|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
co do filmow i ze cie nie opuszcze to polecam ![]() a z jak urodzic.. to i tak sie cieszylam ze wogole pokazali cos takiego jak # bo to i tak duzo.. a film ogolnie troche glupkowaty ale warto ogladnac bo czrmu by nie? ale dobrze ze do kina nie poszlam ![]() Anulka termin oddaj, a ty jak bedziesz w ciazy to nie bedziesz musiala czekac do stycznia bo ciezarne zapisuja na wczesniej mama przyniosla meliske
|
|
|
|
|
#1622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dupa sałata ,że tak powiem
owulację bede miała około środy , a moj tż wczoraj już pojechał w delegacje i wróci w piątek wieczorem...kolejny miesiąc dokladnie tak samo Cytat:
a ten spadek temp by też ku temu chylił więc trzymam kciukasy Cytat:
więc całkiem możliwe,być może cały cykl Ci sie skróci Eh , piękny śluz mi się dziś rano zrobił,idealne kurze białeczko , chcica mnie dopadła właśnie teraz a tż..a tż jest 600km stąd i wróci w piątek koło 22 szlag by toooooA na marginesie wiecie co ja mam jakiegoś pecha , teraz gdy ja nastawilam się na robienie potomka choroba za chrobą mi sie ciągnie..w weekend mialam taki atak ze myślałam ze mi wrzód pękł..mialam pieczenie w zolądku niesamowite , zrobiłam sie blada , ale przeszło..do lekarza mam wizyte 5 go listopada dopiero |
||
|
|
|
#1623 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja widzę po sobie Przedwczoraj gdy szliśmy na spacer pierwszy razu ubrałam dopasowaną tunikę - do tej pory od początku ciąży Tż praktycznie widział mnie w luźniejszych rzeczach - bo wymyśliłam sobie, że brzuszek będę eksponować dopiero wtedy gdy nie będzie pozostawiał wątpliwości, że jest ciążowym ). Po spacerze Tż po południu pojechał do pracy. Gdy wrócił wieczorem, to ja standardowo łaziłam po domu w już trochę podziurawionych legginsach i podziurawionej luźnej koszulce A ja zamiast się ucieszyć, to skomentowałam: "teraz Ci się podobam? A wcześniej nie?" Spojrzał tylko na mnie zdziwiony i nic nie powiedział... Ale chyba przemyślał, zakumał... I jak wczoraj ubierałam dokładnie te samą tunikę gdy jechaliśmy do znajomych - to tylko czekał aż wyjdę ubrana z łazienki zeby mi powiedzieć: "Ślicznie wyglądasz" Hehe... tak sobie myslę, że Tż po prostu jakoś nie mógł się oswoić gdy nagle zobaczył, ze ten brzuszek już taki widoczny Chyba ciągle mu się wydaje, że to pocztek ciąży... a w końcu to już prawie polowa![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A facet - szkoda gadać... Cytat:
Cytat:
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny 3 dzień mam brązowe plamienia
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki i ja też z kawką
![]() kiwka - bardzo ciężka sytuacja, współczuję i mam nadzieję że jakoś się rozwiąże, to wszystko ![]() luna trzymam kciuki obyś już mogła normalnie funkcjonować Anulka_p też bym oddała siostrze termin ![]() iza243 oby preszło u mnie 25 dc, w piątek powinna przyjść @ korci mnie żeby teścik zrobić ![]() ogólnie to miałam wczoraj sprzeczkę z moim mężem (z mojej winy) bez potrzeby się na niego wydarłam i strasznie by było głupio bo go to zabolało więc zaczęłam ryczeć i jakoś się pogodziliśmy ale wiem że było mu bardzo przykro, i na pewno dalej jest ... muszę się zmienić , zbyt często się denerwuje i odbija to się na nim niestety ![]() ![]() a ostatnio pisałam że nie warto się kłócić , och ja głupia Edytowane przez 123spinka Czas edycji: 2012-10-22 o 11:54 |
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tempka poleciała w dół, i ciągle mam gluta plodnego. Gdybym nie widziała, że jajko już się nie nadaje do niczego to bym miała nadzieję na spóźnioną owulkę, może wiec dobrze,że byłam na usg .. przynajmniej nadziei sobie nie robię
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
W takiej sytuacji z tym plamieniem nie wiem czy nie isc do nowego gina w srode...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Straszna historia... ale niestety prawdziwa...Ehhh... Facet chyba sobie kompletnie nie radzi z problemami, najprościej rzucić wszystko i wyjechać...Zostawić żonę z dziećmi,siostrą niepełnosprawną, długami,problemami i bez pieniędzy... Kawał dupka z niego i nie powiem co jeszcze... Dobrze Kwitka że znajoma może chociaż na Ciebie liczyć Daj Nam później znać jak się sprawa potoczyła. Cytat:
![]() A ty co teraz planujesz? ![]() Ja już prawie ogarnęłam to co miałam ogarnąć ![]() U mnie dziś jest 12dc i czuję lekkie kłocie jajnika ale zrobiłam test owulacyjny no i negatywny,w sumie przy moich 30dc jeszcze chyba za wcześnie na owulkę..,w zeszłym cyklu miałam prawdopodobnie owulkę ok 17dc. W środę idę do ginki i może poproszę ją o monitoring,w sumie jak płacę to chyba żadna łaska?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1629 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Ja tez bym oddala siostrze termin. Troche mnie nie bylo, nie mam szansy przeczytac tego wszystkiego, co w tym czasie tu powstalo. Po ostatnim cyklu wszystkiego mi sie odechcialo, mam teraz 17 dc, nie robie juz nawet testow owu. Choc wydaje mi sie po objawach, ze mogla byc kilka dni temu. Nie czuje sensu sprawdzania ani owu, ani temp, ani niczego innego, bo jakos .. chec do dzialania mi odeszla. Niedlugo sie zapisze do gina, zeby mi powiedzial, co mam robic dalej, jak widac bez wspomagania sie mi nie uda. A pogoda znakomicie oddaje moj nastroj
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planuje rozejrzeć się w miejscowości z "drugiej strony". To miejscowość oddalona od mojej wioseczki o 10 km. W sumie też wioseczka, ale na wieś na prawach miejskich. Nie znam w ogóle "tamtych" stron. Bo tu gdzie mieszkam, mieszkam dopiero od końca sierpnia. Nigdy jakoś nie miałam potrzeby żeby tam jeździć, ale teraz rozejrzę się czy tam nie ma jakiegoś lekarza
|
|
|
|
|
#1631 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobra, wracam do pracy, bo mam dziś żółwie tempo....
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2012-10-22 o 12:37 |
|||
|
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
a miałam jeszcze napisać o castagnusie...
ja przy pierwszej kuracji zaszłam w ciążę zanim skończyłam 3 opakowanie, więc ja tam wierzę w ziółka!
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę na zebranie dziewczyny. Mam dziś męczący dzień. Wrócę dopiero ok 21:30, więc już pewnie nie będę miała siły wpaść. Miłego popołudnia
|
|
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Ja dziś zrobiłam test i wyszły mi dwie kreski, jedna bledsza ale wyszła. Boje się bo boli mnie żołądek, mam takie jakby skurcze. Na 16 idę do ginekologa.
W środę robiłam test i wyszedł negatywnie więc popiłam w weekend na dyskotece, tak strasznie teraz żałuje. Mam nadzieje, że wszystko będzie OK. Dodam, ze ja też nie mogłam zajść w ciąże, miałam problem z prolaktyną, brałam Bromergeon i jadę dziś dopytać co dalej, czy mam dalej brać tabletki czy nie.
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile czasu od @ mineło???
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje..może otworzysz nam po raz kolejny worek fasolinkowy Ja sie w końcu doowiedzialam na czym konkretnie polega 'brak owulacji' przy duzej prolaktynie bo nikt mi nie potrafił powiedzieć. Teraz wiem ze monitoring moj nie miał totalnie sensu... |
|
|
|
|
#1637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ktoóry to u Ciebie dzień cyklu? Z maleństwem na pewno wszystko będzie dobrze, tylko już teraz dbaj o nie i o siebie
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. wracając do tEmatu stringów, na onecie jest własnie filmik o ich szkodliwości, ja tu nie mogę obejrzeć, ale może wielbicielki niech rzucą okiem .
|
|
#1639 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
przecież to chyba wczesna ciąża, a dzidzia nie odrazu żywi się od mamusi. Dziś podczytuję regularnie i jakoś mi tak czas szybciej i milej z Wami leci
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylam na połowicznym monitoringu , lekarz mi powiedział ze jest piękny pęcherzyk co ma 17 mm i powinien pęknąć za jakieś 2 doby. Mam iśc i dużo sie bzykać..Wszystko pięknie ale nic z tego nie wyszło. Po drodze sie okazało ze mam prl po obciążeniu 249 , zaczełam wnikać i doszukalam sie bardzo dokladnego opisu pęcherzyka przy takiej prl w książkach z uczelni i wyszło ze pęcherzyk przerasta do ok 28-30mm i nie pęka. Luteinizuje się i koniec. Ze nie byłam na drugim usg to nie wiemy czy pękł czy nie,a lekarz sie zacieszał ze skoro pęcherzyk jest to owu pewnie tez bedzie..nawet nie powiedział słowem ze właśnie na tym etapie może wszystko zaszwankować ![]() czyli wygląda to mniej wiecej tak : w odpowiednim dniu cyklu , śluz jest jak ta lala ,ból i kłucie w jajnikach jest , ochota na bara bara jest i w momencie gdy ma pęknąc nie pęka. Bywa ze organizm robi za 1-2-3 doby akcje po raz drugi i objawy wracają , czyli glut , ochota etc i znowu nie pęka. Zaznaczam ze jest to 'zaburzenie' przy prl czynnościowej czyli podniesionej po obciążeniu. Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-10-22 o 14:50 |
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam właśnie ten problem - pęcherzyk w piątek (16dc) miał 30mm a głupi lekarz się cieszył,że będzie owulacja .. no a glutowaty śluz mam nadal. Ginowie na prawdę mało się na tym znają i klepię to na tym wątku od x stron ... Najwięcej można się nauczyć z poważnych portali o niepłodności, np nasz-bocian. (broń borze kafeterie i inne tego typu wynalazki). I chodzić do lekarzy z jakąś świadomością a nie wierzyć im na słowo.
|
|
#1642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz mi powiedział ze to jest 1 cykl starań i ja fisiuje , ze przy puerwszym nie bedzie robił minitoringu w ogóle..wiec ja zaczelam ze mnie tak strasznie jajnik boli a jest dopiero 10 dc,więc na odczep sie zrobił i uznał ze to boli mnie bo faktycznie jest tam 17milimetrowy pęcherzyk,odesłał do domu z nakazem baraszkowania , po 3-6miesiącach leczenia bromkiem,castagnusem mam dopiero sie do niego zgłosić na ewentualny monitoring,reszte badań mnie i tż'a. W sumie troszke ma racji..ale ta racja starcza dla laika. Ja jestem troszke wykształcona w tym kierunku i zaczelam szperać aż w koncu znalazlam konkretnie jak krowie na rowie co to może byc. I tak nosze się z pojsciem do kolejnego lekarza więc bede chodzić do dwóch..a co mi tam :P jeden prwatny a drugi na nfz.. najgorsze jest to ze mojego tż'a ciągle nie ma i co z tego ze moge miec teraz właśnie owulacje jak on jest tak daleko. A obawiam się ze za 2 dni właśnie bede miała owulacje,połnowartosciową :P Jestem na bromku pierwszy cykl. Pfffffff teorema trzeba by zrobić monitoring 2 czesciowy albo nawet i 3 jak zajdzie potrzeba z tą prl. Przed owu i po owu czy jest płyn w zatoce bo być może ( ja też mam 23 krotnie podzyższoną po 60') masz tak ze rośnie pięknie pęcherzyk i nie pęka stąd brak ciązy. Tylko nie ma co odrazu wprowadzać leku na pękanie tylko dwkę bromka zastosować dobrą i wtedy powinno samo pękąc i przy okazji kom.jajowa bedzie lepsza jakosciowo |
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, tylko w jednym Twój gin ma rację - że skoro to 1 cykl to nie ma co panikować, najpierw spróbować naturalnie. To jest normalna procedura, żaden gin nie weźmie się porządnie za pacjentkę na początku starań. Więc jak pójdziesz do innego to możesz ew. naściemniać, że już np rok się starasz i wtedy podejście jest zupełnie inne.
Ja jak miałam laparo (skierowanie dostałam od prywatnego gina) to mówiłam, że staram się od roku (mimo, że jeszcze się nie starałam) żeby mi sprawdzili przy okazji drożność jajowodów, bo inaczej by tego nie zrobili. I to ten gin kazał mi tak mówić ... A ja w sumie może powinnam zbadać prl z obciążeniem .. i znaleźć porządnego lekarza. Bo na moją podstawową lekko podwyższoną (ok 30) każdy "normalny" gin macha ręką,że to pikuś .. d..pa nie pikuś to już za dużo! Ale co ja mogę zrobić, sama sobie bromka nie przepiszę zresztą zjechałabym na bromku (mam niskie ciśnienie a on jeszcze obniża) i chyba powinnam wziąć ten droższy lek.Na razie więc radzę sobie Castagnusem. On mi na pewno pomaga, bo różnicę widzę (choćby zmniejszenie pmsów i plamien, bo prl nie badałam) no i teraz myślę o ziółkach. Ehhh
|
#1645 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro o prolaktynie mowa to ja właśnie jutro planuję iść sobie zbadać... po 2 miesiącach kuracji bromkiem więc jestem ciekawa czy spadła i o ile
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co ciekawe, zaden z 2 lekarzy sie tym nie przejal i nic nie kazal z tym zrobic.Tez mi przmknelo przez glowe kupienie Castagnusa. Ale ja sie tego boje, to ziolowe jest? ma jakies skutki uboczne? |
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yyyyy to teraz mnie zstrzeliłas!! Masz pierwsza prl pomnad 30 i nikt z tym nic nie robi? przecież to jest chore! Norma jest bodajże do 25 ale aby zajść bezproblemowo w ciąże trzeba mieć około 10-20 max!! Powyzej 20 zdarzają sie już problemy. Jak pierwsza prl podniesiona to może byc gruczolak, jak druga ( utajona) to jest czynnościowa wiec raczej stres albo leki wpływają na to. mam zamiar skłamać jak pojdę do gina ze przez te wszystkie miesiące sie staraliśmy od wizyty ,a wcale sie nie staramy ( bo tża nie ma) a jak pojde do lekarza na nfz powiem ze z rok sie juz staramy :P w naszym kraju trzeba kłamac... leć miedzy 4 a 7 dniem cyklu na prl po 60' !!!! Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-10-22 o 15:32 |
|
|
|
|
#1648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bierze się go 3 miesiące, w zależności od wagi 1 albo 2 tabletki dziennie. A potem przerwa. Cytat:
Na razie się o Bromka nie dopraszałam, próbuję Castagnusem. Wiem,że to zioła i dużo nie zrobią, ale ja ziołom wierzę. Wolę na razie tak. Nie wiem, z wiekiem chyba mi cierpliwości przybywa, większość pewnie już by panikowała i szukała na gwałt innego lekarza itp .. A prolaktynę fakt, przydałoby się zbadać ...
|
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy jest łatwiej zadziałać. Na wszelki wypadek bym zrobiła to badanko przy kolejnej okazji być może zmusi lekarza do przepisania bromka , a on działa szybciutko , po kilku dawkach co nas zbliża do upragnionego celu. Ja biorę jednocześnie bromek i castagnus. Bo bromek przyjmowany kiedyś nigdy nie zniwelował pms'u do końca więc endokrynolog kazała przyjmować castagnus 3 miesiące,1przerwy i 3 miesiące znowu ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie ma, to chyba pójdę sępić bromka (tzn to drugie, Norprolac chyba się nazywa) Albo kuśwa na lewo od kogoś odkupię .. nie będę płacić za prywatne wizyty, żeby dostać receptę, która mi się należy jak psu buda. Ehhh
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

owulację bede miała około środy , a moj tż wczoraj już pojechał w delegacje i wróci w piątek wieczorem...kolejny miesiąc dokladnie tak samo 
szlag by tooooo
ale ognisko mimo wszystko było super udane 
. Głupi wg mnie ten żart.
Taka zachcianka...