Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-22, 10:24   #3841
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
nafiyqa A kto powiedział, że sobię radzę z TŻtem?
Hehhe, zalozylam taka bardziej optymistyczna wersje

W sobote TZ dokupil jeszcze jeden zestaw kapielowy z Biedry.
Jak tylko weszlismy do tesciow, od razu sie pochwalil (jego pierwszy osobisty zakup dzieciaczkowy ).
W niedziele przyjechali goscie (brat tesciowej z zona i dziecmi) - wtedy tez wylecial z tym recznikiem

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:24   #3842
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Wiecie dlaczego jest taka duża mgła nad Warszawą ... bo narodowy paruje Jak to usłyszałam to myślałam że się posikam ze śmiechu
ale u nas też mgła, nie mów, że aż tak paruje

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:27   #3843
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37187167]
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...701483522.html

fajna rzecz, bo i niesiedzące dziecko skorzysta - fotelik się do półleżenia rozkłada i ma wkładkę dla maluszków, no i potem też super, córa ma 2,5 roku i do dzisiaj w nim je przy stole normalnie.[/QUOTE]
Moja siostrzenica miała tego typu: http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...701422358.html

Długo z niego korzystała, bo rozkłada się na normalne krzesełko i stoliczek.

I ja takie też kupię.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-22 o 10:28
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:29   #3844
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja jestem chrzestną siostrzenicy i dałam tylko pamiątkę chrztu - chodziłam jeszcze do liceum i nie miałam swoich pieniędzy, wiec i tak by rodzice by mi musieli dać na prezent.
Nie bylo to dla Ciebie krepujace, ze nie mozesz dac wiecej?

TZ chce. zeby chrzestnym naszego malego zostal jego 17-letni brat, a ja w sumie mam watpliwosci. Bardzo go lubie, ale tak, jak piszesz - prezent musieliby kupic jego rodzice, a nie chce tesciow stawiac w niezrecznej sytuacji. I nie wiem czy on nie bedzie sie glupio czul przez to, ze nie moze dac wiecej.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Moja siostrzenica miała tego typu: http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...701422358.html

I ja takie też kupię.
Moja siostra tez takie miala i my dostaniemy je "w spadku".

Stary 2012-10-22, 10:30   #3845
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie, a poza tym co mogłam zrobić?
Poza tym miałam wtedy 18 lat i niezbyt się tym przejmowałam

Za to jak później zamieszkałam z nimi w Krakowie w trakcie studiów to nadrobiłam

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-22 o 10:31
Stary 2012-10-22, 10:31   #3846
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie dlaczego jest taka duża mgła nad Warszawą ... bo narodowy paruje Jak to usłyszałam to myślałam że się posikam ze śmiechu
no ja z TZ też

Po pierwsze - nie kupuj.
Po drugie - NIE kupuj

A już piszę czemu: raz, że naciąganie jak szlag, to jest jednorazowe a dokładnie ten sam efekt uzyskujesz podając pół lub całego czopka glicerynowego (zależy od wieku dziecka), czy też wg. różnych starych szkół - wsadzając końcówkę małego palca w pupę. ALE najważniejsze jest to, że tego NIE WOLNO stale robić! mały człowiek ma sam pracować nad wypróżnianiem i odbąkowaniem się, a jeśli podajesz mu ciągle wspomagacz (czyli podrażniasz odbyt) - nie będzie tego potrafił i problem będzie non stop. Czyli tak - zaopatrujesz się w czopki glicerynowe, bo przy zaparciach długich są czasem niezbędne (pamiętaj, że maluszek piersiowy może załatwiać się i 10 razy dziennie i to jest normalne, ale może robić kupkę też raz na tydzień - i to też jest norma; nie pamiętam jak się to nazywało, bodajże bezresztkowe trawienie - czyli maluszek przyswaja WSZYSTKO, co wyssie z piersi mamy i dlatego rzadko kupkę robi). Czopka podajesz w 3 sytuacjach: gdy widzisz, że długi czas maluch próbuje kupę zrobić i nie może - długi czas to kilka godzin próbowania, nie kwadrans. Tudzież ponad tydzień kupy nie ma, a do tego czasu maluch zachowuje się normalnie, widać, że brzuszek go nie boli. I ostatnia możliwość: kupki nie ma mniej niż tydzień, ale maluch jest już np. po 2 dniach marudny, zgazowany i tak dalej - ewidentnie widzisz, że kupa go męczy.
[/QUOTE]

podpisuję sie pod tym co pisze Szaja

widziałam jak zona mojego brata "maltretuje"swojego syna wkładając mu w pupe termometr, robiła to długo chyba do roku, biedak nie potrafił potem sam się załatwić jak był starszy i mieli wiele problemów

jest o wiele więcej naturalnych metod niż wkładanie "czegoś" do tyłka
kiedyś jej powiedziałam,żeby sama sobie termometr w dupe wsadziła
może oberwę po głowie, bo są zwolennicy tej metody ale to w żaden sposób NIE JEST NATURALNE!!!!!!!!!

Szaja, kupiłam taki:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10124731/
a drugi taki jak linka pokazałaś tylko w rybki
fajne są, ten pierwszy mnie rozwalił, TZ powiedział,że nie może się doczekać jak będzie maluszka w niego wycierać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:43   #3847
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Hehhe, zalozylam taka bardziej optymistyczna wersje

W sobote TZ dokupil jeszcze jeden zestaw kapielowy z Biedry.
Jak tylko weszlismy do tesciow, od razu sie pochwalil (jego pierwszy osobisty zakup dzieciaczkowy ).
W niedziele przyjechali goscie (brat tesciowej z zona i dziecmi) - wtedy tez wylecial z tym recznikiem
Widzisz taka mała rzecz a cieszy no i samodzielnie kupiona to trzeba się pochwalić, szczególnie jak to chłop kupował. Był pewnie dumny jak paw ale niech się uczy kupować dla maluszka rzeczy, później w każdej chwili można go wysłać po coś do sklepu i wróci z tym co trzeba

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:

I ja takie też kupię.
Cytat:

TZ chce. zeby chrzestnym naszego malego zostal jego 17-letni brat, a ja w sumie mam watpliwosci. Bardzo go lubie, ale tak, jak piszesz - prezent musieliby kupic jego rodzice, a nie chce tesciow stawiac w niezrecznej sytuacji. I nie wiem czy on nie bedzie sie glupio czul przez to, ze nie moze dac wiecej.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Moja szwagierka też ma podobne krzesełko, którego teraz używa ale jak tylko skończy powiedziała że nam da jak nasz maluszek będzie mógł z niego już korzystać więc bardzo się ciesze bo kolejny wydatek mamy z głowy.
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 10:49   #3848
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

będę miała moje łóżeczko gościu mi właśnie maila napisał, że będzie je miał na dniach i wystawi mi aukcję
Na jakie się w końcu zdecydowałaś?
Stary 2012-10-22, 10:52   #3849
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Na jakie się w końcu zdecydowałaś?
białe po dłuższym wpatrywaniu się w miejsce, gdzie ma stanąć stwierdziłam, że białe jednak pasuje przeważyło też to, że normalnie to łóżeczko kosztuje ponad 600zł, a ja je za połowę ceny będę miała

Stary 2012-10-22, 11:03   #3850
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Szaja, kupiłam taki:
fajne są, ten pierwszy mnie rozwalił, TZ powiedział,że nie może się doczekać jak będzie maluszka w niego wycierać
Też ten zielony kupiłam jak byliśm,y w ikei po meble Świetny jest, tylko ze taki ogromny mi się wydaje więc raczej na później będzie bo w pierwszych miesiącach to synka bym chyba mogła nim 3 razy owinąć...

Cytat:
białe po dłuższym wpatrywaniu się w miejsce, gdzie ma stanąć stwierdziłam, że białe jednak pasuje przeważyło też to, że normalnie to łóżeczko kosztuje ponad 600zł, a ja je za połowę ceny będę miała
Jak Ci się to udało
Stary 2012-10-22, 11:10   #3851
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
boskie

Cytat:

I ja takie też kupię.
Hosenko, ja nie chciałam bo po pierwsze - wygodniejsze wg mnie takie dla młodszych też dzieci, po drugie te drewniane nie bardzo dosuną się do stołu normalnego, a u nas normalnie córka z nami je obiady No i dla mnie łatwiej plastik w czystości utrzymać :d

Cytat:

Szaja, kupiłam taki:
Mnie się te zielone też podobają, ale mam 2 z kapturkiem to już nie kupuję
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:15   #3852
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Basia Bogusia, widzialam Twoje fotki, bardzo ladnie wygladasz w tej ciazy
Dziękuje bardzo za komplement. Tak w ogóle to weszłam już w 30 tydz. Większość już za mną

Ja tak sobie myślę, że dodatkowo schodzenie z łóżka i szukanie kapci bez sensu, a w skarpetach ciepło będzie.

Oj tam, nie białego fartucha, tylko gina mam przystojnego [/QUOTE]

Ze skarpetami to racja, zawsze to przyjemniej w stopy.
No to widzisz Ty masz przystojnego gina, więc jasna sprawa z ciśnieniem, ale ja chodzę do babki, więc ona na mnie raczej nie działa a i tak w gabinecie mam zawsze wyższe ciśnienie niż zazwyczaj

Edytowane przez Basia_Bogusia
Czas edycji: 2012-10-22 o 11:16
Basia_Bogusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:15   #3853
marsi11
Zakorzenienie

u nas drewniane krzesełko nie sprawdziło się przy niemowlaku- tak jak Szaja pisała, nie pasowało do stołu, było sztywne i mały nie chciał w nim siedzieć

natomiast było rewelacyjne jak podrósł-jako stolik i krzesłko osobne dla malucha aż po przedszkolaka- rewelacja

ale ja też zdecyduje się na plastikowe- dla mnie ważne żeby miało regulowaną wysokość i przede wszystkim możliwosc rozkładania siedziska- nawet jak dziecko uśnie- do pozycji leżącej

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-10-22 o 11:16
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:15   #3854
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Ci się to udało
przez przypadek trafiłam na takiego gościa, który pracuje tam, gdzie robią te łóżeczka i mógł załatwić taniej ale nie mam go jeszcze w domu, więc zobaczymy co przyjdzie

Stary 2012-10-22, 11:16   #3855
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

A to zależy. Powiem ci, że ja ogólnie analizuję, czy kasa pójdzie na dziecko czy na potrzeby domu. Niedługo mój małżon chrzestnym będzie i od razu mu powiedziałam, że absolutnie kasy ma nie dawać, bo rozpieprzą na remont. Teściowa mnie zresztą poprała, wymyśliłam krzesełko do karmienia - nie mają i nie wierzę, że sami kupią

A moja córa miała chrzest mając 3mce, od chrzestnego dostała kolczyki i wisiorek złote. Od chrzestnej - łańcuszek, wisiorek serduszko malutkie takie, łyżeczkę srebrną do cukru z grawerem, księgę malucha na 1 rok i taki panel do zabawy na już: http://www.tinylove.com.pl/index.php...j-swiat-odkryc
Poszalała matkokrzesno, ochrzan dostała

Ale zależnie od tego, ile chcecie wydać, to pomyślałabym o krzesle do karmienia właśnie, mamy w tym stylu (inna firma ale DOKŁADNIE to samo krzesło, podejrzewam, że producent ten sam tylko różne marki robi):

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...701483522.html

fajna rzecz, bo i niesiedzące dziecko skorzysta - fotelik się do półleżenia rozkłada i ma wkładkę dla maluszków, no i potem też super, córa ma 2,5 roku i do dzisiaj w nim je przy stole normalnie.[/QUOTE]

Myślę, że kasa na pewno pójdzie na dziecko ten album, krzesełko,mata edukacyjna fajna sprawa, ale .... po pierwsze nie wiem czy nie mają czegoś takiego, po drugie mama dziecka ma dużą rodzinę i boję się, że prezenty się zdublują. Byliśmy tam tylko raz odkąd się urodził, bo mieszkają kawałek od nas. My jesteśmy rodziną do taty brzdąca. Więc myślę, że kasa będzie ok i jakiś drobny prezencik na pamiątkę i wsio.

To ten stadion to ogromny zasięg jak tak paruje, bo u mnie tez mgła
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:20   #3856
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam się pochwalić,że mój syn wywalczył srebrny medal w zapasach

Która z Was miała niski cukier- Hope czy Delicjanka??? bo nie pamiętam,
macie może tak,że robi Wam się słabo i łapy się trzęsą? mi się tak ostatnio ze dwa razy zrobiło i mimo iż nie byłam głodna musiałam wszamać snickersa i zrobiło mi się lepiej, kurde nie wiem czemu tak się dzieje
Gratulacje dla synka
Ja miałamponiżej normy cukier i owszem jak mi spadnie, to łapy się trzęsą i słabo się robi

Ja dziś również 30 tc zaczynam leci strasznie, zastanawiam się, czy powoli torby na zaś nie spakować

Dzięki dziewczyny za podniesienie na duchu

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:21   #3857
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
przez przypadek trafiłam na takiego gościa, który pracuje tam, gdzie robią te łóżeczka i mógł załatwić taniej ale nie mam go jeszcze w domu, więc zobaczymy co przyjdzie
Super Ja, jak pamiętasz szukałam białego, sosonowego (czyt. lekkiego bo będę wozić na kółeczkach), bez szuflady i z płaskimi sczczebelkami no i znalazłam. Dzisiaj zamawiam
Stary 2012-10-22, 11:22   #3858
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, a poza tym co mogłam zrobić?
Poza tym miałam wtedy 18 lat i niezbyt się tym przejmowałam

Za to jak później zamieszkałam z nimi w Krakowie w trakcie studiów to nadrobiłam
Niby tak
To nic, bedziemy jeszcze myslec.

Cytat:
Widzisz taka mała rzecz a cieszy no i samodzielnie kupiona to trzeba się pochwalić, szczególnie jak to chłop kupował. Był pewnie dumny jak paw ale niech się uczy kupować dla maluszka rzeczy, później w każdej chwili można go wysłać po coś do sklepu i wróci z tym co trzeba
\
Pewnie, szeroko piers wypinal, bo to w koncu ON kupil

Stary 2012-10-22, 11:22   #3859
mitabe
Rozeznanie

Wkrecilam sie tą opryszczką. Próbuje dodzwonić się do gina, może niech mi przepisze ten lek doustny, bo już 2 raz atakuje i tak się boję żeby gdzieś na plecach znowu mi nie wyskoczyło

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:25   #3860
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37188050]Hosenko, ja nie chciałam bo po pierwsze - wygodniejsze wg mnie takie dla młodszych też dzieci, po drugie te drewniane nie bardzo dosuną się do stołu normalnego, a u nas normalnie córka z nami je obiady No i dla mnie łatwiej plastik w czystości utrzymać :d [/QUOTE]
Siostrzenicy dosuwaliśmy stoliczek do stołu - nie były na równej wysokości (najpierw był wyższy, potem niższy) , ale nie było to problematyczne.

Mi się podoba w nim to, że posłuży na dłuzej - na szczęście jest taki wybór, ze kazdy wybierze to, co bardziej mu się podoba

Instagram

Stary 2012-10-22, 11:26   #3861
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Super Ja, jak pamiętasz szukałam białego, sosonowego (czyt. lekkiego bo będę wozić na kółeczkach), bez szuflady i z płaskimi sczczebelkami no i znalazłam. Dzisiaj zamawiam
jednak jak się cierpliwie poszuka, to się wszystko znajdzie jak już będziesz miała to pokaż

robiłyście badanie odczyn Coombsa? ile się czeka na wyniki? bo nie wiem, czy mam się spieszyć

Stary 2012-10-22, 11:30   #3862
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
jednak jak się cierpliwie poszuka, to się wszystko znajdzie jak już będziesz miała to pokaż

robiłyście badanie odczyn Coombsa? ile się czeka na wyniki? bo nie wiem, czy mam się spieszyć
ja robiłam w Promedzie Prawie tydzień czekałam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:34   #3863
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja robiłam w Promedzie Prawie tydzień czekałam
ups, to chyba już nie zdążę przed wizytą, bo jutro planowałam jechać wszystkie badania porobić

Stary 2012-10-22, 11:35   #3864
BlackSanctum
Zakorzenienie

Co dzisiaj szykujecie na obiad? Ja chyba zrobię zupę - krem z dyni, bo dynia od tygodnia leży w lodówce i mama chyba nie zamierza niczego z nią zrobić.

Cytat:

I ja takie też kupię.
Fajne, podoba mi się i niedrogie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:39   #3865
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Wkrecilam sie tą opryszczką. Próbuje dodzwonić się do gina, może niech mi przepisze ten lek doustny, bo już 2 raz atakuje i tak się boję żeby gdzieś na plecach znowu mi nie wyskoczyło
to przyklej sobie plasterki compeed, przynajmniej nie będziesz roznosić palcami na inne części ciała !

Cytat:
ja czekałam tydzień !
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:40   #3866
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Która z Was miała niski cukier- Hope czy Delicjanka??? bo nie pamiętam,
macie może tak,że robi Wam się słabo i łapy się trzęsą? mi się tak ostatnio ze dwa razy zrobiło i mimo iż nie byłam głodna musiałam wszamać snickersa i zrobiło mi się lepiej, kurde nie wiem czemu tak się dzieje
nie ja tak nie miałam hmmm... jedynie co to spac mi sie chce znowu... tak jak w I trym;/

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Witam się w 27. tygodniu - z tego, co piszą na necie, to już jest III trymestr, masakra. Już tak niewiele do końca pozostało. Nie mogę się doczekać.

U mnie na brzuch patrzą przychylnie - wczoraj umówiliśmy się właśnie na piwko w sobotę po wykładach (w moim przypadku kawka/soczek), to nie zapomnieli o mnie, nie boją się brzucha. Uważam, że to głupie, takie gadanie "w Twoim stanie". Ciężarna sama będzie najlepiej wiedziała, czy ma siłę iść, czy nie i wybór powinno się jej zostawić, a nie z góry decydować za nią.
no u mnie tez, tzn tak myslalam no ale widzisz... ;] tak zawsze sie umawialamz tymi osobami a tu taki klops.

Cytat:
Jak Ty to wytrzymalas?

Wow, 30 tydzien,
l.
dałam rade haha;D ale pozbierałam sie i ogarnełam

Cytat:
jak patrzę na Wasze zdjęcia ciążowe to gul mi skacze-Wy wszystkie takie szczupłe a ja się spasłam jak knurzyca i mam takie mega wielkie udzicha i gruba dupę

dobrze,że chociaż na buzi wyglądam kwitnąco i chociaż na to się miło w lustrze patrzy

a co do chrzcin to ja uważam,że każdy powinien dać tyle, na ile go stać
no co Ty ;p lachon jestes jak nic, jak to mówią niektórzy "brałabym/brałbym" haha

Cytat:

oo to do mnie tez doszlo hahaha
Cytat:

ja biore brata na chrzestnego- 17 lat i siostre cioteczną tzta 18 lat;p

ale mnie dzidzia skopała jak szlam ze szkoly ojajaja pecherz mi prawie rozsadzilo;d a pogoda do d...py.... tak mi sie nic nie chce, oprocz tego ze glodna jestem to mi sie nic nie chce o tak;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:40   #3867
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam się w nowym pięknym dniu

Jestem dziś w bardzo dobrym humorze od rana bo brat mi rano wysłał wiadomość że o 4.35 przyszedł na świat mój mały Bratanek
Mieli go dziś wywoływać ale chyba się przestraszył i sam wyszedł
A dzisiaj śniła mi się moja Blaneczka,była taka malutka i ładniutka, ale moja koleżanka ja wziela na ręce i ona tak strasznie płakała.

Wczoraj w szkole byłam i krew mi z nosa bardzo leciała, zasłabłam i dziś już siedzę w domu, dobrze że same wykłady i koleżanka obiecała dać mi notatki.

Miłej niedzielki Wam życzę
Gratulacje dla cioci!

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ostatnio o tym połozna mówiła że u nas nie przestrzegają tego prawa i należy się upomnieć

U nas tez ten zwyczaj obowiązuje my mamy 4 butelki

U nas tez awantura teraz już lepiej ale dzis mam urodziny i nawet życzeń mi nie złożył
100 lat kochana!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy wam na kazdej wizycie lekarz mierzy ciśnienie?
Na każdej.

Hope olej ciepłym moczem. W końcu nie z nią zakładasz rodzinę. A co do tego czy jesteście dla siebie pierwszymi czy nie to naprawdę nie ma znaczenia. Są ważniejsze sprawy w życiu.

Mi się bardzo podoba to krzesełko, rośnie z dzieckiem i służy bardzo długo. Ale ta cena
https://www.google.pl/search?q=strok...rcH9HAtAa_yIEw

Zaraz do mnie mama przyjdzie, miłego ciepłego dnia dziewczyny.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:41   #3868
Hosenka*
Zakorzenienie

Hope:

mam ciekawe info dot. szpitalu w Roztoce: rozmawiałam własnie z kolegą, którego żona tam rodziła, ze trzeba od razu mówić, że sie chce karmić piersią, bo inaczej od razu ładują dziecku butlę.

Instagram

Stary 2012-10-22, 11:42   #3869
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
E_vel: Ty też z Sącza?

Nie, ja bliżej Brzeska Okocim, ale Sącz jest mi bliski bo moi rodzice od dziecka mi go wpajali :P Pochodzą z Tropia i zawsze na Sącz jeździliśmy na lody :P Albo do koktajlbaru albo do Argasińskich. I prawko też w Sączu robiłam, na Długosza
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:43   #3870
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja chyba zrobie nalesniki albo makaron z brokulami i serem zoltym w sosie jogurtowym...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości