|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#72181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
no właśnie faceci nie mogli z nas wytrzymać, mamy też całą sesję w łazience, jak obie stoimy nad wanną i myjemy włosy
![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
i tam mogę szybko w sumie zużyć tę resztkę henny, jaka mi została Cytat:
ja też ogarnęłam dopiero niedawno, jak prawidłowo należy nakładać b/s i od razu jaka różnica! także biegnij do sklepu
|
|
#72182 | ||
|
Zakorzenienie
|
strona 51
Cytat:
![]() o mojej pielęgnacji przeczytasz w dzienniku regeneracji, o eksperymentach w codzienniku olej - moje ulubione to kokos (na początku), babasu, lniany, chyba polubię się z olejem z orzechów włoskich i z palmowym lubią dodatek masła shea -> zielony krem do rąk z biedronki, maska Bingo shea Niską porowatość ma jeszcze Malwina, Małgosia i Kascysko inne są niskoporowate grube i cienkie, grube mogą nie lubić protein wcale Cytat:
krótsze włosy ciężko zabezpieczyć na noc... |
||
|
|
|
#72183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ją rozprowadzasz? Bo może zrobiłam to źle wczoraj, ale efekt jest spoko (chociaż wiem, że może być lepiej... i będzie!).
We must fight for what we believe in Makenai Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! 04.07.2014 - pani magister!
|
|
|
|
|
#72184 | |||
|
Zakorzenienie
|
strona 52
śliczne ![]() długaśne ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
Cytat:
moje nie lubią, a że lniany działa genialnie to już nie szukam :PCytat:
może SLS i odstaw na chwilę żel alterry i kokosa? warto wprowadzić czasem większą proteinę, czyli np żółtko |
|||
|
|
|
#72185 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A włosy na noc spinam taka wieksza zabka na czubku glowy dosc luzno, niestety nie spie spokojnie i wierce sie strasznie wiec wlosy spiete sa gora przez pare godzin snu, musze chyba zainwestowac w jedwabna poszewke na poduszke
|
|
|
|
|
#72186 | ||||
|
Strażnik Wizażu
|
Nadrabiam...
![]() Cytat:
Cytat:
nie polecam nie wiem co się dzieje z tą henną, może stara już jest? ![]() Wczoraj oglądałam zdjęcia sprzed roku - hennowania etapowego. Wyszedł przepiękny ciemny chłodny brąz (zdjęcia w mojej galerii). Nie mogę tego powtórzyć, chociaż robię tak samo ![]() Chciałam wrócić do farbowania chemicznego, ale poczytałam katie i zdurniałam znowu Cytat:
![]() Chatul, genialny obrazek ![]() Cytat:
xyzv mąka ziemniaczana! Zapisane, wypróbować ![]() Pokażesz się?
|
||||
|
|
|
#72187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Doberek, jak miło czyta się Was z rana w towarzystwie cieplutkiej herbatki
Cytat:
teraz to jeszcze pokaże koleżance i niech mnie dobrze zetnie bo ostatnio przegieła z cienieniowaniem![]() Cytat:
włosowe kryzysy to już chyba normalka u kręciołków![]() Cytat:
![]() To ja się pochwalę moimi kręciołkami, niemytymi już od 4 dni kiedyś byłoby to nie możliwe, a teraz nawet, nawet
|
|
|
#72188 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Widzę, że nie tylko moje ![]() Poza tym pisałyście o wodzie...jak już tu kiedyś pisałam widzę ogromną różnicę, gdy jadę do Rodziców. Tam nawet nie muszę się starać i włosy pięknie się zachowują szkoda, że nie trafiłam tu wcześniej, byłoby o wiele łatwiej (może nie wydałabym tyle kasy na te wszystkie kosmetyki )
|
|||||
|
|
|
#72189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi Joanna z lnem robi wyprost, a mrożący sztywne siano, ale wielu Dziewczynom służy a odżywka b/s jest zbawieniem
|
|
|
|
|
#72190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Joanne z lnem kocham i aż zmuszam się żeby od czasu do czasu używać innej, co by trochę urozmaicać pielęgnację (na moich kręciołkach spisuję się też: Z Apteczki Babuni, odżywka z miodem i proteinami mlecznymi) Z mrożącym też się polubiliśmy choć Isana męska narazie jest jako nr.1, chyba dlatego, że wiem ile, jak i z czym (bo często dodaję kropelkę odżywki) nakładać na włosy.Po mrożącym mam chyba mocniejszy skęt (ale też łatwiej o strąki), muszę jeszcze troche poużywać i poobserwować
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2012-10-22 o 10:08 |
|
|
|
|
#72191 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
ostatnio rozmawiałam z koleżanką ze studiów, która też ma kręcone włosy. Nie stosuje ona pielęgnacji CG, ale mniejsza o to. Miała taki fajny krem do loków, który w ogóle nie sklejał, a następnego dnia jak reaktywowała nim loki też się fajnie sprawdzał, a mianowicie Wella SP, Styling Polished Waves, krem podkreślający loki, taka fioletowa tuba. Czy któraś go używa/używała, mogłaby coś powiedzieć więcej o jego działaniu, składzie itp. Na KWC figuruje, jednak żadnych komentarzy na jego temat nie ma. Byłabym wdzięczna, za jakiekolwiek opinie, bo jestem na etapie poszukiwania idealnego stylizatora, a polecany tu np. żel mrożący z Joanny średnio mi odpowiada, gdyż nie lubie efektu sklejenia jaki dają żele czy pianki. |
|
|
|
#72192 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
całe moje krótkie życie myślałam,że mam proste włosy(jaka ja byłam głupia)teraz już wiem ,że nie są krzywe-proste tylko falowane.Moja siostra ma kręcone więc to już powinno mi rzucić jakieś podejrzenia.Tak zagłębiam się w pielęgnacje i coraz bardziej mnie to wszystko przytłacza i przeraża.Od roku schodzę z cieniowanych włosów mam wywijające się końcówki,włosy się puszą ,a falują gdzieś mniej więcej od początku ucha.Jak dotąd myje je codziennie - alterra z pszenicą i morelą(przetłuszczają się) oraz stosuje odżywkę long repair.Teraz widzę,że moja pielęgnacja jest błędna ale jestem dopiero na początku mojego włosomaniactwa Od 2 miesięcy nie używam produktów z silikonami i włosy mniej się przetłuszczają ale są też jakby bardziej wysuszone.Planuje zakup jantara(jako wcierki na rzadkie włosy),maski alterry i szamponu z granatem(używałam już i włosy były bardziej nawilżone). Proszę o pomoc bo ja się już w tym wszystkim gubię
|
|
|
|
#72193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie brakuje olejowania |
|
|
|
|
#72194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama szukam aktualnie alternatywy do wypróbowania, bo na dniach chcę zamawiać
|
|
|
|
|
#72195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak dowiesz się czegoś więcej to napisz mi na priv albo jak w ogóle znajdziesz coś fajnego nieżelowego. Ja ostatnio testowałam lotion Marca Anthoniego, ale szału nie robił. Jak na tą cenę nie jest warty. Chyba, że jest promocja. Dobre opinie miał krem z tej samej firmy, ale chyba już go wycofali Zastanawiałam się też nad Goldwellem Love Curls. Jak ktoś miał to niech coś napisze.
|
|
|
|
|
#72196 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie, to nie była oligoceńska, najzwyklejsza kranówa. na ciało zadziałała żle (krostki) ale na wlosy super mysle ze to mogla byc jeszcze zasluga Garniera AiK. Powiedzcie mi proszę, jakie są jeszcze oprocz Garniera AiK odżywki emolientowe? nie chciałabym zanudzic wlosow a spodobal mi sie efekt anglezów
|
|
|
|
|
#72197 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72198 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() oboszzz ja sie farb chemicznych nie boję Cytat:
![]() iććććććć sobie
|
||
|
|
|
#72199 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
no co, nikt takich nie ma te emoty...
|
|
|
|
|
#72200 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
gdzie s czytałam o indygo z któregoś sklepu z półproduktami... zsk?? jak opanuje skleroze damCi znać |
|
|
|
|
#72201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje siwki nie są szarawe, jak czasem bywa, tylko chamsko białe więc na pewno muszą dostać henny, żeby się ich kolor ciemniejszy lepiej złapał...na razie mam dwie opcje na każdy z etapów ![]() 1) khadi z amlą i jathropą lub 1) henna shehnaz (chcę jak najczerwieńszy 1 etap) 2) brązowa umbra Logony lub 2) orzechowy brąz Sante na tym etapie utknęłam od piątku i nie wiem co wybrać...![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
masz włosy jak lalka o której marzyłam w dzieciństwie ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- ja gdzieś słyszałam/czytałam(nie bić, nie pamietam gdzie, ale w 2 źródłach), że podobno łączenie herbaty z cytryną zwiększa ryzyko wystąpienia Parkinsona... słyszał ktoś o tym jeszcze ![]() ja akurat nie jestem fanką tego zestawienia, więc mi to gila ale u mnie w rodzinie parę osób zachłannie pochłania taką herbatkę i nie wiem, czy ich uświadamiać, czy to bujda?
|
||
|
|
|
#72202 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście ,że czytałam
|
|
|
|
#72203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://cgpopolsku.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#72204 |
|
Rozeznanie
|
Jantar zamierzam stosować jako wcierkę,czy jeśli dodatkowo będę go używać jako odżywki b/s to przesuszą się?
|
|
|
|
#72205 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z wymienionych przez Ciebie lubię z apteczki babuni i Isanę męską ![]() ale oprócz tego też Naturię z makiem bardzo i kocham
|
|
|
|
|
#72207 |
|
Rozeznanie
|
Tak sobie czytam i wnioskuje,że moje włosy falowane są typu 2a lub 2b
Raczej 2b Edytowane przez Karo121 Czas edycji: 2012-10-22 o 11:50 |
|
|
|
#72208 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Mazidła pewnie ![]() Cytat:
![]() Nie znam Logony ani Sante, także nie doradzę. Kup obie ![]() Herbatę z cytryną piję rzadko, ale u mnie też jest tak jak piszesz...moi Rodzice na przykład często taką piją... |
||
|
|
|
#72209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no u mnie podobnie, z tym że to Teściowa pochłania ilości ogromne takiej herbaty (pije cytrynową czarną aromatyzowaną i dodaje do niej cytryny... )
|
|
|
|
|
#72210 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez te emotki zaplułam klawiaturę![]() Cytat:
dziękuje bardzoa ja tak lubie herbatke z cytryną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

Ogólnie zauważyłam, że ile czekam nie ma większego wpływu na włosy/kolor przynajmniej w moim przypadku. Kiedyś czekałam ustalone 48h, potem używałam masek od razu po spłukaniu henny i nic się nie działo dziwnego. Teraz staram się odczekać te kilka godzin, aby odrost lepiej trzymał. Po paru farbowaniach pewnie daruje sobie odczekiwanie jakiekolwiek bo henna po 5-6 farbowaniach tak wżera mi się we włos, że nawet rozjaśnianie/dekoloryzacja jej nie ruszyła
). Za to wczoraj nałożyłam odżywkę bez spłukiwania (szkoda, że dopiero teraz
ja też ogarnęłam dopiero niedawno, jak prawidłowo należy nakładać b/s i od razu jaka różnica! także biegnij do sklepu 
. Włosy mam bardzo szytwne nawet jeśli nałożę malutko żelu a kiedy już uda mi się je odgnieść to nie są kręcone a pogniecione - co robię źle?
.

mąka ziemniaczana! Zapisane, wypróbować
teraz to jeszcze pokaże koleżance i niech mnie dobrze zetnie bo ostatnio przegieła z cienieniowaniem

szkoda, że nie trafiłam tu wcześniej, byłoby o wiele łatwiej
)

co wybrać...