|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
![]() elizabarbara- też byłabym wdzięczna za plik jak takowy .pdf posiadasz
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj z pewnością jest nas jeszcze więcej
o proszę już i Justidołączyła
|
|
|
|
#2343 |
|
Przyczajenie
|
Justi Rodzinka jeszcze nie wie
![]() Chcemy najpierw ustalić sprawy ślubne i wtedy ioch poinformujemy ![]() Co to za książka? |
|
|
|
#2344 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nom, poczytalam sobie książkę, teraz lookam na masterchef''a
![]() Cytat:
A ksiazeczka niezla ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja to dopiero jestem stara, 35 lat stukneło ![]() Ale co tam, wszystkie moje przyjaciolki, kolezanki z pracy, bratowe i kuzynki rodza jakos tak grubo po 30tce, wiec mysle, ze to jakis trend obecnie.. Najpierw kasa, potem dziecko U mnie bylo troche problemow, zarowno zdrowotnych jak i osobistych. Dlatego tez wczesniej nie mialam mozliwosci "zaciążyc" Jestem przeszczesliwa ze sie udalo, a i jakas zaleta z tego jest - badania prenatalne za darmoszke Cytat:
Cytat:
TZ juz nie wytrzymuje i nazywa mnie buraczynką ![]() Vil kochana, nie przejmuj sie, takie kłucie to oznacza ze sie macica rozciąga Ja mam ciagle takie i to dobry znak ![]() Szprotka daj na pw adres mailowy to jutro przesle I jak ktoras jeszcze chce to dajcie adresy @ na pw, bede jutro posyłała ![]() Lece ogladac TV
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-10-21 o 20:27 |
|||||
|
|
|
#2345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że to niebawem minie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety moja mama nie z tych dokarmiających a teściowa na drugiej półkuli... Ale smacznego Wam życzę ![]() Cytat:
Przeze mnie to nawet mój mąż się przestał krępować i jak i jemu się przytrafi to się tłumaczy "no co? Ja też jestem w ciąży!" ![]() Cloche wyobraż sobie, że moja najlepsza przyjaciółka, z którą znamy się od urodzenia też jest w ciąży Między naszymi dziećmi (jeśli urodzą się w terminie) różnica wieku będzie taka sama jak między nami - 9 dni
|
||
|
|
|
#2347 |
|
Przyczajenie
|
Justi acha.
Nie słyszałam ![]() Muszę poczytać opinie w takim razie ![]() W razie czego mogę również liczyć na plik?
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajna ksiazka Mam w pdf. wersja skanowana sciagnieta z chomika ![]() Jak dostane adresy @ na pw to jutro porozsyłam Dobranoc Mamusie
|
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
no ładnie, to teraz już w ogóle mi lepiej, skoro jest nas tak wiele
dobra, już niedługo to się skończy... a dla dobra kiszek słyszałam, że warto otręby pszenne sobie do żarcia wrzucać, skoro już przy tematach układu pokarmowego jesteśmy ![]() Cytat:
![]() kurde już bym spać mogła... i chcę już na szoping po luźniejsze ciuszki |
|
|
|
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety teraz mieszkam 500 km dalej i jeżdżę do niej raz na miesiąc.. a teraz już pewnie troszkę rzadziej będziemy jeździć bo gorzej znoszę dalsze podróże ![]() elizabarbara co do książki to jestem przyzwyczajona do takiej formy czytania. Podczas pisania pracy dyplomowej jezdzilam po calej Polsce za literatura i focilam ksiazki kartka po kartce ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
na końcu słowa shopping |
||
|
|
|
#2351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo... to jesteśmy wiekowo bardzo zbliżone ( 35 skończę w marcu)...tylko że Ja trzecie dziecko w drodze ...
|
|
|
|
|
#2352 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jestem
mogę nadrobić ![]() Cytat:
Cytat:
druga jak zawsze traktuje mnie jak otwieracz do puszek ![]() Cytat:
a zjadłam śledzie i lody, mniam ![]() Cytat:
oby szybko przeszło![]() padam.. posiedzę jeszcze trochę i jutro gin. |
||||
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
ja już po wizytce u rodziców ucieszyli sie przeogromnie przy okazji była babcia która już za wczasu zlożyła mi życzenia urodzinowe i między innymi życzyła dzidziusia bo chciałaby dozyć prawnuka a tu jaj jej taką niespodzankę zrobiłam i mówię że na pewno oczekasz i pokazaliśmy zdjęcie z usg
oczywiście nas wyściskali fajnie było najadłam się i wziełam wałówkę a mamuśka gotuje przepysznie lecę się położyć bo jestem padnięta
|
|
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witaj Uśmiałam się jak przeczytałam Twoją wypowiedź eheh Czuj się tu jak u siebie![]() Witam się Ja ostatnio nadal walczę z mdłościami, wczoraj myślałam że już przechodzą . No ale dzisiaj już wiem ,że narazie nie ![]() Wczoraj spędziłam dzień na zakupach,sprzątaniu i smażeniu krokietów bo mi się zachciało. No a przyznam,że jest trochę z tym zachodu jak dla mnie. Dzisiaj rosołek robiony przez męża i właśnie te krokiety na obiad bo zostały , a później wizyta znajomych z dziećmi. Pojchali ze 3 godziny temu a ja do tej pory dojść nie mogę do siebie eheheh. 4 dzieci i to jeszcze samych chłopaków to już kosmos jak dla mnie. 2 moich i 2 ich ehehe.
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
szperałam na wizażu i znalazłam katalog produktów najlepszych dla dzieci
wrzucam link, może kogoś zainteresuje ![]() https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/index.php |
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa- przygotowałam Wam bezpośrednie linki do tych darmowych próbek
![]() Jak o czymś jeszcze sobie przypomnę to na bank napiszę ![]() https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html johnson's baby( JOHNSON'S® Baby Łagodny płyn do mycia ciała i włosów 3 w 1 JOHNSON'S® Baby Mleczko intensywnie pielęgnujące JOHNSON'S® Baby Ochronny krem przeciw odparzeniom JOHNSON'S® Baby Krem intensywnie pielęgnujący) http://lovela.pl/o-programie.html hipoalergiczne mleczko do prania https://www.bebilon.pl/rejestracja?page=1 misiak i próbki mleka https://klubmaluszka.hipp.pl/ tu ulotki i łyżeczka z tego co pamiętam, hipp ![]() na mustela trzeba pogrzebac-dostaje się w kosmetyczce 3 próbki dla dziecka i 1na rozstępy dla mamy z brzuszkiem ![]() https://www.bebiko.pl/home/bebiklub/ jedna porcja mleka ![]() A cała ściąga jest tu: http://www.sosrodzice.pl/darmowe-pro...jego-rodzicow/ Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-10-21 o 21:26 |
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Axella proszę pomożesz mi z tym Baby Tickerem???
Bo widzę w Twoim podpisie,że udało CI się go tam umieścić, a ja swój zrobiłam, skopiowałam i nie chce mi wkleić. Albo pewnie ja coś robię nie tak:/
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
ja na pewno zaszaleję z kosmetykami dla dzidzi - rzucę się prawdopodobnie na töpfer, ewentualnie też hipp jest super, przynajmniej dla mnie... a ciuszki... ojjjj... dzidzia będzie wystrojona!ja za to muszę się rozejrzeć za ubraniami biurowymi tak trochę czytam was wstecz i przy okazji uspokoiłam się troszkę... drugi "problem" to brak ochoty na zabawy z tym nie-szopingowym punktem g (ale co tu się dziwić, jak mi się flaki przewracają). małż mówi, że nie szkodzi, poczeka, bo to podobno potem, tak od 4tego miesiąca, się nadrabia
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Colorblue
http://babystrology.com/tickers/baby...=8&babycount=1 tak o? |
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Axella odpisałam na pw
Dobranoc dziewczyny!!!. Buziak dla wszystkich i do jutra!
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
i ja sie żegnam, dobranoc
|
|
|
|
#2362 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mojej już nie pozwalam, czasem mam wyrzuty sumienia bo się tuli i robi z dziesięć podejść a ja ją ciągle ściągam ... a leżenie obok i przytulanie się to już nie to samo ... ale boję się trochę, bo jest ciepła jak mały kaloryferek, i nie chcę żeby mi brzuch przegrzewała ... a może przesadzam? dziś myślałam że ją pacnę, bo dwa razy mi na brzuch skoczyła z parapetu, na szczęście bliżej żołądka
ale uwielbiam ranki, kiedy śpi wtulona we mnie, najlepiej pod kołdrą dobranoc jutro znów mam wyprawę do centrum, na usg nerek
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
hej. POWRACAM:d byłam u teściów. Już was nadrabiam
![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- nadrobiłam itam 2 mamuśki nowe;*ja również purkam ale sie z tym kryje... jeszcze 4 dni do czwartku
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też powracam po weekendzie
![]() I też oczywiście sporo jedzonka przywieźliśmy od rodziców ![]() Ale tak piszecie, że jeszcze pewnie długo będę nadrabiać ![]() W między czasie witam tylko wszystkie Nowe Mamusie |
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
ja popijam kakao
a zjadłam płatki z mlekiem przed chwilą czekoladowe:P---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- dziewczyny jeśli w czwartek będę w 5 tyg i 6 dniu powinnam już usłyszeć serduszko?? bo to w sumie 6 tydz??
