|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
![]() Ale miałam wczoraj beznadziejny wieczór. Znowu brzuch mnie bolał, tzn. żołądek. O 22 chyba zasnęłam, obudziłam się ok. 1, bo mnie jeszcze przeklęta zgaga dopadła Ciągle coś
|
|
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie wstawiłam do łóżeczka wielką piłkę do ćwiczeń a winowajczyni siedzi w kącie i z miną niewiniątka na nas patrzy. Na pewno nie będę jej izolować, tym bardziej że wiem jak reaguje na maleństwa. Nic im nie robi, tylko przybiega jak płaczą. Obserwuje z odległości. O to się nie martwię. U mnie też domowa niewychodząca.Co do chrzcin i alkoholu, to u mnie jest tylko zwyczaj, że otwiera się na chrzcinach butelkę wódki z wesela rodziców dziecka Kto chce wypija symboliczny kieliszek i tyle.
|
|
|
|
|
#3693 |
|
BAN stały
|
cześć Mamuśki
My u teściów siedzimy cały weekend. Teściowa miała wczoraj imieniny więc była rodzinna impreza - średnio się wyspałam przez to ![]() Dzisiaj pod wieczór wracamy już do domu. Ehh...taki weekend poza domem to tak leci, że nawet nie zdążyłam porządnie odpocząć, a już jutro trzeba śmigać do pracy. Co do zwierząt..ja mam dwa koty. Nie chcę całkowicie izolować ich od dziecka więc w dzień będą "razem". Ale na noc pokój dziecka będzie zamykany, bo bałabym się czy czegoś nie wymyślą. Najbardziej to właśnie się boję, że będą wskakiwać do łóżeczka - i jestem na etapie wymyślania jak sobie z tym radzić. Edytowane przez ilkas Czas edycji: 2012-10-21 o 10:14 |
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kobietki. Pisze posta pierwszy raz z mojego nowego telefonu. Fajny bajer taki net w tel. Piekny dzionek, sloneczko swieci a ja spiaca. W nocy przebudzilam sie do wc i potem nie moglam zasnac. Chyba sie kimne przed tv. Milej niedzieli Kochane!
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja nie śpię od 5:30 już się czuję o wiele lepiej , pogoda piękna to może na krótki spacer się wybierzemy ![]() Mała mnie teraz tak codziennie kopie
|
|
|
|
#3696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cytat:
widze ze ten dokument napisany jest z data mojego pierwszego porodu wlasnie ![]() nie wiem co za glupie przepisy mieli ze tak dziecko zabierali ale teraz juz na pewno sie o to upomne... Cytat:
Cytat:
ano wlasnie tez u Nas tak jest. a co do rodzenia lozyska to wlasnie trwa to nie dlugo tak jakby przy kolejnym parciu wychodzi, ja i tak najgorzej wspominam szycie
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas na chrzcinach alkohol będzie, jak zresztą na każdej imprezie :P
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3699 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym pięknym dniu
Jestem dziś w bardzo dobrym humorze od rana bo brat mi rano wysłał wiadomość że o 4.35 przyszedł na świat mój mały Bratanek Mieli go dziś wywoływać ale chyba się przestraszył i sam wyszedł ![]() A dzisiaj śniła mi się moja Blaneczka,była taka malutka i ładniutka, ale moja koleżanka ja wziela na ręce i ona tak strasznie płakała. Wczoraj w szkole byłam i krew mi z nosa bardzo leciała, zasłabłam i dziś już siedzę w domu, dobrze że same wykłady i koleżanka obiecała dać mi notatki. Miłej niedzielki Wam życzę |
|
|
|
#3700 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kobietki. Ale się wyspałam dzisiaj. Spałam od 23 do 10:30
Wcześniej się obudziłam o 7:30 bo mąż wychodził z domu (musiał teścia gdzieś zawieźć) i wydawało mi się że już nie chce mi się spać Szkoda że nie można się wyspać na zapas, przydałoby się. Już się zaczynam zastanawiać jak to będzie jak Iguś już będzie z nami, jak to zorganizować wszystko, jak ja będę wstawała w nocy jak taki suseł ze mnie i różne inne obawy mam, obawiam się mocno o karmienie bo bardzo bym chciała karmić piersią... Mąż powiedział że miesiąc po porodzie będzie ze mną w domu i mi pomoże. Najpierw weźmie 14 dni zwolnienia lekarskiego na opiekę nade mną (płatne 80 % ale trudno) no a później urlop ojcowski też 14 dni. Myślę, że jakoś damy radę razem ![]() Zaczęłam się też przejmować ostatnio że jeszcze tyle zakupów przede mną. A to po tym, jak koleżanka z pracy mi opowiadała jak to miała termin porodu na połowę lutego a urodziła 27 grudnia. Nie spodziewała się niczego, połowa rzeczy nie kupionych, nic do szpitala nie spakowane a tu nagle wody jej chlusnęły. Oj muszę się zabrać za zakupy. Od listopada już będę na zwolnieniu lekarskim w końcu i pojadę z mamą oglądać wózki (rodzice wózek sponsorują) bo mąż to powiedział żebym wybrała taki jak mi się podoba bo on się nie zna i dla niego wszystkie były ładne jak pojechaliśmy raz pooglądać. Nie wiedział nawet że jest najpierw gondola a później spacerówka, hehe faceci Łóżeczko też już muszę zamówić i rzeczy do szpitala i pielęgnacji malucha.Szaja i jeszcze mam pytanie do Ciebie. Co mogę kupić chrześniakowi na święta? Będzie miał wtedy prawie 6 miesięcy.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-10-21 o 11:49 |
|
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Ja przedwczoraj w nocy się zaczęłam źle czuć i cały dzień mi wczoraj zleciał na diecie. Żołądek mnie męczył i jelita, pewnie ze stresu bo potwornie się denerwowałam ostatnio. Jak dzisiaj weszłam na wagę to ponad kilo mniej ![]() Illusion ja właśnie chciałabym mieć wszystko na grudzień już przygotowane, żeby potem się zająć tylko czytaniem książek o dziecku, a nie wybieraniem rzeczy Tylko cięgle ten nieszczęsny wózek i fotelik mi sen z powiek spędzają, Ty masz już jakiś wózkowy typ?
|
|
|
|
#3703 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślałam do niedawna że już się zdecydowałam na Carino ale teraz coraz bardziej skłaniam się ku Bexie B4x ale muszę właśnie jechać i pomacać.
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Wtajemniczenie
|
Carino już oglądałam i macałam bardzo dokładnie, jak obejrzę tą bexę to na pewno dam znać jak wypadło porównanie i na co się zdecydowałam. Już nie mogę się doczekać aż będzie w domu i łóżeczko i wózek, będę spokojniejsza
![]() A Ty nad jakimi wózkami się zastanawiasz?
|
#3706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważam, że na weselu - owszem, ale na komunii i chrzcinach nie powinno być alkoholu, w końcu jest to impreza dziecka, a ja nie będę jej robić po to, żeby ktoś się napił. No ale co dom, to obyczaj i każdy zrobi tak, jak chce.
|
|
|
|
|
#3708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego podobają mi się jej parametry-9kg stelaż to chyba całkiem spoko?Wczoraj gadałam z sąsiadką, która 25 lat temu urodziła córkę w 26 tygodniu-mała nie miała całych 900g. I wyobraźcie sobie-znam tą dziewczynę, że nie ma żadnych braków!! Nie wiedziałam, że tyle lat temu wcześniaki już przeżywały.... Jak myślę o moim maleństwie, że mogłoby się już urodzić.... Przecież mam taki mały brzuch-gdzie tam się dziecko mieści? Jeny czuję, że te ostatnie 3 miesiące będą męczarnią-ja już myślę tylko o małej ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Ale masz rację, teraz są inne czasy, ja też nie postawiłabym wódki na stole, też dlatego, że zwyczajnie nie ma dla kogo-pokolenia, które każde imieniny, święta opijały wódką już przemijają Zresztą cieszę się, że czasy się zmieniają: teraz zamiast bigosu i wódy można na imprezach popróbować nowych dań i napić się wina, fajnych drinków
|
||
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na chrzcinach wodki nie bedzie, ale wino jak najbardziej.
Dziewczyny jestem tak slaba ze nie potrafie sie z lozka podniesc, od paru dni mi krew leci z nosa niemal non stop, nie wiem co jest Maz sklada komode jutro pewnie dopiero wszystko ogarne, moze mi przejdzie
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wina, to lampka nie zaszkodzi, jak ktoś będzie miał ochotę, ale wódce mówię stanowcze "nie".
|
|
|
|
|
#3711 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ona na porodówce a mąż w panice rzeczy kupował.6miesięczniakowi to polecam takie coś (możesz spokojnie w dzieciowych sklepach kupić taniej, np. baby ono do 20zł ma): http://www.smyk.com/play-wow-nadmuch...y-dla-dzieci-p albo klocki takie: http://www.smyk.com/fisher-price-akt...y-dla-dzieci-p http://allegro.pl/smily-play-edukacy...703053590.html i takie coś: http://www.smyk.com/smiki-trojkat-ak...y-dla-dzieci-p ja używany na all córce kupowałam, ale hit prawie rok był. Cytat:
WYstarczy, że się wysikasz i kupę zrobisz inaczej ważysz rano, inaczej wieczorem. 1kg to żaden wskaźnik.Cytat:
![]() Przypatrz się - jest BARDZO nisko gondola, szlag by mnie trafił z takim schylaniem się. Nie, nie czeka się tyle - ja od ręki kupiłam ze sklepu. Spacerówkę-parasolkę też. A nawet jak trzeba czekać to pytałam - max. 2 tygodnie i to wówczas, gdy jakieś okoliczności typu święta wychodzą. Cytat:
u Agatki na chrzcinach było 15 osób i na to wszystko chyba 4 butelki wina półwytrawnego. Rzeczy typu wódka to owszem, na imprezie nie dziecięcej i bez szaleństw zresztą. My z mężem ogólnie mało pijący, o, piwo lubimy, ja mam swoje gatunki ulubione a mąż lubi nowe próbować różne dziwne.---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Lady, a ty nie masz czasem anemii? |
||||
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37173474]
A jaki telefon? [/QUOTE] Nokia Asha. chcialam cos z wifi, a że wyboru jakiegos specjalnego nie bylo wiec padlo na taki tel. malusie przyciski, klawiatura tez nowa jak dla mnie no ale do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic ![]() lece na obiadek, dzis sosik z kurczakiem
|
|
|
|
#3713 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() lubie takie zwyczaje, u nas na wigilii zawsze jednego pieroga robimy z rodzynkami i jak ktos trafi to jest wigilijnym królem, na wielkanoc zawsze do swieconki i pozniej do zjedzenia robimy baranka z masła i jest zawsze walka na jajka, "stukamy" się jajkami, i w wielkanoc jak juz wiedzialam, ze zajac nie przynosi prezentow, to zawsze kazdy dla kazdego chowal prezent i kazda z osób szukała osobno oczywiscie na zasadzie ciepło-zimno |
||
|
|
|
#3714 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się, że wszystko ok! Cytat:
W ogóle to witam! Zaczynam dziś 7 miesiąc! Jeszcze tylko 95 dni do wyznaczonego terminuu ![]() W tym tygodniu będę miała przewijak i kilka innych suwenirów, mama tża przywiezie od swojej siostry. Super, nie mogę się już doczekać. TŻ właśnie pojechał do babci na moment, więc mam spokój, skoczę sobie na jakieś zakupy, potem zrobię mu pyszny obiad. Macie jakieś pomysły? No i może dowalę jakieś ciasto, a co ![]() Pozdrawiam i zyczę spokojnej niedzieli |
||
|
|
|
#3715 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
jak ja kocham zabawki |
||
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37175523]A oglądałam je w necie
[/QUOTE] Ja nigdy nie mialam dotykowego, ale w sumie qwerty też nie ![]() mąz ma LG t385, narazie nie narzeka jemu wystarczy żeby dzwonil, na poczatku stwierdzil ze wifi to dla niego zbedny bajer a teraz sie cieszy ze nie musi odpalac kompa zeby cos sprawdzic, eh te chlopy ![]() Dziewczyny, uważajcie tam na siebie, nie przemeczajcie sie zbytnio!!! A ja nie wiem czy u nas bedzie alkohol, to jeszcze tyle czasu do chrzcin geenralnie na swieta jest alko, i u nas i u meza a jak to bedzie u nas, sie zobaczy
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-10-21 o 14:16 |
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak ktoś chce winko.Ze zwierzaków mamy shihtzu bardzo żywy i chce sie bawić więc trzeba będzie go przyzwyczaić Dzisiaj zmierzyłam brzuszek: w 23 tyg mam 91 cm, Tż się śmieje że on ma tyle samo ![]() Kupiłam dzisiaj pierwsze butki w pepko takie sportowe dziewczęce, oprócz tego dziergam na szydełku jeszcze.
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja nie, raczej nie, ostatnie wyniki mialam niemal idealne, chyba faktycznie zajechalam sie tym chodzeniem po sklepach, juz mi lepiej, nawet pranie nastawilam
tylko ta krew z nosa mnie meczy okropnie.Tez mam kuta mala psychopatke generalnie nie mam zielonego pojecia jak ona reaguje na male dzieciaczki, wiekszosc dnia spi tylko wieczorami polata jak oparzona od jednego okna do drugiego. Na pewno nie pojdzie w odstawke, to jest nasze dziecko hehe, kupilismy juz moskitiere ktora zawiesimy nad lozeczkiem i mam nadzieje, ze to wystarczy a pomysl z balonami genialny. Zrobimy tak w grudniu
|
#3719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj się mierzyłam w brzuszku i mam 93 cm w 24 tc mój brat się śmieje że niedługo jego przegonie bo on ma 100 cm w pasie ![]() Zdjęcia mojego brzucha można zobaczyć w naszym klubie
ślub 28.04.2012 Wojciech 22.02.2013 ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png Bartuś ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2012-10-21 o 17:28 |
|
|
|
|
#3720 |
|
Rozeznanie
|
Co do proszku to ja zaopatrzyłam się właśnie w Jelp, ale póki co prania jeszcze nie robię. Poczekam do grudnia.
Wracają jeszcze na chwilę do tematu stanikowego, to ja chyba kupię takie zwykłe materiałowe nie usztywniane do spania w nocy żeby było wygodnie i jakieś takie ładniejsze usztywniane tak ogólnie. Oglądałam dużo na necie ale jeszcze się nie potrafię zdecydować.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

Ciągle coś 
chyba przez te ściśnięte flaki w środku....

Szkoda że nie można się wyspać na zapas, przydałoby się. 

22.05.2008
14.08.2011