|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
mikakrolikowa
sto lat
|
#3812 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Widzę, ze weekend kłótniowy- ja się wkurzyłam na TŻ w sobotę Przyjechał strasznie zmęczony po pracy i wypił wieczorem 2 piwa i się nimi opił ![]() ![]() Zła byłam jak nie wiem, bo myślałam o miłym wieczorku a skończyło się na tym, że poszliśmy spać wcześnie...W niedzielę od rana się łasił, a ja się nie oddzywałam ![]() Ale przed południem stwierdziliśmy, że pojedziemy na wycieczkę bo taka śliczna pogoda i wybraliśmy się do Szczawnicy Pogoda super, słoneczko i tak ładnie bo kolorowo. Ja prowadziłam samochód w jedną i drugą stronę Wolę ja jeździć bo się zaprę o kierownicę i mną nie trzęsie Później wstąpiliśmy w Sączu do Mercury Market i hehehe... weszliśmy 5 minut przed zamknięciem, więc nic sobie nie pooglądałam :P Ale zadowolona jestem bardzo, chociaż kręgosłup mi tak napieprzał wczoraj, ze z łóżka nie mogłam wstać ![]() Apropo alkoholu na chrzcinach, to na chrzcinach u Karinki alkohol był (w tym wódka z wesela). Natomiast u mnie na komuni się alkoholu nie podaje
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
E_vel: Ty też z Sącza?
Czytam o tej wódce z wesela w trakcie chrzcin - my nie mamy już ani pół butelki
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-22 o 09:16 |
|
|
|
#3814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja już nie wytrzymuję z tą zgagą. Codziennie jest to samo. Wczoraj wieczorem tak mnie paliła, że mało nie zwymiotowałam. Idę dziś do gina i zapytam go co mi poleca z tym fantem zrobić, bo to już się robi męczące. Cytat:
Mi gin na każdej wizycie mierzy ciśnienie, waży, bada dowcipnie i słucha serduszka. Usg nie ma w gabinecie, robi je w szpitalu wg karty ciąży. Teraz np. będę miała między 30 a 32 tyg. ciąży, więc jakoś w listopadzie, bo teraz jestem w 27. Hope ściskam mocno i nie przejmuj się to siksą. Szkoda nerwów |
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik, ja biorę Rennie na zgage- w ciąży można
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie kupię te tabletki, tylko zapytam gina czy można je brać codziennie
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2012-10-22 o 09:36 |
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Witam się w 27. tygodniu - z tego, co piszą na necie, to już jest III trymestr, masakra. Już tak niewiele do końca pozostało. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Mam pytanko co się daje teraz dziecku na chrzciny?? Mój mąż jest chrzestnym, chrzest w sobotę i nie mam pojęcia co dać w prezencie?? |
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od chrzestnego młody dostał złoty łańcuszek z medalikiem.
|
|
#3823 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w ten mglisty dzionek
![]() Cytat:
Ewik ja kupiłam Gaviscon jest to płyn do picia na zgagę i bardzo mi pomaga. Można go stosować codziennie
|
|
#3824 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesli chodzi o kwotę to ja dałam 500 zł. I ubranko tez ja kupiłam jako chrzestna.
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy od Waszej sytuacji materialnej i chęci.
Myślę, że 300zł jest odpowiednią kwotą. A jeśli chodzi o łańcuszki i inne duperele tego typu, to ja bym osobiście nie dała dziecku czegoś takiego, no i sama też będę uprzedzać, by Oliwce tego nie kupowali, bo to się do niczego nie przydaje potem... Ja do tej pory mam swoje łańcuszki z "obrazkami świętymi", no i po co to komu? Lepiej dać pieniążki lub właśnie zapytać, czy rodzice czegoś nie potrzebują konkretnego, niż wydawać 150-200zł na złoty łańcuszek, który i tak wyląduje w kącie, bo takich rzeczy się raczej nie nosi na co dzień... W formie pamiątki można dołożyć do prezentu jakiś obrazek, książeczkę czy coś.
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow, 30 tydzien, ![]() Ja zaczynam dzis ledwie 24 ![]() Aga, dalabym wlasnie tak, jak piszesz - 300zl. |
|
|
|
|
#3828 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
zwlekłam się dopiero z łóżka i nad śniadaniem się zastanawiam, ale zjadłam łyżkę nutelli, kawałek piernika i chyba mi się już nic nie chce mam nadzieję, że ten tydzień będzie lepszy po takim paskudnym weekendzie; mąż mi kupił zimówki do samochodu i mówił ,żeby w tym tygodniu zmienić, myślałam, że za wcześnie, ale pod koniec zapowiadają śnieg z deszczem ![]() a w sobotę na tych imieninach u koleżanki dowiedziałam się, że druga jest w ciąży i ma termin na kwiecień strasznie się cieszę, bo oni tak bardzo chcieli dzidziusia![]() ale masz mocarza w domu ![]() Cytat:
ale ostatnio znaleźliśmy jedną butelkę w takim pudełku, które dostaliśmy od kelnerów w prezencie, więc się jedna uchowała![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- aha, zapomniałam - przyszło mi na maila, może kogoś zainteresuje http://www.smyk.com/urodziny?kwnazwa...info=tina_smyk
|
|
#3830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale Ty masz syna! Nic tylko życzyć sobie takiego dzieckaNie dawaj dużo bo z czasem (komunia, bierzmowanie, 18stka, ślub ) ta kwota będzie rosła i rosła....Nie wiem co myśleć o tych rurkach antykolkowych Nie wygląda to za dobrze. Ma któraś doświadczenie z takim "sprzętem"?Zawiozłam moją kocurkę, jaka biedna roztrzęsiona
|
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spotkałam się z kwotami od 1000 zł od chrzestnych i 500-600 od gości.
|
#3832 |
|
Zadomowienie
|
nafiyqa A kto powiedział, że sobię radzę z TŻtem?
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
jak patrzę na Wasze zdjęcia ciążowe to gul mi skacze-Wy wszystkie takie szczupłe a ja się spasłam jak knurzyca i mam takie mega wielkie udzicha i gruba dupę
dobrze,że chociaż na buzi wyglądam kwitnąco i chociaż na to się miło w lustrze patrzy ![]() a co do chrzcin to ja uważam,że każdy powinien dać tyle, na ile go stać |
|
|
|
#3835 |
|
BAN stały
|
Dobra, dojechałam do pracy
Czytałam, że weekend był z kłótniami....u mnie niestety też...wczoraj wieczorem. Ale tak mąż przegiął, że mam go totalnie w dupsku O co poszło...to w sumie mniejsza o to, bo o głupstwo jakieś. Ja się oczywiście poryczałam, bom taka wrażliwa teraz.. W każdym razie, poryczałam się i zamknęłam w łazience. Już miałam zaraz wychodzić...myłam właśnie ręce i mąż się dobija, że mam otworzyć bo on chce ręce umyć. Powiedziałam, że zaraz jak ja skończę. A ten wpadł w jakiś szał...zaczął szarpać za klamkę..zgasił mi światło.. Ojjjj zabolało bardzo Ja rozumiem się kłócić, podnieść głos czy coś...ale od idiotek zaraz wyzywać...? Od rana się przymila i chce się godzić, ale mam go gdzieś...
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3837 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Słonko, no co ty, czy to teraz ma jakiekolwiek znaczenie? Babę olej, bo i tak nie naprawisz a tylko nerwy niepotrzebne. Pępek tez mi nie wychodzi, przy Agatce nie wylazł i teraz mam nadzieję też nie wyjdzie ![]() Cytat:
Po drugie - NIE kupuj ![]() A już piszę czemu: raz, że naciąganie jak szlag, to jest jednorazowe a dokładnie ten sam efekt uzyskujesz podając pół lub całego czopka glicerynowego (zależy od wieku dziecka), czy też wg. różnych starych szkół - wsadzając końcówkę małego palca w pupę. ALE najważniejsze jest to, że tego NIE WOLNO stale robić! mały człowiek ma sam pracować nad wypróżnianiem i odbąkowaniem się, a jeśli podajesz mu ciągle wspomagacz (czyli podrażniasz odbyt) - nie będzie tego potrafił i problem będzie non stop. Czyli tak - zaopatrujesz się w czopki glicerynowe, bo przy zaparciach długich są czasem niezbędne (pamiętaj, że maluszek piersiowy może załatwiać się i 10 razy dziennie i to jest normalne, ale może robić kupkę też raz na tydzień - i to też jest norma; nie pamiętam jak się to nazywało, bodajże bezresztkowe trawienie - czyli maluszek przyswaja WSZYSTKO, co wyssie z piersi mamy i dlatego rzadko kupkę robi). Czopka podajesz w 3 sytuacjach: gdy widzisz, że długi czas maluch próbuje kupę zrobić i nie może - długi czas to kilka godzin próbowania, nie kwadrans. Tudzież ponad tydzień kupy nie ma, a do tego czasu maluch zachowuje się normalnie, widać, że brzuszek go nie boli. I ostatnia możliwość: kupki nie ma mniej niż tydzień, ale maluch jest już np. po 2 dniach marudny, zgazowany i tak dalej - ewidentnie widzisz, że kupa go męczy. Ważne - jeśli powyższe sytuacje mają miejsce ciągle, to warto spojrzeć na własną dietę - i ją zmienić, lub jeśli dziecko na mleku modyfikowanym - zmienić mleko. Moja córa już po odstawieniu nutramigenu miała zaparcia na NAN i Bebiko, przeszłam na jakiś czas na bebilon i zaparcia ustały z dnia na dzień. Po prostu mimo, że te mleczka są podobne jednak do siebie, to każde dziecko inaczej reaguje Się rozpisałam ![]() Cytat:
Cytat:
Oj tam, nie białego fartucha, tylko gina mam przystojnego ![]() Cytat:
A jakie? Ja mam po Agatce taki, i jeszcze jakiś tam wezmę - jakościowo super i duże: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40116386/ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A moja córa miała chrzest mając 3mce, od chrzestnego dostała kolczyki i wisiorek złote. Od chrzestnej - łańcuszek, wisiorek serduszko malutkie takie, łyżeczkę srebrną do cukru z grawerem, księgę malucha na 1 rok i taki panel do zabawy na już: http://www.tinylove.com.pl/index.php...j-swiat-odkryc Poszalała matkokrzesno, ochrzan dostała Ale zależnie od tego, ile chcecie wydać, to pomyślałabym o krzesle do karmienia właśnie, mamy w tym stylu (inna firma ale DOKŁADNIE to samo krzesło, podejrzewam, że producent ten sam tylko różne marki robi): http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...701483522.html fajna rzecz, bo i niesiedzące dziecko skorzysta - fotelik się do półleżenia rozkłada i ma wkładkę dla maluszków, no i potem też super, córa ma 2,5 roku i do dzisiaj w nim je przy stole normalnie. |
||||||||
|
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie dlaczego jest taka duża mgła nad Warszawą ... bo narodowy paruje
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sobotę na imprezie wszyscy się rozpływali nad moim brzuchem, że taki fajniutki, jak piłeczka i nic poza tym nie przytyłam itd., a ja to widzę trochę inaczej trochę bardziej![]() ale z błędu ich nie wyprowadzałam; więc spotkaj się z kimś kogo już jakiś czas nie widziałaś, to ci humor poprawi ![]() będę miała moje łóżeczko
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
No ale zawsze można podpytać i kupić coś konkretnego. Choć np. ja z jednej strony chciałabym dostać np. karuzelkę do łóżeczka, ale też wolałabym wybrać sama Więc jednak kasa wychodzi korzystniej - kupi się to co sie podobaJa jestem chrzestną siostrzenicy i dałam tylko pamiątkę chrztu - chodziłam jeszcze do liceum i nie miałam swoich pieniędzy, wiec i tak by rodzice by mi musieli dać na prezent.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Przyjechał strasznie zmęczony po pracy i wypił wieczorem 2 piwa i się nimi opił 
Wolę ja jeździć bo się zaprę o kierownicę i mną nie trzęsie

Już tak niewiele do końca pozostało. 

ślub 28.04.2012

Nie wygląda to za dobrze. Ma któraś doświadczenie z takim "sprzętem"?