Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-21, 18:25   #3721
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Hej hej. Nie bylo mnie caly weekend, spedzilam go z TZ.
Wczoraj jeszcze bylam na oblewaniu magisterki kolezanki - ja oczywiscie soczkiem

Weekend minal spokojnie, ale koncowka juz nie - poklocilam sie koszmarnie z TZ.
Wszystko przez stres zwiazany z poszukiwaniem mieszkania, za 10 dni musze sie wyprowadzic, a nic nie znalezlismy...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 18:26   #3722
hope01
Zakorzenienie

Hej z wieczora,
ja dziś spędziłam dzień z moją babcią byłyśmy na spacerze, parę prawdziwków przyniosłyśmy
co do alko na chrzcinach, to u nas nie będzie po pierwsze Bóg wie ile ludzi, tylko rodzice, babcia, chrzestni. Najwyżej wino może do obiadu
a dziś mi się taki "przylepiec" włączył... TŻta nie ma a tak bym się potuliła do niego
Marsi Ty mieszkasz na Psim Polu? Bo słyszałam, że tam dziś kilka aut spłonęło

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 18:27   #3723
sarah67
Zadomowienie

oczy mnie swedza strasznie, zbliza sie zapalenie spojowek, wygladam jak królik, zrobie sobie oklady z rumianku, moze przyniesie ulge, tylko nie chce mi sie

dziewczyny piszecie, ze niektore znajome urodzily przed terminem, a czy to mozna jakos poznac, przewidziec?? bo sie zestrachalam jestem sama, z przyjazdem pogotowia to wiecie jak to jest, tym bardziej , że do mnie pewnie by przyjechali z tego najblizszego szpitala 30km ode mnie a ja chce rodzic w tym co jest 50km ode mnie jeny bajam się

wiecie co kiedys nie bylo netu i co ja bym zrobilam, a teraz takie czasy, ze jestem w ciazy i moge z Wami popisac, duzo sie dowiedziec, a jakby nie bylo netu to zobaczcie, kurcze jak fajnie, ze jestescie
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 18:31   #3724
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
i w wielkanoc jak juz wiedzialam, ze zajac nie przynosi prezentow, to zawsze kazdy dla kazdego chowal prezent i kazda z osób szukała osobno oczywiscie na zasadzie ciepło-zimno
U mnie nie było nigdy takiej tradycji

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 18:34   #3725
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
oczy mnie swedza strasznie, zbliza sie zapalenie spojowek, wygladam jak królik, zrobie sobie oklady z rumianku, moze przyniesie ulge, tylko nie chce mi sie
Polecam jeszcze przyłożyć sobie torebki zwykłej herbaty ja bardzo często miałam zapalenie spojówek, które towarzyszyło alergii i zwykle mi pomagała zwykła herbata

Stary 2012-10-21, 18:37   #3726
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Podsumowując weekend muszę stwierdzić, że był udany. Przede wszystkim pogoda fajnie dopisała. Było bardzo ciepło, podobno to ostatnie takie ciepłe dni. Także w większości spędziłam go po za domem.

Załączę potem parę aktualnych zdjątek z dzisiejszego spaceru.
U mnie na wadzę kolejne kilo do przodu, a od początku już całe 9. Ciekawe jak sytuacja się dalej rozwinie, póki co na wskaźniku pokazuje 54 kg. W ogóle to czuję, że jest mnie dużo więcej i właściwie to jest mi coraz niewygodniej. Zauważyłam, że szybko się męczę nawet na krótkim spacerze po prostej drodze. Schylać mi się źle, czasem dokucza mi kręgosłup. No ale dobra, dość już stękania nad sobą

Tak w ogóle to miałam się z Wami podzielić przede wszystkim z wrażeniami ze szkoły rodzenia. Byłam pierwszy raz w czwartek. Przyznaję, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Jest nas 10 par, no może powiem inaczej, 10 brzuszków bo nie wszyscy są w parach, choć większość tak. Najpierw były zapisy. podawaliśmy nasze dane, tp i takie podstawowe informacje. Prowadzą to położne z naszego szpitala, będą się wymieniać. Na razie zajęcia mają formę wykładów. Pani opowiadała nam o zasadach panujących w naszym szpitalu, jak to wszystko wygląda od środka, opowiadała o salach, jakie są rodzaje sal, jak to jest po przyjściu do szpitala, co się dzieje dalej zanim nastąpi ten prawdziwy poród. Forma przekazu bardzo mi się podobała, bez żadnego koloryzowania, prosto, jasno i na temat, ogólnie bardzo pozytywna energia. Mówiła też co zabrać do szpitala itd. Na kolejnych zajęciach będziemy oglądać filmy, będą zajęcia dotyczące kąpieli maluszków, jak to określiła, będą tatusiów uczyć kąpać tak, żeby się potem nie migali, także inne rzeczy dotyczące pielęgnacji maluszka.W planie mają być też ćwiczenia dla nas mamuś, zwiedzanie oddziału położniczego w naszym szpitalu, jakiś wykład w listopadzie o prawidłowych odruchach dziecka danym wieku. Jak dla mnie wydaje mi się ok. Mężowi też się podobało i zamierza ze mną chodzić. Tak w ogóle to fajni ludzi, zaraz od pierwszego spotkania biła taka przyjemna atmosfera. Także jak na razie jestem zadowolona, będę zdawać relację z kolejnych spotkań. Acha, każda para dostała też paczkę w której było masę ulotek, poradnik, butelka aventu, sudocrem, próbki emolientów. Podobno mają być kolejne prezenty, ale nie wiem co i kiedy. Ale zawsze to pozytyw.
Stary 2012-10-21, 19:07   #3727
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

dziewczyny piszecie, ze niektore znajome urodzily przed terminem, a czy to mozna jakos poznac, przewidziec?? bo sie zestrachalam jestem sama, z przyjazdem pogotowia to wiecie jak to jest, tym bardziej , że do mnie pewnie by przyjechali z tego najblizszego szpitala 30km ode mnie a ja chce rodzic w tym co jest 50km ode mnie jeny bajam się

wiecie co kiedys nie bylo netu i co ja bym zrobilam, a teraz takie czasy, ze jestem w ciazy i moge z Wami popisac, duzo sie dowiedziec, a jakby nie bylo netu to zobaczcie, kurcze jak fajnie, ze jestescie
Jak wzywasz karetkę, to obojętnie o co chodzi odwożą cię do najbliższego szpitala odpowiedniego, a nie do tego, który chcesz.

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Podsumowując weekend muszę stwierdzić, że był udany. Przede wszystkim pogoda fajnie dopisała. Było bardzo ciepło, podobno to ostatnie takie ciepłe dni. Także w większości spędziłam go po za domem.

Załączę potem parę aktualnych zdjątek z dzisiejszego spaceru.
U mnie na wadzę kolejne kilo do przodu, a od początku już całe 9. Ciekawe jak sytuacja się dalej rozwinie, póki co na wskaźniku pokazuje 54 kg. W ogóle to czuję, że jest mnie dużo więcej i właściwie to jest mi coraz niewygodniej. Zauważyłam, że szybko się męczę nawet na krótkim spacerze po prostej drodze. Schylać mi się źle, czasem dokucza mi kręgosłup. No ale dobra, dość już stękania nad sobą

Tak w ogóle to miałam się z Wami podzielić przede wszystkim z wrażeniami ze szkoły rodzenia. Byłam pierwszy raz w czwartek. Przyznaję, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Jest nas 10 par, no może powiem inaczej, 10 brzuszków bo nie wszyscy są w parach, choć większość tak. Najpierw były zapisy. podawaliśmy nasze dane, tp i takie podstawowe informacje. Prowadzą to położne z naszego szpitala, będą się wymieniać. Na razie zajęcia mają formę wykładów. Pani opowiadała nam o zasadach panujących w naszym szpitalu, jak to wszystko wygląda od środka, opowiadała o salach, jakie są rodzaje sal, jak to jest po przyjściu do szpitala, co się dzieje dalej zanim nastąpi ten prawdziwy poród. Forma przekazu bardzo mi się podobała, bez żadnego koloryzowania, prosto, jasno i na temat, ogólnie bardzo pozytywna energia. Mówiła też co zabrać do szpitala itd. Na kolejnych zajęciach będziemy oglądać filmy, będą zajęcia dotyczące kąpieli maluszków, jak to określiła, będą tatusiów uczyć kąpać tak, żeby się potem nie migali, także inne rzeczy dotyczące pielęgnacji maluszka.W planie mają być też ćwiczenia dla nas mamuś, zwiedzanie oddziału położniczego w naszym szpitalu, jakiś wykład w listopadzie o prawidłowych odruchach dziecka danym wieku. Jak dla mnie wydaje mi się ok. Mężowi też się podobało i zamierza ze mną chodzić. Tak w ogóle to fajni ludzi, zaraz od pierwszego spotkania biła taka przyjemna atmosfera. Także jak na razie jestem zadowolona, będę zdawać relację z kolejnych spotkań. Acha, każda para dostała też paczkę w której było masę ulotek, poradnik, butelka aventu, sudocrem, próbki emolientów. Podobno mają być kolejne prezenty, ale nie wiem co i kiedy. Ale zawsze to pozytyw.
Fajnie, dlatego uważam że SR jest dobrą sprawą logiczne, że teaz nie pójdę już ale ogólnie swoją dobrze wspominam - i taką samą reklamówkę dostałam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 19:20   #3728
szklanka19
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37175300]
Nie stresuj się wagą, w ciągu doby normalnie mogą być do 3kg wahania wagi WYstarczy, że się wysikasz i kupę zrobisz inaczej ważysz rano, inaczej wieczorem. 1kg to żaden wskaźnik.

A na żywo ten wózek widziałaś?
Przypatrz się - jest BARDZO nisko gondola, szlag by mnie trafił z takim schylaniem się.

Nie, nie czeka się tyle - ja od ręki kupiłam ze sklepu. Spacerówkę-parasolkę też. A nawet jak trzeba czekać to pytałam - max. 2 tygodnie i to wówczas, gdy jakieś okoliczności typu święta wychodzą.
[/QUOTE]

Matko aż 3 kg? To jestem w szoku

Wózek widziałam na zdjęciach od koleżanki tylko, no i właśnie chwali bardzo. Ale pal licho, za taką kasę to nawet lepiej, że znalazłaś jakąś "usterkę" w nim

No i właśnie inna znajoma mnie nastraszyła z tym wózkiem, że trzeba już szybko wybierać bo potem 8 tygodni czekania. To dobrze, że nie wszędzie takie terminy są

Basia to fajnie, że jesteś zadowolona ze SR no i koniecznie zdawaj relacje U mnie w szpitalu niestety remont i zajęcia odwołane do końca listopada, także nie będę nigdzie chodzić

W ogóle jak to jest z rzeczami do szpitala, typu ubranka, pieluchy itp. Każdy szpital ma swoje wytyczne czy trzeba mieć własne rzeczy czy jakoś odgórnie się przyjęło? Że np. tylko pieluchy swoje i rzeczy na wyjście?

Aaaaaa, bo zapomniałam wcześniej. Gratulacje dla naszych nowych cioć - Eff i Lenovy! Niech dzieciaczki rosną zdrowo

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2012-10-21 o 19:24
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 19:40   #3729
bokeh
Zakorzenienie

halo halo ja znów tylko tak na chwile wieczorem bo ciągle mnie nie ma.

Masakra ile roboty na mieszkaniu nowym

I zauważyłam że coraz większy brzuch mam tzn nagle ludzie go zauważają i zauważyłam że już nie widziałam dawno bożenki
Stary 2012-10-21, 19:41   #3730
Konto usunięte

Szklanko, teoretycznie każdy szpital ma wytyczne, ale... moje prywatne zdanie jest takie, że nawet jak ci powiedzą, że wszystko dają - weź 2 zmiany ubranek dla malucha, a poza tym brałam:

http://www.dzieciologia.blogspot.com...lna-torba.html

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Magda, lustrzycę masz znaczy się? Bożenkę tylko w lustrze widzisz
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 19:47   #3731
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
halo halo ja znów tylko tak na chwile wieczorem bo ciągle mnie nie ma.

Masakra ile roboty na mieszkaniu nowym

I zauważyłam że coraz większy brzuch mam tzn nagle ludzie go zauważają i zauważyłam że już nie widziałam dawno bożenki
hehe nie Ty jedna>Mi się np wydaje, że bandzioch taki sam, a dopiero jak ktoś zwróci uwagę to tak patrzę, no faktycznie.. I widoki też u mnie już nie te TŻ ostatnio ma więcej randek z moją golarką niż swoja

Stary 2012-10-21, 19:47   #3732
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem tak slaba ze nie potrafie sie z lozka podniesc, od paru dni mi krew leci z nosa niemal non stop, nie wiem co jest
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szaja nie, raczej nie, ostatnie wyniki mialam niemal idealne, chyba faktycznie zajechalam sie tym chodzeniem po sklepach, juz mi lepiej, nawet pranie nastawilam tylko ta krew z nosa mnie meczy okropnie.
No mi się właśnie wczoraj w szkole krew z nosa przepuściła i to tak fest, ale chyba z racji tego że strasznie duszno było.
A to że jesteś słaba i nie dasz rady z łóżka zejść to Cię rozumiem, ja mam to samo. Ja nie wiem dlaczego tak się dzieje ogólnie nigdy nie miałam złej kondycji, a teraz w ciązy po prostu wymiękam. Dziś poszliśmy z mężem do sklepu na niecałą godzinę, jak wracałam myślałam że ducha wyzione, i od razu w głowię się kręci, słabo . Nie wiem jak tak dalej pójdzie to pewnie w 9 miesiacu w ogóle zgnije w łóżku

Dziewczyny czy wy tak czasem macie że jak jesteście w pozycji stojącej to Wasze pociechy Was tak napierdzielają bo brzuchu?
Ja właśnie dziś w sklepie dostałam takie lańsko od Blanki że musiałam co chwila się zginać w pół z bólu, nie wiem o co jej chodziło ale chyba nie była z czegoś zadowolona bo dostałam naprawdę niezły łomot.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 19:53   #3733
mikakrolikowa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37168907]Eff - to masz gwarantowane ustawą i Kartą Praw Pacjenta. I jeśli z dzieckiem jest ok, to przy porodzie od razu mów że nie zgadzasz się na zabieranie dziecka (nie pamiętam tylko, czy od razu 2h czy na 3 minutki zabierają do mierzenia, ważenia itd. - chyba tak). Jeśli będą chcieli zabrać to zwyczajnie pogroź konsekwencjami.

Pomijam rzecz jasna sytuacje, gdy maluszek słaby czy mama bardzo słąba - tak też bywa.[/QUOTE]
Ostatnio o tym połozna mówiła że u nas nie przestrzegają tego prawa i należy się upomnieć
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dzięki za pomysł Na razie wstawiłam do łóżeczka wielką piłkę do ćwiczeń a winowajczyni siedzi w kącie i z miną niewiniątka na nas patrzy. Na pewno nie będę jej izolować, tym bardziej że wiem jak reaguje na maleństwa. Nic im nie robi, tylko przybiega jak płaczą. Obserwuje z odległości. O to się nie martwię. U mnie też domowa niewychodząca.

Co do chrzcin i alkoholu, to u mnie jest tylko zwyczaj, że otwiera się na chrzcinach butelkę wódki z wesela rodziców dziecka Kto chce wypija symboliczny kieliszek i tyle.
U nas tez ten zwyczaj obowiązuje my mamy 4 butelki
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hej hej. Nie bylo mnie caly weekend, spedzilam go z TZ.
Wczoraj jeszcze bylam na oblewaniu magisterki kolezanki - ja oczywiscie soczkiem

Weekend minal spokojnie, ale koncowka juz nie - poklocilam sie koszmarnie z TZ.
Wszystko przez stres zwiazany z poszukiwaniem mieszkania, za 10 dni musze sie wyprowadzic, a nic nie znalezlismy...
U nas tez awantura teraz już lepiej ale dzis mam urodziny i nawet życzeń mi nie złożył
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 19:53   #3734
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37180391]Szklanko, teoretycznie każdy szpital ma wytyczne, ale... moje prywatne zdanie jest takie, że nawet jak ci powiedzą, że wszystko dają - weź 2 zmiany ubranek dla malucha, a poza tym brałam:

http://www.dzieciologia.blogspot.com...lna-torba.html

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Magda, lustrzycę masz znaczy się? Bożenkę tylko w lustrze widzisz [/QUOTE]

tak tak lustrzycę

Ja mam czasem tak że jak stoje to mi mała tak napiera nie wiem jak to opisać czuje że mam w brzuchu taki ciężar któy mi na coś uciska na ujście czy kajś macie tak też?
Stary 2012-10-21, 19:57   #3735
sylwietta1988
Zakorzenienie

czesc dziewczyny po weekendzie, u mnie do dupy całosciowo

wczoraj wieczorem pokłóciłam sie z mężem i uniesiona honorem spałam na kanapie rano mało co sie odzywalam - bo z jego winy była ta kłótnia- a w czasieobiadu tak mnie w☠☠☠☠ił, że trzasnęłam talerzem z drugim daniem i wyszlam z domu pierwszy raz w tych nerwach wyjechałam autem z garażu (zawsze mi wyjezdza bo mamy ciasno bardzo) i dopiero teraz wróciłam do domu od 14. Poczekałam, aż do pracy wyjedzie i dopiero od kolezanki przyjechałam, nie odbierałam tel, nie rozmawiam z nim i koniec
takze nawet humoru nie mam...
miłego wieczorku
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 19:58   #3736
elllmi
Zakorzenienie

hej
taka piękna pogoda dzisiaj, a ja praktycznie cały dzień przespałam wczoraj byliśmy u mojej koleżanki na imieninach i wróciliśmy dopiero o 4 nad ranem; oczywiście jak TŻ jest wypity to zawsze mnie poucza jak mam jechać i się pokłóciliśmy po drodze, tak się zdenerwowałam, że musieliśmy się zatrzymać na poboczu bo nie mogłam usiedzieć za kierownicą, tak mnie brzuch zaczął kłuć wystraszyłam się, bo nigdy tak nie miałam, ale to chyba z nerwów, bo jak chwilę postałam i pooddychałam świeżym powietrzem to mi przeszło; ale do męża się nie odzywałam cały dzień dzisiaj, pojechał do pracy, nie będzie go tydzień, to może coś do niego dotrze

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 19:59   #3737
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37179729]Jak wzywasz karetkę, to obojętnie o co chodzi odwożą cię do najbliższego szpitala odpowiedniego, a nie do tego, który chcesz.

[/QUOTE]

no dlatego piszę, że się boję, bo piszecie o przedwczesnych poradach, tak w planie jest, że mąż mnie wiezie do tego co jest 50km, bo do tego bliżej nie chcę, już Wam pisałam jak tam jest a najgorsze jest to, że nikt nie może Cię odwiedzić, musisz wyjść z oddziału na korytarz, a nie kazdy ma tyle siły, żeby po porodzie wychodzić do bliskich no i dziecko przez szybę widzieć można jedynie.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:02   #3738
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
W ogóle jak to jest z rzeczami do szpitala, typu ubranka, pieluchy itp. Każdy szpital ma swoje wytyczne czy trzeba mieć własne rzeczy czy jakoś odgórnie się przyjęło? Że np. tylko pieluchy swoje i rzeczy na wyjście?
Dowiedz się w szpitalu, w którym chcesz rodzic. Np. tam gdzie ja chcę rodzić nie trzeba mieć nic dla dziecka (tylko ubranka na wyjście), tylko art. higieniczne dla siebie (oprócz podkładów na materac, bo to mają).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:05   #3739
elllmi
Zakorzenienie

widzę, że weekend kłótni

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:11   #3740
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak lustrzycę

Ja mam czasem tak że jak stoje to mi mała tak napiera nie wiem jak to opisać czuje że mam w brzuchu taki ciężar któy mi na coś uciska na ujście czy kajś macie tak też?
mam albo dziś tak czułam jakby mi nóżkę albo rączkę wsadził pod żebra bo mnie non stop uwierało

a co Wy dziewczyny taki kłótliwy weekend z TŻtami?
Mi się za to przylepa włączyła,a nie mam mężczyzny co by się przytulić

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dowiedz się w szpitalu, w którym chcesz rodzic. Np. tam gdzie ja chcę rodzić nie trzeba mieć nic dla dziecka (tylko ubranka na wyjście), tylko art. higieniczne dla siebie (oprócz podkładów na materac, bo to mają).
a byłaś na zwiadach, czy ze źródeł wiesz?

Stary 2012-10-21, 20:17   #3741
nafiyqa
Zakorzenienie

Moj TZ oczywicie wielce urazony nie odzywa sie do mnie.
Obrazil sie i koniec - niestety czasem tak robi probujac odwrocic uwage od tego, ze to on zawinil.
Nie mam na niego sposobu w takich sytuacjach :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:22   #3742
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Obrazil sie i koniec - niestety czasem tak robi probujac odwrocic uwage od tego, ze to on zawinil.
po prostu nie pokazuj że Cie dotyka jego obrażalskość
Stary 2012-10-21, 20:33   #3743
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Aaaaaa, bo zapomniałam wcześniej. Gratulacje dla naszych nowych cioć - Eff i Lenovy! Niech dzieciaczki rosną zdrowo
dziekuje

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ostatnio o tym połozna mówiła że u nas nie przestrzegają tego prawa i należy się upomnieć

U nas tez ten zwyczaj obowiązuje my mamy 4 butelki

U nas tez awantura teraz już lepiej ale dzis mam urodziny i nawet życzeń mi nie złożył
wszystkiego najlepszego kochana

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

wczoraj wieczorem pokłóciłam sie z mężem i uniesiona honorem spałam na kanapie rano mało co sie odzywalam - bo z jego winy była ta kłótnia- a w czasieobiadu tak mnie w☠☠☠☠ił, że trzasnęłam talerzem z drugim daniem i wyszlam z domu pierwszy raz w tych nerwach wyjechałam autem z garażu (zawsze mi wyjezdza bo mamy ciasno bardzo) i dopiero teraz wróciłam do domu od 14. Poczekałam, aż do pracy wyjedzie i dopiero od kolezanki przyjechałam, nie odbierałam tel, nie rozmawiam z nim i koniec
miłego wieczorku
oj brzmi powaznie

faktycznie jakis weekend klotni mialyscie...

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

ciekawe do ilu cm dojda te nasze brzuchy bo jeszcze troche tygodni zostalo

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

dziewczyny sliczne macie brzuszki wlasnie ogladalam w klubie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:34   #3744
Konto usunięte

Cytat:
Wszystkiego najlepszego w tkaim razie

Cytat:
tak tak lustrzycę

Taaak grawitacja

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

miłego wieczorku
O mamo... olej dziada

Cytat:
Jak wyżej - olać dziada
Stary 2012-10-21, 20:37   #3745
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

ciekawe do ilu cm dojda te nasze brzuchy bo jeszcze troche tygodni zostalo

dziewczyny sliczne macie brzuszki wlasnie ogladalam w klubie
Mój już ma 101cm, a co to będzie później?

No, brzuszki śliczne. Tylko wypadałoby, żeby wszystkie zdjęcia były obrócone do pionu, co nie jest przecież trudne, niektóre są poziome i trudno wtedy je odnieść do rzeczywistości.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:44   #3746
bokeh
Zakorzenienie

dziewczyny, czy wam na kazdej wizycie lekarz mierzy ciśnienie?
Stary 2012-10-21, 20:45   #3747
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:46   #3748
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, czy wam na kazdej wizycie lekarz mierzy ciśnienie?
tak mi na kazdej
ale za to badana recznie jezcze nie bylam na zadnej

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:50   #3749
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
tak mi na kazdej
ale za to badana recznie jezcze nie bylam na zadnej
kurcze a mi tylko raz czy dwa .....:/
W ogóle zastanawiam się czy ta doktorka jest odopowiednia... wiem że wczas o tym myślę ale.... ost jak jej powiedziałam że boli mnie mnie ta pachwina między miednica a udem to tylko skomentowała że to więzadła i nie powiedziała czy moge tego uniknąć czy nie co robić itp... A jak robiła usg to se tylko coś tam patrzała powiedziała że wszystko ok i nawet ekranu mi nie obruciła
Stary 2012-10-21, 20:51   #3750
Konto usunięte

Bokeh, na każdej mało tego, zalecił mi mierzenie w domu - bo miałam ślad białka w moczu i w dodatku... na każdej wizycie mam powyżej 140 i aż się śmiałam, bo ja niskociśnieniowiec jestem a on mi nie wierzy no i faktycznie, wczoraj mierzyłam - 101/68, dzisiaj 106/66 - czyli nie super niskie, ale niskie.

A skąd ty lekarza masz, bo nie pamiętam? mogę ci namiar na mojego dać, w Rudzie byś rodziła, fajny szpital.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości