|
|
#2281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Kurcze wiecie że to ostatnie podrygi takiej ładnej pogody już mi sie depresja załącza bo kocham słońce dzisiaj tak świeciło do salonu że usnęłam na narożniku w tym słoneczku ![]() Tez poluję na płaskie budy na zimę ale jak się przesżłam po sklepach to cena między 300-400 skórzane i to w takich sklepach normalny sklepach ceny jak z ryłko czy wojas ale poczekam do grudnia wtedy będa tańsze teraz i tak nie sa mi aż tak potrzebne bo póki będzie maly brzuszek to będę chodzić na obcasach które uwielbiam ale oczywiście na mniejszych
|
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paulina masakryczna ta Twoja teściowa A ziemniaczka też bym zjadła, oj jak długo takich nie jadłam ![]() A ja od lekarza dostałam tylko gazetkę i witaminki (10 tabletek). Chcę więcej ![]() Al_ajka witaj Katate mam nadzieję że wszytsko ok. Ja ostatnio się potknęłam na schodach i cudem utrzymałam równowagę, ale serce w gardle miałam. Zjadłam porcję domowych frytek. Niby głodna nie byłam ale miałam taką ochotę że to było silniejsze ode mnie
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj syn od urodzenia spi sam w lozeczku , w momencie zasypiania zawsze sam, a jak skonczyl 1,5 roku spal w swoim pokoju, i nigdy z zasnieciem nie mial problemu, nie musialam go usypiac w zaden sposob.
|
|
#2284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja juz nie moge sie środy doczekac Chce poznac malenstwo w koncu ![]() Bylismy dzis z TZ na pizzy i lodach Jak szlismy do knajpy to tak mnie mdlilo ze myslalalm ze nie tkne niczego. No ale jak juz pizza przede mna stanela to normalnie slinotoku dostalam Nigdy tak na pizze nie reagowalam hahah![]() Zjadlam tyle ze myslalam ze pękne, ale po wyjsciu z pizzeri zazyczylam sobie grycanowe lody z bita smietana, na co mojemu TZ oczy z orbit wyszly Swoja droga dziwie sie ze sie nie porzygalam po tym wszystkim ![]() Teraz czuje sie błogo, chociaz bęben mi urósł jakbym miala zaraz rodzic Teraz czas odpocząc
|
|||
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dalej się "bawię" z moją wyprawką. CZytam różne opinie, słucham różnych opinii bo chcę już konkretnie ustalić co i z jakiej firmy będę kupować. Dziś przyszedł czas na koszule nocne i nie wiedziałam że z tym będzie tyle problemów. Początkowo myślałam o takich http://moda.allegro.pl/slodki-mis-ko...648776417.html ale czytam i czytam i coraz bardziej myślę o takiej http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...699430455.html niby ta pierwsza wydaje się wygodniejsza ale większość była zadowolona z tej drugiej. Tylko się zastanawiam jaki rozmiar, bo teraz noszę M. A są rozmiary S-M lub L-XL. W sumie nie myślałam żeby teraz kupować ale akurat znalazłam (o dziwo) osobę u której kupię koszulę nocną, leginsy i bluzkę z długim rękawem. Więc machnęłabym wszystko za jednym razem. |
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Al_ajka
mnie też raz udało się przewrócić na schodach będąc już w ciąży ![]() niosłam słoiki z zupą od mamy i straciłam równowagę.. stłukłam łokieć, kolano, potłukłam jeden ze słoików ale całe szczęście nie plamiłam potem, ani bólu brzucha nie było, więc myślę, że wszystko ok ![]() ja nigdy na próbki się nie załapuje ![]() nawet teraz nie ogarnęłam tych podanych stronek |
|
|
|
#2288 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
![]() Zastanawiam się jak to w naszym domku będzie ze spaniem Maleństwa. Oboje chcielibyśmy, aby Maluch spał w swoim łóżeczku. Ale czy się uda?
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://moda.allegro.pl/dyskretna-kos...702352255.html ja kupiłam takie: http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...667440725.html z myślą, że kupię większe, i będą na koniec ciąży idealne, ale topię się w nich
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-20 o 21:19 |
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to się zastanawiam nad kosmetykami, bo chce kupować wszytsko z jednej firmy żebym później nie szukała czy dziecinka ma uczulenie na krem nivea, żel jonhsona czy chusteczki pampers. I nei mogę się zdecydować. Zastanawiam się też nad babydream z rossmana. |
|
|
|
|
#2292 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Al_ajka
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
no ja właśnie się boję bo ja np. to jestem człowiek uczulenie. I używam kosmetyki z firmy bambino (albo nivea bo to to samo). Ogólnie używam kosmetyków dla dzieci i nie wiem czy już nie zostawić tego bambino dla maluszka. Będę korzystała razem z nim
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ogólnie nie mam uczulenia na kosmetyki ale lubię te dziecięce emulsja do kąpieli babydream fur mama też jest boska
|
|
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowa mamusie
Dziewczyny ktoras z Was wklejala linki gdzie wysylaja darmowe probki. Szukam i nie widze. Bardzo prosze jak ktoras wie na ktorej to stronie bylo o wklejenie linka
|
|
#2298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Al_ajka- witaj! Witam się niedzielnie. Wstałam jakiś czas temu, ogarniam się i lecę do szkoły, bo o 8:30 zaczynam zajęcia. Zabójcza godzina jak na niedzielę, ale przynajmniej szybciej do Mężula wrócę. Miłej niedzieli kobietki!
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dziewuchy
wrocilam z zaswiatow nadrabialam Was 3 dni wiec teraz obiecuje czytac regularnie i zakotwiczam na dobre u mamusiek![]() wrocilismy z urlopu, tak wypoczeci, ze az zmeczeni ja objawow zadnych caly czas nie mam no moze oprocz sennosci takze machina przybierania na wadze juz ruszyla![]() przepraszam, ze nie odnioslam sie do zadnych wypowiedzi, ale zgubilam sie gdzies w polowie wiem tylko, ze byla rozmowa o wozkach i mebelkach ja sobie tez juz cos tam patrze, ale zakupy dopiero jakos w kwietniu beda z Korfu przywiozlam tylko maluszkowi pamiatkowe spiochy, zeby tez mialo pamiatke po wakacjach tam
|
|
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja niedzielnie
![]() Witam nową mamuśkę Pisałyście,że dostałyście coś od swych ginów. ja też dostałam- zestaw pampers, pielucha dla niemowlaka , płytę jakaś i ulotki np. jak walczyć z kolką, jak karmić piersią. Co do pokoju dla dziecka, to my z Tż narazie mamy swoje malutkie mieszkanie (na takie nas było stać przed ślubem a wynajmować już niechceiliśmy) i dziecko musi być z nami w pokoju, ale w duszy po cichutku liczę,że uda nam się kupić jakieś większe po porodzie ![]() :pr osi: My niemamy zadużo miejsca,więc i mebelków kupować niemożemy a tak bym chciała Co do leginsów to ważny jest skład- najlepiej by ich skład był taki: bawełan ok 77%, elastan 2-3%, poliester 20%, wtedy bedą one ciepłe, rozciągliwe i poddatne na wszelkie zagniecenia i wówczas np. na kolanach nierobią się takie worki A co swetrów to też kupując zwracajcie uwagę by w skłądzie niebyło tylko 100% bawełny, bo wówczas zapewne będzie on ciepły ale jak niejest to bawełna 1 gatunku to długo ten sweter niebedzie w dobrym stanie!! Najlepiej by była to bawełna + akryl (akryl zpowoduję że sweter się nieporozciąga i na łokciach niepowinno być zaraz widać jego użtkowania) a taki najlepszy skład swetra na zimę to akryl+wełna +alpaka lub bawełna ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Ja kiedyś miałam manie zbierania próbek kosmetyków, ale ostanio już tak nierobie, po tym jak dostaała takiego uczulenia Pisałyście dziewczyny o koszulkach nocnych-sama już oglądałam je na allegro i też pomału zastanawiam się nad kupnem, ale sądze że te z guzikami do odpinania w okolicy biustu to niezbyt praktyczne i wygodne, sama mam teraz podobną i jak miałabym te guziki tak za każdym razem miałabym odpinać, czasem po kilka razy w nocy to prędzej chyba bym spała nago Ja myśle o tych , w których odsłania się pierś , beż żadnych guzików czy innych zapieć- jak znjade linka to wam prześle![]() Dobra kobietki zmykam zjeść coś Miłej niedzieli
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-10-21 o 08:50 |
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
wczoraj poszłam się przespać na chwilkę i jak Tż mnie obudził to pojechaliśmy do teściów, zostaliśmy na noc i dzisiaj wieczorkiem wracamy do domku
|
|
|
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
co do koszul nocnych to też wybrałam ten model
http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...699430455.html wole te odkrywane niż na guziki bo nie wyobrażam sobie tego odpinania w nocy Zbieram sie teraz do kościółka i na obiadek do rodziców miłej niedzieli
|
|
|
|
#2303 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak odnajdę notatki to napiszę Wam parę ciekawych rzeczy odnośnie pielęgnacji, przychodziła do mnie położna która tysiącem dzieci się opiekowała od narodzin nawet po roczek, miała wiele ciekawych rad i wszytskie zawsze były skuteczne drugi raz piszę bo pierwszym wcięło mi wszystko nie wiem czemu, mam nadzieję że teraz się uda, ja leżę chora, jakby mało mi było mdłości 24 na dobę to jeszcze to, gardło piecze, głowa boli, mięśnie, mam dość po prostu
|
|||||||||
|
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
wszystkie tak samo pachną? bo oliwka ma dla mnie trochę za intensywny zapach
santom witaj Ale dziś cisza My mamy dziś gości. Pewnie przyjdą za jakieś 3 godz. Ja się zabrałam za prasowanie bo trochę się tego nazbierało. No ale w połowie na prawdę źle się poczułam i teraz leże. A już się rano zastanawiałam czy wszytsko ok skoro od 3 dni żadnych objawów- nawet rosnącego brzuszka nie czułam. No to sobie maluch teraz odbija. A żelazko nie zając, nie ucieknie ![]() Najgorsze jest to że od piątku nie mam apetytu. Śniadanie i obiad wmuszam w siebie. NAwet nie wiem co dziś ugotować, bo na nic nie mam ochoty;/ Miłej niedzieli wam życzę ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
sharp termin bedzie cos ok 18-19 czerwca
wiec mysle, ze kwiecien na takie wieksze rzeczy bedzie w sam raz pojedziemy na wielkanoc do Pl, bedziemy miec mozliwosc tanszych zakupow a ciuszki moze zaczne juz od lutego kompletowac, kiedy poznamy plec
|
|
|
|
#2306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
póki co na razie nic nie widać, więc pewnie i tak nikt się nie zorientuje... na razie żeby nie zapeszać NIE- DZIĘKUJĘ
|
||
|
|
|
#2307 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja też nic nie dostałam
ale ja nie mam szczęścia do takich okazji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2308 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Jeden dzień mnie tu nie było, a już nie nadążam - co dopiero bedzie jak pojadę na wakacje...
szalone jesteście dziewczęta!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i oczywiście gratuluję
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-10-21 o 13:48 |
|||||||
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że w większości piszecie że maluch będzie z Wami w sypialni
też mi się wydaje, że na razie to będzie najlepsze rozwiązanie zarówno z tego względu, że będę mogła cały czas być blisko jak i z tego że będziemy mogli jeszcze nacieszyć się naszą garderobą zanim przerobimy ją na pokój dziecięcy
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Polsce tańsze zakupy? a gdzie mieszkacie? Bo np we Francji to bardziej opłaca się tak kupować niż w Polsce, to samo z Irlandią. loney a nie można jakoś przedzielić pokoju? mi by było szkoda garderoby
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

już mi sie depresja załącza bo kocham słońce
dzisiaj tak świeciło do salonu że usnęłam na narożniku w tym słoneczku 

niesamowite przeżycie ..super
No ale jak juz pizza przede mna stanela to normalnie slinotoku dostalam 
i nie wiedziałam że z tym będzie tyle problemów.