|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Jedyne co nam nie dopisalo to pogoda. Mleczna, gesta mgla wiec ze zdjec w jesiennym plenerze nici. Ale nie to bylo najwazniejsze
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- karolca super,że chrzciny się udały. Tylko,że nie ładnie ze strony babci i dziadka. ![]() Chyba mały zasnął bo cisza ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Ide sobie zrobić kolacje,zjem a potem przeniose się do wyrka.
|
|
|
|
|
#3123 |
|
Gang Iren
|
A mi do kataru i bolu gardla dolaczyl kaszel
|
#3124 |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Ostatnia wczoraj i pierwsza dzis ![]() Eryk nie spi od 4:30.Obudzil sie w nastroju zabawowym i zaczal zagadywac do mnie.I jak tu gniewac sie na niego
|
#3125 |
|
Zadomowienie
|
Filip pospal 30 min dluzej od Eryka obudzil sie w nastroju marudno zabawowym tzn nie wie czy sie smiac czy plakac:-\
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3126 |
|
Gang Iren
|
Eryk wlasnie ma drzemke.Szkoda,ze ja nie moge pospac,bo szykujemy sie do szkoly.Wlasnie czekam,az Wiki zwolni toalete.
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski, widze ze nie tylko u nas nocka do bani
Julcia pieknie spala do 2, a pozniej juz sie przebudzala. Spanko lacznie do 7 z tymi przerwami. Karolca nie moge sie doczekac zdjec ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja się witam po weekendzie nockę możemy zaliczyć do udanych tz wstawał o 5 bo jechał do warszawy ale nikogo nie pobudził i tu mu się należą a ja z dzieciakami dopiero o 8,30 wyszliśmy z łóżek teraz Ania ma drzemkę.No i najważniejsze Ania już nie ma temperatury. A wczoraj po raz pierwszy obiadek jadła w krzesełku ale jej sie podobało
|
|
|
|
#3129 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
![]() Nowaken super ze Ania juz nie ma temperatury i ze swietnie sie czuje w krzeselku ![]() Gosia moze sprobuj syrop z cebuli zrobic, jest slodki - dla mojego tz pomaga na kaszel. a co do zupy (dyniowej z piaskiem) to gdybysmy mieszkaly blizej siebie to wpraszac bys nie musiala...zaprosilabym Ciebie i jeszcze w sloiki tej zupy bym Ci dala do domu bo jest bardzo dobra, tylko ten piasek strzyka czasami![]() ...nie to ze chcialabym Ci wcisnac zupe z piaskiem![]() no to Eryczek ranny ptaszek. Hanie przewinelam o 4:30 i balam sie ze nie zasnie po tym, ale udalo sie i do 6:30 pospala i juz wszyscy wstalismy.teraz nie wiedziec czemu jest juz gotowa do drzemki nr1 i sie relaksuje w hustawce, takze niedlugo ja w wozek wsadze, zrobie wertepa i wlacze swoje seriale. pralka nam siadla wczoraj - tz wstawil swoje robocze ubrania, raz na rok sam wlaczy pralke i to popsuje. pralka nie nasza, w wyposazeniu domu, wiec napisalam wczoraj wieczorem maila do szefa ze pralka padla i czy oni kupia nowa (tak jak piekarnik rok temu kupili) czy my mamy kupic i wtedy pralka bedzie nasza, a on mi odpisuje ze pralek oni nie zapewniaja, wiec znalezlismy pralke i Tz jedzie dzis kupic. u nas mgla dzis. wczoraj rozmawialismy na skypie z tz bratem ktory mieszka w usa, maja druga coreczke, malutka ma 7 tygodni, ma straszne kolki codziennie od 15-23, bierze leki na kolki i refluks i trzeba ja trzymac ciagle na rekach jak spi, a wiadomo ze taki maluszek sporo spi. zaczelam wczoraj Hanie troszke dopajac bo miala bardzo zbite kupki i duzo ja kosztowalo wysilku aby zrobic kupke. bo praktycznie wszedzie jest marchewka w tych kupnych jedzonkach, dzis juz kupka lepsza byla....ale gow...ny temat z rana ![]() Gosia my zabawki kupilismy w babies4us w sobote: http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...rchPosition=18 i laptop ale nie moge znalezc go na ich stronie (zdjecie na mailu) i jeszcze gryzaczek kupilismy i w innym sklepie miekka grzechotke zyrafke, bo Hania lubi zabawki grzechoczace..nawet sprawdza czy nasze telefony grzechocza ![]() no i zasnela Hanka w hustawce - nie zdazylam jej przelozyc do wozka, zawsze zasypia godzine pozniej. ide ogarnac kuchnie po wczorajszym tz gotowaniu
|
|
|
|
#3130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i szkoda że dziadkowie nie poinformowali że ich nie będzie
|
|||
|
|
|
#3131 |
|
Raczkowanie
|
Oszaleje!!!! Mała stała dzisiaj o 3:59 :O i już nie śpi od tej pory.. udało mi się ją położyć do łóżeczka o 9:30 a o 9:40 zaczęli borować pod nami bo wymieniają drzwi
![]() :mu r: no to ryk i huk w całym mieszkaniu ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Powiedz cie mi proszę bo nie nasuwa mi się żadna odpowiedź na pytanie o niekapka. Po co dziecku niekapek jak ma butelkę? czy chodzi o to żeby piło i jadło (mleko) z różnych naczyń? czy może niekapek jakoś przyzwyczaja do normalnego picia z kubeczka? wytłumaczcie mi
|
|
|
|
#3132 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowaken mi tez fruwa i powiewa czy ktos slyszy klekot diesla czy nie, pisalam tylko o tym ze dzwiek diesla z pewnoscia nie jest mruczeniem...a raczej harkaniem
![]() moj akurat samochod w srodku jest dosc glosny (ale nie slychac klekotu diesla tylko zwyczajnie jest chyba slabiej wyciszony, mielismy wczesnie taki sam model tylko starszy i byl cichszy w srodku). teraz mamy opla vectre c 1.9 turbo diesiel , rok temu zmienilismy z BMW 5 3litrowej benzyny (wysokiej wersji w wyposazeniu) 230koni no i automat , wiec roznica jest w jezdzie, ale roznice tez czujemy w kieszeni, a to teraz sie dla nas liczy.
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bryy ![]() my nie spimy od 6.30 ale poszedl spac mlody o 20 ja sie wzielam za porzadki w domu, musze jakas skrzynie plastikowa kupic bo pokoj zalewaja nam zabawki |
|
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hance nie podawalam butelki chyba przez ostatnie 2 miesiace, w sobote podalam jej wiec niekapek..i sobie pila..troche sluzyl on za gryzaka, ale dawala rade w sumie...czasami tylko trzyma sobie sama. Cytrynka ja tez chyba musze kupic cos na zabawki. http://www.tommeetippee.co.uk/produc...middle_teeth_/ ten gryzaczek robi u nas ostatnio furore..kupilam jakis czas temu, ale ostatnio to Hanki ulubiona zabawka, nie spelnia swojej roli jako gryzaczek, ale grzechocze wiec jest swietny ![]() Hanka jak spi to przypomina mi kaczora donalda ![]()
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-10-22 o 10:47 |
|
|
|
|
#3136 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Super,ze Ania nie ma juz temperatury Cytat:
Fajna zabawka,bardzo lubie Lamaze zabawki.O to Hania moze juz pisac na wizazu jak ma laptopa Widzialam zdjecie,fajnie wyglada przy tym laptopie ![]() Generalnie to dlugie karmienie butelka nie jest zbyt zdrowe,moze byc od niego prochnica butelkowa,wady zgryzu oraz wymowy.Im wczesniej dziecko nauczy sie pic z kubeczka tym lepiej moim zdaniem.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-10-22 o 10:47 |
||
|
|
|
#3137 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiu tylko teraz tak mysle ze nie wiem czy to dobry pomysl ten laptop...to zabawka w sumie od roczku, ale ja wylaczam dzwieki i sobie Hanka tam cos stuka na nim, ona tak jak wiekszosc maluszkow uwielbia nasze telefony i laptopy, wiec jej daje na moment dziennie jej wlasny laptop...do czego to doszlo, teraz 7 miesieczne dziecko ma swoj laptop, ja swoj pierwszy komp mialam jak pisalam magisterke...kupilam jakiegos repa aby tylko offica mial, net na nim chodzil tak ze pozal sie Boze, nazywalam ten komp ''brzeczus'' bo byl glosniejszy niz szybszy, na pamiatke zostawilam go sobie i jest na strychu w domu rodzinnym.
Tz bratanica majac 2 latka posluguje sie dosc sprytnie Ipadem, sa tego plusy i minusy wiadomo.chyba jestem jednak zwolenniczka tradycyjnych zabawek, ale az strasch pozmyslec jakie zabawki beda mialy nasze wnuki (??) a i Hanki laptop ma wejscie na prawdziwe USB aby mozna bylo zobaczyc co dziecko na tym laptopie robilo (??)
|
|
|
|
#3138 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Do mnie Wiki mowi,ze chce na gwiazdke iPhona,albo chociaz jakas tansza komorke.Ja jej mowie "zapomnij,najpierw naucz sie pisac bez bledow,a potem pogadamy",a ona do mnie "po polsku czy po angielsku?" to ja,ze tak i tak ![]() Bez przesady.Po co 9 latce komorka
|
|
#3139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie tylko się witam
![]() Nocka Ok pobudka o 23,3, 5 - tylko zabrałam do Nas potem 6.30 i nie spanie do 7.30 i udało się jeszcze godz potem pospać. Teraz drzemka od 10 do 11 leżałam z Nim ale otworzył oczka stwierdził że jestem i śpi dalej a że siusiu mi się chciało to wyszłam z pokoju i na razie śpi sam całe 20 min :P ale pewnie zaraz będzie pobudka na papu bo Ostatnio o 7 jadł.Pogoda znów piękna więc po obiadku na spacerek. W końcu robię gołąbki a raczej nastawiłam kapustę :P resztę będę robić wieczorem jak młody pójdzie spać - myslałam że TŻ mi pomoże ale zapomniałam że on na nockę dziś idzie (zawsze robi na ranki tylko ale ten tydzień jakaś inna robota i nocki musi mieć) Zmykam ogarnąć trochę i zrobić obiad ![]() aaa... i dziś lub jutro jedziemy 2 działki oglądać jak zwykle poczytam Was wieczorkiem. |
|
|
|
#3141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bez sensu było go dzisiaj puszczać
|
||
|
|
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas na obiadek dzis byla ''cottage pie'', sama zrobilam zeby nie bylo ze gotowe
![]() zupa dyniowa z piaskiem bedzie na kolacje ![]() Hani dalam paracetamol bo mi tak plakala caly czas i raczki w buzi i wszystko gryzie i wszedzie bylo zle, a po obiadku juz jest i sie ladnie bawi na podlodze...i teraz nie wiem czy byla glodna czy cos ja bolalo (??) ale cycka jej oferowalam kilka razy ale nie chciala za bardzo, w ogole ona chyba juz odrzuca cyca. nawet w nocy juz nie tak jak kiedys, w sumie nie narzekam bo sie znow wysypiam, ale chcialam do roczku karmic i nie wiem czy dociagniemy z tym karmieniem. |
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Julcia tez juz po obiadku, i spi od jakis 40 minutek. Miala dzisiaj 4h aktywnosci, a w tym prawie 3h na spacerze i zakupach, jak wracalysmy to polowe drogi juz ja nioslam na rekach bo byla zmeczona i marudna
Monia my chcemy, tzn moja tata kupic mlodej taki laptopik na gwiazdke od nas dostanie chyba takie zwiarzatko do bujania cos w tym stylu http://www.google.de/imgres?hl=de&sa...,r:5,s:0,i:111 albo taki ''rowerek'' http://www.mytoys.de/Smoby-Rutscher-....03.12/1869353
|
|
|
#3144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hanka w sobote siedziala w chodziku..i tam byl caly szereg fajnych rzeczy ''na pulpicie'' alez jej sie podobalo ale do podlogi to chyba jeszcze z 20cm brakowalo chyba chodzika nie bedziemy kupowac..ale to jeszcze sie moze zmienic, Tz twierdzi ze takie chodziki...rozleniwiaja dziecko bo samo nie uczy sie chodzic tylko ''chodzi na siedzaco''.http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...archPosition=6 |
|
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Monia takie chodziki nie sa w ogole zdrowe dla kregoslupa dziecka.. no i nie wymuszaja prawidlowego stawianai stopki .. dziecko najczesciej odpycha sie tylko paluszkami od podlogi ... mysle ze lepsze sa pchacze i tym podobne, gdzie dziecko samodzielnie przy tym stoi, na calej stopce.
|
|
|
#3146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiecie co? zawsze jak Hania dostaje pierwsza lyzeczke czegokolwiek to sie krzywi..nawet jesli jadla juz to, a dzis dostala kilka lyzeczek kremu z suszonych sliwek i jabluszek i nawet nie zakrzywila sie odrobinke... i tak sobie pomyslalam, ze przeciez ja sok ze sliwek w ciazy pilam codziennie bo mialam przeokropne wzdecia i sliwki suszone jadlam bardzo czesto, teraz tez zreszta. ciekawe czy to ma jakies polaczenie. |
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia ze chrztu wrzuciłam na maila.. niestety ich jakość nie powala, szwagier nawalił na całej linii :/
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry Pania , milego wieczoru
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
O takie do bujania tez oststnio ogladalam. Ja chce Erykowi na Gwiazdke pchacza kupic,a poza tym mam jeszcze kilka zabawek schowanych,cos pewnie 6 grudnia na mikolajki dostanie. Wiecie co?Eryk zaczyna pelzac!! Tylko,ze dziwnie to robi,bo trze glowa po podlodze,nogi podkurcza i sie przesuwa.Cale czolo ma czerwone biedaczek.Zmobilizowalo mnie to i jutro biore sie za pranie wykladzin dywanowych,bo brudne sa juz strasznie ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Ale Ewelinka sliczna jak ksiezniczka!!
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Na FB zdjęcia stojącej Ewelinki.
Chwilę wcześniej połozyłam ją na podłodze Ona hyc, do szuflady. Zobaczyła szczebelki i hyc na nogi. Od wczoraj tylko by wstawała. Tłumaczę jej, że ma czas, żeby raczkowała. Uparta jest strasznie. Gosiu, księżniczkową sesję zrobię jej jutro (mam nadzieję, że się uda!)
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

Tylko,że nie ładnie ze strony babci i dziadka.
Julcia pieknie spala do 2, a pozniej juz sie przebudzala. Spanko lacznie do 7 z tymi przerwami. 

a ja z dzieciakami dopiero o 8,30 wyszliśmy z łóżek
teraz Ania ma drzemkę.
dla teściowe i dziadka za próby nauczania Oskarka chodzenia...przecież jak nadejdzie czas to sam stanie na nóżi i pójdzie..
wytłumaczcie mi

ale poszedl spac mlody o 20