Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-20, 21:50   #4711
basiula19
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

z nalesników nic nie wyszło........teraz czekam na tz i z☠☠☠y mega "zdrową" kolacje hehehe wedzone udka pieczone z frytasami całkowita rozpusta i piwko do tego

ej mamuśki śmiac mi sie chce bo co któras przestaje karmić zaraz wieczorkiem piwko albo lampka wina hehheeh

laski jak zapraszacie gosci na roczek?? ustnie czy zaproszenie??? bo juz sama niewiem co robić dodam tylko, że na chrzest prosiliśmy ustnie...

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

ej napisamałm z j e m y i mi zaczaszkowało przeciez to nie przekleństwo a moze w sumie o tej porze takie rzeczy jeść to jest hehehe

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 21:57   #4712
olka1610
Rozeznanie

basiula no masz racje o tej porze to przekleństwo a ja się zastanawiałam co Ty żeś tam napisała ja też się objadłam (niestety tylko kanapkami), wciągnełam paczkę chipsów, popijam piwo, też zdrowo nie ma co
ja na roczek zapraszam osobiście dlatego że będą tylko rodzice i nasze rodzeństwo (są za razem chrzestnymi).

kasia_aa jesteś na fb? Bo nie mogę Cię znaleźć na liście

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-10-20 o 22:04
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 22:00   #4713
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
z nalesników nic nie wyszło........teraz czekam na tz i z☠☠☠y mega "zdrową" kolacje hehehe wedzone udka pieczone z frytasami całkowita rozpusta i piwko do tego

ej mamuśki śmiac mi sie chce bo co któras przestaje karmić zaraz wieczorkiem piwko albo lampka wina hehheeh

laski jak zapraszacie gosci na roczek?? ustnie czy zaproszenie??? bo juz sama niewiem co robić dodam tylko, że na chrzest prosiliśmy ustnie...

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

ej napisamałm z j e m y i mi zaczaszkowało przeciez to nie przekleństwo a moze w sumie o tej porze takie rzeczy jeść to jest hehehe
A może zamiast m wpisałaś b
Ja też jak skończyłam karmić to z dużo większą chęcią sięgam po winko albo piwo
A na roczek zapraszam telefonicznie. Na chrzciny było pisemnie, bo robiliśmy w lokalu, zależało mi żeby wszyscy mieli adres kościoła i knajpy. Potem i tak okazało się, że połowa nie sprawdza skrzynek na listy i zaproszeń nie dostała Fakt, że wysłałam b. późno, bo i tak wcześniej telefonicznie zapraszałam.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 22:06   #4714
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

ja niestety nie mam jakos kiedy się napić;/

nie dawałam zaproszeń na chrzest,nie daję też na urodziny.Dawłam do tej pory tylko na własny ślub

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 22:57   #4715
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
basiula no masz racje o tej porze to przekleństwo a ja się zastanawiałam co Ty żeś tam napisała ja też się objadłam (niestety tylko kanapkami), wciągnełam paczkę chipsów, popijam piwo, też zdrowo nie ma co
ja na roczek zapraszam osobiście dlatego że będą tylko rodzice i nasze rodzeństwo (są za razem chrzestnymi).

kasia_aa jesteś na fb? Bo nie mogę Cię znaleźć na liście
tzn jestem na fb ale nie wprosiłam sie jakoś do grupy wizażowej...

Cytat:

zapraszam zdecydowanie ustnie bo to tylko nasi rodzice i rdzenstwo które jest chrzestnymi

jeszcze sie nie chwaliłam tu moim brzdącem, to kajtek pierwszy raz w piaskownicy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04022.jpg (267,4 KB, 34 załadowań)
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 22:58   #4716
nettka_
Zadomowienie

Hej.

W końcu nocka była ok a teraz Paulinka śpi od 19

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 07:41   #4717
kasia_aa
Zadomowienie

witam juz z rana, ehh nie dało sie wyspać nam to moje dziecko;/wogole jakąś cieżką noc miałam, a wczoraj...fajny był dzien byliśmy z tżtem na grzybachi było super bardzo lubie z nim chodzić na grzyby, no i taki oddech od dziecka, bo mały był u mojego brata. nawet udało sie go uspać i tam pospał 1,5 godz a my w tym czasie sie w domu ogarnelismy szybko sprzątnelismy, no poprostu raj
potem spacerek obiad itp itd

grzybki sie suszą
ja pije kawke, a jak wam mamuśki minełą sobota??
Stary 2012-10-21, 08:39   #4718
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
podczytuje was dzis ale nie mam jakoś nastroju sie odzywać. jutro pewnie mi przejdzie

Cytat:

mi bardziej pić się chciało jak karmiłam...teraz jakoś mnie nie ciagnie...
ja zapraszałam ustnie, ale u mnie to tylko mama i siostry z dziećmi czy mężami...no i kolezanka, zaproszona przez czat na fb

helou
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 10:55   #4719
ja_dalia
Wtajemniczenie

hej

u nas nocka chyba minimalnie lepsza od poprzednich, tzn zamiast 100 pobudek tylko jakies 80 ale zawsze cos :P

kawka wypita, posprzatane- tak z wierzchu, odkurzone, pranie schnie... boziu ile ja dzis zrobilam chyba zupa-krem z dyni dodal mi powera niunia pomagała mamie w szafie z porzadkami, chociaz dopiero polmetek ale ze teraz dziec na drzemke poszedl to przeniosłam się do duzego pokoju i kurze poscieram a co !

ja zapraszam w sumie tylko 8 osob chyba, wiec kupiłam duzy brystol w 2ch kolorach i sama zrobie zaproszenia a co! i jedno na pamiątke dla mai zostawie

miałam się za scrapbooka zabrac, ale moja wspołtworczyni czasu nie ma... musze jakos sprzedac mała tacie i moze w nast weekend usiąść bo nic z tego nie wyjdzie

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 17:49   #4720
owieczka86
Zadomowienie

Witam

U nas dziś piękny dzień,spacerowaliśmy długo w trójeczke a teraz w domku siedzimy i się bawimy...ale ja wolałabym iść spać zmęczona jestem i nie wyspana bo długo wczoraj ze znajomymi siedzieliśmy ale fajnie było :-D

My na roczek nie dajemy zaproszeń,zaprosimy osobiście lub przez telefon kurde to już niedługo..?ale zleciało

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

A co tu dziś tak cicho???
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 18:02   #4721
nettka_
Zadomowienie

Hej.

Nocka ok

Dzisiaj na obiad miałam zraziki mniam mniam a potem zrobiłam rogaliki od 11 do 15 siedzialam w kuchni aż ominęła mnie piękna pogoda jak już wyszliśmy to pogoda była już do ale zaliczylismy 1.5h spacer

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Ja też nie daje zaproszeń na roczek.

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-10-21, 18:32   #4722
olka1610
Rozeznanie

Coś nam wątek zamiera...

My dziś byliśmy na zakupach, kupiliśmy małej buty na zimę, rękawiczki. Jeszcze tylko kurtka i szalik i małą mam ubraną na zimę . A no i naklejki na ścianę dostała, zwierzaczki różne- ucieszyła się bardzo .

To moje dziecko to chyba akrobatą będzie. Dzisiaj o mało nie wyszła sama z łóżeczka (jest na najniższym poziomie) . Podchodzi do rogu łóżeczka, podciąga się na rączkach, nogami się wspina po drabinkach i prawie jej się udaje wyjść tzn. wypaść tż myśli co tu zrobić, może jakoś łóżeczko przerobić bo to nie śmieszne, już nigdzie jej bezpiecznie nie można zostawić.
Stary 2012-10-21, 19:13   #4723
basiula19
Zadomowienie

witam,

moje dziecko juz padło bidulek miał tylko jedną drzemke dziś bo powinien iść spać 10:30 około no ale szlismy do kościoła to on został z tesciową a ona go nie uśpiła i poszedł spać dopiero o 13 do 14:30 później poszliśmy na spacer (tż w pracy) to jak zwykle sama z małym pochodziliśmy troszke bo pogoda dziś boskaaa późneij poszliśmy do wujka tżta i mały tak nie spał dopiero jak o 18 wrócilismy to wykąpałam go zjadł mm i momentalnie zasnoł.....ja teraz siedze samotnie tż wróci dopiero o 22:30 albo i później no ale do 23 napewno juz bedzie...

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:16   #4724
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:

Coś nam wątek zamiera...

My dziś byliśmy na zakupach, kupiliśmy małej buty na zimę, rękawiczki. Jeszcze tylko kurtka i szalik i małą mam ubraną na zimę . A no i naklejki na ścianę dostała, zwierzaczki różne- ucieszyła się bardzo .

To moje dziecko to chyba akrobatą będzie. Dzisiaj o mało nie wyszła sama z łóżeczka (jest na najniższym poziomie) . Podchodzi do rogu łóżeczka, podciąga się na rączkach, nogami się wspina po drabinkach i prawie jej się udaje wyjść tzn. wypaść tż myśli co tu zrobić, może jakoś łóżeczko przerobić bo to nie śmieszne, już nigdzie jej bezpiecznie nie można zostawić.
dobry wieczór

Mój wczoraj mi wlazł do brodzika sam w ciuchach heh a trochę wody tam było. Nie wiem jak to zrobił - myłam zęby odwróciłam się do TZ a on mi gada : patrz na tego gdzie wlazł

My cały weekend w domu Mam nadzieję, ze jutro wyjdziemy Ehh i od jutra zaczynam pakowanie masakra jak ja tego nie lubię
Stary 2012-10-21, 20:34   #4725
olka1610
Rozeznanie

janeczko sprytne te nasze dziciaki
oj też nie lubię pakowania ale jeszcze bardziej nie lubię rozpakowywania a można wiedzieć gdzie wyjeżdzasz ?
Stary 2012-10-21, 20:44   #4726
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Zgadzam sie, juz nigdzie nie mozna dziecka zostawić i być spokojnym, Ninka już opanowała wszelkie meble wczoraj udałąm sie do wc a ona wlazła na kanape i zleciała pół twarzy czerwonej, guz na czole, ale dalej włazi;/ no i od wczoraj potrafi otwerać szafki (wczesniej tyko szuflada była) muimy na gwałt kupic zabzpeczenia...

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 21:06   #4727
muffinka90
Zakorzenienie

olka z tym lozeczkiem sobie moga nasze dzieci rece podac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 21:13   #4728
misiula_88
Raczkowanie

Sto lat dla Michałka z okazji pierwszych urodzinek!!!!

My cały weekend na dworku, porządkowaliśmy ogród przed zimą, a maleństwo sobie dokazywało i jeździło w te i z powrotem na pchaczu. Już się nie mogę doczekać, aż zacznie sam chodzić, wreszcie ręce i kręgosłup mi odpoczną

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

o matko Olka, jak to sama wylazła?! a może wyjmijcie Ali szczebelki? wiem, że ja miałam jakoś 9 mcy jak się nauczyłam wyłazić sama z łóżeczka i tylko to było wyjściem, żebym sobie łba za każdym razem nie rozbijała.

Kacperek się przestawił na jedną drzemkę chyba na dobre, dziś nie spał od 12 do 20 i jakoś wcale okropnie zmęczony nie był....

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

kasia_aa śliczny synek widać, ile miał radochy z grzebania w piaskownicy ja się swojego jeszcze nie odważyłam włożyć do piaskownicy, bo pewnie by połowę tego piachu zjadł

ja kolejna, która nie umie zrobić rosołu ale chyba po wyczytaniu wszystkich Waszych rad wreszcie się odważę

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 21:26   #4729
olka1610
Rozeznanie

muff nasze maluchy to prawdziwe szoguny
miałam Cię już kiedyś pytać, jak u Was wygląda zmiana pieluchy? Bo wiem że Twój mały też taki ruchliwy, u nas nie ma opcji żeby uleżała spokojnie jak ją przebieram, tylko gorzej jak jest kooopa, normalnie czuję się jak nieudacznik bo nie daje rady jej wtedy sama przebrać żeby wszystkiego wokół nie ubrudzić

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość

o matko Olka, jak to sama wylazła?! a może wyjmijcie Ali szczebelki? wiem, że ja miałam jakoś 9 mcy jak się nauczyłam wyłazić sama z łóżeczka i tylko to było wyjściem, żebym sobie łba za każdym razem nie rozbijała.

tzn. nie wyszła ale tak się wychyliła, mało brakowało żeby ją przeważyło i by wypadła. Też myślałam o wyjęciu szczebelek i chyba tak zrobię, nawet jak wypadnie to z mniejszej wysokości...

zmysl moja też na fotele, kanapy włazi do tej pory to chociaż do łóżeczka ją mogłam wsadzić jak do wc szłam, teraz nawet łóżeczko nie jest bezpieczne

Sto lat dla Michałka
Stary 2012-10-21, 21:35   #4730
misiula_88
Raczkowanie

Cytat:
muff nasze maluchy to prawdziwe szoguny
miałam Cię już kiedyś pytać, jak u Was wygląda zmiana pieluchy? Bo wiem że Twój mały też taki ruchliwy, u nas nie ma opcji żeby uleżała spokojnie jak ją przebieram, tylko gorzej jak jest kooopa, normalnie czuję się jak nieudacznik bo nie daje rady jej wtedy sama przebrać żeby wszystkiego wokół nie ubrudzić

tzn. nie wyszła ale tak się wychyliła, mało brakowało żeby ją przeważyło i by wypadła. Też myślałam o wyjęciu szczebelek i chyba tak zrobię, nawet jak wypadnie to z mniejszej wysokości...

zmysl moja też na fotele, kanapy włazi do tej pory to chociaż do łóżeczka ją mogłam wsadzić jak do wc szłam, teraz nawet łóżeczko nie jest bezpieczne

Sto lat dla Michałka
może połóż pod łóżeczkiem wtedy jakieś poduszki albo koce złożone grubiej, to jak wypadnie, to na miękkie

ja nie muff, ale też mama ruchliwego łobuza, ale podpowiem mój sposób na przewijanie, bo na leżąco się już tego nie da zrobić... jak jest koopa to najpierw wyczajam ją , a potem rozbieram delikwenta i bach do wanny od razu i go na stojąco prysznicem traktuję (nie ma innego sposobu, żeby wszystko nie było w koopie ), a jak tylko siku, to stawiam go przy łóżku naszym w sypialni, on się bawi łapkami jakąś zabawką/chusteczkami/maściami itp., a ja mu na stojąco wycieram tyłem i zmieniam pieluchę mam jakieś 2 minuty na tą operację, dopóki nie znudzi się zabawką w rękach

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 21:40   #4731
kasia_aa
Zadomowienie

taaak dzieciaki coraz większe, coraz więcej potrafią...
ja dziś musiałąm przykleić taśmą klejącą dekoder do półki pod tvbo on łapał ten dekoder i ściągał, ledwo go kable trzymały, za chwile z tym zleci, to dziadostwo na niego i nieszczescie mały skubaniec ja też musze tzta zagonic zeby wkoncu zabezpieczenia do szuflad zmontował i dokupić kilka do szafek

dalej susze gzryby...juz mi dzwoni w uszach od dzwięku tej suszarki dobrze ze koniec gzrybów na ten sezon, jutro dokupie kapusty i narobie krokietów z kapustą i grzybami....straszną mam ochotę!

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
może połóż pod łóżeczkiem wtedy jakieś poduszki albo koce złożone grubiej, to jak wypadnie, to na miękkie

ja nie muff, ale też mama ruchliwego łobuza, ale podpowiem mój sposób na przewijanie, bo na leżąco się już tego nie da zrobić... jak jest koopa to najpierw wyczajam ją , a potem rozbieram delikwenta i bach do wanny od razu i go na stojąco prysznicem traktuję (nie ma innego sposobu, żeby wszystko nie było w koopie ), a jak tylko siku, to stawiam go przy łóżku naszym w sypialni, on się bawi łapkami jakąś zabawką/chusteczkami/maściami itp., a ja mu na stojąco wycieram tyłem i zmieniam pieluchę mam jakieś 2 minuty na tą operację, dopóki nie znudzi się zabawką w rękach
dokładnie tak samo robie inaczej wszytko w koopie, a pozatym zauważyłam że dupke ma mniej zaczerwieniona jak mu ją myje po koopie
Stary 2012-10-21, 21:47   #4732
nettka_
Zadomowienie

Moja jak nie może wejść na fotel to krzyczy i kopie

Stary 2012-10-21, 21:51   #4733
wariateczka88
Zadomowienie

Witam sie serdecznie mozna powiedziec po weekendowo
jestem calkowicie wyczerpana po zajeciach,ale wiecie co?sa strasznie ciekawe(oprocz jednych wykladow o historii edukacji)
Ja sie zastanawialam jak mala zniesie dzien bez mamy(tak tak,takie mam wyobrazenie ze jestem niezastąpiona) a ona co?obudzila sie przed moim wyjsciem,dala caluska,zrobila papa i juz,mozesz isc mamo
wprawdzie tz-et wspominal,ze caly dzien chodzila i mama i mama heh

olka co do przebierania ruchliwych dzieci jak juz misiula poradzila,najlepiej z delikwentem pod kran albo wlasnie pod prysznic(to chyba nawet lepsze)i tez zauwazylam ze myjac pupke malej mydlem rzadziej cos zlego sie tam dzieje

pokszywko a u mnie akurat tylko rosol dobrze wychodzi,a reszta to
no coz,dopiero jestem na etapie uczenia sie dobrze gotowac

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 22:53   #4734
janeczka7891
Zadomowienie

Olka jedziemy do PL bo TZ ma tydzien wolnego a że Wszystkich Swietych teraz będzie to tak fajnie nam się złożyło Potem na świeta Bożego Narodzenia pojedziemy

Co do zmieniania pieluchy u nas też problem ale staram się mu dać coś w łapki zeby się zajął na chwilę - najlepszy jest mój telefon - i jakoś dajemy radę

Jeszcze z godzinę temu to mi się tak spać chciało a teraz ... bezsenność :/ zaś nocka hyh

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Zgadzam sie, juz nigdzie nie mozna dziecka zostawić i być spokojnym, Ninka już opanowała wszelkie meble wczoraj udałąm sie do wc a ona wlazła na kanape i zleciała pół twarzy czerwonej, guz na czole, ale dalej włazi;/ no i od wczoraj potrafi otwerać szafki (wczesniej tyko szuflada była) muimy na gwałt kupic zabzpeczenia...
Mój dziś odkrył jak otwiera się lodówkę więc co chwilę miałam ją otwartą też musimy te zabezpieczenia pokupować
Stary 2012-10-22, 07:59   #4735
princessskaa
Wtajemniczenie

Witam poweekendowo

Tryskam mega humorem, bo miałam bardzo udany weekend - sobota zakupy (tż kupił spodnie i koszulke, ja pirścionek w tally), wieczorem posiadówka ze znajomymi, potem bardo udana nocka (prezentacja nowego stroju - czerwona bluzeczka siateczkowa ze stringami z tymi zapięciami do pończoch i czarne pończochy sesese) Wczoraj leniuchowanie w łózeczku, zakupki (kupiłam za☠☠☠istą sukienkę jupiii), obiad na mieście i kino Uprowadzona 2 Nasłuchałam się komplementów, wyznań miłości itd Żyć nie umierać hehe

Zaraz się biorę do ogarniania, bo musze jechac do urzędu, mam wizytę, do biblioteki po książki do pracy lic i jeszcze ginek. Ok 17 wraca malutka - stęskniłam się

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Co do zmieniania pieluchy u nas też problem ale staram się mu dać coś w łapki zeby się zajął na chwilę - najlepszy jest mój telefon - i jakoś dajemy radę
Oj i u nas z pieluszką bywa różnie Albo leży i się czymś zajmie, albo nic nie pomaga i się przekręca, wstaje i marudzi A telefonu ja już więcej nie dam, bo dwa dni temu mi zaśliniła i uderzyła kilka razy o podłogę - efekt: klawisze nie działają, muszę kupić nowy... Ale sama sobie jestem winna

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:

ustnie

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Baszka wszystkiego najlepszego dla Michałka!

W dniu Twoich pierwszych urodzin,
Oprócz życzeń,
Jakie zwykle składają ludzie:
Zdrowia, szczęścia, pomyślności, misiów,
Zabawek, całusów, przyjaciół,
Życzę
Abyś miał jak najwięcej dni w życiu,
W których powiesz, że jesteś
Szczęśliwy.

Mam nadzieję, że imprezka udana, solenizant zadowolony z prezentów

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-10-22 o 07:44
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 08:01   #4736
kasia_aa
Zadomowienie

łojej Princ to porazka z tym tel;/ja narazie twardo trzymam sie postanowienia że tel małemu nie dajemy żadnych, choć bardzo bardzo chce

a z tym weekendem to zazdroszczete komplementy i ciuszki nono choc ja generalnie nie narzekam ostatnio, miałam tez dość fajny, a i "stosunki" z Tż uległy znaczącej poprawie

a z rzeczy mniej przyjemnych wczoraj byliśmy z tżtem oblukakać droge do żłobka najktótszą....ehhh to juz za 2 tyg.

no dobra kawka juz wypita, ww koopa umyta trza sie za cos zabrac
Stary 2012-10-22, 08:13   #4737
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
a z tym weekendem to zazdroszczete komplementy i ciuszki nono choc ja generalnie nie narzekam ostatnio, miałam tez dość fajny, a i "stosunki" z Tż uległy znaczącej poprawie

a z rzeczy mniej przyjemnych wczoraj byliśmy z tżtem oblukakać droge do żłobka najktótszą....ehhh to juz za 2 tyg.
Super, tak trzymać

Początki będą trudne, ale dacie radę

Ja pod koniec listopada będę się starać o dostanie się na staż do przedszkola z uczelni (pisałam Wam kiedyś). Trwa styczeń - czerwiec, bardzo dobre zarobki, bo to projekt unijny. W grudniu będę wiedzieć czy załapałam się i wtedy muszę albo szukać opiekunki (sąsiadka zaproponowała, że może z małą siedzieć, za niedużą opłatę, drzwi w drzwi mieszkamy, taka starsza energiczna pani) albo może zapisać małą do klubu malucha (o ile będzie miejsce). Ale sama nie wiem co lepsze... A i jak tylko pomyśle to się stresuję heh

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-10-22 o 08:17
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 08:49   #4738
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Moja jak nie może wejść na fotel to krzyczy i kopie
u nas to samo dlatego obok narożnika postawiłam pełen karton pamperów i z niego wchozi/schodzi na narożnik.
co do telfonu ja mam juz auczke nina mi g zaślinla/poobijała i nie działa,teraz mam takigo starego i dupa a ni nagryac ani fot, a tlefon służył mi za aparat i kamere

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 09:01   #4739
wariateczka88
Zadomowienie

Hej
nocka jakas taka dziwna,obudzilam sie kolo 3 patrze mala z nami spi,i sie zastanawialam skad ona sie wziela musialam byc ladnie nieprzytomna,chyba ze tz-et ja przyniosl,bo nic nie pamietam

ale poplakiwala w nocy kilka razy

w realu jest promo na pampki,najlepiej to chyba wychdozi na 3-kach,bo 150sz za 79,5(inne rozmiary tez sa,tylko nie wiem czy nie mniej w paczce)
i sie zastanawiam czy to tanio?oplacalnie?bo ja jakos malo papkow kupuje jak juz mowilam,wiekszosc dostajemy w prezencie

princ jaki weeken udany

kasia a Twoj synus w tej piaskownicy moja tez juz raz siedziala,i piasek jej bardzo smakowal,musialam ja wyjac

najlepszego dla solenizantów

Wymianka

Edytowane przez wariateczka88
Czas edycji: 2012-10-22 o 09:02
wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 09:12   #4740
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Mamcie

Ja jestem, Tz wrócił dopiero po 6 rano, bo ciągle loty były odwoływane i nie miał jak do Rzesz. wrócić, w końcu z wawy wrócił taksówka
Padł tak, że nawet mu nie przeszkadzają dzieciaczki, Polusia co chwile lata: obudź się tata, a on nic
dodtałam perfumkę o taą http://www.luxlux.pl/artykul/czern-u...oco-noir-22976 50 ml tą czarną, juz tyle rzeczy zrobiłam, byłam pod prysznicem a zapach się ciągle rozwija ładnie na nadgrastku

tak się bałam, że czasu na neta nie bedem iała a tu proszę

powiem Wam, że ja teraz kupuje tylko pieluszki Dada te białe, i są niezastapione wg mnie. Dziwie sie, że z Polusią ich nie odkrylismy

Princ pokaż zakupy, zwłaszcza kiecke Ja też wczoraj byłam na zkaupach, to nakupiłam bransoletek w Housie i sweterek bo zaraz Michałek się zbudził, więc musiałam spadać szybko :P

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-10-22 o 09:15
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości