|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wizytę i 50%(procentowego) synusia![]() Cytat:
za łożysko i za Kamilka![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie stresuj się i idź na L4 A u was w końcu decyzja zapała? co do imienia
|
|||||||
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
a ja taki apel do mam które nas podczytują regularnie a odzywają raz na ruski rok. ODZYWAJCIE SIĘ!
no idę na Barwy Szczęścia a potem M jak Miłość
|
#4083 |
|
Raczkowanie
|
Nie umiem cytować, przepraszam
Jeśli chodzi o rozstępy to ja sie smaruje pharmaceris foliaciti. Mam mnóstwo swoich starych rozstępów i nie chce się dorobić zbyt wielu nowych. Na razie żądnych nowych nie ma, ale to pewno dlatego, że mój własny brzuch "nieciążowy" jest ponad przeciętną i ciążowy wybija bardzo powoli co do hydrauliki, również mam problemy. Najgorzej jak mnie złapie poza domem i nie ma nigdzie toalety, wtedy od razu schizuje, że na pewno krew poszła i coś złego się dzieje. Lecę na złamanie karku do domu sprawdzać czy wszystko ok w poradniku dla rodziców wyczytałam,że w 2gim trymestrze upławy to normalna sprawa, jednak jeśli macie żółte bądź zielonkawe powiedzcie lekarzowi. Ja miałam i bez antybiotyku się nie obyło. Chwalę się dzisiejszymi zakupami
|
|
|
|
#4084 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę i za 51% synusia, oby się potwierdził na najbliższej wizycie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za pozytywną wizytę i za potwierdzenie Kamilka Cytat:
Ale nic się nie martw, idź jak najszybciej na L4 i zapomnij o pracy i problemach. Szkoda stresować siebie i maluszka. Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- samotari Śliczne ciuszki, pogratulować ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- I dziękuje wszystkim za miłe słowa odnośnie brzuszka, próbowałam zacytować, ale coś mi nie wyszło
30.06.2011 --> dwie kreseczki 1.03.2013 --> tp 7.03.2013 --> KSAWERY Edytowane przez Chanel_Coco Czas edycji: 2012-10-22 o 20:22 |
||||||||
|
|
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
czy można dołączyć do tak sympatycznego grona? Ja mam termin na 1 kwietnia.. Na ostatnim usg dowiedziałam się że w brzuszku fika mi babeczka no i zaczęły się rozkminy na temat imienia.. Mam ogromny dylemat. Może wy pomożecie? Podoba mi się Tola ale jako samodzielne imie. Ale nasłuchałam się że to nie pasuje do doroslej osoby. kolejne to nina, ale boję się że ninek jest multum. No i ostatnia propozycja to anielka (nela) co myślicie??? Z góry dziękuje za pomoc |
|
|
|
#4086 |
|
Raczkowanie
|
Boombilla, imiona to śliski temat
np. mnie z zaproponowanych żadne nie przypada do gustu ale jeśli miałabym wybierać to chyba jednak tę Tole najważniejsze, żeby pasowało do nazwiska, zwłaszcza jeśli chodzi o o te nowomodne, bo dziwnie będzie brzmiała Jessika Kowalska, czy Ksawery Kapusta. Ale to tylko moja suwerenna opinia.
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkie imiona śliczne ![]() Ja będę miała Kingę.
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
oraz zapraszamy do dyskusjino a babeczek u nas malutko
|
|
#4089 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to super a z reszty u mnie jutro schabowe, ziemniaki i buraczki wpadaj Cytat:
brawo za synka Cytat:
ja nic nie dostałam wyślij mi pw z danymi Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ja miałam gorzej, bo miałam umowę na czas określony na 3 miesiące i kończyła się ktoś podkablował, bo ciągle źle się czułam i wymiotowałam ,że jestem w ciąży i mi nie przedłużyli umowy powiedzieli że kobiet w ciąży nie potrzebują Cytat:
|
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
Cześć babeczki
![]() Miałam Was pocytować ale coś się pokiełbasiło i się wszystko wykasowało ![]() Gratuluję wizyt, cieszę się, że same dobre wieści ![]() Ja bawiłam się z mężem w ogrodnika- sadownika i sadziliśmy drzewka i krzewy owocowe. Trochę zmarzłam ale się Tż-owi nie przyznałam, bo zaraz by mnie do domu wygonił, a ja mam już dosyć siedzenia. Owoce oczywiście po to, żeby dzidzia miała co "wszamać" na zdrowo Rozczula mnie czasem ten mój mąż Dostałam parę świetnych ciuszków od kuzynki ale nie mam Wam jak pokazać bo mój laptop nie "widzi" w ogóle zdjęć z komórki... Miłego wieczoru Wam życzę. Cmok! |
|
|
|
#4091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() No wiec po badaniu gin stwierdzil ze macica bardzo urosła, i ze wszystko w jak najlepszym porządku wiec nie dziwne ze tak ruchy czuje no ale jak czasami dołapała to tentno piękne ![]() usg miałam robione na izbie przyjęc, takie beznadziejne gdzie monitorek jest jak pol mojego od laptopa siostra sie wbila ze mna bo doktor ja dobrze zna wiec pozwolił ![]() No i łożysko się przykleiło, mały ma gdzie chasać no i jest chłopakiem bo pokazywał jak mu wsytaje pomiędzy nogami ![]() Moge chodzić ale mam nie skakać wiec sprzatanie nadal zostawiam TŻ i bede sobie polegiwać na wszelki wypadek ale ogolnie jestem sprawna ruchowo nie moge sie doczekac az wroci TZ juz zapowiedział ze podrodze kupi sobie piwo ![]() a tak wogole to dwa tyg temu w szpitalu byly 2 USG, ale nie zaplacili wiec je zabrali.. i teraz na poloznictwie nie ma zadnego tylko jest na izbie przyjec takie byle jakie.. i jak ja mam rodzic w tym szpitalu?? Cytat:
![]() A ja na wesele ide w styczniu i nie umiem sobie tego wyobrazic ![]() Cytat:
Cytat:
Gdybym ich nie miala to panika ![]() pare zlotych a przynajmniej masz spokoj ktory akurat mi i Tobie potrzebny ![]() Dziewczyny naprawde opłacało się lezeć! jestem tak szczesliwa i spokojna.. jutro dzwonie zeby sie zapisac na genetyczne ![]() a i jutro porobie zdjecia to wstawie do klubu, milo was zobaczyc |
|||
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/mega-zestaw-16cz-l...717256621.html to drogo czy opłaca się za tyle rzeczy?
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4094 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Samotari: słodkie ciuszki
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2012-10-22 o 20:49 |
||
|
|
|
#4095 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zapraszamy Imionka w sumie niezłe
|
|
#4096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Melduję się po weekendzie Od dziś 15 tc! Tak na szybko z tego co poczytałam a co pamiętam.. Cudne te Wasze brzuszki i ciuszki ![]() Gratuluję kolejnych tc, udanych wizyt i pozytywnych wieści ![]() Co do wagi.. nie przytyłam jeszcze nic;/ a nawet z kg mniej mam.. nie wiem czy sie martwić czy nie.. może to dopiero nadchodzi ?! Brzuch zaczyna się lekko zaokrąglać a apetyt rośnieeee.... A co do smarowania- ja w kąpieli natłuszczam się oliwką tak że jak wychodzę jestem dosłownie tłusta ale "olejowałam" się przed ciążą więc zawsze o tym pamiętam.. na wieczór szybkie machnięcie balsamem (jakim mam tam pod ręką, niekoniecznie tym Palmersem.. ostatnio Oillan bezzapachowy) i daje rade jak na razie
|
|
|
|
#4098 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=alliw;37188724]Piękny ![]() jaki ładny ![]() Brawo za 5 miesiąc Mi się ostatnio śniło, że się przytulałam do Małaszyńskiego, mąż nas zobaczył i trochę był zły ![]() Ooo niech mi się dzisiaj przyśni, że przytulam się do Małszyńskiego Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4099 |
|
Raczkowanie
|
Witam w poniedziałkowy wieczór, my dzisiaj zaczęliśmy 21 tydzień, więc już z górki, w czwartek połówkowe, wiec jeszcze tylko 3 dni , jak potwierdzi drugi raz dziewczynkę, to czas na zakupy
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i super zakupów, Ostatnio przegladałam wózki i zastanawiam się nad takim : http://tablica.pl/oferta/wozek-wielo...#95dc0628;r:;s: co o nim sądziice, jakieś minusy ? |
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wózka fajny ale nie mój kolor ;p
|
|
#4101 | |||
|
Zakorzenienie
|
super zakupy
![]() Cytat:
gratuluję córeczki ![]() co do imienia to najbardziej podoba mi się Anielka (moja mama ma tak na imię) Cytat:
więc tu wychodzi ok 300zł za pościel, ale łóżeczko na pewno droższe niż 100zł jest, bo to z tych "ładniejszych" cudne jest moim zdaniem ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
kolor też ładny ![]() skrętne koła, rączka fajna. Dla mnie ok.
|
|
|
#4102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idz na zwolnienie jak masz sie stresowacCytat:
za zkupyCytat:
to moze wogóle kobiet nie zatrudniać bo przeciez mogą zajść w ciąze eh![]() Cytat:
mi sie podoba Asia
|
|
#4103 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
myślę, że się opłaca sam materac to koszt ok 100 zł, łóżeczko 200 zł/ 300zł i pościel z baldachimem
|
|
#4104 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
idź na L4, odpocznij i będzie od razu lepiej i nie przejmuj się tą wstrętną babą.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe co z tym zrobią.. ![]() ja też zapisuję się jutro.. ![]() Cytat:
|
|
#4105 |
|
Rozeznanie
|
widzę, że poruszałyście temat smarowania, w więc ja jestem bardzo systematyczna 2 razy dziennie wczoraj skończyłam 2 opakowanie Musteli ale smaruje cycorki, brzuch i pupę
dziewczyny czy Wy też tak często chodzicie siku ?? w nocy robię sobie 2 wycieczki wiem, że to jeszcze mało ale jest to bardzo męczące
|
#4106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzien a wózek prezentuje sie bardzo fajnie
|
|
#4107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do szpitala to jestem w szoku że tak w ogóle może być no ale eh oszczędności Cytat:
no a łóżeczko śliczne. no zobaczymy jeszcze trochę czasu. chociaż już w grudniu myślałam żeby zając się kupowaniem. na przyszły rok chciałam sobie tylko wózek i kosmetyki zostawić
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też mam Palmersa, ale ten zapach jak dla mnie zbyt intensyny, ale cóż kasa wydana więc trzeba wykorzystać do końca |
|
|
|
|
#4110 | |
|
Kniaginia
|
Witaj, Boombilla!
![]() Cytat:
Ja w ciąży najpierw schudłam 2 kg, ale potem przytyłam 4, czyli od stanu sprzed ciąży mam 2 kg na plusie. Lekarz mnie przebadał we wszystkie strony. Szyjka długa, macica w porządku ułożona, serce dzieciaczka bije 140 na min. Tylko znów zaczął chuchać na zimne i zobaczył cukier za wysoki, kazał glukozę sobie zrobić. Mimo że mu mówiłam, że badania robiłam po śniadaniu, a nie na czczo. No ale on taki jest, że lepiej zawczasu sprawdzić wszystko, niż się później z cukrzycą ciążową obudzić. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

za 5 mies.
sama nie wiem

ważę nie całe 55 kg przy wzroście 165 cm
Ale generalnie taaaak zglodnialam... na koneic zajec jak juz byla jakas medytacja i kobitka mowila, zeby wsluchac sie w siebie, to ja wsluchiwalam sie w tylko jedna mysl: "schabowy z ziemniaczkami i buraczkami. Buraczki, buraczki, buraczki !!!!" Hehe nie wiem czy to był cel zajec, ale buraczki na surowke sie wlasnie gotuja w garnku 

No coś strasznego przecież jest tyle możliwości jeżeli nie chciała tego dziecka mogła oddać a nie coś takiego!

05.07.2008