|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
nie wiecie co z nomenklaturabinominalną? i z cytrynową?
|
|
|
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki,
normalnie się za Wami stęskniłam...i myślałam, że może uda mi się troszkę znów popisać...( mąż wylatuje w pt i wraca za 1 ms), ale chyba nie dam rady...bo teraz dużo spraw na mojej głowie jeśli chodzi o zakup mieszkania....i w ogóle zawsze coś się znajdzie co pochłania mój czas...zazdroszczę tym wszystkim które mają go tak wiele ![]() buziaczki
|
|
|
|
#3933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
No, wreszcie nadrobiłam co tam dziś naskrobałyście.
Byłam u gina. Też mi polecił Rennie, więc już wykupiłam największe opakowanie Przytyłam 2 kg, więc w sumie jest już 7 do przodu. Przepisał mi też żelazo, a poza tym wszystko ok.Pisałyście o weekendowych kłótniach. U mnie był spokój, ale za to dzisiaj była taka awantura, że szok. Teraz już jest ok, ale spłakałam się okropnie. My niestety nie przebieramy w słowach, gdy się kłócimy i często robimy sobie przykrość tym co mówimy... |
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie wkurzylam, byl tesciu przestawiac szafe i oczywiscie musial postawic na swoim, bo tak bedzie wygodniej, ale komu, nam czy jemu? Tesc to zloty czlowiek, ale jak sie uprze to nie ma opcji
a maz ni cholyry sie nie postawi!!! Trudno, sam bedzie teraz przestawiac z powrotem do drzwi, bo ani firan ani zaslon dlugich nie powiesze!!! A najgorsze ze wszystko z szafy jest na lozku i podlodze, a ten qrde na trening na siatkowke poszedl! Ja wiem, ze to jego ostatni sezon, ale kurde! Syf w mieszkaniu, wie, ze dzwigac nie moge ale zostawia mnie z tym wszystkim, nawet nic mu powiedziec nie moglam bo tesciu byl. A jutro na dwudniowa delegacje jedzie do Krk i teraz siedze jak ciolek bo ani na niego nakrzyczec nie moglam ani nic. Ja wiem, ze on to zrobi, odkurzy i umyje podlogi na dodatek, ale zamiast obejrzec wieczorem film to bedziemy sprzatac......---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Ale na pocieszenie Maly mnie kopie tak, ze az boli ![]() A maz przynajmniej zadzwonil, przeprosil i powiedzial, ze szafe sam przestawi, tyle dobrego, ze od razu wie, jak mnie udobruchac
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczyny ale naprodukowałyście a przecież zaglądałm w weekend, nie wiem czy nadrobię.
Ja dalej na zwolnieniu chociaż ta lekarka szarlatanka bardzo niechętnie wypisała... Do południa czyściłam płytki bo Tż skończył fugowac i mozna powiedzieć że się tym wykończyłam, potem robiliśmy boombersy na obiad (duże pierogii z ciasta na pizzę nadziewanę szpinakiem z czosnkiem i do tego sos pomidorowy) a potem jeszcze gotowaliśy bigos na jutro; we dwoje to tak fajnie coś robić a żadko tak jest bo zawsze któreś w pracy. Przykro słuchac o tych weekendowych kłótniach chociaz w sobotę u nas też już prawie szło na noże ale jakoś dało się załagodzić sytuację. Najgorzej ze naprawa szyby to koszt 100 zł a myślałam że uda mi sie coś zaoszczędzić bo nie jeżdżę do pracy więc kasa na paliwo nie idzie, to poszła za to na co innego. Postaram sie pwowolutku nadrobić weekendowa zaległość.
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak mąż nie chciał się ojcu sprzeciwiać, to ty mogłaś, przecież cię nie okrzyczy
|
|
#3939 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślicie że się opłaca:
http://allegro.pl/butelka-do-karmien...716396529.html No i w ogóle polecacie takie butelki? |
|
|
|
#3940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
|
|
#3941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeszcze o tej wielofunkcyjnej myślałam...Ogólnie to chyba właśnie zdecyduje się na firmę LOVI |
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Lady: mój tata jest podobny do Twojego teścia - też by nam pół mieszkania poprzestawiał, łącznie z przeniesieniem naszej sypialni z obecnego pokoju do tego, w którym będzie dziecięcy (szczerze mówiąc, to żadna koncepcja nie jest całkiem dobra: wg naszej pokój jest od spokojniejszej strony bloku, ale z kolei wejście jest od kuchni, więc później będzie się dzieciarnia przez kuchnię przewalać, więc tu ma tata rację, że byłoby wygodniej dla nas, ale wg. jego koncepcji wyjście na balkon byłoby z dziecięcego no i dziecko miałoby głośniej - pokój wychodzi na parking przy CH i od skrzyżowania).
Przemalowałby nam kaloryfer w salonie z ciemnego brązu na jasny, żeby się zlewał ze ścianą, gdzie naszym zamiarem był własnie kontrast - nie raz mówił: przemalujcie kaloryfer, na co odpowiadałam: jak nam się znudzi taki kontrast to przemalujemy. Na inne uwagi odpadałam spokojnie, ale stanowczo, że jeżeli taki układ np. mebli się nie sprawdzi, to w czym problem zmienić. Ale fakt faktem, gdybyśmy go na etapie remontu posłuchali to teraz bym się nie wściekała na niektóre rzeczy ![]() Co do firanek/zasłon to my nie mamy nigdzie i nie planujemy - mamy rolety typu na dzień/na noc a dodatkowo w salonie i sypialni okna oklejone folią przyciemniającą (były w wakacje w Lidlu).
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślałam o tej firmie, tylko, że nie mają tych zestawów startowych co Avent na allegro i skompletowanie tych butelek co w zestawie wychodzi chyba drożej.
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Nno na razie pomalowalam fronty szafek i szuflad i stoje w miejscu bo reszta komody lezy przykryta pod folia.... Ogolnie tak ten remont idzie jak krew z nosa.... Ci robotnicy zamiast byc dluzej to 16 i koniec.... No i tak sie to ciagnie ale moze w weekend juz bedziemy tapetowac i malowac? A wtedy jakos poleci. Teraz mama szoruje mi prysznic bo byl taki zasyfialy ze nie wiem jak ci wczesniejsi ludzie sie w nim myli.... Szok a robi to takimi detergentami a ja sie nudze bo praktycznie nic zrobic.....
W ogole bylam dzis u przyjaciolki ktora ma juz 2 letniego syna i tak nam sie zgadalo o jej porodzie bo ona rodzila chyba 3 tyg po terminie przez 3 ostatnie dni podawali jej oksytocyne a skonczylo sie to tak ze nagle dostala krwotoku bo lozysko sie odkleilo i minuta i juz byla na stole i cesarka. I opowiadala mi jakie te chwile byly dla niej straszne ze nie wie co by zrobila jakby nikogo przy niej nie bylo wtedy ze podobno takie akcje czesto koncza sie tragicznie. I teraz moja refleksja, ile po porodzie moga tak trzymac na takiej oksytocynie??? Jesli ona miala skurcze od paru dni a rozwarcia ani widu ani slychu.... Pozatym podobno wina odklejonego lozyska mogla byc oksytocyna to prawda???
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi, to byla kwestia 20cm, mowilam, ze jest ok, ze wiecej nie trzeba, ze jak sie dosunie to odkurzaczem sie nie wjedzie, ze zaslony kupilam i sie nie zmieszcza, wyszlam z pokoju do wc i szafa byla przestawiona
![]() Hosenko, ja jestem zakochana w tych roletach dzien/noc, ale jak sie wprowadzalismy to oszczedzalismy na wszystkim i wzielismy normalne a na przeciwko mamy pare dziadkow ktorzy calymi dniami siedza w oknie wiec musielismy cos powiesic, bo byla inspekcja non stop ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Zas mi farba poszla z nosa ze hoho, dobrze, ze wszedzie mam chusteczki porozstawiane po mieszkaniu, bo bym wszystko wokol zapaskudzila. To naprawde jest normalne??? Przed ciaza raz na jakis czas mi sie zdarzalo, a teraz codziennie prawie
|
#3947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a bardzo fajny moja córa już przetestowała i nie wypadła z niego, więc jest stabilny..a różne akrobacje w nim wyprawiała i się nie chwiał na boki.przetestowała też 4 ms córeczka koleżanki i na luzie spała w nim po rozłożeniu całości.. ![]() chyba nie ma w nim nic co by mi nie pasowało...mogłabym się przyczepić do małej ilości zabawek przypiętych do pałąka..ale ja kupiłam ten bujaczek ze względu na możliwość rozłożenia go do maximum poziomu, a nie do zabawy do zabawy mamy matę po Sade---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- cały czas o Was myślałam |
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3949 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Kupiłam te plasterki, na razie nie wyskoczyło w innych miejscach więc mam nadzieję, że to tylko na ustach zostanie. Lekarz ne odbierał cały dzień, hmm dziwne bo można do niego praktycznie o każdej porze.
|
|
#3950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jak w reklamie: Przeźroczyste jak szkło, bezpieczne jak plastik. No i smoczki można bez problemu kupić już za 5-6 zł
|
|
|
|
|
#3951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
A do tych buteleczek LOVI jest jakiś laktator? Bo ja się w sumie zastanawiam, jakiej firmy kupić, jeszcze nie wiem dokładnie...
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
a co to znaczy aktywne ssanie?
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu nadrobiłam,uff łatwe to nie było
ale mnie coś senność ogarnęła cholercia. Ewik( chyba ty o tej zgadze pisałaś ) tu któraś polecała mi GAVISCON i faktycznie jak ręką odjął. Ciężko mi się to łyka bo to taka zawiesina i nie cierpię tego przełykac,w ogóle nie lubię leków tego typu bo mam wrażenie jakbym ścianę lizała ale faktycznie pomaga. Więc polecam
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
No w koncu nadrobiłam!
Wróciłam z pracy godzinkę temu, zjadłam, idę teraz pod prysznic, obejrzę Na Wspólnej i marzę, by położyć się do łóżka, ale muszę jeszcze jakieś głupoty pezygotować na jutro na prawo finansowe Tragedia! W dodatku nasze weekendowe kłotnie z TŻem są trochę poważniejsze i jedyne, na co mam ochotę to iść spać
|
|
|
|
#3958 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie szukałam na allegro to nigdzie nie mogę znaleźć laktatora lovi, ale myślę że laktator to chyba bez różnicy jakiej firmy najwyżej się przeleje do buteleczki lovi.
Ale też w sumie nie wiem jakiej formy laktator kupić ![]() A co do aktywnego ssania to dokładnie nie wiem, ale na opakowaniu napisane że smoczki są do "aktywnego ssania" czyli że maluch nie idzie na łatwizne i mleko samo mu nie leci do brzuszka tylko musi się naćlamkać jak z cycka. Przynajmniej ja tak to rozumiem Ogólnie się dziś cały dzień zastanawiam nad butelkami i kosmetykami i szukam na allegro i w sklepach. Zastanawiam się nad kosmetykami BAMBINO , chusteczki nawilżające są dosyć tanie, kremy i oliwki też i do tego ładnie pachną i myślę że na poczatek wystarczy. Tylko nie wiem czy z tej firmy są jakieś żele do kąpieli bo nigdzie nic nie widzę ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Daj link
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kosmetyków, to Bambino ma bardzo fajne, krem z tlenkiem cynku uwielbiam i już nigdy się z nim nie rozstanę, natomiast oliwka Bambino jest okropna, przede wszystkim jej zapach (mój TŻ też go nie lubi)... Ale to tylko moje odczucia.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

Przytyłam 2 kg, więc w sumie jest już 7 do przodu. Przepisał mi też żelazo, a poza tym wszystko ok.
a maz ni cholyry sie nie postawi!!! Trudno, sam bedzie teraz przestawiac z powrotem do drzwi, bo ani firan ani zaslon dlugich nie powiesze!!! A najgorsze ze wszystko z szafy jest na lozku i podlodze, a ten qrde na trening na siatkowke poszedl! Ja wiem, ze to jego ostatni sezon, ale kurde! Syf w mieszkaniu, wie, ze dzwigac nie moge ale zostawia mnie z tym wszystkim, nawet nic mu powiedziec nie moglam bo tesciu byl. A jutro na dwudniowa delegacje jedzie do Krk
i teraz siedze jak ciolek bo ani na niego nakrzyczec nie moglam ani nic. Ja wiem, ze on to zrobi, odkurzy i umyje podlogi na dodatek, ale zamiast obejrzec wieczorem film to bedziemy sprzatac......
22.05.2008
14.08.2011

to jak mąż nie chciał się ojcu sprzeciwiać, to ty mogłaś, przecież cię nie okrzyczy