|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
Cytat:
ja w ciazy do sklepu chodzilam codziennie po 2kg mandarynek, bo byly takie skrzyneczki haha i po paczki - mam nadzieje ze o paczkach mloda nie pamieta Cytat:
zdolne te Wasze maluszki, Julcia podnosi pupe i staje sztywno na nogach np w wannie lub po mnie pelza, ale jak tylko ja poloze na brzuszku zeby tak pocwiczyla to marudzi i krzyczy na mnie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jadłam w ogromnych ilościach nektarynki i pomarańcze. No i Ewelinka jak widzi nektarynkę to też się trzęsie. A jak widziała ją pierwszy raz, to przecież nie znała jej z wyglądu. Później był sezon na jabłka i pomarańcze. Pomarańcze szły u nas w ogromnych ilościach
|
#3153 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór;]
Dziadki odprawione na pociąg i....wracamy do normalności. Trzeba zresocjalizować Roba;-) bo "raczki" "raczki" mimo usilnych prob i tak byly zdecydowanie za czesto. Too beda cieeezkie dni. Az sie boje pomyslec jak przezyje bunt dwulatka Chyba juz teraz zaczne pic melise na zapas![]() Cytat:
))Ja zdrowka zycze, aby to chorobsko sie odczepilo od Ciebie na dobre. Wiadomo,ze jak czlowiek niedysponowany to nijak taryfy ulgowej nie ma i dzieciem sie zajmowac trzeba. Mi ktos kiedys powiedzial,ze czlowiek majacy dzieci "nie choruje" i cos w tym chyba jest. Nie ma na to czasu i warunkow,wiec wiecznie trzeba byc na chodzie dziekuje . Gratuluje poczatkow wstawania i witam w swiecie guzów . To cudne,ale ile łez wylanych przy tym i dupska obitego to druga sprawa . Ja rozwazam przymontowanie do zadku Roba wielkiej poduchy..a drugiej na glowe zartuje oczywiscie![]() Cytat:
Dziekuje,ze pytasz . Anemia nadal nam towarzyszy, dostalismy zwiekszona dawke lekow i za miesiac kontrola. Jednak postepy sa i to cieszy. Pani dr zadowolona,ze ruszylismy do przodu. A ogolnie to u nas absorbujaco,bo Rob wspina sie namietnie wszedzie i na wszystko,wiec z oka spuscic nie mozna. Rozbija glowe kilka razy dziennie co sie konczy wielkim rykiem i spazmami. Poza tym jest tak nakrecony na nowe umiejetnosci,ze nawet w nocy przez sen potrafi stac w lozeczku. Te emocje nie daja Mu spac . Korzystalismy tez z ostatnich ladnych dni.W sumie pchanie wozka to tez czynnosc fizyczna,ale odpoczywalam przy tym..po calym dniu sciagania Go z roznych rzeczy i wiecznego tlumaczenia np.dlaczego nie moze wejsc na parapet i do szafki rtv![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
czy wystarczy,ze tam siedzi![]() Lamaze sa swietne- mam slabosc do tych zabawek. Moj T sie smieje,ze chyba dla siebie kupuje,a nie dla Roba;] uszz..moj czas dobiegl konca ide zatankowac Roba i spac,bo dzis ma dzien meczydupy i sam nie wie czego chce...
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Ania mi zasnęła będę musiała ją za pół godziny wybudzać
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest "męczenie" Ewelinki aby nie zasnęła, jest już zmęczona bo jak zwykle nie miała czasu na spanie po południu . Ale zaraz mycie i powinna zasnąć.
Jesli chodzi o jej krosteczki to albo ma potówki albo alergię. kupiłam spirytus salicylowy aby zetrzeć plecki, do tego nadmanganian potasu do kąpania. Mam też syrop odczulający. I działamy. W przyszła środę kontrola u lekarza. Jeśli nadal nie bedzie poprawy, będziemy szukać przyczyny a pokarmie i pieluszkach. Na razie nie eliminuję niczego z diety.
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka, to trzymam kciuki zeby kontrola byla pomyslna
![]() mamy takie jablka ze ich miazsz jest taki delikatny i Julcia sobie je sciera o dziasla (zabki ) mozna latwo lyzeczka zetrzec, takie miekkie sa. Jeszcze sie nie zdarzylo zeby mi sie zakrztusila, zeby odgryzla kawalek. Poza tym ja daje jej cale jablko - okragle a nie np kroje na cwiartki czy na pol z okraglego ciezej cos wiekszego uskrobac chyba ![]() a Julka tez zachlannie te jablko wcina, czasami rzuca sie na nie jak pies na kawal miecha Moje dziecko tez jest juz zmeczone i troszke marudzi ale za jakies 20 min kapiel i nynac ![]()
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie wstało po drzemce,spał zaledwie kilka minut za chwile flache dostanie i znów godzina aktywności i potem spać. ![]() Emigra i szybko Ci zasypia?? ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
Karolca - Ewelinka jest prześliczną dziewczynką
a jej sukieneczka z lekkim trenem
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca ślicznie wyglądała Ewelinka a sukienka bombowa
![]() MoniaHan Hania to już do pracy biurowej się garnie ![]() Gosia Eryczek to już mały przystojniak ![]() Rybka Nadia to naprawdę mała modelka a jaka słodziutka zdjęcie rodzinne rewelacja ![]() mama d śliczne zdjęcie Zosieńki jak śpi Witam się ponownie ![]() Co do nocki to już pisałam wcześniej :P 1 drzemka od 10 do 12 z tym że do 11 leżałam z nim a potem już spał sam Później po 14 Oskar chciał spac więc wózek i na spacer tam oczka już mu sie zamykaja ale co tam ciekawski na siłę chce siadać. Byliśmy oglądać działkę - cena nawet przystępna , działka nawet OK ale coś mnie blokuje wewnętrznie. Jutro kolejna działka to obejrzenia i szczepienie Oskara. Dzwonił mój brat i będę miała bratanka ![]() Muszę robić te gołąbki nie lubię "obierać" kapusty z liści bo się rwą ;/ macie dobre sposoby na to?? |
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam do wyboru tę kieckę albo dłuższą kremowa/ecru. Zamiast polarowej kurteczki miała futerko... ale stwierdzilal, że biały to biał a ten tren jest taaaaki sliczny
|
|
#3161 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
taaa
całe 18 zł + 40 zł kaucji - wypożyczona z komisu ![]() Więcej wydałam na materiały do zrobienia opaski - koronka+kwiat =13 zł, biała opaska, 10 zł
|
#3163 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Oj to czekam z niecierpliwoscia na ta sesje Cytat:
![]() Radek mowi do Eryka,ze ma przegwizdane,bo teraz bede go meczyc,zeby caly dzien na brzuchu lezal i cwiczyl ![]() Cytat:
To zycze dobrego zakupu dzalki! No i kciuki trzymam za jutrzejsze szczepienie. Gratulacje dla brata.
|
|
#3164 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
No ba
Najwazniejsze, że wszyscy byli pewni, że to jest nowe i tylko na tę okazję. O to chodzilo Gosia, sama jestem pełna podziwu dla umiejetności jakie zdobywa Ewelinka. I tempa w jakim jej to idzie! Przed trzydniówką szło jej normalnie, a po chorobie musi chyba nadrobić
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca super ze chrzciny sie udaly
![]() mnie dopadla grypa zoladkowa chyba zygalam od 17 tz sie mlodym zajmowal nie wiem co by bylo gdybym byla sama ale kaszke ja musialam dac i go uspic bo wyjatkowo przy mezu nie chcial :/
|
|
|
|
#3167 |
|
Gang Iren
|
Miejmy nadzieje,ze to nie grypa zoladkowa i przejdzie szybciutko.Moze napij sie miety,co?W ogole to podobno jak najwiecej mietowej herbaty przy takich dolegliwosciach.Zdrowka zycze!
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
pilam miete i zwrocilam teraz tez pije i juz mi lepiej oby tylko bez temp sie obylo!
|
|
|
|
#3169 | ||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
Uff właśnie ugotowałam grzybową zupę i trochę grzybków zamarynowałam. Jestem wykończona ![]() Mąż rano był z rodzicami na grzybach i trochę tego nazbierał ![]() A popołudniu byliśmy w parku i zrobiliśmy sobie mnóstwo zdjęć ![]() Ciężko było męża namówić żeby z nami pojechał ale udało się i wyszła bardzo fajna sesja zdjęciowa parę zdjęć wrzuciłam na maila!Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienie i oglądanie działki ![]() oj współczuję!oby szybko przeszło!
|
|
#3170 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam kapustę włoską zamiast białej. Szybciej robi się miękka, nie trzeba tyle jej gotować i łatwiej się ją obiera, bo nie jest taka "zbita". Wygląda jak nasza biała ale ma lekko karbowane liście.
|
#3172 |
|
Zadomowienie
|
Dziendobry!
Ania od 6 spac nie chce, no to zaczelysmy dzien tzn ona szaleje a ja siedze i patrze na ciemnice za oknem i sie zastanawiam czy ona nie rozumie ze jak ciemno to sie spi? ![]() Wczoraj wrocilysmy, byla super grzeczna w samolocie, rozlozylam jej nawet kocyk bo siedzialam w 1 rzedzie i urzedowala na podlodze. Inne dzieci sie zbiegly i mialam latajace przedszkole ![]() Karo_z, piekne zdjecia! |
|
|
|
#3173 |
|
Gang Iren
|
Czesc!
U nas nocka OK.Eryk obudzil sie tylko raz na karmienie,a jak wstalam to sie nie moglam obudzic,jak wpadlam na fotel to dopiero otwarlam oczy.Ale mam siniaka teraz
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz jak ja ubieram po kapieli to widze te niecierpliwosc haha i ze marzy o lozku, a jak ja poloze to obroci sie dwa razy na boki, znajdzie wygodna pozycje i zasypia Karolca Ewelinka wygladala przepieknie Cytrynka i jak dzisiaj? Gosia, niech cwiczy Eryczek, niech cwiczy - w koncu na plecach sie nie nauczy
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Cytrynka zdrowka!! Karo zajrze na maila i bede podziwiac zdjecia ![]() Niki powodzenia z dzialka i na szczepieniu, a mi wczoraj Hanka takiego dala czadu od 16 do 20 ze brak slow, chyba zabki i ja bolalo, dalam paracetamol, ale ona tak go nie lubi, a ja go nie lubie bo sie wszystko klei po nim. zasnela ok 20 a ja padlam razem z nia. piastki w buzi gryzla i wszystko co popadlo, moj telefon, swoj laptop i inne rzeczy. cycek pomagal tylko na chwilke.Tz koczowal troche pod domem, bo ja zasnelam, a on nie mial kluczy do domu, wyslal mi smsa ale nie slyszalam a nie chcial dzwonic bo spodziewal sie ze spimy z Hania i nie chcial nas budzic. Pralke przywiozl, dzis wniesli ja z szefem i bede pozniej prac pralka uzywana ale fajnie wyglada. tylko Tz wrocil z odbioru tej pralki ''uszkodzony'' bo wozi ze soba w sluzbowym samochodzie taki ogromniasty noz do szparagow i kalafiorow i obcinal jakies linki aby przyczepic pralke i po pewnym czasie patrzy a dlon cala we krwi a on nawet nie czul - taki gladki ten noz jest. i jedzie dzis na emergency bo chyba bedzie trzeba zszyc tak gleboko sie rozcial.
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak robię tradycyjne gołąbki to albo tak jak Karolina z włoskiej kapusty albo nie wiem jak robisz bo wiem że niektórzy gotują kapuchę w całości potem obierają ja najpierw obieram a potem nie tyle gotuję co sparzam jakieś 10 min we wrzatku liście . Nie rwie się wtedy jest na wpół surowa fakt ale i tak wrzucam potem gołębie na patelnie i "dochodzą "
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-10-23 o 09:53 |
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka, jak masz mozliwosc zeby tz wrocil i sie zajal mlodym to skorzystaj, jakos musisz dojsc do siebie
Monia, biedna Haneczka Jula mi usnela wiec ide sie ogarnac i ... wyczyscic wozek, bo caly w okruchach z bulek, sucharkow i poklejony od chrupek no i pasy zamontuje, bo chce sprawdzic czy moja laleczka juz siega do nich
|
|
|
#3179 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo piekna sesja, Ty slicznie wygladasz a Piotrus jest doslownie cudny
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie was wywialo?? tu i na fb wieje cisza jak nigdy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

ja w ciazy do sklepu chodzilam codziennie po 2kg mandarynek, bo byly takie skrzyneczki haha i po paczki - mam nadzieje ze o paczkach mloda nie pamieta 
zdolne te Wasze maluszki, Julcia podnosi pupe i staje sztywno na nogach np w wannie lub po mnie pelza, ale jak tylko ja poloze na brzuszku zeby tak pocwiczyla to marudzi i krzyczy na mnie

za chwile flache dostanie i znów godzina aktywności i potem spać. 

zygalam od 17 tz sie mlodym zajmowal nie wiem co by bylo gdybym byla sama
no i pasy zamontuje, bo chce sprawdzic czy moja laleczka juz siega do nich