|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
mieszkam w Norwegii
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już emulsja przeciw rozstępów śmierdzi mi niesamowicie a została jeszcze połowa opakowania Dzień dobry ![]() Kolejny piękny dzień |
|
|
|
|
#2313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
okropność to mało powiedziane, najgorsze że od tych mdłości non stop plus choroby peka mi głowa z bólu, wzięłam wczoraj na noc paracetamol, myślicie że mogę? niby czytałam że jest bezpieczny ale boję się bo dopełniam 9 tydzień dzis i od jutra leci 10, nie chcę narobić czegoś złego, z drugiej strony nie do wytrzymania ten ból pawie oczko ja pisząc pracę straciłam pierwszą ciążę, wyszłam ze szpitala i dowiedziałam się że promo cofnęła mi całą ostatnią część, tłukłam się kilkaset kilometrów żeby się dowiedzieć o co jej chodzi, stwierdziła że wszystko jest nie tak, że to się nie nadaje i żebym się przyłożyła. Byłam w rozpaczy bo tego mi tylko brakowało, załamałam się i nie pisałam nic, jak zostało mi już bardzo niewiele czasu żeby całkiem nie zawalić przerobiłam parę zdań, dosłownie jakaś kosmetyka i oddałam na wszystko jedno i okazało się że idealnie napisałam. Rany, miałam ochotę powiedzieć babce co o tym myślę ale zacisnęłam zęby, obroniłam i miałam z głowy, na wspominki mi przyszło bedzie dobrze, będziecie w końcu we dwoje
|
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sypialnie mamy dużą, salon też, a garderoba to już troszkę mniejsze pomieszczenie. Może kiedyś jak się wybudujemy to będziemy mieli znowu garderobę ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- zazdroszczę, u nas mgła i niezbyt przyjemnie, byliśmy w KOściółku, zjedliśmy biad i mieliśmy iść do lasu na spacer ale pogoda nie zachęca
|
|
|
|
|
#2315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem świeżo po obronie (obroniłam się 10 października) i wiem co teraz przechodzisz...miałam bardzo dużo problemów z promotorem... gigantyczne poprawki, wieczne uwagi i ciężka praca do ostatnich chwil. Oczywiście jest to wyczerpujące ale i flustrujące! Moja mała rada - daj z siebie wszystko, ale nie do przesady zadbaj o siebie i rób dłuższe przerwy, bo w rzeczywistości praca nie będzie sprawdzana pod każdym względem tydzień przed oddaniem pracy usłyszałam, że moja praca zostanie oceniona na najwyżej 3, a na obronie okazało się że dostałam za nią 4,5.... wygląda na to że promotorzy nas nakręcają! Teraz to już błogi spokój, aż trudno znaleźć sobie zajęcie. A i jeszcze jedno na obronie postaraj się zapanować nad emocjami, na mojej uczelni nie mają skrupułów i oblewają nawet na obronie... koleżanka też jest w ciąży zestresowała się i nie było żadnego tłumaczenia, a naprawdę była przygotowana. Przepraszam za moją szczerość ale ja też długo byłam przekonana, że jak podchodzisz do obrony to bronisz się zawsze a jednak to mit... więc warto opanować swoje emocje i "bronić" się do końca. Mam nadzieję, że już wkrótce oznajmisz nam, że obroniłaś się na 5 życzę powodzenia
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też dziś piekny dzień
mam ochotę na loda, ale zamknęli już sklep ![]() Co do obrony to u mnie był raczej luzik, więc to chyba od uczelni zależy.. co prawda pisanie pracy zajęło mi dodatkowy rok gdyby zebrać do kupy dni, w które w ogóle do niej zajrzałam to wyszłoby może 2 tyg ![]() a obrona? stres nieziemski ale niepotrzebnie.. co prawda mimo, że znałam odpowiedzi nie potrafiłam złożyć poprawnie zdania i jąkałam się jak oszalała ![]() teraz mam tylko mały problem.. bo obroniłam się rok temu, anadal papierów z uczelni nie odebrałam ![]() jak dzwoniłam tam ostatnio to pani z dziekanatu wymyślała, że musze gdzieś tam zadzwonić, żeby przygotowali odpis dyplomu stwierdziłam, że na razie to olewam.. może pojadę jak brzuch będzie widoczny i wezmę babki na litość Edytowane przez potterka Czas edycji: 2012-10-21 o 16:24 |
|
|
|
#2317 |
|
Raczkowanie
|
(...)zazdroszczę, u nas mgła i niezbyt przyjemnie, byliśmy w KOściółku, zjedliśmy biad i mieliśmy iść do lasu na spacer ale pogoda nie zachęca
[/QUOTE]u mnie też było mgliście, ale wybraliśmy się do lasu; warto było bo wróciliśmy z koszyczkiem grzybów i jutro zrobię smaczny obiadek, który tak długo za mną chodzi.. |
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi lekarka sama zalecała. Ale jeszcze nie brałam, na razie ból da się wytrzymać.Co do pracy magisterskiej to poprawiałam kilka razy. Najlepsze było to że już za n-tym razem wysłałam wersję pierwszą i była ok. Oni to chyba z przekory robią. loney dużo bym oddała za garderobę. Ale mam 2 pokoje i to przechodnie więc odpada. Ja rano miałam tyle energii a teraz jakaś słaba jestem. Goście mieli przyjść przed 15 i do tej pory ich nie ma. A chciałam jechać do sklepu
|
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę w pracy i podczytuję..
![]() ile dziś ciążowych brzuszków widziałam to aż dziw! też juz chcę mieć brzucho-kuleczkę ![]() Coś konkretnego napiszę jak wrócę do domu.. Jutro wizyta u gina, stresssssik ![]() Miłego popołudnia! |
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
może mogłabym dołączyć? chciałabym czasem tak sobie się pożalić i poczytać, że nie mi jednej tak dziwnie, i pomyślałam, że poszukam odpowiedniego wątku na poczekalni ![]() mamusie majowo-czerwcowe pasuje jak ulał (a propos, zaraz mi się uleje...), bo termin mam na początek czerwca. zaraz napiszę odpowiednią pw do koronka ![]() mam się jakoś przedstawić czy opisać, ile razy już obiad lądował w kilbu czy jak? widziałam, że na początku się przedstawiałyście i coś o objawach pisałyście, ale dalej nie czytałam (tyyyyle stron zapisałyście ) i nie wiem, co teraz wypada, należy itp...
|
|
|
|
#2321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Bede w cieplym domku siedziec wiec mrozy mnie w tym roku nie przerażają ![]() Wlasnie wrocilismy z nałęczowa, polazilismy, zjadlam loda i frytki w mac'u - normalnie zachciewajka jak nic Piekna pogoda byla.. ostatni taki weekend chyba ..Mam od paru dni taką dziwną przypadłosc: calymi dniami mnie mdli i chce mi sie , a jednoczesnie czuje silny głód Mdlosci mam i przed jedzeniem i po jedzeniu.. Kazdy normalny czlowiek, jak go mdli to nie ma ochoty jesc.. Moj TZ sie dzis dziwil, ze jednoczesnie chce mi sie wymiotowac i jesc Eh, uroki ciązy ![]() Lece dziewczynki poczytac ksiazke - sciagnelam sobie z chomika " wWoczekiwaniu na dziecko", bo szkoda mi bylo 60zl zabulic ![]() Milego wieczorka |
||
|
|
|
#2322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A książeczkę mam i bardzo mi służy, więc przyjemnej lektury Ci życzę
|
||
|
|
|
#2323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było mi słabo, źle, niedobrze.. byłam głodna a jedząc dźwigało mi się oszlaeć można!ale teraz staram się dość często coś przegryźć tak żeby nie odczuwać głodu.. jak na razie pomaga ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
![]() to może zacznę od tego, że czuję się przy was okropnie staro, mam 29 lat... mimo to, wśród moich znajomych z pracy czy tych troszkę "starszych" znajomych jeszcze ze studiów będę uchodziła za młodziutką mamuśkę z tych studenckich znajomości nikt jeszcze nie ma dzidziusia, nic też nie wiem na ten temat, żeby planowali... a w pracy kobiety "budzą się" raczej koło 35, albo wcale no! z jednym wyjątkiem: jedna kumpela z pracy wpadła jeszcze na studiach, i fazę pieluchową wspomina tak niemiło, że młody rodzeństwa się w życiu nie doczeka ![]() udało mi się zajść w drugim cyklu starań mimo problemów z prolaktyną. mój gin był pozytywnie zaskoczony - najwyraźniej urlop, który przypadkiem padł na dni płodne, coś tam dał z objawów miałam hmm... po pierwsze brak @ przed terminem @ nie było nic nadzwyczajnego. zaraz potem doszły wzdęcia, do dzisiaj mam dość "wietrznie" straszne to, szczególnie w pracy. od około 6. tygodnia doszły mi mdłości - głównie wieczorem. brzydzi mnie wieprzowina i większość mięsa ogólnie. jak nie jest to piękny stek wołowy, to ani nie tknę minęło mi prawdopodobnie 7 tygodni, moja dzidzia ma jakieś 16 mm. miałam już dwa usg, na drugim słyszałam już serducho i puściłam bąka z wrażenia niby człowiek wie, że tak jest, ale no... jak już się widzi w sobie, to jest inaczej!co do zakupów dla dziecka i dla mnie - jeszcze absolutnie niczego nie mam i nie rozglądam się, chociaż ciuchy by mi się przydały. chyba moje podbrzusze się ostro przygotowuje, bo mam już brzucha ![]() oj się rozpisałam... sorki, ale jakaś taka wylewna jestem
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my przed chwilką przyjechaliśmy od Teściów, jak zwykle z wałówką więc jutro i we wtorek obiadu gotować nie muszę ajjj...kochana ta moja Teściowa
|
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
cloche
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() baaaaardzo fajnie się Ciebie czyta, tak jak byś to mówiła Co ułatwia czytanie "długich" tekstów Jak dla mnie możesz być wylewna ![]()
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
co do obrony to wiadomo trzeba przez to przejść i nawet gadanie innych: nie stresuj się, to tylko formalność, nie taki diabeł straszny... itp. nic nam nie da. Osobiście stresowałam się strasznie, choć na magisterce i tak było o niebo lepiej, bo przed inżynierką to maaasakra
![]() Najbardziej dało mi w kość latanie co drugi dzień do promotorki i osattnie poprawki... już sama nie wiedziała co jej niepasuje ojj.. namęczyłyśmy się troszkę obie ze sobą. Ale teraz jest co wspominać ![]() Teraz to już ze mnie cwaniara i też każdemu powtarzam, że nie ma co się stresować, bo to tylko formalność- wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ![]() pawie_oczko trzymam kciuki za Ciebie, zobaczysz jak 30 i Ty będziesz się z tego śmiała |
|
|
|
#2329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pisz o czym masz ochotę Witaj Cytat:
Ja nie mam problemów z piciem A w tygodniu gorzej bo jest zimno i tak nie suszy ale staram się popijać jak najwięcej ![]() Byliśmy z małżem na spacerku Ale brzuch mi wywaliło po obiedzie i trochę spodnie cisną ![]() Jutro muszę się umówić do gina
|
|||
|
|
|
#2330 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczynki, melduję się tylko że jestem i żyje
byli dziś znajomi u nas, z ośmiomiesięcznym synkiem, takim fajnym, że lgnie do każdego, ciągle się uśmiecha i w ogóle taki fajny jest. w ogóle nie umiałam się nim zajmować, trzymałam go na kolanach ale zabawiać czy coś to za cholerę nie umiałam, za to mój Mąż radził sobie świetnie wziął Małego na koc na podłogę i tam się bawili, aż miło popatrzeć ja muszę się przy swoim nauczyć dopiero, Mąż miał doświadczenie z siostrą młodszą o 9 lat ![]() pobolewa mnie brzuch dziś coś, ale tak lekko, takie ukłucia raz na jakiś czas. |
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
elizabarbara masz tą książkę w pdfie ? a mogłabyś podesłać mi na maila ?
|
|
|
|
#2332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zapisałam się do dr Guzika, ale dopiero na 20 tc, bo niestety za późno o tym pomyslałam i na 12 tc nie było wolnego terminu. Wybrałam Go po przeczytaniu onformacji w necie i tak sie zastanawiam, czy to dobry wybór...
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szczescie narazie nie mam zadnych mdlosci narazie, a jutro koncze 6tydz.
co do wody, to moj maz sie na mnie dziwnie patrzy w ciagu dnia wciagam te 2,5litra wody![]() no i jeden z moich kociakow uwielbia spac na moim brzuchu
|
|
|
|
#2334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() witam przede wszystkim nową mamusie ![]() matko jak Ty się czujesz staro to co Ja mam powiedzieć..hmmmm... jejku już myślałam że te "wietrzne" momenty to tylko u mnie... od samego początku fruwają bączki po mojej chałupie i w ogóle nie można nad nimi zapanować...moi domownicy to juz nie mogą wytrzymać ze mną ..mam nadzieje ze to się szybko skończy..a jak szłam na wizytę to modliłam się zeby nic takiego mi sie nie przytrafiło bo chyba ze wstydu bym się spaliła .żadnych innych dolegliwości nie mam jak na razie.. |
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
mojej koleżanki kot też spał jej na brzuchu jak byłam w ciąży a mój to raczej mnie unika
i przytula się tylko do męża
|
|
|
|
#2336 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Jeszcze raz dziękuję, że tak miło mnie przyjęłyście ![]() Coś więcej o sobie? Mieszkamy w małym miasteczku na śląsku. Jesteśmy parą już 3 lata. Dzidziuś nie był planowany, ale mimo to bardzo się cieszymy ![]() Zastanawiamy się nad ślubem, żeby później nie było problemów. Kameralnie, najbliższa rodzina, obiad w restauracji i może później mała imprezka w domku. Co prawda zawsze marzyłam o wielkim weselu, pieknej sukni, ale w małym gronie też może być fajnie prawda? Muszę poszukać jakiegoś dobrego fotografa bo marzy mi się również sesja ślubna ![]() Bardzo fajne koszule pokazywałyście. Chyba najbardziej podobają mi się te z guziczkami ![]() Ale skoro twierdzicie, że to może być niewygodne, to muszę się jeszcze zastanowić ![]() Witam również nowe Mamusie
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
a że co, ten bączek was rozśmieszył?
lekarz udawał, że nie słyszał i nie czuł ![]() ok, będę wylewna, o ile dam radę, bo widzę, że same też sporo piszecie, a w tygodniu długo siedzę w biurze, gdzie wizaż jest zablokowany (skubańce nawet w niemczech się zorientowali, że wizaż to nic związanego z pracą i trza blokować!) kurczaki, jak ja bym chciała nie mieć problemu z piciem... ale staram się rozrzedzać soki i pić po łyczku ciągle może uzbiera się jakaś rozsądna ilość z tego ![]() ada, miło wiedzieć, że nie ja jedyna wietrzna spokojnie, przechodzi tak koło 10-12 tygodnia ciąży , kiedy to progesteron powolutku opada, bo swoje już zrobi (czyli poluźni wszystkie flaki, coby macica nam się mogła rozrosnąć... niestety przy okazji luzują nam się za mocno też kiszeczki, przełyk itp... ).jak sobie w domowym zaciszu bąknę, to małż tylko się uśmiecha... jak na niego wrzasnę, co to ma znaczyć, to się zaraz broni: nie no ja wiem, że to nie ty tak na prawdę, tylko kruszynka!!! ![]() i w ogóle dziękuję wszystkim za miłe przywitanie |
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
5 minut temu napiłam się mleka a teraz zjadłam dwie gruszki
mam nadzieję że to nie było zbyt ryzykowne ![]() a co do "wiatrów" to i mnie dręczą często Tż się ze mnie nabija
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
co do tych koszul, to jak się tak zastanowić, to faktycznie z guzikami głupio... już widzę, jak w nocy po raz trzeci odpinam i potem zapinam tyle guzików... może jeszcze jedną ręką? bo na drugiej leżałby maluch... a dobrze po karmieniu jednak znów się trochę odziać... inaczej byśmy tą "klapę" miały pewnie non stop otwartą
![]() lonely ![]() bo tak w ogóle to mnie moja przyjaciółka, taka już od prawie 20 lat, ostatnio poinformowała, że zostanę ciocią... i się okazało, że w tym samym tygodniu jesteśmy! i ona żadnych objawów poza wiecznym głodem nie ma czuję się przy niej jak jakaś niedorobiona...
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2012-10-21 o 20:11 |
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że tylko ja mam ten wietrzny problem
Do tego mega wzdęcia - cokolwiek bym nie zjadła Al_ajka - jasne, że małe przyjęcie może być super ![]() Rodzinka już wie o ciąży? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

a została jeszcze połowa opakowania 
bedzie dobrze, będziecie w końcu we dwoje
sypialnie mamy dużą, salon też, a garderoba to już troszkę mniejsze pomieszczenie. Może kiedyś jak się wybudujemy to będziemy mieli znowu garderobę 

) i nie wiem, co teraz wypada, należy itp...

no! z jednym wyjątkiem: jedna kumpela z pracy wpadła jeszcze na studiach, i fazę pieluchową wspomina tak niemiło, że młody rodzeństwa się w życiu nie doczeka