Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-21, 20:13   #2341
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
T

Mam od paru dni taką dziwną przypadłosc: calymi dniami mnie mdli i chce mi sie , a jednoczesnie czuje silny głód Mdlosci mam i przed jedzeniem i po jedzeniu.. Kazdy normalny czlowiek, jak go mdli to nie ma ochoty jesc.. Moj TZ sie dzis dziwil, ze jednoczesnie chce mi sie wymiotowac i jesc Eh, uroki ciązy
Kochana, ja tak mam cały czas. Pawiować jeszcze nie pawiowałam, ale nie wiem co gorsze, czy spotkanie z muszlą, czy te ciągłe nudności. Czy rano, czy wieczór mdli mnie i mdli. Czy głodna, czy najedzona, to mnie mdli. Już Mężowi zapowiedziałam, że drugą ciążę to On nosi

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
elizabarbara masz tą książkę w pdfie ? a mogłabyś podesłać mi na maila ?
elizabarbara- też byłabym wdzięczna za plik jak takowy .pdf posiadasz

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:17   #2342
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
lonely jeszcze jedna bąkająca!!! no, już mi lepiej
ojjj z pewnością jest nas jeszcze więcej o proszę już i Justi
Nasze Szczęście

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:20   #2343
Al_ajka
Przyczajenie

Justi Rodzinka jeszcze nie wie
Chcemy najpierw ustalić sprawy ślubne i wtedy ioch poinformujemy

Co to za książka?
Al_ajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:24   #2344
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Nom, poczytalam sobie książkę, teraz lookam na masterchef''a

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Każdy, kto nie jest w ciąży
A książeczkę mam i bardzo mi służy, więc przyjemnej lektury Ci życzę
Tak tak, racja A ksiazeczka niezla

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ja tak miałam 2-3 dni.. myslałam, że umrę było mi słabo, źle, niedobrze.. byłam głodna a jedząc dźwigało mi się oszlaeć można!
ale teraz staram się dość często coś przegryźć tak żeby nie odczuwać głodu.. jak na razie pomaga
cześć
Ja tez mam nadzieje ze mi przejdzie niedlugo, Tez non stop cos ciamie, bo jak poczuje glod to jest jakas masakra. Musze robic tak, aby nie zgłodniec przypadkiem. Tak sobie mysle, ze idąc tym tropem za jakis miesiac bede wazyc ze 100 kilo

Cytat:
to może zacznę od tego, że czuję się przy was okropnie staro, mam 29 lat... mimo to, wśród moich znajomych z pracy czy tych troszkę "starszych" znajomych jeszcze ze studiów będę uchodziła za młodziutką mamuśkę z tych studenckich znajomości nikt jeszcze nie ma dzidziusia, nic też nie wiem na ten temat, żeby planowali... a w pracy kobiety "budzą się" raczej koło 35, albo wcale no! z jednym wyjątkiem: jedna kumpela z pracy wpadła jeszcze na studiach, i fazę pieluchową wspomina tak niemiło, że młody rodzeństwa się w życiu nie doczeka
udało mi się zajść w drugim cyklu starań mimo problemów z prolaktyną. mój gin był pozytywnie zaskoczony - najwyraźniej urlop, który przypadkiem padł na dni płodne, coś tam dał
z objawów miałam hmm... po pierwsze brak @ przed terminem @ nie było nic nadzwyczajnego. zaraz potem doszły wzdęcia, do dzisiaj mam dość "wietrznie" straszne to, szczególnie w pracy. od około 6. tygodnia doszły mi mdłości - głównie wieczorem. brzydzi mnie wieprzowina i większość mięsa ogólnie. jak nie jest to piękny stek wołowy, to ani nie tknę niestety też absolutnie nie jestem w stanie wypić wody. nawet takiej, która mi smakowo odpowiada - ale cofa mi ją od razu łącznie z pozostają zawartością żołądka za to soczki mi wchodzą elegancko, ale też tylko po pół szklanki. macie takie problemy??? jak tu wypić 2 litry?!
minęło mi prawdopodobnie 7 tygodni, moja dzidzia ma jakieś 16 mm. miałam już dwa usg, na drugim słyszałam już serducho i puściłam bąka z wrażenia niby człowiek wie, że tak jest, ale no... jak już się widzi w sobie, to jest inaczej!

co do zakupów dla dziecka i dla mnie - jeszcze absolutnie niczego nie mam i nie rozglądam się, chociaż ciuchy by mi się przydały. chyba moje podbrzusze się ostro przygotowuje, bo mam już brzucha nie jestem w stanie go wciągnąć, po prostu twardziel taki wybrzusza się od samego dołu do pępka... wszystko mnie już uwiera, a staniki powodują, że jeszcze bardziej mi się chce
oj się rozpisałam... sorki, ale jakaś taka wylewna jestem
Witaj
Ja to dopiero jestem stara, 35 lat stukneło
Ale co tam, wszystkie moje przyjaciolki, kolezanki z pracy, bratowe i kuzynki rodza jakos tak grubo po 30tce, wiec mysle, ze to jakis trend obecnie.. Najpierw kasa, potem dziecko
U mnie bylo troche problemow, zarowno zdrowotnych jak i osobistych. Dlatego tez wczesniej nie mialam mozliwosci "zaciążyc"
Jestem przeszczesliwa ze sie udalo, a i jakas zaleta z tego jest - badania prenatalne za darmoszke

Cytat:
elizabarbara masz tą książkę w pdfie ? a mogłabyś podesłać mi na maila ?
Oczywiscie, daj maila na pw i Ci przesle jutro, bo jest na lapku TZ (mam wersje sciagnieta z chomika - ktos focił i wstawil, spokojnie sie da poczytac)

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

witam przede wszystkim nową mamusie
matko jak Ty się czujesz staro to co Ja mam powiedzieć..hmmmm...
jejku już myślałam że te "wietrzne" momenty to tylko u mnie...
od samego początku fruwają bączki po mojej chałupie i w ogóle nie można nad nimi zapanować...moi domownicy to juz nie mogą wytrzymać ze mną..mam nadzieje ze to się szybko skończy..a jak szłam na wizytę to modliłam się zeby nic takiego mi sie nie przytrafiło bo chyba ze wstydu bym się spaliła.

żadnych innych dolegliwości nie mam jak na razie..
Jak piszesz o fruwających bąkach to czuje sie jakbys pisala o mnie hahah TZ juz nie wytrzymuje i nazywa mnie buraczynką

Vil kochana, nie przejmuj sie, takie kłucie to oznacza ze sie macica rozciąga Ja mam ciagle takie i to dobry znak

Szprotka daj na pw adres mailowy to jutro przesle

I jak ktoras jeszcze chce to dajcie adresy @ na pw, bede jutro posyłała
Lece ogladac TV

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2012-10-21 o 20:27
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:24   #2345
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj z pewnością jest nas jeszcze więcej o proszę już i Justi
niestety mam nadzieję, że to niebawem minie
Cytat:
Napisane przez Al_ajka Pokaż wiadomość
Justi Rodzinka jeszcze nie wie
Chcemy najpierw ustalić sprawy ślubne i wtedy ioch poinformujemy

Co to za książka?
"W oczekiwaniu na dziecko" podobno fajny poradnik dla przyszłych rodziców

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:29   #2346
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy kolejną Mamuśkę, Gratulacje

my przed chwilką przyjechaliśmy od Teściów, jak zwykle z wałówką więc jutro i we wtorek obiadu gotować nie muszę ajjj...kochana ta moja Teściowa
Oj zazdroszczę... Jak ja bym chciała mieć skąd przywozić wałówki niestety moja mama nie z tych dokarmiających a teściowa na drugiej półkuli... Ale smacznego Wam życzę

Cytat:
co do tych koszul, to jak się tak zastanowić, to faktycznie z guzikami głupio... już widzę, jak w nocy po raz trzeci odpinam i potem zapinam tyle guzików... może jeszcze jedną ręką? bo na drugiej leżałby maluch... a dobrze po karmieniu jednak znów się trochę odziać... inaczej byśmy tą "klapę" miały pewnie non stop otwartą

lonely jeszcze jedna bąkająca!!! no, już mi lepiej

bo tak w ogóle to mnie moja przyjaciółka, taka już od prawie 20 lat, ostatnio poinformowała, że zostanę ciocią... i się okazało, że w tym samym tygodniu jesteśmy! i ona żadnych objawów poza wiecznym głodem nie ma czuję się przy niej jak jakaś niedorobiona...
Co do bączków, to jak już zaczęłyście dziewczyny temat, to jestem pewna, że wszystkie tu, jak jeden mąż, mamy ich wiele na sumieniu Przeze mnie to nawet mój mąż się przestał krępować i jak i jemu się przytrafi to się tłumaczy "no co? Ja też jestem w ciąży!"

Cloche wyobraż sobie, że moja najlepsza przyjaciółka, z którą znamy się od urodzenia też jest w ciąży Między naszymi dziećmi (jeśli urodzą się w terminie) różnica wieku będzie taka sama jak między nami - 9 dni
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:30   #2347
Al_ajka
Przyczajenie

Justi acha.
Nie słyszałam
Muszę poczytać opinie w takim razie
W razie czego mogę również liczyć na plik?
Al_ajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:30   #2348
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
niestety mam nadzieję, że to niebawem minie

"W oczekiwaniu na dziecko" podobno fajny poradnik dla przyszłych rodziców

Bardzo fajna ksiazka
Mam w pdf. wersja skanowana sciagnieta z chomika
Jak dostane adresy @ na pw to jutro porozsyłam

Dobranoc Mamusie

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:46   #2349
cloche
Zakorzenienie

no ładnie, to teraz już w ogóle mi lepiej, skoro jest nas tak wiele dobra, już niedługo to się skończy... a dla dobra kiszek słyszałam, że warto otręby pszenne sobie do żarcia wrzucać, skoro już przy tematach układu pokarmowego jesteśmy
Cytat:
Cloche wyobraż sobie, że moja najlepsza przyjaciółka, z którą znamy się od urodzenia też jest w ciąży Między naszymi dziećmi (jeśli urodzą się w terminie) różnica wieku będzie taka sama jak między nami - 9 dni
ale jajca! fajowo się u was też złożyło

kurde już bym spać mogła... i chcę już na szoping po luźniejsze ciuszki
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:50   #2350
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Oj zazdroszczę... Jak ja bym chciała mieć skąd przywozić wałówki niestety moja mama nie z tych dokarmiających a teściowa na drugiej półkuli... Ale smacznego Wam życzę
moja mamusia też zawsze mnie rozpieszczała, na studiach co weekend wałówki dostawałam niestety teraz mieszkam 500 km dalej i jeżdżę do niej raz na miesiąc.. a teraz już pewnie troszkę rzadziej będziemy jeździć bo gorzej znoszę dalsze podróże

elizabarbara co do książki to jestem przyzwyczajona do takiej formy czytania. Podczas pisania pracy dyplomowej jezdzilam po calej Polsce za literatura i focilam ksiazki kartka po kartce

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
kurde już bym spać mogła... i chcę już na szoping po luźniejsze ciuszki
widzę, że mamy podobny punkt G na końcu słowa shopping

Stary 2012-10-21, 20:53   #2351
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Nom, poczytalam sobie książkę, teraz lookam na masterchef''a

Tak tak, racja A ksiazeczka niezla

Ja tez mam nadzieje ze mi przejdzie niedlugo, Tez non stop cos ciamie, bo jak poczuje glod to jest jakas masakra. Musze robic tak, aby nie zgłodniec przypadkiem. Tak sobie mysle, ze idąc tym tropem za jakis miesiac bede wazyc ze 100 kilo

Witaj
Ja to dopiero jestem stara, 35 lat stukneło
Ale co tam, wszystkie moje przyjaciolki, kolezanki z pracy, bratowe i kuzynki rodza jakos tak grubo po 30tce, wiec mysle, ze to jakis trend obecnie.. Najpierw kasa, potem dziecko
U mnie bylo troche problemow, zarowno zdrowotnych jak i osobistych. Dlatego tez wczesniej nie mialam mozliwosci "zaciążyc"
Jestem przeszczesliwa ze sie udalo, a i jakas zaleta z tego jest - badania prenatalne za darmoszke

Oczywiscie, daj maila na pw i Ci przesle jutro, bo jest na lapku TZ (mam wersje sciagnieta z chomika - ktos focił i wstawil, spokojnie sie da poczytac)

Jak piszesz o fruwających bąkach to czuje sie jakbys pisala o mnie hahah TZ juz nie wytrzymuje i nazywa mnie buraczynką

Vil kochana, nie przejmuj sie, takie kłucie to oznacza ze sie macica rozciąga Ja mam ciagle takie i to dobry znak

Szprotka daj na pw adres mailowy to jutro przesle

I jak ktoras jeszcze chce to dajcie adresy @ na pw, bede jutro posyłała
Lece ogladac TV

ooo... to jesteśmy wiekowo bardzo zbliżone ( 35 skończę w marcu)...tylko że Ja trzecie dziecko w drodze ...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 20:59   #2352
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jestem mogę nadrobić

Cytat:
cześć mamuśki może mogłabym dołączyć? chciałabym czasem tak sobie się pożalić i poczytać, że nie mi jednej tak dziwnie, i pomyślałam, że poszukam odpowiedniego wątku na poczekalni
mamusie majowo-czerwcowe pasuje jak ulał (a propos, zaraz mi się uleje...), bo termin mam na początek czerwca. zaraz napiszę odpowiednią pw do koronka
mam się jakoś przedstawić czy opisać, ile razy już obiad lądował w kilbu czy jak? widziałam, że na początku się przedstawiałyście i coś o objawach pisałyście, ale dalej nie czytałam (tyyyyle stron zapisałyście ) i nie wiem, co teraz wypada, należy itp...
Witaaaaam

Cytat:
mojej koleżanki kot też spał jej na brzuchu jak byłam w ciąży a mój to raczej mnie unika i przytula się tylko do męża
moja jedna jest we mnie ostatnio zakochana,nie odstępuje mnie na krok druga jak zawsze traktuje mnie jak otwieracz do puszek

Cytat:
5 minut temu napiłam się mleka a teraz zjadłam dwie gruszki mam nadzieję że to nie było zbyt ryzykowne

a co do "wiatrów" to i mnie dręczą często Tż się ze mnie nabija
mam to samo
a zjadłam śledzie i lody, mniam

Cytat:
Myślałam, że tylko ja mam ten wietrzny problem
Do tego mega wzdęcia - cokolwiek bym nie zjadła

Al_ajka - jasne, że małe przyjęcie może być super i na pewno będzie
Rodzinka już wie o ciąży?
oho,jest nas więcej oby szybko przeszło

padam.. posiedzę jeszcze trochę i jutro gin.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 21:06   #2353
becik_4
Zadomowienie

ja już po wizytce u rodziców ucieszyli sie przeogromnie przy okazji była babcia która już za wczasu zlożyła mi życzenia urodzinowe i między innymi życzyła dzidziusia bo chciałaby dozyć prawnuka a tu jaj jej taką niespodzankę zrobiłam i mówię że na pewno oczekasz i pokazaliśmy zdjęcie z usg oczywiście nas wyściskali fajnie było najadłam się i wziełam wałówkę a mamuśka gotuje przepysznie lecę się położyć bo jestem padnięta
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 21:08   #2354
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
siedzę w pracy i podczytuję..
ile dziś ciążowych brzuszków widziałam to aż dziw! też juz chcę mieć brzucho-kuleczkę
Coś konkretnego napiszę jak wrócę do domu..
Jutro wizyta u gina, stresssssik

Miłego popołudnia!
Nie stresuj się bedzie wszystko ok!

Cytat:
cześć mamuśki może mogłabym dołączyć? chciałabym czasem tak sobie się pożalić i poczytać, że nie mi jednej tak dziwnie, i pomyślałam, że poszukam odpowiedniego wątku na poczekalni
mamusie majowo-czerwcowe pasuje jak ulał (a propos, zaraz mi się uleje...), bo termin mam na początek czerwca. zaraz napiszę odpowiednią pw do koronka
mam się jakoś przedstawić czy opisać, ile razy już obiad lądował w kilbu czy jak? widziałam, że na początku się przedstawiałyście i coś o objawach pisałyście, ale dalej nie czytałam (tyyyyle stron zapisałyście ) i nie wiem, co teraz wypada, należy itp...

Witaj Uśmiałam się jak przeczytałam Twoją wypowiedź eheh Czuj się tu jak u siebie

Witam się

Ja ostatnio nadal walczę z mdłościami, wczoraj myślałam że już przechodzą . No ale dzisiaj już wiem ,że narazie nie
Wczoraj spędziłam dzień na zakupach,sprzątaniu i smażeniu krokietów bo mi się zachciało. No a przyznam,że jest trochę z tym zachodu jak dla mnie.
Dzisiaj rosołek robiony przez męża i właśnie te krokiety na obiad bo zostały , a później wizyta znajomych z dziećmi. Pojchali ze 3 godziny temu a ja do tej pory dojść nie mogę do siebie eheheh. 4 dzieci i to jeszcze samych chłopaków to już kosmos jak dla mnie. 2 moich i 2 ich ehehe.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 21:16   #2355
lonely_lady
Zakorzenienie

szperałam na wizażu i znalazłam katalog produktów najlepszych dla dzieci wrzucam link, może kogoś zainteresuje
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/index.php

Stary 2012-10-21, 21:25   #2356
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Post Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Aaaa- przygotowałam Wam bezpośrednie linki do tych darmowych próbek
Jak o czymś jeszcze sobie przypomnę to na bank napiszę

https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html
johnson's baby(
JOHNSON'S® Baby Łagodny płyn do mycia ciała i włosów 3 w 1
JOHNSON'S® Baby Mleczko intensywnie pielęgnujące
JOHNSON'S® Baby Ochronny krem przeciw odparzeniom
JOHNSON'S® Baby Krem intensywnie pielęgnujący)

http://lovela.pl/o-programie.html
hipoalergiczne mleczko do prania

https://www.bebilon.pl/rejestracja?page=1
misiak i próbki mleka

https://klubmaluszka.hipp.pl/
tu ulotki i łyżeczka z tego co pamiętam, hipp

na mustela trzeba pogrzebac-dostaje się w kosmetyczce 3 próbki dla dziecka i 1na rozstępy dla mamy z brzuszkiem

https://www.bebiko.pl/home/bebiklub/
jedna porcja mleka

A cała ściąga jest tu: http://www.sosrodzice.pl/darmowe-pro...jego-rodzicow/

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2012-10-21 o 21:26
Stary 2012-10-21, 21:26   #2357
colorblue
Zakorzenienie

Axella proszę pomożesz mi z tym Baby Tickerem???
Bo widzę w Twoim podpisie,że udało CI się go tam umieścić, a ja swój zrobiłam, skopiowałam i nie chce mi wkleić. Albo pewnie ja coś robię nie tak:/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-21, 21:34   #2358
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, że mamy podobny punkt G na końcu słowa shopping
no nie ma lekko, no!
ja na pewno zaszaleję z kosmetykami dla dzidzi - rzucę się prawdopodobnie na töpfer, ewentualnie też hipp jest super, przynajmniej dla mnie... a ciuszki... ojjjj... dzidzia będzie wystrojona!
ja za to muszę się rozejrzeć za ubraniami biurowymi

tak trochę czytam was wstecz i przy okazji uspokoiłam się troszkę... drugi "problem" to brak ochoty na zabawy z tym nie-szopingowym punktem g (ale co tu się dziwić, jak mi się flaki przewracają). małż mówi, że nie szkodzi, poczeka, bo to podobno potem, tak od 4tego miesiąca, się nadrabia
Stary 2012-10-21, 21:42   #2359
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Colorblue
http://babystrology.com/tickers/baby...=8&babycount=1
tak o?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-21, 21:49   #2360
colorblue
Zakorzenienie

Axella odpisałam na pw

Dobranoc dziewczyny!!!. Buziak dla wszystkich i do jutra!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-21, 22:23   #2361
lonely_lady
Zakorzenienie

i ja sie żegnam, dobranoc

Stary 2012-10-21, 23:23   #2362
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

no i jeden z moich kociakow uwielbia spac na moim brzuchu
a ja mojej już nie pozwalam, czasem mam wyrzuty sumienia bo się tuli i robi z dziesięć podejść a ja ją ciągle ściągam ... a leżenie obok i przytulanie się to już nie to samo ... ale boję się trochę, bo jest ciepła jak mały kaloryferek, i nie chcę żeby mi brzuch przegrzewała ... a może przesadzam? dziś myślałam że ją pacnę, bo dwa razy mi na brzuch skoczyła z parapetu, na szczęście bliżej żołądka ale uwielbiam ranki, kiedy śpi wtulona we mnie, najlepiej pod kołdrą

dobranoc jutro znów mam wyprawę do centrum, na usg nerek

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 07:53   #2363
nuna2
Zakorzenienie

hej. POWRACAM:d byłam u teściów. Już was nadrabiam

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

nadrobiłam itam 2 mamuśki nowe;*

ja również purkam ale sie z tym kryje... jeszcze 4 dni do czwartku
Stary 2012-10-22, 08:08   #2364
Margosia__
Zakorzenienie

Ja też powracam po weekendzie
I też oczywiście sporo jedzonka przywieźliśmy od rodziców
Ale tak piszecie, że jeszcze pewnie długo będę nadrabiać
W między czasie witam tylko wszystkie Nowe Mamusie
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 08:48   #2365
nuna2
Zakorzenienie

ja popijam kakao a zjadłam płatki z mlekiem przed chwilą czekoladowe:P

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

dziewczyny jeśli w czwartek będę w 5 tyg i 6 dniu powinnam już usłyszeć serduszko?? bo to w sumie 6 tydz??
Stary 2012-10-22, 09:00   #2366
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

dziewczyny jeśli w czwartek będę w 5 tyg i 6 dniu powinnam już usłyszeć serduszko?? bo to w sumie 6 tydz??
mi musli z mlekiem też rano wchodzi, ale muszę powoli, ostrożnie...
według tego: http://www.mamazone.pl/tv/przebieg-ciazy,3.aspx możnaby już coś usłyszeć. ale jeśli zarodeczek taki malusi będzie, to chyba gin nie będzie próbował się doszukiwać na siłę, bo dwa dni pomyłki i może serduszka jeszcze nie być słychać - po co się wtedy stresować?
moja kruszynka miała przy pierwszym usg 2,2 mm więc niczego tam jeszcze za bardzo nie było... ale uspokoiłam się, że jest zarodek, czyli pęcherzyk nie jest pusty i wszystko rozwija się poprawnie. zaledwie tydzień później kruszyna podrosła do ponad 11 mm i serducho waliło jak szalone! myślę, że twój gin będzie szukał serduszka, jeśli dzidzia będzie odpowiednio duża - nie wiem ile mm mu wystarczy. ale możesz się go spytać, jak to wszystko wygląda i kiedy co po kolei będzie
Stary 2012-10-22, 09:07   #2367
axella
Zakorzenienie

GG do axella

zaczynam dziś 12sty tydzień
ciekawe jakie cudowności zobaczę na usg
Poza tym Dzień dobry, miłego dnia

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-22, 09:20   #2368
ada32
Wtajemniczenie

witam sie z rana

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja już po wizytce u rodziców ucieszyli sie przeogromnie przy okazji była babcia która już za wczasu zlożyła mi życzenia urodzinowe i między innymi życzyła dzidziusia bo chciałaby dozyć prawnuka a tu jaj jej taką niespodzankę zrobiłam i mówię że na pewno oczekasz i pokazaliśmy zdjęcie z usg oczywiście nas wyściskali fajnie było najadłam się i wziełam wałówkę a mamuśka gotuje przepysznie lecę się położyć bo jestem padnięta
super im niespodziankę zrobiłaś
babcia pewnie szczególnie uradowana?!
moja babcia ma już 4 pra- wnucząt i jedno w drodze a ciągle tak samo reaguje..wielką radością... i zawsze przyjeżdża do mnie przed porodem zeby mnie wyręczyc z obowiązków domowych i po porodzie żeby mnie rozpieszczac i pomóc przy rodzinie..cobym miała spokój i żebym uwagę skupiła tylko na maleństwie.... ach kochana ta moja babcia
już oczywiście wie o tej ciąży i juz chce przyjechac jesienne porządki zrobic w ogrodzie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Nie stresuj się bedzie wszystko ok!

Witaj Uśmiałam się jak przeczytałam Twoją wypowiedź eheh Czuj się tu jak u siebie

Witam się

Ja ostatnio nadal walczę z mdłościami, wczoraj myślałam że już przechodzą . No ale dzisiaj już wiem ,że narazie nie
Wczoraj spędziłam dzień na zakupach,sprzątaniu i smażeniu krokietów bo mi się zachciało. No a przyznam,że jest trochę z tym zachodu jak dla mnie.
Dzisiaj rosołek robiony przez męża i właśnie te krokiety na obiad bo zostały , a później wizyta znajomych z dziećmi. Pojchali ze 3 godziny temu a ja do tej pory dojść nie mogę do siebie eheheh. 4 dzieci i to jeszcze samych chłopaków to już kosmos jak dla mnie. 2 moich i 2 ich ehehe.
nie wiem czy to pomoze ale..
w pierwszej mojej ciąży tez miałam okropne mdłości ..
ciągle ..wszędzie i rzygałam gdzie popadnie..
nie chciało mi sie zyc..
no i nic nie mogłam jeśc ani wąchac...bleeee....
no i własnie babcia mi podpowiedziała..
co poskutkowało praktycznie od razu...
jeśc mandarynki... a pic wodę z cytryną..
i w ten sposób mandarynki miałam w każdej kieszeni i jadłam je cały czas..
kilogramy szły jak nic..
pomału między mandarynkami zaczęłam jeśc normalne jedzenie i przeszło...
teraz... ani z Wiko ..na szczęście mdłości nie mam...mam nadzieje...że się nie pojawią
i bardzo Wam dziewczyny współczuje takiego typu dolegliwości

Cytat:
szperałam na wizażu i znalazłam katalog produktów najlepszych dla dzieci wrzucam link, może kogoś zainteresuje
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/index.php
Ja na szczęcie mam wszystko co potrzebuje na przyjście kolejnego malca...po Wiko... choc jak urodzi się dziewczynka to z wielką przyjemnością kupię cos bardziej różowego

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Ja byłam w sobotę .. serduszko tętniło...widac było na usg... z obliczeń ginka był to 6t i 1d......
myślę że u Ciebie równiez będzie już serduszko

W

G
Stary 2012-10-22, 09:23   #2369
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyneczki!

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a ja mojej już nie pozwalam, czasem mam wyrzuty sumienia bo się tuli i robi z dziesięć podejść a ja ją ciągle ściągam ... a leżenie obok i przytulanie się to już nie to samo ... ale boję się trochę, bo jest ciepła jak mały kaloryferek, i nie chcę żeby mi brzuch przegrzewała ... a może przesadzam? dziś myślałam że ją pacnę, bo dwa razy mi na brzuch skoczyła z parapetu, na szczęście bliżej żołądka ale uwielbiam ranki, kiedy śpi wtulona we mnie, najlepiej pod kołdrą

dobranoc jutro znów mam wyprawę do centrum, na usg nerek
Wiesz co Vil, myślę, że takie ciepło dzieciątku nie zagrozi, ale moze zapytaj lekarza. Koty mają cudowne kojące właściwości i mam wrażenie, że i Tobie i dzidzi tylko by pomogła ale może tylko mi się tak wydaje.

Z resztą, tak piszecie o swoich kotkach... że jeszcze bardziej rozbudza się mój koci instynkt. Bardzo pragnę mieć kota, ale niestety póki nie osiądziemy gdzieś na stałe (czyt. na swoim) to pewnie nie będziemy planować takiego członka rodziny... Eh, mam nadzieję, że to prędzej czy później nastapi.

Axela - gratuluję 12 tyg U nas dziś 11t2d więc jesteśmy blisko Kiedy masz USG? Ja za dokładnie tydzień (sniło mi się dziś, że poszliśmy z mężem na to USG, ale będąc w przychodni zorientowaliśmy się, że to nie tu i biegiem do właściewego miejsca... Skąd to się człowiekowi bierze??
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 09:24   #2370
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
mi musli z mlekiem też rano wchodzi, ale muszę powoli, ostrożnie...
według tego: http://www.mamazone.pl/tv/przebieg-ciazy,3.aspx możnaby już coś usłyszeć. ale jeśli zarodeczek taki malusi będzie, to chyba gin nie będzie próbował się doszukiwać na siłę, bo dwa dni pomyłki i może serduszka jeszcze nie być słychać - po co się wtedy stresować?
moja kruszynka miała przy pierwszym usg 2,2 mm więc niczego tam jeszcze za bardzo nie było... ale uspokoiłam się, że jest zarodek, czyli pęcherzyk nie jest pusty i wszystko rozwija się poprawnie. zaledwie tydzień później kruszyna podrosła do ponad 11 mm i serducho waliło jak szalone! myślę, że twój gin będzie szukał serduszka, jeśli dzidzia będzie odpowiednio duża - nie wiem ile mm mu wystarczy. ale możesz się go spytać, jak to wszystko wygląda i kiedy co po kolei będzie
w którym tygodniu byłas jak dzidzia miała te 2,2mm???

a w którym jak 11mm???

jesli mogę spytac

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
zaczynam dziś 12sty tydzień
ciekawe jakie cudowności zobaczę na usg
Poza tym Dzień dobry, miłego dnia

gratuluje 12 tygodnia

W

G
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości