tak ogólnie. Oglądałam dużo na necie ale jeszcze się nie potrafię zdecydować.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości