|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
![]() życzenia spóźnione ale szczere |
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
To się Wiktorek obłowił
![]() A może taką gąsienicę http://www.krolestwodzieci.pl/1519-1...nica-w9834.jpg Kaja dostała od tż taką w środę , ale i tak lepsza jest butla z ryżem.
|
|
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
a qq
![]() Siemanko po dlugiej przerwie Nie będe ukrywała, że na bieżąco nie jestem(czy to zdanie jest po polskiemu? mam nadzieje,ze wiecie co mam na mysli)...bo podczytuje ukradkiem na telefonie wieczorami- jednym okiem przed całkowitym padnięciem.U nas totalny brak czasu, bo Moje Dziecko(notabene powinien miec na imie Rojber,a nie Robert) weszło w faze pt "wszędzie da się wejść" oraz " guza mogę nabić w każdej sekundzie". Czuje sie troche jak agentka tajnych sluzb, która musi mieć oczy dookoła głowy. Już nadgarstek boli od ściagania "przyklejonego" do mebli/krzesel/scian/parapetow Roba. Nawet zrobienie obiadu staje sie teraz wyczynem. No coz, zaczynam tesknic za czasem, gdy pozostawiwszy GO w jednym miejscu po 15min zastawałam dalej w tym samym. Oczywiscie usypianie tez przypomina teraz armagedon, bo jest opatrzone krzykiem,placzem,stawanie m w lozeczku i wieeelka walka-mimo,ze oczy jak u krolika( a jeszcze niedawno bylo idealnie. No coz ,slowo "kiedys" jest tu slowem klucz )Na pokladzie mamy teraz dziadków,wiec testuje swoja cierpliwosc jeszcze tylko 24h i wrocimy do normy![]() Przepraszam,ze ja tak od d...py strony i egoistycznie od siebie. Postaram sie nadrobic uczciwie,bo poki co chyba jestem jakos sredniawo w temacie ![]() Mam nadzieje,ze wszystkie jestescie zdrowe,a i Maluchom nic nie dolega. Gratuluje pierwszych(Julce emigry) i kolejnych(Wiktor Cytrynki) ząbków. U nas bez zmian, dalej cieszy bezzebna paszcza ![]() Ogolnie to chyba mnie dopadla jesienna chandra, wiec nie bede smecic ![]() W zał.moj "chodzacy" kataklizm aa i Monia..dziekuje za pamięc o mojej skromnej osobie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Donoszę tylko że :
Oblukałam i jest lewa górna dwójka ![]() jeszcze nie wyszła ale już widoczna .... (a myślałam że pierwsze 1 wychodzą :P) czyli wiadomo dlaczego Oskar taki marudny nocami , może też dlatego te uszka trze ... czyli za niedługo 3 zabek będzie teraz zmykam wieczorkiem Was poczytam ładna pogoda trzeba korzystać
|
|
|
|
#3096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj zniknełam wieczorem,bo oglądałam filmy do 1 w nocy Moje dziecie dzisiaj rąbneło przodem wraz z bujaczkiem.Oczywiście był przypięty,bujak był rozłożony tak by go bująć.I młody wychylał się tak,że poleciał do przodu. To nic pare dni temu zwalił suszarke za siebie,bo pociągnął .Także Mravka,witam w klubie Noi masz fajnego rojbra ![]() Potem nadrobie,bo ide za chwile nakarmić szoguna ![]() Cytat:
Zazdroszcze pogody,u mnie od 3 dni pochmurno :kwasny Cytat:
![]() Też prawda,ja jakiś czas temu dałam małemu do zabawy plastikową miske i drewnianią łyżeczke. Cytat:
To fajnie,że dziewczyny tak chetnie jedzą jabłka. ![]() Grzeczny tż-et
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-21 o 15:11 |
|||
|
|
|
#3097 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Hej! Fajnie,ze powrocilas na wizazu lono ![]() Super rosnie Robert!I przystojniak Cytat:
|
|
#3098 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Za chwile dalej nadrobie co nieco,ale ide uspokić wyjca bo położyłam go spać.
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciesze się,że zabawki się podobają Też fajną zabawke zakupiłaś. ![]() Cytat:
Miałaś taką odskocznie od dziecka ![]() A co do tż i zostawionej karteczki,to nieźle. ![]() Cytat:
![]() A i gratki za pół roczku dla Eryka ![]() Cytat:
A teraz jak później to śpi do 7-8 ![]() To za wychodzącego zęba U nas też coś wychodzi,bo młody się wśieka,gryzie mnie albo pieuche ze złością.---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Młody pare minu temu zasnął,poszłam do niego ululałam i śpi Cisza
|
||||||
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka ale masz przystojnego synka
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
o taka podobna zabawke dostalismy
![]() dzdzwonica jak sie ja ciagnie na sznurek to pileczki sie kreca i grzechodza
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tartego ani sloiczkowego nie tknie za to jak dam jej obrane (mam od mojego taty z ogrodu, wiec nie pryskane i takie malusie niektore sa, a te sa najslodsze ) to tak szoruje dziaslami az nie uszoruje troche jabluszka (ma jak starte tylko ze na dziaslach hehe) Cytat:
Twoj chadzacy kataklizm jest przeuroczy
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#3103 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Dziekujemy Cytat:
A wczoraj nic na watku nie byl komentowany Mam talent ![]() Musze napisac o Chylinskiej tradycyjnie,ale ona ladnie wyglada!Im blizej rozwiazania tym ladniej )A wiecie,ze napisala ksiazke?Ma wyjsc jeszcze w tym roku,tylko nie chce zdradzic o czym.
|
|
#3104 |
|
Raczkowanie
|
wiecie gdzie można sobie obejrzeć film/serial w necie za free?
bede wdzieczna |
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktor opierajac sie o mnie wstaje na nogi
znow musimy luzeczko opuscic
|
|
|
|
#3106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj w klubie płaczu, guzów i huku upadającego dziecka. Nie wiem czemu Zosia jest taka strachliwa, mimo, że ją asekuruję ale jak klapnie na pupę z pozycji stojącej to się bidusia potrafi rozpłakać kiedy zrobi to za szybko a nie z lekkością i w żółwim tempie z moją pomocą.... ale przy obgryzaniu łóżeczka nie jest już taka subtelna - żre jak leci, aż jej krewka leci z jedynek jak na nich zawiśnie ... już powoli widzę jej charakter, że jest odważna ale przy mamie i tacie, że jest strachliwa i nie lubi ryzykować (np z tym siadaniem, to będzie wołać aż jej nie posadzę, bo sama nie zaryzykuję i nie zobaczy czy się uda) no i jest straszną gadułą. Już stoi trzymając się tylko jedną rączką i ja już nie mogę się doczekać kolejnej umiejętności - chodzenia |
|
|
|
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() w tesco sa poprzeceniane ciuszki , miedzy innymi kombinezony z 99 zl na 55 zł. Nabyłam dla Mateuszka jeden ![]() spedzilismy dzien na dworze, Mateuszek cierpi bardzo z powodu tych górnych ząbków, ma opuchnięte dziąsła i z opowiadan kolezanki slyszalam ,ze te górne ząbki sa wieksze i ich wychodzenie boli najbardziej. Ognisko zaliczone, najadłam sie ziemniaków ![]() sama ledwo zyje..
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia lepiej pogadać na żywo, ale czasem się nie da więc w tej sytuacji dobrze i zrobiłaś, mama sobie przemyśli sprawy a potem może porozmawiacie w cztery oczy
Tynka to oby ząbki wyszły szybciutko a co do mamy to podziwiam że jej się tak chce ![]() Flower dużo zdrówka Mama d to super że mogłaś się pobawić … a karteczka od TŻ musiała Zosi smakować Cytrynka to świetne prezenty Wiktorek dostał Karino ale nic się nie stało .. guz nabity czy nie?? Doczytałam że u Was też chyba wychodzi ząbek więc ![]() Gosia masz racje Chylińska świetnie wygląda – a jak pokazywali kadry z 1 edycji Mam Talent 5 lat temu – całkiem inna … Teraz wygląda ładniej. dzisiaj znów piękny dzień ![]() Poszliśmy nawet do kościoła na 15.30 pieszo Oskar siedział w spacerówce i się rozglądał na wszystko, a jak doszliśmy do kościoła to Oskar zaczął śpiewać "aaaa" potem poszliśmy na urodziny do mojego taty i wróciliśmy ok 19 do domu, kąpiel, flacha i usypianie młodego zasnął w 20min ale teraz coś marudzi i TŻ poszedł do niego i o dziwo dał radę uspokoić ![]() Więc czas mam do siebie siedzę popijam nalewkę oglądam działki , drugim okiem Must i gadam z mężem jednocześnie pisząc z Wami... normalnie podzielność uwagi na maksa ... aaa... i jak Młody wcześniej marudził ja do niego idę świecę lampkę patrzę do łóżeczka a on prawie siedzi więc jutro opuszczamy poziom bo za niedługo mu się uda usiąść...
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-10-21 o 21:04 |
|
|
|
#3109 |
|
Wtajemniczenie
|
a Gosiu to chyba Ty pytalas czy Hania juz siedzi,sama nie siada,ale jak ja sie posadzi to siedzi bez podporki troche,w hustawce sama sie podnosi I siedzi,ale sama usiasc jeszcze nie potrafi.jeden niekapek mamy z MAM,a drugi jutro sprawdze.
Zabawki jutro powklejam linki bo teraz z tel pisze I srednio wygodnie.a jedno zdjecie z zakupiona zabawka na maila wrzucilam. Do kosciola pojechalismy,certyfikat chrztu juz mamy,Hania poznala kolezanke Poppy,11miesiecy,ale Poppy przyprawiala Hanie o podkowke I prawie placz. Tz ugotowal zupe dyniowa ..dobra wyszla...tylko troszke piachu bylo a ugotowal tej zupy chyba na 5dni![]() W nocy miala faze...zaczelam dotykac..jak sie Okazalo reki tz a myslalam ze to Hani glowka bo ona czasem w nocy na brzuszku glowke podnosi,a ze U nas absolutna ciemnica w nocy to nie widzialam a jak sie zorientowalam ze to nie Hania to zaczelam krzyczec do tz gdzie Hania jest I mowie do niego "przygniotles ja pewnie",bo bylam pewna ze ona w srodku miedzy nami byla...a ona spala z brzegu..i to calkiem dobrze jej sie spalo,bo nawet matki nocne jazdy jej nie obudzily. Konia humorek nawet mam,ale rano ostatnio z jakims wkur.. wstaje..pozniej w ciagu dnia mi przechodzi. Dobrych nocek
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-10-21 o 21:10 |
|
|
|
#3110 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Jeszcze troszke i sie doczekasz I zatesknisz za tym luzem kiedy tylko lezala ![]() Cytat:
![]() Fajne masz jazdy,ale mi tez sie tak zdarza.Coz Monia,pewnie to przez zmeczenie czlowiek tak ma
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia sprawdzilam jak wyglada teraz Chylinska...pieknie jej w blond wlosach..ma cudnie czarne oczy...uwielbiam czarne oczy.jestem pod wrazeniem jej odmiany.
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- A tak to piach w zupie...nie jadlas zupy z piaskiem Gosia? ![]() tz mowi ze to chyba z cebuli ten piach ...ze ponoc cos tam mu sie nie tak obralo
|
|
|
|
#3112 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Wczoraj byliśmy na urodzinach u szwagra i wróciliśmy ok 21...bylibyśmy dłużej ale zasypiający o m-c młodszy kuzyn obudził śpiącego juz Piotrusia więc się zwinęliśmy...masakra te dwupokojowe mieszkania myślałam że Piotruś zaśnie w aucie z powrotem ale nie...balam się że się rozbudził i będzie wariował do 24 ale na szczęście po przyjściu do domu dałam mu jeszcze cyca zjadł odwrócił głowe i zasnął uff ![]() Spał średnio na jeża bo od tej 21 do 1 potem pobudka o 2, 5, 8. Dziś miałam przepełnione cycki...chyba Piotruś sam powoli odrzuca pierś, bo possie 2 minuty i nie chce więcej. W nocy tez nie próżnia piersi do końca i myślałam że będę się znowu bujać z zastojami...teraz przed spaniem opróżnił jedną tylko dlatego że stałam i się bujałam, a druga jest twarda jak kamień ;/ Zauważyłam, że lepiej i dłużej ssie jak stoję i go bujam Opuściliśmy dziś łóżeczko bo Piotruś w wannie się podnosił na nóżki trzymając się brzegu ![]() i coraz lepiej mu idzie podnoszenie brzuszka i pupki jak leży na brzuchu...jeszcze trochę i pójdzie na czterech! ![]() A co do Chylińskiej to mi się nie podobała jej wczorajsza fryzura ![]() i dziwnie nie pasują jej do urody te dziary
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Za chwile oszaleje,mały już zasypiał,oczy zamknięte.Postanowiłam go przykryć i otworzył oczy i znów szaleje.Cyrki mi przed każdym zaśnięciem odstawia.
![]() Cytat:
no dobra ddzownica
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-21 o 22:03 |
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
chrzciny sie udaly. Ewelinka chyba czula ze cos sie szykuje bo od 7 zasnela dopiero o 12w samochodzie w drodze do kosciola. Obudzila siez poczatkiem mszy. Wiekszosc czasu byla grzeczna, spiewala ze wszystkimi po swojemu samo odgrzeszanie nie zrobilo na niej wrazenia pod koniec mszy zaczela marudzic bo byla znudzona i glodna. Proboszcz zyczyl jejaby byla kims wielkim, zartowalam ze rodzac sie o tak wyjatkowej godzinie nie ma wyjscia. Wygladala jak mala ksiezniczka, przeslicznie. Padla mi po kapieli o 19.20 od 14 nie spiac. Przeciez musiala cwiczyc nowe umiejetnosci - wstawanie na nogi, siadanie i spiewanie. Nie chciala pokazac drugiej babci jak pelza. Zebrala troche pieniedzy, kilka zabawek edukacyjnych, kolczyki i "pamietniki". Oczywiscie moi dziadkowie nie raczyli poinformowac ze ich nie bedzie wiec 4 osoby mi odpadly a zaplacone za nie rowniez bylo. Bo nie wiedzialam ze wystawia nas do wiatru. Ogolnie bylo ok ale wszystko robilam dzis w biegu. Zdjecia wrzuce na maila przy okazji
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prosze ![]() Wczoraj kawałek oglądałam,dzisiaj też noi fakt Agnieszka.Ch b.ładnie wygląda To może książka o macierzyństwie
|
|
|
|
|
#3116 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tu wyglada super: http://www.celebryci.com.pl/uploads/...0w%20ciazy.jpg To chyba nie ta sama co tu: http://userserve-ak.last.fm/serve/_/...+chylinska.jpg
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3118 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie moge doczekac sie zdjec!
|
|
#3119 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() szkoda tylko że dziadkowie tak postąpili...mogli poinformować Cytat:
![]() hehe fajne to porównanie zdjęć ![]() choć muszę przyznać że ładnie wygląda teraz ale jeśli chodzi o muzykę to zdecydowanie wolę starą wersję chylińskiej
|
|
#3120 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,idzie jak burza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj biedulek się męczy,u nas chyba to samo. ![]() Cytat:
Złapałam go w locie Uf. ![]() To super mieliście dzień,a co do śpiewania do pewnie nastrajał strony głosowe przed mszą O prosze takiej to dobrze się relaksuje przy nalewce za podzielność uwagi ![]() Nieźle.
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

jeszcze nie wyszła ale już widoczna .... (a myślałam że pierwsze 1 wychodzą :P) czyli wiadomo dlaczego Oskar taki marudny nocami , może też dlatego te uszka trze ... czyli za niedługo 3 zabek będzie 
To nic pare dni temu zwalił suszarke za siebie,bo pociągnął .Także Mravka,witam w klubie

A teraz jak później to śpi do 7-8
U nas też coś wychodzi,bo młody się wśieka,gryzie mnie albo pieuche ze złością.