|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziołszki
![]() Wielkie dzięki za trzymanie kciuków za to żeby Alanek na chrzcie nam nie płakał - no i nie płakał ![]() Prawie całą msze przespał a tak to troszke postękał i ssał smokusia ![]() Wkurzał mnie becik bo mały sie ślizgał w tym i mąż miał problem go w tym trzymać, no ale daliśmy rade ![]() Najbardziej wkurzała mnie impreza w domu ![]() Siostry strasznie głośne są i nawet mnie to wkurza a co dopiero takiego malucha jak śmieją sie albo gadają na całą twarz - tym bardziej że 14 osób w niewielkim pokoju ![]() Np. jak słysze "ceść lybko" to krew mnie zalewa i to dosłownie ![]() No wnerwia mnie takie zdrabnianie. Albo wczoraj przerósł chyba sam siebie bo włożyliśmy Alana do bujaczka i uruchomilismy wibracje, a mój ojciec takie hasło: "on od tych wibracji wstrząsu mózgu dostanie bo za mocne te wibracje". No kuźwa ludzie, aż go wyśmiałam szyderczo bo nie wyrobiłam nerwowo. Bosssssszzzzzze no ![]() No a jutro idziemy na szczepienie - zaś stres i pewnie sie popłacze jak go kłuć bedą ![]() A my bedziemy mieć przesrane bo mały nauczył sie spać na rękach. Już z 40 minut mi na ręce śpi z otwartą buzią a ja z gołym cyckiem bo nie ma czasu go schować przez wizaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
a widzisz noszenie to zalecił neurolog ... nie omieszkam na kontroli o to spytać Cytat:
oczywiście może danonki dla takiego maleństwa nie najlepszym posiłkiem są ale nic jej po tym nie jest do tej pory tylko gotowane mleko z kaszkami i grysikiem dostawała ... ja póki co zostanę po 3 miesiącach przy kleiku a później pomału kaszki ale może faktycznie lepiej wybrać takie bez cukru ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Iwcia wiedziałam że będzie grzeczniutki! mówiłam ? ha! moja tez tak nas zaskoczyła ![]() ![]()
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Dzień Doberek
Witam sie z Wami w jakże spokojnym dniu ![]() Po wczorajszych krzykach odpukać jak na razie nie ma śladu,mała śpi grzecznie i tak od rana z przerwami na jedzenie,jest nadzieja że moze dzisiaj będzie dobrze ![]() Tak się wczoraj o nią martwiłam bo z płaczu aż mi się zanosiła,koszmar ![]() Gda powiedz mi jak Henio z kolkami uspokoiło mu się? Sojka super ta huśtawka ![]() Muszę się pochwalić że nawet zdążyłam okno dzisiaj umyć i firany zmienić ![]() A i waga ruszyła w dół ![]() ![]() Martwię się tylko tym że mam jeszcze brzuszek a to już 6 tygodni po porodzie. W piątek na przegląd podwozia ![]()
#814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wizaż musi być a jakże ![]() ![]()
![]() |
#815 | |
Zakorzenienie
|
a moje do łóżka
![]() Cytat:
![]() Ale właśnie podczas karmienia mieliśmy KUPNĄ MASAKRĘ aż po pachy! ![]() Jeju jaka taktyka była zastosowana - kąpiel i mój prysznic (bo też cała w kupce). UFF! Dobrze, że pościel na łóżku uratowana, bo na mnie siedział... Oby mu się to za często nie zdarzało... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
HELP!!!!
kochane ja tylko na sekundę, bo mała mi cały czas płacze i płacze. Poradzcie coś ,bo zwariuję nie długo!Od tygodnia przechodzimy na samą piers jak wcześniej Wam pisałam. W nocy mała sobie radzi super od 20 do 6 rano budzi się co 2/3h na karmienie. Ssie cyca ok.20 minut+/- i zasypia. Za to od 6,7 rano zaczyna się koszmar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#817 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moze termofor, jak przy kolkach? Albo zmierz Malej tempke. Tak zeby wykluczyc chociaz goraczke.. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#818 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() głowa mnie boli, dzieciucha odłożyc nie moge z ręki bo zaraz w sekunde sie budzi a tak delikatnie go kłade ![]() kochane poradźcie cos na przyspieszenie wyjścia kupki z dupki malucha bo on cisnie azrobić nie może i ryczy przy tym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hihi wygląda słodko. Wiadomo, u mamusi najlepiej się śpi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też wyobrażałam to sobie trochę inaczej... Agnes, a może malutka ma krótkie wędzidełko języka i nie może dobrze chwycić brodawki? pytam, bo Lena miała właśnie z tym problem, kilkanaście razy musiałam ją przystawiać by dobrze złapała. zdecydowałam się na zabieg, chirurg podciął wędzidełko i teraz nie ma problemu z przyssaniem się ![]() albo zaczynają się kolki... Lena tak właśnie robi, niby chce possać, ładuje łapki do buzi, szuka piersi ale jak ją podam to pomemła 3 razy i w płacz... pręży się, macha rączkami, nóżkami, czerwienieje na buźce. w pewnym momencie milknie, zamyka oczy, niby przesypia ale za chwilę następuje kolejny atak przeraźliwego płaczu... i tak prawie codziennie, zwłaszcza popołudniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zadomowienie
|
kurde...dzis mala miala miec eeg,mialam po poludniu zadzwonic jak analiza a teraz mowia ze mam juztro przyjechac do poludnia bo teraz nie juz ordynatora.To po co kazali dzwonic? Albo znow jakies problemy bo zawsze wqszytsko gadaja przez tel tylko nie zle wiadomosci...pozatym mała slabiej rusza sie lewostronnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba inaczej ją uspokoić, tulić, kołysać, ponosić (zależy co kto lubi), poczekać aż się odgazuje i dopiero wtedy zaproponować jedzonko. tak poradził mi pediatra w szpitalu i rzeczywiście atak trwa krócej. bo wcześniej to myślałam, że mała jest głodna i stąd te dzikie wrzaski więc za każdym razem próbowałam ją nakarmić i było jeszcze gorzej ![]() teraz jak tylko zobaczę, że pręży się przy piersi, zaczyna płakać to ją odstawiam, ponoszę, poczekam aż minie atak i dopiero próbuję nakarmić. Cytat:
![]() dla mnie najlepsze gatunkowo pieluchy ma sprzedawca Justinex. bez porównania do tych od rodzyneczek... Cytat:
![]() gratuluję wagi ![]() Cytat:
![]() dziewczyny karmiące piersią, mam straszną chcicę na coś słodkiego tylko nie wiem co mogę spróbować (oprócz herbatników, ciastek maślanych z cukrem i biszkoptów bo tych mam już dość). a co Wy podjadacie? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zadomowienie
|
ja podjadałam rafaello
![]()
#824 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jak patrzę na moją rosnącą córcię, też mi się szkoda robi, że czas tak szybko płynie. już 2 miesiące za nami..i nie wyobrażam sobie tego, że za pół roku będę musiała wrócić do pracy i ją zostawić.. przecież to minie w ekspresowym tempie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno mogę Ci polecić matę tiny love mała księżniczka.
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak długo nie robi i płacze to można czopek ale ja dałam Duśce 1/8 taki maleńki kawałek i nawet dobrze nie zapodałam i poleciało więc nie wiem czy to coś pomogło a wcześniej rowerek robiliśmy jej dość długo .... ehh wtedy nie robiła kupci ponad 60 godzin .... bidulka moja ... ale z czopkami bym była ostrożna bo one rozleniwiają mimo wsio ...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 |
Wtajemniczenie
|
zapomniałam napisać, że w weekend odwiedziła nas teściowa. była 10 minut a tak mnie pod☠☠☠☠iła, że głowa mała
![]() sto pytań na minutę, a dlaczego to a dlaczego tamto i oczywiście jeszcze więcej dobrych rad... ja chętnie słucham jak ktoś coś mądrze podpowie ale wkurza mnie taka paplanina od rzeczy. dostało mi się, że małej podaję butle zamiast przy niej i szwagrze wywalić cyca na wierzch, że mała ma zimne rączki, że nie reaguję na każde jej kwilenie i wiele innych bzdur. już dawno nikt nie podniósł mi tak ciśnienia jak ona... mam nadzieję, że szybko mnie ponownie nie odwiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też zamówiłam u rodzyneczki z baby one ale średnio mi pasują. Fajnie chłoną ale gigantyczne są i mi marszczą się pod stanikiem, przez co obrzydliwie to wygląda na bluzce. w miarę pasują mi z johnsona Cytat:
![]()
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
Maggie wlasnie pisze jedna reka bo Zuzia znow placze,to kolki normalnie wyc mi sie chce
![]() Aga nie przejmuj sie tesciowa,niektorzy mysla ze sa najmadrzejsi,Ty jestes mama i wiesz co dla małej najlepsze. ![]()
#829 |
Zakorzenienie
|
Nie uwierzycie co mi się właśnie przydarzyło na spacerze... Wychodzę ze sklepu, centrum miasta, dużo ludzi, a tu nagle w wózek wali ziemniak i rozbryzguje się na wszystkie strony!!! No kogoś normalnie popier...liło!!!
Dobrze, że buda zasunięta i gondola zasłonięta, bo inaczej... Nawet nie chcę myśleć! Albo jakby mi w głowę albo psa walnęło... Cały wózek ubabrany w ziemniaku, w każdym zakamarku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to ziemniak? co za debilizm! aga_ton jak ja kocham dobre rady teściowej ![]()
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
Gda ale skąd on tam się wziął? Widziałaś kto to rzucił czy skądś spadł
![]()
#832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórych się powinno zamykać,całe szczęście ze tylko wózek brudny i nikomu nic się nie stało.
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
No ktoś rzucił z okna z bloku! A to taki 14-piętrowy... Patrzyłam kto to może być, ale nikt się nie pokazał...
Strasznie się zdenerwowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja piszę podobnie bo u nas to samo ![]() Cytat:
ale kto, co i dlaczego... ludziom się chyba we łbach poprzewracało ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Tylko dziękować Bogu że to się tak skończyło.
Do mnie też dzisiaj tesciowa dzwoniła i powiedziała że jak się Jasiu urodzi to Ona chetnie mi pomoże. Niedoczekanie !!
#836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() raz szłam z Odim na spacer, było już ciemno a tu nagle ktoś wylał zupę przez balkon ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- skoro o teściowych mowa to przypomniało mi się, że moja wpadła na podobny pomysł co teściówka Kalpany, że przyjedzie po mnie i po małą do szpitala ![]() mąż będzie niósł bagaże a ona weźmie dziecko, bo niby ja dźwigać nie mogę... a w szpitalu przez 9 dni mogłam ![]() na szczęście Marcin powiedział jej co o tym myśli bo chybabym padła gdybym zobaczyła mamuśkę w dniu wypisu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja senna..Kuba wstał przed 7.i już nie zasnął,więc się ubrałam i ja. Przed południem pospał 2godziny i do tej pory szaleje,ręce mi opadają.A to dlatego,że bolał go brzuch,nie moge jeść serków...może mi zęby nie polecą...W piątek ide do dentysty wymienić to w kanałach na stałe coś.Mąż już się wścieka,że znowu pójdzie kasa w martwego zęba ![]() Chwała temu,kto wymyślił smoczek!!!Nareszcie przysnął...
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
Mamusie czy wiecie może ile razy dziennie lub jak często dziecko karmione wyłącznie mm powinno się wypróżniać bo martwię się
![]()
#839 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To się naspał...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-22 o 17:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() iii tez ciagle slysze ze mala ma zimne rece, zimno jej blabla , nawet d mojej mamy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie ma problemow brzuszkowych wiec chyba nie powinnam sie martwic ze tylko jedna ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.