Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2407 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-22, 07:42   #72181
deszczowypies
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
O rany, genialne
no właśnie faceci nie mogli z nas wytrzymać, mamy też całą sesję w łazience, jak obie stoimy nad wanną i myjemy włosy

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Różnie, zależy jak mam czas Ogólnie zauważyłam, że ile czekam nie ma większego wpływu na włosy/kolor przynajmniej w moim przypadku. Kiedyś czekałam ustalone 48h, potem używałam masek od razu po spłukaniu henny i nic się nie działo dziwnego. Teraz staram się odczekać te kilka godzin, aby odrost lepiej trzymał. Po paru farbowaniach pewnie daruje sobie odczekiwanie jakiekolwiek bo henna po 5-6 farbowaniach tak wżera mi się we włos, że nawet rozjaśnianie/dekoloryzacja jej nie ruszyła
dooobra, to ja też je zacznę karmić we wtorek, co mi tam i tam mogę szybko w sumie zużyć tę resztkę henny, jaka mi została

Cytat:
Napisane przez crystal_tokio Pokaż wiadomość
Próbowałam bez Pottersa i zastąpiłam go jakąś inną, magiczną odżywką próbowałam myć też włosy inaczej, ale puch był nadal (swoją drogą - puch to ja miałam całe życie ). Za to wczoraj nałożyłam odżywkę bez spłukiwania (szkoda, że dopiero teraz ) i jest lepiej, dzisiaj pójdę po Joannę Naturię Odżywkę z lnem i rumiankiem (bo czytałam, że może być ) i po chwalony przez Was żel mrożący (drogerie powinny być Wam wdzięczne )
oj, szkoda, bo to prawdopodobnie było przyczyną puchu ja też ogarnęłam dopiero niedawno, jak prawidłowo należy nakładać b/s i od razu jaka różnica! także biegnij do sklepu

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 08:31   #72182
AjriszMarta
Zakorzenienie

strona 51
Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Czy to możliwe żeby włosy były falowane i średnio/niskoporowate?

Robiłam testy na porowatość i zawsze wychodziła niska. Moje włosy ciężko jest ufarbować (farba nie "chwyta" niektórych pasemek, a farbuję trwałą koloryzacją) i zmoczyć, ale z drugiej strony - falują się, a podobno włosy kręcone/falowane są zazwyczaj wysokoporowate. I teraz nie wiem kompletnie jaki olej wybrać
Przybij pionę
o mojej pielęgnacji przeczytasz w dzienniku regeneracji, o eksperymentach w codzienniku
olej - moje ulubione to kokos (na początku), babasu, lniany, chyba polubię się z olejem z orzechów włoskich i z palmowym
lubią dodatek masła shea -> zielony krem do rąk z biedronki, maska Bingo shea
Niską porowatość ma jeszcze Malwina, Małgosia i Kascysko
inne są niskoporowate grube i cienkie, grube mogą nie lubić protein wcale

Cytat:
Napisane przez misiakasiulec Pokaż wiadomość
AjriszMarta - tak, kręci mi się bardziej zawsze lewa strona, prawa jest bardziej prosta i skręt ma mniej wyraźny, faktycznie może to wina przedziałka bo odkąd pamiętam mam go z prawej strony, jak śpię to wiercę się niemiłosiernie, więc włosy cierpią po równo na każdym boku
cięcie na pazia, dobrze pamiętam?
krótsze włosy ciężko zabezpieczyć na noc...

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 08:31   #72183
crystal_tokio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
oj, szkoda, bo to prawdopodobnie było przyczyną puchu ja też ogarnęłam dopiero niedawno, jak prawidłowo należy nakładać b/s i od razu jaka różnica! także biegnij do sklepu
Prawidłowo? jak ją rozprowadzasz? Bo może zrobiłam to źle wczoraj, ale efekt jest spoko (chociaż wiem, że może być lepiej... i będzie!).

Makenai

Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura.
Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić.

23.05.2012 - pani licecjatka!
04.07.2014 - pani magister!
crystal_tokio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 08:44   #72184
AjriszMarta
Zakorzenienie

strona 52
Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
mogę się pochwalić? mogęęęę?
śliczne długaśne

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
1. Pytanie do dziewczyn znających się na suplementach. Czy niedobór witaminy B2 jest powszechny? Wszystko wskazuje na to, że właśnie jej mi brakuje . Czym i jak się suplementować, żeby to było skuteczne? Z czym łączyć, z czym nie? Może jakiś sprawdzony preparat? Ewentualnie mogłybyście polecić mi jakieś źródło do doedukowania się w tym temacie?
Dodam tylko, że niedobory lubią chodzić stadami - witaminy z grupy B są ze sobą powiązane i dodatkowo niedobór którejś z B lubi się wiązać z niedoborem C
Cytat:
2. Próbuję ogarnąć żel mrozący i słabo mi idzie . Włosy mam bardzo szytwne nawet jeśli nałożę malutko żelu a kiedy już uda mi się je odgnieść to nie są kręcone a pogniecione - co robię źle? Nie próbowałam jeszcze na lniany, ale to dla mnie nie zabawa, bo chciałam znaleźć produkt, który będzie "gotowy" .
włosy mogą po prostu nie lubić żelu moje nie lubią, a że lniany działa genialnie to już nie szukam :P

Cytat:
3. Od ostatnich dwóch myć zauważyłam, że moje włosy są jednocześnie gumowe (przenawilżenie?) i jednocześnie suche (więc jednak nie przenawilżenie). Wydaje mi się, że ostatnio nienajgorzej mi szło z utrzymywaniem równowagi między nawilżeniem, emolientami i proteinami. Czego to może być wina i co mogę z tym zrobić? Oczyszczanie było tydzień temu.
Ostatnio używałam często w różnych zestawieniach:
szampon Alterra bezzapachowy
Garnier A/k jako ds, jako bs
Alterra granat jako ds
Joanna liniana bs, Artiste bs
oleje: migdał, Alterra pomarańcza, kokos (najczęściej - on może być tu winowajcą? jeśli tak to dlaczego?)
Sezon grzewczy się zaczął ;]
może SLS i odstaw na chwilę żel alterry i kokosa?
warto wprowadzić czasem większą proteinę, czyli np żółtko

Stary 2012-10-22, 09:00   #72185
201604210939
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

cięcie na pazia, dobrze pamiętam?
krótsze włosy ciężko zabezpieczyć na noc...
Przyznaje bez bicia ze nie wiem ja wyglada sciecie na pazia
A włosy na noc spinam taka wieksza zabka na czubku glowy dosc luzno, niestety nie spie spokojnie i wierce sie strasznie wiec wlosy spiete sa gora przez pare godzin snu, musze chyba zainwestowac w jedwabna poszewke na poduszke
201604210939 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 09:38   #72186
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Nadrabiam...

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ale Cie wywołałam

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Zalewaj, zalewaj. Ja jak ostatnio zalałam i zmyłam farbę po 5h, to włosy miałam prawie czarne I przesusz jak się paczy
No to zalałam i...

Cytat:
Ania zobacze jak u Ciebie wyjdzie ten sposób mamy podobne wlosy, najwyżej potem ja tak spróbuję.
...nie próbuj tego w domu ;P siwki mam aktualnie niebiesko-zielone nie polecam nie wiem co się dzieje z tą henną, może stara już jest?
Wczoraj oglądałam zdjęcia sprzed roku - hennowania etapowego. Wyszedł przepiękny ciemny chłodny brąz (zdjęcia w mojej galerii). Nie mogę tego powtórzyć, chociaż robię tak samo
Chciałam wrócić do farbowania chemicznego, ale poczytałam katie i zdurniałam znowu

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Przeraziło mnie to, że suplementów nikt nie kontroluje. Mogą tam wsadzić wszystko, a potem na ulotce napisać o składzie co innego.

Chatul, genialny obrazek

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Demcia uwielbiam to w jaki sposób Twoje włosy się zawijają w identyczne grube spiralusy

xyzv mąka ziemniaczana! Zapisane, wypróbować

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Ach, czuję, że będzie pięknie
Pokażesz się?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 09:40   #72187
JudytaKas
Zakorzenienie

Doberek, jak miło czyta się Was z rana w towarzystwie cieplutkiej herbatki

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Pojedyncze pasma ścinam ślizgiem (ten rysunek był tu chyba już z milion razy ):
A później otrzymuję mniej więcej taki efekt (partia najbardziej wierzchnia, jest najkrótsza):
padłam teraz to jeszcze pokaże koleżance i niech mnie dobrze zetnie bo ostatnio przegieła z cienieniowaniem
Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
mogę się pochwalić? mogęęęę? mogę
cudne, po prostu cudne...
Cytat:
Heeej
Dawno mnie nie było, rok akademicki daje popalić już....

Ale przyszłam się pochwalić! Niedawno się zahennowałam, kolor piękny wyszedł Zdj w załączniki.

Oczywiście nie może być tak cudownie cały czas i gdzieś od tygodnia mam jakiś włosowy kryzys, kłaki nie chcą się kręcić jedynie wywijają się lekko na końcach Myślałam, że to może czas na oczyszczanie, ale po myciu slsowym jest to samo
kolorek bomba włosowe kryzysy to już chyba normalka u kręciołków
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
to ja zdjęć nie mam, ale mogę Wam humor poprawić: wizaż on tour, czyli co robimy z moją przyjaciółką - również włosomaniaczką, tylko z zupełnie innej bajki, bo straight - na weekendowym wyjeździe
hehe włoski na wyjeździe

To ja się pochwalę moimi kręciołkami, niemytymi już od 4 dni kiedyś byłoby to nie możliwe, a teraz nawet, nawet
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00060.jpg (21,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00064.jpg (18,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00070.jpg (21,7 KB, 28 załadowań)

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 09:50   #72188
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Oczywiście nie może być tak cudownie cały czas i gdzieś od tygodnia mam jakiś włosowy kryzys, kłaki nie chcą się kręcić jedynie wywijają się lekko na końcach Myślałam, że to może czas na oczyszczanie, ale po myciu slsowym jest to samo
Hennujesz same odrosty?

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Swoją drogą, taka ciekawostka, skrobia ziemniaczana zmieszana z wodą w odpowiednich ilościach, tworzy płyn nienewtonowski. Bardzo ciekawa i zabawna rzecz. Raz bardzo mi się nudziło i zrobiłam to cudo. Ale miałyśmy zabawy z moją dziewięcioletnią siostrą I kto powiedział, że dzieciom do zabawy to teraz potrzebne komputery i ajpady? Wystarczy coś, co jest ciekawe i brudzi stół
Eeej, ja też chcę

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Jezus Maria, osiągnęłam blask tysiąclecia! I skręt jest mniami. Mam nadzieję, że fryz wytrzyma noc, bo dopiero rano będę mogła zrobić jakieś foty - bateria musi się naładować. Puchu prawie 0. Muszę znowu zacząć kombinować z lnianym i Joaśką (może 50:50), żeby utrwalić jakoś te kudłacze
Jest już rano, zdjęcia, zdjęcia!!!

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Tak , bo mięso ma żelazoIII a i tak nie powinno się go jeść z serem. Czyli kanapeczki ser i szynka są niefajne. Bo wapń wygrywa starcie we wchłanianiu się.

Ed. mięso oczywiście to żelazoII, a rośliny żelazoIII i takie jest słabo przyswajalne.
Zrujnowałaś moje dzieciństwo! życie nie ma już sensu... ;P

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
To jak z pomidorami i twarogiem, tyle że z kolei kwasy w pomidorze zwiążą wapń, wytrącą się szczawiany i będzie dopiero "aułałki".
Albo cytryna w herbacie. Owoce w jogurcie.
Ojoj, można zwariować.
I dlatego też lepiej jeść mięso Co za dużo to niezdrowo, ale co za mało - również.
Ty też

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Moje życie straciło sens

No nie, cytrynka w herbacie też nie jest ok
Widzę, że nie tylko moje

Poza tym pisałyście o wodzie...jak już tu kiedyś pisałam widzę ogromną różnicę, gdy jadę do Rodziców. Tam nawet nie muszę się starać i włosy pięknie się zachowują szkoda, że nie trafiłam tu wcześniej, byłoby o wiele łatwiej (może nie wydałabym tyle kasy na te wszystkie kosmetyki )

Stary 2012-10-22, 09:52   #72189
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal_tokio Pokaż wiadomość
Próbowałam bez Pottersa i zastąpiłam go jakąś inną, magiczną odżywką próbowałam myć też włosy inaczej, ale puch był nadal (swoją drogą - puch to ja miałam całe życie ). Za to wczoraj nałożyłam odżywkę bez spłukiwania (szkoda, że dopiero teraz ) i jest lepiej, dzisiaj pójdę po Joannę Naturię Odżywkę z lnem i rumiankiem (bo czytałam, że może być ) i po chwalony przez Was żel mrożący (drogerie powinny być Wam wdzięczne )
testuj mi Joanna z lnem robi wyprost, a mrożący sztywne siano, ale wielu Dziewczynom służy
a odżywka b/s jest zbawieniem
Stary 2012-10-22, 10:05   #72190
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
testuj mi Joanna z lnem robi wyprost, a mrożący sztywne siano, ale wielu Dziewczynom służy
a odżywka b/s jest zbawieniem
bo nasze kręciołki są tak różne jak ich właścicielki
Ja Joanne z lnem kocham i aż zmuszam się żeby od czasu do czasu używać innej, co by trochę urozmaicać pielęgnację (na moich kręciołkach spisuję się też: Z Apteczki Babuni, odżywka z miodem i proteinami mlecznymi)
Z mrożącym też się polubiliśmy choć Isana męska narazie jest jako nr.1, chyba dlatego, że wiem ile, jak i z czym (bo często dodaję kropelkę odżywki) nakładać na włosy.
Po mrożącym mam chyba mocniejszy skęt (ale też łatwiej o strąki), muszę jeszcze troche poużywać i poobserwować

dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2012-10-22 o 10:08
Stary 2012-10-22, 10:14   #72191
mylfon
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
ostatnio rozmawiałam z koleżanką ze studiów, która też ma kręcone włosy. Nie stosuje ona pielęgnacji CG, ale mniejsza o to. Miała taki fajny krem do loków, który w ogóle nie sklejał, a następnego dnia jak reaktywowała nim loki też się fajnie sprawdzał, a mianowicie Wella SP, Styling Polished Waves, krem podkreślający loki, taka fioletowa tuba. Czy któraś go używa/używała, mogłaby coś powiedzieć więcej o jego działaniu, składzie itp. Na KWC figuruje, jednak żadnych komentarzy na jego temat nie ma.
Byłabym wdzięczna, za jakiekolwiek opinie, bo jestem na etapie poszukiwania idealnego stylizatora, a polecany tu np. żel mrożący z Joanny średnio mi odpowiada, gdyż nie lubie efektu sklejenia jaki dają żele czy pianki.
mylfon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:04   #72192
Karo121
Rozeznanie

Witajcie całe moje krótkie życie myślałam,że mam proste włosy(jaka ja byłam głupia)teraz już wiem ,że nie są krzywe-proste tylko falowane.Moja siostra ma kręcone więc to już powinno mi rzucić jakieś podejrzenia.Tak zagłębiam się w pielęgnacje i coraz bardziej mnie to wszystko przytłacza i przeraża.Od roku schodzę z cieniowanych włosów mam wywijające się końcówki,włosy się puszą ,a falują gdzieś mniej więcej od początku ucha.Jak dotąd myje je codziennie - alterra z pszenicą i morelą(przetłuszczają się) oraz stosuje odżywkę long repair.Teraz widzę,że moja pielęgnacja jest błędna ale jestem dopiero na początku mojego włosomaniactwa Od 2 miesięcy nie używam produktów z silikonami i włosy mniej się przetłuszczają ale są też jakby bardziej wysuszone.Planuje zakup jantara(jako wcierki na rzadkie włosy),maski alterry i szamponu z granatem(używałam już i włosy były bardziej nawilżone). Proszę o pomoc bo ja się już w tym wszystkim gubię
Karo121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:12   #72193
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo121 Pokaż wiadomość
Witajcie całe moje krótkie życie myślałam,że mam proste włosy(jaka ja byłam głupia)teraz już wiem ,że nie są krzywe-proste tylko falowane.Moja siostra ma kręcone więc to już powinno mi rzucić jakieś podejrzenia.Tak zagłębiam się w pielęgnacje i coraz bardziej mnie to wszystko przytłacza i przeraża.Od roku schodzę z cieniowanych włosów mam wywijające się końcówki,włosy się puszą ,a falują gdzieś mniej więcej od początku ucha.Jak dotąd myje je codziennie - alterra z pszenicą i morelą(przetłuszczają się) oraz stosuje odżywkę long repair.Teraz widzę,że moja pielęgnacja jest błędna ale jestem dopiero na początku mojego włosomaniactwa Od 2 miesięcy nie używam produktów z silikonami i włosy mniej się przetłuszczają ale są też jakby bardziej wysuszone.Planuje zakup jantara(jako wcierki na rzadkie włosy),maski alterry i szamponu z granatem(używałam już i włosy były bardziej nawilżone). Proszę o pomoc bo ja się już w tym wszystkim gubię
Czytałaś pigułkę i FAQ?
Zdecydowanie brakuje olejowania

Stary 2012-10-22, 11:12   #72194
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
No to zalałam i...
...nie próbuj tego w domu ;P siwki mam aktualnie niebiesko-zielone nie polecam nie wiem co się dzieje z tą henną, może stara już jest?
Wczoraj oglądałam zdjęcia sprzed roku - hennowania etapowego. Wyszedł przepiękny ciemny chłodny brąz (zdjęcia w mojej galerii). Nie mogę tego powtórzyć, chociaż robię tak samo
Chciałam wrócić do farbowania chemicznego, ale poczytałam katie i zdurniałam znowu
a próbowałaś innych henn od khadi? czytałaś co ostatnio Dziewczyny pisały na hennowym, że amla w składzie khadi jest bardzo kwaśna i osłabia właściwości indygo? może coś innego by trzymało się lepiej?
sama szukam aktualnie alternatywy do wypróbowania, bo na dniach chcę zamawiać
Stary 2012-10-22, 11:14   #72195
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mylfon Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
ostatnio rozmawiałam z koleżanką ze studiów, która też ma kręcone włosy. Nie stosuje ona pielęgnacji CG, ale mniejsza o to. Miała taki fajny krem do loków, który w ogóle nie sklejał, a następnego dnia jak reaktywowała nim loki też się fajnie sprawdzał, a mianowicie Wella SP, Styling Polished Waves, krem podkreślający loki, taka fioletowa tuba. Czy któraś go używa/używała, mogłaby coś powiedzieć więcej o jego działaniu, składzie itp. Na KWC figuruje, jednak żadnych komentarzy na jego temat nie ma.
Byłabym wdzięczna, za jakiekolwiek opinie, bo jestem na etapie poszukiwania idealnego stylizatora, a polecany tu np. żel mrożący z Joanny średnio mi odpowiada, gdyż nie lubie efektu sklejenia jaki dają żele czy pianki.
Wreszcie ktoś kto ma taki sam problem jak ja jak dowiesz się czegoś więcej to napisz mi na priv albo jak w ogóle znajdziesz coś fajnego nieżelowego. Ja ostatnio testowałam lotion Marca Anthoniego, ale szału nie robił. Jak na tą cenę nie jest warty. Chyba, że jest promocja. Dobre opinie miał krem z tej samej firmy, ale chyba już go wycofali Zastanawiałam się też nad Goldwellem Love Curls. Jak ktoś miał to niech coś napisze.
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:14   #72196
vargant
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

A w stolicy to mają taką superwodę? Czy może oligoceńska? Nie jestem na bieżąco, ale kiedyś to tam była wodna masakra masakr wszelakich - przynajmniej w ten sposób to media przedstawiały.
Woda destylowana jest miękka i składniki chelatujące w produktach mogą być niepotrzebne. Mogą podziałać zmiękczająco na włos w nadmiarze.
Na pewno będzie trudniej dopłukać włosy, wyjdzie dużo więcej wody. Po prawdzie też nie opłaca się tego robić.
Anglezy mogą być też skutkiem innego zestawu kosmetyków. Przypomnij sobie, czy to na pewo szło wyłącznie o wodę.

Nie, to nie była oligoceńska, najzwyklejsza kranówa. na ciało zadziałała żle (krostki) ale na wlosy super mysle ze to mogla byc jeszcze zasluga Garniera AiK.

Powiedzcie mi proszę, jakie są jeszcze oprocz Garniera AiK odżywki emolientowe? nie chciałabym zanudzic wlosow a spodobal mi sie efekt anglezów
vargant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:18   #72197
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
a próbowałaś innych henn od khadi? czytałaś co ostatnio Dziewczyny pisały na hennowym, że amla w składzie khadi jest bardzo kwaśna i osłabia właściwości indygo? może coś innego by trzymało się lepiej?
sama szukam aktualnie alternatywy do wypróbowania, bo na dniach chcę zamawiać
Nie próbowałam właśnie, bo byłam zadowolona z Khadi :/ ...aktualnie wykańczam ten zielony proszek i się zastanawiam nad kolejnym zakupem...na pewno lepiej by było, gdybym sama mieszała hennę naturalną z indygo, ale nie wiem czy chce mi się w to bawić

Stary 2012-10-22, 11:25   #72198
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

No to zalałam i...

..nie próbuj tego w domu ;P siwki mam aktualnie niebiesko-zielone nie polecam

oboszzz

ja sie farb chemicznych nie boję
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość

To ja się pochwalę moimi kręciołkami, niemytymi już od 4 dni kiedyś byłoby to nie możliwe, a teraz nawet, nawet
o masz ! jakie spiralki

iććććććć sobie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:28   #72199
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:

oboszzz

o masz ! jakie spiralki
iććććććć sobie
no co, nikt takich nie ma dobrze, że nie rzuca się tak w oczy...

te emoty...

Stary 2012-10-22, 11:28   #72200
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Nie próbowałam właśnie, bo byłam zadowolona z Khadi :/ ...aktualnie wykańczam ten zielony proszek i się zastanawiam nad kolejnym zakupem...na pewno lepiej by było, gdybym sama mieszała hennę naturalną z indygo, ale nie wiem czy chce mi się w to bawić
no ale skoro w zeszłym roku pięknie Ci farbowałą tą samą khadi ( czy taką samą khadi) to oni teraz nie zmienili sklładu, tylko Tobie stan wlosów sie pewnie zmienił i może porowatość podskoczyła, bo jak inaczej wyjaśnić to zjawisko?

gdzie s czytałam o indygo z któregoś sklepu z półproduktami... zsk??
jak opanuje skleroze damCi znać

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:34   #72201
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
ja na razie medytuję nad dwuetapowym, bo nie mam złudzeń, że bez niego będzie tak jak chcę moje siwki nie są szarawe, jak czasem bywa, tylko chamsko białe więc na pewno muszą dostać henny, żeby się ich kolor ciemniejszy lepiej złapał...
na razie mam dwie opcje na każdy z etapów
1) khadi z amlą i jathropą lub 1) henna shehnaz (chcę jak najczerwieńszy 1 etap)
2) brązowa umbra Logony lub 2) orzechowy brąz Sante
na tym etapie utknęłam od piątku i nie wiem co wybrać...

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
super! masz włosy jak lalka o której marzyłam w dzieciństwie

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Widzę, że nie tylko moje
ja gdzieś słyszałam/czytałam(nie bić, nie pamietam gdzie, ale w 2 źródłach), że podobno łączenie herbaty z cytryną zwiększa ryzyko wystąpienia Parkinsona... słyszał ktoś o tym jeszcze
ja akurat nie jestem fanką tego zestawienia, więc mi to gila ale u mnie w rodzinie parę osób zachłannie pochłania taką herbatkę i nie wiem, czy ich uświadamiać, czy to bujda?
Stary 2012-10-22, 11:35   #72202
Karo121
Rozeznanie

Oczywiście ,że czytałam czy olejowanie jest niezbędne ?
Stary 2012-10-22, 11:37   #72203
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vargant Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi proszę, jakie są jeszcze oprocz Garniera AiK odżywki emolientowe? nie chciałabym zanudzic wlosow a spodobal mi sie efekt anglezów
http://kascysko.blogspot.com/2012/08...ientowych.html

http://cgpopolsku.blogspot.com/

Stary 2012-10-22, 11:38   #72204
Karo121
Rozeznanie

Jantar zamierzam stosować jako wcierkę,czy jeśli dodatkowo będę go używać jako odżywki b/s to przesuszą się?
Stary 2012-10-22, 11:39   #72205
vargant
Przyczajenie

Bardzo dziękuję
vargant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:40   #72206
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
bo nasze kręciołki są tak różne jak ich właścicielki
Ja Joanne z lnem kocham i aż zmuszam się żeby od czasu do czasu używać innej, co by trochę urozmaicać pielęgnację (na moich kręciołkach spisuję się też: Z Apteczki Babuni, odżywka z miodem i proteinami mlecznymi)
Z mrożącym też się polubiliśmy choć Isana męska narazie jest jako nr.1, chyba dlatego, że wiem ile, jak i z czym (bo często dodaję kropelkę odżywki) nakładać na włosy.
Po mrożącym mam chyba mocniejszy skęt (ale też łatwiej o strąki), muszę jeszcze troche poużywać i poobserwować
oj tak co właścicielka to iny zestaw
z wymienionych przez Ciebie lubię z apteczki babuni i Isanę męską
ale oprócz tego też Naturię z makiem bardzo
i kocham Kallosa Latte Serical do mycia i jako b/s
Stary 2012-10-22, 11:47   #72207
Karo121
Rozeznanie

Tak sobie czytam i wnioskuje,że moje włosy falowane są typu 2a lub 2b
Raczej 2b

Edytowane przez Karo121
Czas edycji: 2012-10-22 o 11:50
Stary 2012-10-22, 11:58   #72208
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
no ale skoro w zeszłym roku pięknie Ci farbowałą tą samą khadi ( czy taką samą khadi) to oni teraz nie zmienili sklładu, tylko Tobie stan wlosów sie pewnie zmienił i może porowatość podskoczyła, bo jak inaczej wyjaśnić to zjawisko?

gdzie s czytałam o indygo z któregoś sklepu z półproduktami... zsk??
jak opanuje skleroze damCi znać
Hmm, chyba że

Mazidła pewnie

Cytat:
ja na razie medytuję nad dwuetapowym, bo nie mam złudzeń, że bez niego będzie tak jak chcę moje siwki nie są szarawe, jak czasem bywa, tylko chamsko białe więc na pewno muszą dostać henny, żeby się ich kolor ciemniejszy lepiej złapał...
na razie mam dwie opcje na każdy z etapów
1) khadi z amlą i jathropą lub 1) henna shehnaz (chcę jak najczerwieńszy 1 etap)
2) brązowa umbra Logony lub 2) orzechowy brąz Sante
na tym etapie utknęłam od piątku i nie wiem co wybrać...

ja gdzieś słyszałam/czytałam(nie bić, nie pamietam gdzie, ale w 2 źródłach), że podobno łączenie herbaty z cytryną zwiększa ryzyko wystąpienia Parkinsona... słyszał ktoś o tym jeszcze
ja akurat nie jestem fanką tego zestawienia, więc mi to gila ale u mnie w rodzinie parę osób zachłannie pochłania taką herbatkę i nie wiem, czy ich uświadamiać, czy to bujda?
Będę śledzić co tam Tobie fajnego wyszło na tych siwkach moje też są białe
Nie znam Logony ani Sante, także nie doradzę. Kup obie

Herbatę z cytryną piję rzadko, ale u mnie też jest tak jak piszesz...moi Rodzice na przykład często taką piją...

Stary 2012-10-22, 12:16   #72209
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Będę śledzić co tam Tobie fajnego wyszło na tych siwkach moje też są białe
Nie znam Logony ani Sante, także nie doradzę. Kup obie

Herbatę z cytryną piję rzadko, ale u mnie też jest tak jak piszesz...moi Rodzice na przykład często taką piją...
hehe, trochę za droga impreza na dwie marki na raz, zwłaszcza, że na moje włosy i tak muszę kupować podwójnie, bo 100g nie wystarcza...a większość firm nie robi 150g

no u mnie podobnie, z tym że to Teściowa pochłania ilości ogromne takiej herbaty (pije cytrynową czarną aromatyzowaną i dodaje do niej cytryny...)
Stary 2012-10-22, 12:17   #72210
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:

oboszzz

o masz ! jakie spiralki

iććććććć sobie
dziękuje przez te emotki zaplułam klawiaturę
Cytat:
super! masz włosy jak lalka o której marzyłam w dzieciństwie

ooooo ja dziękuje bardzo
a ja tak lubie herbatke z cytryną

przyłącze sie do podziękowań, bo od dłuższego czasu przymierzam sie do zakupu czegoś nowego, ale nie wiedziałam co wybrać - nie chcę żeby włosy przyzwycziły się do Garniera AiK

Cytat:
oj tak co właścicielka to iny zestaw
z wymienionych przez Ciebie lubię z apteczki babuni i Isanę męską
ale oprócz tego też Naturię z makiem bardzo
i kocham Kallosa Latte Serical do mycia i jako b/s
muszę przyczaić się na Kallosa

dniem twojego życia."
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości