Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-22, 17:05   #3931
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

nie wiecie co z nomenklaturabinominalną? i z cytrynową?
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 17:13   #3932
djerba
Wtajemniczenie

Hej laseczki,

normalnie się za Wami stęskniłam...i myślałam, że może uda mi się troszkę znów popisać...( mąż wylatuje w pt i wraca za 1 ms), ale chyba nie dam rady...bo teraz dużo spraw na mojej głowie jeśli chodzi o zakup mieszkania....i w ogóle zawsze coś się znajdzie co pochłania mój czas...zazdroszczę tym wszystkim które mają go tak wiele
buziaczki
Stary 2012-10-22, 17:18   #3933
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Hej laseczki,

normalnie się za Wami stęskniłam...i myślałam, że może uda mi się troszkę znów popisać...( mąż wylatuje w pt i wraca za 1 ms), ale chyba nie dam rady...bo teraz dużo spraw na mojej głowie jeśli chodzi o zakup mieszkania....i w ogóle zawsze coś się znajdzie co pochłania mój czas...zazdroszczę tym wszystkim które mają go tak wiele
buziaczki
fajnie, że się mimo wszystko odezwałaś
Stary 2012-10-22, 17:22   #3934
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja w kocnu zrezygnowalam z nalesnikow na obiad - zrobilam barszcz bialy i rybe z kiszona kapusta

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 17:33   #3935
Ewik86
Zakorzenienie

No, wreszcie nadrobiłam co tam dziś naskrobałyście.

Byłam u gina. Też mi polecił Rennie, więc już wykupiłam największe opakowanie Przytyłam 2 kg, więc w sumie jest już 7 do przodu. Przepisał mi też żelazo, a poza tym wszystko ok.

Pisałyście o weekendowych kłótniach. U mnie był spokój, ale za to dzisiaj była taka awantura, że szok. Teraz już jest ok, ale spłakałam się okropnie. My niestety nie przebieramy w słowach, gdy się kłócimy i często robimy sobie przykrość tym co mówimy...

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 18:01   #3936
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja tez sie wkurzylam, byl tesciu przestawiac szafe i oczywiscie musial postawic na swoim, bo tak bedzie wygodniej, ale komu, nam czy jemu? Tesc to zloty czlowiek, ale jak sie uprze to nie ma opcji i co? Szafa jest dosunieta calkiem do komody, komoda do parapetu a maz ni cholyry sie nie postawi!!! Trudno, sam bedzie teraz przestawiac z powrotem do drzwi, bo ani firan ani zaslon dlugich nie powiesze!!! A najgorsze ze wszystko z szafy jest na lozku i podlodze, a ten qrde na trening na siatkowke poszedl! Ja wiem, ze to jego ostatni sezon, ale kurde! Syf w mieszkaniu, wie, ze dzwigac nie moge ale zostawia mnie z tym wszystkim, nawet nic mu powiedziec nie moglam bo tesciu byl. A jutro na dwudniowa delegacje jedzie do Krk i teraz siedze jak ciolek bo ani na niego nakrzyczec nie moglam ani nic. Ja wiem, ze on to zrobi, odkurzy i umyje podlogi na dodatek, ale zamiast obejrzec wieczorem film to bedziemy sprzatac......

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Ale na pocieszenie Maly mnie kopie tak, ze az boli

A maz przynajmniej zadzwonil, przeprosil i powiedzial, ze szafe sam przestawi, tyle dobrego, ze od razu wie, jak mnie udobruchac

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 18:03   #3937
Ifwka
Zakorzenienie

Kurde dziewczyny ale naprodukowałyście a przecież zaglądałm w weekend, nie wiem czy nadrobię.
Ja dalej na zwolnieniu chociaż ta lekarka szarlatanka bardzo niechętnie wypisała...
Do południa czyściłam płytki bo Tż skończył fugowac i mozna powiedzieć że się tym wykończyłam, potem robiliśmy boombersy na obiad (duże pierogii z ciasta na pizzę nadziewanę szpinakiem z czosnkiem i do tego sos pomidorowy) a potem jeszcze gotowaliśy bigos na jutro; we dwoje to tak fajnie coś robić a żadko tak jest bo zawsze któreś w pracy.
Przykro słuchac o tych weekendowych kłótniach chociaz w sobotę u nas też już prawie szło na noże ale jakoś dało się załagodzić sytuację. Najgorzej ze naprawa szyby to koszt 100 zł a myślałam że uda mi sie coś zaoszczędzić bo nie jeżdżę do pracy więc kasa na paliwo nie idzie, to poszła za to na co innego.
Postaram sie pwowolutku nadrobić weekendowa zaległość.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 18:04   #3938
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja tez sie wkurzylam, byl tesciu przestawiac szafe i oczywiscie musial postawic na swoim, bo tak bedzie wygodniej, ale komu, nam czy jemu? Tesc to zloty czlowiek, ale jak sie uprze to nie ma opcji i co? Szafa jest dosunieta calkiem do komody, komoda do parapetu a maz ni cholyry sie nie postawi!!! Trudno, sam bedzie teraz przestawiac z powrotem do drzwi, bo ani firan ani zaslon dlugich nie powiesze!!! A najgorsze ze wszystko z szafy jest na lozku i podlodze, a ten qrde na trening na siatkowke poszedl! Ja wiem, ze to jego ostatni sezon, ale kurde! Syf w mieszkaniu, wie, ze dzwigac nie moge ale zostawia mnie z tym wszystkim, nawet nic mu powiedziec nie moglam bo tesciu byl. A jutro na dwudniowa delegacje jedzie do Krk i teraz siedze jak ciolek bo ani na niego nakrzyczec nie moglam ani nic. Ja wiem, ze on to zrobi, odkurzy i umyje podlogi na dodatek, ale zamiast obejrzec wieczorem film to bedziemy sprzatac......
no ale jak to? w swoim własnym mieszkaniu nie możecie zadecydować jak chcecie mieć ustawione meble? to jak mąż nie chciał się ojcu sprzeciwiać, to ty mogłaś, przecież cię nie okrzyczy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 18:04   #3939
Lenova
Wtajemniczenie

Myślicie że się opłaca:
http://allegro.pl/butelka-do-karmien...716396529.html
No i w ogóle polecacie takie butelki?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 18:06   #3940
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Do południa czyściłam płytki bo Tż skończył fugowac i mozna powiedzieć że się tym wykończyłam, potem robiliśmy boombersy na obiad (duże pierogii z ciasta na pizzę nadziewanę szpinakiem z czosnkiem i do tego sos pomidorowy) a potem jeszcze gotowaliśy bigos na jutro; we dwoje to tak fajnie coś robić a żadko tak jest bo zawsze któreś w pracy.
fajna nazwa

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Myślicie że się opłaca:
czy się opłaca to nie wiem, bo na ceny jeszcze nie patrzyłam, ale sama chcę kupić butelki tej firmy, tylko medical

Stary 2012-10-22, 18:13   #3941
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
fajna nazwa

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

czy się opłaca to nie wiem, bo na ceny jeszcze nie patrzyłam, ale sama chcę kupić butelki tej firmy, tylko medical
A czym one się różnią?
Ja jeszcze o tej wielofunkcyjnej myślałam...Ogólnie to chyba właśnie zdecyduje się na firmę LOVI
Stary 2012-10-22, 18:14   #3942
Hosenka*
Zakorzenienie

Lady: mój tata jest podobny do Twojego teścia - też by nam pół mieszkania poprzestawiał, łącznie z przeniesieniem naszej sypialni z obecnego pokoju do tego, w którym będzie dziecięcy (szczerze mówiąc, to żadna koncepcja nie jest całkiem dobra: wg naszej pokój jest od spokojniejszej strony bloku, ale z kolei wejście jest od kuchni, więc później będzie się dzieciarnia przez kuchnię przewalać, więc tu ma tata rację, że byłoby wygodniej dla nas, ale wg. jego koncepcji wyjście na balkon byłoby z dziecięcego no i dziecko miałoby głośniej - pokój wychodzi na parking przy CH i od skrzyżowania).
Przemalowałby nam kaloryfer w salonie z ciemnego brązu na jasny, żeby się zlewał ze ścianą, gdzie naszym zamiarem był własnie kontrast - nie raz mówił: przemalujcie kaloryfer, na co odpowiadałam: jak nam się znudzi taki kontrast to przemalujemy. Na inne uwagi odpadałam spokojnie, ale stanowczo, że jeżeli taki układ np. mebli się nie sprawdzi, to w czym problem zmienić.
Ale fakt faktem, gdybyśmy go na etapie remontu posłuchali to teraz bym się nie wściekała na niektóre rzeczy NO ale mamy nauczkę, że nie zawsze warto obstawiać uparcie przy swoim

Co do firanek/zasłon to my nie mamy nigdzie i nie planujemy - mamy rolety typu na dzień/na noc a dodatkowo w salonie i sypialni okna oklejone folią przyciemniającą (były w wakacje w Lidlu).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 18:20   #3943
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
A czym one się różnią?
Ja jeszcze o tej wielofunkcyjnej myślałam...Ogólnie to chyba właśnie zdecyduje się na firmę LOVI
Też myślałam o tej firmie, tylko, że nie mają tych zestawów startowych co Avent na allegro i skompletowanie tych butelek co w zestawie wychodzi chyba drożej.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 18:21   #3944
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
A czym one się różnią?
w sumie to chyba wielkich różnic nie ma, ale ta medical jakoś mi się podoba najbardziej

Stary 2012-10-22, 18:22   #3945
bokeh
Zakorzenienie

N
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Bokeh, jak Twoja komoda?
no na razie pomalowalam fronty szafek i szuflad i stoje w miejscu bo reszta komody lezy przykryta pod folia.... Ogolnie tak ten remont idzie jak krew z nosa.... Ci robotnicy zamiast byc dluzej to 16 i koniec.... No i tak sie to ciagnie ale moze w weekend juz bedziemy tapetowac i malowac? A wtedy jakos poleci. Teraz mama szoruje mi prysznic bo byl taki zasyfialy ze nie wiem jak ci wczesniejsi ludzie sie w nim myli.... Szok a robi to takimi detergentami a ja sie nudze bo praktycznie nic zrobic.....

W ogole bylam dzis u przyjaciolki ktora ma juz 2 letniego syna i tak nam sie zgadalo o jej porodzie bo ona rodzila chyba 3 tyg po terminie przez 3 ostatnie dni podawali jej oksytocyne a skonczylo sie to tak ze nagle dostala krwotoku bo lozysko sie odkleilo i minuta i juz byla na stole i cesarka. I opowiadala mi jakie te chwile byly dla niej straszne ze nie wie co by zrobila jakby nikogo przy niej nie bylo wtedy ze podobno takie akcje czesto koncza sie tragicznie. I teraz moja refleksja, ile po porodzie moga tak trzymac na takiej oksytocynie??? Jesli ona miala skurcze od paru dni a rozwarcia ani widu ani slychu.... Pozatym podobno wina odklejonego lozyska mogla byc oksytocyna to prawda???
Stary 2012-10-22, 18:42   #3946
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ellmi, to byla kwestia 20cm, mowilam, ze jest ok, ze wiecej nie trzeba, ze jak sie dosunie to odkurzaczem sie nie wjedzie, ze zaslony kupilam i sie nie zmieszcza, wyszlam z pokoju do wc i szafa byla przestawiona jeszcze jakby M.byl za mna to ok, ale ten nic. To pewnie stwierdzili baba w ciazy ma wymagania. No nic no, sam bedzie przesuwal z powrotem

Hosenko, ja jestem zakochana w tych roletach dzien/noc, ale jak sie wprowadzalismy to oszczedzalismy na wszystkim i wzielismy normalne a na przeciwko mamy pare dziadkow ktorzy calymi dniami siedza w oknie wiec musielismy cos powiesic, bo byla inspekcja non stop

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Zas mi farba poszla z nosa ze hoho, dobrze, ze wszedzie mam chusteczki porozstawiane po mieszkaniu, bo bym wszystko wokol zapaskudzila. To naprawde jest normalne??? Przed ciaza raz na jakis czas mi sie zdarzalo, a teraz codziennie prawie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 18:47   #3947
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
djerba, jakbyś się pojawiła, to napisz proszę jak ten leżaczek - bujaczek z Tiny Love, który miałaś kiedyś zamawiać? stabilny on jest? coś ci w nim nie pasuje?

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

no właśnie o tym sobie pomyślałam

a bardzo fajny moja córa już przetestowała i nie wypadła z niego, więc jest stabilny..a różne akrobacje w nim wyprawiała i się nie chwiał na boki.
przetestowała też 4 ms córeczka koleżanki i na luzie spała w nim po rozłożeniu całości..
chyba nie ma w nim nic co by mi nie pasowało...mogłabym się przyczepić do małej ilości zabawek przypiętych do pałąka..ale ja kupiłam ten bujaczek ze względu na możliwość rozłożenia go do maximum poziomu, a nie do zabawy do zabawy mamy matę po Sade

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
fajnie, że się mimo wszystko odezwałaś
cały czas o Was myślałam
Stary 2012-10-22, 18:52   #3948
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
a bardzo fajny moja córa już przetestowała i nie wypadła z niego, więc jest stabilny..a różne akrobacje w nim wyprawiała i się nie chwiał na boki.
przetestowała też 4 ms córeczka koleżanki i na luzie spała w nim po rozłożeniu całości..
chyba nie ma w nim nic co by mi nie pasowało...mogłabym się przyczepić do małej ilości zabawek przypiętych do pałąka..ale ja kupiłam ten bujaczek ze względu na możliwość rozłożenia go do maximum poziomu, a nie do zabawy do zabawy mamy matę po Sade
o fajnie, dzięki za odpowiedź, bo też się nad nim zastanawiam

Stary 2012-10-22, 19:27   #3949
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Neti wczoraj się zastanawiałam gdzie się podziewasz I jeszcze Measia, Nomenklatura i Nina się chyba dawno nie odzywała?

Ellmi dzięki za info o smyku widziałam, że mają tam te monitory oddechu Angelcare za 299 zł, ktoś chciał kupować od nas, ale nie pamiętam kto.

Wściekłam się rano bo chcę łykać witaminę b do magnezu i zaczynam nowe opakowanie. Ale, że nowe to najpierw ulotkę czytam i pisze, że nie wolno w ciąży bo powłoczka zawiera jakiś barwnik, który może być szkodliwy dla dzieci. No cholera, to mówi się w aptece, że dla kobiet w ciąży i takie coś dają
Kup sobie SLOW-MAG z wit B6, tylko patrz zeby była witaminka, bo jest też bez. Mój lekarz przepisał i tłumaczył, ze jest najlepszy dla kobiet w ciąży.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
My dawaliśmy szwagierce 200zł, ale żadne z nas nie jest chrzestnym. Natomiast 1000 zł to dla mnie masakra, to ile w takim razie na komunie trzeba

dla męża...

Ja się ostatnio nabijałam jak mąż trawę skosił, a że kawałek za domem mamy to stwierdziliśmy, że do PZPNu dzwonimy, że jak im narodowy zaleje to u nas na podwórku mecz mogą rozegrać.

Podczytałam Wasze weekendowe posty i mam nadzieję, że wszystkie kłótnie się zakończyły już i znowu wszyscy się kochają

A ja po weekendzie super. Impreza imieninowa rewelacyjna. Do 1 w nocy rządziliśmy, a jak TŻ poszedł smacznie po wódeczce spać, to ja jeszcze do 2 książkę czytałam, mimo że naprawdę czułam już potworne zmęczenie.

Dzisiaj dostałam skierowanie na glukozę. Muszę się umówić na przyszły tydzień, bo nie chcę jechać sama, a TŻ prawdopodobnie urlop będzie miał, więc pojedzie ze mną. A co???

Dziewczyny nie wiem, nie pamiętam w zasadzie czy ten temat już poruszałyśmy, ale chcę was zapytać o szczepionki. Czy będziecie swoje maleństwa szczepić na rotawirusy i pneumokoki? Tyle się o skutkach ubocznych ostatnio nasłuchałam, że to będzie dla mnie poważny dylemat.

Jutro odbieram wyniki i się okaże czy ja i TŻ mamy lamblie. 3majcie więc kciuki oby wynik był dla nas korzystny.
Trzymamy

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
to przyklej sobie plasterki compeed, przynajmniej nie będziesz roznosić palcami na inne części ciała !

ja czekałam tydzień !
Kupiłam te plasterki, na razie nie wyskoczyło w innych miejscach więc mam nadzieję, że to tylko na ustach zostanie. Lekarz ne odbierał cały dzień, hmm dziwne bo można do niego praktycznie o każdej porze.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 19:37   #3950
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślicie że się opłaca:
ja je przetestowałam przy Karince i byłam zadowolona. Koszt chyba ok, bo u mnie w najtańszym sklepie koszt jednej to ok.20 zł. Ja teraz kupiłam te LOVI medical + i różnią się tylko tym, że są bardziej przeźroczyste a dwa razy droższe ale trafiłam na promocję . Jak w reklamie: Przeźroczyste jak szkło, bezpieczne jak plastik. No i smoczki można bez problemu kupić już za 5-6 zł
Stary 2012-10-22, 19:46   #3951
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
ja je przetestowałam przy Karince i byłam zadowolona. Koszt chyba ok, bo u mnie w najtańszym sklepie koszt jednej to ok.20 zł. Ja teraz kupiłam te LOVI medical + i różnią się tylko tym, że są bardziej przeźroczyste a dwa razy droższe ale trafiłam na promocję . Jak w reklamie: Przeźroczyste jak szkło, bezpieczne jak plastik. No i smoczki można bez problemu kupić już za 5-6 zł
A te smoczki "aktywne ssanie" to dobre są, nie zapowietrzają się?
Stary 2012-10-22, 19:56   #3952
BlackSanctum
Zakorzenienie

A do tych buteleczek LOVI jest jakiś laktator? Bo ja się w sumie zastanawiam, jakiej firmy kupić, jeszcze nie wiem dokładnie...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 19:56   #3953
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
A te smoczki "aktywne ssanie" to dobre są, nie zapowietrzają się?
a co to znaczy aktywne ssanie?
Stary 2012-10-22, 19:56   #3954
mala_19kw
Zakorzenienie

W końcu nadrobiłam,uff łatwe to nie było ale mnie coś senność ogarnęła cholercia. Ewik( chyba ty o tej zgadze pisałaś ) tu któraś polecała mi GAVISCON i faktycznie jak ręką odjął. Ciężko mi się to łyka bo to taka zawiesina i nie cierpię tego przełykac,w ogóle nie lubię leków tego typu bo mam wrażenie jakbym ścianę lizała ale faktycznie pomaga. Więc polecam
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 19:57   #3955
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A do tych buteleczek LOVI jest jakiś laktator? Bo ja się w sumie zastanawiam, jakiej firmy kupić, jeszcze nie wiem dokładnie...
z tego co kojarze jest
Stary 2012-10-22, 20:01   #3956
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
z tego co kojarze jest
Tak, jest, już patrzyłam na allegro...
Stary 2012-10-22, 20:01   #3957
charlizz
Zadomowienie

No w koncu nadrobiłam!
Wróciłam z pracy godzinkę temu, zjadłam, idę teraz pod prysznic, obejrzę Na Wspólnej i marzę, by położyć się do łóżka, ale muszę jeszcze jakieś głupoty pezygotować na jutro na prawo finansowe Tragedia!
W dodatku nasze weekendowe kłotnie z TŻem są trochę poważniejsze i jedyne, na co mam ochotę to iść spać
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 20:04   #3958
Lenova
Wtajemniczenie

No właśnie szukałam na allegro to nigdzie nie mogę znaleźć laktatora lovi, ale myślę że laktator to chyba bez różnicy jakiej firmy najwyżej się przeleje do buteleczki lovi.
Ale też w sumie nie wiem jakiej formy laktator kupić

A co do aktywnego ssania to dokładnie nie wiem, ale na opakowaniu napisane że smoczki są do "aktywnego ssania" czyli że maluch nie idzie na łatwizne i mleko samo mu nie leci do brzuszka tylko musi się naćlamkać jak z cycka. Przynajmniej ja tak to rozumiem

Ogólnie się dziś cały dzień zastanawiam nad butelkami i kosmetykami i szukam na allegro i w sklepach. Zastanawiam się nad kosmetykami BAMBINO , chusteczki nawilżające są dosyć tanie, kremy i oliwki też i do tego ładnie pachną i myślę że na poczatek wystarczy. Tylko nie wiem czy z tej firmy są jakieś żele do kąpieli bo nigdzie nic nie widzę

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Tak, jest, już patrzyłam na allegro...
Daj link
Stary 2012-10-22, 20:06   #3959
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie szukałam na allegro to nigdzie nie mogę znaleźć laktatora lovi, ale myślę że laktator to chyba bez różnicy jakiej firmy najwyżej się przeleje do buteleczki lovi.
Ale też w sumie nie wiem jakiej formy laktator kupić

A co do aktywnego ssania to dokładnie nie wiem, ale na opakowaniu napisane że smoczki są do "aktywnego ssania" czyli że maluch nie idzie na łatwizne i mleko samo mu nie leci do brzuszka tylko musi się naćlamkać jak z cycka. Przynajmniej ja tak to rozumiem

Ogólnie się dziś cały dzień zastanawiam nad butelkami i kosmetykami i szukam na allegro i w sklepach. Zastanawiam się nad kosmetykami BAMBINO , chusteczki nawilżające są dosyć tanie, kremy i oliwki też i do tego ładnie pachną i myślę że na poczatek wystarczy. Tylko nie wiem czy z tej firmy są jakieś żele do kąpieli bo nigdzie nic nie widzę

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Daj link
Wiesz i tak potem sie to wyjaśni czego będziemy używać, na co dziedzię nie będzie uczulone a biały jeleń ma też taką serie dla bobasa? te kosmetyki są ponoć fajne
Stary 2012-10-22, 20:08   #3960
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Daj link
http://allegro.pl/listing.php/search...=laktator+lovi

Co do kosmetyków, to Bambino ma bardzo fajne, krem z tlenkiem cynku uwielbiam i już nigdy się z nim nie rozstanę, natomiast oliwka Bambino jest okropna, przede wszystkim jej zapach (mój TŻ też go nie lubi)... Ale to tylko moje odczucia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości