Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-20, 19:03   #2281
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak u Was wygląda sprawa z pokojem dziecięcym ? od początku zamierzacie taki mieć, czy najpierw maleństwo będzie u Was w sypialni ?
my mamy dosyć małe mieszkanie, sporą sypialnie i dwa pokoje. Z czego jeden to nasza ukochana garderoba. I na razie postanowiliśmy, że maleństwo będzie w naszej sypialni, a jak podrośnie zrobimy mu pokoik z garderoby
u mnie na początku maluch będzie miał łóżeczko w naszej sypialni a po tem zrobimy mu z tej sypialni pokój dziecięcy ale to pewnie jak będzie miało ze 3- 4 lata

Kurcze wiecie że to ostatnie podrygi takiej ładnej pogody już mi sie depresja załącza bo kocham słońce dzisiaj tak świeciło do salonu że usnęłam na narożniku w tym słoneczku

Tez poluję na płaskie budy na zimę ale jak się przesżłam po sklepach to cena między 300-400 skórzane i to w takich sklepach normalny sklepach ceny jak z ryłko czy wojas ale poczekam do grudnia wtedy będa tańsze teraz i tak nie sa mi aż tak potrzebne bo póki będzie maly brzuszek to będę chodzić na obcasach które uwielbiam ale oczywiście na mniejszych
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 19:20   #2282
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
ale moj TZ sie uparl ze spi sie z dzieckiem na lozku i ze jest lepiej i wygodniej i w sumie mnie przekonal
jak dla mnie zaszkodzicie sami sobie. Dzieci się szybko przyzwyczajają, jak będzie spać z wami na "dużej" przestrzeni to wątpię że później przełożycie je do łóżeczka bo za nic nie będzie chciało tam spać.

Paulina masakryczna ta Twoja teściowa co za babsztyl.
A ziemniaczka też bym zjadła, oj jak długo takich nie jadłam

A ja od lekarza dostałam tylko gazetkę i witaminki (10 tabletek). Chcę więcej

Al_ajka witaj

Katate mam nadzieję że wszytsko ok. Ja ostatnio się potknęłam na schodach i cudem utrzymałam równowagę, ale serce w gardle miałam.

Zjadłam porcję domowych frytek. Niby głodna nie byłam ale miałam taką ochotę że to było silniejsze ode mnie
Stary 2012-10-20, 19:47   #2283
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
jak dla mnie zaszkodzicie sami sobie. Dzieci się szybko przyzwyczajają, jak będzie spać z wami na "dużej" przestrzeni to wątpię że później przełożycie je do łóżeczka bo za nic nie będzie chciało tam spać.

Paulina masakryczna ta Twoja teściowa co za babsztyl.
A ziemniaczka też bym zjadła, oj jak długo takich nie jadłam

A ja od lekarza dostałam tylko gazetkę i witaminki (10 tabletek). Chcę więcej

Al_ajka witaj

Katate mam nadzieję że wszytsko ok. Ja ostatnio się potknęłam na schodach i cudem utrzymałam równowagę, ale serce w gardle miałam.

Zjadłam porcję domowych frytek. Niby głodna nie byłam ale miałam taką ochotę że to było silniejsze ode mnie
Masz racje z tym spaniem z rodzicami , nie popełniajcie tego błędu, mam wiele znajoomych ktorzy tak zrobili a potem do 5-6 lat mordega , to jest nie normalne ze dziecko spi z rodzicami , a gdzie ta intymnosc miedzy Wami? nie bedzie jej bo ciagle bedzie dziecko, a uwierzcie dziecko tez jest bardziej szczesliwsze jak spi u siebie w lozeczku, polecam wszystkim mamom książke jezyk niemowlaka, jest rewelacyjna!!!!
moj syn od urodzenia spi sam w lozeczku , w momencie zasypiania zawsze sam, a jak skonczyl 1,5 roku spal w swoim pokoju, i nigdy z zasnieciem nie mial problemu, nie musialam go usypiac w zaden sposob.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 20:00   #2284
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez Al_ajka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Chciałabym się z Wami przywitać.
Podczytuję Was czasami, jednak dopiero dziś postanowiłam się odezwać.

Na imię mam Alicja, mam 22 lata i termin porodu na początek czerwca
Gratuluje wszystkim ciąż i życzę spokojnych i radosnych 9 miesięcy
Witam kolejną mamusię i zycze szczesliwych 9 miesiecy

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale miałam stresa od czwartku.Przewróciłam się Łapałam małego, żeby ze schodów nie spadł i poleciałam na tyłek. Poryczałam się od razu, bo wiem czym to może się skończyć. Zadzwoniłam do gina i mnie trochę uspokoił. Przeleżałam w łóżku od tamtej pory i już teraz mam nadzieję, że skoro nic się nie dzieje to już będzie dobrze. Tak się bałam, ze nawet nie chciałam tego wcześniej pisać.
Ale mówię Wam, ułamek sekundy. Trzeba bardzo uważać. A jeszcze z dwa dni wcześniej mówiłam do męża, jak to teraz muszę być ostrożna itp.
A co do spania z dzieckiem to my dla synka przygotowaliśmy śliczny pokoik, z szafą, komodą i przewijakiem a efekt jest taki, że do tej pory śpi z nami, łóżeczko stoi i czeka dla nowego dzidziusia a przewijak nie został ani razu użyty. Ale pokoik jest I jak byłam jeszcze w ciąży to uwielbiałam do niego wchodzić i przeglądać te cudne maleńkie ciuszki i wyobrażać sobie małego w nich Oczywiście połowy nawet nie założyłam.
Na pewno wszystko bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
witam się z Wami w sobotni wieczorek ..

wpadam pochwalic się ze jestem już po pierwszej wizycie ..
widziałam maleństwo i serduszko które już sobie puka
maleństwo jest jeszcze bardzo malutkie bo zaledwie 4 mm co mnie zaniepokoiło trochę ale ginek obliczył wszystko po swojemu i powiedział ze ciąża jest trochę młodsza niż myslałam.. 6t i 1d a ja myślałam że jestem juz w 7tc no nic najważniejsze że jest ok
za 2 tygodnie idę już z wynikami i usg ponowne by zobaczyc czy urosła moja gwiazdeczka
karmie nadal piersią i lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń..

Aaś gratuluje bliźniaków niesamowite przeżycie ..super

witam nowe mamusie

nie jestem wstanie Was nadrobic..wybaczcie ..podczytuje ale wbic się do Was jest ciężko ..i jeszcze mój absorbujący brzdąc
Jak fajnie ze juz po usg i wszystko dobrze
Ja juz nie moge sie środy doczekac Chce poznac malenstwo w koncu

Bylismy dzis z TZ na pizzy i lodach
Jak szlismy do knajpy to tak mnie mdlilo ze myslalalm ze nie tkne niczego. No ale jak juz pizza przede mna stanela to normalnie slinotoku dostalam Nigdy tak na pizze nie reagowalam hahah
Zjadlam tyle ze myslalam ze pękne, ale po wyjsciu z pizzeri zazyczylam sobie grycanowe lody z bita smietana, na co mojemu TZ oczy z orbit wyszly
Swoja droga dziwie sie ze sie nie porzygalam po tym wszystkim
Teraz czuje sie błogo, chociaz bęben mi urósł jakbym miala zaraz rodzic
Teraz czas odpocząc

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 20:02   #2285
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Cześć dziewczyny

Witam imienniczkę! Spokojnej ciąży

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 20:27   #2286
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
polecam wszystkim mamom książke jezyk niemowlaka, jest rewelacyjna!!!!
mam ją w pdf ale ciężko mi się na kompie czyta

Dalej się "bawię" z moją wyprawką. CZytam różne opinie, słucham różnych opinii bo chcę już konkretnie ustalić co i z jakiej firmy będę kupować. Dziś przyszedł czas na koszule nocne i nie wiedziałam że z tym będzie tyle problemów.
Początkowo myślałam o takich http://moda.allegro.pl/slodki-mis-ko...648776417.html ale czytam i czytam i coraz bardziej myślę o takiej http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...699430455.html niby ta pierwsza wydaje się wygodniejsza ale większość była zadowolona z tej drugiej. Tylko się zastanawiam jaki rozmiar, bo teraz noszę M. A są rozmiary S-M lub L-XL. W sumie nie myślałam żeby teraz kupować ale akurat znalazłam (o dziwo) osobę u której kupię koszulę nocną, leginsy i bluzkę z długim rękawem. Więc machnęłabym wszystko za jednym razem.
Stary 2012-10-20, 20:34   #2287
potterka
Zakorzenienie

Witaj Al_ajka

mnie też raz udało się przewrócić na schodach będąc już w ciąży
niosłam słoiki z zupą od mamy i straciłam równowagę.. stłukłam łokieć, kolano, potłukłam jeden ze słoików ale całe szczęście nie plamiłam potem, ani bólu brzucha nie było, więc myślę, że wszystko ok

ja nigdy na próbki się nie załapuje
nawet teraz nie ogarnęłam tych podanych stronek
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 20:36   #2288
Al_ajka
Przyczajenie

Dziękuję za miłe przyjęcie

Zastanawiam się jak to w naszym domku będzie ze spaniem Maleństwa.
Oboje chcielibyśmy, aby Maluch spał w swoim łóżeczku.
Ale czy się uda?
Al_ajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 20:40   #2289
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czy się uda?
no pewnie że się uda!
Stary 2012-10-20, 21:14   #2290
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Dalej się "bawię" z moją wyprawką. CZytam różne opinie, słucham różnych opinii bo chcę już konkretnie ustalić co i z jakiej firmy będę kupować. Dziś przyszedł czas na koszule nocne i nie wiedziałam że z tym będzie tyle problemów.
Początkowo myślałam o takich http://moda.allegro.pl/slodki-mis-ko...648776417.html ale czytam i czytam i coraz bardziej myślę o takiej http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...699430455.html niby ta pierwsza wydaje się wygodniejsza ale większość była zadowolona z tej drugiej. Tylko się zastanawiam jaki rozmiar, bo teraz noszę M. A są rozmiary S-M lub L-XL. W sumie nie myślałam żeby teraz kupować ale akurat znalazłam (o dziwo) osobę u której kupię koszulę nocną, leginsy i bluzkę z długim rękawem. Więc machnęłabym wszystko za jednym razem.
ja właśnie tydzień temu zamawiałam dwie, też chciałam poczekać, ale stwierdziłam że jakbym znowu wylądowała w szpitalu to się przyda, bo mam tylko trzy, z czego jedna się popruła już strasznie. i wkurzało mnie, że wszędzie widziałam tylko wzory to co pierwsze wkleiłaś, a to drugi mi nie pasuje (do figury, bo jak jesteś szczupła to brałabym też tą drugą ). ta jest fajna, ale droga
http://moda.allegro.pl/dyskretna-kos...702352255.html

ja kupiłam takie:
http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...667440725.html
z myślą, że kupię większe, i będą na koniec ciąży idealne, ale topię się w nich

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-10-20 o 21:19
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:18   #2291
sharpnowaja
Zakorzenienie

no ja właśnie czytałam że te rozpinane nie są fajne. Że najlepsze rozkładane. A mi to żadna nie pasuje

W ogóle to się zastanawiam nad kosmetykami, bo chce kupować wszytsko z jednej firmy żebym później nie szukała czy dziecinka ma uczulenie na krem nivea, żel jonhsona czy chusteczki pampers. I nei mogę się zdecydować. Zastanawiam się też nad babydream z rossmana.
Stary 2012-10-20, 21:22   #2292
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witaj Al_ajka
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:22   #2293
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to się zastanawiam nad kosmetykami, bo chce kupować wszytsko z jednej firmy żebym później nie szukała czy dziecinka ma uczulenie na krem nivea, żel jonhsona czy chusteczki pampers. I nei mogę się zdecydować. Zastanawiam się też nad babydream z rossmana.
Ja myślę o kosmetykach hipp a później babydream bo one chyba nie są od pierwszego dnia życia, przynajmniej na opakowaniu nic takiego nie jest napisane a sama używam żelu do mycia tej firmy właśnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:29   #2294
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a sama używam żelu do mycia tej firmy właśnie
no ja właśnie się boję bo ja np. to jestem człowiek uczulenie. I używam kosmetyki z firmy bambino (albo nivea bo to to samo). Ogólnie używam kosmetyków dla dzieci i nie wiem czy już nie zostawić tego bambino dla maluszka. Będę korzystała razem z nim
Stary 2012-10-20, 21:35   #2295
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no ja właśnie się boję bo ja np. to jestem człowiek uczulenie. I używam kosmetyki z firmy bambino (albo nivea bo to to samo). Ogólnie używam kosmetyków dla dzieci i nie wiem czy już nie zostawić tego bambino dla maluszka. Będę korzystała razem z nim
z tego co się orientuję babydream i hipp mają o wiele lepsze składy niż nivea
ja ogólnie nie mam uczulenia na kosmetyki ale lubię te dziecięce
emulsja do kąpieli babydream fur mama też jest boska

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 22:00   #2296
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
z tego co się orientuję babydream i hipp mają o wiele lepsze składy niż nivea
ja ogólnie nie mam uczulenia na kosmetyki ale lubię te dziecięce
emulsja do kąpieli babydream fur mama też jest boska
babydream ma idealny zapach

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 23:00   #2297
Meliitele
Zakorzenienie

Witam nowa mamusie

Dziewczyny ktoras z Was wklejala linki gdzie wysylaja darmowe probki. Szukam i nie widze. Bardzo prosze jak ktoras wie na ktorej to stronie bylo o wklejenie linka

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 07:16   #2298
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny bylam wczoraj na usg. Mialam nawet wczoraj wejsc wieczorem i opisac wrazenia ale bylimy w takim szoku z mezem ze nie dalam rady
Takze nasze przypuszczenia sie sprawdzily. Beda blizniaki

Normalnie szok

Jeden maluch ma 11.9mm a drugi 12.5mm. Rosna jak na drozdzach

Matko. Ale bedziemy mieli wesolo w domu
Wow! Ale super nowina! Podwójne gratulacje!

Al_ajka- witaj!

Witam się niedzielnie. Wstałam jakiś czas temu, ogarniam się i lecę do szkoły, bo o 8:30 zaczynam zajęcia. Zabójcza godzina jak na niedzielę, ale przynajmniej szybciej do Mężula wrócę.

Miłej niedzieli kobietki!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 07:30   #2299
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

dobra dziewuchy wrocilam z zaswiatow nadrabialam Was 3 dni wiec teraz obiecuje czytac regularnie i zakotwiczam na dobre u mamusiek

wrocilismy z urlopu, tak wypoczeci, ze az zmeczeni ja objawow zadnych caly czas nie mam no moze oprocz sennosci takze machina przybierania na wadze juz ruszyla

przepraszam, ze nie odnioslam sie do zadnych wypowiedzi, ale zgubilam sie gdzies w polowie wiem tylko, ze byla rozmowa o wozkach i mebelkach ja sobie tez juz cos tam patrze, ale zakupy dopiero jakos w kwietniu beda z Korfu przywiozlam tylko maluszkowi pamiatkowe spiochy, zeby tez mialo pamiatke po wakacjach tam

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 08:49   #2300
Atena564
Zadomowienie

Witam się i ja niedzielnie
Witam nową mamuśkę

Pisałyście,że dostałyście coś od swych ginów. ja też dostałam- zestaw pampers, pielucha dla niemowlaka , płytę jakaś i ulotki np. jak walczyć z kolką, jak karmić piersią.

Co do pokoju dla dziecka, to my z Tż narazie mamy swoje malutkie mieszkanie (na takie nas było stać przed ślubem a wynajmować już niechceiliśmy) i dziecko musi być z nami w pokoju, ale w duszy po cichutku liczę,że uda nam się kupić jakieś większe po porodzie:pr osi: My niemamy zadużo miejsca,więc i mebelków kupować niemożemy a tak bym chciała

Co do leginsów to ważny jest skład- najlepiej by ich skład był taki: bawełan ok 77%, elastan 2-3%, poliester 20%, wtedy bedą one ciepłe, rozciągliwe i poddatne na wszelkie zagniecenia i wówczas np. na kolanach nierobią się takie worki

A co swetrów to też kupując zwracajcie uwagę by w skłądzie niebyło tylko 100% bawełny, bo wówczas zapewne będzie on ciepły ale jak niejest to bawełna 1 gatunku to długo ten sweter niebedzie w dobrym stanie!! Najlepiej by była to bawełna + akryl (akryl zpowoduję że sweter się nieporozciąga i na łokciach niepowinno być zaraz widać jego użtkowania) a taki najlepszy skład swetra na zimę to akryl+wełna +alpaka lub bawełna

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Ja kiedyś miałam manie zbierania próbek kosmetyków, ale ostanio już tak nierobie, po tym jak dostaała takiego uczulenia teraz to kupuje sprawdzone kosmetyki i ich się trzymam, a dla dziecko to pewnie kupie takie jakie np. znajome mi polecą i jakie mi np. zapachowo się spodobają.

Pisałyście dziewczyny o koszulkach nocnych-sama już oglądałam je na allegro i też pomału zastanawiam się nad kupnem, ale sądze że te z guzikami do odpinania w okolicy biustu to niezbyt praktyczne i wygodne, sama mam teraz podobną i jak miałabym te guziki tak za każdym razem miałabym odpinać, czasem po kilka razy w nocy to prędzej chyba bym spała nago Ja myśle o tych , w których odsłania się pierś , beż żadnych guzików czy innych zapieć- jak znjade linka to wam prześle

Dobra kobietki zmykam zjeść coś Miłej niedzieli

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2012-10-21 o 08:50
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 09:49   #2301
lonely_lady
Zakorzenienie

Cześć kobitki wczoraj poszłam się przespać na chwilkę i jak Tż mnie obudził to pojechaliśmy do teściów, zostaliśmy na noc i dzisiaj wieczorkiem wracamy do domku

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 09:57   #2302
becik_4
Zadomowienie

co do koszul nocnych to też wybrałam ten model

http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...699430455.html

wole te odkrywane niż na guziki bo nie wyobrażam sobie tego odpinania w nocy

Zbieram sie teraz do kościółka i na obiadek do rodziców miłej niedzieli
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 12:24   #2303
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
Do tej pory przeglądając Wasze posty teraz oficjalnie dołączam do Waszego grona Bardzo wczesna ciąża, dziś zaczęłam 6 tydzień. U lekarza już byłam, jednak póki co to nie założył karty ciąży tylko kazał przyjść po Wszystkich Świętych. Termin mam na 20 czerwca.
Już teraz wiem, że dowiem się od Was dużo przydatnych rzeczy. Bo mimo że mam prawie 30lat to z racji tego że to moje pierwsze dziecko, moja wiedza jest bardzo ograniczona

A więc witam Was Przyszłe Mamusie Gorąco
witamy
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Z teściową nie mam problemu bo zwykle robię za kierowcę
No a z mamusią będzie zdecydowanie trudniej... zobaczymy

Dziewczyny a co myślicie o pieluszkach wielorazowych? Wolałabym je od pampersów ale trochę się obawiam, ze ciężko to będzie ogarnąć na początku... no i jest to spory koszt na początek...
ja będę używać, koszt do mnie przemawia bo dużo taniej to wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Ah Kochana,bo jemu sie chce wiadomo co...a dla mnie odkad jestem w ciazy moglo by TO wogole nie istniec...i zaczelo sie ze juz mi nie zalezy,juz Go nie kocham,i pewnie mysli ze tak jak Jego poprzednia kobieta tak i ja chcialam tylko dziecko a teraz mam Go gdzies
Ale to nie prawda,mi sie poprostu nie chce,bo czuje ze mam wszystko w srodku spuchniete,i boli mnie w trakcie

Sorry za takie zwierzenia,ale musialam sie wygadac
też tak mam ale podobno w 4 miesiącu się to zmienia a w poprzedniej ciąży ja pamiętam że później to miałam sporą ochotę także wszytsko przed Wami

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
my mamy dwa pokoje i wczoraj sie tak zastanawiałm jak zrezygnujemy z naszej sypialni jak maluszek już będzie starszy bo tak sie przyzwyczaiłam do mojego łoza i materaca że nie umiem spać na żadnym innym łóżku a tż powiedizął żebym sie nie martwiła bo za pięć lat to zmienimy na większe tyle tylko że ja sobie ząlożyłam tą zmianę mieszkania bez kredytu a to chyba nie będzie realne
dokładnie rozumiem to uczucie z rezygnacji z łóżka, nie mogę sobie wyobrazić

Cytat:
dziewczyny myślicie że można samemu przerobić zwykłe spodnie na ciążowe?
ja dałam do krwacowej, mam teraz 4 pary, dwie poluzowała mocno a w dwie wszyła dzianinę, kupiłam taką jak miałam w kuczych ciążówkach z pierwszej ciąży

Cytat:
Dziewczyny bylam wczoraj na usg. Mialam nawet wczoraj wejsc wieczorem i opisac wrazenia ale bylimy w takim szoku z mezem ze nie dalam rady

Normalnie szok

wow, podówjne gratulacje

Cytat:
My mamy caly parter w domu rodzicow, niby 3 pokoje, kuchnia i lazienka. Jednak w 1 z pokoi jest skladzik i na razie nie bede tego zmieniac Kolejny to salon i ostatni to nasza sypialnia. Wszystkie pokoje sa duże i my planujemy aby malenstwo bylo na razie z nami. Moim zdaniem to rozwiazanie jest wygodniejsze i bardziej funkcjonalne dla mamy i dla dziecka. Male jeszcze bedzie mialo mase czasu aby mieszkac w swoim pokoju. Na poczatku potrzebuje stalej obecnosci matki i to zamierzam jej/jemu dac
Moj TZ (ma doswiadczenie, bo ma syna z 1go malzenstwa) uwaza, ze na poczatku lozeczko ani przewijak nie sa potrzebne, bo najbezpieczniej jest spac z maluchem na lozku i przewijac go tez tam.
W sumie cos w tym jest, bo jak widzialam u wszystkich swoich kolezanek, to przez pierwsze pol roku ani lozeczko ani przewijak prawie wcale nie byly przez nie uzywane..
Wiec moze i ja sie wstrzymam

Ja bede robic zakupy po jajkowych swietach dopiero, po co mam sie spieszyc
Teraz wszystko mozna kupic w ciagu jednego dnia, oby kasa byla

Heheh przybij piątaka
ja bym dziecka do łóżka nie brała, jak dla mnie to z wygodą nie ma nic wspólnego wręcz chyba bym się nigdy nie wyspała ani chwili, koleżanka osttanio mi się żaliła że mały nie chce iść do swojego łożeczka, a nie dziwne jak 4 lata spał z nimi, sto razy nie, też myślę że dziecku we własnym łóżeczku krzywda się nie dzieje, wręcz przeciwnie, córka spała od 1go dnia i nigdy problemu nie było, lepiej weź pod uwagę obie opcje żebyś miała w razie czego gdzie połozyć maleństwo

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dziś taka piękna pogoda, a ja kolejny dzień z rzędu zalegam z książkami i przed kompem, kończąc pisać mgr Jestem już przybita i wyglądam też jak super full monster zombi , któremu sprawia przyjemność wstawienie prania, albo posprzątanie łazienki W Pn. jadę złożyć pracę na uczelni, i 30 mam obronę! muszę dziś jeszcze dokończyć ostatni rozdział, zrobić kolejne poprawki poprawek i napisać zakończenie, nienormalna ta moja promotorka a po 20:00 umówiliśmy się ze znajomymi - musimy im w końcu powiedzieć o ciąży, bo ciągle coś nam wypada. Ostatnio jak się spotkaliśmy, to było włamanie do babci Tż-ta, więc on siedział u niej z policją a ja sama z nimi i w końcu nie powiedzieliśmy, bo nie było jak

Miłej soboty i niedzieli kobiety
broniłam się w pierwszej ciąży w 21 dniu ciąży, gdy zaczyna bić serduszko, tak sobie to wyliczyłam i mam miłe wspomnienie, powodzenia już teraz

Cytat:

jak odnajdę notatki to napiszę Wam parę ciekawych rzeczy odnośnie pielęgnacji, przychodziła do mnie położna która tysiącem dzieci się opiekowała od narodzin nawet po roczek, miała wiele ciekawych rad i wszytskie zawsze były skuteczne

drugi raz piszę bo pierwszym wcięło mi wszystko nie wiem czemu, mam nadzieję że teraz się uda, ja leżę chora, jakby mało mi było mdłości 24 na dobę to jeszcze to, gardło piecze, głowa boli, mięśnie, mam dość po prostu
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 12:29   #2304
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
babydream ma idealny zapach
wszystkie tak samo pachną? bo oliwka ma dla mnie trochę za intensywny zapach

santom witaj a kwiecień to nie za późno? na kiedy masz termin? a chyba będę większość rzeczy kupowała w lutym.

Ale dziś cisza
My mamy dziś gości. Pewnie przyjdą za jakieś 3 godz. Ja się zabrałam za prasowanie bo trochę się tego nazbierało. No ale w połowie na prawdę źle się poczułam i teraz leże. A już się rano zastanawiałam czy wszytsko ok skoro od 3 dni żadnych objawów- nawet rosnącego brzuszka nie czułam. No to sobie maluch teraz odbija.
A żelazko nie zając, nie ucieknie
Najgorsze jest to że od piątku nie mam apetytu. Śniadanie i obiad wmuszam w siebie. NAwet nie wiem co dziś ugotować, bo na nic nie mam ochoty;/
Miłej niedzieli wam życzę

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
jak odnajdę notatki to napiszę Wam parę ciekawych rzeczy odnośnie pielęgnacji, przychodziła do mnie położna która tysiącem dzieci się opiekowała od narodzin nawet po roczek, miała wiele ciekawych rad i wszytskie zawsze były skuteczne
to czekamy
Cytat:
ja leżę chora, jakby mało mi było mdłości 24 na dobę to jeszcze to, gardło piecze, głowa boli, mięśnie, mam dość po prostu
bidulka ja sobie nie wyobrażam mieć cały dzień mdłości. Okropność
Stary 2012-10-21, 12:46   #2305
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

sharp termin bedzie cos ok 18-19 czerwca wiec mysle, ze kwiecien na takie wieksze rzeczy bedzie w sam raz pojedziemy na wielkanoc do Pl, bedziemy miec mozliwosc tanszych zakupow a ciuszki moze zaczne juz od lutego kompletowac, kiedy poznamy plec

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 13:06   #2306
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

Ta 2ga fajniejsza, i z lepszego materiału

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:

broniłam się w pierwszej ciąży w 21 dniu ciąży, gdy zaczyna bić serduszko, tak sobie to wyliczyłam i mam miłe wspomnienie, powodzenia już teraz
Ja jeśli dojdzie do mojej obrony, bo ciągle wysyła mi jakieś poprawki, a pracę muszę już złożyć jutro, to będę w 4 miesiącu póki co na razie nic nie widać, więc pewnie i tak nikt się nie zorientuje... na razie żeby nie zapeszać NIE- DZIĘKUJĘ
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 13:35   #2307
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ja też chce próbki! bo nic nie dostałam do tej pory
ja też nic nie dostałam ale ja nie mam szczęścia do takich okazji
Cytat:
Cześć dziewczyny

Witaj, Gratulacje i spokojnych 9 miesiecy

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale miałam stresa od czwartku.Przewróciłam się Łapałam małego, żeby ze schodów nie spadł i poleciałam na tyłek. Poryczałam się od razu, bo wiem czym to może się skończyć. Zadzwoniłam do gina i mnie trochę uspokoił. Przeleżałam w łóżku od tamtej pory i już teraz mam nadzieję, że skoro nic się nie dzieje to już będzie dobrze. Tak się bałam, ze nawet nie chciałam tego wcześniej pisać.
Ale mówię Wam, ułamek sekundy. Trzeba bardzo uważać. A jeszcze z dwa dni wcześniej mówiłam do męża, jak to teraz muszę być ostrożna itp.
A co do spania z dzieckiem to my dla synka przygotowaliśmy śliczny pokoik, z szafą, komodą i przewijakiem a efekt jest taki, że do tej pory śpi z nami, łóżeczko stoi i czeka dla nowego dzidziusia a przewijak nie został ani razu użyty. Ale pokoik jest I jak byłam jeszcze w ciąży to uwielbiałam do niego wchodzić i przeglądać te cudne maleńkie ciuszki i wyobrażać sobie małego w nich Oczywiście połowy nawet nie założyłam.
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Witaj Al_ajka

mnie też raz udało się przewrócić na schodach będąc już w ciąży
niosłam słoiki z zupą od mamy i straciłam równowagę.. stłukłam łokieć, kolano, potłukłam jeden ze słoików ale całe szczęście nie plamiłam potem, ani bólu brzucha nie było, więc myślę, że wszystko ok

ja nigdy na próbki się nie załapuje
nawet teraz nie ogarnęłam tych podanych stronek
ojjj... no trzeba uważać... ale nie zawsze wszystko przewidzimy... dobrze, że nic Wam się nie stało

Stary 2012-10-21, 13:44   #2308
Ashyshqa
Zakorzenienie

Jeden dzień mnie tu nie było, a już nie nadążam - co dopiero bedzie jak pojadę na wakacje... szalone jesteście dziewczęta!

Cytat:
dziewczyny myślicie że można samemu przerobić zwykłe spodnie na ciążowe?
Jeśli masz maszynę to śmiało!

Cytat:
Oj narobilas mi smaku na sałatke

Ja nie zamierzam spodni w ciazy nosic Nie chce mi sie kombinowac z pasami :P Chyba zostane przy legginsach i tuniczkach
Chociaz pewnie czas pokaze

Dobranoc Dziewczynki,
Nie obawiasz się, że będzie Ci zimno? Ja mam zamiar też legginsy i tuniczki głównie nosić, ale na ostre mrozy wolę mieć te 2 pary spodni

Cytat:

Normalnie szok

Gratuluję serdecznie! PIęknie się Wam udało, aż pozazdrościłam

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
a my dzisiaj skończyliśmy 8 tydzień i jutro zaczynamy 9

mój tż niestety nie podchodzi tak optymistycznie do zakupów;/ wózek to chce kupić 3 w 1 od znajomego, który ma hurtownie tzn produkuje i są takie i za 700zł... i ważą 19kg a to chyba dużo jak na wózek bo widziałam droższe co ważą 12 kg np... później pokazałam mu mebelki z allegro (któraś z was wklejała linka) za 1900 z przesyłką a on z tekstem, że najlepiej to już dziecko na studia zapisz że na razie wystarczy łóżeczko i jakaś komoda ewentualnie.. no ale qrde jak mamy dać za łóżko z materacem 3 stówy (pod warunkiem, że kupimy najtańsze z ikei) i komodę z przewijakiem pewnie ze 6 stów, to już wole kupić cały komplet porządnych mebli z dużą szafą i będzie "na wyrost".. to wszystko widzę po najniższej linii oporu.. o albo wymyślił że wogóle po co szafa dla dziecka że jego rzeczy będziemy w naszej trzymać (której jeszcze nie mamy..) wrrr wszystko rozumiem ale bez przesady
Nie martw się, pewnie potrzebuje więcej czasu. A co do mebli itd to zastosuj racjonalne argumenty, wyliczenia, że to się opłaca - do facetów to trafia

Cytat:
my mamy3 pokoje - saln, sypialnię i pokój z gratam męża (modelami, klawiszami, komputerem i pierdyliardem innych rzeczy)
do wczoraj mieliśmy plan wstawienia łóżeczka do sypialni... no ale w tej sytuacji to nie wiem czy takie podwójne łóżeczko nam się tam zmieści... i chyba od razu zrobimy pokój dziecięcy w pokoju męża. od sypialni oddzielają go tylko drzwi więc w sumie na jedno wyjdzie...
kurczę. sama teraz nie wiem...
Jeśli macie dostępny pokój to się nie zastanawiajcie i urządzajcie w nim pokoik dla maluchów. Dużo łatwiej będzie Wam sie teraz uporać teraz z gratami, niż jak dzieci będą już na świecie!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
My z mebelków będziemy mieć łóżeczko(z szufladami pod nim), przewijak i komódkę-zwykłą komódkę, którą wymaluję w zwierzaczki, baloniki czy serduszka jeszcze zobaczymy. Mam bardzo dużo pomysłów ale wszystko zacznę jak dowiem się jaka będzie płeć maluszka moja mama robi prześliczne maskotki, na pewno zamontuje w łóżeczku pokażę od razu,by było wiadomo o co chodzi

Tak,tak-moja mama nie może się już doczekać

a co do pokoju-chcę by dziecko miało osobny,swój pokoik
Ale słodziaki robi Twoja mama. Ja też mam zamiar sama wiele rzeczy zrobić, udekorować. Zabieram mamie maszynę w tym celu

Cytat:
Cześć dziewczyny

Witaj! Super, że do nas dołączyłaś! Powiedz coś więcej o sobie no i oczywiście gratuluję

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2012-10-21 o 13:48
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 13:46   #2309
lonely_lady
Zakorzenienie

widzę, że w większości piszecie że maluch będzie z Wami w sypialni też mi się wydaje, że na razie to będzie najlepsze rozwiązanie zarówno z tego względu, że będę mogła cały czas być blisko jak i z tego że będziemy mogli jeszcze nacieszyć się naszą garderobą zanim przerobimy ją na pokój dziecięcy

Stary 2012-10-21, 14:25   #2310
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
sharp termin bedzie cos ok 18-19 czerwca wiec mysle, ze kwiecien na takie wieksze rzeczy bedzie w sam raz pojedziemy na wielkanoc do Pl, bedziemy miec mozliwosc tanszych zakupow a ciuszki moze zaczne juz od lutego kompletowac, kiedy poznamy plec
no to w sumie kwiecień wystarczy
W Polsce tańsze zakupy? a gdzie mieszkacie?
Bo np we Francji to bardziej opłaca się tak kupować niż w Polsce, to samo z Irlandią.

loney a nie można jakoś przedzielić pokoju? mi by było szkoda garderoby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości