|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
z nalesników nic nie wyszło........teraz czekam na tz i z☠☠☠y mega "zdrową" kolacje hehehe wedzone udka pieczone z frytasami całkowita rozpusta i piwko do tego
![]() ej mamuśki śmiac mi sie chce bo co któras przestaje karmić zaraz wieczorkiem piwko albo lampka wina hehheeh laski jak zapraszacie gosci na roczek?? ustnie czy zaproszenie??? bo juz sama niewiem co robić dodam tylko, że na chrzest prosiliśmy ustnie... ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- ej napisamałm z j e m y i mi zaczaszkowało przeciez to nie przekleństwo a moze w sumie o tej porze takie rzeczy jeść to jest hehehe
|
#4712 |
|
Rozeznanie
|
basiula no masz racje o tej porze to przekleństwo
a ja się zastanawiałam co Ty żeś tam napisała ja też się objadłam (niestety tylko kanapkami), wciągnełam paczkę chipsów, popijam piwo, też zdrowo nie ma co ![]() ja na roczek zapraszam osobiście dlatego że będą tylko rodzice i nasze rodzeństwo (są za razem chrzestnymi). kasia_aa jesteś na fb? Bo nie mogę Cię znaleźć na liście
Alunia Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-10-20 o 22:04 |
|
|
|
#4713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też jak skończyłam karmić to z dużo większą chęcią sięgam po winko albo piwo ![]() A na roczek zapraszam telefonicznie. Na chrzciny było pisemnie, bo robiliśmy w lokalu, zależało mi żeby wszyscy mieli adres kościoła i knajpy. Potem i tak okazało się, że połowa nie sprawdza skrzynek na listy i zaproszeń nie dostała Fakt, że wysłałam b. późno, bo i tak wcześniej telefonicznie zapraszałam.
|
|
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dawałam zaproszeń na chrzest,nie daję też na urodziny.Dawłam do tej pory tylko na własny ślub
|
|
#4715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze sie nie chwaliłam tu moim brzdącem, to kajtek pierwszy raz w piaskownicy |
||
|
|
|
#4716 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
W końcu nocka była ok
|
#4717 |
|
Zadomowienie
|
witam juz z rana, ehh nie dało sie wyspać nam to moje dziecko;/wogole jakąś cieżką noc miałam, a wczoraj...fajny był dzien
byliśmy z tżtem na grzybachi było super bardzo lubie z nim chodzić na grzyby, no i taki oddech od dziecka, bo mały był u mojego brata. nawet udało sie go uspać i tam pospał 1,5 godz a my w tym czasie sie w domu ogarnelismy szybko sprzątnelismy, no poprostu raj![]() potem spacerek obiad itp itd ![]() grzybki sie suszą ja pije kawke, a jak wam mamuśki minełą sobota?? |
|
|
|
#4718 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja zapraszałam ustnie, ale u mnie to tylko mama i siostry z dziećmi czy mężami...no i kolezanka, zaproszona przez czat na fb ![]() helou
|
||
|
|
|
#4719 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() u nas nocka chyba minimalnie lepsza od poprzednich, tzn zamiast 100 pobudek tylko jakies 80 ale zawsze cos :Pkawka wypita, posprzatane- tak z wierzchu, odkurzone, pranie schnie... boziu ile ja dzis zrobilam chyba zupa-krem z dyni dodal mi powera niunia pomagała mamie w szafie z porzadkami, chociaz dopiero polmetek ale ze teraz dziec na drzemke poszedl to przeniosłam się do duzego pokoju i kurze poscieram a co !ja zapraszam w sumie tylko 8 osob chyba, wiec kupiłam duzy brystol w 2ch kolorach i sama zrobie zaproszenia a co! i jedno na pamiątke dla mai zostawie miałam się za scrapbooka zabrac, ale moja wspołtworczyni czasu nie ma... musze jakos sprzedac mała tacie i moze w nast weekend usiąść bo nic z tego nie wyjdzie
|
|
|
|
#4720 |
|
Zadomowienie
|
Witam
U nas dziś piękny dzień,spacerowaliśmy długo w trójeczke a teraz w domku siedzimy i się bawimy...ale ja wolałabym iść spać zmęczona jestem i nie wyspana bo długo wczoraj ze znajomymi siedzieliśmy ale fajnie było :-D My na roczek nie dajemy zaproszeń,zaprosimy osobiście lub przez telefon kurde to już niedługo..?ale zleciało---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- A co tu dziś tak cicho???
|
#4721 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Nocka ok ![]() Dzisiaj na obiad miałam zraziki mniam mniam a potem zrobiłam rogaliki od 11 do 15 siedzialam w kuchni aż ominęła mnie piękna pogoda jak już wyszliśmy to pogoda była już do ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Ja też nie daje zaproszeń na roczek.
|
#4722 |
|
Rozeznanie
|
Coś nam wątek zamiera... My dziś byliśmy na zakupach, kupiliśmy małej buty na zimę, rękawiczki. Jeszcze tylko kurtka i szalik i małą mam ubraną na zimę . A no i naklejki na ścianę dostała, zwierzaczki różne- ucieszyła się bardzo . To moje dziecko to chyba akrobatą będzie. Dzisiaj o mało nie wyszła sama z łóżeczka (jest na najniższym poziomie) . Podchodzi do rogu łóżeczka, podciąga się na rączkach, nogami się wspina po drabinkach i prawie jej się udaje wyjść tzn. wypaść tż myśli co tu zrobić, może jakoś łóżeczko przerobić bo to nie śmieszne, już nigdzie jej bezpiecznie nie można zostawić.
|
#4723 |
|
Zadomowienie
|
witam,
moje dziecko juz padło bidulek miał tylko jedną drzemke dziś bo powinien iść spać 10:30 około no ale szlismy do kościoła to on został z tesciową a ona go nie uśpiła i poszedł spać dopiero o 13 do 14:30 później poszliśmy na spacer (tż w pracy) to jak zwykle sama z małym pochodziliśmy troszke bo pogoda dziś boskaaa
|
#4724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój wczoraj mi wlazł do brodzika sam w ciuchach heh a trochę wody tam było. Nie wiem jak to zrobił - myłam zęby odwróciłam się do TZ a on mi gada : patrz na tego gdzie wlazł My cały weekend w domu Mam nadzieję, ze jutro wyjdziemy Ehh i od jutra zaczynam pakowanie
|
|
#4726 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam sie, juz nigdzie nie mozna dziecka zostawić i być spokojnym, Ninka już opanowała wszelkie meble wczoraj udałąm sie do wc a ona wlazła na kanape i zleciała
pół twarzy czerwonej, guz na czole, ale dalej włazi;/ no i od wczoraj potrafi otwerać szafki (wczesniej tyko szuflada była) muimy na gwałt kupic zabzpeczenia...
|
#4728 |
|
Raczkowanie
|
Sto lat dla Michałka z okazji pierwszych urodzinek!!!! My cały weekend na dworku, porządkowaliśmy ogród przed zimą, a maleństwo sobie dokazywało i jeździło w te i z powrotem na pchaczu. Już się nie mogę doczekać, aż zacznie sam chodzić, wreszcie ręce i kręgosłup mi odpoczną ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- o matko Olka, jak to sama wylazła?! a może wyjmijcie Ali szczebelki? wiem, że ja miałam jakoś 9 mcy jak się nauczyłam wyłazić sama z łóżeczka i tylko to było wyjściem, żebym sobie łba za każdym razem nie rozbijała. Kacperek się przestawił na jedną drzemkę chyba na dobre, dziś nie spał od 12 do 20 i jakoś wcale okropnie zmęczony nie był.... ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- kasia_aa śliczny synek ja się swojego jeszcze nie odważyłam włożyć do piaskownicy, bo pewnie by połowę tego piachu zjadł ja kolejna, która nie umie zrobić rosołu ale chyba po wyczytaniu wszystkich Waszych rad wreszcie się odważę
|
|
|
|
#4729 | |
|
Rozeznanie
|
muff nasze maluchy to prawdziwe szoguny
miałam Cię już kiedyś pytać, jak u Was wygląda zmiana pieluchy? Bo wiem że Twój mały też taki ruchliwy, u nas nie ma opcji żeby uleżała spokojnie jak ją przebieram, tylko gorzej jak jest kooopa, normalnie czuję się jak nieudacznik bo nie daje rady jej wtedy sama przebrać żeby wszystkiego wokół nie ubrudzić ![]() Cytat:
zmysl moja też na fotele, kanapy włazi Sto lat dla Michałka
|
|
#4730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja nie muff, ale też mama ruchliwego łobuza, ale podpowiem mój sposób na przewijanie, bo na leżąco się już tego nie da zrobić... jak jest koopa to najpierw wyczajam ją , a potem rozbieram delikwenta i bach do wanny od razu i go na stojąco prysznicem traktuję (nie ma innego sposobu, żeby wszystko nie było w koopie ), a jak tylko siku, to stawiam go przy łóżku naszym w sypialni, on się bawi łapkami jakąś zabawką/chusteczkami/maściami itp., a ja mu na stojąco wycieram tyłem i zmieniam pieluchę mam jakieś 2 minuty na tą operację, dopóki nie znudzi się zabawką w rękach
|
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zadomowienie
|
taaak dzieciaki coraz większe, coraz więcej potrafią...
![]() ja dziś musiałąm przykleić taśmą klejącą dekoder do półki pod tv bo on łapał ten dekoder i ściągał, ledwo go kable trzymały, za chwile z tym zleci, to dziadostwo na niego i nieszczescie mały skubaniec ja też musze tzta zagonic zeby wkoncu zabezpieczenia do szuflad zmontował i dokupić kilka do szafekdalej susze gzryby...juz mi dzwoni w uszach od dzwięku tej suszarki dobrze ze koniec gzrybów na ten sezon, jutro dokupie kapusty i narobie krokietów z kapustą i grzybami....straszną mam ochotę!---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
inaczej wszytko w koopie, a pozatym zauważyłam że dupke ma mniej zaczerwieniona jak mu ją myje po koopie
|
|
|
|
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
Moja jak nie może wejść na fotel to krzyczy i kopie
|
#4733 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie serdecznie mozna powiedziec po weekendowo
jestem calkowicie wyczerpana po zajeciach,ale wiecie co?sa strasznie ciekawe(oprocz jednych wykladow o historii edukacji )Ja sie zastanawialam jak mala zniesie dzien bez mamy(tak tak,takie mam wyobrazenie ze jestem niezastąpiona) a ona co?obudzila sie przed moim wyjsciem,dala caluska,zrobila papa i juz,mozesz isc mamo ![]() wprawdzie tz-et wspominal,ze caly dzien chodzila i mama i mama heh olka co do przebierania ruchliwych dzieci jak juz misiula poradzila,najlepiej z delikwentem pod kran albo wlasnie pod prysznic(to chyba nawet lepsze)i tez zauwazylam ze myjac pupke malej mydlem rzadziej cos zlego sie tam dzieje pokszywko a u mnie akurat tylko rosol dobrze wychodzi,a reszta to ![]() no coz,dopiero jestem na etapie uczenia sie dobrze gotowac
|
#4734 | |
|
Zadomowienie
|
Olka jedziemy do PL bo TZ ma tydzien wolnego a że Wszystkich Swietych teraz będzie to tak fajnie nam się złożyło
Potem na świeta Bożego Narodzenia pojedziemy ![]() Co do zmieniania pieluchy u nas też problem ale staram się mu dać coś w łapki zeby się zajął na chwilę - najlepszy jest mój telefon - i jakoś dajemy radę Jeszcze z godzinę temu to mi się tak spać chciało a teraz ... ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
więc co chwilę miałam ją otwartą też musimy te zabezpieczenia pokupować
|
|
#4735 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam poweekendowo
![]() Tryskam mega humorem, bo miałam bardzo udany weekend - sobota zakupy (tż kupił spodnie i koszulke, ja pirścionek w tally), wieczorem posiadówka ze znajomymi, potem bardo udana nocka (prezentacja nowego stroju - czerwona bluzeczka siateczkowa ze stringami z tymi zapięciami do pończoch i czarne pończochy sesese) Wczoraj leniuchowanie w łózeczku, zakupki (kupiłam za☠☠☠istą sukienkę jupiii), obiad na mieście i kino Uprowadzona 2 Nasłuchałam się komplementów, wyznań miłości itd Żyć nie umierać heheZaraz się biorę do ogarniania, bo musze jechac do urzędu, mam wizytę, do biblioteki po książki do pracy lic i jeszcze ginek. Ok 17 wraca malutka - stęskniłam się ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
Albo leży i się czymś zajmie, albo nic nie pomaga i się przekręca, wstaje i marudzi A telefonu ja już więcej nie dam, bo dwa dni temu mi zaśliniła i uderzyła kilka razy o podłogę - efekt: klawisze nie działają, muszę kupić nowy... Ale sama sobie jestem winna ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Baszka wszystkiego najlepszego dla Michałka! W dniu Twoich pierwszych urodzin, Oprócz życzeń, Jakie zwykle składają ludzie: Zdrowia, szczęścia, pomyślności, misiów, Zabawek, całusów, przyjaciół, Życzę Abyś miał jak najwięcej dni w życiu, W których powiesz, że jesteś Szczęśliwy. Mam nadzieję, że imprezka udana, solenizant zadowolony z prezentów
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-10-22 o 07:44 |
||
|
|
|
#4736 |
|
Zadomowienie
|
łojej Princ to porazka z tym tel;/ja narazie twardo trzymam sie postanowienia że tel małemu nie dajemy żadnych, choć bardzo bardzo chce
![]() a z tym weekendem to zazdroszcze te komplementy i ciuszki nono![]() choc ja generalnie nie narzekam ostatnio, miałam tez dość fajny, a i "stosunki" z Tż uległy znaczącej poprawie![]() a z rzeczy mniej przyjemnych wczoraj byliśmy z tżtem oblukakać droge do żłobka najktótszą....ehhh to juz za 2 tyg. no dobra kawka juz wypita, ww koopa umyta trza sie za cos zabrac
|
|
|
|
#4737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Początki będą trudne, ale dacie radę ![]() Ja pod koniec listopada będę się starać o dostanie się na staż do przedszkola z uczelni (pisałam Wam kiedyś). Trwa styczeń - czerwiec, bardzo dobre zarobki, bo to projekt unijny. W grudniu będę wiedzieć czy załapałam się i wtedy muszę albo szukać opiekunki (sąsiadka zaproponowała, że może z małą siedzieć, za niedużą opłatę, drzwi w drzwi mieszkamy, taka starsza energiczna pani) albo może zapisać małą do klubu malucha (o ile będzie miejsce). Ale sama nie wiem co lepsze... A i jak tylko pomyśle to się stresuję heh Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-10-22 o 08:17 |
|
|
|
|
#4738 |
|
Rozeznanie
|
u nas to samo
dlatego obok narożnika postawiłam pełen karton pamperów i z niego wchozi/schodzi na narożnik.co do telfonu ja mam juz auczke nina mi g zaślinla/poobijała i nie działa,teraz mam takigo starego i dupa a ni nagryac ani fot, a tlefon służył mi za aparat i kamere
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
Hej
nocka jakas taka dziwna,obudzilam sie kolo 3 patrze mala z nami spi,i sie zastanawialam skad ona sie wziela musialam byc ladnie nieprzytomna,chyba ze tz-et ja przyniosl,bo nic nie pamietamale poplakiwala w nocy kilka razy w realu jest promo na pampki,najlepiej to chyba wychdozi na 3-kach,bo 150sz za 79,5(inne rozmiary tez sa,tylko nie wiem czy nie mniej w paczce) i sie zastanawiam czy to tanio?oplacalnie?bo ja jakos malo papkow kupuje jak juz mowilam,wiekszosc dostajemy w prezencie princ jaki weeken udany kasia a Twoj synus w tej piaskownicy ![]() najlepszego dla solenizantów
Nigdy nie zobaczysz,tego co ja widzę Są chwile które kocham,i których nienawidzę ... Wymianka Edytowane przez wariateczka88 Czas edycji: 2012-10-22 o 09:02 |
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamcie
![]() Ja jestem, Tz wrócił dopiero po 6 rano, bo ciągle loty były odwoływane i nie miał jak do Rzesz. wrócić, w końcu z wawy wrócił taksówka Padł tak, że nawet mu nie przeszkadzają dzieciaczki, Polusia co chwile lata: obudź się tata, a on nic dodtałam perfumkę o taą http://www.luxlux.pl/artykul/czern-u...oco-noir-22976 50 ml tą czarną, juz tyle rzeczy zrobiłam, byłam pod prysznicem a zapach się ciągle rozwija ładnie na nadgrastku ![]() tak się bałam, że czasu na neta nie bedem iała a tu proszę powiem Wam, że ja teraz kupuje tylko pieluszki Dada te białe, i są niezastapione wg mnie. Dziwie sie, że z Polusią ich nie odkrylismy ![]() Princ pokaż zakupy, zwłaszcza kiecke Ja też wczoraj byłam na zkaupach, to nakupiłam bransoletek w Housie i sweterek bo zaraz Michałek się zbudził, więc musiałam spadać szybko :P
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-10-22 o 09:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

a ja się zastanawiałam co Ty żeś tam napisała
ja też się objadłam (niestety tylko kanapkami), wciągnełam paczkę chipsów, popijam piwo, też zdrowo nie ma co
jesteś na fb? Bo nie mogę Cię znaleźć na liście

Fakt, że wysłałam b. późno, bo i tak wcześniej telefonicznie zapraszałam.

jak już wyszliśmy to pogoda była już do 
. Podchodzi do rogu łóżeczka, podciąga się na rączkach, nogami się wspina po drabinkach i prawie jej się udaje wyjść tzn. wypaść
tż myśli co tu zrobić, może jakoś łóżeczko przerobić bo to nie śmieszne, już nigdzie jej bezpiecznie nie można zostawić.

ale chyba po wyczytaniu wszystkich Waszych rad wreszcie się odważę
cieszę się życiem! 
musialam byc ladnie nieprzytomna,chyba ze tz-et ja przyniosl,bo nic nie pamietam