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() według tego: http://www.mamazone.pl/tv/przebieg-ciazy,3.aspx możnaby już coś usłyszeć. ale jeśli zarodeczek taki malusi będzie, to chyba gin nie będzie próbował się doszukiwać na siłę, bo dwa dni pomyłki i może serduszka jeszcze nie być słychać - po co się wtedy stresować? moja kruszynka miała przy pierwszym usg 2,2 mm więc niczego tam jeszcze za bardzo nie było... ale uspokoiłam się, że jest zarodek, czyli pęcherzyk nie jest pusty i wszystko rozwija się poprawnie. zaledwie tydzień później kruszyna podrosła do ponad 11 mm i serducho waliło jak szalone! myślę, że twój gin będzie szukał serduszka, jeśli dzidzia będzie odpowiednio duża - nie wiem ile mm mu wystarczy. ale możesz się go spytać, jak to wszystko wygląda i kiedy co po kolei będzie
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
zaczynam dziś 12sty tydzień
ciekawe jakie cudowności zobaczę na usg ![]() Poza tym Dzień dobry, miłego dnia |
|
|
|
#2368 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
witam sie z rana
![]() Cytat:
![]() babcia pewnie szczególnie uradowana?! ![]() moja babcia ma już 4 pra- wnucząt i jedno w drodze a ciągle tak samo reaguje..wielką radością... i zawsze przyjeżdża do mnie przed porodem zeby mnie wyręczyc z obowiązków domowych i po porodzie żeby mnie rozpieszczac i pomóc przy rodzinie..cobym miała spokój i żebym uwagę skupiła tylko na maleństwie.... ach kochana ta moja babcia ![]() już oczywiście wie o tej ciąży i juz chce przyjechac jesienne porządki zrobic w ogrodzie ![]() Cytat:
w pierwszej mojej ciąży tez miałam okropne mdłości .. ciągle ..wszędzie i rzygałam gdzie popadnie.. nie chciało mi sie zyc.. no i nic nie mogłam jeśc ani wąchac...bleeee.... no i własnie babcia mi podpowiedziała.. co poskutkowało praktycznie od razu... jeśc mandarynki... a pic wodę z cytryną.. i w ten sposób mandarynki miałam w każdej kieszeni i jadłam je cały czas.. kilogramy szły jak nic.. pomału między mandarynkami zaczęłam jeśc normalne jedzenie i przeszło... teraz... ani z Wiko ..na szczęście mdłości nie mam...mam nadzieje...że się nie pojawią ![]() i bardzo Wam dziewczyny współczuje takiego typu dolegliwości Cytat:
Cytat:
myślę że u Ciebie równiez będzie już serduszko |
||||
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyneczki!
Cytat:
ale może tylko mi się tak wydaje.Z resztą, tak piszecie o swoich kotkach... że jeszcze bardziej rozbudza się mój koci instynkt. Bardzo pragnę mieć kota, ale niestety póki nie osiądziemy gdzieś na stałe (czyt. na swoim) to pewnie nie będziemy planować takiego członka rodziny... Eh, mam nadzieję, że to prędzej czy później nastapi. Axela - gratuluję 12 tyg U nas dziś 11t2d więc jesteśmy blisko Kiedy masz USG? Ja za dokładnie tydzień (sniło mi się dziś, że poszliśmy z mężem na to USG, ale będąc w przychodni zorientowaliśmy się, że to nie tu
|
|
|
|
|
#2370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w którym jak 11mm??? jesli mogę spytac ![]() Cytat:
gratuluje 12 tygodnia
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

, a jednoczesnie czuje silny głód
Mdlosci mam i przed jedzeniem i po jedzeniu.. Kazdy normalny czlowiek, jak go mdli to nie ma ochoty jesc.. Moj TZ sie dzis dziwil, ze jednoczesnie chce mi sie wymiotowac i jesc 

czuję się przy niej jak jakaś niedorobiona...

) i nie wiem, co teraz wypada, należy itp...
(ale co tu się dziwić, jak mi się flaki przewracają). małż mówi, że nie szkodzi, poczeka, bo to podobno potem, tak od 4tego miesiąca, się nadrabia